![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) część 13.
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kazda powiedziala co wiedziala i juz. Co tak wyskoczylas jak Filip z konopii.? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najbardziej mi w pamięć kupoparówka zapadła ![]()
![]() |
![]() |
#125 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Robisz z siebie taka dorosłą i rozumna a każda dyskusja z Tobą tutaj kończy się jak to mówisz gownoburza,nie zauważyłaś tego? Chociaż nie pamiętam żeby ktoś po Tobie jechał . Jak coś nie po Twojej myśli to od razu foch i obrazasz nas. chcesz? Wypisz się. Dla mnie lepiej bo ja szczerze mówiąc mam dość Twojego zachowania i czekania czy któryś z komentarzy dziewczyn Cię nie wkurzy. tylko popatrz ze tutaj możesz do odciąć W normalnym życiu już nie.. może warto nad sobą popracować? Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez masija Czas edycji: 2016-10-31 o 19:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Wtajemniczenie
|
Myślę że bez problemu, tylko trzeba uważać na dawkę aby nie przesadzić bo nadmiar Wit c jest wydalany z organizmu. W razie przesady kończy się sraczka😀 Ja jeszcze nie przesadziłem bo wiem mniej więcej jakie ilości mój organizm jest w stanie przyswoić ( ze dwa razy jak mnie cis brało i ladowałam więcej w ciągu dnia to czułam tylko znajome bulgotanie brzuchu) Marcelowi jeszcze nie dawałam ale chyba zacznę troszeczkę mu dosypywac do soków wyciskanych.
Marei ile tej kurkumy dodajesz do mleka? Cytat:
Wczoraj skończyłam nowego Harrego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamowilas w końcu nową pomade do brwi? Bo ja się skusilam na soft Brown ale jeszcze nie przyszła Cytat:
Ciekawa jestem waszego zdania |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
A my o dziwo dzisiaj spaliśmy do 8:00 wiec spoko. Majka się ostatnio strasznie rozszalala i lobuzuje na calego. Tez mi daje pilota od tv jak jest wyłączony tyle ze ona nie toleruje bajek...jakaś muzyka czy coś ale bardziej chodzi o włączenie bo u nas zawsze coś tam leci...chociażby TVP info
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Robię tą pastę z kurkumy, tylko dodalam 1/4 lyzeczki pieprzu na 1/4 szklanki kurkumy. Ale sporo pasty z tego wyszło. Można 2-3 tyg przechowywać ją w lodówce. Później dodaje M do kaszki (ok 240ml kaszki) na czubku łyżeczki podczas gotowania a sobie ba kubek mleka pełną łyżeczkę albo jak chcę mocniejszy smak, to pół łyżki. I zawsze wanilię. W innych przepisach znalazłam (właściwie w pierwszym, na insta niemieckiej weganki) radę, by dodawać oleju kokosowego, odrobinę. Lub innego tluszczu. I slodzic miodem, ale w żadnym wypadku cukrem, więc czasami dodaję odrobinę syropu z agawy. Musisz sama sprawdzić co ci smakuje ![]() Oo tutaj Aga Maciąg dużo napisała: http://agnieszkamaciag.pl/zlote-mlek...sta-z-kurkumy/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzis mi doszedl jakis korektos ale nawet nie mialam czasu go otworzyc wiec testy jutro ![]()
![]() |
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
Mehja dzięki za propozycję tej książki. Wiele pozytywnych opinii w internecie. Czegoś takiego szukałam. Mam już dosyć rodzicielstwa bliskości ;-) Muszę sobie zamówić bo na miejscu w empiku to przepłacę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Konto usunięte
|
Ja czytałam fragment tej książki i byłam tak zniesmaczona, że darowalam sobie resztę
W necie jest Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to powinna ci się spodobać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Nie jestem.pewna, ale z pewnych rzeczy z tej książki nawet rodzicielstwo bliskości mogłoby skorzystać. Ale dowiem się więcej jak przeczytam, póki co trafiłam na bardzo obszerne recenzje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Wow dziś wstała, 6.08. Progress...
![]() Nie wiem jak tu dziś zrobić.. Musze tz odwiesc na 1 w nocy do warszawy. Chyba położę ją na drugą drzemkę wieczorem i akurat będzie latała do tej 23 spokojnie.. Tylko wtedy nici ze,spokojnego wieczora.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() Lilka spala do 6.. widocznie tak jej zostanie ..ale biegala jeszcze 1,5 h i dopiero o 7:30 zeszlismy na dol.. Pije kawke i wlacze sobie jakis film.. Tz dzis ma zrobic kilka rzeczy w domu ![]()
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Pobudka o 6:00 ☠☠☠ana zmiana czasu :/ juz mamy pierwsza drzemke :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
My dziś wyjątkowo wstalismy o 8:30
![]() Szuu a K poszedł spać wszesniej czy poranna pobudka nic nie dała? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
OD KIEDY CIE POZNAŁAM ROZPOCZĄŁ SIĘ NAPIĘKNIEJSZY RODZIAŁ MOJEGO ŻYCIA ![]() Jedna z wielu Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe Czasem walczy ze wspomnieniami Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Wtajemniczenie
|
U nas lepiej bo pobudka o 6:30.
Tz wybyl z chaty z M a ja pije kawkę i czytam książke. Marei dzięki za wiecej info o kurkumie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- wladnie Szuuu jak tam z godz spania? Udało się wcześniej ma noc położyć ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
U nas już chyba wraca do normalności.
Wstała o 7, teraz zasnęła jak normalnie o 12 więc pewnie i o 20 też zaśnie. No i spała od 20 do 5 bez jedzenia ![]() ![]() Rany, zjadłabym cheeseburgera a wszystko dzisiaj zamknięte a nic w domu nie mam żeby zrobić ![]()
![]() |
#143 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Konto usunięte
|
Poszedł wczesniej spac
![]() Tam coś było o karmieniu nocnym, że sami przyzwyczajamy do częstego karmienia i aby nie karmić na zadanie, co moim zdaniem jest okropne, bo sama coś takiego na początku robiłam za namowa położnej i co? 4 miesiące męczenia dziecka a ono po prostu było głodne ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Też lubię takie nowinki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są noce ze przespi i je dopiero o 4 -5 czasami jest tak ze je o 12 bo nie da się uspokoić. Ale ogólnie jest lepiej No i tz w zasadzie non stop się nią zajmuje,usypia cały czas,kapie i taki z tego morał ze L coraz bardziej woli tate od mamy ![]() ![]() Ale cieszę się bo może zaprocentuje to przy 2 malenstwie i L będzie przyzwyczajona trochę bardziej że z tatą też jest super jak mamy jest mniej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A od kiedy trafiłam do szpitala, to ze zdwojoną siłą ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas pobudka o 7.30. drzemka o 13 czyli wszystko normalnie jakby żadnej zmiany czasu nie bylo Edytowane przez mehja Czas edycji: 2016-11-01 o 13:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Masija, supeeer
![]() Mehja, a możesz tak krótko streścić co było o przesypianiu nocy w tej książce? Albo zrobić zdjęcia tych stron? ![]() ![]()
![]() |
#150 |
Wtajemniczenie
|
Masija brawa dla tz !
kejtiCe ja jestem po rozdziale nt przesypiania nocy i nie mam dobrych wieści. Podobno Francuzi stosują tzw "pauze" czyli nie leca na pierwsze lepsze zakwilenie niemowlaka tylko czekają chwile. Malutkie dzieci uczą się przechodzenia z jednej fazy snu w druga i chodzi głównie o to żeby tego procesu nie zakłócać niepotrzebna ingerencja. Trzeba starać się odróżnić właśnie takie kwilenie przez sen a płacz np z głodu albo mokrej pieluchy. No ale to się zaczyna stosować kilka tyg po urodzeniu. Po ok 4 msc jest juz za późno na ta "nauke"bo dzieci nie nabywają juz same umiejętności wyciszania i ponownego zasypiania tylko czekają na "pomoc" rodzica. to tak w skrocie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.