Jablonex (i inne koraliki) - Łódź, Wrocław, Warszawa... - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-02-12, 20:18   #121
joanna_k
Joanna d'Moder

Dot.: Jablonex (i inne koraliki) - Łódź, Wrocław, Warszawa...

Cytat:
Napisane przez karolinusienka
a ja nie dostalam gratisa a zamowilam nawet za spora sumke tez troszke zwlekałam jakies 2 tygodnie , ale pisalam maile i bylo ok. u coustome tez jest dobrze - napisze sie maila i jest git
Na 80% zamawiam u costume.Napisałam maila,bardzo szybko dostałam odpowiedź w miłym tonie.
Stary 2006-02-12, 20:28   #122
yaheira
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez joanna_k
Na 80% zamawiam u costume.Napisałam maila,bardzo szybko dostałam odpowiedź w miłym tonie.

ja zamawiałam u costume i jestem zadowolona, oczywiście zdjęcia umieszczone na allegro są zretuszowane, więc kolory lekko się różnią, ale i tak koraliki są śliczne
yaheira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-12, 20:44   #123
SuLoVa
Zakorzenienie

z tego co widzialam to u costume nie ma srebrnych bigli ani drucikow, wszystko posrebrzane dlatego ma u mnie minusa
SuLoVa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-12, 21:36   #124
eklerka
Zakorzenienie

Cytat:
a ja nie dostalam gratisa a zamowilam nawet za spora sumke tez troszke zwlekałam jakies 2 tygodnie , ale pisalam maile i bylo ok. u coustome tez jest dobrze - napisze sie maila i jest git
Ja myślę, że oni "przesyłkę gratis" też traktują tak, jakby dali gratisa. Kiedyś kupowałam. Przekroczyłam 100zł i to ze sporą górką, bo zakupy były dla paru osób i nic nie dodali, a część osób pisze, że coś dostaje.

Kurcze ten gratis kosztuje ich pewnie jakieś 50groszy, a my się nim tak emocjonujemy, że kto go doda, to ma zaraz darmową reklamę pocztą pantoflową Na takich koralikach pewnie się nieźle zarabia, skoro tyle nowych sklepów ciągle powstaje.
eklerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-12, 21:55   #125
joanna_k
Joanna d'Moder

Cytat:
Napisane przez SuLoVa
z tego co widzialam to u costume nie ma srebrnych bigli ani drucikow, wszystko posrebrzane dlatego ma u mnie minusa
ja jestem początkująca i mi to akurat nie przeszkadza ,ale fakt że mogliby się postarać o srebro.Wszystkie pół produkty są z Jablonexu,więc mam nadzieję,że będą one dobrej jakości w odróżnieniu np.od zwykłych posrebrzanych bigli .

Cytat:
Napisane przez eklerka
Ja myślę, że oni "przesyłkę gratis" też traktują tak, jakby dali gratisa. Kiedyś kupowałam. Przekroczyłam 100zł i to ze sporą górką, bo zakupy były dla paru osób i nic nie dodali, a część osób pisze, że coś dostaje.

Kurcze ten gratis kosztuje ich pewnie jakieś 50groszy, a my się nim tak emocjonujemy, że kto go doda, to ma zaraz darmową reklamę pocztą pantoflową Na takich koralikach pewnie się nieźle zarabia, skoro tyle nowych sklepów ciągle powstaje.
Eklerko właśnie zrobiłam swój pierwszy zakup u Kikki .Dzisiaj dorzuciła nowe koraliki.Kupiłam na razie 3 rodzaje koralików,mam nadzieję że będą ładne.Najbardziej żałuję,że za długo wahałam się z takimi kulami i już ich nie ma

Edytowane przez joanna_k
Czas edycji: 2008-07-17 o 20:15 Powód: połączenie sąsiednich postów
joanna_k jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-13, 12:49   #126
eklerka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna_k
Eklerko właśnie zrobiłam swój pierwszy zakup u Kikki .Dzisiaj dorzuciła nowe koraliki.Kupiłam na razie 3 rodzaje koralików,mam nadzieję że będą ładne.Najbardziej żałuję,że za długo wahałam się z takimi kulami i już ich nie ma
Zapytaj, bo pewnie ma, tylko nie wystawione.
Stary 2006-02-13, 13:56   #127
joanna_k
Joanna d'Moder

Cytat:
Napisane przez eklerka
Zapytaj, bo pewnie ma, tylko nie wystawione.
pytałam,już ich nie będzie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-02-13, 14:22   #128
eklerka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna_k
pytałam,już ich nie będzie
Jeśli te przeźroczyste, to mam takie z qnsztu, tylko że półszlachetne z kryształu czystego (to chyba kryształ górski- tylko nie popękany). Jak Ci tak bardzo zależy, to mogę się na coś wymienić. Jeśli te różowe, co pod wpływem światła zmieniają kolor na niebieskie, to też jeszcze mam i jakoś nie mam pomysłu, na kolczyki z nimi. Szukam małych niebieskich ok. 4mm (napisałam w wątku o wymianie)
Stary 2006-02-13, 15:42   #129
czarny kot
Zakorzenienie

Zajzyjcie tez do wilczka (nie odmieniam zeby latwiej mozna bylo znalezc). Ona ma duzo srebra (np bardzo fajnie srebrne kostki czy walki) i torche lampworkow.

Łoo.. Te sa bajer!
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=86703032
Tyle, ze 15 zl... Ale kiedys sobie takie kupie

Edytowane przez joanna_k
Czas edycji: 2008-07-17 o 20:21 Powód: połączenie sąsiednich postów
czarny kot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-13, 16:15   #130
joanna_k
Joanna d'Moder

Cytat:
Napisane przez czarny kot
Zajzyjcie tez do wilczka (nie odmieniam zeby latwiej mozna bylo znalezc). Ona ma duzo srebra (np bardzo fajnie srebrne kostki czy walki) i torche lampworkow.
o użytkowniku wilczka jest głośno na forum gazety.Ta pani w dniu dostawy wykupuje wszystko z qnsztu,by sprzedać z zyskiem na allegro.

Cytat:
Napisane przez eklerka
Jeśli te przeźroczyste, to mam takie z qnsztu, tylko że półszlachetne z kryształu czystego (to chyba kryształ górski- tylko nie popękany). Jak Ci tak bardzo zależy, to mogę się na coś wymienić. Jeśli te różowe, co pod wpływem światła zmieniają kolor na niebieskie, to też jeszcze mam i jakoś nie mam pomysłu, na kolczyki z nimi. Szukam małych niebieskich ok. 4mm (napisałam w wątku o wymianie)
Chodzi mi o te na dole.Ale nie jest to jakaś pilna sprawa.Natomiast ja teraz jestem na etapie zielonych koralików i szukam tylko takich .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Schowek01.jpg (48,6 KB, 27 załadowań)

Edytowane przez joanna_k
Czas edycji: 2008-07-17 o 20:17 Powód: połączenie sąsiednich postów
Stary 2006-02-13, 17:38   #131
eklerka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna_k
Chodzi mi o te na dole.Ale nie jest to jakaś pilna sprawa.Natomiast ja teraz jestem na etapie zielonych koralików i szukam tylko takich .
Tych nie mam. Co do zielonych, to mam akurat na odwrot. U mnie 3/4 koralików jest zielonych, bo to mój ulubiony kolor i jak chce coś stworzyć, to mam problem, żeby nie było zielone .
Stary 2006-02-18, 09:16   #132
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna_k
o użytkowniku wilczka jest głośno na forum gazety.Ta pani w dniu dostawy wykupuje wszystko z qnsztu,by sprzedać z zyskiem na allegro.
a ja od tej pani juz kilka razy kupowalam i nie widzialam zeby miala identyczne rzeczy jak na qnszcie-wrecz przeciwnie. mowila mi ze ma z jakiejs hurtowni wszystkie swoje rzeczy. chyba ktos sie pomylil mowiac ze ona wykupuje z qnsztu.
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-18, 10:19   #133
Little_Shee
Zadomowienie

Cytat:
a ja od tej pani juz kilka razy kupowalam i nie widzialam zeby miala identyczne rzeczy jak na qnszcie-wrecz przeciwnie. mowila mi ze ma z jakiejs hurtowni wszystkie swoje rzeczy. chyba ktos sie pomylil mowiac ze ona wykupuje z qnsztu.
karolinusienka i zadowolona jesteś z zakupów u wilczki? Też się zastanawiam nad zakupami u niej, tym bardziej, ze jest z Łodzi...

moj emigrancki blog

my world
Little_Shee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-18, 11:09   #134
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Little_Shee
karolinusienka i zadowolona jesteś z zakupów u wilczki? Też się zastanawiam nad zakupami u niej, tym bardziej, ze jest z Łodzi...
bardzo jestem zadowolona bardzo mila osoba z tej Pani ja tez jestem z lodzi i dlatego ja wybralam hehe
Stary 2006-02-18, 14:01   #135
Femininity
Rozeznanie

Wiem, ze pewnie takich pytań jest na tony...ale czy któraś z was nie orientuje sie gdzie w KATOWICACH moze byc sklep z jakimis koralikami bo ja dzis obeszłam znaczna część miasta łącznie z Silesia i niestety nie znalazła....poza netem takie sklepy chyba nie istnieją

a ja nie moge zamawiać przez neta
Femininity jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-18, 14:09   #136
joanna_k
Joanna d'Moder

Cytat:
nie wiem,może .Z drugiej strony nie możesz mieć porównania z qnsztem,bo tak jak znika towar to i znika zdjęcie produktu.A i ona sama nie powie Tobie,że kupuje w qnszt,bo byś przerzuciła się na qnszt
Stary 2006-02-18, 15:41   #137
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna_k
nie wiem,może .Z drugiej strony nie możesz mieć porównania z qnsztem,bo tak jak znika towar to i znika zdjęcie produktu.A i ona sama nie powie Tobie,że kupuje w qnszt,bo byś przerzuciła się na qnszt
no nie wiem nie wiem....ale przeciez jak brakuje towaru w qnszcie to i tak jest zdjecie tyko z adnotacja ze brak towaru...mi mowila ze kupuje w jakiejs hurtowni i musi zawsze skladac zamowienie za minimum 300zl bo inaczej im sie nie oplaca wysylac itp. a zreszta qnst nie wysyla za pobraniem, a ja bylam swiatkiem jak jej listonosz przyniosl avizo na paczke i za nia musiala zaplacic
aaa i zeby nie bylo ze ja jestem jej jakas znajoma i ze robie jej reklame-jatylko u tej pani kupuje koraliki
hehe

a i jeszcze jedno nie wiem czy widzialyscie ale na allegropojawila sie nowa osobka - lamwork, co wy sadzicie o jego/jej koralikach? mnie sie podobaja i zaczynam sie zastanawiac czy czasem nie zlozyc zamowienia
hehe

Cytat:
Napisane przez Femininity
Wiem, ze pewnie takich pytań jest na tony...ale czy któraś z was nie orientuje sie gdzie w KATOWICACH moze byc sklep z jakimis koralikami bo ja dzis obeszłam znaczna część miasta łącznie z Silesia i niestety nie znalazła....poza netem takie sklepy chyba nie istnieją

a ja nie moge zamawiać przez neta
a dlaczego nie mozesz zamawiac przez neta?przeciez to bezpieczne ja juz chyba z tysiac razy zamawialam i wszystko jest ok
sproboj

Edytowane przez joanna_k
Czas edycji: 2008-07-17 o 20:20 Powód: połączenie sąsiednich postów
Stary 2006-02-19, 11:06   #138
Femininity
Rozeznanie

Cytat:
a dlaczego nie mozesz zamawiac przez neta?przeciez to bezpieczne ja juz chyba z tysiac razy zamawialam i wszystko jest ok
sproboj

po pierwsze nie mam konta bankowego(za młoda jestem hehe..) i wszystko musiałoby być zamawiane za posrednictwem rodziców, a oni nigdy by sie nie zgodzili na takie kupowanie...

na szczeście troche sie uginają i moze uda mi sie cos w ten sposob zamowic ;-)

Dlatego mam pytanie: jakie sklepy polecacie? ja byłam narazie na qnszcie, koraliki.pl i artfan...kupujecie tam/a? może znacie jakieś inne zaufane sklepy?
Stary 2006-02-19, 11:49   #139
joanna_k
Joanna d'Moder

Cytat:
Napisane przez Femininity
po pierwsze nie mam konta bankowego(za młoda jestem hehe..) i wszystko musiałoby być zamawiane za posrednictwem rodziców, a oni nigdy by sie nie zgodzili na takie kupowanie...

na szczeście troche sie uginają i moze uda mi sie cos w ten sposob zamowic ;-)

Dlatego mam pytanie: jakie sklepy polecacie? ja byłam narazie na qnszcie, koraliki.pl i artfan...kupujecie tam/a? może znacie jakieś inne zaufane sklepy?
Nie wiem ile masz lat,ale konto można już posiadać gdy ukończy się 13 lat .Są to tzw. konta dla młodych ludzi,np. w mbanku,PKO,ING.Może udałoby Ci się namówic rodziców,żeby Ci takie założyli.Miesięczne opłaty są symboliczne (1-2 zł), a w niektórych bankach prowadzenie konta jest darmowe.Co do sklepów,to polecam wątek na ten temat,który się znajduje tutaj na forum.

zerknęlam w Twój profil.Masz 18 lat.Możesz sobie śmiało sama założyć konto.Przyda Ci się jeszcze nie raz,zwłaszcza jak pójdziesz na studia.Rozejrzyj się tylko gdzie są najkorzystniejsze warunki.Możesz poszukać wszystkiego w internecie,bo banki mają swoje strony.

Edytowane przez joanna_k
Czas edycji: 2008-07-17 o 20:19 Powód: połączenie sąsiednich postów

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-02-19, 12:03   #140
Femininity
Rozeznanie

Dzieki zobacze co sie da zrobic
Stary 2006-02-19, 14:16   #141
karolinusienka
Zakorzenienie

ja mam w mbanku bo wiele osob od ktorych kupuje ma w mbanku, prowadzenie za free i przelewy do mbanku sa tez za free wiec mi to pasuje. ale nie mussz miec konta zeby zamawiac przez neta mozesz zaplacic za przesylke na poczicie, w bankach i rodzice nie musza wiedziec hehhe
Stary 2006-02-19, 14:39   #142
Lena :)
Rozeznanie

a co z Poznaniem ?
ja początkująca jestem w manii koralikowej, wprawdzie troszkę się już rozglądałam, ale może Wy coś wiecie więcej...
pozdrawiam

tęsknię za wiosną....

wizaż weekendami, jeśli w ogóle.

moja biżuteria
1989

Lena :) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-19, 15:05   #143
eklerka
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam w mbanku bo wiele osob od ktorych kupuje ma w mbanku, prowadzenie za free i przelewy do mbanku sa tez za free wiec mi to pasuje. ale nie mussz miec konta zeby zamawiac przez neta mozesz zaplacic za przesylke na poczicie, w bankach i rodzice nie musza wiedziec hehhe
Femininity, też polecam e-konto mBanku. Zwłaszcza, jeśli masz blisko na Pułaskiego do jakiś "3 stawów", bo na stronie MBanku jest napisane, że tam masz wpłatomat w Katowicach. (Tutaj są informacje o bankomatach i wpłatomacie). Wszystko za darmo, nawet karta do bankomatu. jedynie przelewy do innych banków za 0,50zł (chyba taniej nigdzie nie ma). Założyłam sobie jeszcze eMAX plusa. Przelewa się tam pieniądze z e-konta i działa to, jak lokata (tak wysoko oprocentowane, ale w przeciwieństwie do lokat, można raz w miesiącu kalendarzowym stamtąd pieniądze wybierać). Wszystko za darmo.
Stary 2006-02-20, 10:35   #144
aniyam
Szanelowa Madżesti

GG do aniyam

a czy zna ktos adresy takich sklepow albo ludzi z allegro z okolic bydgoszczy, inowrocławia?? bede wdzieczna za jakakolwiek pomoc)
aniyam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-22, 13:55   #145
joanna_k
Joanna d'Moder

Informacja dla Wrocławianek.Najbliższa Giełda Minerałów odbędzie się w pierwszym tygodniu marca .Oczywiście w Hali Ludowej.
Ja nigdy nie byłam na niej.Warto wydać ok.6zł za bilet?Czy opórcz kamieni można znaleść półfabrykaty,koraliki?
Stary 2006-02-22, 15:09   #146
eklerka
Zakorzenienie

Też dostałam mejla:

Cytat:
Szanowni Państwo

W dniach 4-5 marca 2006 w Hali Ludowej odbędzie się

WROCŁAWSKA WIOSENNA GIEŁDA MINERAŁÓW SKAMIENIAŁOŚCI I WYROBÓW JUBILERKICH.

Giełda będzie czynna w godzinach od 10 do 18.

Serdecznie zapraszamy!!!

Wiecej informacji przeslemy w kolejnym liście.

Krzysztof Moskwa
PUG WRO-MIN
Instytut Nauk Geologicznych
Uniwersytetu Wrocławskiego
pl. Maksa Borna 9
50-204 Wrocław
tel/fax 71 3759437
I też jeszcze nie byłam, ale słyszałam, ze kamyki kupuje się tam raczej na sznury, czyli trzeba wydać np. 40zł za cały sznur takich samych. Niby wychodzą powiedzmy 2x taniej, ale po co komu aż tyle kamieni? Mimo to chyba się wybiorę

Co do półfabrykatów, to nie wiem.

Stary 2006-02-22, 18:17   #147
joanna_k
Joanna d'Moder

Cytat:
Napisane przez eklerka
Też dostałam mejla:

I też jeszcze nie byłam, ale słyszałam, ze kamyki kupuje się tam raczej na sznury, czyli trzeba wydać np. 40zł za cały sznur takich samych. Niby wychodzą powiedzmy 2x taniej, ale po co komu aż tyle kamieni? Mimo to chyba się wybiorę

Co do półfabrykatów, to nie wiem.
ja akurat nie dostałam maila,tylko przejeżdżałam koło Hali Ludowej i zobaczyłam baner reklamowy.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-02-22, 18:23   #148
aguca
Rozeznanie

Na giełdzie są półfabrykaty - wszystkie strebrne. A kanienie tak właśni na sznury. Ja kupiłóam sznur zielonych drobnych kamyczkóow za 12 albo 6 zł - niepamiętam :/
aguca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-22, 19:09   #149
Vildi
Rozeznanie

a na qnszcie pojawiły sie nowości!! No no nareszcie zaczyna sie cos dziać!
Ale ja i tak bede czekać na 15 marca bo bigle mi potrzebne:P i w ogóle szykuje sie większa dostawa

TYlko skąd fundusze wytrzasnąć?
Vildi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-22, 20:57   #150
eklerka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguca
Na giełdzie są półfabrykaty - wszystkie strebrne. A kanienie tak właśni na sznury. Ja kupiłóam sznur zielonych drobnych kamyczkóow za 12 albo 6 zł - niepamiętam :/
A nie wiesz, jaka cena bigli i drutu? Opłaca się?

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości