Mamy marzec 2016. Część IV :) - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-20, 18:24   #121
eeyesblue
Zadomowienie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)

witam sie i ja na nowym watku jest piekny, gratulacje Malinka

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Ale tempo nadrabiam pomału stary wątek a tu już 3 str nowego
ja to samo

Cytat:
Napisane przez Kiinga26 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny.
Wróciłam właśnie z wizyty...
Co do płci, to nadal niewiele wiem...Być może dziewczynka, z tym,że jeszcze mam sie nie nastawiać.
Lekarz podejrzewa u mnie cholestazę .
wspolczuje.. trzymam kciuki za dodatkowe badania, moze nie potwierdza tych przypuszczen a jesli tak, to na pewno w szpitalu pomoga, lepiej ze wykryli i Wam pomoga w razie czego

Cytat:
Napisane przez verrerie Pokaż wiadomość
Smutno mi od wczoraj, coraz czesciej moje samopoczucie uzaleznione jest od tego czy maz ma dobry humor czy zly. Czuje ze to nie jest w porzadku. Ciagle czuje sie winna ze nie moge funkcjonowac jak wczesniej
musisz koniecznie porozmawiac z mezem byc moze jego zachowanie jest spowodowane rowniez stresem o Ciebie i dziecko i nie moze sobie poradzic z tym? w koncu oboje duzo przeszliscie.. ale wsparcie to podstawa! zwlaszcza w takiej sytuacji trzymam za Was kciuki

ja po pracy ucielam sobie komara nie moglam wstac, spalam 2 godz ale pozwolilam sobie, bo maz obiecal, ze zrobi obiad na jutro i czwartek - spagetti a robi przepyszne powiem nieskromnie a ja mam czas na wizaz

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Ja właśnie tez chce karmić zeby maly wyssal ze mnie z mlekiem troche tłuszczu niech rośnie! A ja chudnę
tez na to licze
Stary 2015-10-20, 18:25   #122
201610051940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Abii84 Pokaż wiadomość
oczywiście że to nie w porządku. powiedz mężowi, że sama sobie tej ciąży nie zafundowałaś i jego zachowanie wcale nie polepsza sytuacji a nawet może dodatkowo zaszkodzić dziecku. Co on jest hrabia von Dupenstein żeby marudzić bo dziecko trzeba odwieźć?? ja jestem z facetem, który nie jest ojcem mojego dziecka a jeździ z nim kiedy i gdzie trzeba a twój ma problem z własnym? postaw go do pionu bo jak jeszcze 4 miesiące masz się zadręczać s powodu jego zachowania to nic dobrego z tego nie wyniknie. Trzymam kciuki żeby zmądrzał a Ty się nie obwiniaj przypadkiem o nic!!
popieram słowa Abii84...
201610051940 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 18:27   #123
201704101323
Konto usunięte

Bonku;- eej fajnie że wszystko fajnie i najważniejsze że siusiak na miejscu

Kiinga26- o matko, a co to za choroba? Musze dokształcić się, oby to był jakiś błąd ;(

verrerie;- och jak ja ciebie rozumiem , ja dziś od rana miałam zły humor, nie wiem czy to hormony, czy już mi się uzbierało?
Mąż też codziennie ma jakies pretensje ( wspominałam że jestem 3 mieś. na jego utrzymaniu ) :" po co palisz w kominku? - jest za gorąco! na co wydałaś tyle pięniedzy, po co do miasta jezdzilaś, tylko po galeriach łazisz, co robiłas cały dzień że każesz mi cos tam robić..."
dziś znów przyszedł i o ten kominek, a ja takiego żalu nabrałam, rozbeczałam się. Nie jest przyzwyczajony do takiego mojego zachowania, jestem twarda i zawsze stoje na swoim, odkłócam się..
Zaczął mnie przepraszać, tłumaczyć się.. I już na jakiś czas będzie dobrze
A z tym ZUSem, też nie wiem co u mnie wyjdzie...bardz kombinujemy . Oni teraz też już strasznie sprawdzają, chodzą pod oknami czy rzeczywiście jesteś chora w domu..
201704101323 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 18:28   #124
monikmi
Zadomowienie

Wróciłam z ciuchlandowego szaleństwa, patrzę na wątek i myśle ok- kilka stron to momentalnie nadrobie jadę do końca a tu nowa część, haha
jesteście szalone! ale jak miło zobaczyć siebie na pierwszej stronie malinka ślicznie to zrobiłaś, możesz mi dopisać że będzie synek Marcel.

Widzę że zawrzało w temacie kp, ja nie nastawiam się na to ale jeśli się uda to oczywiście skorzystam ale i tak muszę Malucha od początku oswajać z butlą bo na zajęcia planuję wrócić najpóźniej na początku kwietnia, więc albo będę odciągać albo mm

Któraś z dziewczyn pytała o koleżankę która chce iść na 2 tyg zwolnienia... nie może tak zrobić, tzn może ale myślę że zus jej to podważy o ile dobrze zrozumiałam opisany przypadek.

verrerie nie przejmuj się mężem, mój też ostatnio ma chyba gorsze dni ale staram się machnąć na to ręką chociaz jest mega upierdliwy to ja robię swoje i nie wdaje się w dyskusje, w końcu mu przejdzie a szkoda naszego zdrowia na chłopów

Obkupiłam się dzisiaj jak głupia, już na prawdę nie kupuję ŻADNYCH ubranek bo zaraz nigdzie ich nie upchnę, jutro policzę ile mam poszczególnych rzeczy i obawiam się że zejdę na zawał jak sobie to uświadomie
monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 18:28   #125
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdka997 Pokaż wiadomość
popieram słowa Abii84...
Ja też, z każdym słowem się zgadzam.
Stary 2015-10-20, 18:34   #126
201704101323
Konto usunięte

Odnosnie karmienia piersią, to jeszcze dodam ze w 1 ciąży udało mi się karmic tylko 1 mieś. nie miałam pokarmu,- niby, ale uważam po latach, że raczej, doświadczenia i wiedzy.
Teraz mam plan karmić dłużej, pół roku i będe kształcic się w tej dziedzinie intensywnie.
A! i w mojej minimalistycznej wyprawce na pierwszym miejscu jest niania elektroniczna, bo zamierzam od malutkiego uczyć spać w swoim pokoju.
Teraz mam nauczkę ze starszym synem, ma 5 lat a śpi z nami w łóżku, i za chiny nie pójdzie do swojego pokoju.Tak, tak..temat konsekwencji.. ;(
Stary 2015-10-20, 18:34   #127
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Ja też, z każdym słowem się zgadzam.
Dokładnie.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 18:35   #128
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Malinka u mnie na 1str i na kompie i na komórce Gosia (z cyferkami) jest wytluszczona na czarno i linika nizej
I jest też chyba różnica w wielkości liter między innymi dziewczynami: Anteria, Szczeperka np. są malutkie, a Smerfetka, Trzydzieścidwa i inne, znacznie większe przez to te większe wydają się napisane ciemniejszą czcionką. Ale to są drobiazgi
Stary 2015-10-20, 18:38   #129
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NADIA29 Pokaż wiadomość
w mojej minimalistycznej wyprawce na pierwszym miejscu jest niania elektroniczna
Z tą nianią elektroniczną to w sumie też jeszcze sie zastanawiam lepiej zainwestować w taką z wyświetlaczem czy to tylko bajer i wystarczy taka co tylko słychać maluszka ? w listopadzie chyba zamówię, żeby mieć mniej wydatków później
Stary 2015-10-20, 18:43   #130
marta1986222
Zakorzenienie

Bonku super że wizyta udaną i synus rośnie zdrowo.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 18:46   #131
201704101323
Konto usunięte

PRZEPRASZAM MUSIAŁAM ZMIENIĆ AWATAR, mam nadzieje że mnie nie zlinczujecie za to i to już na stałe obiecuje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-20, 18:50   #132
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
PRZEPRASZAM MUSIAŁAM ZMIENIĆ AWATAR, mam nadzieje że mnie nie zlinczujecie za to i to już na stałe obiecuje
żeby to bylo ostatni raz

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 18:51   #133
Darkanddark
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie widzę w tyn żadnego problemu, możesz nawet codziennie mieć nowy :-D a już chyba na tyle się znamy, że kojarzymy się po nicku, a nie obrazku ;-)
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 18:52   #134
201704101323
Konto usunięte

monikmi; - koniecznie zdaj relacje z posiadanych rzeczy i fotki też miło widziane
jeszcze nie wiem jaką na pewno, ale myslę że już tą z bajerami, skoro i tak mam nie wiele z wyprawki do kupienia, moge pozwolić coś lepszego
Stary 2015-10-20, 19:01   #135
Kiinga26
Zadomowienie

Cytat:

Kiinga26- o matko, a co to za choroba? Musze dokształcić się, oby to był jakiś błąd ;(
Mój lekarz próbował mi to tłumaczyć spokojnie i rzeczowo, ale przyznam ,że byłam tak ogłuszona,że słuchałam piąte przez dziesiąte. Jedyne co dotarło do mojej głowy, to szpital, dalsza diagnoza, nieprawidłowa praca wątroby i podejmiemy dalsze działania.
W domu zaczęłam czytać i przerażenie narasta. Ja nie chcę urodzić w 35 tygodniu ciąży !
A teraz jak na złość mam wrażenie, że wszystko mnie swędzi dwa razy bardziej niż zwykle :/
Jutro rano uderzam na badania. Jakie by nie wyszły moja Alicja lub mój Mikołaj na pewno urodzi się silne i zdrowe! W końcu już teraz waży 220 g
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 19:04   #136
Szczeperka
Wtajemniczenie

Kinga jedna z mamuś styczniowych miała cholestaze i skończyło się porodem przed terminem cc, ale na pewno po 35tc. Chłopczyk rośnie zdrowo i nie ma problemów. Nie martw się na zapas!

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 19:08   #137
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
I co z tego wyszło? Będziesz złą mamą, bo farbujesz włosy?
Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość
[B][U]
misia880 ja farbuję włosy i maluję paznokcie a co tam naskrobały
Ogólnie rzecz biorąc wyszłam na zła matke bo farbuje włosy a w farbie jest szkodliwy amoniak. W lakierze do paznokci substancje ktore coś tam... a ja nosze żele.. to już w ogóle zgroza bo to CHEMIA!!
i mi mówi, że ona ma czyste sumienie bo ona nie maluje.. a ja mam swoj rozum i sama decyduje a zdrowiu swojego dziecka.
Matko boska gdzie my żyjemy..... tłumacze że jak jedzie busem 40 min t nawdycha sie więcej oparów i paści niż ja przy 20 min farbowaniu włosów
nie... farbowanie jest złe.. w ogole wszystkie najlepiej zabiegi kosmetyczne zaprzestać. Chodzić w worku pokutnym i nie pomalowanym, żeby broń boże coś dziecku nie zaszkodziło..

ja mam alergie na takie gadanie, a już najbardzej na to że fryzjerka ci zafarbuje włosy bo dla niej liczy sie kasa
tak moja mama na złość mi farbuje mi włosy pracuje 25 lat w zawodzie, i połowa klientek to lekarki i położnej bo zaklad przy szpitalu w sumie jest..
wrrrrr nie powinnam sie denerwowac ale ludzie prawią takie rzeczy że potem te biedne dziewcyzny w to wierzą i męczą sie całą ciąże same ze sobą bo nie wolno dobrze wygladac....

Cytat:
termin na 5.03 i waga ok 367g aaaa i siusiak nie odpadl
dobrze, że siusiak sie trzyma

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 19:10   #138
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Jeżeli chodzi o karmienie to najgorzej wspominam to ciągłe lanie się mleka rozbieram się do kąpieli a tam cieknie mi z piersi jak z kranów a na noc wkładki mi nie wystarczały tylko zakładałam po dwie tetrowe pieluchy a i tak przeciekały Nie karmiłam długo niestety, ale teraz mam nadzieję że znowu nie będę miała problemów z pokarmem.

NADIA29 To nie takie proste niestety. Mój synek cały czas spał sam w swoim łóżeczku, ostatnio wzięliśmy go do siebie z racji choroby. Tydzień spał z nami co noc, po tygodniu już było ciężko go oduczyć spania samemu. Obecnie ma w końcu swój pokoik i śpi w swoim łóżku, aczkolwiek noce są teraz ciężkie ale to przez kaszel który go budzi
Stary 2015-10-20, 19:14   #139
kallina_2014
Wtajemniczenie

Malinka , no weeeez pomaluj mnie na niebiesko! Nie chcę być seledynowa

Misia , ja tez jestem złą matką, farbuję włosy i od początku ciąży co 2-3 tygodnie moje paznokcie są malowane hybrydą.

Nadia , a czym zasłużyłas na takie specjalne traktowanie Zusu?

Verrerie ,

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-20, 19:15   #140
moonunit
Wtajemniczenie

Kinga trzymam kciuki żeby wszystko było ok i z Tobą i z maluchem z tego co czytałam to choroba wątroby więc pewnie będziesz na diecie, nie martw się na zapas, wcześnie wykryta pozwoli na właściwe leczenie i wszystko będzie dobrze

verrerie być może jest tak jak dziewczyny mówią, że przerasta go sytuacja ale nie jest to usprawiedliwienie dla takiego traktowania, ale jestem pewna że sie dogadacie i trzymam kciuki za to

gratulacje udanych wizyt i fajnej fotki Bonku

do mnie położna środowiskowa przyszła tylko po porodzie, żeby ściągnąć mi szwy po cc, nawet nie wiedziałam że może przychodzić w trakcie ciąży, ciągle się czegoś ciekawego od was dowiaduje jesteście the best

misia ja też farbuję i robię hybrydy, co do farbowania to się wstrzymałam do końca pierwszego trymestru ze względu że czytałam mieszane opinie no i miałam wakacje więc odpoczynek miały też włosy ale po konsultacji z moją fryzjerką rozwiałam wszelkie wątpliwości i będę farbowała jak dotąd, muszę moją siwiznę przykryć tez mi wypadają na potęgę a nie chce obcinać bo b długo je zapuszczałam

Edytowane przez moonunit
Czas edycji: 2015-10-20 o 19:22
moonunit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 19:20   #141
201704101323
Konto usunięte

misia880;- mnie też drażni temat wyglądu w ciaży: tego nie rob tym zaszkodzisz, tego ci nie wolno ...bla-bla-bla
Generalnie nie maluje włosow, ale jesli musiałabym to jasne że zafarbowałabym, lepsza farbą, u fachowca, jesli chodzi o wszystkie zabobony ciążowe -nie wierze! nie słucham nikogo, tylko własny organizm i umysł I radzę nie zaglębiac sie w takie dyskusje, niech sobie każdy robi jak uważa

ANTERIA;- u mnie nic nie lało się, bo nie miałam tego pokarmu, nie wiem jak to teraz bedzie, moze znów do miesiąca dociągne

no tak, spanie dziecka u siebie, - jest mega ciężka sprawa. Przyuczać ciężko, a oduczyć , jak piszesz -raz plunąć
Stary 2015-10-20, 19:24   #142
fasolka1987
Zadomowienie

Cytat:
Ja juz po połówkowym wszystko dobrze mozg serduszko narządy kości tylko twarzy nie chcial pokazac zaslonil sie rękami i zarzucił jeszcze nogi termin na 5.03 i waga ok 367g aaaa i siusiak nie odpadl
super

misia880 chyba przesada nic nie robić bo chemia i zaszkodzi ja nie będę chodziła z siwą głową nawet dla dziecka

NADIA u mnie też elektroniczna niania będzie kupowana avatar można zmieniać My się już tu kojarzymy

monikmi wrzuć zdjęcia zdobyczy

verrerie
Stary 2015-10-20, 19:25   #143
misia880
Zakorzenienie

UWAGA OPOWIADAM

Byłam na pierwszym spotkaniu z wybraną przezemnie położną środowiskową. Od 21 tyg ciąży z nfz są refundowane wizyty raz w tym i ta położna przychodzi potem po porodzie. Jako, że to moja pierwsza ciąża to chłonne jakąkolwiek wiedze z fachowych rąk

Pani przemiła i przekochana. Byłam z TŻ- spędziliśmy tam godzinkę przy herbatce. Oglądała karte ciąży, pytała o dolegliwości. Mówiła, że możemy te wizyty co tygodniowe prowadzić jak czuje taką potzrebe a jak nie to ona zawsze jest na tel i mogę w każdej chwili do niej zadzownić z pytaniem czy z czymś. Szkołe rodzenia zaczynam od listopada, najpierw jest pare spotkań dla samych mamuś (tematy wyprawkowę - babskie) a potem w grudniu już z tatusiami
Grupy sa małe około 6-7 par.
Mowiła, że jest doradca laktacyjnym - powiedziała, że po porodzie należa mi sie 4 wizyty ale ona przyjedzie tyle razy ile będę potzrebowac nawet o 22 w nocy jak mleko nie poleci i będzie panika to ona przyjedzie bo po to jest, żeby młodym mama pomagać

Opowiedziała troche o porodzie, trochę szpitalu. TŻ ją o pare rzeczy wypytał dała mi nr do fizjoterapeutki ktora prowadzi zajęcia w środy u nich w szkole rodzienia - ćwiczenia i masaże. 60 zł za 4 spotkania raz w tyg więc cena super
Jestem ogólnie zadowolona i cieszę się, że ją wybrałam

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 19:25   #144
Kiinga26
Zadomowienie

Ja tydzień temu byłam na,, robieniu odrostów " i też nie czuję się z tego powodu gorsza :P przeciwnie. Uważam, że jak mama jest zadowolona, to i dziecku jest lepiej
A moje to chyba bardzo radosne, bo kopie dniem i nocą
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 19:26   #145
201704101323
Konto usunięte

kallina_ - jeszcze mnie nie traktuja specjalnie, bo oplacam składki, od 3 mies. ale po tym okresie planuje isc na zwolnienie, wtedy pewnie zaczna się delegacje pod oknami. U nas tak jest, kto krotko pracuje i szybko zmyka na zwolnienie, jest podejrzanym. No i w summie prawidłowo no ale :" Jak życ, panie przemierze ?"
Stary 2015-10-20, 19:28   #146
Bonku
Wtajemniczenie

Ja tez farbuje włosy a paznokci nie maluje bo nie umiem utrzymać zaraz cale obdarte wiec wole swoje naturalne nie denerwuj sie misia rozmawiaj z nami widzisz ze tu same normalne
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 19:29   #147
fasolka1987
Zadomowienie

to jest ta kurtka jaką sobie zakupiłam na ryneczku za 150zł. Jest za duża ale brzuch się zmieści spokojnie do marca

unnamed1.jpg

unnamed.jpg

unnamed3.jpg
Stary 2015-10-20, 19:31   #148
Olgietka
Zakorzenienie

To wychodzi na to, że jestem jedyną fanatyczką KP w tym gronie?
Ja poważnie myślę o długim karmieniu. Rok to u mnie absolutne minimum. Gdyby nie fakt, że kp utrudnia zajście w kolejną ciążę to mogłabym karmić i do 3 lat. Osobiście - z podkreśleniem tego słowa- uważam, że KP to najlepsze, co matka może dać dziecku.. A słowa bonku o cyckowym smrodku... cóż.. brak mi słów.. Nigdy się z czymś takim nie spotkałam... Właściwa higiena ... Aż nie wiem co powiedzieć...

Zmieniając nieco temat, ale pozostając przy bliskości - zamówiłam dwie chusty... i poluję na trzecią
Stary 2015-10-20, 19:32   #149
eeyesblue
Zadomowienie

misia880 ale super swietna polozna no i szkola rodzenia, pomoc, nic tylko zaczynac i sie szkolic bedziesz nas pozniej instruowac co i jak ja nie wiem czy w UK sa szkoly rodzenia nawet tzn sa, ale czy obowiazkowe?
Stary 2015-10-20, 19:34   #150
monikmi
Zadomowienie

Przebiorę jutro te ciuszki i posegreguje, co ciekawszym zrobię focię i się pochwale, a co! dzisiaj kupiłam 28 ubranek, głównie pajace, spodenki i bluzy za całe 42 zł -koleżanka pokazała mi tego lumpa i przepadłam

Ja sama robie sobie hybrydę w ciązy u rąk i u stóp, uzupełniam rzęsy na bierząco i nawet nie myslę o tym że to szkodliwe. Równie dobrze mogłabym hodować w domu robale wielkości żyraf bo domestos i cif jest szkodliwy, ale ja przecież tego nie piję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości