Czy te wkurzające linki w postach użytkowniczek to jakaś nowa forma reklamy? - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne forum

Notka

Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne…

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-11-17, 09:09   #121
Mitsukki
Naczelny Hipster

Dot.: Czy te wkurzające linki w postach użytkowniczek to jakaś nowa forma reklamy?

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Ma ktoś może filtr do Adblocka na wysuwane z prawej strony hot newsy? Mnie akurat nie interesuje, kto pokazał kawałek cycka a kto zdradził żonę i żadne inne celebryckie historie. Ledwo udało się zablokować samoodtwarzające filmiki na KWC, to teraz to wpakowali
Nie wiem o czym mówisz Więc chyba u mnie tego nie ma...

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-17, 09:14   #122
chimay
Zakorzenienie

Dot.: Czy te wkurzające linki w postach użytkowniczek to jakaś nowa forma reklamy?

Cytat:
Napisane przez Mitsukki Pokaż wiadomość
Nie wiem o czym mówisz Więc chyba u mnie tego nie ma...
W wątku obok KLIK jest na ten temat, w pierwszym poście jest screen tego typu reklamy.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-17, 09:25   #123
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
W wątku obok KLIK jest na ten temat, w pierwszym poście jest screen tego typu reklamy.
No to u mnie jej w ogóle nie ma

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-17, 09:43   #124
aniolek-tasmanski
Administrator

Cytat:
Napisane przez Śniegowa Pokaż wiadomość
Nie Aniołku, wątpliwości nie ma...
Rozumiesz, że może to być jednak nieco frustrujące, bo nasz prośby zdają się wpadać do studni bez dna.
Sądzę, że może to być także niemiłe dla Ciebie, bo jesteś buforem.
Ja rozumiem Was

Czasem tylko nie mogę pomóc tak jak bym chciała

aniolek-tasmanski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-17, 09:45   #125
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez Comtesse Pokaż wiadomość
Coffee, a wiesz może, jak zablokować to irytujące, wysuwane menu z boku strony [screen w załączniku].
wizaz.pl##.side-menu-show

Cytat:
Napisane przez Mitsukki Pokaż wiadomość
No to u mnie jej w ogóle nie ma
U mnie też jej nie ma. Wyłączyłam Adblocka i też mi się nie pojawiła. Może ją spotkam prędzej czy później.

Polecam Wam doinstalować sobie https://adblockplus.org/elemhidehelper do AdBblocka. Jak zainstalujecie, to w Adblocku pojawi Wam się opcja "wybierz elementy do zablokowania". Wystarczy wybrać tę opcję, kliknąć na coś, co się nie podoba, czy to reklama, czy menu czy cokolwiek i Adblock od razu zrobi filtr.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-17, 10:19   #126
Śniegowa
Oby do wiosny

Cytat:
Ma ktoś może filtr do Adblocka na wysuwane z prawej strony hot newsy? Mnie akurat nie interesuje, kto pokazał kawałek cycka a kto zdradził żonę i żadne inne celebryckie historie. Ledwo udało się zablokować samoodtwarzające filmiki na KWC, to teraz to wpakowali
Oj tak... irytuje bardzo. wyskakuje nagle i szczuje cycem czy inną wiadomością bez której nie da się żyć...

Cytat:
Napisane przez aniolek-tasmanski Pokaż wiadomość
Ja rozumiem Was

Czasem tylko nie mogę pomóc tak jak bym chciała

To widać. Podziwiam za cierpliwość. Na Twoim miejscu pewnie już bym dostała bana
Instagram
Śniegowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-17, 10:26   #127
201609140906
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość

U mnie też jej nie ma. Wyłączyłam Adblocka i też mi się nie pojawiła. Może ją spotkam prędzej czy później.

Polecam Wam doinstalować sobie https://adblockplus.org/elemhidehelper do AdBblocka. Jak zainstalujecie, to w Adblocku pojawi Wam się opcja "wybierz elementy do zablokowania". Wystarczy wybrać tę opcję, kliknąć na coś, co się nie podoba, czy to reklama, czy menu czy cokolwiek i Adblock od razu zrobi filtr.
Dziękuję Ci bardzo! Od razu lepiej.
201609140906 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-17, 10:33   #128
Jackie_S
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki,bardzo fajny dodatek

Jackie_S jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-17, 12:02   #129
chimay
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie to działa niestety tylko na Mozilli, na Operze niestety nie, a nie chcę zmieniać przeglądarki.
Stary 2015-11-17, 14:51   #130
Jall
Zadomowienie

Cytat:
U mnie to działa niestety tylko na Mozilli, na Operze niestety nie, a nie chcę zmieniać przeglądarki.
Na operze jest "blokuj element", klikasz i podświetlają się na żółto elementy po najechaniu myszką na stronie, klikasz w to co chcesz usunąć, potem "dodaj", odświeżasz stronę i koniec

Kamil ma glejaka.
https://www.siepomaga.pl/kamil

11.12 stracił swoją szansę
Jall jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-17, 15:50   #131
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jall Pokaż wiadomość
Na operze jest "blokuj element", klikasz i podświetlają się na żółto elementy po najechaniu myszką na stronie, klikasz w to co chcesz usunąć, potem "dodaj", odświeżasz stronę i koniec
Takie proste a takie skomplikowane do znalezienia Dziękuję

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-17, 15:56   #132
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

A ja od pewnego czasu obserwuję jak pewna wizażanka ma w swoim podpisie reklamę podróbek perfum. I to na dużą skalę
Oczywiście reklama płatna, hajs się zgadza... itp itd No ale na perfumach podróbki są ostro tępione, nie wolno ich wymieniać na targowisku.
Co na to wizażu, podwójna moralność

Jakby co służę linkiem, ale nie na wątku, bo nie zamierzam wspierać handlu tym badziewiem

To wszystko pokazuje dokąd zmierza to forum, hm

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-17, 16:06   #133
czarnazuzia1
rude jest piękne:)

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
A ja od pewnego czasu obserwuję jak pewna wizażanka ma w swoim podpisie reklamę podróbek perfum. I to na dużą skalę
Oczywiście reklama płatna, hajs się zgadza... itp itd No ale na perfumach podróbki są ostro tępione, nie wolno ich wymieniać na targowisku.

Jakby co służę linkiem, ale nie na wątku, bo nie zamierzam wspierać handlu tym badziewiem

to ja wkleje link, bo tez mialam o to pytac

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...4&postcount=21

nowy wizaz ,nowe standardy jak wszedzie rownamy w dol
Siarko ,jak teraz bedziesz reagowac na podroby na Targowisku ,skoro w sposob legalny mozna reklamowac ?
wspolczuje Zielonym ,wspolczuje Aniolkowi

Edytowane przez czarnazuzia1
Czas edycji: 2015-11-18 o 07:36
czarnazuzia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-17, 16:10   #134
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

I na stronie są zdjęcia oryginalnych flaszek, więc nie wiem jakim cudem taki sklep może normalnie funkcjonować? to legalne?

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-17, 17:12   #135
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

Cytat:
Nie unikam

Gdybym tylko mała wpływ na to jakie reklamy i w jakiej formie są wyświetlane na forum na pewno bym o tym napisała , a ponieważ aż takiej władzy tu nie mam, wiec przekazuje pytania do osób które decydują o reklamach na forum.
W przypadku problemów z reklamami jedyne co mogę zrobić to zgłaszać Wasze opinie do redakcji i czekać na decyzję.

Mam nadzieję, że teraz nie będzie już wątpliwości

aniolek
Ok, to już wiemy, że niewiele możesz i jesteś tylko posłańcem szanownej redakcji i ich wspaniałych wieści.

Ja miałem na myśli nie tylko reklamy, a wiele innych spraw w których mają nasze opinie tam gdzie słońce nie dochodzi.

Ale nie odpowiedziałaś czy nasze sugestie są realnie rozpatrywane, brane pod uwagę. Ja rozumiem, że to ich portal, ale stworzony dla nas.
A jeszcze zapytam, jak sprawa z obiecaną nową skórką?
No chyba że to były tylko żarty z Waszej strony.
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-17, 21:43   #136
201609140906
Konto usunięte

Cytat:
Jeśli mówimy o tej samej, to wszystko mówi samo za siebie - na przykład wątki, w jakich się wypowiada: imię na ostatnią literę, mów prawdę, telepatia i inne, jakie możemy znaleźć wśród Wizażowych Wyliczanek -_-
Stary 2015-11-18, 07:33   #137
Śniegowa
Oby do wiosny

Cytat:

Smutne to w sumie...
Szkoda, bo pamiętam te "dobre" czasy wizażu...
Cytat:
Jeśli mówimy o tej samej, to wszystko mówi samo za siebie - na przykład wątki, w jakich się wypowiada: imię na ostatnią literę, mów prawdę, telepatia i inne, jakie możemy znaleźć wśród Wizażowych Wyliczanek -_-
A potem chwalimy się ilością napisanych postów...
Instagram
Stary 2015-11-18, 07:56   #138
201609140906
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Śniegowa Pokaż wiadomość
A potem chwalimy się ilością napisanych postów...
Chodziło mi o to, że kobieta nie ma co napisać, więc pisze gdziekolwiek, oby tylko rozprzestrzenić tę płatną reklamę. Spamerka.
Stary 2015-11-18, 08:23   #139
czarnazuzia1
rude jest piękne:)

Cytat:
Chodziło mi o to, że kobieta nie ma co napisać, więc pisze gdziekolwiek, oby tylko rozprzestrzenić tę płatną reklamę. Spamerka.
robi to legalnie
ma pozwolenie ,oplacona reklame
nie wazne ,co reklamuje

czarnazuzia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-18, 08:39   #140
Śniegowa
Oby do wiosny

Cytat:
a, no tak. rozumiem
Instagram
Stary 2015-11-18, 09:08   #141
aniolek-tasmanski
Administrator

Cytat:
Napisane przez Lucho Pokaż wiadomość
..

Ale nie odpowiedziałaś czy nasze sugestie są realnie rozpatrywane, brane pod uwagę. Ja rozumiem, że to ich portal, ale stworzony dla nas.
A jeszcze zapytam, jak sprawa z obiecaną nową skórką?
No chyba że to były tylko żarty z Waszej strony.
Wasze opinie brane są pod uwagę , ale musisz pamiętać, że ostateczne decyzje podejmuje Redakcja biorąc pod uwagę nie tylko forum, ale także kwestie ekonomiczne całego portalu
Jeśli potrzebujesz więcej szczegółów i masz pytania do Redakcji - napisz bezpośrednio do Redakcji - na nie wszystkie pytania mogę odpowiedzieć Ci w imieniu Redakcji na forum, nie dlatego, że to tajemnica ale dlatego, że nie znam szczegółów

Skórki na zarazie pozostaną takie jakie są obecnie - nic nie zostanie dodane ani zmienione - i to się nie zmieni do ok marca 2016 r. - to wiem

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
....

Reklama stron komercyjnych w podpisie, tak jak i reklama w post jest zabroniona - Regulamin forum.
Wymiana "podróbkami" na Targowisku - zabroniona, regulaminem Targowiska - nic się nie zmieniło.

Reklama jest dozwolona w płatnej ramce - Mikroreklama , zgodnie z zasadami dostępnymi tutaj:
https://wizaz.pl/Mikroreklama
Jeśli strona jest niezgodna z prawem lub zasadami Mikroreklamy może zostać zablokowana, ale aby to zrobić potrzebne są konkretne dowody mamy takie?

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Napisane przez czarnazuzia1 Pokaż wiadomość
...
Siarko ,jak teraz bedziesz reagowac na podroby na Targowisku ,skoro w sposob legalny mozna reklamowac ?
wspolczuje Zielonym ,wspolczuje Aniolkowi

ja Ci odpowiem

Tak samo jak do tej pory - wymiana podróbkami jest zabroniona na targowisku a Mikroreklama nie ma mocy aby to zmienić

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2015-11-18 o 09:13
Stary 2015-11-18, 09:10   #142
Konto usunięte

Cytat:
Wasze opinie brane są pod uwagę , ale musisz pamiętać, że ostateczne decyzje podejmuje Redakcja biorąc pod uwagę nie tylko forum, ale także kwestie ekonomiczne całego portalu
Jeśli potrzebujesz więcej szczegółów i masz pytania do Redakcji - napisz bezpośrednio do Redakcji - na nie wszystkie pytanie mogę odpowiedzieć Ci w imieniu Redakcji na forum
Wiesz, nie chce mi się wierzyć, że mamy jakikolwiek wpływ na coś. No chyba że na zgłaszanie awarii aby programiści coś poprawili. Bo po prostu nie pamiętam takich sytuacji gdzie redakcja stwierdziła, że my (użytkownicy) mamy rację i trzeba zmienić obecne rozwiązanie. Jeśli pamiętasz coś takiego to przytocz.

Wiesz, z tymi .... nie chce mi się nawet gadać, bo im chyba pieniądz przysłonił cały świat wizażu. Co mi da, że im wytknę, że traktują nas jak kurczaki z chowu klatkowego? Mamy tylko generować zysk i najlepiej morda w kubeł. Nie będę dyskutował z takimi ciemniakami. Nic aby kasa, można reklamować podróby (patrz kilka postów wyżej!!!) i jest spoko, bo kasa się zgadza. Nie dziw się, że taka jest nasza opinia. Grupa Trzymająca Władzę na Wizażu sama wystawia sobie notkę. Pewnie Pani sobie jeszcze poreklamuje zanim jej zdejmiecie uprzejmie ten perfum z reklamy. Działania są opieszałe i tyle. To samo było z panią na Perfumowym, która na innych portalach a i na wymiankowym robiła ludzi w trąbę. No ale takiemu komuś nic zrobić nie można, bo na Wizażu jej w sumie oszustwa nie udowodnili.
Kutfa, to jakaś zakichana podwójna moralność władz tutejszych
Niejasne zapisy w regulaminie (który zapewne się zmieniał niedawno na te najnowsze reklamy), które można interpretować jak się chce to można. ale zbanować oszustki nie można, bo oficjalnie nie oszukała tu nikogo

I dlaczego dotąd brak odpowiedzi na zapytanie koleżanki?
Można tego tajemniczego kogoś, kto Ci przekazuje te decyzje i informacje prosić o ustosunkowanie się do tego zapisu z Kodeksu Etyki Reklamy?
Art. 9
Reklamodawca, promujący, pośrednik i środki przekazu, każdy wyłącznie w zakresie swojej działalności dotyczącej reklamy, będzie przestrzegał zasady, aby odbiorca reklamy powstałej lub rozpowszechnianej z jego udziałem mógł zawsze zidentyfikować, że dany przekaz jest reklamą.

Źródło cytatu: https://www.radareklamy.pl/kodeks-et...owall=&start=3

Nie potrafisz Ty odpowiedzieć, to niech się te mądrale z Redakcji wypowiedzą, oni przecież wszystko wiedzą

Cytat:
Skórki na zarazie pozostaną takie jakie są obecnie - nic nie zostanie dodane ani zmienione - i to się nie zmieni do ok marca 2016 r.

No domyślam się, że to było na zasadzie, na odwal się, obiecam i niech spada na drzewo, pewnie zapomni, cóż, byłem świadom, że tak będzie
Byłem świadom, że skóry nie będzie, tylko chciałem zapytać jaka bedzie reakcja, i była taka jakiej oczekiwałem. Dzięki.

Edytowane przez 3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Czas edycji: 2015-11-18 o 09:14
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-18, 09:41   #143
aniolek-tasmanski
Administrator

[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;53500056]...
Można tego tajemniczego kogoś, kto Ci przekazuje te decyzje i informacje prosić o ustosunkowanie się do tego zapisu z Kodeksu Etyki Reklamy?
Art. 9
Reklamodawca, promujący, pośrednik i środki przekazu, każdy wyłącznie w zakresie swojej działalności dotyczącej reklamy, będzie przestrzegał zasady, aby odbiorca reklamy powstałej lub rozpowszechnianej z jego udziałem mógł zawsze zidentyfikować, że dany przekaz jest reklamą.
...[/QUOTE]

Reklama " w słowa" została wstawiona dlatego, że tak chciał właściciel portalu, może ale nie musi Ci się tłumaczyć ze swojej decyzji - weź to pod uwagę
Ja na pewno przekażę Twoją prośbę.

Cytat:
No domyślam się, że to było na zasadzie, na odwal się, obiecam i niech spada na drzewo, pewnie zapomni, cóż, byłem świadom, że tak będzie
Byłem świadom, że skóry nie będzie, tylko chciałem zapytać jaka bedzie reakcja, i była taka jakiej oczekiwałem. Dzięki.
Jeszcze nie spadaj na drzewo - poczekaj, z tego co widzę to wszystkie skórki są - masz skórkę domyślną czyli Oryginalną - czy możesz ją zmienić samodzielnie na inną ?

Stary 2015-11-18, 10:02   #144
Konto usunięte

Cytat:
Reklama " w słowa" została wstawiona dlatego, że tak chciał właściciel portalu, może ale nie musi Ci się tłumaczyć ze swojej decyzji - weź to pod uwagę
Ja na pewno przekażę Twoją prośbę.

Jeszcze nie spadaj na drzewo - poczekaj, z tego co widzę to wszystkie skórki są - masz skórkę domyślną czyli Oryginalną - czy możesz ją zmienić samodzielnie na inną ?

1. A my możemy wyrażać swoje opinie o wyczynach redakcji.
Nie chce się nikomu ustosunkować? To tylko pokazuje ich stosunek do nas, pewnie jest serdeczny
2. Chyba kompletnie nie pamiętasz o co chodził z tą skórką, wnioskuję z tego co piszesz. Ale chyba nie ma sensu żebym przypominał i się produkował.

Uwag nie musisz do redakcji kierować i tak nic nie zrobią, bo jest super.
Pozdrawiam.

PS. Czemu nie ustosunkujesz się do pani od podrób? Bana za reklamy podrób nie będzie?
PS2. Z powyższym ubiegłaś mnie w edytowanym.

Edytowane przez 3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Czas edycji: 2015-11-18 o 10:05
Stary 2015-11-18, 10:12   #145
aniolek-tasmanski
Administrator

[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;53500840]1. A my możemy wyrażać swoje opinie o wyczynach redakcji.
Nie chce się nikomu ustosunkować? To tylko pokazuje ich stosunek do nas, pewnie jest serdeczny
2. Chyba kompletnie nie pamiętasz o co chodził z tą skórką, wnioskuję z tego co piszesz. Ale chyba nie ma sensu żebym przypominał i się produkował.

Uwag nie musisz do redakcji kierować i tak nic nie zrobią, bo jest super.
Pozdrawiam.

PS. Czemu nie ustosunkujesz się do pani od podrób? Bana za reklamy podrób nie będzie?
PS2. Z powyższym ubiegłaś mnie w edytowanym.[/QUOTE]

Ty chyba masz naprawdę zły dzień

Przeczytaj to co napisałam wyżej i przedstaw dowód, że reklama w Mikroreklamie łamie prawo lub zasady Mikroreklamy - jeśli nie masz takiego dowodu to przyjmij do wiadomości, że reklama umieszczona w szarej ramce jest legalna i pozostanie - żadnego bana za to nikt nie dostanie!

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2015-11-18 o 10:12 Powód: za dużo cytatów
Stary 2015-11-18, 10:17   #146
Śniegowa
Oby do wiosny

Cytat:
[B]Przeczytaj to co napisałam wyżej i przedstaw dowód, że reklama w Mikroreklamie łamie prawo lub zasady Mikroreklamy - jeśli nie masz takiego dowodu to przyjmij do wiadomości, że reklama umieszczona w szarej ramce jest legalna i pozostanie - żadnego bana za to nikt nie dostanie!
Ta reklama budzi kontrowersje, z uwagi na to, że reklamowany produkt jest niezgodny prawem. Łamie prawo własności intelektualnej.
W końcu sprzedaż podróbek jest ścigana prawem.
Instagram
Stary 2015-11-18, 10:18   #147
aniolek-tasmanski
Administrator

[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;53500840]...
...Ale chyba nie ma sensu żebym przypominał i się produkował.
....[/QUOTE]

Jeśli tak uważasz, to proszę więcej nie narzekaj na skórki

Stary 2015-11-18, 10:19   #148
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Jeśli potrzebujesz więcej szczegółów i masz pytania do Redakcji - napisz bezpośrednio do Redakcji - na nie wszystkie pytania mogę odpowiedzieć Ci w imieniu Redakcji na forum, nie dlatego, że to tajemnica ale dlatego, że nie znam szczegółów

Skórki na zarazie pozostaną takie jakie są obecnie - nic nie zostanie dodane ani zmienione - i to się nie zmieni do ok marca 2016 r. - to wiem

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Reklama stron komercyjnych w podpisie, tak jak i reklama w post jest zabroniona - Regulamin forum.
Wymiana "podróbkami" na Targowisku - zabroniona, regulaminem Targowiska - nic się nie zmieniło.

Reklama jest dozwolona w płatnej ramce - Mikroreklama , zgodnie z zasadami dostępnymi tutaj:
https://wizaz.pl/Mikroreklama
Jeśli strona jest niezgodna z prawem lub zasadami Mikroreklamy może zostać zablokowana, ale aby to zrobić potrzebne są konkretne dowody mamy takie?

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

ja Ci odpowiem

Tak samo jak do tej pory - wymiana podróbkami jest zabroniona na targowisku a Mikroreklama nie ma mocy aby to zmienić

Aniolku, zeby miec dowod co do reklamy tej uzytkowniczki wystarczy wejsc na strone. Przy nazwie kazdych perfum oraz przy ich zdjeciu jest gwiazdka. Kiedy zjedzie sie na dol strony mozna znalezc wyjasnienie, ze wszystkie nazwy oraz zdjecia perfum naleza do producenta i zostaly uzyte tylko w celu porownawczym, jako przyklad do czego jest podobny zapach, ktory sprzedaja. W tym sklepie mozna kupic zapachy "inspirowane" oryginalnymi zapachami znanych marek, po kilkanascie zlotych za 33ml. To jak kupienie na targu "perfum" marki Krzak, ktore udaja Paco Rabanne, ale nawet kolo niego nie staly. Jesli wymiana takich perfum jest zabroniona na wizazu, to reklamowanie sklepu z nimi chyba tez? To nie sa odlewki oryginalnych zapachow, to sa podroby.
Zeby to stwierdzic wystarczy odrobina wysilku, wejscie na strone, przeczytanie "gwiazdki", opisu jednego zapachu, porownanie go z opisem zapachu oryginalnego. Tyle.

Send from my mind using the Force.
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-18, 10:32   #149
Konto usunięte

Cytat:
Ty chyba masz naprawdę zły dzień

Przeczytaj to co napisałam wyżej i przedstaw dowód, że reklama w Mikroreklamie łamie prawo lub zasady Mikroreklamy - jeśli nie masz takiego dowodu to przyjmij do wiadomości, że reklama umieszczona w szarej ramce jest legalna i pozostanie - żadnego bana za to nikt nie dostanie!

Jak ktoś chce na siłę ze mnie durnia zrobić albo rozdrażnić, to może sprawiać wrażenie, że mam słaby dzień
Widocznie Tobie się udaje to, ale tylko troszkę, gratulacje moje
Oczywiście nie raczyłaś dostrzec mojego drugiego PS.
Edytowałaś swój post i dlatego nie zobaczyłem dalszej części, bo byłem już w trakcie pisania.

Aniołku, chcesz dowodu? Ok, mogę od tych złodziei kupić kilka flaszek perfum, ale jak się okażą podróbami, to zwracacie mi pieniądze, skoro sami wiecie lepiej.
Rozumiem, że nie każdy musi się znać na perfumach, ja sie trochę znam, ale nikt o zdrowych zmysłach nie pomysli, że za 15 zł kupi oryginalne Amani Code PH w pojemności 33 ml, bo po pierwsze do oficjalnej dystrybucji nie trafiły flakony o tej pojemności, a dwa to za najmniejszy flakonik 20 ml trzeba zapłacić minimum 70 zł na allegro.
To za mało?

Cytat:
Jeśli tak uważasz, to proszę więcej nie narzekaj na skórki

A gdzie ja narzekam na skórki? Ty mnie chcesz serio sprowokować czy nie wiesz o jakiej sprawie mówimy?
Może moje PW (odpowiedź na Twoje PW) Cię uświadomi.
Stary 2015-11-18, 11:01   #150
liselotta
lise-kotta

handel podróbami perfum jest w PL karalny, więc reklamowanie tegoż handlu nie powinno być wspierane przez wizaż, zwłaszcza że pani spamuje na wyliczankach byleby tylko ktoś w te podróby kliknął.
w jej mikroreklamie jest napisane "odpowiedniki" czyt. "podróby".
liselotta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Techniczne forum

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości