NIE chcę tej ciąży - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-29, 18:04   #121
Limonka2738
Zakorzenienie

Dot.: NIE chcę tej ciąży

Cytat:
Napisane przez letitiah Pokaż wiadomość
Zdarzają się ciąże bezobjawowe. Moim zdaniem nie ma co usuwać dziecka - uwierz mi, że nawet jeśli go nie chcesz, to za ileś lat będziesz żałować tej decyzji. Lepiej jest urodzić i oddać dziecko do adopcji - w ten sposób nie będziesz miała ani wyrzutów sumienia, ani nie skrzywdzisz dziecka, a możesz uszczęśliwić jakąś rodzinę, która stara się o potomstwo, a nie może mieć własnego. Rozumiem, że buzują w Tobie teraz emocje, i one nie opadną z dnia na dzień, ale nie ma co podejmować decyzji - zwłaszcza takich, które zdecydowanie zaważą na Twoim życiu - pod ich wpływem.
Dlaczego nie chcesz tego dziecka? Nie chcesz go czy nie możesz go mieć (np. ze względów finansowych)?
Tyle dzieci w domach dziecka, ale to konkretne kogoś uszczęśliwi. Zwłaszcza jak urodzi się chore, ludzie będą walić drzwiami i oknami, żeby je adoptować...

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 18:05   #122
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Zdarzają się ciąże bezobjawowe. Moim zdaniem nie ma co usuwać dziecka - uwierz mi, że nawet jeśli go nie chcesz, to za ileś lat będziesz żałować tej decyzji. Lepiej jest urodzić i oddać dziecko do adopcji - w ten sposób nie będziesz miała ani wyrzutów sumienia, ani nie skrzywdzisz dziecka, a możesz uszczęśliwić jakąś rodzinę, która stara się o potomstwo, a nie może mieć własnego. Rozumiem, że buzują w Tobie teraz emocje, i one nie opadną z dnia na dzień, ale nie ma co podejmować decyzji - zwłaszcza takich, które zdecydowanie zaważą na Twoim życiu - pod ich wpływem.
Dlaczego nie chcesz tego dziecka? Nie chcesz go czy nie możesz go mieć (np. ze względów finansowych)?
zaczęło się
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 18:05   #123
zakonna
Naczelna Nastolatka

no to trzeba iść po popkorn.
Stary 2015-12-29, 18:07   #124
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
no to trzeba iść po popkorn.
Mam maślany, chcecie trochę? ^^

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 18:13   #125
Rilla82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Wątek zbiorczy o aborcji już jest. Każdy inny zahaczający chociażby o ten temat, zmienia się w to samo - podejrzenia o trolling, kłótnie o to jak antykoncepcja mogła nie zadziałać...

Bo? Podjęła decyzję, o czym tu deliberować? O tym jak to się stało że zaszła?

Chęć usunięcia tak zaawansowanej ciąży "bo tak" i w internecie nie spotka się ze zbyt dużym zrozumieniem.

Równie dobrze można przyjąć, że skoro jest zbiorczy temat o rozstaniach, to mnożenie kolejnych bytów jest zbędne, Ale wówczas grubo ponad połowa zakładanych tu wątków nadawałaby się do zamknięcia, bo "zahacza o temat".

Autorka podjęła decyzję = się nie ma co deliberować i zamykamy? Dlaczego w przypadku wątków o innej tematyce moderacja nie stosuje takiego kryterium?

Moim zdaniem decyzja o zamknięciu w tym konkretnym wypadku została podjęta ze względów światopoglądowych,a sens kontynuacji wątku jest, bo istnieje szansa, że wątek jest jednak prawdziwy i w związku z tym Autorka może potrzebować wygadania się i wsparcia.
Rilla82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 18:16   #126
201606291621
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Rilla82 Pokaż wiadomość
Równie dobrze można przyjąć, że skoro jest zbiorczy temat o rozstaniach, to mnożenie kolejnych bytów jest zbędne, Ale wówczas grubo ponad połowa zakładanych tu wątków nadawałaby się do zamknięcia, bo "zahacza o temat".

Autorka podjęła decyzję = się nie ma co deliberować i zamykamy? Dlaczego w przypadku wątków o innej tematyce moderacja nie stosuje takiego kryterium?

Moim zdaniem decyzja o zamknięciu w tym konkretnym wypadku została podjęta ze względów światopoglądowych,a sens kontynuacji wątku jest, bo istnieje szansa, że wątek jest jednak prawdziwy i w związku z tym Autorka może potrzebować wygadania się i wsparcia.
Nikt się nie będzie czepiał jak zasady będą obowiązywać wszystkich. A nie wybiórczo poszczególne jednostki.
201606291621 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 18:46   #127
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Ta prowokacja jest obrzydliwa i, po prostu, chora.

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-29, 19:06   #128
_Miyu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
Tyle dzieci w domach dziecka, ale to konkretne kogoś uszczęśliwi. Zwłaszcza jak urodzi się chore, ludzie będą walić drzwiami i oknami, żeby je adoptować...
Zgadzam sie.

Odsetek ludzi którzy adoptuja chore dzieci jest znikomy. Większość chce małego , zdrowego niemowlaka.

Zresztą nie wiadomo, czy i ile takie dziecko będzie żyło po porodzie.

Autorka nie chce urodzić. Prawa nie złamie bo nie dokona aborcji w Polsce.

W sytuacji kiedy podejmie się ktoś (szpital/lekarz) terminacji w naszym kraju to na pewno będzie to zgodne z prawem. Jeśli o to chodzi lekarze są bardzo skrupulatni.

Odsylam do wątku o terminacji. Proszę poczytać jak te kobiety tam cierpią. Nie potrzeba im nawoływań zwolenników pro life.
_Miyu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 19:45   #129
Elfir
Zakorzenienie

Cytat:
Tyle dzieci w domach dziecka,
Dzieci w domach dziecka w 99% mają rodziców i nieuregulowane prawo opieki.
Te z uregulowanym trafiają natychmiast do adopcji. Na adopcje czekają - ale nie dzieci tylko rodzice.
Chore, małe dzieci najczęściej trafiają na adopcje zagraniczne.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 19:47   #130
Buzzerka
Zakorzenienie

NIE chcę tej ciąży

Cytat:
Napisane przez Rilla82 Pokaż wiadomość

Dokładnie.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię.
Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach

Mała Mi

"Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania."

Edytowane przez Buzzerka
Czas edycji: 2015-12-29 o 19:53
Buzzerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 19:53   #131
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Buzzerka Pokaż wiadomość
Dokładnie. Zamykanie wątku, bo decyzja podjęta, no śmieszne
Oby ten wątek nie potwierdził zasadności mojej wcześniejszej decyzji.
Stary 2015-12-29, 20:06   #132
pfffh
Zadomowienie

Ale dziewczyny autorka podjęła decyzję. Wiec nad czym wy tu chcecie dyskutować? Będziecie się kłócić czy jest to decyzja zła czy dobra? To jest JEJ decyzja i to ONA będzie z nią żyła.
Stary 2015-12-29, 20:27   #133
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pfffh Pokaż wiadomość
Ale dziewczyny autorka podjęła decyzję. Wiec nad czym wy tu chcecie dyskutować? Będziecie się kłócić czy jest to decyzja zła czy dobra? To jest JEJ decyzja i to ONA będzie z nią żyła.
Ciekawszym pytaniem jest to, nad czym chce dyskutować autorka. Wątpliwości żadnych nie ma, wyników badań nie potrzebuje, żyje w świecie, w którym w Czechach robią terminację w 6 miesiącu ciąży na żądanie i to jeszcze dla cudzoziemki, a lekarze wysyłają do zagranicznych klinik na terminację na podstawie jednego usg. Ahaa.
Ważne, że podała tak istotne szczegóły jak to, że zorientowała się w drodze do Morskiego Oka a potem wrócili z mężem do Palenicy - żeby nie było, że wszystko zmyślone od początku do końca.
Najmłodsze wcześniaki, które przeżyły urodziły się w 22 tc.
Terminacja płodów, które teoretycznie mogłyby być w stanie przeżyć poza organizmem matki to tylko w Holandii i Anglii.
201607040950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 20:35   #134
Marbella85
Zakorzenienie

Cytat:
Aha, już niejedna sprawa głośna była i sąd nie pozwolił, a matka oślepła.

W rosyjską ruletkę z polskim sądownictwem bym nie grała...
O widzę, że wątek jednak otwarty, ale już nie będę cytowała odpowiedzi na moje stwierdzenia, że nie ma co liczyć na legalną aborcję w Polsce. Wystarczy, że trafi na lekarza jak słynny Chazan zasłaniającego się klauzulą sumienia albo na innego oszołoma.
taki tam artykulik, z Frondy no ale: http://www.fronda.pl/a/rok-temu-zamo...lina,2189.html
Marbella85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 20:36   #135
solll01
Raczkowanie

Dla mnie to jest przerażające, że ktoś w ogóle myśli o usunięciu ciąży w 5 miesiącu... Już pomijając odwieczną kłótnię przeciwników i zwolenników aborcji, w tak zaawansowanej ciąży to po prostu jest obrzydliwe żeby myśleć o jej zakończeniu.

I tak jak napisała moniaaaa - teraz ojciec dziecka nie ma nic do gadania i wiele z Was pisze, że to jej ciało i jej decyzja, a gdyby urodziła, to alimenty już musi płacić, nawet jeśli chciał, żeby usunęła - wtedy się nie liczy, że urodzenie było jej decyzją. Kupy się to nie trzyma.

Wysłane z tapatalk
solll01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 20:38   #136
LadyChatterbox
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marbella85 Pokaż wiadomość
O widzę, że wątek jednak otwarty, ale już nie będę cytowała odpowiedzi na moje stwierdzenia, że nie ma co liczyć na legalną aborcję w Polsce. Wystarczy, że trafi na lekarza jak słynny Chazan zasłaniającego się klauzulą sumienia albo na innego oszołoma.
taki tam artykulik, z Frondy no ale: http://www.fronda.pl/a/rok-temu-zamo...lina,2189.html
Widzisz jakakolwiek roznice miedzy zdrowa kobieta w 5-6 miesiacu ciazy, ktora moze bezproblemowo donosic a dziecmi uposledzonymi badz efekfem gwaltu na poczatku ciazy? Jest ogromna. Jak Morskie Oko.
LadyChatterbox jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 20:41   #137
Elfir
Zakorzenienie

ano - ona jej nie chce.
Nie zmusisz człowieka by urodził.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-29, 20:50   #138
pfffh
Zadomowienie

Adeedra ja nie wiem skąd, ale kurka wodna jak zwykle masz rację.
Stary 2015-12-29, 21:03   #139
Marbella85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyChatterbox Pokaż wiadomość
Widzisz jakakolwiek roznice miedzy zdrowa kobieta w 5-6 miesiacu ciazy, ktora moze bezproblemowo donosic a dziecmi uposledzonymi badz efekfem gwaltu na poczatku ciazy? Jest ogromna. Jak Morskie Oko.
widzę, jednak moja wypowiedz odnosiła się w 100% do szans na legalną aborcję w Polsce a nie tego czy jeszcze jest dozwolona bo to 21 tydzień. Chciałam podkreślić, że nawet gdyby płód się kwalifikował wiekowo i rzeczywiście jest chory, to teoretycznie można legalnie dokonać terminacji. Teoretycznie, bo w praktyce nie takie hop siup. Ale juz koncze, bo offtopic sie robi.
Marbella85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-30, 09:19   #140
niechcejej
Przyczajenie

Cytat:
Rozumiem, że adoptujesz chore dziecko?
Dla mnie to nie jest dziecko. Traktuję to jakby to była choroba, może guz.

Cytat:
Napisane przez adeedra Pokaż wiadomość
Ciekawszym pytaniem jest to, nad czym chce dyskutować autorka. Wątpliwości żadnych nie ma, wyników badań nie potrzebuje, żyje w świecie, w którym w Czechach robią terminację w 6 miesiącu ciąży na żądanie i to jeszcze dla cudzoziemki, a lekarze wysyłają do zagranicznych klinik na terminację na podstawie jednego usg. Ahaa.
Ważne, że podała tak istotne szczegóły jak to, że zorientowała się w drodze do Morskiego Oka a potem wrócili z mężem do Palenicy - żeby nie było, że wszystko zmyślone od początku do końca.
Najmłodsze wcześniaki, które przeżyły urodziły się w 22 tc.
Terminacja płodów, które teoretycznie mogłyby być w stanie przeżyć poza organizmem matki to tylko w Holandii i Anglii.
Nie w drodze do Morskiego Oka, tylko idąc drogą na Rysy. To jest różnica wysokości, która ma wpływ na to jak czuje się człowiek.

Cytat:
Napisane przez solll01 Pokaż wiadomość
Dla mnie to jest przerażające, że ktoś w ogóle myśli o usunięciu ciąży w 5 miesiącu... Już pomijając odwieczną kłótnię przeciwników i zwolenników aborcji, w tak zaawansowanej ciąży to po prostu jest obrzydliwe żeby myśleć o jej zakończeniu.

I tak jak napisała moniaaaa - teraz ojciec dziecka nie ma nic do gadania i wiele z Was pisze, że to jej ciało i jej decyzja, a gdyby urodziła, to alimenty już musi płacić, nawet jeśli chciał, żeby usunęła - wtedy się nie liczy, że urodzenie było jej decyzją. Kupy się to nie trzyma.

Wysłane z tapatalk
Ma prawo wyrażać swoje zdanie, ale kobieta ma zdanie decydujące.

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
ano - ona jej nie chce.
Nie zmusisz człowieka by urodził.
Nie chce.

Cytat:
Napisane przez Marbella85 Pokaż wiadomość
widzę, jednak moja wypowiedz odnosiła się w 100% do szans na legalną aborcję w Polsce a nie tego czy jeszcze jest dozwolona bo to 21 tydzień. Chciałam podkreślić, że nawet gdyby płód się kwalifikował wiekowo i rzeczywiście jest chory, to teoretycznie można legalnie dokonać terminacji. Teoretycznie, bo w praktyce nie takie hop siup. Ale juz koncze, bo offtopic sie robi.
Byłam dzisiaj u lekarza w szpitalu, pokazałam badania które uzyskałam. Wstępnie kwalifikuje się do usunięcia, żeby jednak w Polsce się to udało musiałabym wykonać jeszcze kilka badań żeby jakiś lekarz się na to zdecydował. W tym szpitalu odesłali mnie z kwitkiem i zaproponowali dwa inne. Strach.

Cytat:
Napisane przez tyene Pokaż wiadomość
Jakąkolwiek decyzję podjęłaś/podejmiesz, doradzam pójście do terapeuty i to nie tylko przed zabiegiem. Twoja sytuacja jest bardzo trudna emocjonalnie, mąż się z Tobą nie zgadza, i uważam, że w takich sytuacjach szczególnie potrzebna jest profesjonalna pomoc - u specjalisty możesz czuć się bezpiecznie, nie będziesz oceniana, rozmowa będzie odbywała się na określonych warunkach. Dobrze, byś miała też ujście dla własnych emocji - wizaż to chyba niekoniecznie najlepsze miejsce, mąż jest przeciwko aborcji, nie wiem, czy komukolwiek innemu z bliskiego otoczenia się zwierzysz i jakie to może mieć konsekwencje, ale terapeuta będzie dla Ciebie.
Terapeutę zaproponowałam Mężowi.

Dziewczyny we mnie jest coś - tak jak pisałam wyżej uważam, że jest to coś w rodzaju guza.

Co do usunięcia. Z racji tego, że przez okres tych 18-19tyg:
1. brałam tabletki anty
2. Piłam alkohol średnio 2 razy w tygodniu
3. 1-2 w miesiącu chodziłam na imprezy na których piłam i podpalałam
4. biegam
5. jeździłam na rowerze w ciepłe dni do pracy
6. brałam antybiotyk przez dwa tygodnie
7. brałam lek na opryszczkę - heviran
8. miałam robione rtg kolana

Wszystko powyższe złożyło się na to, że po przeprowadzeniu badań(głównie to przez usg) ten płód który jest we mnie jest chory. Ma powiększoną głowę w stosunku do reszty ciała, lewa nerka jest niewykształcona. Reszty nie chciałam słuchać, resztę zna Mąż bo to on chciał. Nie oglądałam obrazu ani zdj usg. Lekarze (prywatnie i w szpitalu) potwierdzili, że usunięcie płodu będzie na zasadzie naturalnego porodu. Tego się trochę obawiam ale jest za późno by tego uniknąć. Na zabieg decyduję się na 95% w Czechach bo nie chce więcej badań. Musiałabym na pewno zrobić jeszcze amniopunkcje.
niechcejej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 09:28   #141
pfffh
Zadomowienie

Autorko poczytaj sobie wątek o terminacji ciazy. Tam dziewczyny piszą jak to u nich wyglądało więc będziesz miała przynajmniej jakiś pogląd jak to może być u Ciebie.
Stary 2015-12-30, 10:41   #142
DziewczynaWloczykija
Zadomowienie

Cytat:
Ja rozumiem, że można być zwolennikiem aborcji, ale jednak nazywanie w ten sposób małego dziecka jest... przerażające.

Skoro wyniki maleństwa są aż tak złe, to może warto zamiast aborcji rozważyć hospicjum prenatalne? I bliżej (bo w Polsce), i taniej (bo za darmo), i z kompleksową opieką (od specjalistów po psychologa), i z godnym porodem, zarówno dla matki, jak i dla dziecka. Rozważ to.
DziewczynaWloczykija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 10:44   #143
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DziewczynaWloczykija Pokaż wiadomość
Ja rozumiem, że można być zwolennikiem aborcji, ale jednak nazywanie w ten sposób małego dziecka jest... przerażające.

Skoro wyniki maleństwa są aż tak złe, to może warto zamiast aborcji rozważyć hospicjum prenatalne? I bliżej (bo w Polsce), i taniej (bo za darmo), i z kompleksową opieką (od specjalistów po psychologa), i z godnym porodem, zarówno dla matki, jak i dla dziecka. Rozważ to.
ale ona nie chce rodzić dziecka, nie chce nosić ciąży. koniec kropka.

dla Ciebie przerażające, dla kogoś to codzienność.

autorko, jak się trzymasz? jak Twoja relacja z mężem?
kahoko hino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 10:59   #144
solll01
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niechcejej Pokaż wiadomość
Ale to nie jest ani choroba, ani guz. To Twoje dziecko, bo już ciężko je nazwać zlepkiem komórek. Nieważne, czym jest 'dla Ciebie', fakty są jakie są. Mąż nie odejdzie od Ciebie, jeżeli zdecydujesz się na przerwanie ciąży?

Cytat:
Napisane przez kahoko hino Pokaż wiadomość

dla Ciebie przerażające, dla kogoś to codzienność.

autorko, jak się trzymasz? jak Twoja relacja z mężem?
I właśnie to jest przerażające, że dla kogoś to jest codzienność.

I nie rozumiem tych pytań, 'jak się trzymasz?'. A jak ma się trzymać? Dla niej to normalka, dziecko nazywa guzem, mąż nie ma prawa decydować. Ona to chyba traktuje jako operację ratującą życie (jako wycięcie guza), a nie zdaje sobie sprawy, że jest dokładnie odwrotnie.

Wysłane z tapatalk
solll01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 11:01   #145
201803290936
Konto usunięte

Nie rozumiem co tu jeszcze, Autorko wątku, robisz. Po co się tłumaczysz, po co dodajesz takie szczegóły. Jakbym chciała usunąć płód, to już bym była w drodze do Czech, albo w trakcie załatwiania spraw przed wyjazdem, zamiast siedzieć na forum i prowadzić jałowe dyskusje z innymi, obcymi Ci osobami. Niestety, ale właśnie dlatego wygląda to na głupią prowokację.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 11:22   #146
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Po co Ona nie chce być w ciąży.
stewardesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 11:31   #147
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Nie rozumiem co tu jeszcze, Autorko wątku, robisz. Po co się tłumaczysz, po co dodajesz takie szczegóły. Jakbym chciała usunąć płód, to już bym była w drodze do Czech, albo w trakcie załatwiania spraw przed wyjazdem, zamiast siedzieć na forum i prowadzić jałowe dyskusje z innymi, obcymi Ci osobami. Niestety, ale właśnie dlatego wygląda to na głupią prowokację.
jak widać nie jest 'zimną suką', jak co poniektórzy starają się tu zasugerować, i szuka wsparcia w internecie. jej partner nie do końca zgadza się z jej decyzją (celowy eufemizm), pewnie nie chce po znajomych rozpowiadać o tak gorących sprawach, więc poszła w internet.
Stary 2015-12-30, 11:35   #148
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kahoko hino Pokaż wiadomość
jak widać nie jest 'zimną suką', jak co poniektórzy starają się tu zasugerować, i szuka wsparcia w internecie. jej partner nie do końca zgadza się z jej decyzją (celowy eufemizm), pewnie nie chce po znajomych rozpowiadać o tak gorących sprawach, więc poszła w internet.
I dlatego to właśnie nie ma sensu. Bo tutaj dostanie tylko właśnie takie mieszane opinie - dla jednym będzie "zimną suką", dla innych osobą, która chce poddać się zabiegowi medycznemu z takich, czy innych powodów. Wcale ta dyskusja w niczym jej nie pomoże. Jeżeli chce pogadać, najlepiej niech przejdzie z kimś na PW, z kimś, kto nie uważa, że przerwanie ciąży to mord i "będziesz żałowała". Będzie się mogła wygadać, nie będąc jednocześnie atakowana. Poza tym, skoro decyzja zapadła, jest jej pewna na 100%, nie chce tej ciąży i już, to nie za bardzo rozumiem potrzebę mielenia tematu.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2015-12-30 o 11:36
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 11:48   #149
DziewczynaWloczykija
Zadomowienie

A moim zdaniem autorka powinna wiedzieć, że są też inne opcje, bo to pomaga w podjęciu decyzji. O istnieniu hospicjów prenatalnych wiele osób nie wie.
DziewczynaWloczykija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-30, 11:51   #150
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
A moim zdaniem autorka powinna wiedzieć, że są też inne opcje, bo to pomaga w podjęciu decyzji. O istnieniu hospicjów prenatalnych wiele osób nie wie.
ona już podjęła decyzję. klamka zapadła. nie chce nosić ciąży. daj sobie spokój i idź zbawiać świat gdzie indziej.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości