konflikt religijny - chrzest dziecka - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-05-18, 16:05   #121
201606291621
Konto usunięte

Dot.: konflikt religijny - chrzest dziecka

I znowu ateiści wiedzą więcej od wierzących
201606291621 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-18, 16:07   #122
201606270916
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sialala3 Pokaż wiadomość
I znowu ateiści wiedzą więcej od wierzących
Tu akurat z przyczyn czysto praktycznych: wierzący nie myśli o odejściu od kościoła więc nie musi się w to zagłębiać.
201606270916 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-18, 16:08   #123
201606291621
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Krolowa Julianna Pokaż wiadomość
Tu akurat z przyczyn czysto praktycznych: wierzący nie myśli o odejściu od kościoła więc nie musi się w to zagłębiać.
Czym innym jest sama niewiedza, a czym innym mówienie bzdur bez wcześniejszego sprawdzenia jak wygląda sytuacja.
201606291621 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-18, 16:14   #124
_kosiem
Raczkowanie

Ktoś Wam mówił, że nie musimy się zgadzać ze zdaniem KAŻDEGO i to nie powód, do przekonywania o swoich racjach?
_kosiem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-18, 16:17   #125
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sialala3 Pokaż wiadomość
Czym innym jest sama niewiedza, a czym innym mówienie bzdur bez wcześniejszego sprawdzenia jak wygląda sytuacja.
No to jaka jest ta prawda i te fakty?
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-18, 16:28   #126
thirky
on tired little feet

Jestem pełna podziwu dla waszycg tolerancyjntch szkoł. U nas był chłopiec Jehowy, w przedszkolu ganiali go z krzyżem, w klasach 1-6 był dręczony przez uczniów i szykanowany przez katechetów. Jego rodzeństwo mialo tak samo, zielonoswiatkowcow też wyśmiewali.

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.
thirky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-18, 16:35   #127
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez thirky Pokaż wiadomość
Jestem pełna podziwu dla waszycg tolerancyjntch szkoł. U nas był chłopiec Jehowy, w przedszkolu ganiali go z krzyżem, w klasach 1-6 był dręczony przez uczniów i szykanowany przez katechetów. Jego rodzeństwo mialo tak samo, zielonoswiatkowcow też wyśmiewali.
"miłuj bliźniego swego jak siebie samego"
były też takie hasła, że cokolwiek uczyniliście jednemu z bliźnich, uczyniliście Jezusowi, albo nie sądź abyś nie był sądzony. Wesoła szkołka, nie ma co. Katolicyzm pełną gębą.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-18, 16:37   #128
Melanchton
Zakorzenienie

[1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;60575586]Nie da się, w myśl zasady: „Semel catholicus, semper catholicus” („Raz katolik, zawsze katolik”. Apostazja w KK to zabawny proces... i jak widać nie da się wymazać tego epizodu z życia...[/QUOTE]
To prawda. Najwyżej w księdze chrztu zrobią adnotację, że jesteś apostatą, ale zawsze będziesz tam wpisany i nawet GIODO nie jest nic z tym w stanie zrobić w naszym "świeckim" kraju.

Swoją drogą czy wiecie, że lekarze i pielęgniarki, powołując się na klauzulę sumienia, mogą odmówić zrobienia obdukcji ofierze przemocy domowej, bo wyniki tej obdukcji mogą być potem wykorzystane przy ewentualnej sprawie rozwodowej?

Każdy kto mówi, że "nie zaszkodzi ochrzcić dziecka" i "to tylko tradycja" niech się popuka po głowie. Żyjemy w katolickim terrorze, ale niestety niektórzy przekonają się o tym dopiero, kiedy przyjdzie im rodzić bezmózgie płody. Albo dzieci z gwałtów, wbrew swojej woli. Albo umierać na sepsę, kiedy lekarze nie będą chcieli terminować ciąży pozamacicznej.
U nas 95 % katolików to legalnej aborcji nie będzie! I badań prenatalnych też nie, bo mogą do niej prowadzić. I centrów pomocy dla ofiar przemocy także nie, bo w katolickich rodzinach przemocy nie ma.
I tak dalej, i tak dalej.

Alem się w***wiła.

Edytowane przez Melanchton
Czas edycji: 2016-05-18 o 16:38
Melanchton jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-18, 16:38   #129
khloe
Strzelaj lub emigruj!

[1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;60576226]No to jaka jest ta prawda i te fakty?[/QUOTE]

Trzeba zapytać rydzyka,sprawdzić w TV Trwam,przecież to jedyne prawdziwe źródła informacji

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-18, 16:40   #130
Bananalama
jestę wieszczę

swoją drogą za wielką porażkę wychowawczą uznałabym, gdyby moje dziecko:
a. wyśmiewało się z kogoś ze względu na religię,
b. ze strachu przed kimś przystępowało do oszukańczych sakramentów.

Nigdy, gdybym chciała mieć dziecko, nie miałabym ambicji by wychować je na chama, albo memeję podatną na kretyńskie sugestie.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Stary 2016-05-18, 16:53   #131
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
Trzeba zapytać rydzyka,sprawdzić w TV Trwam,przecież to jedyne prawdziwe źródła informacji
no tak

swoją drogą chrzest dla katolików powinien być bardzo ważny, powinien oznaczać wejście na drogę poznawania wiary, zbliżenia do Boga i jakiegoś tam rozwoju duchowego, to dlaczego jest traktowany na zasadzie: "a co Ci szkodzi?". Przecież to jest właśnie spłycanie wiary i robienie z tego, mało ważnego wydarzenia, które tak naprawdę nic nie znaczy...
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-18, 16:56   #132
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Konto usunięte

[1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;60578121]no tak

swoją drogą chrzest dla katolików powinien być bardzo ważny, powinien oznaczać wejście na drogę poznawania wiary, zbliżenia do Boga i jakiegoś tam rozwoju duchowego, to dlaczego jest traktowany na zasadzie: "a co Ci szkodzi?". Przecież to jest właśnie spłycanie wiary i robienie z tego, mało ważnego wydarzenia, które tak naprawdę nic nie znaczy...[/QUOTE]
Ja to mam czasami wrazenie ze ateisci bardziej szanuja religie i maja o niej wieksze pojecie niz ci wszyscy pseudo katolicy...
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-18, 17:02   #133
katmaz
Raczkowanie

Wśród ateistów jest na pewno większy odsetek ludzi, którzy przeczytali Biblię czy jakąkolwiek świętą księgę, niż wśród wierzących. I niejedną osobę właśnie ta lektura odsunęła od religii.
katmaz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-18, 17:08   #134
201606270916
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Melanchton Pokaż wiadomość
To prawda. Najwyżej w księdze chrztu zrobią adnotację, że jesteś apostatą, ale zawsze będziesz tam wpisany i nawet GIODO nie jest nic z tym w stanie zrobić w naszym "świeckim" kraju.

Swoją drogą czy wiecie, że lekarze i pielęgniarki, powołując się na klauzulę sumienia, mogą odmówić zrobienia obdukcji ofierze przemocy domowej, bo wyniki tej obdukcji mogą być potem wykorzystane przy ewentualnej sprawie rozwodowej?

Każdy kto mówi, że "nie zaszkodzi ochrzcić dziecka" i "to tylko tradycja" niech się popuka po głowie. Żyjemy w katolickim terrorze, ale niestety niektórzy przekonają się o tym dopiero, kiedy przyjdzie im rodzić bezmózgie płody. Albo dzieci z gwałtów, wbrew swojej woli. Albo umierać na sepsę, kiedy lekarze nie będą chcieli terminować ciąży pozamacicznej.
U nas 95 % katolików to legalnej aborcji nie będzie! I badań prenatalnych też nie, bo mogą do niej prowadzić. I centrów pomocy dla ofiar przemocy także nie, bo w katolickich rodzinach przemocy nie ma.
I tak dalej, i tak dalej.

Alem się w***wiła.
Znaczy powiedzmy sobie wprost teraz z realizacją legalnej aborcji też sa problemy - bo Chazan strażnik sumień i takie tam. I teoretycznie liczba katolików powinna się równać liczbie przeciwników aborcji ale dziwnym trafem tak nie jest.
Stary 2016-05-18, 17:11   #135
_kosiem
Raczkowanie

Przypomniało mi się jak na religii w podstawówce, ksiądz nazwał matkę jednego z chłopców "kobietą lekkich obyczajów", ponieważ miała dwójkę dzieci z różnymi mężczyznami, co wynikło w trakcie rozmowy na lekcji

Chłopiec się oburzył i wyszedł z lekcji, większość klasy zrobiła to samo. Zostało zwołane zebranie rodziców, a my dostaliśmy naganę dyrektora

(nie wiem dlaczego o tym opowiedziałam, taki offtop)

A sytuacja z Jehowym, którą opisała thirky nie mieści mi się w głowie.
Szykanowanie zarówno przez dzieci, jak i osoby dorosłe z powodu odmiennej wiary to totalny ciemnogród i przykro mi, że takie sytuacje mają miejsce.
_kosiem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-18, 18:03   #136
olenkasz
Zakorzenienie

Co myślicie, żeby ochrzcić Wasze kochane dzieciątka w kościele protestanckim?
Oj, wiem, wiem, nie wierzycie, ale w sumie co wam szkodzi? Nic wielkiego, nic nie tracicie, tylko mała ceremonia dla dobra związku i teżecika i oczywiście dzieciątka. Nie możecie narażać dziecka na to, że mogłoby żałować, że nie ma chrztu protestanckiego
Stary 2016-05-18, 18:41   #137
Melanchton
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość
Co myślicie, żeby ochrzcić Wasze kochane dzieciątka w kościele protestanckim?
Oj, wiem, wiem, nie wierzycie, ale w sumie co wam szkodzi? Nic wielkiego, nic nie tracicie, tylko mała ceremonia dla dobra związku i teżecika i oczywiście dzieciątka. Nie możecie narażać dziecka na to, że mogłoby żałować, że nie ma chrztu protestanckiego
We wszystkich denominacjach chrześcijańskich chrzest jest ten sam.
Stary 2016-05-18, 18:49   #138
201606270916
Konto usunięte

Cytat:
Pomijając że część protestantów jest bardziej odpowiedzialna, poważna i takie tam i nie chrzci dzieci a jedynie dorosłych którzy sami decydują. A nie sorry - to się nazywa "nie są cwani"

Ale też nie wszyscy protestanci wierzą że chrzest daje tyle magicznych mocy co katolikom.

Edytowane przez 201606270916
Czas edycji: 2016-05-18 o 18:50
Stary 2016-05-18, 18:54   #139
olenkasz
Zakorzenienie

Cytat:
No jednak, jak się wgłębić, to są różnice

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-24, 14:55   #140
favianna
Zakorzenienie

Chrzest chrztem, ale co powiecie o spowiedzi małych dzieci (7-8 lat)?

Artykul
http://tadeuszbartos.natemat.pl/1466...ci-reaktywacja
favianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-24, 15:01   #141
thirky
on tired little feet

Cytat:
Napisane przez favianna Pokaż wiadomość
Chrzest chrztem, ale co powiecie o spowiedzi małych dzieci (7-8 lat)?

Artykul
http://tadeuszbartos.natemat.pl/1466...ci-reaktywacja
kwestia "złego dotykania się" nie była w ogóle poruszana przed komunia przez nikogo

Stary 2016-05-24, 15:49   #142
WhySoSerious
multitasking ninja

Chrzcząc dziecko nie tylko będziecie hipokrytami, ale też zrobicie mu straszną krzywdę. To gwałt na jego podmiotowości.
Zadajcie sobie pytanie, czy zapisalibyście dziecko do partii politycznej.
Stary 2016-05-24, 23:30   #143
drirrpl
BAN stały

Nie mogę zrozumieć dla czego w ludziach tyle nienawiści, dlaczego tak wielu nie rozumie że nie liczy się wyznanie, tylko to jakim jest się człowiekiem. To że dziecko zostanie z jakiegokolwiek powodu ochrzczone nie spowoduje nagle ze zostanie zapalonym katolem.
Była poruszana tez sprawa Biblii w wątku, i nie znam nikogo z katolików/jechowy (znajomych)kto by ją przeczytał, każdy z nich tylko krzyczy na drugiego ze robi źle i ze tylko jego religia(lub jej brak) jest dobra, i tak będzie w tym wątku niestety.
Wracając do tego czy ochrzcić dziecko czy nie, to nie ma najmniejszego znaczenia, ważne czy go wychowasz w tej wierze na katolika, czy po prostu na dobrego człowieka według twoich poglądów. Na męża się nie patrz bo i tak większą część wychowania dziecka będzie po twojej stronie i nawet jak on będzie coś chciał tam upchać z kk do wychowania dziecka to przynajmniej będzie miało rozeznanie od małego co jak wygląda i wybierze dla niego odpowiednią drogę, bo niektórym by było bardzo ciężko żyć bez jakiegokolwiek boga.
Ja poznałem kk oraz świadków jechowy, przeczytałem Biblię i na twoim miejscu nie utrudniał bym dziecku potem życia jak np partner/partnerka będzie chciała ślub kościelny, albo w szkole będą się z niego śmiali czy wytykanie palcami, możesz też zaplusować u rodziny męża, zapisz sobie plusy i minusy i zdecyduj, tylko myśl o dziecku, a nie egoistyczne o sobie. Ślub kościelny natomiast to już możesz myśleć o sobie egoistycznie i powiedzieć partnerowi żeby spadał na drzewo i ze będzie tylko cywilny xD
drirrpl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-25, 05:25   #144
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez drirrpl Pokaż wiadomość
Nie mogę zrozumieć dla czego w ludziach tyle nienawiści, dlaczego tak wielu nie rozumie że nie liczy się wyznanie, tylko to jakim jest się człowiekiem. To że dziecko zostanie z jakiegokolwiek powodu ochrzczone nie spowoduje nagle ze zostanie zapalonym katolem.
Była poruszana tez sprawa Biblii w wątku, i nie znam nikogo z katolików/jechowy (znajomych)kto by ją przeczytał, każdy z nich tylko krzyczy na drugiego ze robi źle i ze tylko jego religia(lub jej brak) jest dobra, i tak będzie w tym wątku niestety.
Wracając do tego czy ochrzcić dziecko czy nie, to nie ma najmniejszego znaczenia, ważne czy go wychowasz w tej wierze na katolika, czy po prostu na dobrego człowieka według twoich poglądów. Na męża się nie patrz bo i tak większą część wychowania dziecka będzie po twojej stronie i nawet jak on będzie coś chciał tam upchać z kk do wychowania dziecka to przynajmniej będzie miało rozeznanie od małego co jak wygląda i wybierze dla niego odpowiednią drogę, bo niektórym by było bardzo ciężko żyć bez jakiegokolwiek boga.
Ja poznałem kk oraz świadków jechowy, przeczytałem Biblię i na twoim miejscu nie utrudniał bym dziecku potem życia jak np partner/partnerka będzie chciała ślub kościelny, albo w szkole będą się z niego śmiali czy wytykanie palcami, możesz też zaplusować u rodziny męża, zapisz sobie plusy i minusy i zdecyduj, tylko myśl o dziecku, a nie egoistyczne o sobie. Ślub kościelny natomiast to już możesz myśleć o sobie egoistycznie i powiedzieć partnerowi żeby spadał na drzewo i ze będzie tylko cywilny xD
1. Chłop też o dziecku nie myśli, tylko o sobie, bo ON chce.
2. Gdyby chrzest nie miał wielkiego znaczenia, nie byłby nazywany włączeniem do wspólnoty katolickiej. Nic nie wiesz o kk.
3. To, że dzieci się wyśmiewają i ktoś kogoś wytyka palcami, to wina wychowania przez zburaczałych rodziców.
4. Nie przyszło Ci do głowy, że człowiek świadom swoich poglądów nie weźmie ślubu kościelnego, bo ktoś chce? Mnie by wołami nie przymusili.

Stary 2016-05-25, 06:21   #145
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
. Ślub kościelny natomiast to już możesz myśleć o sobie egoistycznie i powiedzieć partnerowi żeby spadał na drzewo i ze będzie tylko cywilny xD
Spoko, ja powiedziałam i mój partner jest zachwycony.
I autorka też jest "tylko" po cywilnym.
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-25, 07:01   #146
Karena 73
Kobieta z klasą

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość

Dziewczyno, co Ty piszesz?! Jakie środowiska katolickie? To państwo, póki co, jest jeszcze świeckie, choć katolicyzm jest dominującą religią. Jednak to państwo nie jest katolickie!!
Nie napisałam Państwo katolickie, tylko środowiska. - za trudne do odróżnienia?

Do pozostałej fali hejtu nie będę się odnosić. Na szczęście, póki co, mogę sobie pozwolić na posiadanie mojej własnej opinii.
Chciałam tylko zauważyć, że większość jednak zgrabnie ominęła moje pytanie:
"Jestem ciekawa ile osób tak gorąco wypowiadających się w tym wątku nie zostało ochrzczonych lub nie ochrzciło swoich dzieci." 2-3 osoby jedynie, z tego co zauważyłam wypowiedziało się w tym temacie. Czyli reszta jednak do "sekty" należy. Cytując jedną z pań: Nie czujecie, że pogwałcono Waszą podmiotowość i zrobiono Wam straszną krzywdę?
Jak żyć?

Wiemy o sobie tylko tyle na ile nas sprawdzono i nie pomoże zaklinanie rzeczywistości:
Cytat: "Nigdy, gdybym chciała mieć dziecko, nie miałabym ambicji by wychować je na chama, albo memeję podatną na kretyńskie sugestie." - tego nawet mi się nie chce komentować.

"Ktoś Wam mówił, że nie musimy się zgadzać ze zdaniem KAŻDEGO i to nie powód, do przekonywania o swoich racjach? " Amen
Stary 2016-05-25, 07:28   #147
thirky
on tired little feet

Cytat:
Napisane przez Karena 73 Pokaż wiadomość
Nie napisałam Państwo katolickie, tylko środowiska. - za trudne do odróżnienia?

Do pozostałej fali hejtu nie będę się odnosić. Na szczęście, póki co, mogę sobie pozwolić na posiadanie mojej własnej opinii.
Chciałam tylko zauważyć, że większość jednak zgrabnie ominęła moje pytanie:
"Jestem ciekawa ile osób tak gorąco wypowiadających się w tym wątku nie zostało ochrzczonych lub nie ochrzciło swoich dzieci." 2-3 osoby jedynie, z tego co zauważyłam wypowiedziało się w tym temacie. Czyli reszta jednak do "sekty" należy. Cytując jedną z pań: Nie czujecie, że pogwałcono Waszą podmiotowość i zrobiono Wam straszną krzywdę?
Jak żyć?
Większość z nas zapewne została ochrzczona. Ja również. I tak, czuję że zrobiono mi krzywdę i pogwalcono moje prawo do decydowania o sobie. Dzięki tej wspaniałej tradycji jestem do końca życia przywiązana do randomowej sekty i wliczana w jej statystyki. Nie ze swojej winy ale z winy rodzicow. Nie zrobię tego swoim dzieciom.

Edytowane przez thirky
Czas edycji: 2016-05-25 o 07:29

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-25, 07:38   #148
NattiTt
Wtajemniczenie

Ale przywiązana w sensie że co ci robią? Gdzie ta straszna krzywda? Nie rozumiem co takiego się dzieje (poza tymi statystykami, to rozumiem).

-7kg
NattiTt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-25, 08:20   #149
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Karena 73 Pokaż wiadomość
Czyli reszta jednak do "sekty" należy. Cytując jedną z pań: Nie czujecie, że pogwałcono Waszą podmiotowość i zrobiono Wam straszną krzywdę?
Jak żyć?
)
No, ja bym wolała nigdy nie być ochrzczona, a tym bardziej nie przechodzić reszty sakramentów, w które mnie pchali rodzice. Pierwsza spowiedź to było dla mnie stresujące i przykre zdarzenie, każda kolejna również. I udało mi się "wyrwać" i sprzeciwić otoczeniu, rodzinie itp dopiero za czasów liceum. Co się musiałam naszarpać, to moje. A podejrzewam, że moje rodzina dalej w skrytości ducha uważa, że tak naprawdę jestem wierząca, tylko unikam wszelkich obrzędów. Bo przecież oni tak żyją, nie chodzą do kościoła, nie modlą się, ale oczywiście uważają się za katolików, to przecież ja też tak mogę.

Mimo, że odeszłam od kościoła i od religii, to z lat wcześniejszych mam już wdrukowane pewne rzeczy i nie wiem co musiałabym zrobić, żeby się tego pozbyć z własnego mózgu. Czytałam ten artykuł o pierwszej spowiedzi i o tym czemu jest zła, i w pełni się zgadzam - to wykorzystywanie tego, że dzieci nie są jeszcze w pełni rozwinięte poznawczo, żeby łatwiej je indoktrynować. Zdecydowanie wolałabym tego uniknąć.

Choć trudno mi mieć pretensje do rodziców, bo to były takie czasy, że mało komu mieściło się w głowie, że można nie ochrzcić niemowlaka.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-25, 08:57   #150
201606270916
Konto usunięte

Cytat:
Ty będziesz się śmiać czy kto?

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Napisane przez NattiTt Pokaż wiadomość
Ale przywiązana w sensie że co ci robią? Gdzie ta straszna krzywda? Nie rozumiem co takiego się dzieje (poza tymi statystykami, to rozumiem).
Głośny ostatnio temat aborcji. Księża mogą krzyczeć wszem i wobec że aborcja jest zła i powinien być całkowity zakaz i ich zdaniem popiera ich większość kraju bo to katolicy.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości