![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Sylwuska patrzac ile jest
Rpbpty Przy domu i ile to kosztuje to tak ![]() Zwlaszcza ze jakby zachcialo mi soe folkloru to bym sobie do rodxicow czy tesciow na dzialke mogla skoczyc ![]() Karmazynowa super dziecior duuzy ![]() Ale polozyc reke Na brzuchu to co onnego niz glaskac? Bo jak jak sie klade to zawsze reka na brzuch, ale tylko klade |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Wtajemniczenie
|
Witam w nowym wątku
![]() Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie ![]() Gratuluję udanych wizyt ![]() Aniqa mam nadzieję, że szybko Cię wypuszczą. Czubaszek jedź na IP, lepiej to skontrolować. My się powoli ogarniamy, tzn. dalej jesteśmy w czarnej du.pie, ale widać jakiś postęp ![]() Mnie ostatnio często twardnieje brzuch i już nie mam tyle siły, co wcześniej. Mam wrażenie, że piczka mi się trochę rozeszła (możliwe to?). Zaczęłam pić herbatkę z liści malin i brać wiesiołek ![]() ![]() Mam też dużo nowych perełek z lumpów ![]() P.S. Postaram się pisać teraz z wami na bieżąco, bo czytam Was regularnie ![]()
#124 |
Zadomowienie
|
Dzięki
![]() ogolnie jaka akcja ![]() ![]() ![]() ![]() Właśnie ja poza domem nie głaskam brzucha, ewentualnie przykładam rękę na brzuch. A w domu zdarzało mi się pogłaskać delikatnie brzuch, ale też nie często. Lekarz na wizycie przyłożył rękę do brzucha i powiedział, że powinien być miękki jak teraz. Ja przyłożyłam rękę i pociągnęłam parę centymetrów w jedną stronę i już stał się twardy. Gin to zauważył i dlatego powiedział, żeby tak nie robić... Będę musiała się pilnować..
#125 |
Zakorzenienie
|
KARMAZYNOWA no no kolejne Dzieciątko powyżej 2 kg, super! Gratulacje
![]() A często miałaś te skurcze? OGOLNIE kiedyś też próbowałam robić to przy ![]() ![]() No i fajnie, ze teraz jeszcze lepiej między Wami jest, tak powinno być ![]() Pocielas pas w samochodzie? Czy tato jednak Cię uratowal? ![]() HALWAYA moja bratowa jak była w ciazy, to nagminnie glaskala się po brzuchu, pracowała w sklepie i siedząc na kasie też to robiła, nie,mogłam na to patrzeć już i pamiętam że miała nawet problemy później, bo od masowania skurcze jej się zaczynały robić ;/ Ja kilka razy w ciągu dnia tez poglaskam albo Tz, ale raczej dotykam tylko go i trzymam rękę na brzuchu ![]() Tz jak wraca z pracy i się kładzie to na przywitanie i na dobranoc zawsze brzuch całuje ![]() ![]() SYLWOHA jeśli będziemy się budowac to na pewno gdzieś na wsi, na obrzezach, tutaj nas nie stać, ale chcielibyśmy mieć swój dom i podwórko, ogródek, miejsce dla dzieci, żeby mogły się bawić, piaskownica, huśtawka itd, nie wyobrażam sobie do końca życia w bloku mieszkać, Tz tym bardziej. Wiem, że to masę kasy kosztuje, ale coś z tego mieszkania będziemy mieli, weźmie się kredyt, bo w dzisiejszych czasach to trzeba nawet go wziąć, zeby skarbówka do dup.y się nie czepiał, teściowej cos pomogą, na mamę nie liczę, bo sama ma mało, ale też coś może pomoże i jakoś byśmy dali radę... tak myślę. Myślę, że jakbyś pomieszkala w bloku na 4 piętrze z rok to zmienilabys zdanie ![]() EVCIAPO witaj ![]() ![]() Mi się co raz cos chce jeść, tylko nie wiem co i tu mam problem i wymyslam ;P Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zawsze dzięki temu przyspieszam z finiszem ![]() trenuj dalej, podobno kobiety potrafią tak je wyrobić, że są w stanie banana bez skórki przeciąć ![]() Ogolnie- ja dlatego jeźdzę bez pasów już karmazynova ale duży już, wow ja brzucha nie głaszczę, ale kładę często rękę, tż też nie głaszcze, również kładzie rękę, a jak jest kopanie to ja mam z jednej strony a on z drugiej ![]()
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
rudaska ja mam fazy jedzeniowe. Pojem.tydzien i przerzuce sie na cos innego.
Ja brzuch glaszcze jak maly bardzo lobuzuje. A co do domow, wydaje mi sie ze kiedys vylo latwiej sie pobudowac. Patrzac na przyklad moich rodzicow i tesciow. Teraz to jest jakas masakra. No i dom to jednak skarbonka. |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
sylwuska ojciec przeciął niestety, jutro TŻ pojedzie kupić nowy
![]() Przyjaciółka "pozazdrościła" nam ślubu i ustalili termin 3 miesiące przed naszym ![]() A od czasu jej obrażenia się i odbrażenia jest coraz bardziej namolna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój twierdzi, że czuje, ale muszę się bardzo spiąć wtedy, bo jak tak normalnie zaciskam to nie czuje. Czasem mam dzień, że nie wychodzi mi wcale ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
ile będziecie brały koszul do szpitala?
#133 |
Zakorzenienie
|
Ja biorę dwie - jedna byle jaka do porodu, druga rozpinana do 'po porodzie' i biorę jeszcze pizame
#134 |
Zakorzenienie
|
Trzy plus taka do zafajdania przy porodzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
ja kupiłam dwie i nie wiem czy mi starczą, bo w sumie jak wyjdę to nie wiem w czym będę w domu
a ile macie łącznie kupionych?
#137 |
Wtajemniczenie
|
czubasek zasuwaj na IP nie ma zartow !!!
I nie panikuj szpitalem dasz rade, TZ Ci mala przywiezie i bedzie acy ! Pozatym po porodzie to Ci tak dni zleca ze naet nie bedziesz wiedziala kiedy ! sylwuska tak dokladnie mam MALM i sobie chwale, mamy komody z drugiej reki po znajomych ale mimoz e maja ok 4 lat nic im nie jest naprawde ! ![]() ogolnie moze koszt wysyli jak zsumowali okazalo sie ze starczy na kuriera? ![]() co do kolezanki ktora zawsze chciala byc ierwsza, dobrze ze dziecka nie da rady urodzic przed Toba ![]() hehehe halwaya[ ja tez na smierc zapomnialam o Kegla... damy rade ?! Fionka mnie tez leci z rak ale zaczyna sie okres - ze nie chce mi sie podniesc dlugopisu w pracy i dopiero siegam po wszystkie np trzy sztuki ktore spadly ;D hahaha karmazynova zebys mnie slyszala jak z auta wysiadam jak wyzywam jak ![]() zachcialo sie obnizonego auta ![]() evcia[] witamy z powrotem ![]() Koszule na porod.. Boze ja spie wiecznie na golasa... przeglad pizam trzeba zrobic... Lece do domu, mama z siostrami dzis zawitaja wlasnie na nie czekam, polski sklep na szybko i do domu.. Wkladka nowy byla wilgotna. nie podoba m isie to.. ale kontroluje sprawe.
#138 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale może faktycznie muszę poćwiczyć, po ciąży spróbuję, bo teraz Tz w ogóle nie pozwala, bo mówi, że brzuch wtedy napinam, no bo w sumie przy finiszu to takie jakby skurcze sa i boi sie, ze,może to zaszkodzić. Cytat:
![]() Jak to? To ona się już odobrazila? Chyba przeoczyłam to, albo całkiem z moją pamięcią jest już do niczego ;P Cytat:
Heh to pozostaje nam tylko ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć, w końcu praktyka czyni mistrza ![]() CZUBASEK to Ty pisałaś, że będziesz zamawiala taki szlafrok z gwiazdkami na lokciach? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Ja kupiłam 3 koszule ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
CZUBASEK a zamówilas juz? Przyszły Ci?
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 | ||||||
Zadomowienie
|
Ha, jestem wyposażona, mogę się chwalić
![]() Mam 3, choć planowałam wziąć 2. Krótki rękaw, rękaw 3/4 i na ramiączkach ![]() Oprócz tego mam 2 cyckonosze: usztywniany noname, pozwężałam i pasuje idealnie oraz miękki z allesmama z przeceny jakiejś, też musiałam zwężać, ale teraz obleci. I cienki szlafrok. Jakby coś, każę TŻ przywieźć piżamkę. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I też wciągam non stop... A jeszcze jak śniadanie zjem marne, albo późno, jak dziś, bo morfologię miałam, to potem mi apetyt rośnie podwójnie... A przed chwilą jadłam kolację... Po czym idąc po herbatę dorzuciłam sobie brzoskwinkę... I 2 kanapeczki ![]() ![]() Cytat:
![]() Gratulacje ![]() Cytat:
![]() Hmn z tym głaskaniem to chyba chodzi jednak o dłuższe masowanie, bo jakoś nie mogę uwierzyć, że byle głaśnięcie tyle szkody poczyni. Tzn. jak są skurcze i zgrożenie, to pewnie owszem, ale tak normalnie to nie sądzę. Niejednokrotnie się pomasowałam i nic się nie działo. Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Sylwuska no jakby miasto to nowy blok z winda, to podstawa
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Fionka ja mam dwie i na poród sukienkę i też się zastanawiałam czy nie za mało. Ale u nas w szpitalu tylko dwa dni się leży więc nie dokupuję na razie. W razie co wyślę tż do Textil Market, bo widziałam tam koszule do karmienia
#145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zadomowienie
|
Właśnie, na poród kieckę jakąś chyba poszukam. Choć polecają stare tiszerty (bleee :P)
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
SYLWOHA no właśnie z windą...
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dam znac. Wybralam mniejsze zlo i jade do swojego gina, bo dzwonilam. Jak.cos to skierowanie do szpitala mi da. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
no ja mam taką letnią na ramiączka odcinaną pod biustem do kolan. ramiączko łatwo ściągnąć w razie czego. Tylko teraz patrzę że ledwo mi sie biust w niej mieści :/ i chyba muszę co innego znaleźć na ciuchach
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.