![]() |
#1471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozstanie z facetem, część XL.
[1=f6ce7c3ca500955a4c7e3c5 6259edd7b2c023af2;8682065 0]Jest mi przykro. Mam wrażenie, że jestem najbardziej samotną osobą na świecie. Dobija mnie wizja wiosny i lata, szczęsliwych par, grupek znajomych na mieście, pijących wino i gadających całą noc.
byłam ostatnio na Dolnym Slasku, wracałam do domu pociągami 14 godzin ![]() wczoraj rozmawialismy i pod wpływem pozytywnego wrażenie zapytałam czy moge go zaprosic na kawę w ramach podziękowania. powiedzial, ze tak, wstępnie w piątek może, że da znać, ale raczej tak. miło, miło, za 5 minut, jednak nie, bo on idzie na koncert... wiecie, nie mam do niego pretensji, ale przykro mi. mam wrażenie, ze nie mogę się równać z żadną dziewczyną, że jestem po prostu dnem dna i mam ochotę znowu się zamknąć, a zdrugiej strony kurde... jestem dobrą osobą, chcę być szczęśliwa, a tu zawsze pod górkę. w pracy mam cięzki czas, nie wiem co robic... zostawac i szukac, czy rzucić i szukac, czy rzucić, wyjechac i dopiero szukac? w dodatku chyba przytyłam... ![]() wysłałam CV do idealnego miejsca... kolejna porażka, która zaboli. z przyjaciolkami kontakt mi się rozluznia. mieszkamy razem. one nie pracuja, tylko raz w tygodniu chodza na zajecia. ciagle są razem, ja ciagle w pracy... wypadłam z obiegu, czuje sie czasem jak intruz. przykro mi, to niczyja wina, ale znowu... ![]() czuję sie z tym cholernie sama.[/QUOTE]Mam podobnie. Czasem czuję się trochę przegrywem. Szukam nowej pracy od miesiąca i nadal nic sensownego nie znalazłam. Moja najlepsza koleżanka ma chłopaka i nie ma dla mnie czasu (zawsze gdy ma faceta to olewa znajomych, zmienia się to gdy jest sama). Bywa, że jestem samotna. No i palant niestety się mści. Aż się popłakałam w łazience w pracy z tego powodu. Nie brakuje mi go teraz, nie tęsknię. Chciałabym by to się nie zmieniło. Czasem o nim myślę i czuję po prostu pustkę. Z chłopakiem, którego poznałam po palancie spotykam się cały czas. I dzięki niemu wiem jak to powinno wyglądać. Ale po palancie jestem zdystansowana - boję się, że przeżyję kolejny zawód miłosny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1472 |
Wtajemniczenie
|
Ale mi dziś z tym wszystkim ciężko, tonę we łzach, pomóżcie..
![]()
![]() |
#1473 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1474 |
Wtajemniczenie
|
Facet, na którego czekałam ponad rok, ni stąd ni zowąd nagle, bez powodu przestał się do mnie odzywać, bez żadnego słowa wyjaśnienia. Czy naprawdę można zaliczyć rozpad relacji bez konkretnego powodu?
![]() ![]()
![]() |
#1475 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Można. ![]() Nie trać swojego zdrowia i łez na kogoś kto nie potrafił nawet tego zakończyć. To świadczy tylko o nim i jego uczuciach. Chyba wolisz otrząsnąć się i poczekać na kogoś wartościowego? Niż latać za kimś kto tak traktuje innych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1476 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1477 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Wiem, że to trudno zrozumieć, ale tak. Z czasem jak emocje opadną, będziesz wiedziała o czym mówię. Może być wiele powodów, inna? nie zależy mu? nic nie czuje? coś się stało? nie chce związku? Nie gdybaj..i nie rozmyślaj. Facet po prostu zostawił Cię w najbardziej chamski i bezczelny sposób. Niestety okazał się tchórzem, który nie liczy się z uczuciami innych. Też jestem po kilku rozstaniach, w tym 2x z jednym facetem. Tylko raz facet się spotkał i pokazał klasę. Reszta zostawiła mnie przez telefon z dnia na dzień. Dlatego wiem jak Ci ciężko.. Ile masz lat, że uważasz że już nie trafisz na wartościowego? Trafisz, jeśli przepracujesz te rozstanie i wyciągniesz wnioski. To jest bardzo ważne, aby następnym razem nie popełniać tych samych błędów i nie pchać się w toksyczne relacje ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1478 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1479 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1480 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1481 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Sama mam awersję do tych obrzydliwych facetów, ale czekam że może znajdzie się choć jeden, z którym będę mogła ułożyć życie. Swiat jest pełen nieszczęść, cieszmy się że tylko takie nas spotykają. Z resztą one same się rozwiążą z czasem. Zobacz ile dziewczyn tu było, przeżyło i są w związkach. Czasami wracały (ja też wrociłam) a potem już więcej się nie pojawiły. Daj sobie szansę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1482 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1483 |
Raczkowanie
|
Musi być. Nie załamuj się. Wszystko przetrwasz. Płacz ile potrzebujesz, ale nie przeciągaj tego, jak będziesz czuła się lepiej to wstań, otrzep się z tego i idź. Trzymam za ciebie i za nas wszystkie kciuki.
Mi też krwawi teraz serce. Ale będę silna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1484 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślę, że warto przypomnieć te słowa! U mnie minęły 3 miesiące od rozstania i tak jak wtedy cierpiałam i chciałam dosłownie umierać, tak teraz cieszę się, że wyszło jak wyszło i po eks zostały tylko wspomnienia. ![]() Wiecie co? Nie potrzebujemy takich srak w życiu, którzy sami nie wiedzą czego chcą, którzy sprawiają, że czujemy się jak gówno, którzy miażdżą nam samoocenę i przy których nie czujemy się wartościowe jako kobiety. Faceci bez kręgosłupów moralnych, szukających chwilowego pocieszenia w naszych ramionach, bo biedny chłopiec się zagubił i nie wie czy on chce związku czy jednak może nie chce, czy chce zaangażowania czy może jednak nie. Na przykładzie mojego eks mogę powiedzieć, że to co on odwalił to było żenujące. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jak dobrze, że nie ma go w moim życiu, naprawdę. Ja byłam frajerką i idiotką, bo prawie mu w dupę właziłam z prezentami, wakacjami, bukowaniem nam rozrywek, a kobieca intuicja dobrze mi podpowiadała, że nie warto tracić czasu na tego gościa. Naprawdę dziewczyny, jeśli wyczuwacie, że coś jest nie tak - wiejcie! Instynkt nie zawodzi, jak u zwierząt. Kolejna życiowa lekcja za mną. Teraz spotykam się z kimś innym, na spokojnie, bez pośpiechu - z kimś przy kim czuję się 100% kobietą i tego Wam wszystkim życzę! ![]() Aaa i mój eks eks (byliśmy razem ponad 2,5 roku; zerwał ze mną 1,5 roku temu) napisał do mnie wczoraj, że zerwał ze swoją dziewczyną i że nasz związek był przy tym idealny. ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1485 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Jakbym czytała o sobie. Też byłam z takim niezdecydowanym pajacem, który zmarnował mi tylko lata na poznanie kogoś normalnego. Teraz dopiero widzę, jaką byłam naiwną frajerką, która zwyczajnie dała się tak traktować. Ja również dawałam z siebie za wiele: prezenciki, obiadki, niespodzianki, organizowałam wczasy, spotkania bo mi zależało na nim i na związku. Dostałam w zamian to co Ty - zerwanie z dnia na dzień. Mój ex również po 30 jednego dnia było kocham i chce mieć z Tobą dziecko, następnego że nie kocham, chce być sam. I tak co 2 tygodnie powtórka z rozrywki : kocham wybacz bardzo żałuje, potem: ja chyba mam depresję, nie wiem czy to ma sens. (ja byłam jeszcze tyle durna że dawałam szansę i wracałam) U mnie mija miesiąc od rozstania i zaczynam cieszyć sie, że nie zmarnowałam sobie życia na takiego niezdecydowanego. Czuje się wykorzystania z uczuć, kasy, starań, troski.. wszystkiego. ![]() Dzięki za Twój wpis, pomaga mi zrozumieć, że ja też tkwiłam w takim samym bagnie i że nie tylko ja byłam z takim dzieciakiem. To, że teraz z kimś się spotykasz po takim związku (toksycznej relacji) daje dla mnie światełko w tunelu. Nie ukrywam, że po takich związkach i z takim manipulatorem i egoistą ciężko jest się psychicznie pozbierać. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1486 |
Raczkowanie
|
Stwierdziłam dziś, ze muszę się tu udzielić...
Nie radzę sobie w ogóle, minęły prawie dwa miesiące od rozstania a u mnie nic się nie zmienia. Przez cały weekend nie wyszłam z łóżka, na zmianę śpię, płaczę i siedzę na kompie. Chciałabym, żeby mnie ktoś po prostu mocno przytulił i pozwolił się wyryczeć, ale nie ma nikogo takiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
WYMIANA Nie znoszę osób przemądrzałych, których ich ZAWSZE musi być na wierzchu. I do tego w ich mniemaniu ZAWSZE mają rację. Dieta cud- seks i głód. Edytowane przez Dolczi Czas edycji: 2019-05-26 o 22:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1488 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Do psychologa chodzę, do psychiatry również, biorę leki, które narazie pomagają mi tylko jako tako funkcjonować - tj. wstawać do pracy, ogarniać podstawowe potrzeby. Nie ma narazie mowy o innych aktywnosciach... W pracy się nawet uśmiecham i żartuję z koleżankami ale w środku ból jest olbrzymi. Wczoraj wieczorem nie mogłam się przez 2 godziny uspokoić, wyłam jak zarzynane zwierzę :/ potwornie jest ciężko ![]() A jestem z Poznania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda - myślałam, że jesteś może ze stolicy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1490 |
Raczkowanie
|
U mnie leci już 4 miesiąc od rozstania. Teraz jest jakoś łatwiej, może dlatego że to już 3 nasze rozstanie... Albo nie wiem które... Nie myślę o nim zbytnio właściwie już wcale. Już nie myślę o wspólnej przyszłości i jak to mogłoby być. Nie ma nas i nie będzie. Zaczęłam wychodzić z domu, bo do tej pory siedziałam głównie w książkach. Spotykałam się na stopie kolezenskiej z pewnym chłopakiem, ale wiem że mu się podobam i on nie spotykał się jak z koleżanką. Fajnie się gadało i w ogóle, ale w głębi duszy nie czułam że coś z tego bedzie. Czułam taką wewnętrzna pustkę i zaczęłam wątpić że w ogóle kogoś jeszcze pokocham.
Aż tu napisał do mnie mój stary znajomy, z którym kiedys kiedyś w czasach jeszcze licealnych po wczesne studia się spotykałam w paczce znajomych. Zawsze mieliśmy super kontakt, świetnie się dogadywaliśmy. Był taki okres, że mieliśmy się ku sobie ale ja się wystraszyłam i zrezygnowałam. Trochę przez odległość, bo on poszedł na studia dość daleko ode mnie. Kontakt się uciął, ja miałam chłopaka on dziewczynę i tak życie płynęło. Az do czasu kiedy nasza wspólna znajoma powiedziała mu, że jestem sama. Odezwał się do mnie i tak zaczęliśmy pisać. Znowu wróciła ta nic porozumienia którą mieliśmy, bardzo go lubiłam. On wydoroślał, ogarnął się. No i tak w sumie wyszło spontanicznie, że przyjechał do mnie. Spędziliśmy miło czas. Ja potrzebowałam takiego kontaktu i on też. Później znowu przyjechał. Na początku znowu czułam, że nic z tego, że ja się nie zakocham. Ustaliliśmy, że póki co żadne z nas nie chce się wiązać ale możemy się spotykać bo oboje mamy potrzebę bliskości z drugim człowiekiem. Pomyślałam, że spoko, bo bardzo go lubię, dobrze się znamy, uwielbiam spędzać z nim czas. Ale jakoś tak jak pojechał, to zaczęłam czuć coś dziwnego, jakaś taka tęsknota mnie naszła. Nawet tylko żeby rozmawiać, spędzać czas. On pojechał do siebie i teraz milczy. A ja głupia siedzę i myślę o nim. Czuje że źle to wszystko rozegrałam. Możliwe że za kilka dni będzie okazja żeby się spotkać bo będę bliżej niego, miałby całkiem blisko żeby przyejchać się spotkać. Z tamtym drugim chłopakiem nie chce się spotykać, nie chce robić mu nadziei a trochę czuję że już mu ja zrobiłam. Wszystko się znowu skomplikowało. Nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1491 |
Przyczajenie
|
Rozstanie z facetem, część XL.
Wiec i ja dolaczam do watku. Prawdopodobnie rozstalam sie z moim chlopakiem po 7 latach zwiazku. Poklocilismy sie o pierdołe - ostatnimi czasy w ogole mnie nie wspieral, nie interesowal sie mna i w koncu nie wytrzymalam i mu to powiedzialam... a on po prostu przestal sie do mnie odzywac. Wyciagnelam pierwsza reke, chcialam spotkac sie, porozmawiac. Caly czas spotykam sie z odmowa... albo mnie ignoruje, albo odpisuje tylko, ze sie nie spotkamy. nie widze w tym momencie szansy na uratowanie naszego zwiazku, skoro nie ma na tyle odwagi, zeby sie spotkac i porozmawiac... bardzo mi ciezko, bo najgorsze jest trwanie w takim zawieszeniu... myslalam, ze po tylu latach zasluguje chociaz na cos takiego jak rozmowa...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1492 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1493 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1494 |
Przyczajenie
|
Nie myślałam że ja również dołączę do tego wątku ale no, może i dobrze. Byliśmy razem przez 1,5 roku. Nie akceptowal m.in że się malowalam i miałam przyjaciółki z którymi i tak kontakt mi się osłabił przez niego. Do zerwania doszło kiedy pojechałam na zakupy a pomalowalam się lekko bo w końcu ładna pogoda i chciałam odzyc a wysłałam mu zdjęcie... Nie wiem czy śmiać się czy płakać.. Smutno bo był dla mnie ważny ale z drugiej strony takie zachowanie na dorosłego faceta który myśli o zakładaniu rodziny?..
![]() ![]() |
![]() |
#1495 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1496 |
Przyczajenie
|
Dołączam do wątku i ja po tym jak okazało się, że mój facet zdradza mnie ze swoją byłą, z którą rozstał się z powodu jej zdrady. Nie ukrywam, że ciężko mi to przyjąć i nie mogę w to uwierzyć mimo, że minęło już pół roku. Czy któraś z Was miała podobne doświadczenie i może podzielić się tym jak sobie poradziła?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1497 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1498 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Byliśmy razem 8 miesięcy, a przerwa pomiędzy jego związkami wynosiła jakieś 3 miesiące. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1499 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1500 |
Rozeznanie
|
Tak się dzisiaj szwendam po internetach i cyk, przypomniało mi się o tym miejscu
![]() Mam nadzieję, że u 'starej gwardii' wszystko dobrze, a nowym dziewczynom życzę dużo siły! Pozdrawiam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:00.