Huston ma problem [fat] - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-12-25, 09:11   #121
201611290914
Konto usunięte

Dot.: Huston ma problem [fat]

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
W przypadku wprowadzenia czegoś nowego- podobnie.
Żel na włosy to nie tatuaż całej twarzy. Nie wyobrażam sobie postawy: nie zrobię , bo on nie chce. Jasne, że warto rozmawiać, ale nie widzę sensu blokowania własnych pomysłów i potrzeb z automatu, bo ktoś czegoś tam nie chce.

Co do samej wagi- wg mnie to jest kwestia wtórna. Główną kwestią jest przyczyna.
A mnie nie interesuja faceci z żelem na włosach. Gdyby mnie tacy interesowali to bym takich szukała.

Przecież nikt nie mówi o tym że jak przyczyną tycia jest chorobą to trzeba zostawić partnera bo gruby. Chodzi tylko i wyłącznie o tycie z zaniedbania. To nie jest tylko tycie, to jest też postawa: mam już gdzieś to co myśli o mnie partner i nie interesuje mnie czy jest zadowolony z naszego związku.
201611290914 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-25, 09:20   #122
moonlightdancer
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LadyChatterbox Pokaż wiadomość
Dobrze, ze moj Tz jakos przezyl jak przytylam 10kg, bo patrzac na poglady czesci osob na watku, powinien juz uciec z krzykiem Szczegolnie ze w miedzyczasie rzucilam farbowanie i lazilam dwa lata z odrostem jak cholera.
Jednym zaniedbanie przeszkadza, innym nie. Mnie zaniedbany mężczyzna odrzuca ale wiele kobiet jest z takimi po kilkadziesiąt lat.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moonlightdancer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-25, 09:22   #123
Pigeons
Zadomowienie

Uważam, że za mało wiemy, żeby cokolwiek doradzić.
Natomiast to, że kobieta nie wygląda tak samo po urodzeniu dziecka i tak jak 10 lat temu nie uważam za nic zaskakującego. Pytanie tylko na ile istotne są to zmiany. Żona autora równie dobrze mogła zamienić figurę "kościotrupa" i rozmiar 32 na rozmiar 36 jak i na 46. Nie ma co gdybać i się nadmiernie ekscytować.
Pigeons jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-25, 09:28   #124
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez NaturalnaWodaMineralna Pokaż wiadomość
A mnie nie interesuja faceci z żelem na włosach. Gdyby mnie tacy interesowali to bym takich szukała.

Przecież nikt nie mówi o tym że jak przyczyną tycia jest chorobą to trzeba zostawić partnera bo gruby. Chodzi tylko i wyłącznie o tycie z zaniedbania. To nie jest tylko tycie, to jest też postawa: mam już gdzieś to co myśli o mnie partner i nie interesuje mnie czy jest zadowolony z naszego związku.
Przyczyn przybrania na wadze może być mnóstwo- niekoniecznie związanych ze zdrowiem fizycznym.
Poza tym, zapewne w wielu przypadkach ma niewielki związek z tym, że stronie, która tyje przestaje zalezeć na partnerze.
Chorym wydaje mi się przedstawianie tak sprawy: tyję= odpuszczam sobie związek.
Stary 2015-12-25, 09:37   #125
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Grin Pokaż wiadomość
to jest wizaż, trolle przychodzą i myślą, że rozpętają burzę, a tak naprawdę my same lubimy dyskutować w takich tematach, tylko po to, żeby się wymienić swoim zdaniem, nawet jeśli sytuacja jest nieprawdziwa

wesołych świąt dziewczyny, uwielbiam was!

rum, rum, trochę likieru i whisky
Myślę tak samo!

Wesołych!
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-25, 09:40   #126
201611290914
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Przyczyn przybrania na wadze może być mnóstwo- niekoniecznie związanych ze zdrowiem fizycznym.
Poza tym, zapewne w wielu przypadkach ma niewielki związek z tym, że stronie, która tyje przestaje zalezeć na partnerze.
Chorym wydaje mi się przedstawianie tak sprawy: tyję= odpuszczam sobie związek.
Nie to nie jest tak, tyje z lenistwa, mojemu partnerówi to przeszkadza, nic z tym nie robię = odpuszczam sobie związek.
A zamiast tyje możesz wstawić inny dowolny czasownik.
Stary 2015-12-25, 09:42   #127
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Napisane przez niebieska_meta Pokaż wiadomość
Dziwne. Braterstwo dusz, małżeństwo, dzieci, a związek może się rozpaść przez wagę. No jasne, że to nie Twoja wina, nic nie poradzisz. Ale problem polega na tym, kto Ci zrobił taką krzywdę, że takie masz myślenie? Bo sądzę, że to myślenie i to, czym się kierujesz, nie jest zależne od Ciebie (jak podkreśliłeś, że nic nie poradzisz, że ochota na seks odchodzi i tak dalej) ale jest patologiczne.
Ludzie są ze sobą na dobre i na złe a Ty tracisz zainteresowanie żoną, bo pare kg więcej ma? No i nie powiedziałeś, ile to to parę. Jakby przytyła 20kg to masz prawo interweniować, ale 5 czy 10?
Sama bym wytargała za fraki faceta, który widocznie nie ma nic lepszego do roboty np zajac sie dzieciakami tylko zastanawia się jakie hobby w garażu poszukać bo żona gruba.
Dokładnie. Wiele osób, w tym autor, nie dojrzało do małżeństwa.

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-25, 09:53   #128
201706081317
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Chyba nawet szkoda gdybać, bo autor umarł.
201706081317 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-25, 10:01   #129
Hultaj
BAN stały

Nie wiem czego jeszcze potrzebujecie.
To są ludzie ok 30tki. Pewnie nawet jeszcze przed.
Chyba gadki o zmianach ze ''starości'' (do których notabene każdy gdzieś tam będzie musiał przyzwyczaić się z czasem a niekoniecznie przymusowo zaliczać szkolenie gdy samemu jest się pięknym i młodym ) i metabolizmie są nieco na wyrost.
I pewnie znają się coś około 10 lat.
Byli szczupli.
Ona po ciązy już przytyła i coś tam się zmieniła, ale on to akceptował.
Od 2-3 lat przytyła bardziej, zniknęła jej talia, ostatnio dostała brzucha. A tendencja zwyżkowa.
Nie sądzę, aby to było ''5 kilo'' i nie wiem jakie to ma znaczenie.
On nie czuje pociągu seksualnego, nie bo nie, co poradzi.

Najprościej by bylo powiedzieć jej prawdę. Że się zapuściła i taka Cię nie podnieca.
No ale. Widząc np. tylko po tym wątku prędzej wyjdziesz na bezduszną za przeproszeniem świnię wzbudzającą mściwość niż osiągniesz cel.

Moim zdaniem powinieneś zmienić tryb na bardzo zdrowy i sportowy, dużo ćwiczyć i wyrzeźbić się i bezceremonialnie namawiać żonę do tego samego.
Zajmowanie się domem w Twoim wykonaniu na równi z nią - rzecz oczywista.
Fajnie, że jesteś szczupły, ale to nie znaczy, że nie masz czego u siebie zmieniać, bo wątpię, abyś nie miał.
Jesteś wciąż młodym bardzo człowiekiem, nie zakładaj życia w celibacie, beznadziei i zgorzknieniu bo to się nie uda a i po co.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-25, 10:01   #130
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez niebieska_meta Pokaż wiadomość
Chyba nawet szkoda gdybać, bo autor umarł.
może temat był dla niego zbyt ciężki
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-25, 10:06   #131
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Grin
przecież jeśliby nie lubił kobiet z, przykładowo, brązowymi włosami, to nie byłaby jego wina, nie da się tak, że sobie wybierzemy co nam się podoba, a co nie więc ja nie trzymałabym uparcie brązu na głowie, bo chcę mu się podobać.
przecież to logiczne

W życiu. Nie farbowałabym się na brąz, gdybym i tak nie miała zamiaru, ale gdybym miała, to bym go zabiła śmiechem i pofarbowała na najbardziej brązowy brąz. Tak, to zupełnie co innego niż nadwaga.
w pełni logiczne bo istnieje masa sposobów na wyrażanie własnej niezależności i niekoniecznie zmniejszanie pociągu seksualnego u własnego partnera musi do nich należeć ale co kto lubi.

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Cytat:
Napisane przez niebieska_meta
Dziwne. Braterstwo dusz, małżeństwo, dzieci, a związek może się rozpaść przez wagę. No jasne, że to nie Twoja wina, nic nie poradzisz. Ale problem polega na tym, kto Ci zrobił taką krzywdę, że takie masz myślenie? Bo sądzę, że to myślenie i to, czym się kierujesz, nie jest zależne od Ciebie (jak podkreśliłeś, że nic nie poradzisz, że ochota na seks odchodzi i tak dalej) ale jest patologiczne.
Ludzie są ze sobą na dobre i na złe a Ty tracisz zainteresowanie żoną, bo pare kg więcej ma? No i nie powiedziałeś, ile to to parę. Jakby przytyła 20kg to masz prawo interweniować, ale 5 czy 10?
Sama bym wytargała za fraki faceta, który widocznie nie ma nic lepszego do roboty np zajac sie dzieciakami tylko zastanawia się jakie hobby w garażu poszukać bo żona gruba.
A czego się spodziewacie?
Kiedyś nagość to było coś co ludzie sobie eksponowali głównie w zaciszach sypialni. Jaka to była frajda jak niewiasta wreszcie się odsłoniła.
Teraz wszędzie króluje golizna i to plastikowa golizna.
Kto kiedy słyszał o wybielaniu okolic intymnych? Dla samej idei wybielenia.
Żyjemy pośród tych obrazów, co się dziwić, że ludzie chcą mieć laleczki i ślicznych boyów.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2015-12-25 o 10:07
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-25, 10:57   #132
201611290914
Konto usunięte

Jeśli małżeństwo oznacza że mam akceptować to że mój partner przytyje z powodu lenistwa i złej diety a z biegiem czasu będę się martwić ze umrze na zawał bo takie są tendencje u niego w rodzinie to z pewnością nie dojrzalam i nie zamierzam dojrzewać.
Stary 2015-12-25, 11:10   #133
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kahoko hino Pokaż wiadomość
autorko, polecam psychoterapię. to, co piszesz, jest chore.
Na psychoterapię ci, którym zdarzają się gorsze dni, natychmiast!
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-25, 11:23   #134
LadyChatterbox
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moonlightdancer Pokaż wiadomość
Jednym zaniedbanie przeszkadza, innym nie. Mnie zaniedbany mężczyzna odrzuca ale wiele kobiet jest z takimi po kilkadziesiąt lat.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
I widzisz tu popelniasz podstawowy blad: z gory zakladasz, ze ktos grubszy/z odrostem jest zaniedbany. A nie tylko chudzinki sa ludzmi zadbanymi. Sa choroby od ktorych sie tyje, sa alergie na farbe gdy trzeba wraca do naturalek, to wszystko to normalne codzienne problemy, ktorych dorosly czlowiek musi miec swiadomosc. One moga sie zdarzyc kazdemu i zadne z nich nie swiadczy o zaniedbaniu.
LadyChatterbox jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-25, 11:28   #135
201607040950
Konto usunięte

[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;53901956]Na psychoterapię ci, którym zdarzają się gorsze dni, natychmiast! [/QUOTE]
Żeby ryczenie przez trzy godziny z powodu dodatkowego 0,5 kg dało się określić jako "gorszy dzień', codzienna porcja płaczu musiałaby trwać minimum godzinę.
201607040950 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-25, 11:28   #136
LadyChatterbox
Zakorzenienie

[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;53901956]Na psychoterapię ci, którym zdarzają się gorsze dni, natychmiast! [/QUOTE]

To nie sa gorsze dni, to co ty opisujesz to zaburzenia psychiczne na tle odzywiania.Nikt normalny nie placze, bo kolezanka zjadla o burgera wiecej. Nikt normalny nie ma problemu z tym ze obok ciebie ktos je niezdrowo. Ja pijam tylko wode, moi rodzice zlopia cole litrami, figury jestesmy podobnej i nie wyje z tego powodu w poduszke. Nie mam tez do nich pretensji, ze oni nie tyja, a ja tak. Ty natomiast caly swoj nastroj uzalezniasz od wagi i jedzenia. To mega toksyczne.
LadyChatterbox jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-25, 11:52   #137
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0
Konto usunięte

Cytat:
To nie sa gorsze dni, to co ty opisujesz to zaburzenia psychiczne na tle odzywiania. [...] Ty natomiast caly swoj nastroj uzalezniasz od wagi i jedzenia. To mega toksyczne.
I wnioskujesz to po tym, że przyznałam się do JEDNEJ takiej sytuacji?
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-25, 12:04   #138
201607040946
Konto usunięte

Zapominacie o jednej rzeczy: kto powiedział, ze każdy MUSI być chudy?

Autor prowokator wspominał, że podobała mu się, gdy była "kościotrupem", więc podejrzewam, że z czasem kobieta i tak przytyje i co wtedy?
Stary 2015-12-25, 12:05   #139
lina_09
Raczkowanie

Cytat:
I widzisz tu popelniasz podstawowy blad: z gory zakladasz, ze ktos grubszy/z odrostem jest zaniedbany. A nie tylko chudzinki sa ludzmi zadbanymi. Sa choroby od ktorych sie tyje, sa alergie na farbe gdy trzeba wraca do naturalek, to wszystko to normalne codzienne problemy, ktorych dorosly czlowiek musi miec swiadomosc. One moga sie zdarzyc kazdemu i zadne z nich nie swiadczy o zaniedbaniu.
Dokładnie Niektórzy mają chyba swój idealny wzorzec 'człowieka zadbanego' i każde najmniejsze odstępstwo traktują jako zaniedbanie.

Podczas, gdy jest masa chorób, na które ludzie nie mają wpływu, a które właśnie mogą się takim 'zaniedbaniem' stać w oczach innych, mimo że realnie nim nie jest. Alergie, problemy z hormonami, choroby skóry, wrodzone wady... Smutne, że świadomość takich rzeczy jest tak mała. I to często u rzekomo dorosłych i wykształconych ludzi.
lina_09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-25, 12:08   #140
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lina_09 Pokaż wiadomość
Dokładnie Niektórzy mają chyba swój idealny wzorzec 'człowieka zadbanego' i każde najmniejsze odstępstwo traktują jako zaniedbanie.

Podczas, gdy jest masa chorób, na które ludzie nie mają wpływu, a które właśnie mogą się takim 'zaniedbaniem' stać w oczach innych, mimo że realnie nim nie jest. Alergie, problemy z hormonami, choroby skóry, wrodzone wady... Smutne, że świadomość takich rzeczy jest tak mała. I to często u rzekomo dorosłych i wykształconych ludzi.
A sami pewnie chodzące ideały
Stary 2015-12-25, 12:13   #141
lina_09
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
Zapominacie o jednej rzeczy: kto powiedział, ze każdy MUSI być chudy?
Też prawda. Zwłaszcza, że na podstawie tego, co Autor napisał jakoś nie wyłania mi się jednak obraz osoby grubej, a co najwyżej mającej kilka nadprogramowych kilogramów.

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Oczywiście
Stary 2015-12-25, 12:16   #142
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lina_09 Pokaż wiadomość
Smutne, że świadomość takich rzeczy jest tak mała. I to często u rzekomo dorosłych i wykształconych ludzi.
A cóż ma wykształcenie do tego? To, że ktoś został czegoś wyuczony nie znaczy jeszcze, że to intelektualista, a nawet jeśli to i tak na charakter nie ma przełożenia żadnego. Bo że niby co - mundra taka jestem, ksiunżków się naczytałam i dlatego mi nie będzie przeszkadzać, że mi chłop obwisł?
Cytat:
A co ma jedno do drugiego? To już Quasimodo nie ma prawa żądać od życia Esmeraldy? Że niekoniecznie dostanie to inna sprawa...
Stary 2015-12-25, 12:27   #143
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez adeedra Pokaż wiadomość

A co ma jedno do drugiego? To już Quasimodo nie ma prawa żądać od życia Esmeraldy? Że niekoniecznie dostanie to inna sprawa...
O jezusie, a nie ma? trzeba być realistą

Ja nie bronię grubasów ani chudzielców, po prostu:

1. dalej udzielam się w wątku, którego autor pewnie ma niezłą bekę
2. miałam nie pisać, ale nie mogę nie czytać postów, bo są fajne
3. dalej czekam, aż autor wróci i napisze, ile jego luba waży
4. po co ja w ogóle tu piszę?
5. jak już, to mam na uwadze tylko wydumaną sytuację autora, nie ogólnie związki, gdzie żona nagle tyje 20 kg, a mąż zaczyna narzekać (nie, nie chciałabym, żeby mój partner utył 20 kg, ale 5 to nie problem).
6. idę wszamać jeszcze coś kalorycznego.

dżizas.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-25, 12:36   #144
lina_09
Raczkowanie

Cytat:
A cóż ma wykształcenie do tego? To, że ktoś został czegoś wyuczony nie znaczy jeszcze, że to intelektualista, a nawet jeśli to i tak na charakter nie ma przełożenia żadnego. Bo że niby co - mundra taka jestem, ksiunżków się naczytałam i dlatego mi nie będzie przeszkadzać, że mi chłop obwisł?
Ano to, że każdy kto skończył edukację chociaż na tym etapie liceum, powinien mieć świadomość tego, że takie choroby istnieją i to, że ktoś tupnie nóżką, że chce być chudy lub żeby partner był chudy nie znaczy, że sobie taka choroba przejdzie, bo ktoś tak chce i ma być I nie znaczy, że jest to zaniedbanie ze strony osoby tym dotkniętej. Nie trzeba być intelektualistą, żeby posiadać podstawową wiedzę o tym, że są choroby, które mogą powodować tycie, czy przykry zapach skóry, czy wypadanie włosów czy coś tam.

I żeby nie było - nie wiem skąd wyciągasz to "dlatego mi nie będzie przeszkadzać, że mi chłop obwisł", bo tak, zapewne przeszkadzałoby mi, gdyby mój facet nagle z zadbanego i szczupłego przeżył metamorfozę w obwisłego flaka. Odnosiłam się przede wszystkim do tego, że warto się czasem zastanowić, czy to, co tak bezkrytycznie od razu nazywamy zaniedbaniem - realnie nim jest.

Natomiast gdybym sama się znalazła w sytuacji Autora to przede wszystkim bym pogadała i usiłowała partnera zmotywować, zapewne jakąś wspólną aktywnością, na której skorzystałaby cała rodzina. A nie leciała jęczeć na forum, zwłaszcza że tak jak już pisałam - jak dla mnie to wygląda na to, że żona się trochę 'zasiedziała' i jej się odłożyło trochę tłuszczu na brzuchu i więcej niż te 10, no może 15kg pewnie nie przytyła. Więc nie ma mowy tutaj o żadnej tragedii i nie wiadomo jakim zaniedbaniu, ot, człowiek starszy to trudniej utrzymać taką sylwetkę jak kiedyś, norma.

Edytowane przez lina_09
Czas edycji: 2015-12-25 o 12:40
Stary 2015-12-25, 12:45   #145
201604181004
Konto usunięte

w moim związku to ja jestem tą cisnącą stroną
przytyłam? tż nie zauważył
ja? ryczałam
znowu udalo mi sie schudnac 15 kg i trzymam wage od pol roku. /cale zycie chudne i tyje chudne i tyje/
z kolei moj cale zycie chudy tz ... przytyl xD ma brzuszek. pierwszy raz w zyciu xD cale zycie xs/s a tu badum tss xD
podsmiechuje sie z niego i mowie mu ze na wiosne oboje wrocimy do cwiczen, ja zeby znowu nie przytyc a on zeby przestac tyc. nie wiem czy coś w tym złego ale troche mi wadzi jego waga i mam nadzieje ze tak jak jest teraz zostanie i nie będzie gorzej.ja cale zycie walcze o wage i o zdrowie wiec mysle ze jak tym razem i on będzie w tym uczestniczył, to tylko fajniej dla nas obojga
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-25, 12:45   #146
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
O jezusie, a nie ma? trzeba być realistą

Ja nie bronię grubasów ani chudzielców, po prostu:

1. dalej udzielam się w wątku, którego autor pewnie ma niezłą bekę
2. miałam nie pisać, ale nie mogę nie czytać postów, bo są fajne
3. dalej czekam, aż autor wróci i napisze, ile jego luba waży
4. po co ja w ogóle tu piszę?
5. jak już, to mam na uwadze tylko wydumaną sytuację autora, nie ogólnie związki, gdzie żona nagle tyje 20 kg, a mąż zaczyna narzekać (nie, nie chciałabym, żeby mój partner utył 20 kg, ale 5 to nie problem).
6. idę wszamać jeszcze coś kalorycznego.

dżizas.
Ja wiem, ja wiem.
Ale mam w pamięci to, że autor-realista opisał swój problem w formie dialogu z wyimaginowanym, agresywnym oponentem.

Ilekroć w dyskusji powraca "jego problem", to mi się jakieś dziwne reakcje włączają.

Widzę kobietę wciągającą parówy jak spaghetti i mężczyznę patrzącego na nią z miłością... ach.
Stary 2015-12-25, 12:53   #147
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Ja wiem, ja wiem.
Ale mam w pamięci to, że autor-realista opisał swój problem w formie dialogu z wyimaginowanym, agresywnym oponentem.

Ilekroć w dyskusji powraca "jego problem", to mi się jakieś dziwne reakcje włączają.

Widzę kobietę wciągającą parówy jak spaghetti i mężczyznę patrzącego na nią z miłością... ach.
No pięknie manipulował, nie powiem, nie powiem. I tak, ja wylałabym kubeł pomyj na głowę jak chciał

bo to tylko facet może tak "po męsku" jeść. kobiecie nie wypada. tylko listki sałaty.
Stary 2015-12-25, 13:06   #148
2011607111034
Konto usunięte

Jeszcze w temacie włosów - tak, jakby mój facet przemalował się na blond, to bym dostała zawału. Nie kręcą mnie blondyni, tylko bruneci, co ja poradzę?

Ja jestem całe życie szczupła, mogę jeść co chcę, ile chcę (co też robię), ale nie utyję. Cały czas mam tę samą wagę. Natomiast ćwiczę, uprawiam sport i zdrowo się odżywiam, bo lubię, bo mi zależy na tym, żeby być nie tylko szczupłą, ale też zdrową.

Skoro wybrałam sobie szczupłego bruneta, to nie zaakceptuję zmiany w grubego blondyna, nie ma szans.
Co nie znaczy, że jak mojemu facetowi pojawi się kilka zmarszczek, siwych włosów i niewielki brzuszek, to go rzucę Jak ktoś lubi o siebie dbać, to ta cecha zostaje na całe życie, widuję mnóstwo starszych, zadbanych, szczupłych panów. Takiego faceta chcę, bo sama mam zamiar być zadbaną, starszą panią. Ja nie wiem dlaczego niektórych tak to boli. Po co w takim razie szukać faceta, który nam odpowiada? Przecież można wziąć pierwszego lepszego i wmówić sobie, że nam się podoba.

I zaraz ktoś mi tu wyskoczy z "a co jak dostanie raka/straci nogę/będzie miał depresję itd". Ludzie, mówię o rzeczach, na które mamy wpływ. Jak dostanie raka - będę z nim, jak straci nogę - będę z nim, jak będzie miał depresję - będę z nim, ale jak mi się z czystego lenistwa zapuści, utyje do 100kg, przestanie myć włosy i zęby i zmieniać skarpety, a co najważniejsze nie będzie miał najmniejszej chęci, aby to zmienić to tak - rzucę go.

Edytowane przez 2011607111034
Czas edycji: 2015-12-25 o 13:19
2011607111034 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-25, 13:22   #149
_Mia
Zakorzenienie

Oj już dajcie luz z tymi włosami, to jest przykład w ogóle nieadekwatny. Można woleć blondynki, ale mało kogo jarają TYLKO blondynki i przy fajnej szatynce już mu nie stanie. To jest wtedy fetysz i zupełnie odmienna kategoria tematu.
A że potrzebujemy osoby o odpowiadającej nam figurze, żeby się podniecić, to już tak jakby chyba zjawisko powszechne.
No ale Wizaż zawsze doprowadzi sprawę do absurdu.
_Mia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-25, 13:33   #150
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Napisane przez NaturalnaWodaMineralna Pokaż wiadomość
Jeśli małżeństwo oznacza że mam akceptować to że mój partner przytyje z powodu lenistwa i złej diety a z biegiem czasu będę się martwić ze umrze na zawał bo takie są tendencje u niego w rodzinie to z pewnością nie dojrzalam i nie zamierzam dojrzewać.
Wiesz co innego martwi się o stan zdrowia, a co innego:,,ona zgrubła i już nie kcem siem z niom seksić"

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości