![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 2 :)
Cytat:
Poproszę różowe ![]() --- Jestem w szoku. Julka zasnela po 16:00. Obudziłam ja na kąpiel. Obudziła sie, wykąpała... Zjadła uwaga 190ml mleka ( ![]() ![]()
![]() |
#122 |
Zadomowienie
|
Melduje się i ja!
Dziękuje Roxi, jak zwykle świetna robota. Przytulam mocno i trzymam kciuki za chrzest. Niech wszystko będzie po Waszej myśli Ale dzieciaki słodziaki na zdjęciach! Vea,Lady,Kitsi,Asienka ![]() Odnośnie tego planu dnia to ja też stostuje. Stosowałam tez przy Robsonie i pozwalało to jakoś panować nad tym co się działo w ciągu dnia. Przy czym nigdy nie kp na żądanie. Teraz też Adam je co ok 3,5h-4h i zdecydowanie jest to dla Niego wystarczające. W przypadku kp na żadanie wisiałby na mnie cały dzień ;] Ja osobiście zgadzam się z tym co piszę ta dziewczyna. Przynajmniej u nas się to sprawdza idealnie. Czasy czuwania i "okienka snu" naprawde działają. Zupełnie inaczej wygląda zasypianie jak jest kładziony o odpowiedniej porze i nie przeciągnięty. Jednak zdaję sobię sprawę,że co dzieć to inne upodobania. U nas się to jednak sprawdza. Vea Bobie Budowniczy ![]() ![]() Dziewczyny muszę się z Wami podzielić dobrymi wieściami! Adamowi pięknie urosła hemoglobina ma już 10,6! (a 2 tyg.temu było 9,4). Dziś byłam na kontroli u hematolog i zmniejszyła trochę dawkę żelaza. Stwierdziła,że Adam wygląda na półroczne dziecko ![]() Rob był na kontroli i do końca przyszłego tyg.ma wolne od przedszkola. Spacery ok,ale nie w skupiskach ludzi. Lekarka jest zadowolona z postępu leczenia. Matko aż się boje zapeszać,ale chyba wychodzimy na prostą. Dziś zrobiłam sobie "spacer" do Lux medu...jedyny 8km. majka ja bym nie "ruszała" Adama. Skoro sam się tak wyregulował tzn.że to jest dla Niego optymalne. Tj.piszesz trzeba słuchać dziecka i podążać za Jego potrzebami. Co do tych soków to sama je pijam i myślę,że niczego im nie brakuje.Jak już będziemy rozszerzać dietę i przyjdzie co do czego to też bym z nim korzystała. mms o ja,ale Igi trzyma ten gryzka! jak Duży Chłopiec ![]() kasperka Maxio to będzie niezły elegancik ![]() Mirabelka bardzo ladny strój,gdzie kupiłaś? ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
![]() ![]() |
![]() |
#123 | ||
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część 2 :)
Cytat:
Dziekuje ![]() Tylko czy ta strona nie wygląda podejrzanie ![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
A ja mam doła... Jestem beznadziejna widocznie... Próbowałam małego znowu połozyć wcześniej i co???!!! 20 min spał i znowu się obudził ;( W dzień mało śpi, wieczorem późno zasypia, ja już sama nie wiem... ![]() Duży Twój Adaś ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-11-05 o 19:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#125 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
kochana a czy mozesz podac jakiegos linka gdzie jest wyjasnione te czasy czuwania, okienko itd? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Rozeznanie
|
Zuzka nie spi od 16
![]() ![]() A teraz przysypia przy cycu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Może dlatego tak ma ,bo właśnie mało sypia w dzień? I jest poprostu przemęczony?(nie wiem,dywaguje ![]() Próbowałaś "potestować"? tzn skoro śpi bez problemu w wózku to wychodzić z Nim na drzemki na dwór i po takim dniu spróbować położyć np.o tej 20? To pierwsze co mi przychodzi na myśl. Choć ja uważam,że to naprawdę wiele zależy od dziecka i czasem można na uszach stawać a są dzieci,które za chiny wcześniej spać nie pójdą. Moje oba chłopaki, akurat z tych co mogą zasypiać o 19. Jednak był czas,że Rob zaczynał od przestawienia dnia i nocy i to była jazda. Dziękuje Kochana, widze w końcu światełko w tunelu ![]() Cytat:
Oczywiście proszę .http://forum.gazeta.pl/forum/w,572,1...pniu_2015.html
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No my z next mamy wiekszosc ciuszkow.bo dobre jakpsciowo a poza tym u nas w irlandii kilka razy do roku sa.wyprzedaaze i wtedy wszystko za polowe ceny jest;d nastepna wyprzedaz w swieta. Juz sie doczekac nie moge;d |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I nie ma wpływu ilość przespanych godzin w dzień na sen nocny. Młody chciał mądrze zagadać do siostry, wiec się jej pyta: a ty jesteś głupia? ![]() Jak wytłumaczyć czterolatkowi co to jest kaskada? Pol dnia mnie o to męczy. Mravka bardzo się cieszę, że wychodzicie powoli na prostą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oj zgodzę się,bo ja mam sporo używek po Starszaku i wygladają jak nówki. Zazdroszcze Ci tych wyprzedaży, ale bym polowała! a jaki rozmiar kupujesz? bo powiem Ci,że przeżyłam szok zamawiając ody 3-6mc i są takie...no długo w nich nie pochodzi. Ale wydawało mi sie absurdalne zamawianie większego ![]() Cytat:
![]() Dziękuje za dobre słowo! Powiem Ci,że ja też bym wolała,aby Adaśko szedł spać o 20, a tymczasem On też chętnie o 18 by szedł. Dziś zasnął o 18:30. Mój TZ też niestety przez to widzi Go całe 30 min w ciagu dnia. Jednak ja osobiście wolę GO położyc jak widzę,że zmęczony niż pzetrzymać,bo potem jest afera jak diabli i jeden wielki płacz.On się umęczy i nic z tego nie wynika. Moja siostra ma Synka miesiac Młodszego,który zasypia o 21 i to z uśmiechem na ustach. W ciągu dnia zasypia,gdzie aktualnie leży. No poprostu bezobsługowe dziecko.
||
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Rozeznanie
|
Moniska Twój mały jest niemożliwy
![]() Zuzka zaczyna mieć mętne oczka ale co z tego będzie ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#132 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zależy co masz na myśli :P Najlepiej powiedz ze to jeden z rodzajów losowania w lotto ![]()
![]() |
#134 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz ile ja juz sposobow probowalam ![]() Dzis np w wozku nawet na spacerze nie spal ![]() Tez sie martwie, ze on przemeczony i dlatego zasypia wieczorem pozno... ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() Poprawiłaś mi humor ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Zadomowienie
|
Jaki macie dokładnie? My mamy ten z osmiorniczka i zolwikiem ale wy pewnie jakis bardziej dziewczynski
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Ja tez lecę spac... Tż wrócił z pracy ale cos nie w sosie (chyba tez ta sytuacja go przerasta) ale on z tych bardzo skrytych wiec cokolwiek z niego wyciągnąć to graniczy z cudem a, ze ja tez jestem przybita to nawet nie mam siły "ciagnąć" go za język wiec najlepsza opcją bedzie sen...
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy dokładnie ten: ImageUploadedByWizaz Forum1446757708.436523.jpg
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Hej hej! Melduję się i ja!
![]() Dzisiaj miałyśmy fatalny dzień, wszystko na nie, brzuszek bolał, jeść nie, spać nie... dramat. Mała zasnęła, ja idę się wykąpać i tak trzeba ten dzień zakończyć. Ale ogólnie wszystko u nas okej, chociaż trochę się martwię, bo Mała nie przewraca mi się z brzuszka na plecki... Wasze dzieciaczki już tak robią? No i jak leży na brzuszku to nie podpiera się nad przedramionach tylko unosi główkę na klatce piersiowej samej ![]()
#141 |
Zakorzenienie
|
Jantar
#142 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
A próbowałaś go uśpić? U nas od dwóch tygodni drzemki tylko przy cycu i muszę usypiać. No zapomniał dzieć jak samemu zasnąć. Cytat:
Boskie są😊 Cytat:
Mój też tak zasypiał jeszcze 2 tygodnie temu. A teraz trzeba go usypiac. W wózku też rzadko zaśnie, więc spacerki trwają max 1 godzinę i kończą się płaczem. Mój jak ma za mało snu w dzień, to wieczorem zamiast zasnąć już na nic, to sobie drzemkę robi. A na noc zasypia wtedy np o 22. Więc jak jest pora drzemki to ja biorę Małego do jego pokoju i usypiam go. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |||||
Zakorzenienie
|
Hejka mamusie
![]() Juz wstałam :-P wyszłam na balkon obudzić się ależ jest mgła! Nie widać bloku który jest tuż obok. Naskrobalyscie nieźle ;-) Adam też wczoraj opadł po 19, teraz dopiero jadł. Śpi dalej. Wczoraj z Tz stwierdziliśmy że gdzieś jedziemy dziś ![]() Nie wiadomo gdzie. Najlepiej przed siebie ale kierunek góry ![]() Ile dziecko może być noszone w nosidle? Tzn mamy taki jakby plecak? Do ktorego wklada sie malucha. Usztywniany jest na pleckach. Jest od 3-go miesiąca (Adam tyle ma wiec juz może) tylko nie wiem jak dlugo moze w nim siedziec? ---------- Dopisano o 05:50 ---------- Poprzedni post napisano o 05:47 ---------- Cytat:
Wiec jak tylko widzę że śpiący, dostaje butle i go kładę. Ważne zeby buźka była przytulona do pieluszki, 3-4 minutki i śpi. ---------- Dopisano o 05:50 ---------- Poprzedni post napisano o 05:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 05:51 ---------- Poprzedni post napisano o 05:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 05:56 ---------- Poprzedni post napisano o 05:51 ---------- Cytat:
Mi pediatra powiedzial jak ukladac. Jak kladziesz na brzuszek to bierzesz za raczki na wysokości łokci dziecka (zgiete nie wyprostowane) i z duzym wyczuciem ukladasz je... wsuwasz pod klatkę piersiową. Tak że piąstki ma na wysokości swojej buźki a łokcie pod klatką. Ja tak robie, Adam ładnie unosi główkę ale nie wytrzymuje za długo. Szybko się męczy. Rączki mu się rozjezdzaja i noskiem pikuje o materac. Ponawiam wsuwanie rąk pod klatkę do momentu aż się wkurzy bo nie ma już sił. Czyli jakieś 3 razy. całość ćwiczenia trwa góra 5minut. ---------- Dopisano o 05:57 ---------- Poprzedni post napisano o 05:56 ---------- Cytat:
![]() Ciekawe o ktorej wstanie na jedzonko po takiej dawce?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Moje dziecko zasnęło o 23.30 po to... by obudzić się za niecałą godzinę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Udany ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() My mamy huśtawkę hybrydową tej firmy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#145 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Faaajnie, pojechałabym w góry ![]() Gdzie Lulla przepadła? ![]()
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zadomowienie
|
Tymek zasnął wczoraj o 19 pierwszą pobudka na mleko była o 2 a teraz znowu je.
Majka udanego wyjazdu! Ależ Wam zazdroszczę!!! Ja też chcę w góry! a z nosidełem nie mak pojęcia. Nicole układaj jaj Ci Majka napisała. Ja mam problem w drugą stronę czasami chcę żeby Tymek polezal na brzuszku a on ciągle z głową w górze może tak bez końca pot mu kapie z głowy ale jej nie położy. Roxana 190 ml wow! Ile po tym pospala? Heroine współczuję nocki. |
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My już jedziemy ![]()
![]() |
#148 |
Rozeznanie
|
Padam
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zadomowienie
|
Nicole Tymek przewraca się z brzuszka na plecy już dawno. Myślę że Twoja to zalapie jak będzie trzymać głowę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:59.