Perypetii Październikówek 2016 cz. III - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-19, 11:28   #121
ja1003
Zadomowienie

Dot.: Perypetii Październikówek 2016 cz. III

Cytat:
Napisane przez paula1010 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomocy!!

Pomozcie mi prosze wybrac jeden zestaw, bo za chwile na leb dostane od tego przegladania... zredukowalam juz koszyk to tych 3 i nadal nie potrafie podjac decyzji...

1) http://www.makaszka.pl/component/jsh....html?Itemid=0

2) http://www.makaszka.pl/component/jsh....html?Itemid=0

3) http://www.makaszka.pl/component/jsh....html?Itemid=0
Mi się podoba 2
ja1003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 11:31   #122
wontrubka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny pomocy!!

Pomozcie mi prosze wybrac jeden zestaw, bo za chwile na leb dostane od tego przegladania... zredukowalam juz koszyk to tych 3 i nadal nie potrafie podjac decyzji...

Mi najbardziej 2 się podoba

wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 11:33   #123
Miraya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez megilla Pokaż wiadomość
Niby nie wolno, ale wciąż stosują. U koleżanki kazali dziecko wyciskać...jej mężowi!
Mój TŻ tak się urodził. Teściowa nie ma od tamtej pory szyjki macicy.

Nie wiem po co to się stosuje. Chyba tylko jak lekarzowi spieszy się do domu albo nie chce dzwonić się po anestezjologa. Jeśli problem pojawi się jak młode jest w macicy to wystarczy cesarka, a w drogach rodnych - kleszcze i odkurzacz.
megilla mam nadzieję, że nas to ominie, bo ja planuję mieć jeszcze więcej dzieci Chyba nie będzie aż tak źle, myślmy pozytywnie

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
Spojrzałam na kalendarz dzis mam 3 mies do porodu
Ewula88 w taką samą panikę wpadłam w sobotę Mamy terminy koło siebie
Miraya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 11:35   #124
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EveryGirl Pokaż wiadomość
Ja się tak urodziłam i moja mama wspomina to jako horror Niestety jak trzeba szybko działać to nie bardzo mamy na to wpływ... Ja się najbardziej boję wywoływania porodu, jak nie pójdzie naturalnie to potem już chyba tylko gorzej i zazwyczaj kończy się cc.

I jak tam , już piłaś? Ja miałam podobne podejście, że jak się nie ma mdłości to co za problem i za drugim razem nawet do połowy poszło gładko, a potem nagle pojawił się odruch wymiotny... A teraz muszę znowu to pić już 3 raz chyba jutro się wybiorę, żeby jak najszybciej mieć to już za sobą...

Położna na szkole mówiła, że jeśli wody są czyste, ciąża donoszona i ujemny GBS to można zostać w domu jeszcze ok 6h. Ogólnie zasada jest taka, że własnie po tych 6h od odejścia wód podaje się profilaktycznie antybiotyk.
E tam,ja miałam wywoływany i urodziłam sn i bez znieczulenia. Da się ;-) chociaż podobno wywoływany bardziej boli (wieeerzę). Teraz wolałabym tego uniknąć.

Pannazwanny nie zamierzam prasować bo właśnie nie chcę, żeby było zbyt sterylnie chyba że by był wcześniak czy alergik no to wiadomo, że inaczej się podchodzi.
Cytat:
Napisane przez pannazwanny Pokaż wiadomość
WKasiarr moim zdaniem to badanie się powinno robić na czczo, bo pierwszy pobór krwi to właśnie sprawdzenie poziomu cukru na czczo, a tak inaczej to chyba można by od razu badać po obciążeniu. Poza tym mi na wstępie zbadali glukometrem, czy w ogóle można robić to badanie.

A co w ogóle ma prawo kościoła katolickiego do kolejki na poczcie? Toż to świecka instytucja. Co za babsko. Mogłaś jej odszczeknąć że to ty jesteś w stanie BŁOGOSŁAWIONYM

Gosia coś mi gdzieś mignęło że nie zamierzasz nic prasować. Ja nienawidzę prasowania i dla siebie nie prasuję nic oprócz sukienek na wesela itp. Wszędzie jednak trąbią że dla dziecka trzeba itp. Co o tym sądzić?
Stary 2016-07-19, 11:37   #125
Miraya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez WKasiarr Pokaż wiadomość
Wróciłam właśnie z poczty, gdzie spotkał mnie zatarg z... siostrą zakonną. Niesamowite, prawda? Kobieta w okienku zawołała mnie poza kolejką, a że siostrzyczka była przede mną, to się oburzyła i powiedziała, że "W prawie kościoła katolickiego nie ma mowy o przepuszczaniu ZACIĄŻONYCH" To jej powiedziałam: "W prawie kościoła katolickiego nie ma też mowy o nieuprzejmości ludzkiej wobec bliźniego. Bóg zdaje się nakazywał, by być dobrym, prawda?" Odwróciła głowę i syknęła. W duchu się śmiałam...
WKasiarr i to jest ta pomoc bliźniemu, której uczą w zakonach? Co ma w ogóle to rzeczy prawo kościoła katolickiego, żyjemy jeszcze w świeckim państwie przecież? Dobrze, że jej odpowiedziałaś co trzeba
Stary 2016-07-19, 11:37   #126
megilla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miraya Pokaż wiadomość
megilla mam nadzieję, że nas to ominie, bo ja planuję mieć jeszcze więcej dzieci Chyba nie będzie aż tak źle, myślmy pozytywnie

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Ewula88 w taką samą panikę wpadłam w sobotę Mamy terminy koło siebie
Teściowa potem urodziła jeszcze jedno dziecko, więc da się. Ale masz rację, nie ma co się nakręcac i panikować.

Paula, ja bym wzięła 2.
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 11:43   #127
Fasolka10
Zakorzenienie

Ja1003 mi wody nie odeszły 5ylko się sączyly. .. nic z nim nie robiły i młody się w tzw czemu urodził

Mi się skurcze o 21 zaczęły tzn ten ból ala miesiączka o 23 troszkę mocniejsze ale jak się pobujalam to było spoko 23.40 zaczęły się parte 00.05 młody juz był ze mną

Paula 1 albo 3 ... choć bardziej 1
2 mi się nie podoba

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

A ja jestem inna bo ja lubię prasować naprawdę. ... to mnie odpręża aczkolwiek przyznam że rzadko ostatnio prasuje odkąd wróciłam do pl ... w norwegii zawsze się w salonie rozkładana przed tv i łączyła przyjemne z pożytecznym ...
Teraz na początku będę prasować ale jak długo nie wiem ... nie będę kłamać pewnej wtedy kiedy mi się zechce

Mikołaj- 16/10/2016 3650g 55cm

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-19, 11:43   #128
Miraya
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny pomocy!!

paula1010 też wzięłabym nr 2 jak dziewczyny, ale może nie jestem obiektywna bo ja uwielbiam szary kolor
Stary 2016-07-19, 11:50   #129
bzyczek
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny, które robiły już badanie poc. Czy byłyście na czczo? Mam różne informacje. Koleżanka wczoraj poszła nie będąc na czczo i nie wykonano jej badania. A w internecie czytam, że to nie ma znaczenia, czy jest się na czczo, czy nie... Zadzwonię jeszcze do labu i sprawdzę co powiedzą z ciekawości... Jutro się wybieram.

Wróciłam właśnie z poczty, gdzie spotkał mnie zatarg z... siostrą zakonną. Niesamowite, prawda? Kobieta w okienku zawołała mnie poza kolejką, a że siostrzyczka była przede mną, to się oburzyła i powiedziała, że "W prawie kościoła katolickiego nie ma mowy o przepuszczaniu ZACIĄŻONYCH" To jej powiedziałam: "W prawie kościoła katolickiego nie ma też mowy o nieuprzejmości ludzkiej wobec bliźniego. Bóg zdaje się nakazywał, by być dobrym, prawda?" Odwróciła głowę i syknęła. W duchu się śmiałam...
Szok żeby tak zakonnica mowila, ale brawo za cietą riposte

Cytat:
Napisane przez ja1003 Pokaż wiadomość
U mnie jest to samo. Tzn wczoraj jeszcze się łudziłam, że mam schizy, ale miałam nalot teściowej która od progu skwitowała "a ty sie dzis do porodu wybierasz?"... Ruchy co prawda czuję różnie, raz wyżej, raz niżej, raz gdzieś w żebrach, ale mam ogólne wrażenie że coś jest nie tak. Nie mam regularnych skurczy, ale jak mnie dopadnie to boli, czasem mam wrażenie, że z dnia na dzień coraz bardziej (jak wezmę nospę to przechodzi), poza tym mam taki dziwny ucisk na krocze, jak idę do łazienki to pierwsze co się dotykam czy Ktoś nie zechciał już pozaglądać na świat nie przez brzuch... . A po tym co mi teściowa wczoraj powiedziała, mimo że miałam leżeć i pachnieć, wysprzątałam cały dom, zrobiłam małe przemeblowanie w sypialni, a mąż widząc moj niepokój stwierdził, że mam się wziąć za wyprawkę żeby nie myśleć... Oczywiście jak poszłam do łóżka spać to się rozpłakałam i wyłam pół nocy jak moi panowie sobie beze mnie poradzą, jakby tak musiałam być w szpitalu. (bo pomijam to co usłyszałam od teściowej).

Ja miałam podobną sytuację i wtedy podali mi oksytocynę, a lekarz zastosował chwyt Kristellera.

Też miałam w planie porodu zaznaczone, że tego nie chce. Na tą kartkę nikt nawet nie spojrzał! Jak nie mogłam urodzić przyszedł lekarz, ucisnął mi poniżej żeber i w tym samym momencie położna wyciągnęła Michała (a ja też popękałam). Po wszystkim, jak głupio to zabrzmi, podziękowałam lekarzowi za to co zrobił bo nie wiem jak bym urodziła tego mojego wielkoluda

Niby czuję się lepiej, ale wewnętrznie czuje jakiś niepokój. Też mam wrażenie, że cały czas mi się chce siku, czuje podobne kłucie i ucisk na krocze.

Jacie... Przy pierwszym porodzie taki spokój zachowałaś? Fakt, że ja też jakoś nie panikowałam, ale jak odeszły mi wody to pojechałam do szpitala, no i wtedy też poczułam co to skurcze porodowe. Mi lekarz mówił, że jak odejdą wody to od razu do szpitala, a jakby najpierw były skurcze to czekać aż będą co 7-5 min i wtedy zaprasza na porodówkę.
Tez miałam oksytocyne ale u mnie parte trwały juz 1,5 h i byłam bez sił juz. Ten chwyt tez miałam, wspominam jakby mi lekarka całą sobą na mój brzuch się rzuciła i uciskala ze oddechu nie moglam zlapac.
bzyczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 12:03   #130
stokrotka24
Zakorzenienie

dzień dobry
ja wczoraj do 23 drylowałam wiśnie potem miałam straszny sen, śniło mi się, że dalej dryluję te wiśnie i w pewnym momencie dziecko czuję bardzo nisko i zaczęłam je rodzić. Urodził się duży chłopiec i płakała, oddychał, obwinęłam go w ręcznik i próbowaliśmy się dodzwonić po karetkę ale ciągle zajęte było. Teraz pewnie dziecko waży z 1 kg a ten mój był wielki taki z 4 kg. Ale ogólnie strasznie się bałam czy przeżyje.

ja miałam wywoływany poród, skurcze się zaczęły po przebiciu pęcherza i przez 5 godzin były co ok 2 minuty, masakra jak bolały. Byłam wykończona, spałam już pomiędzy tymi skurczami. Parte dobrze wspominam, skurcze się uspokoiły i wtedy co 5 minut były, na drugim partym urodziłam. Oxy miałam podpięte. Oby teraz się samo zaczęło.

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 12:19   #131
aanuuulaa
Raczkowanie

Hej mamusie! dziękuję za tyle miłych słów i tak mile powitanie jesteście kochane! 😘

Marta0o01 nie wiem czy ten nakaz leżenia to na wyrost, ale na wszelki wypadek wolę leżeć.. często kluje mnie w kroczu, stawia mi się brzuch i czuję Hanie cały czas poniżej pępka, te objawy sprawiają, ze wolę dmuchać na zimne, choć przyznam szczerze, ze najchętniej ganialabym po sklepach za wyprawka

Fasolka10 dziękuję za mile słowa! a kiecke kupiłam rok temu we wakacje na giełdzie w moim mieście, ale często widzę je i w tym roku w różnych niefirmowych sklepach moze gdzied taka dorwiesz jeszcze

Miraya ja na szczęście nie mam aż takich rygorystycznych zaleceń, ze mogę chodzić tylko do toalety, no ale z drugiej strony mam leżeć jak najwięcej i już

Paryzanka84 cieszę się, ze tak dobrze znosisz ciążę! Oby tak już do samego końca!!

Wkasiarr ale miałaś akcję!! Nie przypuszczalabym, ze zakonnice może się tak zachować, odpowiedzialas jej idealnie!! ja najczęściej w takich sytuacjach jestem w takim szoku, ze brakuje mi języka w buzi niestety i nie wiem co powiedzieć :/

adzik535 z kolei fajnie, ze Ciebie spotkała tak mila sytuacja w sklepie oby wiecej takich ludzi jak ta kasjerka!

Paula1010 mi zdecydowanie przypadł do gustu nr 2 😍

Co dziś gotujecie na obiad mamusie bo kompletnie nie mam pomysłu moze ana masz jakieś fajne propozycje jak zawsze?
aanuuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-19, 12:20   #132
megilla
Zakorzenienie

chciałabym mieć to już za sobą. Nie mogę się doczekać, jak zobaczę Małą
Stary 2016-07-19, 12:28   #133
pannazwanny
Rozeznanie

Paula też bym wzięła dwójkę.
pannazwanny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 12:31   #134
pearl126
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wontrubka Pokaż wiadomość
Pearl, jest piękny! dzięki jadę go obczaić, mam nadzieję, że będzie w sklepie stacjonarnym

Fasolka, dzięki za info w takim razie czeka mnie to pewnie przy okazji ostatniego USG w 32 tc.

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

na stronie widzę, ze nie ma rozmiaru jest tylko 50, a ja chciałam 62. Moze stacjonarnie coś jeszcze znajdę takiego.

Hm ma bardzo zawyżona rozmiarówkę, ja kupiłam 56 i jest większy niż innej marki roz 62. Tylko 50 to rzeczywiście może być mały.
Ja kupiłam body z hm na 50 i sa takie jak Pepco 68 najlepiej zobacz w sklepie

pearl126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 12:31   #135
stokrotka24
Zakorzenienie

u mnie dzisiaj zupa kalafiorowa, po rybie i frytkach nad morzem strasznie mi się chciało

konwalia clotrimazolum można w ciąży od II trymestru, ja stosowałam

Łukaszek
Stary 2016-07-19, 12:34   #136
WKasiarr
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny pomocy!!
Paula, ja bym wzięła dwójeczkę. Pewnie dlatego, że sama niedawno stałam przed wyborem takiego zestawu i wzięłam szary w białe groszki i miętowe minky.

Cytat:
Napisane przez aanuuulaa Pokaż wiadomość
Wkasiarr ale miałaś akcję!! Nie przypuszczalabym, ze zakonnice może się tak zachować, odpowiedzialas jej idealnie!! ja najczęściej w takich sytuacjach jestem w takim szoku, ze brakuje mi języka w buzi niestety i nie wiem co powiedzieć :/
Ja z reguły dostaję jakiegoś kopa wewnętrznego riposta sama się tworzy. Aż potem często sama się sobie dziwię, skąd mi się to wzięło, bo człowiek czasem przecież blokowany jest. No ale nie ukrywam, że płonęłam z dumy, że jej odszczekałam grzecznie oczywiście. A każdy komu o tym mówię to w szoku jest, że zakonnica z taką akcją wyszła.

Edytowane przez WKasiarr
Czas edycji: 2016-07-19 o 12:36
WKasiarr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 12:36   #137
megilla
Zakorzenienie

ja robię krokiety z mięsem i kapustą. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
A sobie zrobię sobie chyba kaszę ze skwarkami, bo jakoś krokiety mi się odwidziały.

Tylko co jutro zrobić jutro...oto jest pytanie. Mam ochotę na coś z kaszą znowu.
Any idea?
Stary 2016-07-19, 12:39   #138
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fasolka10 Pokaż wiadomość
Ja1003 mi wody nie odeszły 5ylko się sączyly. .. nic z nim nie robiły i młody się w tzw czemu urodził

Mi się skurcze o 21 zaczęły tzn ten ból ala miesiączka o 23 troszkę mocniejsze ale jak się pobujalam to było spoko 23.40 zaczęły się parte 00.05 młody juz był ze mną

Paula 1 albo 3 ... choć bardziej 1
2 mi się nie podoba

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

A ja jestem inna bo ja lubię prasować naprawdę. ... to mnie odpręża aczkolwiek przyznam że rzadko ostatnio prasuje odkąd wróciłam do pl ... w norwegii zawsze się w salonie rozkładana przed tv i łączyła przyjemne z pożytecznym ...
Teraz na początku będę prasować ale jak długo nie wiem ... nie będę kłamać pewnej wtedy kiedy mi się zechce

ja też lubię prasować, szczególnie dziecięce ciuszki
Cytat:
Dziewczyny, które robiły już badanie poc. Czy byłyście na czczo? Mam różne informacje. Koleżanka wczoraj poszła nie będąc na czczo i nie wykonano jej badania. A w internecie czytam, że to nie ma znaczenia, czy jest się na czczo, czy nie... Zadzwonię jeszcze do labu i sprawdzę co powiedzą z ciekawości... Jutro się wybieram.

masakra ale niemiła babka z tej zakonnicy
Cytat:
Dziewczyny pomocy!!

mi się pierwszy najbardziej podoba

dzisiaj zaczynam 28 tydzień czyli 7 miesiąc

Łukaszek
Stary 2016-07-19, 12:46   #139
marta0o01
Rozeznanie

Kurier Przywiózł mój wózek.. Przyszedł w dwóch paczkach i jeden karton był cały porozdzierany i go nie przyjęłam Nie wiem czy w środku był uszkodzony ale kurier powiedział że zawiezie go do Customer Service tam go sprawdzą i jak wszystko będzie ok to go wtedy przywiezie. A tak na niego czekałam
marta0o01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-19, 12:53   #140
paula1010
Zadomowienie

Marta dobrze zrobilas nie przyjmujac. Trzymam kciuki, zeby wrocil do Ciebie szybko w calosci co do MatB1 to dostalam w zeszly wtorek jak bylam na wizycie u poloznej, ale musialam sie o niego upomniec, bo to juz 27 tydzien. To samo jesli chodzi o exemption card, tez o niej zapomniala...
paula1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 13:00   #141
marta0o01
Rozeznanie

Cytat:
Marta dobrze zrobilas nie przyjmujac. Trzymam kciuki, zeby wrocil do Ciebie szybko w calosci co do MatB1 to dostalam w zeszly wtorek jak bylam na wizycie u poloznej, ale musialam sie o niego upomniec, bo to juz 27 tydzien. To samo jesli chodzi o exemption card, tez o niej zapomniala...
Ja pytałam na ostatniej wizycie. To był chyba 16tc to powiedziała że jeszcze za wcześnie i że mam zapytać w szpitalu jak będę na scanie ale kompletnie o tym zapomniałam. Ale w takim razie będę musiała się znowu upomnieć jak będę w piątek. Dzięki za odpowiedź
marta0o01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 13:21   #142
Fasolka10
Zakorzenienie

Megilla no nie jakbym krokiety z kapusta o grzybami zjadła ..... chyba jak wrócę do Pl to zrobię ... albo łazanki ooo... I coś mam ochotę na sałatkę jarzynowa i kalafior z zasmazka ....
A dziś na obiad ziemniaczki pieczone w folii z maselkiem i koperkiem do tego grillowane stek i kurczaczej i sałatka wiosenna

Stary 2016-07-19, 13:29   #143
megilla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fasolka10 Pokaż wiadomość
Megilla no nie jakbym krokiety z kapusta o grzybami zjadła ..... chyba jak wrócę do Pl to zrobię ... albo łazanki ooo... I coś mam ochotę na sałatkę jarzynowa i kalafior z zasmazka ....
A dziś na obiad ziemniaczki pieczone w folii z maselkiem i koperkiem do tego grillowane stek i kurczaczej i sałatka wiosenna

o jaaaa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-19, 13:40   #144
Megula91
Zadomowienie

Paula mnie najbardziej podoba się 1 😊 jest taki wesoly 😊

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

26.11.2015

04.08.2017
Megula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 13:48   #145
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megilla Pokaż wiadomość
chciałabym mieć to już za sobą. Nie mogę się doczekać, jak zobaczę Małą
Ja też, nie mogę się doczekać porodu i momentu kiedy malutka będzie już z nami
Wczoraj byłam na teście ogtt, wszystko u nas w porządku. Prawie w ogóle nie przybieram na wadze ... pewnie w ostatnich miesiącach wyskoczę do góry.
Wydrukowałam sobie listę wyprawkową i powoli zaczęłam odhaczać kupione produkty.
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 13:53   #146
paula1010
Zadomowienie

Dzieki za udzial w sondzie

A ile rozkow kupujecie? Mam jeden i zastanawiam sie czy powinnam dokupic jeszcze jeden czy to wystarczy...
paula1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 14:01   #147
WKasiarr
Zakorzenienie

Cytat:
A ile rozkow kupujecie? Mam jeden i zastanawiam sie czy powinnam dokupic jeszcze jeden czy to wystarczy...
Ja mam trzy. Dwa kupiłam, a o istnieniu trzeciego przypomniałam sobie dopiero wczoraj przy układaniu rzeczy z kartonów.
WKasiarr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 14:17   #148
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzieki za udzial w sondzie

ja jeszcze nie mam żadnego ale kupię 1, mam też śpiworek i wolę z niego korzystać.
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-19, 14:24   #149
Fasolka10
Zakorzenienie

Mi siostra uszyje rozek. Będę miała 1 jeśli uznam ze trzeba więcej to dokupie jak juz mały będzie ... ale myślę że 1 wystarczy.
Oprócz tego śpiworek do spania 1 albo 2

Stary 2016-07-19, 14:29   #150
konwalia39
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
ja jeszcze nie mam żadnego ale kupię 1, mam też śpiworek i wolę z niego korzystać.
a ile cm ma twój spiworek?
Zastanawiam się jaką długość kupić....
konwalia39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości