![]() |
#1471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ...:::Świnki Morskie:::...
Nie strasz mnie hehe
Ja na razie mam 2 prosiaczki (swinki) chcialabym wiecej ale brak mi czasu...chociaz checi są....ale jak mam zwierzaka to poswiecam mu sie cala ![]() Musze poszukac męza ktory bedzie chcial zwierzyniec miec ze mna ![]()
#1472 |
Raczkowanie
|
Mam świnkę długowłosą i tu zaczyna się problem. Nie bardzo wiem jak pielęgnować jej sierść
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1473 |
Zakorzenienie
|
Kurde mam bardzo zlo wiadomosc
![]() ![]() ![]() ![]() Z zatrucia juz prawie wyszedl ale zrobil sie bardzo ruchliwy i spadl i zlamal kark ![]() ![]() ![]() ![]() Zostaly nam tylko trzy swinki Miki, Kuki i Lola i wszystkie zostaja z nami na 10000000000% Ale Didus tez mial byc z nami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupilam szczotke dla gryzoni ale mam i taki grzebien i jest oki. Jak juz zdarzy sie kołtun trzeba obciąc....albo jak sa osobniki co sobie osikują pupke to trzeba przycinac i czasami umyc ![]() Czesanie jest jest bezwzględne, inaczej siersc bedzie wygladac katastrofalnie bardzo bardzo bardzo mi przykro, juz sie łudziłam że bedzie dobrze ![]() Mam nadzieje że pochowalas go razem z tamta swinką ![]() ![]()
![]() |
#1475 |
Zakorzenienie
|
Biedactwo...
![]() ![]() ![]() Ale jak pisałas nie cierpiał bardzo.. Dlatego ja nigdy nie pozwalam skakać moim swininkom z łóżka.. Ale to był przykry wypadek.. nie można nikogo winić.. ![]() ![]()
![]() |
#1476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kroliczka lepiej, zaczełą skubac sianko i bakbke.
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1477 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mialam male swinki i wiem , ze nie usiedza na miejscu , czasem trzeba bylo je wsadzic do koszyka. Poza tym lepiej swince nie pozwalac zeskakiwac , bo ich budowa nie jest przystosowana do skokow , owszem jak im sie uda , to potrafia ... Czy bolalo? Mysle , ze tak , jednak mam nadzieje , ze nie zdazylo dlugo bolec. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1478 |
Wtajemniczenie
|
Nie mogę uwierzyć...
![]() Niestety musze poprzeć troszke Xenie, na maluchy trzeba szczególnie uważać, tymbardziej że już raz zeskoczył. Trudno, stało się, nie ma co kogo winić. Przykro mi bardzo.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1479 |
Zadomowienie
|
![]() ![]()
#1480 |
Zakorzenienie
|
http://youtube.com/watch?v=8nhHE1IO4...related&search=
Ludzka głupota nie zna granic... :/ Jak tam można postępowac ze swininką? Ona nie widzi ze sie boi? Nawiązując do filmiku, czy mozna kąpać świninke krótkowłosą?
![]() |
#1481 |
Zakorzenienie
|
Mozna, ale tylko jak sie ubrudzila i jest to naparwde konieczne.
ona pokazuje jak NIE myc swinki ![]() ![]()
#1482 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1483 |
Zakorzenienie
|
#1484 |
Zakorzenienie
|
A jaka przestaraszona świnka
![]() Eh.. to musze sie wstrzymac, bo mam ochote ja wykąpać, ale jesli nie jestkonieczne to zostawie ja w spokoju ![]()
![]() |
#1485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1487 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to wszystko rozumiem, dlatego trzeba zawsze ryzyko minimaliozwać i świnki trzymac tylko na podłozu poziomym bo nawet jak nigdy nie zeskakiwały z łozka to nigdy nie wiadomo co moze im przyjsc do głowy... Cytat:
![]()
![]() |
#1488 |
Zakorzenienie
|
Powiedzcie mi co mam zrobic
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1489 |
Zadomowienie
|
A jeśli już trzeba to tylko zadek
![]() Kiedy miałm jeszcze Supełka to myłam go kiedy dostał mi jakiegoś paskudnego łupieżu. Bardzo mu sie to podobało, bo byl w misce, wydy w niej było ze trzy cm, nie moczyliśmy mu łebka... Biedna jest tamta świnka... EDIT:Kasia mnie wyprzedziła ![]() Niestety, nie umiem Ci pomóc.. Chyba musisz poczekać na Xenię
![]() |
#1490 |
Zakorzenienie
|
Xenia na pewno cos doradzi
![]() Ja jak pisalam nie mam zadnego doswiadczenia z maluchami ale moze podziel im ogorka na kilka kawałkow to sobie kazdy wezmie swoj i zje spokojnie
#1491 |
Zadomowienie
|
A ile one mają dni? Moze już je odzwyczaja od karmienia?
#1492 |
Zakorzenienie
|
jak maja te 3 tygodnie to mozna oddzielic - moj czandor byl wlasnie od matki odlaczony w tym czasie ale zaraz połączony z innym samcem i do dzis zyją sobie w zgodzie.
Moze te konflikty sa bo klatka za mala?
#1493 |
Raczkowanie
|
Urodzily sie we wtorek tydzien temu wiec 3 tygodni jeszcze nie maja tylko 1 i kilka dni. Ogorka i inne jedzonka zawsze im dziele a Bloo taka nienajedzona i tak im zabiera....aczkolwiek teraz ladnie sobie spia ale dzieci osobno i mama osobno...wogole sie nie przytulaja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1494 |
Zakorzenienie
|
moje swininki tez sie nie przytulają...
Nepa tak samo "dzioba".. Moja na szczęscie nie ma żadnych problemów ze skóra czy cos takiego ![]() Nepa przezyła mini kąpiel.. ^^ jak ja chłodziłam, to miała zamoczone łapki, troche zadku i kropelki na "pleckach" ![]()
![]() |
#1495 |
Raczkowanie
|
![]()
helou
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1496 |
Raczkowanie
|
![]()
aaaa... i zapomniałam dodać , ze zauwazylam tez ze ona tak jakby ne spala...rano miala to oczko zamkniete i nie mogla otworzyc co swiadczylo raczej o tym ze spala,ale etarz jak siedzi w klatce to siedzi w miejscu z otwartmi oczkami. choc gdy ja wezme do siebie rano pod kolderke lub popoludni una kolanka to zasypia...hmm boje sie o nia... i chce jak najlepiej..co sadzicie?jest chora?czy moze to przez to ze to 2 dzien i sie boi a to ze kicha?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1497 |
Zakorzenienie
|
z oczkiem musisz isc do weta, albo ma zapalenie albo cos jej wpadlo.
Kicha bo jest przeziębiona dlatego polecam kupic wit C w płynie dla niemowlakow w aptece (np.Juvit) i podac jej strzykawką (bez igły) do pyszczka 5 kropli - codziennie. Mozesz taz sprobowac dac na warzywku (byleby nie na ogórku) moze tez zje. Nie wlewaj tylko tejże wit do wody bo to bez sensu. Z oczkiem jak najszybiej do weta, nie da sie inaczej.
#1498 |
Raczkowanie
|
![]()
aha...czyli witaminka c do buzi codziennie 2 kropelek ... a z okiem do weterynarza??. i co ? myslicie ze oni pomoga?.dzwonialm do babki ktora mi ja sprzedawala i pwoiedziala ze sama odradza wizyty u weterynarza bo oni sami sie g...znaja na takich gryzoniach i zara zzaczna ja szprychowac zastrzykami eh;/ i nie wiem co robic...oczko na razie przemywam i dzis juz jest znacznie lepiej, w 2 tez miala ale takie raczej spiochy po spaniu (a moze poczatek znow ropy?;/) ehhh ... nie wiem czy moze poczekac do jutra jeszcze ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
Zakorzenienie
|
codziennie 5 kropli wit C a nie 2.
Nawet jak przestanie kichac powinna dostawiac (jak dorosnie to sie podaje 10 dziennie). Świnki same jej nie wytrwarzaja i nie moga utrzymac. Ja bym poszla z okiem do weta, mojej swince cos wpadlo do oka, cos tak malego ze ja tego nie widzialam - lazwilo jej mocno -poszlam do weta wyciagnall dal jakies kropeli i jest oki. Zdarza sie tak ze oczka ropieja jak maja przerosniete trzonosce, czy swinka je normalnie? Skad jestes? moze poszukamy jakiegos dobrego weta. Ja bym sie bala czekac z ropierącym okiem
#1500 |
Raczkowanie
|
witaminki bede dzis miec , akurat moja mama ma apteke takze ratowac bedziemy i damy jej witaminke na salatke. je bardzo dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.