![]() |
#121 |
Rozeznanie
|
Dot.: Cała prawda o czerwonej herbacie!!! Moja historia :)
dokładnie, najgorszy jest ten nieregularny tryb życia i długe godziny w pracy lub szkole
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
To prawda, ze zeby trzymac sie wiekszosci zalecen Tombaka, trzeba caly dzien sie pilnowac. Jednak mysle ze to kwestia przyzwyczajenia. Tak samo czlowiek przyzwyczaja sie do inych rzeczy, ktore nie sa takie dobre (przyzwyczajenie do slodyczy, ogladania TV podczas jedzienia itd.) i maja zgubny wplyw na nasza wage.
Nie trzeba jednak koniecznie trzymac sie tych wszystkich zasad o ktorym pisze Tombak, wystarczy przestrzegac kilku, w zaleznosci od celu jaki chcemy osiagnac.
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
witam Mizuko jak czujesz się po wypiciu tej herbatki? dobrze? no to ją pij dalej wiem że Mizuko dużo (nie obraź się Mizuko) miesza nam w główkach ale ma rację jeżeli chodzi o indywidualność. Nie mósisz się tak czuć jak ona po wypiciu tej herbatki. Może być tak jak ze mną ale to Ty wyczuj swój rytm i wbij sie w niego Ale znowu powtarzam to nie tylko herbata ma działać ale i Ty ruch ruch ruch i kilka zasad jedzeniowych i będziesz z siebie zadowolona. Zadnych słodyczy żadnych chipsów dużo owoców i warzyw mało smażonego i dobrze by było nie jeść na noc a za to do woli pij ale nie tylko tę herbatkę wodę niegazowaną najlepiej w dużych ilościach na pewno slyszałaś ile trzeba pić a tym bardziej że po czerwonej będziesz siusiać co zauważyłaś pewnie juz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Rozeznanie
|
Chyba będę musiała zrezygnowac z picia tej herbatki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
wiesz możesz jeszcze spróbować zmniejszyć dawkę 4 na początek to dużo a jeśli nadal taka reakcja to podrzucaj mamie szkoda zdrowia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Rozeznanie
|
Chyba tak zrobie! dziś wypiję 2 szklanki czerwonej herbatki i zobaczę jak się będę czuła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
![]() czytam te wasze posty i sama już nie weim co mam myśleć o tej herbatce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
![]()
no to ja chyba jestem jakas dziwna...pilam czerowna herbate z bio-activ i...mialam doslownie zarloczny apetyt :| i musialam ja odstawic...i pozniej chcilam znowu sprawdzic i jednaka to przez ta herbatke :| az mnie zatkalo :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
czerwona herbatę w kostach działa bardzo dobrze..no wspomaga odchudzanie.. a czy zieloną herbatkę w kostach takich dostanę? mieszkam w miejszym mieście i u mnie nie ma takich sklepów zielarskich itp. zamierzam zakupic taką herbatkę w aptece? dadzą to samo co w tych sklepach zielarskich?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
balbinka27- chciałam podkreslić, że jestem na zdrowym żarciu, nie jem chipsów - to jest dla mnie zakazane, żadnych słodyczy, nie jem na noc - ostatni posiłek o 19:00 potem już woda..no własnie wody to ja bardzo dużo wypijam, litrami, herbatki i te inne, jogurty na oczyszczenie organizmu, samo zdrowie jedzenie, więc kłopoty z wypróżnianiem nie jest przyczyną odzywiania!! Nie wiem dla czego tak się dzieję, ale skoro nie przez jedzenie to chyba ta herbata czerwona tak na mnie wpłynęła. Czuję się dobrze, jestem niskociśnieniowcem a jednak nie mam słabości po niej czy coś w tym stylu. Nadal ją piję, nieraz 3-4 razy dziennnie, oraz zieloną. To wszystko przecież na lepszą przemianę na spalanie a jednak i tak rano nie pójde do kibelka.. więc chyba jednak ta herbata.
A po drugie widzę że i druga osoba się znalazła co zauważyła ze po tej herbacie ma ztym kłopoty - Laura_85 - pisze, że tez wypróżnia się rzadziej, więc ta herbata coś działa jakoś na opak niż opisują to w działaniu.. coś tu nie gra..dlaczego tak się dzieje? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
no i to mnie własnie dziwi wiesz ja jestem alergikiem bardzo źle na mnie działa chleb zwykły i wszystkie czarne czyli ogólnie pszenny rzytni i razowy a idealnie np czysto sojowy od kiedy zmieniłam pieczywo omijam ciasta itp wypieki to nie mam zaparć wzdęć itp naprawdę nie wiem. Może tak jak radzilam tej koleżance (laura-85) tak i Tobie odstaw na kilka dni tę ową herbatkę i sprawdż czy będzie Ci lepiej bez niej ja popijam też figurę 1 lub regulawit1 to herbatki wspomagające przemianę materii na mnie działają tak akurat ale znam przypadki że gonią mocno ale są ich delikatniejsze przykłady 2 i 3
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#136 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
balbinka27 -kurde ale ja wlasnie pije ta herbate bardziej w celach zdrowotnych..szkoda mi ja odstawić, a czy ta figura ma podbne działanie? i ma jakies dobre wpływy na nasz organizm?
a ten regulawit ma jakies inne jeszcze dzialanie oprócz wpływanie na przemianę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
no nie te herbatki to przeczyszczają więc jeśli masz problemy z wypróznianiem to spróbuj tego ja piję i czerewoną i figurę i mam pełny efekt
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Rozeznanie
|
No ...drogie koleżanki, kupilam przed chwila herbatke czerwona (inaczej: Pu-Erh III) w Marasce (sklepie z herbatą). Wlasnie teraz ja pije, smak i zapach jest "ciekawy", a niedlugo napisze czy sa efekty. Nie wiem tylko czy dobrze ja zaparzylam - zalalam goraca wodą i odstawilam na 5 minut....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak najbardziej zieloną herbatę można zaparzać 2-3-krotnie, a niektóre gatunki nawet więcej razy, tylko trzeba pamiętać, żeby 1. i 2. raz nie zalewać wrzątkiem, tylko wodą o temp. ok. 70 stopni, i parzyć nie dłużej niż 3 minuty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dlaczego szalona? że pije herbatę? nie czaje bazki ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Wtajemniczenie
|
Szalona chyba dlatego, że pijesz herbatkę, która jest bardzo nie zdrowa. Figura rozleniwia jelita.
![]() |
![]() |
#144 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
też nie wiedziałam
![]()
![]() |
#146 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
to ja już nic nie rozumiem..kupiłam ją własnie dlatego, że wyczytałam o działaniu który wpływa na nasz żołądek, na lepsze spalanie, przemiane, że jest bezpieczny itd itd to myślałam że nie ma żadnych przeciwskazań... teraz to ja już niewiem czy mam ją pić czy nie??? ![]() a po drugie ..jakby tak człowiek chciał się skupic na szczegółach danych produktow tak naprawdę doszlibysmy do wniosku, że nic juz nie jest zdrowe, że wszystko jest na chemi i powoduje rózne skutki uboczne.. jednym słowem co w nadmiarze to i szkodzi. a jesli ja ja wypiję przez dwa tygodnie zrobię potem przerwe to chyba ni zaszkodzę swojemu organizmowi aż zabardzo.. Im bardziej zajmuję się szczegółami tymabrdziej dochodzę do wniosku, że juz nic niewiem .. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
Balbinka dzięki za pocieszenie..nie jestem sama,
![]() to wszystko jest bardziej skomplikowane niz mi sie wydaje.. dzięki za rady i wsparcie, na marginesie czerwoną nadal pije i jest ok, Dzis wypiłam figure pierwszy raz.. koleżanka mówiła, że po niej zaraz pobiegła do łazienki a ja nadal nic ..siedze i nic sie nie dzieje.. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
Witam Was wszystkie
![]() Od jakiegoś czasu próbuję zrzucić kilogramy. Mam wzrostu 169cm a ważę 74 kg. Duży procent tej wagi to przypuszczam mięśnie,które się tworzą pod wpływem ćwiczeń. Muszę przez dwa miesiace schudnąc 10 kg. Próbowałam już zażywać apefit,ale czułam się po tym jak balon. Normalnie puchłam. Potem próbowałam Bio slim,ale też nic nie dało. Ostatnio spróbowałam L karnityne.Dobrze się po niej czułam,ale efektów na wadze nie zobaczyłam niestety. Piłam herbatę czerwoną La Karnita .Dobrze się po niej czułam,często do toalety,bo moczu się nie dało utrzymać ![]() ![]() Trochę jestem już bezradna...bardzo zalezy mi na zrzuceniu 10 kg,ale jak? tym bardziej,ze liczy sie czas.Dwa miesiące... Dzisiaj idę zakupić herbatę czerwoną w kostkach,bo wydaje mi się,że ona jako jedyna może przynieść efekty. Te herbatki ekspresowe,które się pojawiają na rynku to wielki kit. Mam nadzieję,że czerwona w kostkach uratuje mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.