![]() |
#91 |
Konto usunięte
|
Dot.: Huston ma problem [fat]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sobie mogę pozwolić, bo mam czas. Ale nie wszyscy. A już na pewno nie rezygnowałabym z odpoczynku jeśli ja uważałabym, że wyglądam ok, a panu mężowi się nie podoba. ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
Tak zachowuje się osoba, która ma silną potrzebę demonstracji własnej niezależności. A taką mają gimnazjalistki i osoby, które mają na tym punkcie kompleks.
![]() |
![]() |
#94 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Rozeznanie
|
Przeczytałam cały wątek w oczekiwaniu na jakieś konkrety. Że może autor napisze ile żona ma lat, ile mniej więcej waży (i ile ma wzrostu) i ile przytyła odkąd się poznali. No i ile jest tych dzieci, czy zona bierze jakieś leki itp. Tak naprawdę po tym pierwszym poście nie wiadomo nic, więc chyba też nie do końca wiadomo czy jest się o co kłócić :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() wesołych świąt dziewczyny, uwielbiam was! ![]() rum, rum, trochę likieru i whisky ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Rozeznanie
|
To tez, ale też podobno z wiekiem i po dzieciach spada metabolizm, więc jest tez trudniej, no i z dziećmi chyba jest mniej czasu na dbanie o siebie. :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak jedna osoba drugiej zabrania czegoś robić, a ta druga chce i to robi to tym skandalicznym zachowaniem podkreśla swoje kompleksy? To niecodzienna wizja. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- Podobno. Każda kobieta inaczej też przechodzi ciążę, jedna dostanie rozstępów, obwisły brzuch a po drugiej w ogóle nie widać że rodziła. Ale z drugiej strony są kobiety tak zorganizowane że mają czas na wszystko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
myślę, że przefarbowanie się nagle na inny kolor to zupełnie inna kategoria. bo otyły partner czy partnerka to dla wielu sygnał o zaniedbaniu. jeśli osoba o siebie nie dba, to znaczy, że coś za tym stoi. ciężko szanować i kochać osobę, która sama do siebie i swojego ciała szacunku ani miłości nie czuje. stąd ten dysonans. w takiej sytuacji należałoby wesprzeć partnera, by ten znów odzyskał wiarę w siebie i chęć do zmiany, bo groźbami to się niczego nie uzyska.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Niby dlaczego "powinna się liczyć ze zdaniem partnera"? Chcę czegoś bardzo, bardzo, bardzo, ale partner nie chce, więc tego nie zrobię, bo spokój misia ważniejszy niż moje szczęście? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;53899073]Nie chodzi o to, że ktoś ma mniej czy zdrowiej jeść. Niech sobie je jak chce, ale nie przy mnie.
Koleżanki to trochę inna kategoria niż domownicy. Z koleżankami widzę się raz na kilka dni i ich jedzenie mnie nie interesuje, a domowników widzę raczej codziennie i szlag mnie trafia i dopada zwątpienie, gdy widzę, że ktoś wygląda zupełnie nieadekwatnie do tego, jak się odżywia. Zdarzyło mi się przeryczeć trzy godziny w kiblu, po tym jak koleżanki, z którymi byłam dwa miesiące na wakacjach i które żywiły się tam pizzą i makaronem zachwalały wszystkim, jak to schudły na śródziemnomorskiej diecie (pizza i makaron takie śródziemnomorskie, hue hue), podczas gdy ja zastanawiałam się jak można codziennie jeść tak dużo i niezdrowo, a przytyłam pół kilo ![]() autorko, polecam psychoterapię. to, co piszesz, jest chore. wiesz, wydaje mi się, że w dojrzałym związku w ogóle nie ma takich problemów. bo nawet, gdy partner woli blond od czerni, to gdy partnerka zrobi sobie fryzurę nie po jego myśli, będzie się cieszył z jej zadowolenia z nowego wyglądu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Konto usunięte
|
No jak nie zależy Ci na związku to możesz robić dosłownie wszystko. Ja nie będę się malować na blond bo mój partner by tego nie chciał, a on nie będzie nosił grubej warstwy żelu na włosach bo ja bym tego nie chciała. Kwestia jest tez taka że w dobrym związku pasujących do siebie ludzi poglądy na ten temat powinny być podobne i wtedy nikt nie będzie się czuł przytłoczony że musi zapewniać spokój misia czy misi a nie może robić tego co mu się podoba.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ---------- Nie czuję się ograniczana. Gdybym czułą się ograniczana to byłby znak że powinnam szukać kogoś innego i nie pasujemy do siebie. Poza tym gdybym ja faktycznie tak bardzo chciała ten blond zrobić to pogadałabym z partnerem, on powiedziałby no ok trudno zobaczymy jak to będzie. Nie rozumiem po prostu takiego podejścia gdzie po prostu zlewa się zdanie partnera. Przykład blondu podałam akurat dlatego że mój partner naprawdę nie znosi blondu i to byłaby dla niego szczerze przykra sytuacja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak samo on ma fazę '☠☠☠nę się na wojaka!' i chodzi w wojskowych ciuchach (nie, nie takich po prostu w plamki, ale takich, które są szyte dla wojska, oryginały). mnie to nie pociąga jakoś, trochę to dla mnie dziecinne, nie pasuje mi ten styl - ale jego to cieszy, więc jestem ponad moje pierwotne reakcje i cieszę się jego szczęściem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
W związku jest ważne to co wspólne. Jednocześnie to co wspólne w zdrowej relacji budowane jest przez dwie oddzielne osoby, których odrębność jest tak samo ważna jak część wspólna. Nie wyobrażam sobie zależności: zrezygnuje z czegoś, bo partner tego nie chce ( gdy wybór nie krzywdzi drugiej strony i nie niszczy związku).
![]() |
![]() |
#109 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak się składa, że mój partner przechodził przez różne style. jedne podobały mi się bardziej, inne mniej, ale nie robi mi to większej różnicy, bo i tak mnie pociąga. on, nie jego włosy czy t-shirt. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dla ciebie związek to pozbycie się jakiejkolwiek własnej autonomii? Jeśli zwykle nie skaczę na bungee, a mi się zachce, bo mam takie marzenie, to nie mogę, bo misio sam nie lubi? Jeśli maluję oczy brązowym cieniem to powinnam skonsultować z nim zmianę na niebieski? Trochę to creepy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;53900760]Dla ciebie związek to pozbycie się jakiejkolwiek własnej autonomii?
Jeśli zwykle nie skaczę na bungee, a mi się zachce, bo mam takie marzenie, to nie mogę, bo misio sam nie lubi? Jeśli maluję oczy brązowym cieniem to powinnam skonsultować z nim zmianę na niebieski? Trochę to creepy. [/QUOTE] w jakimś układzie typu Pan/sługa to jeszcze to widzę, ale tak w normalnym życiu to kompletnie nie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Noane, proszę Cię, to Ty tworzysz tutaj jakieś creepy scenariusze dopowiadając sobie co chcesz. Kilka stron wcześniej pisałam żeby mnie nie pytać czy tak samo jest z sprawie zmiany koloru paznokci. Specjalnie dla Ciebie powiem też że nie chodzi również o zmianę cieni, szminki i tuszu do rzęs ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Naczelna Nastolatka
|
Za każdym razem jak czytam takie wątki, to nie rozumiem, no nie rozumiem. Nie rozumiem jak można kogoś kochać, być w długim związku i jednocześnie czuć niechęć do partnera bo przytyl.
![]() |
#115 |
Konto usunięte
|
Skoro to tylko feromony to po co radzenie ludziom w innych wątkach żeby zmienili styl albo zaczęli być pewni siebie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#117 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez 201611290914 Czas edycji: 2015-12-25 o 07:46 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mozna tkwić w takim małzeństwie przez lata bo przecież tylko cham chciałby rozwodu z powodu tuszy małżonki. Nie wiem tez jak maz ma niańczyć dorosła kobietę, zapisywać do dietetyka, przygotowywać dla niej śniadania i najlepiej wcale przy niej nie jesc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Żel na włosy to nie tatuaż całej twarzy. Nie wyobrażam sobie postawy: nie zrobię , bo on nie chce. Jasne, że warto rozmawiać, ale nie widzę sensu blokowania własnych pomysłów i potrzeb z automatu, bo ktoś czegoś tam nie chce. Co do samej wagi- wg mnie to jest kwestia wtórna. Główną kwestią jest przyczyna.
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Dobrze, ze moj Tz jakos przezyl jak przytylam 10kg, bo patrzac na poglady czesci osob na watku, powinien juz uciec z krzykiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.