|
|
#121 |
|
Ania
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.4
http://allegro.pl/listing/listing.ph...e-bab-1-2-0229
Sporo rzeczy od niego zamawiałam
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
#122 |
|
Wtajemniczenie
|
Misia ciężki poród
na szczęście to już za Tobą, teraz już jesteście razem w bezpiecznym domku i możecie się cieszyć sobą Ale co do porodów, to niestety taka jest rzeczywistość, to jest poważna rzecz i najczęściej nie wygląda jak jak chcemy. Ja nie mogłam się doczekać momentu, kiedy położą mi na piersi córeczkę. Milion razy sobie wyobrażałam nasze pierwsze spotkanie i tęskniłam za chwilą, kiedy przywitam ją na świecie i powiem, że ją kocham. A skończyło się na tym, że lekarka położyła mi się na brzuchu, dziecko ze mnie po prostu wystrzeliło w ręce położnej i cisza. Szybkie przecięcie pępowiny i okrutne słowa "rycz mała rycz"... I ciągła, przerażająca, kłująca w uszy cisza, która trwała jak wieczność. Kiedy w końcu zapłakała poczułam tylko ulgę, że żyje. Córkę przynieśli mi pierwszy raz dobę po porodzie. A ja nie umiałam określić swoich uczuć do niej, chyba nie czułam nic. Dopiero w nocy, kiedy przywieźli ją na karmienie, leżała koło mnie i spojrzała mi w oczy. Patrzyłyśmy tak sobie w oczy dłuższą chwilę, a ja dopiero wtedy poczułam ciepło na sercu i się rozpłakałam. Wtedy doszło do mnie, że to moja córeczka
|
|
#123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez sie zastanawiam ci sie kryje za hasłem maczuga
|
|
|
|
|
#124 |
|
Rozeznanie
|
Ja też dzisiaj zrobiłam zakupy pieluchowe u tego sprzedawcy
Wzięłam 11 pieluch tetrowych kolorowych, 7 flanelowych, 10 tetrowych lux, 2 komplety pieluszek muślinowych, 2 bambusowe i przewijak z ceby. Myślę, że mojemu dziecku pieluch nie braknie, tym bardziej, że mam już kilka z pepco U niego kupowałam też na początku ciąży kojec z motherhood i bardzo szybko doszedł.
|
|
|
|
#125 |
|
Zadomowienie
|
Misia ja tez rano jak kazali mi wstac po cc to dosłownie zastanawiałam sie czy umieram. Bylo mi tak niedobrze i slabo ze zwymiotowalam a przejście 3 metrow to byl horror
Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#126 |
|
Rozeznanie
|
Zebrah damy radę przy porodzie kto jak nie my, w ogóle myślę że każdej z nas dobrze pójdzie i szybko dojdziemy do siebie po!
Też się zastanawiam czym jest tajemnicza maczuga... |
|
|
|
#127 | |
|
Ania
|
Cytat:
No i mnie przeszły ciarki... Taki opis magiczny, pomimo "grozy"..
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#128 |
|
Zadomowienie
|
Misia też się popłakałam, jak czytałam o twoim porodzie, przykro mi, że tyle musiałaś się wycierpieć:-( teraz dochodz do siebie i ciesz się macerzyństwem.
|
|
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-02-29 o 21:39 |
|
|
|
|
#130 |
|
Zadomowienie
|
Mariafranceska, ja też zapisałam się do sr w szpitalu gdzie będę rodzić, ale dopiero na maj, więc nie wiem czy zdąrze na wszystkich zajęciach uczestniczyć:-(
|
|
|
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- ola Boga... ile sprzątania.. dobrze że masz kogoś do pomocy ! Odświeżone ściany czy zmiana koloru zawsze cieszy oczy ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- My też będziemy za niedługo balować
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie w szpitalu jest szkoła rodzenia ale sama teoria, myślicie że warto?
znowu śniegu nasypalo
|
|
|
|
#133 |
|
Zadomowienie
|
Witamy się i my
Ledwo żyję, ten weekend mnie wykończył, a poniedziałek jeszcze dobił ![]() W sobotę lataliśmy a to pies do fryca, składy budowlane, kupiliśmy farby do mieszkania, zakupy spożywcze i spotkanie towarzyskie, a niedziela na dobitkę ikea. Dzisiaj latanie po urzędach, lekarzach i sh (wydałam 450zł to mój rekord, obkupiłam siebie i dzieciaki, a tż dostał rachunki ).Nogi to mi wchodzą już w d.... W sobotę nie wiem z jakiego powodu nagle spuchłam (mimo, że wieczorem opiłam się u znajomych soku z natki pietruszki-zrobili specjalnie dla mnie ) i tak jest z resztą do tej pory. Byłoby ok, gdybym wcześniej zdjęła obrączkę. W pierwszej ciąży nie musiałam, w drugiej na miesiąc przed porodem zdjęłam, a teraz kurka nie zdążyłam Dziewczyny co ja się nacierpiałam . Całą niedziele kombinowałam jak ją ściągnąć-wszystkie możliwe sposoby z netu (obklejanie taśmą, płyn do szyb, ocet, sznurówka itp) i d.u.p.a. Skończyło się na tym, że po całym mieście szukałam złotnika, który mi ją rozciął ale lepsze to niż amputowany palec. Szczęście w nieszczęściu, że załata mi ją za 60zł i udało się uratować grawer. Więc dziewczyny uważajcie na swoją biżuterie![]() ![]() A teraz coś przyjemnego, lecę Was nadrobić, 6str w starym i 5 str w nowym wątku
Edytowane przez majkela12 Czas edycji: 2016-02-29 o 21:49 |
|
|
|
#134 |
|
Zadomowienie
|
No to i ja witam w nowym wątku. W weekend nie było jak się zameldować, dzisiaj córa została w domu bo jakiś stan podgorączkowy się przypałętał to też ani chwili spokoju.
W sobotę byłam na wizycie - wszystko ok, pomimo twardnienia brzucha, które odczuwam od 1,5 tygodnia szyjka się nie skraca. Ale kazał mi brać nospę, magnez no i szlaban na przytulanki. Czyli powtórka z pierwszej ciąży... no, ale cóż. Faktycznie ten brzuch mi dokucza, a jeszcze tak jak dzisiaj jak córcia cały dzień ze mną to już w ogóle.... ania230, pytałaś o koszty życia - ja sobie wszystko spisuję w tabelce i powiem Ci że na jedzenie samo to miesięcznie ok. 1 tyś zł idzie (+/- 200 zł). Nie wiem czy to dużo czy mało, ale fakt, że staramy się odżywiać trochę zdrowiej, mięso czy warzywa i owoce kupuję na targu a nie w marketach więc kasa idzie. Soffinka, gratuluję wagi synka. To już tak bezpiecznie brzmi ten kilogram kiara, pytałaś o pieluchy. Ja przy córeczce miałam z 12 tetrowych białych i 3 flanelowe. I 2 kolorowe tetrowe chyba. Starczyło. Flanelowych w ogóle prawie nie używałam, bo jakoś ich nie polubiłam. Tetrowych też miałam za dużo w sumie jak dla nas, ale moja córka baaaardzo mało ulewała. Zostały mi więc dokupować nie będę, za to kupiłam sobie 2 bambusowe i 1 algową (jakaś nowość, 60% bambusa i 40% włókna algowego). Bambusowe są moją wieeeelką miłością. No takie mięciutkie że szok (ale to już w sumie wiedziałam bo dla córy mam kocyk bambusowy). Ta algowa podobno jakaś prozdrowotna misia, teraz już będzie tylko lepiej. Jesteście już w domu? Jak Wam idzie, jak Ty się czujesz?
|
#135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#136 |
|
Zadomowienie
|
Chyba koniec radości że nie mam zgagi, właśnie przyszła i nie chce pójść..
|
|
|
|
#137 | |
|
Ania
|
Cytat:
![]() Aż się zastanawiam, czy nie zdjąć swojej, bo jak piszesz, u Ciebie było to tak nagle...
|
|
|
|
#138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Tż wrócił i mi podarował ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Oglądniemy Przyjaciółki jest to jedyny serial który razem oglądamy i do spania ![]() Spokojnej nocki
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
Majkela, no nieźle. Mi jednego dnia puchną, drugiego nie, ale po Twojej opowieści to chyba odkopię jakiś łańcuszek i uwolnię swoje palce
![]() Ja się położyłam z zamiarem spania, ale mała mi wariuje jak nigdy! Jak rękę położyłam na brzuchu, to raz mi zasadziła takiego kopa, że aż mi ręka podskoczyła Mężu też się na takiego kopniaka załapał
|
|
|
|
#140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję sie w nowym wątki
|
#142 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mamuski które mają już starsze pociechy-kupowałyścieżki dostawki do wózków? Takie na których starsze może stać? Moja Z teraz nie lubi jeździć w wózku ale poważnie się zastanawiam nad kupnem dostawki. Sprawdziły się u was? Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
FIAZO witaj w klubie kiepskiej nocy.. znowu mam kryzys w pracy i mam ochote iść już na L4...
CIERPLIWOSC u mnie przy glukozie badanie przed, po godzinie i po dwoch. W poprzedniej coazy tez tak mialam. Nie slyszalam o tym, aby byly dwa klucia.. SOFFINKA woow pierwsza waga powyzej 1kg ) super!CARYCA brawa za glukoze
|
#144 |
|
Zadomowienie
|
Misia byłaś bardzo dzielna
![]() Zaraz dodam Twój opis na pierwszą stronę! Soffinka śliczny Ignaś haneczka ja miałam na początek 10 pieluch tetrowych, ale po porodzie dokupiłam kolejne 10, bo u nas brudziły się w tempie ekspresowym - Zuzia bardzo dużo ulewała Usiq już Cię dopisuje
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
MISIA umeczulas sie , ale jesteś dzielna i swietnie, ze miałaś wsparcie w mężu. Cudownie jest uslyszec płacz malucha
![]() Stawiam ze maczuga to tampon, ale strzelam... ANIA ok 800zl na jedzenie u nas idzie. DZANET wlasnie rozważam dostawke do wozka, bo mój Igi głównie na nogach sie przemieszcza. ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Dobrej nocy dziewczyny, trzeba sie wyspac, bo jutro do pracy... a jeszcze kilka stron książką by sie przydało...Ja to jakaś dziwna jestem ale Planeta singli czy 7 rzeczy to ostatnie filmy na jakie wybralabym sie do kina...
|
#146 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Uff ledwo narobiłam was gaduły.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oj Motylku trochę roboty i będzie pięknie. Tak jak mówiłam, czas przenieś wątek do kulinariów ltCytat:
Ja też po wizycie, ale niezadowolona jestem. Mój nowy lekarz prowadzący ( od stycznia) stwierdził, że dziecka się nie waży i nie mierzy na standardowej wizycie. Tylko w 12, 20 i 30 tygodniu tylko się sprawdza czy serduszko bije.W styczniu zrobił mi normalne badanie na wizycie, w lutym myślałam że dlatego tylko popatrzył bo miałam za chwilę połówkowe, ale dziś to się wkurzyłam. Czy tylko mój lekarz takie herezje wygłasza , czy ja jestem histeryczką?? Jak czytam wątek, to wydaje mi się, że Wam lekarz mówi wadze, długości i ilości uderzeń serduszka waszego dziecka. To czemu mnie się tej wiedzy pozbawia? Miałam sobie odpuścić chodzenie na dwa fronty, ale pierdziele będę dalej chodzić tam i na NFZ. Albo znajdę trzeciego lekarza ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Misia dobrze masz już to za sobą. Teraz musisz dojść do siebie i cieszyć się swoim synkiem
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
CHUDZIASZEK prywatnie Ci tak powiedział?
|
|
#148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Opis porodu Misi dodałam na pierwszą stronę! Trzeba kliknąć w CC, czyli rodzaj porodu który miała Misia Myślę, że tak będzie fajnie dodawać opisy, żeby niepotrzebnie nie zaśmiecać strony
|
|
#149 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moj na NFZ tez taki :/ i sobie go odpuszczam wlasnie chociaż wizyte mam na 9tego marca Siedzieć dwie godziny w kolejce po to by włożył palec sprawdził szyjkę a cała wizyta ma trwać 7 minut to ja podziękuje Chodzę prywatnie płace ale jestem mega zadowolona za każdym razem zaglądamy do dzidzi mierzy główkę brzuszek kość udowa i daje fotki pamiątkowe. Przy tym wszystko tłumaczy i chętnie odpowiada na pytanie a i wchodzę o umówionej godzinie
|
|
|
|
|
#150 |
|
Rozeznanie
|
Chudziaszek u mnie podobnie jak u Anuszki tylko 3usg przez całą ciążę ale ciekawość mnie zżera co do wagi mojej Małej. Muszę się jeszcze na 3d w końcu zapisać może uda się w tym tygodniu a jutro mam wizytę ale pewnie nic się nowego nie dowiem i dostanę tylko receptę i zwolnienie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.

U niego kupowałam też na początku ciąży kojec z motherhood i bardzo szybko doszedł.

potem znowu. Troche bolał brzuch i czułam,że coś jest nie tak. Połozyłam sie na ręczniku w lazience (ogrzewanie podłgowe) zaraz jak wstałam znowu plama na ręczniku. Już byłam prawie pewna, że to wody. Zadzowniłam do szpitala i tam połozna pow, żebym założyła maczuge - i po 2 h jak bedzie mokra to dopakowac torbe i przyjechać. Dokładnie tak było, czułam troche skurcze ale takie ledwo ledwo. O 4 pojechaliśmy do szpitala.
dziwne mega dziwne uczucie, było mi niedobrze, słabo a jak siadłam na wc to myślałam ze umre

to mój rekord, obkupiłam siebie i dzieciaki, a tż dostał rachunki
. Całą niedziele kombinowałam jak ją ściągnąć-wszystkie możliwe sposoby z netu (obklejanie taśmą, płyn do szyb, ocet, sznurówka itp) i d.u.p.a. Skończyło się na tym, że po całym mieście szukałam złotnika, który mi ją rozciął
ale lepsze to niż amputowany palec. Szczęście w nieszczęściu, że załata mi ją za 60zł i udało się uratować grawer. Więc dziewczyny uważajcie na swoją biżuterie

️