![]() |
#121 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)
witam sie i ja na nowym watku
![]() ![]() ![]() ja to samo ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja po pracy ucielam sobie komara ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Konto usunięte
|
Bonku;- eej fajnie że wszystko fajnie
![]() ![]() Kiinga26- o matko, a co to za choroba? Musze dokształcić się, oby to był jakiś błąd ;( verrerie;- och jak ja ciebie rozumiem ![]() Mąż też codziennie ma jakies pretensje ( wspominałam że jestem 3 mieś. na jego utrzymaniu ) :" po co palisz w kominku? - jest za gorąco! na co wydałaś tyle pięniedzy, po co do miasta jezdzilaś, tylko po galeriach łazisz, co robiłas cały dzień że każesz mi cos tam robić..." dziś znów przyszedł i o ten kominek, a ja takiego żalu nabrałam, rozbeczałam się. Nie jest przyzwyczajony do takiego mojego zachowania, jestem twarda i zawsze stoje na swoim, odkłócam się.. Zaczął mnie przepraszać, tłumaczyć się.. I już na jakiś czas będzie dobrze ![]() A z tym ZUSem, też nie wiem co u mnie wyjdzie...bardz kombinujemy . Oni teraz też już strasznie sprawdzają, chodzą pod oknami czy rzeczywiście jesteś chora w domu.. |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
Wróciłam z ciuchlandowego szaleństwa, patrzę na wątek i myśle ok- kilka stron to momentalnie nadrobie
![]() ![]() jesteście szalone! ale jak miło zobaczyć siebie na pierwszej stronie ![]() Widzę że zawrzało w temacie kp, ja nie nastawiam się na to ale jeśli się uda to oczywiście skorzystam ![]() ![]() Któraś z dziewczyn pytała o koleżankę która chce iść na 2 tyg zwolnienia... nie może tak zrobić, tzn może ale myślę że zus jej to podważy o ile dobrze zrozumiałam opisany przypadek. verrerie nie przejmuj się mężem, mój też ostatnio ma chyba gorsze dni ale staram się machnąć na to ręką ![]() ![]() Obkupiłam się dzisiaj jak głupia, już na prawdę nie kupuję ŻADNYCH ubranek bo zaraz nigdzie ich nie upchnę, jutro policzę ile mam poszczególnych rzeczy i obawiam się że zejdę na zawał jak sobie to uświadomie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Konto usunięte
|
Odnosnie karmienia piersią, to jeszcze dodam ze w 1 ciąży udało mi się karmic tylko 1 mieś.
![]() Teraz mam plan karmić dłużej, pół roku i będe kształcic się w tej dziedzinie intensywnie. A! i w mojej minimalistycznej wyprawce na pierwszym miejscu jest niania elektroniczna, bo zamierzam od malutkiego uczyć spać w swoim pokoju. Teraz mam nauczkę ze starszym synem, ma 5 lat a śpi z nami w łóżku, i za chiny nie pójdzie do swojego pokoju.Tak, tak..temat konsekwencji.. ;( |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Bonku super że wizyta udaną i synus rośnie zdrowo.
#131 |
Konto usunięte
|
PRZEPRASZAM MUSIAŁAM ZMIENIĆ AWATAR, mam nadzieje że mnie nie zlinczujecie za to i to już na stałe obiecuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Ja nie widzę w tyn żadnego problemu, możesz nawet codziennie mieć nowy :-D a już chyba na tyle się znamy, że kojarzymy się po nicku, a nie obrazku ;-)
#134 |
Konto usunięte
|
monikmi; - koniecznie zdaj relacje z posiadanych rzeczy i fotki też miło widziane
![]() jeszcze nie wiem jaką na pewno, ale myslę że już tą z bajerami, skoro i tak mam nie wiele z wyprawki do kupienia, moge pozwolić coś lepszego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W domu zaczęłam czytać i przerażenie narasta. Ja nie chcę urodzić w 35 tygodniu ciąży ! ![]() A teraz jak na złość mam wrażenie, że wszystko mnie swędzi dwa razy bardziej niż zwykle :/ Jutro rano uderzam na badania. Jakie by nie wyszły moja Alicja lub mój Mikołaj na pewno urodzi się silne i zdrowe! W końcu już teraz waży 220 g ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Wtajemniczenie
|
Kinga jedna z mamuś styczniowych miała cholestaze i skończyło się porodem przed terminem cc, ale na pewno po 35tc. Chłopczyk rośnie zdrowo i nie ma problemów. Nie martw się na zapas!
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i mi mówi, że ona ma czyste sumienie bo ona nie maluje.. a ja mam swoj rozum i sama decyduje a zdrowiu swojego dziecka. Matko boska gdzie my żyjemy..... tłumacze że jak jedzie busem 40 min t nawdycha sie więcej oparów i paści niż ja przy 20 min farbowaniu włosów ![]() nie... farbowanie jest złe.. w ogole wszystkie najlepiej zabiegi kosmetyczne zaprzestać. Chodzić w worku pokutnym i nie pomalowanym, żeby broń boże coś dziecku nie zaszkodziło.. ja mam alergie na takie gadanie, a już najbardzej na to że fryzjerka ci zafarbuje włosy bo dla niej liczy sie kasa ![]() tak moja mama na złość mi farbuje mi włosy pracuje 25 lat w zawodzie, i połowa klientek to lekarki i położnej bo zaklad przy szpitalu w sumie jest.. wrrrrr nie powinnam sie denerwowac ale ludzie prawią takie rzeczy że potem te biedne dziewcyzny w to wierzą i męczą sie całą ciąże same ze sobą bo nie wolno dobrze wygladac.... dobrze, że siusiak sie trzyma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli chodzi o karmienie to najgorzej wspominam to ciągłe lanie się mleka
![]() ![]() NADIA29 To nie takie proste niestety. Mój synek cały czas spał sam w swoim łóżeczku, ostatnio wzięliśmy go do siebie z racji choroby. Tydzień spał z nami co noc, po tygodniu już było ciężko go oduczyć spania samemu. Obecnie ma w końcu swój pokoik i śpi w swoim łóżku, aczkolwiek noce są teraz ciężkie ale to przez kaszel który go budzi ![]()
#139 |
Wtajemniczenie
|
Malinka , no weeeez pomaluj mnie na niebiesko!
![]() ![]() Misia , ja tez jestem złą matką, farbuję włosy i od początku ciąży co 2-3 tygodnie moje paznokcie są malowane hybrydą. Nadia , a czym zasłużyłas na takie specjalne traktowanie Zusu? ![]() Verrerie , ![]()
#140 |
Wtajemniczenie
|
Kinga trzymam kciuki żeby wszystko było ok
![]() ![]() ![]() ![]() verrerie być może jest tak jak dziewczyny mówią, że przerasta go sytuacja ale nie jest to usprawiedliwienie dla takiego traktowania, ale jestem pewna że sie dogadacie i trzymam kciuki za to ![]() gratulacje udanych wizyt i fajnej fotki Bonku ![]() do mnie położna środowiskowa przyszła tylko po porodzie, żeby ściągnąć mi szwy po cc, nawet nie wiedziałam że może przychodzić w trakcie ciąży, ciągle się czegoś ciekawego od was dowiaduje ![]() ![]() misia ja też farbuję i robię hybrydy, co do farbowania to się wstrzymałam do końca pierwszego trymestru ze względu że czytałam mieszane opinie no i miałam wakacje więc odpoczynek miały też włosy ale po konsultacji z moją fryzjerką rozwiałam wszelkie wątpliwości i będę farbowała jak dotąd, muszę moją siwiznę przykryć ![]() ![]() Edytowane przez moonunit Czas edycji: 2015-10-20 o 19:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Konto usunięte
|
misia880;- mnie też drażni temat wyglądu w ciaży: tego nie rob tym zaszkodzisz, tego ci nie wolno ...bla-bla-bla
Generalnie nie maluje włosow, ale jesli musiałabym to jasne że zafarbowałabym, lepsza farbą, u fachowca, jesli chodzi o wszystkie zabobony ciążowe -nie wierze! nie słucham nikogo, tylko własny organizm i umysł ![]() ![]() ANTERIA;- u mnie nic nie lało się, bo nie miałam tego pokarmu, nie wiem jak to teraz bedzie, moze znów do miesiąca dociągne ![]() no tak, spanie dziecka u siebie, - jest mega ciężka sprawa. Przyuczać ciężko, a oduczyć , jak piszesz -raz plunąć |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() misia880 chyba przesada nic nie robić bo chemia i zaszkodzi ![]() ![]() NADIA u mnie też elektroniczna niania będzie kupowana ![]() ![]() ![]() monikmi wrzuć zdjęcia zdobyczy ![]() verrerie ![]()
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
UWAGA OPOWIADAM
![]() Byłam na pierwszym spotkaniu z wybraną przezemnie położną środowiskową. Od 21 tyg ciąży z nfz są refundowane wizyty raz w tym i ta położna przychodzi potem po porodzie. Jako, że to moja pierwsza ciąża to chłonne jakąkolwiek wiedze z fachowych rąk ![]() Pani przemiła i przekochana. Byłam z TŻ- spędziliśmy tam godzinkę przy herbatce. Oglądała karte ciąży, pytała o dolegliwości. Mówiła, że możemy te wizyty co tygodniowe prowadzić jak czuje taką potzrebe a jak nie to ona zawsze jest na tel i mogę w każdej chwili do niej zadzownić z pytaniem czy z czymś. Szkołe rodzenia zaczynam od listopada, najpierw jest pare spotkań dla samych mamuś (tematy wyprawkowę - babskie) a potem w grudniu już z tatusiami ![]() Grupy sa małe około 6-7 par. Mowiła, że jest doradca laktacyjnym - powiedziała, że po porodzie należa mi sie 4 wizyty ale ona przyjedzie tyle razy ile będę potzrebowac nawet o 22 w nocy jak mleko nie poleci i będzie panika to ona przyjedzie bo po to jest, żeby młodym mama pomagać ![]() Opowiedziała troche o porodzie, trochę szpitalu. TŻ ją o pare rzeczy wypytał ![]() ![]() Jestem ogólnie zadowolona i cieszę się, że ją wybrałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
Ja tydzień temu byłam na,, robieniu odrostów " i też nie czuję się z tego powodu gorsza :P przeciwnie. Uważam, że jak mama jest zadowolona, to i dziecku jest lepiej
![]() A moje to chyba bardzo radosne, bo kopie dniem i nocą ![]()
#145 |
Konto usunięte
|
kallina_
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez farbuje włosy a paznokci nie maluje bo nie umiem utrzymać zaraz cale obdarte wiec wole swoje naturalne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zadomowienie
|
to jest ta kurtka jaką sobie zakupiłam na ryneczku za 150zł. Jest za duża ale brzuch się zmieści spokojnie do marca
![]() unnamed1.jpg unnamed.jpg unnamed3.jpg
#148 |
Zakorzenienie
|
To wychodzi na to, że jestem jedyną fanatyczką KP w tym gronie?
![]() Ja poważnie myślę o długim karmieniu. Rok to u mnie absolutne minimum. Gdyby nie fakt, że kp utrudnia zajście w kolejną ciążę to mogłabym karmić i do 3 lat. Osobiście - z podkreśleniem tego słowa- uważam, że KP to najlepsze, co matka może dać dziecku.. A słowa bonku o cyckowym smrodku... cóż.. brak mi słów.. ![]() ![]() Zmieniając nieco temat, ale pozostając przy bliskości ![]() ![]()
#149 |
Zadomowienie
|
misia880 ale super
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zadomowienie
|
Przebiorę jutro te ciuszki i posegreguje, co ciekawszym zrobię focię i się pochwale, a co!
![]() ![]() Ja sama robie sobie hybrydę w ciązy u rąk i u stóp, uzupełniam rzęsy na bierząco i nawet nie myslę o tym że to szkodliwe. Równie dobrze mogłabym hodować w domu robale wielkości żyraf bo domestos i cif jest szkodliwy, ale ja przecież tego nie piję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:44.