|
|
#121 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Świece zapachowe
Kupuje w Zapach Domu ale nie maja nowych woskow (bo ja tylko woski), chialabym wyprobowac jakies nowe zapachy.
|
|
|
|
#122 |
|
Zadomowienie
|
Chyba powinny być wszystkie (albo w dużej większości) w Papierni w Konstancinie. Z Warszawy jeżdżą normalne miejskie autobusy, jak ktoś mieszka na południu to jest to bardzo blisko.
|
#123 | |
|
Zakorzenienie
|
zaszalałam. Nakupowałam wosków, jedną świecę z pokrywką i kilka małych świec. Jestem bardzo ciekawa
![]() Te ich świece YC to topią się na płynny wosk, nie tak jak te zwykłe, co się tylko środek wypala? ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
a w jakiej cenie są tam woski? |
|
|
|
|
#124 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla zainteresowanych woskami informuję, że pojawiły się u mnie w mieście woski YC w Intermarche (mały wybór) oraz w Piotrze i Pawle (trochę lepiej) . Cena 6,99zł. Kupiłam trochę świątecznych zapachów, soft blanket i vanilla lime
|
|
|
|
#125 |
|
Zadomowienie
|
a ja poszperalam na ebay i kupilam woski o zupelnie nowych zapachach
|
|
|
|
#126 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie przyszła moja sterta wosków z zapachdomu.pl - świetnie zapakowane, ekspresowo dostarczone- polecam jak najbardziej!
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również zamawiałam z zapachdomu.pl. U mnie przesyłka również była błyskawicznie. Super kontakt i obsługa w ogóle.
Niestety nie jestem zachwycona zakupem. Kupiłam jedną świecę w szkle i jedynie ona mnie zadowala. Małe świece (te za 8 czy 9zł) nie pachną w ogóle (przetestowałam jeden zapach narazie), a woski-tarty to już w ogóle porażka. Może to ja coś źle robię, ale te moje tarty pachną tylko przez kilka/kilkanaście minut, a potem rozchodzi się okropny smród palonego wosku :-( Roztapiam tarty w małych kawałkach w podgrzewaczach do olejków eterycznych. Może to błąd? Może trzeba inaczej? Proszę doświadczone dziewczyny o radę |
|
|
|
#128 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
I wszystko jasne. Dzieki za tę instrukcje.
ja wkladam do podgrzewacza (juz nawet trzy różne kupiłam, bo myslałam, że to wina podgrzewacza) małą część wosku (okolo 1/8) i palę dwie trzy godziny. Nic dziwnego, że zaczyna śmierdzieć skoro z tak malej części już po godzinie nie wydziela się żaden olejek. Jestem jeden wielki smród palonego wosku. Czas kupić kolejny podgrzewacz, tym razem przystosowany wielkością do całej tarty ![]() Byłam przekonana, że wosk musi się do końca wypalić i czekałam, i czekałam, i śmierdziało, i śmierdziało
|
|
|
|
#130 |
|
Raczkowanie
|
Tak, wydaje mi się, że 1/8 wosku to trochę za mało
Nie musisz rozpuszczać całego na raz, ale myślę, że minimalna ilość to połowa. (jeśli chcesz spróbować miksowania zapachów to możesz dać np. 1/4 jednego + 1/4 innego itd. Ale żeby łącznie była choć ta połówka). Powodzenia!
|
|
|
|
#131 | |
|
perfumowy zawrót głowy
|
Cytat:
ja zainwestowałam w podgrzewacz YC, jeden wosk (1/2 całego) palę po kilka razy i nadal pachnie. Nie wiem po jakim czasie zapach przestaje się wydzielać, ale na razie jest dalej bardzo intensywny
|
|
#132 |
|
Zadomowienie
|
Zapomniałam odpowiedzieć, przepraszam. Po 6 zł.
|
#133 |
|
Zadomowienie
|
najmniejsza czesc wosku jaka biore do podgrzewacza to 1/3. A woski pachna przecudnie. Mam podgrzewacze YC.
|
|
|
|
#134 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
W dodatku mały wybór i same "świeżaki". We Wrocławiu są natomiast YC m.in. w podziemiach Galerii Dominikańskiej w Organique. (6,9zł)Co do zapachów wypróbowałam dotąd kilka, oto moje spostrzeżenia , jeśli komuś się przydadzą :Clean Cotton - świeżo wyprana bawełna (taka schnąca na zewnątrz), zapach mydlany, świeży, trochę retro (dziś pranie pachnie inaczej) , surowy, ewentualnie kojarzy się ze swieżo wypranymi i wykrochmalonymi firankami ![]() Baby Powder - też trochę z praniem się kojarzy, ale bardziej dzisiejszy niż clean cotton, nawet przyjemny.. Ocean Blossom - świeży, morski, taki sobie. Early Sunrise - świeżak, wyraźnie cytrusowy, a przez to mi wydaje się "łazienkowy" ![]() Midsummer Night - właśnie się pali ...ale chyba go polubię i ten czarny kolor ...wygląda rzeczywiście jak nocne niebo Cinnamon Stick - cynamonowy )
Edytowane przez rousse Czas edycji: 2011-12-20 o 15:35 |
|
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,doradźcie mi proszę.Szczerze mówiąc nie jestem wielbicielką zapachowych świec.Zawsze mam wrażenie,że ten zapach jest sztuczny i mdły.Ale ostatnio zamarzyły mi się woski z YC.
I zastanawiam się czy one wydzielają ten specyficzny ''świeczkowy'' zapach?Czy bliżej im do typowych odświeżaczy powietrza(mam na myśli te podgrzewane ''do kontaktu'')?Pewnie i tak się skuszę na zakup,ale na razie mi nie po drodze do żadnego sklepu z YC.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#136 |
|
Zadomowienie
|
ani to ani to- pachna przepieknie, naturalnie.
|
|
|
|
#137 |
|
po prostu Em :)
|
Ja już kolejną zimę zachwycam się świecami Brise.
|
|
#138 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
) Niestety w praktyce po ok 6 godzinach czuję już tylko wosk i nic więcej. Zazwyczaj palę 1/4 wosku, a po jakimś czasie dorzucam kolejną część.Kominek mam za 10zł z Auchan - już ktoś wcześniej o nim wspominał, jest prosty ale funkcjonalny. Cytat:
Nie polecam samplerów, bo w porównaniu z woskami w ogóle nie pachną, ale jak ktoś ma ulubiony zapach może się skusić na duże świece. Szczególnie polecam zapach CUCUMBER & CANTALOUPE bo jest CUDNY! Moje ulubione to: SUN & SAND, BABY POWDER i DRIFT AWAY. Kupiłam je w slepie stacjonarnym sklepu internetowego http://www.swiatzapachow.pl Pani z obsługi bardzo profesjonalna, po krótkiej rozmowie idealnie doradziła mi, jakie woski kupić. Na stronie: http://www.yankeecandle.com/whats-new/spring-fragrances można sprawdzić jakie zapachy wejdą na wiosnę, nie wszystkie będą dostępne w Polsce, ale przynajmniej z 5 będzie można dostać.
|
|
#139 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#140 | |
|
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Jak ktoś znajdzie gdzieś za granicą to polecam też Brise Crisp Snow & Spruce. Ja kupiłam we Francji.
|
|
|
#141 |
|
Raczkowanie
|
Ni wiem, czy są oddzielnie w sprzedaży, ale ja ostatnio dostałam świecę decleora. (Madagaskar). Bardzo ładnie pachnie, dyskretniej niż palone dotąd świece ale bardzo elegancko i tak decleorowo.... Kupiłabym jeszcze jedną, ale nie wiem gdzie i nie wiem za ile....
|
|
|
|
#142 |
|
Zadomowienie
|
Moje ostatnie odkrycie to świeca jabłko&cynamon z Biedronki - duża, w szkle (dostępne dwie wersje - szkło gładkie i mrożone), cena to niecałe 5zł. Pachnie delikatnie, ale wyczuwalnie - dla mnie to atut, ponieważ zwykle intensywny zapach w mieszkaniu mnie przytłacza, szybko muszę gasić taką świecę, a ta zupełnie mi nie przeszkadza.
Czytałam gdzieś, że to zimowa limitowanka, więc warto wypróbować, póki jest dostępna.
|
#143 |
|
Raczkowanie
|
Ja uwielbiam świece melonowe... Hmm sama rozkosz
POLECAM
|
|
|
|
#144 |
|
Killing me softly
|
Od wczoraj testuję swoje woski- wzięłam na dobry początek 5 tart i 2 sample, faktycznie zapach jest intensywny i już myślę o kolejnej porcji
Fajna alternatywa dla olejków, bo i zapach mocny i ciekawe, niejednoznaczne zapachowo warianty, baaardzo przyjemna rzecz.
|
#145 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
#146 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() A miał ktoś świeczkę Brise Bali Sandalwood&Jasmine? Kuuuusi. |
|
|
|
|
#147 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
#148 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#149 |
|
|
Ja swoją z tej serii kupowałam we Francji.
Ale w Polsce ich nie widziałam.
|
|
#150 |
|
BAN stały
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:48.

Powodzenia!

W dodatku mały wybór i same "świeżaki". We Wrocławiu są natomiast YC m.in. w podziemiach Galerii Dominikańskiej w Organique. (6,9zł)
)

Ale w Polsce ich nie widziałam.