|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
Pokaż wyniki sondy: ile flakonów posiadasz aktualnie?
|
|||
| ani jednego |
|
2 | 1,59% |
| 1 |
|
5 | 3,97% |
| 2-5 |
|
46 | 36,51% |
| 6-10 |
|
36 | 28,57% |
| 11-15 |
|
14 | 11,11% |
| 16-20 |
|
8 | 6,35% |
| 21-25 |
|
6 | 4,76% |
| 26-30 |
|
3 | 2,38% |
| 31-35 |
|
4 | 3,17% |
| 36-40 |
|
0 | 0% |
| 41-50 |
|
0 | 0% |
| powyżej 50 |
|
2 | 1,59% |
| Głosujący: 126. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: moja kolekcja perfum - część II
Uaktualniam z myślą o Racheli...
1. Shalimar, Guerlain - 30 ml EDT 2. Shalimar Light Eau Legere Parfumee (1/3 z 75 ml od MonaLisy 3. Mahora, Guerlain - 75 ml EDP 4. Sun Moon Stars, Lagerfeld - 100 ml EDT 5. J'adore, Ch. Dior - 50 ml EDP (końcówka) 6. Bvlgari Pour Femme - 100 ml EDP 7. Naomagic, Naomi Campbell - 100 ml EDT 8. Pink Pepper, The Body Shop - 50 ml EDP 9. Vanilia, The Body Shop - mgiełka do ciała (trwała skubana )10. Caleche, Hermes - 30 ml EDT 11. Eau d'Orange Verte, Hermes - 50 ml oraz 30 ml 12. Sheer Rose Avon - 50 ml EDT 13. Casmir Chopard - 100 ml EDP 14. Python Trussardi 15. Eau Ressourcante Clarins Inne (miniaturki/próbki): PI Givenchy Baby Rose Jeans Versace Chanel No. 5 Kenzo Air Lacoste Pour Femme L'instant Guerlain Happy Heart Clinique Amor Amor Cacharel Celine Sensual Summer Dolce Vita Dior klasyczna Cindy Crawford Noa Cacharel Davidoff Cool Water Lacoste Essential Angel I. coś tam jeszcze na pewno jest, ale nie pamiętam
|
#122 |
|
Raczkowanie
|
To nie na temat, ale mam pytanko do Hybris, bo nie wiem jak w inny sposob sie z Toba skontaktowac
Niestety nie mozna pisac do Ciebie prywatnych wiadomosci, wiec musze napisac tu, moze przeczytasz. Te pytanie dotyczy pudru Guerlaina -Les Voilettes, bo widzialam w KWC ze masz dwa kolory 1 i 2. Mozesz mi napisac cos o tej 1? On nadaje twarzy jakis kolor? Czy jest calkowicie transparentny? U mnie w Douglasie nie ma Guerlaina wiec nie mam jak sprawdzic a chce kupic ten puder i nie wiem ktory kolor wybrac. 2 bedzie za jasna dla mnie chyba, a 4 boje sie ze jest zbyt "ciepla" a ja jestem raczej chlodnym typem i nie chce byc pomaranczowa
|
|
|
|
#123 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
Aktualne:
1.Joy Jean Patou 2.Stella Sher 3.Black Kenenth Cole 4.Magie Noire Lancome 5.Le parfum Sonia Rykiel 6.Hypnotic Poison 7.Shinny Creation La Perla 8.Coco mademoiselle Chanel 9.Cristalle Chanel 10.Chanel 19 edp 11.L`OR Torrente 12.Arpege Lanvin 13.Magot Etro 14.Silver Rain 15.Organza Givenchy 16.Liagora Albin du Roy 17.L`Eau d`Issey No, odchudzanie okazało się nareszcie trochę skuteczne Przynajmniej tutaj ![]() Ideałem jest posiadanie ok.12 flakonów. To ilość pozwalająca na posiadanie ulubionych zapachów w ilości wystarczającej do stosuwania na różne okazje , pory dnia i roku, do różnych ubiorów i stanów ducha. bez sytuacji paniki z racji nadmiaru.Nic się po katach nie wala i nie marnuje, w oczekiwaniu na te dwa razy do roku nagłej ochoty na nie. Ale marzy mi się co nieco, więc chyba zaczne kupować mniejsze pojemności, bo inaczej się nie doczekam "wolnego miejsca" na kolejny zapach A może ktoś miałby ochotę na wymianę : 25 ml Le Parfum Soni Rykiel ( orient) za średniopółkowy wydłużająco-podwijający tusz do rzęś? __________________
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jednak troszke doszlo :
Pure Poison Climat - Lancome Eau du Soir - Sisley XS pour Elle - Paco Rabanne W dalszym ciagu czekam na paczke z allegro oraz na probki zapachow : Amouage Gold Amouage Dia Amouage Ciel Ciekawa jestem bardzo jak one pachna. Cos nie bardzo wychodzi mi odchudzanie. Tym bardziej, ze w takie upaly jakie sa tutaj obecnie nie chce mi sie ostatnio pachniec czymkolwiek. Najbardziej jest mi potrzebny zimny prysznic kilka razy dziennie. Tu jest teraz cieplej niz we Wloszech czy Atenach. Edytuje - przyszly do mnie probki wyzej wymienionych zapachow, jeszcze ich nie psiknelam. Przyszla rowniez probka Messe de Minuit, ta wyprobowalam jako pierwsza i musze przyznac ze mi sie podoba. Edytowane przez Hvid Czas edycji: 2006-06-12 o 13:11 |
|
|
|
#126 |
|
Raczkowanie
|
[quote=ROZ-ter-KA]Aktualne:
1.Joy Jean Patou... Uswiadom mnie w kwestii Joy, bo widze ze jestes fanka tegoz. Jakie opakowanie ma miec to wlasciwe...oryginalne... Pytam bo inaczej wyglada w perfumerii internetowej, inaczej na allegro a inaczej w realu... :-? |
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze w kwietniu w mojej szafce gościły
Cytat:
Pozbyłam się Baby Doll i Bazar Lato w pełni, a u mnie teraz żadnego świeżaka nie uświadczysz Wymieniłam też Desire. Przybyły mi za to Nu edt, Gloria, Pure Wish i zupełnie nieoczekiwanie cudowny Le Baiser du Dragon
|
|
|
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
az sie boje
ale dobra, zrobie rachunek sumienia ![]() sprobuje zaczac od najnowszych, ale dalej dokladnie nie pamietam kolejnosci ich nabywania wypisze z pojemnosciami poczatkowymi (zuzycie praktycznie zadnego nie przekracza 20%), coby juz ostatecznie przekonac moja podswiadomosc, ze na pewno do konca zycia ich nie wypsikam i nie ma sensu kupowac kolejnych jaasssne 1) miss dior cherie, 100ml 2) angel schlesser femme, 100ml 3) iceberg universe, 100ml 4) sun moon stars karl lagerfeld, 30ml 5) karl lagerfeld femme, 75ml 6) tommy hilfiger t-girl, 100ml 7) premier jour nina ricci, 100ml 8) sunflowers EA, 100ml 9) splendor EA, 75ml 10) d&g feminine, 100ml 11) light blue d&g, 100ml 12) green tea EA, 100ml 13) the vert yves rocher, 150ml 14) extraordinary avon, 50ml 15) woda kokoskowa yves rocher, 100ml 16) beyond paradise estee lauder, 100ml 17) eternity moment CK, 100ml 18) ming shu yves rocher, 50ml 19) kenzo flower, resztka z 50ml 20) dolce vita dior, ok 20ml ze 100ml, ale juz nie mozemy z mama zuzyc ![]() 21) cerruti 1881, 30mlchyba wszystko o booozeeee wlasnie zrozumialam, czemu mi nie chca kupowac nowych perfum |
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
do mojej kolekcji dodaję jeszcze zakupione niedawno Pure Purple HB oraz Escada PP
|
|
|
|
#130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdzie Ty to upychasz?
|
|
#131 |
|
Rozeznanie
|
no to teraz ja
:1) chanel mademoiselle 2) chanel allure 3) kenzo flower 4) hugo boss women 5) hugo boss deep red 6) d&G light blue 7) burberry brit 8) burberry brit red 9) emporio armani złote 10) emporio armani white 11) lolita lempicka EDP 12) E.arden green tea 13) apparition ungaro 14) sun j.sander 15) armani mania (końcówka )16) baby doll YSL 17) le feu light większość to same końcówki, ale uwielbiam kolekcjonować flakoniki i trzymać w nich po parę kropelek na przypomnienie pozdrawiammmm ![]() ![]()
30.04.2014 3:15
|
|
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę same słodycze u Ciebie
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba bede musiala im inne miejsce wygospodarowac, chociaz nie wyobrazam sobie wyniesc ich z lazienki, bo lubie miec zawsze pod reka na razie zadowole sie upychaniem ich po skosie na poleczce, ustawianiem wg wzroztu, cobym latwo mogla znalezc w tym momencie porzadany, tak, zeby te wyzsze staly dalej nie zakrywajac tych nizszych wiem, porabaniec ze mnie |
|
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
A oto moja kolekcja
![]() 1. Dolce Gabbana red cup 2. Dolce Vita 3. Nu edt 4. Nu edp 5. Jungle Tiger 6. JPG Classique 7. Black Cashmere 8. Scent 9. Scent Intense 10. Flower Oriental 11. Dune 12. Black Pepper, Demeter 13. Hot Couture edp 14. Anisia Bella 15. Belle de Minuit 16. Arpege 17. Organza Indecence 18. Love You Fiorucci No pięknie, a w sondzie spontanicznie zgłosiłam 11-15. Nie doceniłam sama siebie . Chyba czas zrobić odchudzanie, bo następne cuda czekają.
|
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
na stanie obecniemoge odnotować
![]() - ogródek śródziemnomorski (nilowy, co ja piszę !!!!!!!!) - envy edp, edt - pure poison (koncówka )- organza - addict - hermes faubourg 24 edp - hermes faubourg 24 delicate - maroussia SZ Edytowane przez mulier Czas edycji: 2006-07-07 o 18:58 |
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
Dokonałam "samoograniczenia"
do 15 flakonów.Aktualnie : Silver Rain La Preirie Stella Sheer Stella Mac Cartney Joy Jean Patou Must Cartier Hypnotic Poison Dior Black Kenneth Cole In Black J.del Pozo Chanel 19 edp Cristalle edp Chanel Coco Mademoiselle edp Chanel Arpege Lanvin L`OR Torrente Magie Noire Lancome Magot Etro Que Viva Escada ( odleweczka)
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2006-07-08 o 00:42 |
|
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wracaj szybko (to a propos podpisu)
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
W zwiazku z tym ze czesc mi pozostała w reszteczce a czesc sie wykończyła uzupełniam liste ale tym razem tylko o teo czego mam jeszcze duzo:
1. Ode la vie YR 2. Orchid YR 3. Poivre YR 4. Salsa YR 5. Bamboo YR 6. Primrose Pollena Eva 7. Puma Flowing 8. leau white Sephora 9. Monsoon COTY 10. Spirit of Africa 11. Maroussia Slava Zaitsev 12. Byblos Byblos 13. Escada Tropical punch 14. Escada Margareta Ley 15. Duende J del Pozo 16. Leau par Kenzo 17. Black Cashmiere DK 18. NU YSL 19. Sun Flowers E. Arden 20. Versus time for Action Versace 21. Oui-Non Kookai 22. Booster Lacoste (meski ale uzywam) 23. Eau d"Orange Verte Hermes 24. Petit Cherie Annick Goutal 25. L'Artisan Mechant Loup 26. Messe de Minuit ETRO 27. CdG Jailsalmer 28. CdG Ouarzazate 29. CdG Kyoto 30. CdG Rumbarb Sorbet (w kremie) Więcej grzechów nie pamietam Za duzo tego mam juz. Do tego jeszcze z 30 flaszek na wykonczeniu i z 20 miniatur.
|
#139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam drobne pytanko, jak masz gości i ida do toalety, to na jak długą znikają w jej czeluściach? |
|
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
a oto moja mała kolekcja
:1) angel innocent edp 2) jil sander sun edt 3) masaki matsushima mat; edp 4) fiorucci różowe edt 5) końcówka d&g light blue edt 6) hugo boss deep red edp (chyba nigdy go nie skończę=nigdy więcej 90ml 7) emporio armani lei/she/elle edp 8) dkny be delicious edp 9) d&g by deo 10) dior addict eau fraiche edt 11) dior j'adore edp 12) dior dune edp 13) gloria body mist 14) sergio tacchini donna stile edt 15) miniaturka AA winter delice 16) flower by kenzo deo edp 15ml (+balsam+mleczko do kąpieli, fikuśny zestawik )+ masa próbek, m.in. eau de cartier concentree (moje nowe odkrycie )burberry brit, lolitka, l'instant guerlain, angel, miss sixty, euphoria, d&g feminine, roberto cavalli, jp gaultier2, cerruti 1881, noa cacharel, AA Gentiana, pure poison dior, trouble boucheron, alien, cheap and chic moschino, bulgari au the rouge&blanc, bvlgari omnia classic&crystalline, azzaro azzurra, wish chopard, l'eau cheap and chic moschino, couture!moschino, r. cavalli just her, c.lacroix bazar, mandarina duck, byblos edt, ck eternity, e.arden green tea, shiseido energizing fragrance, o. de la renta intrusion, ck truth i wciąż nie mam dość Edytowane przez kokakola Czas edycji: 2006-06-27 o 20:01 |
|
|
|
#142 | |
|
Zakorzenienie
|
Koka, mała kolekcja?
Wolne żarty ![]() Cytat:
Na lato będzie jak znalazł.
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
rachela:
a masaki, owszem, idealny na upały |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobre pytanie. Sama bym się wybrała na taką wycieczkę do toalety, oczywiście za zgodą właścicielki
|
|
|
|
|
#145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasami bym je najchetniej gdzies zamknela z widoku publicznego...czasami szczegolnie niektore mamy kolezanki dosc dlugo nie wychodza nie lubie, jak ktos sam siega bez zadnej zgody po zapachy i jeszcze wypsikuje jakby chcial 2 tyg pachniec wiem, ze mam ich tyle, ze nie powinnam nikomu zalowac (i nie zaluje), ale chamstwa nie lubie...oczywiscie jak ktos chce ktores powachac i grzecznie zapyta, to oczywiscie dostaje zgode, ale to JA musze trzymac flakonik, coby mi nikt nie upuscil takia czujnosc wziela sie od o 4 lata mlodszej mamy kolezanki corki, ktora za wszelka cene chce psikac sie moimi skarbami, a jak juz jej pozwole, to psika z 7 razy a poza tym zawsze sie boje, ze mi upusci, bo wszystko jej z rak leci
|
|
|
|
|
#146 |
|
Wtajemniczenie
|
Policzywszy moje zasoby o pojemności powyżej 10 ml stwierdzam, że mam tylko:
Dune All about Eve Hypnotic Poison Belle de Minuit Mauboussin Prada edp Violette , ogród TM Envy 2 baby doll-chyba pójdzie w świat plus pomniejsze: miniatury, odlewki lub resztki Biorąc pod uwagę rotację jeden do jednego w miesiącu, jest ze mną całkiem przyzwoicie Staram się miesięcznie jeden flakon puścić w świat i jeden / serio- jeden, wierzcie mi / przygarnąć . Na pewno przybędzie wkrótce Allure sensuelle i nastapi reakywacja mojej kolekcji trucizn Diora, bardzo mi się do niej tęskni.
Knajpa, kościół, widok z mostu Edytowane przez Mariqa Czas edycji: 2006-10-24 o 11:07 Powód: aktualizacja, coś poszło, coś doszło ;) |
|
|
|
#147 |
|
Raczkowanie
|
Oj dobrze ze nie jestem sama w tym moim perfumoholizmie.Co miesiac musze kupic min 3-4 perfumy bo inaczej chora jestem.Chowam juz niektóre flakony przed mężem bo on uważa ze troszkę
W domku u rodzicow mam w saloniku cala wystawe moich pustych flakonów perfum ok 50 sztuk,a teraz robie sobie taką wystawę w moim nowym mieszkanku,do którego sie przeprowadziłam po moim slubie.Teraz mieszkam w bloku i troche mało miejsca jest....ale kochany mąz obiecał, że zrobi mi w łazience oddzielna póleczke na same perfumy Obecnie moja skromna kolekcja obejmuje: 1.Pure Pioson Dior, 2.Romance Ralph Lauren 3.Angel Thierry Mugler 4.Arden Beauty 5.Diesel zero plus 6.Kenzo Flower 7.NR for Her 8.Glamorous Ralph Lauren 9.Amor Amor 10.Euphoria Calvin Klein 11.Lancome Hypnose 12.Dolce Gabana Light Blue 13.Escada Magnetism 14.Echo Woman Davidoff Jak tylko mam chwilke wolną w pracy to zaraz szaleje na Allegro i szukam perełek.Dzis poczytałam Wizaz i troche zachęciły mnie wypowiedzi o Splendor EA i nie wiem czy zaraz po 15 nie polece po pracy do Rosmanna i nie kupie jej, albo ewentualnie GUCCI ENVY ![]() Pozdrawiam wszystkie maniaczki perfum |
|
|
|
#148 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was serdecznie Drogie Wizażanki,
Jako wielbicielka pięknych woni wczytuję się w Wasze wypowiedzi już od jakiegoś czasu. Dziś postanowiłam się przedstawić, a właściwie na początek przedstawić moją kolekcję... 1. Dune - według mnie zapach wszech czasów, piękny, ciepły, otulający, na każdej kobiecie pachnie inaczej 2. Emporio klasyczne - elegancki, wieczorowy i "do jeansów" 3. Noa - świetny zapaszek na lato, świeży i zmysłowy jednocześnie 4. Wish - prezent, bardzo go lubię, może z racji mojego dawnego uwielbienia do Angela 5. Allure Sensuelle - perfumy dla zdecydowanych kobiet - używam głównie w pracy 6. Crystal Noir - no cudo i prawdziwy afrodyzjak! Być może część z Was stwierdzi że nieco kiczowate ale na mężczyzn działa ta odrobina kiczu 7. L'eau d'Issey - lubię zwłaszcza co dziwne zimą 8. Euphoria - bardzo ciekawy zapaszek, piękna butelka 9. Be Delicious - kupiłam pod wływem impulsu, fajny, dodaje wigoru 10. Sunflowers - przypomina mi lata licealne, oj fajnie bywało... 11. Mania (z perłowym korkiem) - elegancki, stonowany, noszę do pracy 12. Addict klasyk - wspaniały, seksowny, nic tylko się wtulić i wąchać, wąchać, wąchać 13. Hugo Boss Intense - nietrafiony prezent od męża, służy jako odświeżacz do pomieszczeń I to narazie wszystko, jak widzicie podobają misię raczej ciepłe, kwiatowo-orientalne zapaszki. Do szczęścia brakuje mi klasyka Allure i może jeszcze wywąchanych ostatnio na znajomej z pracy Poeme (chociaż nie jestem pewna czy będzie to pełnia szczęścia )pozdrawiam Was cieplutko P.S. Świetne forum. Powiedzcie mi tylko jako niewtajemniczonej, co oznacza skrót TŻ (wiem, że to osobnik płci męskiej ale chciałabym rozszyfrować skrót )
|
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj na forum, Polu
TŻ to Toważysz Życia ![]() Tam na Plotkowym masz cały wątek o wizażowych skrótach
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dalej konsekwentnie ograniczam
Chcę miec tyle zapachów , żeby je móc zużyć zanim się zastarzeją i żeby nie mieć problemu z wyborem zapachu. Iim mam ich więcej tym więcej czasu rano tracę, az czasem psikam pierwsze z brzegu, bo już słysze jak autobus w oddali jedzie i lecę na przystanek, żeby się do pracy nie spóźnićMam aktualnie 16 zapachów ( 100 lub 50 ml) + dwa w postaci prfumowanych balsamów po 150 ml : Black i New York - Kenneth Cole, trzymają się na skórze pół dnia ![]() Jak zejdę do 10-12 flakonów , to sie pochwalę, co zyskało moje trwałe uwielbienie. Natomiast czekam własnie na zakupione próbeczki : My Queen, Stella klasyczna. BLV. Nie wiem co będzie jak mnie powiodą na pokuszenie
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:02.

)

Lato w pełni, a u mnie teraz żadnego świeżaka nie uświadczysz

)

wiem, porabaniec ze mnie
)
)