Mamusie marcowe na duże brzuszki gotowe. Marcówki 2017 cz.II - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-28, 15:30   #121
MangoM
Raczkowanie

Dot.: Mamusie marcowe na duże brzuszki gotowe. Marcówki 2017 cz.II

Cytat:
Napisane przez pantera09 Pokaż wiadomość
Almat jestem pewna ze z synkiem wpadniesz na tyle samo kreatywnych pomysłów
Chciałam coś więcej na temat dopisać, ale już dziewczyny wszystko napisaly.

Ja po wizycie, niestety płci nie znam nadal, buuuuu :-P Chociaż przez moment było widać dupke od dolu i nic nie widziałam pomiędzy nogami no ale jak gin nie chce nic mówić to i ja nie będę się nastawiac:-D

Termin wyszedł mi znowu na 5.03 więc chyba się przestawie na tą datę już... Ma 12.6 cm i waży, uwaga... 211g :-o Grubasek normalnie :-D
Serducho bije
20.09 mam polówkowe.

Laura_85 - szkoda ze usg nie zrobili, ja bym wymusila :-D

MangoM a te ruchy co czujesz codziennie to bardziej kopniaki co jakiś czas czy czujesz już np. jak się obraca? Bo ja nadal tylko sporadycznie kopniaki choć coraz częściej.

MałaMi - gratuluję wizyty! Ciężko się przestawić jak już wcześniej powiedzieli co innego, ale na pewno pokochasz tak samo :-*

Ja się nie oram z brzuchem, liczę na geny mojej mamy :-D

A no i lekarka zalecila dodatkowo magnez.

A jak u Ciebie Trabeczka?
Czuję takie jakby pstrykniecia od środka co jakiś czas w ciągu dnia fajnie z tymi ruchami, wcześniej właśnie najbardziej balam się zatrzymania serduszka a teraz codziennie wiem przynajmniej że żyje

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
MangoM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 15:51   #122
pantera09
Zakorzenienie

Nooo to jest duży spokój, jak po dłuższym czasie w poniedziałek dostałam 3 kopniaki, takie właśnie mocne pykniecia, to się bardzo uspokoiłam... Ale wczoraj nic a dzisiaj mi się wydaje, że lekko czuje jak się wierci ale nie jestem pewna.
11.03.2017
pantera09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 15:53   #123
Laura_85
Rozeznanie

Pantera super wiadomosci . Duzy Twoj dzieć juz ;-). Ja to dzisiaj nie mialam szans na wyproszenie o usg ;-)

David Lloyd George

Patryk urodził się 11.11.2007 r.
http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200711111762.png
Laura_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 16:34   #124
pantera09
Zakorzenienie

A w ogóle to pytałam jeszcze o to moje napięcie brzucha, o które Was też pytałam swego czasu. Że ja mam permanentnie napięte mięśnie brzucha - i miałam tak też przed ciążą i mogę je rozluźnić kiedy chcę, jednak nie kontroluję tego kiedy się napinają :P I zastanawiałam się w sumie czy to nie szkodzi maluchowi - że np. będzie zbyt ściśnięty czy coś, nie wiem... I gin powiedziała, że mogę na to no-spe brać. No i powiem Wam, że się zastanawiam czy jest sens, bo mnie to nie boli, ani nic, brzuch nie jest nadmiernie twardy, nie są to skurcze, a jednak no-spa przechodzi przez łożysko, tzn. substancja czynna. Wiem, że to niby nie jest groźne, ale jestem przeciwna faszerowaniu się lekami jak nie ma naprawdę potrzeby. I teraz w sumie nie wiem :| Bo to też nie było tak, że ona powiedziała, że to groźne i muszę teraz brać tyle i tyle no-spy, tylko że mogę wziąć na rozluźnienie, po prostu...
11.03.2017
Stary 2016-09-28, 16:39   #125
MangoM
Raczkowanie

Cytat:
A w ogóle to pytałam jeszcze o to moje napięcie brzucha, o które Was też pytałam swego czasu. Że ja mam permanentnie napięte mięśnie brzucha - i miałam tak też przed ciążą i mogę je rozluźnić kiedy chcę, jednak nie kontroluję tego kiedy się napinająI zastanawiałam się w sumie czy to nie szkodzi maluchowi - że np. będzie zbyt ściśnięty czy coś, nie wiem... I gin powiedziała, że mogę na to no-spe brać. No i powiem Wam, że się zastanawiam czy jest sens, bo mnie to nie boli, ani nic, brzuch nie jest nadmiernie twardy, nie są to skurcze, a jednak no-spa przechodzi przez łożysko, tzn. substancja czynna. Wiem, że to niby nie jest groźne, ale jestem przeciwna faszerowaniu się lekami jak nie ma naprawdę potrzeby. I teraz w sumie nie wiem :| Bo to też nie było tak, że ona powiedziała, że to groźne i muszę teraz brać tyle i tyle no-spy, tylko że mogę wziąć na rozluźnienie, po prostu...
Nospa nie działa na mięśnie szkieletowe, tylko na mięśnie gladkie chyba Cię ta lekarka nie zrozumiała

MangoM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 16:48   #126
pantera09
Zakorzenienie

No właśnie tak mi nie pasowało :-D Może dlatego dziwnie na mnie patrzyła
11.03.2017
Stary 2016-09-28, 18:48   #127
klementyna1
Zakorzenienie

Siemano, co do płci, to ja bym chciała teraz córeczkę(tż też), a mój synek brata więc co by nie było- będzie dobrze ktoś będzie zadowolony.... Dziewczyny to w więskzości Wasze pierwsze/ drugie dzieci, a pomyslcie jak mojaznajoma ma 4 córki i za każdym razem liczyli na chłopaka, a druga 3 chłopaków i za każdym razem chciała córkę- to dopiero rozczarowanie
Mnie przeraża to, że nie czuje ruchów...tzn czuje czasem smyrnięcia, ale nie jestem pewna na 100%, że to to...Przy synu wydaje mi sie ze czyłam ok 14-15 tygodnia...teraz mam 15 i kilka dni...i prawie nic... MAm jakos gupie mysli, byłam we wtorek na wizycie, ale tylko badanie zwykle i lekarka mowiła, ze jescze jest czas...w sobote mam wizyte i usg..
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-28, 18:54   #128
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Almat jestem pewna ze z synkiem wpadniesz na tyle samo kreatywnych pomysłów
Chciałam coś więcej na temat dopisać, ale już dziewczyny wszystko napisaly.

Ja po wizycie, niestety płci nie znam nadal, buuuuu :-P Chociaż przez moment było widać dupke od dolu i nic nie widziałam pomiędzy nogami no ale jak gin nie chce nic mówić to i ja nie będę się nastawiac:-D

Termin wyszedł mi znowu na 5.03 więc chyba się przestawie na tą datę już... Ma 12.6 cm i waży, uwaga... 211g :-o Grubasek normalnie :-D
Serducho bije
20.09 mam polówkowe.

Laura_85 - szkoda ze usg nie zrobili, ja bym wymusila :-D

MangoM a te ruchy co czujesz codziennie to bardziej kopniaki co jakiś czas czy czujesz już np. jak się obraca? Bo ja nadal tylko sporadycznie kopniaki choć coraz częściej.

MałaMi - gratuluję wizyty! Ciężko się przestawić jak już wcześniej powiedzieli co innego, ale na pewno pokochasz tak samo :-*

Ja się nie oram z brzuchem, liczę na geny mojej mamy :-D

A no i lekarka zalecila dodatkowo magnez.

A jak u Ciebie Trabeczka?
Super spore maleństwo!!

Ja miałam w klasie dziewczynę co było ich 6 sióstr w domu i żadnego chlopca...
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 19:02   #129
pantera09
Zakorzenienie

U mnie w rodzinie często jest seria samych dziewczynek/samych chłopców :-P
Brat taty ma dwóch chłopaków, Ciocia ma 3 córki i 3 wnuczki! Żadnego chłopaka, a druga ciocia ma 3 synów :-P Mój brat ma 2 synów...
Choć w sumie to głównie od strony ojca takie serie są. Ale na pierwsze mi zupełnie obojętnie co będzie. Choć trochę mi smutno bo moja mama tak liczy na wnuczke że czuję że będzie zawiedziona za wnuka :-( Wiecie czuje presję z jej strony. Ciągle powtarza, że to na pewno wnuczka

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Klementyna, może po prostu inaczej się układa i dlatego nie czujesz Albo łożysko inaczej jest przyczepione.
11.03.2017
Stary 2016-09-28, 19:18   #130
JADorotek
Raczkowanie

Ja dzisiaj trochę zmartwiłam się że słabo czuje ruchy gdy trzymam rękę na brzuchu ale mama mi przemówiła do rozsądku że to za wcześnie na systematyczne ruchy , gdyby to było po 25 tygodniu to można by się niepokoić a nie na końcówce 17 tygodnia 😉😄 Trochę mnie uspokoiła
Stary 2016-09-28, 19:36   #131
Eve00
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Almat Pokaż wiadomość
Hej Mała Mi
Nawet nie wiesz jak świetnie Cię rozumiem. Sama w poprzedniej części pisałam o swoim rozczarowaniu.
Jestem tydzień po badaniu, a więc od 7 dni oswajam się z myślą o synku i żal nadal jest..
I nie tyle chodzi mi o piękne ciuszki czy czesane warkoczyki a o to, że ja nie czuję męskich klimatów. Ta sfera życia mnie kompletnie nie interesuje. Wychowałam się w ogromnym babińcu a pierwszy facet w moim życiu pojawił się dopiero w roli mojego partnera. Obce mi są wszelkie męskie zabawy/problemy.
Wiem, że nie będę w stanie być tak kreatywna i wczuwać się w role aut czy kolejek.
Byłabym zdecydowanie lepszą mamą dla dziewczynki, ucząc ją gotować, piec, szyć itp.

Wiem, że oszaleję na punkcie tego dziecka, ale żal mi, że nie poprzecieram matczynych szlaków z córką. No cóż... bywa
Z synem tez można gotowac😊 mój mi nawet paznokcie maluje odżywka; )

DBAM O WŁOSY
Eve00 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-28, 19:47   #132
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JADorotek Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj trochę zmartwiłam się że słabo czuje ruchy gdy trzymam rękę na brzuchu ale mama mi przemówiła do rozsądku że to za wcześnie na systematyczne ruchy , gdyby to było po 25 tygodniu to można by się niepokoić a nie na końcówce 17 tygodnia ���� Trochę mnie uspokoiła
Ano własnie, teraz to może byc nawet tak, że 2 dni się w ogóle nie czuje...maluch ma sporo miejsca w macicy i jeszcze sie tak nie obija....Ja w teorii niby wszystko wiem, w pierwszej ciązy tez wiem, ze najpierw mi sie wydawało, ze czuję ruchy...gdy na prawde poczułam to wiedziałam, ze to to, a wczesniejsze to jelitowe fanaberie. Ale mimo wszystko sie niepokoje..jedyny plus, ze (.)(.) nadal duuże ;p Niby coś tam czuje delikatnie, ale w pierwszej ciazy pamietam, że już pod ręką czułam...teraz mam też większą oponkę, więcej tkanki tłuszczowej... Grubsze mamy później czuja?;p

Mój syn też lubi gotować, piec i generalnie pomagać... Ale tez miałam tyle teorii wychowawczych , a wiele legło w gruzach...ja pedagog z wykztałcenia...;p

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2016-09-28 o 19:49
Stary 2016-09-28, 20:05   #133
IN_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Niby coś tam czuje delikatnie, ale w pierwszej ciazy pamietam, że już pod ręką czułam...teraz mam też większą oponkę, więcej tkanki tłuszczowej... Grubsze mamy później czuja?;p
Ja czuję ruchy jakby wewnątrz. Pod ręką nadal nie czuć (oponka izoluje ;-)).

Edytowane przez IN_
Czas edycji: 2016-09-28 o 20:07
IN_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 20:27   #134
teQiba
Moderator

Mi jest wszystko jedno jaka plec, tylko nie chce być wprowadzona w błąd - tzn. że nastawie się na dziewczynkę i nagle się okaże że lekarz się pomylil.. Także mam nadzieję że to co mi na najbliższej wizycie powie już tak zostanie

Co do ruchów to ja też się trochę martwię bo jak byłam z młodym w szpitalu to czułam często, a ostatnio cisza... Ale pocieszam się że na tym etapie ciąży to faktycznie może być różnie.
Stary 2016-09-28, 20:30   #135
JADorotek
Raczkowanie

Cytat:
Ano własnie, teraz to może byc nawet tak, że 2 dni się w ogóle nie czuje...maluch ma sporo miejsca w macicy i jeszcze sie tak nie obija....Ja w teorii niby wszystko wiem, w pierwszej ciązy tez wiem, ze najpierw mi sie wydawało, ze czuję ruchy...gdy na prawde poczułam to wiedziałam, ze to to, a wczesniejsze to jelitowe fanaberie. Ale mimo wszystko sie niepokoje..jedyny plus, ze (.)(.) nadal duuże ;p Niby coś tam czuje delikatnie, ale w pierwszej ciazy pamietam, że już pod ręką czułam...teraz mam też większą oponkę, więcej tkanki tłuszczowej... Grubsze mamy później czuja?;p

Mój syn też lubi gotować, piec i generalnie pomagać... Ale tez miałam tyle teorii wychowawczych , a wiele legło w gruzach...ja pedagog z wykztałcenia...;p
Moje piersi to coś tak średnio urosły , liczyłam na więcej 😉 Ale zaobserwowałam że coś się pojawiło na brodawkach i jestem w szoku że tak wcześnie. To wygląda jakby coś się sączyło z piersi i jest zaschnięte w kolorze kremowym. Doświadczone mamusie co to może być ? Internety podpowiadają że siara ale że już? 😉
Stary 2016-09-28, 21:39   #136
trabeczka
Przyczajenie

pantera09 I po wizycie Płci nie poznałam, bo Maleństwo się przekręciło tak, że nawet zmierzyć go nie można było. Jedyne co lekarz uchwycił na dzisiejszym USG, to rytm serca. Poza tym zrobił badanie szyjki macicy. Wyniki badań dalej mam prawidłowe, oprócz kwasu foliowego zalecił mi tylko witaminę D3. Trochę martwiłam się, bo ostatnio byłam przeziębiona, ale lekarz mnie uspokoił, że nic się nie dzieje złego. Pytałam go też o szczepienie przeciw grypie, czy zaleca w ciąży, ale powiedział, że nie ma potrzeby. Następna wizyta za 4 tygodnie i wtedy będzie USG połówkowe.
W ogóle jakoś inaczej sobie wyobrażałam tą dzisiejszą wizytę, może ze względu na tą płeć, ale i tak bardzo się cieszę, że wszystko jest w porządku

Mam cichą nadzieję, że już niedługo będzie coś po mnie już widać. Przez to, że to moja pierwsza ciąża, czasem trudno mi jeszcze uwierzyć, że w niej jestem - chociaż to początek 17 tygodnia Nawet Mąż ostatnio zażartował, że nic po mnie nie widać, to pewnie nie jestem w ciąży, a lekarz daje mi jakieś fałszywe zdjęcia USG
trabeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 22:21   #137
UsMiEcHnIeTa89
Zadomowienie

GG do UsMiEcHnIeTa89

JADorotek - nie jestem tą bardziej doświadczoną, ale ja też już mam siarę od czasu do czasu, a zaczęło się tydzień temu czyli w 17 tygodniu czytałam, że tak się zdarza i że jest to normalne
UsMiEcHnIeTa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 22:59   #138
pantera09
Zakorzenienie

Klementyna - tak, tkanka tłuszczowa też wpływa na odczuwalnosc ruchów.

Ah, czeka się na te pierwsze ruchy, bo będzie spokojniej, a potem się człowiek denerwuje że nie czuje od razu regularnie mimo że wie że to normalne :-D

Mi też piersi ledwo co urosły, ze stanikow tylko wkładki wyjelam i mieszcze się na luzie. Ciekawe bo moja mama miała olbrzymie przy karmieniu i spodziewałam się że mi szybko urosna :-P

Trabeczka też się więcej po wizycie spodziewałam, ale to przez to że mówiła że spróbuję płeć poznać a tu Się nakrecilam że dzisiaj na pewno poznam

Szybko macie ta siare, u mnie cisza ;-)
11.03.2017
Stary 2016-09-29, 06:52   #139
IN_
Raczkowanie

Cytat:
Ah, czeka się na te pierwsze ruchy, bo będzie spokojniej, a potem się człowiek denerwuje że nie czuje od razu regularnie mimo że wie że to normalne :-D

Mi też piersi ledwo co urosły, ze stanikow tylko wkładki wyjelam i mieszcze się na luzie. Ciekawe bo moja mama miała olbrzymie przy karmieniu i spodziewałam się że mi szybko urosna :-P

Szybko macie ta siare, u mnie cisza ;-)
Potem, jak te ruchy już będą regularne i baaardzo wyczuwalne, to i tak będą takie okresy, że dziecko zaśnie... i stres bo już od 4 godzin zero ruchu ;-)

Zazwyczaj w ciąży piersi powiększają się trochę... a po rozpoczęciu karmienia, kiedy będą wyładowane mlekiem, rosną więcej. Ale szczerze, specjalnie fajne to nie jest. Szczególnie jak się ma większy rozmiar, to takie twarde, pełne mleka piersi, robią się na prawdę ciężkie. Na szczęście to nie trwa też długo i w końcu produkcja mleka się ładnie dostosowuje do potrzeb naszego dziecka. Ale początki bywają upierdliwe.

U mnie siara pojawiła się na kilka dni przed porodem dopiero.
IN_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-29, 06:58   #140
pantera09
Zakorzenienie

Nie pamiętam które z Was
ale na pewno są takie, które mają wizyty dzisiaj, a więc !
11.03.2017
Stary 2016-09-29, 07:33   #141
83kajusia
Zadomowienie

Ja mam dziś wizytę. A co do płci to chciałabym znać, ale jest mi wszystko jedno. Tak bardzo jestem szczęśliwa, że w ogóle jestem w ciąży, że nie ma znaczenia czy noszę chłopca czy dziewczynkę pod sercem. Ruchy, jak już pisałam, czuję od 15 tc, ale sporadycznie się zdarzy, że wyczuję coś ręką. Raczej czuję w środku i też się niepokoję, kiedy zbyt długo nic nie czuję.
83kajusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-29, 07:43   #142
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ally5 Pokaż wiadomość
Ja też liczyłam po cichu na córkę, ale nie czułam się rozczarowana synem. Dla mnie naprawę najważniejsze jest to, żeby ciążę w ogóle donosić i żeby dziecko było zdrowe. Cała reszta nue ma znaczenia, bo życie i tak jest pełne niespodzianek i tak jak słusznie dziewczyn zauważyły wcześniej, nie można sobie zaplanować jakie dziecko będzie w przyszłości.

Cytat:
Napisane przez MangoM Pokaż wiadomość
A jakby Twoja córka nie była zainteresowana gotowaniem praniem i szyciem tylko budowlanka? Dajcie spokój dziewczyny myślę że przez pierwsze lata wychowanie obu płci wygląda podobnie o ile nie tak samo, czy to chłopczyk czy dziewczynka musi mieć ten sam zestaw cech ja kompletnie nie rozumiem Waszych rozczarowań, też u mnie bedzie synek.

Dla wyjaśnienia

oczywiscie, że ciesze się i najważniejsze dla mnie że dziecko jest, bo było chciane i wyczekane i ze rozwija się dobrze.

Nie mam też wątpliwości, że je pokocham

Ale każdy ma prowo chyba do jakiś marzeń, jedni marzą o córce inni o synku, jedni marzą o 1 dziecku, inni o 3. I ja tak marzyłam sobie o córeczce, a poprzednie usg dało mi na to nadzieję.
My nie z tych co z powodu innej płci niz chcieliśmy bedziemy to dziecko uważać za jakieś niepełnowartościowe.
Napisałam swoje pierwsze odczucia i tyle, poczułam nutę zawodu, ale z tego co wiem to jednak sporo osób tak ma i nie wpływa to na ich póxniejsze rodzicielstwo.
Także synka w sukienki ubierać na pewno nie będę

Edytowane przez __malaMi__
Czas edycji: 2016-09-29 o 07:44
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-29, 08:14   #143
ally5
Zakorzenienie

Na tym etapie nie ma się co przejmować jeszcze ruchami u mnie właśnie są czasem takie przerwy, że po 2 dni w ogóle nie czuję, a jak już czuję to tylko na leżąco, bo są delikatne.

Co do piersi to mi od początku ciąży urosły już o 2 rozmiary i szczerze mówiąc wolałbym, żeby już nie rosłyrosną szybciej niż brzuch. Z brzuchem ciągle bardziej wyglądam jakbym przytyła, a nie jak w ciąży

ally5 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-29, 10:06   #144
matkapolka_88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
Ja miałam w klasie dziewczynę co było ich 6 sióstr w domu i żadnego chlopca...
Wow!!

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Napisane przez ally5 Pokaż wiadomość
Na tym etapie nie ma się co przejmować jeszcze ruchami u mnie właśnie są czasem takie przerwy, że po 2 dni w ogóle nie czuję, a jak już czuję to tylko na leżąco, bo są delikatne.
Dokładnie, nie ma co stresować się

Ruchy zaczniemy liczyć od 30 tc i wtedy musi ich być określona ilość w ciągu dnia...

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:

Serducho bije
20.09 mam polówkowe.
Stary 2016-09-29, 11:02   #145
witch_18
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie przeraża to, że nie czuje ruchów...tzn czuje czasem smyrnięcia, ale nie jestem pewna na 100%, że to to...Przy synu wydaje mi sie ze czyłam ok 14-15 tygodnia...teraz mam 15 i kilka dni...i prawie nic... MAm jakos gupie mysli, byłam we wtorek na wizycie, ale tylko badanie zwykle i lekarka mowiła, ze jescze jest czas...w sobote mam wizyte i usg..
Ja mam podobnie,ale tłumaczę sobie,że przecież jeszcze wcześnie, że pierwsza ciążą to podobno zazwyczaj później się wyczuwa ruchy. Choć mógłby się Młody albo Młoda czasem powiercić trochę

Na dzisiaj mam ambitny plan zacząć tworzyć listę wyprawkową z jakimś wstępnym kosztorysem. Lubię wiedzieć ile $ trzeba odłożyć
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-29, 11:26   #146
say-hello
Zakorzenienie

Ja w ogóle nie czuję ruchów, ale nie dość, że mam tu najmłodszą ciążę, to w dodatku jest to moja pierwsza ciążą na tym etapie Także na razie się nie przejmuję, choć nie ukrywam, bardzo czekam na to <3
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-29, 11:46   #147
pantera09
Zakorzenienie

Say-hello - najgorsze to czekanie:-D Ale w końcu przyjdzie ten czas

Witch faktycznie ambitny plan, ja jak poznam płeć to pewnie zasiade do tego, choć nie wiem co ma piernik do wiatraka ale tak sobie wymyśliłam :-D
11.03.2017
Stary 2016-09-29, 12:01   #148
JADorotek
Raczkowanie

Mój bąbel dzisiaj zaczął się wiercić, jaka ulga 😍

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Mój bąbel dzisiaj zaczął się wiercić, jaka ulga 😍
A i witam się oficjalnie w 18 tygodniu 🙌
Stary 2016-09-29, 12:05   #149
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Moje piersi to coś tak średnio urosły , liczyłam na więcej 😉 Ale zaobserwowałam że coś się pojawiło na brodawkach i jestem w szoku że tak wcześnie. To wygląda jakby coś się sączyło z piersi i jest zaschnięte w kolorze kremowym. Doświadczone mamusie co to może być ? Internety podpowiadają że siara ale że już? 😉
Ja pamiętam jak mnie w 32 tygodniu położyli do szpitala i dali sterydy na rozwoj płuc małego i taak mi zaczęło mleko leciec...wkładki musisłam nosić...a siare w małych ilościach miałam i wczesniej, ale nie pamietam od kiedy...

A ja dzis w końcu poczułam maleństwo- tak, że ejstem pewna, ze to ono, nie żadne puknięcia, babelki itp tylko typowe przesunięcie się dziecka w brzuchu takie znajome I tyle mojej radości- teraz milczy;p
Stary 2016-09-29, 13:23   #150
JADorotek
Raczkowanie

Cytat:
Ja pamiętam jak mnie w 32 tygodniu położyli do szpitala i dali sterydy na rozwoj płuc małego i taak mi zaczęło mleko leciec...wkładki musisłam nosić...a siare w małych ilościach miałam i wczesniej, ale nie pamietam od kiedy...

A ja dzis w końcu poczułam maleństwo- tak, że ejstem pewna, ze to ono, nie żadne puknięcia, babelki itp tylko typowe przesunięcie się dziecka w brzuchu takie znajome I tyle mojej radości- teraz milczy;p
Klementyna1 a jaka była u Ciebie przyczyna że musiałaś być wcześniej w szpitalu?
Ja się tego obawiam .U mnie ciąża jest wysokiego ryzyka i liczę się z tym że wyląduje wcześniej w szpitalu. Nie martwi mnie płeć dziecka, wyposażenie pokoju, ładny wózek tylko żeby dotrwać jak najdłużej z dzidkiem do cesarski - (ze wskazań medycznych )

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości