![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: NIE chcę tej ciąży
Cytat:
![]() |
#122 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Naczelna Nastolatka
|
no to trzeba iść po popkorn.
#124 |
Zakorzenienie
|
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Równie dobrze można przyjąć, że skoro jest zbiorczy temat o rozstaniach, to mnożenie kolejnych bytów jest zbędne, Ale wówczas grubo ponad połowa zakładanych tu wątków nadawałaby się do zamknięcia, bo "zahacza o temat". Autorka podjęła decyzję = się nie ma co deliberować i zamykamy? Dlaczego w przypadku wątków o innej tematyce moderacja nie stosuje takiego kryterium? Moim zdaniem decyzja o zamknięciu w tym konkretnym wypadku została podjęta ze względów światopoglądowych,a sens kontynuacji wątku jest, bo istnieje szansa, że wątek jest jednak prawdziwy i w związku z tym Autorka może potrzebować wygadania się i wsparcia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Ta prowokacja jest obrzydliwa i, po prostu, chora.
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Odsetek ludzi którzy adoptuja chore dzieci jest znikomy. Większość chce małego , zdrowego niemowlaka. Zresztą nie wiadomo, czy i ile takie dziecko będzie żyło po porodzie. Autorka nie chce urodzić. Prawa nie złamie bo nie dokona aborcji w Polsce. W sytuacji kiedy podejmie się ktoś (szpital/lekarz) terminacji w naszym kraju to na pewno będzie to zgodne z prawem. Jeśli o to chodzi lekarze są bardzo skrupulatni. Odsylam do wątku o terminacji. Proszę poczytać jak te kobiety tam cierpią. Nie potrzeba im nawoływań zwolenników pro life. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Dzieci w domach dziecka w 99% mają rodziców i nieuregulowane prawo opieki.
Te z uregulowanym trafiają natychmiast do adopcji. Na adopcje czekają - ale nie dzieci tylko rodzice. Chore, małe dzieci najczęściej trafiają na adopcje zagraniczne.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
NIE chcę tej ciąży
Cytat:
Dokładnie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię. Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach ![]() Mała Mi "Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania." Edytowane przez Buzzerka Czas edycji: 2015-12-29 o 19:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
po drugiej stronie szafy
|
Oby ten wątek nie potwierdził zasadności mojej wcześniejszej decyzji.
#132 |
Zadomowienie
|
Ale dziewczyny autorka podjęła decyzję. Wiec nad czym wy tu chcecie dyskutować? Będziecie się kłócić czy jest to decyzja zła czy dobra? To jest JEJ decyzja i to ONA będzie z nią żyła.
#133 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ważne, że podała tak istotne szczegóły jak to, że zorientowała się w drodze do Morskiego Oka a potem wrócili z mężem do Palenicy - żeby nie było, że wszystko zmyślone od początku do końca. Najmłodsze wcześniaki, które przeżyły urodziły się w 22 tc. Terminacja płodów, które teoretycznie mogłyby być w stanie przeżyć poza organizmem matki to tylko w Holandii i Anglii. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki tam artykulik, z Frondy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
Dla mnie to jest przerażające, że ktoś w ogóle myśli o usunięciu ciąży w 5 miesiącu... Już pomijając odwieczną kłótnię przeciwników i zwolenników aborcji, w tak zaawansowanej ciąży to po prostu jest obrzydliwe żeby myśleć o jej zakończeniu.
I tak jak napisała moniaaaa - teraz ojciec dziecka nie ma nic do gadania i wiele z Was pisze, że to jej ciało i jej decyzja, a gdyby urodziła, to alimenty już musi płacić, nawet jeśli chciał, żeby usunęła - wtedy się nie liczy, że urodzenie było jej decyzją. Kupy się to nie trzyma. Wysłane z tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
ano - ona jej nie chce.
Nie zmusisz człowieka by urodził.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zadomowienie
|
Adeedra ja nie wiem skąd, ale kurka wodna jak zwykle masz rację.
#139 |
Zakorzenienie
|
widzę, jednak moja wypowiedz odnosiła się w 100% do szans na legalną aborcję w Polsce a nie tego czy jeszcze jest dozwolona bo to 21 tydzień. Chciałam podkreślić, że nawet gdyby płód się kwalifikował wiekowo i rzeczywiście jest chory, to teoretycznie można legalnie dokonać terminacji. Teoretycznie, bo w praktyce nie takie hop siup. Ale juz koncze, bo offtopic sie robi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |||||
Przyczajenie
|
Cytat:
Dla mnie to nie jest dziecko. Traktuję to jakby to była choroba, może guz. Cytat:
Cytat:
Nie chce. Cytat:
Cytat:
Dziewczyny we mnie jest coś - tak jak pisałam wyżej uważam, że jest to coś w rodzaju guza. Co do usunięcia. Z racji tego, że przez okres tych 18-19tyg: 1. brałam tabletki anty 2. Piłam alkohol średnio 2 razy w tygodniu 3. 1-2 w miesiącu chodziłam na imprezy na których piłam i podpalałam 4. biegam 5. jeździłam na rowerze w ciepłe dni do pracy 6. brałam antybiotyk przez dwa tygodnie 7. brałam lek na opryszczkę - heviran 8. miałam robione rtg kolana Wszystko powyższe złożyło się na to, że po przeprowadzeniu badań(głównie to przez usg) ten płód który jest we mnie jest chory. Ma powiększoną głowę w stosunku do reszty ciała, lewa nerka jest niewykształcona. Reszty nie chciałam słuchać, resztę zna Mąż bo to on chciał. Nie oglądałam obrazu ani zdj usg. Lekarze (prywatnie i w szpitalu) potwierdzili, że usunięcie płodu będzie na zasadzie naturalnego porodu. Tego się trochę obawiam ale jest za późno by tego uniknąć. Na zabieg decyduję się na 95% w Czechach bo nie chce więcej badań. Musiałabym na pewno zrobić jeszcze amniopunkcje. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zadomowienie
|
Autorko poczytaj sobie wątek o terminacji ciazy. Tam dziewczyny piszą jak to u nich wyglądało więc będziesz miała przynajmniej jakiś pogląd jak to może być u Ciebie.
#142 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Skoro wyniki maleństwa są aż tak złe, to może warto zamiast aborcji rozważyć hospicjum prenatalne? I bliżej (bo w Polsce), i taniej (bo za darmo), i z kompleksową opieką (od specjalistów po psychologa), i z godnym porodem, zarówno dla matki, jak i dla dziecka. Rozważ to. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Ciebie przerażające, dla kogoś to codzienność. autorko, jak się trzymasz? jak Twoja relacja z mężem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
I nie rozumiem tych pytań, 'jak się trzymasz?'. A jak ma się trzymać? Dla niej to normalka, dziecko nazywa guzem, mąż nie ma prawa decydować. Ona to chyba traktuje jako operację ratującą życie (jako wycięcie guza), a nie zdaje sobie sprawy, że jest dokładnie odwrotnie. Wysłane z tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Konto usunięte
|
Nie rozumiem co tu jeszcze, Autorko wątku, robisz.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2015-12-30 o 11:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zadomowienie
|
A moim zdaniem autorka powinna wiedzieć, że są też inne opcje, bo to pomaga w podjęciu decyzji. O istnieniu hospicjów prenatalnych wiele osób nie wie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
ona już podjęła decyzję. klamka zapadła. nie chce nosić ciąży. daj sobie spokój i idź zbawiać świat gdzie indziej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:58.