![]() |
#121 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Huston ma problem [fat]
Cytat:
Przecież nikt nie mówi o tym że jak przyczyną tycia jest chorobą to trzeba zostawić partnera bo gruby. Chodzi tylko i wyłącznie o tycie z zaniedbania. To nie jest tylko tycie, to jest też postawa: mam już gdzieś to co myśli o mnie partner i nie interesuje mnie czy jest zadowolony z naszego związku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zadomowienie
|
Uważam, że za mało wiemy, żeby cokolwiek doradzić.
Natomiast to, że kobieta nie wygląda tak samo po urodzeniu dziecka i tak jak 10 lat temu nie uważam za nic zaskakującego. Pytanie tylko na ile istotne są to zmiany. Żona autora równie dobrze mogła zamienić figurę "kościotrupa" i rozmiar 32 na rozmiar 36 jak i na 46. Nie ma co gdybać i się nadmiernie ekscytować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Poza tym, zapewne w wielu przypadkach ma niewielki związek z tym, że stronie, która tyje przestaje zalezeć na partnerze. Chorym wydaje mi się przedstawianie tak sprawy: tyję= odpuszczam sobie związek.
![]() |
![]() |
#125 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wesołych! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A zamiast tyje możesz wstawić inny dowolny czasownik. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
BAN stały
|
Nie wiem czego jeszcze potrzebujecie.
To są ludzie ok 30tki. Pewnie nawet jeszcze przed. Chyba gadki o zmianach ze ''starości'' (do których notabene każdy gdzieś tam będzie musiał przyzwyczaić się z czasem a niekoniecznie przymusowo zaliczać szkolenie gdy samemu jest się pięknym i młodym ![]() ![]() I pewnie znają się coś około 10 lat. Byli szczupli. Ona po ciązy już przytyła i coś tam się zmieniła, ale on to akceptował. Od 2-3 lat przytyła bardziej, zniknęła jej talia, ostatnio dostała brzucha. A tendencja zwyżkowa. Nie sądzę, aby to było ''5 kilo'' i nie wiem jakie to ma znaczenie. On nie czuje pociągu seksualnego, nie bo nie, co poradzi. Najprościej by bylo powiedzieć jej prawdę. Że się zapuściła i taka Cię nie podnieca. No ale. Widząc np. tylko po tym wątku prędzej wyjdziesz na bezduszną za przeproszeniem świnię wzbudzającą mściwość niż osiągniesz cel. Moim zdaniem powinieneś zmienić tryb na bardzo zdrowy i sportowy, dużo ćwiczyć i wyrzeźbić się i bezceremonialnie namawiać żonę do tego samego. Zajmowanie się domem w Twoim wykonaniu na równi z nią - rzecz oczywista. Fajnie, że jesteś szczupły, ale to nie znaczy, że nie masz czego u siebie zmieniać, bo wątpię, abyś nie miał. Jesteś wciąż młodym bardzo człowiekiem, nie zakładaj życia w celibacie, beznadziei i zgorzknieniu bo to się nie uda a i po co. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
Kiedyś nagość to było coś co ludzie sobie eksponowali głównie w zaciszach sypialni. ![]() ![]() Teraz wszędzie króluje golizna i to plastikowa golizna. Kto kiedy słyszał o wybielaniu okolic intymnych? Dla samej idei wybielenia. Żyjemy pośród tych obrazów, co się dziwić, że ludzie chcą mieć laleczki i ślicznych boyów. ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2015-12-25 o 10:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Konto usunięte
|
Jeśli małżeństwo oznacza że mam akceptować to że mój partner przytyje z powodu lenistwa i złej diety a z biegiem czasu będę się martwić ze umrze na zawał bo takie są tendencje u niego w rodzinie to z pewnością nie dojrzalam i nie zamierzam dojrzewać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
I widzisz tu popelniasz podstawowy blad: z gory zakladasz, ze ktos grubszy/z odrostem jest zaniedbany. A nie tylko chudzinki sa ludzmi zadbanymi. Sa choroby od ktorych sie tyje, sa alergie na farbe gdy trzeba wraca do naturalek, to wszystko to normalne codzienne problemy, ktorych dorosly czlowiek musi miec swiadomosc. One moga sie zdarzyc kazdemu i zadne z nich nie swiadczy o zaniedbaniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Konto usunięte
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;53901956]Na psychoterapię ci, którym zdarzają się gorsze dni, natychmiast!
![]() Żeby ryczenie przez trzy godziny z powodu dodatkowego 0,5 kg dało się określić jako "gorszy dzień', codzienna porcja płaczu musiałaby trwać minimum godzinę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;53901956]Na psychoterapię ci, którym zdarzają się gorsze dni, natychmiast!
![]() To nie sa gorsze dni, to co ty opisujesz to zaburzenia psychiczne na tle odzywiania.Nikt normalny nie placze, bo kolezanka zjadla o burgera wiecej. Nikt normalny nie ma problemu z tym ze obok ciebie ktos je niezdrowo. Ja pijam tylko wode, moi rodzice zlopia cole litrami, figury jestesmy podobnej i nie wyje z tego powodu w poduszke. Nie mam tez do nich pretensji, ze oni nie tyja, a ja tak. Ty natomiast caly swoj nastroj uzalezniasz od wagi i jedzenia. To mega toksyczne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Konto usunięte
|
Zapominacie o jednej rzeczy: kto powiedział, ze każdy MUSI być chudy?
Autor prowokator wspominał, że podobała mu się, gdy była "kościotrupem", więc podejrzewam, że z czasem kobieta i tak przytyje i co wtedy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Podczas, gdy jest masa chorób, na które ludzie nie mają wpływu, a które właśnie mogą się takim 'zaniedbaniem' stać w oczach innych, mimo że realnie nim nie jest. Alergie, problemy z hormonami, choroby skóry, wrodzone wady... Smutne, że świadomość takich rzeczy jest tak mała. I to często u rzekomo dorosłych i wykształconych ludzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
Też prawda. Zwłaszcza, że na podstawie tego, co Autor napisał jakoś nie wyłania mi się jednak obraz osoby grubej, a co najwyżej mającej kilka nadprogramowych kilogramów.
---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Oczywiście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A co ma jedno do drugiego? To już Quasimodo nie ma prawa żądać od życia Esmeraldy? Że niekoniecznie dostanie to inna sprawa... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Ja nie bronię grubasów ani chudzielców, po prostu: 1. dalej udzielam się w wątku, którego autor pewnie ma niezłą bekę 2. miałam nie pisać, ale nie mogę nie czytać postów, bo są fajne 3. dalej czekam, aż autor wróci i napisze, ile jego luba waży 4. po co ja w ogóle tu piszę? ![]() 5. jak już, to mam na uwadze tylko wydumaną sytuację autora, nie ogólnie związki, gdzie żona nagle tyje 20 kg, a mąż zaczyna narzekać (nie, nie chciałabym, żeby mój partner utył 20 kg, ale 5 to nie problem). 6. idę wszamać jeszcze coś kalorycznego. dżizas. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I żeby nie było - nie wiem skąd wyciągasz to "dlatego mi nie będzie przeszkadzać, że mi chłop obwisł", bo tak, zapewne przeszkadzałoby mi, gdyby mój facet nagle z zadbanego i szczupłego przeżył metamorfozę w obwisłego flaka. Odnosiłam się przede wszystkim do tego, że warto się czasem zastanowić, czy to, co tak bezkrytycznie od razu nazywamy zaniedbaniem - realnie nim jest. Natomiast gdybym sama się znalazła w sytuacji Autora to przede wszystkim bym pogadała i usiłowała partnera zmotywować, zapewne jakąś wspólną aktywnością, na której skorzystałaby cała rodzina. A nie leciała jęczeć na forum, zwłaszcza że tak jak już pisałam - jak dla mnie to wygląda na to, że żona się trochę 'zasiedziała' i jej się odłożyło trochę tłuszczu na brzuchu i więcej niż te 10, no może 15kg pewnie nie przytyła. Więc nie ma mowy tutaj o żadnej tragedii i nie wiadomo jakim zaniedbaniu, ot, człowiek starszy to trudniej utrzymać taką sylwetkę jak kiedyś, norma. Edytowane przez lina_09 Czas edycji: 2015-12-25 o 12:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Konto usunięte
|
w moim związku to ja jestem tą cisnącą stroną
przytyłam? tż nie zauważył ja? ryczałam znowu udalo mi sie schudnac 15 kg i trzymam wage od pol roku. /cale zycie chudne i tyje chudne i tyje/ z kolei moj cale zycie chudy tz ... przytyl xD ma brzuszek. pierwszy raz w zyciu xD cale zycie xs/s a tu badum tss xD podsmiechuje sie z niego i mowie mu ze na wiosne oboje wrocimy do cwiczen, ja zeby znowu nie przytyc a on zeby przestac tyc. nie wiem czy coś w tym złego ale troche mi wadzi jego waga i mam nadzieje ze tak jak jest teraz zostanie i nie będzie gorzej.ja cale zycie walcze o wage i o zdrowie wiec mysle ze jak tym razem i on będzie w tym uczestniczył, to tylko fajniej dla nas obojga |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale mam w pamięci to, że autor-realista opisał swój problem w formie dialogu z wyimaginowanym, agresywnym oponentem. Ilekroć w dyskusji powraca "jego problem", to mi się jakieś dziwne reakcje włączają. ![]() Widzę kobietę wciągającą parówy jak spaghetti i mężczyznę patrzącego na nią z miłością... ach. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() bo to tylko facet może tak "po męsku" jeść. kobiecie nie wypada. tylko listki sałaty. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Konto usunięte
|
Jeszcze w temacie włosów - tak, jakby mój facet przemalował się na blond, to bym dostała zawału. Nie kręcą mnie blondyni, tylko bruneci, co ja poradzę?
Ja jestem całe życie szczupła, mogę jeść co chcę, ile chcę (co też robię), ale nie utyję. Cały czas mam tę samą wagę. Natomiast ćwiczę, uprawiam sport i zdrowo się odżywiam, bo lubię, bo mi zależy na tym, żeby być nie tylko szczupłą, ale też zdrową. Skoro wybrałam sobie szczupłego bruneta, to nie zaakceptuję zmiany w grubego blondyna, nie ma szans. Co nie znaczy, że jak mojemu facetowi pojawi się kilka zmarszczek, siwych włosów i niewielki brzuszek, to go rzucę ![]() ![]() I zaraz ktoś mi tu wyskoczy z "a co jak dostanie raka/straci nogę/będzie miał depresję itd". Ludzie, mówię o rzeczach, na które mamy wpływ. Jak dostanie raka - będę z nim, jak straci nogę - będę z nim, jak będzie miał depresję - będę z nim, ale jak mi się z czystego lenistwa zapuści, utyje do 100kg, przestanie myć włosy i zęby i zmieniać skarpety, a co najważniejsze nie będzie miał najmniejszej chęci, aby to zmienić to tak - rzucę go. Edytowane przez 2011607111034 Czas edycji: 2015-12-25 o 13:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Oj już dajcie luz z tymi włosami, to jest przykład w ogóle nieadekwatny. Można woleć blondynki, ale mało kogo jarają TYLKO blondynki i przy fajnej szatynce już mu nie stanie. To jest wtedy fetysz i zupełnie odmienna kategoria tematu.
A że potrzebujemy osoby o odpowiadającej nam figurze, żeby się podniecić, to już tak jakby chyba zjawisko powszechne. No ale Wizaż zawsze doprowadzi sprawę do absurdu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.