Cała prawda o czerwonej herbacie!!! - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-01-26, 20:57   #121
Sheena_
Rozeznanie

GG do Sheena_
Dot.: Cała prawda o czerwonej herbacie!!! Moja historia :)

dokładnie, najgorszy jest ten nieregularny tryb życia i długe godziny w pracy lub szkole
Sheena_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-27, 04:01   #122
roxana9007
Raczkowanie

To prawda, ze zeby trzymac sie wiekszosci zalecen Tombaka, trzeba caly dzien sie pilnowac. Jednak mysle ze to kwestia przyzwyczajenia. Tak samo czlowiek przyzwyczaja sie do inych rzeczy, ktore nie sa takie dobre (przyzwyczajenie do slodyczy, ogladania TV podczas jedzienia itd.) i maja zgubny wplyw na nasza wage.
Nie trzeba jednak koniecznie trzymac sie tych wszystkich zasad o ktorym pisze Tombak, wystarczy przestrzegac kilku, w zaleznosci od celu jaki chcemy osiagnac.
Stary 2006-01-27, 06:27   #123
balbinka27
Raczkowanie

GG do balbinka27

witam Mizuko jak czujesz się po wypiciu tej herbatki? dobrze? no to ją pij dalej wiem że Mizuko dużo (nie obraź się Mizuko) miesza nam w główkach ale ma rację jeżeli chodzi o indywidualność. Nie mósisz się tak czuć jak ona po wypiciu tej herbatki. Może być tak jak ze mną ale to Ty wyczuj swój rytm i wbij sie w niego Ale znowu powtarzam to nie tylko herbata ma działać ale i Ty ruch ruch ruch i kilka zasad jedzeniowych i będziesz z siebie zadowolona. Zadnych słodyczy żadnych chipsów dużo owoców i warzyw mało smażonego i dobrze by było nie jeść na noc a za to do woli pij ale nie tylko tę herbatkę wodę niegazowaną najlepiej w dużych ilościach na pewno slyszałaś ile trzeba pić a tym bardziej że po czerwonej będziesz siusiać co zauważyłaś pewnie juz.
balbinka27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-27, 06:29   #124
balbinka27
Raczkowanie

GG do balbinka27

Cytat:
Napisane przez balbinka27
witam Mizuko jak czujesz się po wypiciu tej herbatki? dobrze? no to ją pij dalej wiem że Mizuko dużo (nie obraź się Mizuko) miesza nam w główkach ale ma rację jeżeli chodzi o indywidualność. Nie mósisz się tak czuć jak ona po wypiciu tej herbatki. Może być tak jak ze mną ale to Ty wyczuj swój rytm i wbij sie w niego Ale znowu powtarzam to nie tylko herbata ma działać ale i Ty ruch ruch ruch i kilka zasad jedzeniowych i będziesz z siebie zadowolona. Zadnych słodyczy żadnych chipsów dużo owoców i warzyw mało smażonego i dobrze by było nie jeść na noc a za to do woli pij ale nie tylko tę herbatkę wodę niegazowaną najlepiej w dużych ilościach na pewno slyszałaś ile trzeba pić a tym bardziej że po czerwonej będziesz siusiać co zauważyłaś pewnie juz.
kurcze sorki ale jestem beznadziejna mialo być witaj Gotika oraz Mizuho a nie jak napisałam Mizuko sorki dziewczynki
Stary 2006-01-27, 07:12   #125
Agaimka
Rozeznanie

Chyba będę musiała zrezygnowac z picia tej herbatki wczoraj wypiłam 4 szklanki i czułam się okropnie. Bolała mnie głowa, byłam strasznie słaba i waliło mi strasznie serducho az nie mogłam w nocy spać!chyba ta herbatka nie działa na mnie dobrze!!!!więc wole nie ryzykować!!!!muszę ją podrzucić mamie
Agaimka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-27, 07:46   #126
balbinka27
Raczkowanie

GG do balbinka27

wiesz możesz jeszcze spróbować zmniejszyć dawkę 4 na początek to dużo a jeśli nadal taka reakcja to podrzucaj mamie szkoda zdrowia
Stary 2006-01-27, 08:03   #127
Agaimka
Rozeznanie

Chyba tak zrobie! dziś wypiję 2 szklanki czerwonej herbatki i zobaczę jak się będę czuła jeżeli żle to podrzucę mamie
Agaimka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-01-27, 08:05   #128
Laura_85
Rozeznanie

hej dziewczyny
czytam te wasze posty i sama już nie weim co mam myśleć o tej herbatce . Piszecie ze po niej wypróżniacie sie bez żadnych problemów, ja natomiast wypróżniam sie rzadziej, niz przed piciem jej . Nie wiem czy to tak moze być, czy nie, bo sadze że skutek powinien być odwrotny. To że działa moczopędnie, to sie przekonalam . Ja też nie czuje sie najlepiej, ale myśle ze to wina choroby(chorutka jestem )a nie picia herbatki . aha i we wcześniejszych postach przeczytalam, ze ta herbatka spala tłuszcz wtedy, gdymamy nadwage, a nie gdy nasze BMI jest w normie, tylko w niektórych miejscach mamy sadełko. czy to prawda??
Laura_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-27, 08:15   #129
Mary_Q
Zakorzenienie

Angry Dot.: Cała prawda o czerwonej herbacie!!! Moja historia :)

no to ja chyba jestem jakas dziwna...pilam czerowna herbate z bio-activ i...mialam doslownie zarloczny apetyt :| i musialam ja odstawic...i pozniej chcilam znowu sprawdzic i jednaka to przez ta herbatke :| az mnie zatkalo :/
Mary_Q jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-27, 08:19   #130
balbinka27
Raczkowanie

GG do balbinka27

Cytat:
Napisane przez Laura_85
hej dziewczyny
czytam te wasze posty i sama już nie weim co mam myśleć o tej herbatce . Piszecie ze po niej wypróżniacie sie bez żadnych problemów, ja natomiast wypróżniam sie rzadziej, niz przed piciem jej . Nie wiem czy to tak moze być, czy nie, bo sadze że skutek powinien być odwrotny. To że działa moczopędnie, to sie przekonalam . Ja też nie czuje sie najlepiej, ale myśle ze to wina choroby(chorutka jestem )a nie picia herbatki . aha i we wcześniejszych postach przeczytalam, ze ta herbatka spala tłuszcz wtedy, gdymamy nadwage, a nie gdy nasze BMI jest w normie, tylko w niektórych miejscach mamy sadełko. czy to prawda??
to że spala tłuszcz to na bank poprawia ogólne nasze wyniki czyli cholesterol itp a ztym wypróznianiem to nie wiem ja przy tej herbacie nie mam problemów z wypróżnianiem a może to tęz to że jesteś chora? a może odstaw na kilka dni herbatę i zobaczysz jak to będzie bez niej Metoda prób zawsze pomaga
Stary 2006-01-27, 08:22   #131
balbinka27
Raczkowanie

GG do balbinka27

Cytat:
Napisane przez Mary_Q
no to ja chyba jestem jakas dziwna...pilam czerowna herbate z bio-activ i...mialam doslownie zarloczny apetyt :| i musialam ja odstawic...i pozniej chcilam znowu sprawdzic i jednaka to przez ta herbatke :| az mnie zatkalo :/
no bo ona nie powoduje że masz mniejszy apetyt tylko spala tłuszcz a to ma przecież prawo powodować że jesteś głodna

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-01-27, 09:39   #132
miodzia9
Raczkowanie

czerwona herbatę w kostach działa bardzo dobrze..no wspomaga odchudzanie.. a czy zieloną herbatkę w kostach takich dostanę? mieszkam w miejszym mieście i u mnie nie ma takich sklepów zielarskich itp. zamierzam zakupic taką herbatkę w aptece? dadzą to samo co w tych sklepach zielarskich?
miodzia9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-27, 12:17   #133
gotika1
Raczkowanie

GG do gotika1

balbinka27- chciałam podkreslić, że jestem na zdrowym żarciu, nie jem chipsów - to jest dla mnie zakazane, żadnych słodyczy, nie jem na noc - ostatni posiłek o 19:00 potem już woda..no własnie wody to ja bardzo dużo wypijam, litrami, herbatki i te inne, jogurty na oczyszczenie organizmu, samo zdrowie jedzenie, więc kłopoty z wypróżnianiem nie jest przyczyną odzywiania!! Nie wiem dla czego tak się dzieję, ale skoro nie przez jedzenie to chyba ta herbata czerwona tak na mnie wpłynęła. Czuję się dobrze, jestem niskociśnieniowcem a jednak nie mam słabości po niej czy coś w tym stylu. Nadal ją piję, nieraz 3-4 razy dziennnie, oraz zieloną. To wszystko przecież na lepszą przemianę na spalanie a jednak i tak rano nie pójde do kibelka.. więc chyba jednak ta herbata.
A po drugie widzę że i druga osoba się znalazła co zauważyła ze po tej herbacie ma ztym kłopoty - Laura_85 - pisze, że tez wypróżnia się rzadziej, więc ta herbata coś działa jakoś na opak niż opisują to w działaniu.. coś tu nie gra..dlaczego tak się dzieje?
gotika1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-27, 12:55   #134
balbinka27
Raczkowanie

GG do balbinka27

no i to mnie własnie dziwi wiesz ja jestem alergikiem bardzo źle na mnie działa chleb zwykły i wszystkie czarne czyli ogólnie pszenny rzytni i razowy a idealnie np czysto sojowy od kiedy zmieniłam pieczywo omijam ciasta itp wypieki to nie mam zaparć wzdęć itp naprawdę nie wiem. Może tak jak radzilam tej koleżance (laura-85) tak i Tobie odstaw na kilka dni tę ową herbatkę i sprawdż czy będzie Ci lepiej bez niej ja popijam też figurę 1 lub regulawit1 to herbatki wspomagające przemianę materii na mnie działają tak akurat ale znam przypadki że gonią mocno ale są ich delikatniejsze przykłady 2 i 3
Stary 2006-01-27, 14:44   #135
kate6o
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez miodzia9
czerwona herbatę w kostach działa bardzo dobrze..no wspomaga odchudzanie.. a czy zieloną herbatkę w kostach takich dostanę?
nie spotkałam się z prasowaną herbatą zieloną ale to chyba dlatego że czerwona ma wlasciwosci takie ze mozna ja zaparzac kilkakrotnie

"Bóg rozkazał
swoim aniołom

żeby Cię strzegły
na wszystkich Twoich ścieżkach"
Ps 90,11
kate6o jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-27, 15:59   #136
balbinka27
Raczkowanie

GG do balbinka27

Cytat:
Napisane przez kate6o
nie spotkałam się z prasowaną herbatą zieloną ale to chyba dlatego że czerwona ma wlasciwosci takie ze mozna ja zaparzac kilkakrotnie
ja też nie spotkałamzielonej prasowanej ale ja pije liścistą i tez jest super sypiesz na jedno zaparzenie 2 łyżeczki i do śmieci
Stary 2006-01-27, 17:09   #137
gotika1
Raczkowanie

GG do gotika1

balbinka27 -kurde ale ja wlasnie pije ta herbate bardziej w celach zdrowotnych..szkoda mi ja odstawić, a czy ta figura ma podbne działanie? i ma jakies dobre wpływy na nasz organizm?
a ten regulawit ma jakies inne jeszcze dzialanie oprócz wpływanie na przemianę?
Stary 2006-01-27, 17:23   #138
balbinka27
Raczkowanie

GG do balbinka27

no nie te herbatki to przeczyszczają więc jeśli masz problemy z wypróznianiem to spróbuj tego ja piję i czerewoną i figurę i mam pełny efekt
Stary 2006-01-27, 20:12   #139
Juliettt
Rozeznanie

GG do Juliettt

No ...drogie koleżanki, kupilam przed chwila herbatke czerwona (inaczej: Pu-Erh III) w Marasce (sklepie z herbatą). Wlasnie teraz ja pije, smak i zapach jest "ciekawy", a niedlugo napisze czy sa efekty. Nie wiem tylko czy dobrze ja zaparzylam - zalalam goraca wodą i odstawilam na 5 minut....
Juliettt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-01-27, 20:38   #140
miss_holland
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez balbinka27
no nie te herbatki to przeczyszczają więc jeśli masz problemy z wypróznianiem to spróbuj tego ja piję i czerewoną i figurę i mam pełny efekt
Szalona Figure pije
miss_holland jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-28, 10:39   #141
Midi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kate6o
Jest kilka gatunków herbaty zielonej w kostkach, m.in. ta firma, która produkuje czerwoną w kostkach (tę w brązowym pudełku, której zdjęcie tu wyżej jest w wątku), ma dwa rodzaje herbat zielonych prasowanych, w takiej samej cenie, jak czerwona.
Jak najbardziej zieloną herbatę można zaparzać 2-3-krotnie, a niektóre gatunki nawet więcej razy, tylko trzeba pamiętać, żeby 1. i 2. raz nie zalewać wrzątkiem, tylko wodą o temp. ok. 70 stopni, i parzyć nie dłużej niż 3 minuty.
Midi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-28, 13:13   #142
gotika1
Raczkowanie

GG do gotika1

Cytat:
Napisane przez miss_holland
Szalona Figure pije

dlaczego szalona? że pije herbatę? nie czaje bazki ?
Stary 2006-01-28, 13:48   #143
daphne81
Wtajemniczenie

GG do daphne81

Szalona chyba dlatego, że pijesz herbatkę, która jest bardzo nie zdrowa. Figura rozleniwia jelita.

daphne81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-28, 14:10   #144
balbinka27
Raczkowanie

GG do balbinka27

Cytat:
Napisane przez Midi
Jest kilka gatunków herbaty zielonej w kostkach, m.in. ta firma, która produkuje czerwoną w kostkach (tę w brązowym pudełku, której zdjęcie tu wyżej jest w wątku), ma dwa rodzaje herbat zielonych prasowanych, w takiej samej cenie, jak czerwona.
Jak najbardziej zieloną herbatę można zaparzać 2-3-krotnie, a niektóre gatunki nawet więcej razy, tylko trzeba pamiętać, żeby 1. i 2. raz nie zalewać wrzątkiem, tylko wodą o temp. ok. 70 stopni, i parzyć nie dłużej niż 3 minuty.
trzeba poszukac nie wiedziałam o niej Dzięki duza buźka
Stary 2006-01-28, 14:15   #145
kate6o
Zadomowienie

też nie wiedziałam

"Bóg rozkazał
swoim aniołom

żeby Cię strzegły
na wszystkich Twoich ścieżkach"
Ps 90,11
kate6o jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-28, 14:17   #146
balbinka27
Raczkowanie

GG do balbinka27

Cytat:
Napisane przez daphne81
Szalona chyba dlatego, że pijesz herbatkę, która jest bardzo nie zdrowa. Figura rozleniwia jelita.
wszystko się zgadza ale jeśli pijesz ja bez przerwy trza zmienić na cuś innego i nie brać cały czas i wszystko będzie ok nie pozwolić jelitom się rozleniwić
Stary 2006-01-28, 14:55   #147
gotika1
Raczkowanie

GG do gotika1

Cytat:
Napisane przez daphne81

to ja już nic nie rozumiem..kupiłam ją własnie dlatego, że wyczytałam o działaniu który wpływa na nasz żołądek, na lepsze spalanie, przemiane, że jest bezpieczny itd itd to myślałam że nie ma żadnych przeciwskazań...

teraz to ja już niewiem czy mam ją pić czy nie???
a po drugie ..jakby tak człowiek chciał się skupic na szczegółach danych produktow tak naprawdę doszlibysmy do wniosku, że nic juz nie jest zdrowe, że wszystko jest na chemi i powoduje rózne skutki uboczne.. jednym słowem co w nadmiarze to i szkodzi. a jesli ja ja wypiję przez dwa tygodnie zrobię potem przerwe to chyba ni zaszkodzę swojemu organizmowi aż zabardzo..

Im bardziej zajmuję się szczegółami tymabrdziej dochodzę do wniosku, że juz nic niewiem ..
Stary 2006-01-28, 15:05   #148
balbinka27
Raczkowanie

GG do balbinka27

Cytat:
Napisane przez gotika1
to ja już nic nie rozumiem..kupiłam ją własnie dlatego, że wyczytałam o działaniu który wpływa na nasz żołądek, na lepsze spalanie, przemiane, że jest bezpieczny itd itd to myślałam że nie ma żadnych przeciwskazań...

teraz to ja już niewiem czy mam ją pić czy nie???
a po drugie ..jakby tak człowiek chciał się skupic na szczegółach danych produktow tak naprawdę doszlibysmy do wniosku, że nic juz nie jest zdrowe, że wszystko jest na chemi i powoduje rózne skutki uboczne.. jednym słowem co w nadmiarze to i szkodzi. a jesli ja ja wypiję przez dwa tygodnie zrobię potem przerwe to chyba ni zaszkodzę swojemu organizmowi aż zabardzo..

Im bardziej zajmuję się szczegółami tymabrdziej dochodzę do wniosku, że juz nic niewiem ..
uwierz mi ja tak robie i nic mi nie jest masz świętą rację wszystko jest dla ludzi ale w umiarze wiesz co jest najlepsze że też im dłużej zastanawiam sie tym ze mną gorzej bo w sumie gdyby tak patrzec to nic nie wolno pic jeśc bo wszystko nam szkodzi ale ja jem pije i funkcjonuje i jestem zdrowa ( pomijając że mam alergie)
Stary 2006-01-28, 15:44   #149
gotika1
Raczkowanie

GG do gotika1

Balbinka dzięki za pocieszenie..nie jestem sama, zagubiona wtych wszystkich regułach, zasadach, działaniach ehh ...
to wszystko jest bardziej skomplikowane niz mi sie wydaje..
dzięki za rady i wsparcie, na marginesie czerwoną nadal pije i jest ok,
Dzis wypiłam figure pierwszy raz.. koleżanka mówiła, że po niej zaraz pobiegła do łazienki a ja nadal nic ..siedze i nic sie nie dzieje..
pozdrawiam
Stary 2006-01-30, 08:57   #150
artrosiska
Raczkowanie

Witam Was wszystkie !!! bardzo się cieszę,że trafiłam na to forum,bo nareszcie dowiedziałam się wiele konkretnych rzeczy.

Od jakiegoś czasu próbuję zrzucić kilogramy. Mam wzrostu 169cm a ważę 74 kg.
Duży procent tej wagi to przypuszczam mięśnie,które się tworzą pod wpływem ćwiczeń. Muszę przez dwa miesiace schudnąc 10 kg.
Próbowałam już zażywać apefit,ale czułam się po tym jak balon. Normalnie puchłam. Potem próbowałam Bio slim,ale też nic nie dało. Ostatnio spróbowałam L karnityne.Dobrze się po niej czułam,ale efektów na wadze nie zobaczyłam niestety.

Piłam herbatę czerwoną La Karnita .Dobrze się po niej czułam,często do toalety,bo moczu się nie dało utrzymać Ale na wadze bez różnicy. W międzyczasie próbowałam herbatę czerwoną ojca Klimuszko-ale bez efektów.
Trochę jestem już bezradna...bardzo zalezy mi na zrzuceniu 10 kg,ale jak? tym bardziej,ze liczy sie czas.Dwa miesiące...

Dzisiaj idę zakupić herbatę czerwoną w kostkach,bo wydaje mi się,że ona jako jedyna może przynieść efekty. Te herbatki ekspresowe,które się pojawiają na rynku to wielki kit. Mam nadzieję,że czerwona w kostkach uratuje mnie trzymajcie kciuki,teraz będę tu stale gościć.
artrosiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości