|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 | |
Her Worshipfulness
|
Dot.: "Co to za perfumy?", czyli prośba o pomoc w zidentyfikowaniu flakonika/perfum
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1472 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: POMOCY !! Czy ktos z Was wie co to za perfumy ? ? ?
Cytat:
podbijam pytanie, ciekawa jestem co może tak pachnieć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1473 |
Zakorzenienie
|
Dot.: "Co to za perfumy?", czyli prośba o pomoc w zidentyfikowaniu flakonika/perfum
Poivre Piquant, Piper Nigrum
![]()
![]() |
#1474 |
Raczkowanie
|
![]() Asiuuuuula , jessica855, _carlajna_ - dziękuję Wam pięknie!! ![]() ![]() Jak na razie serdecznie dziękuję za pomoc! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1475 |
Przyczajenie
|
Poszukuję perfum
Witam
poszukuję takiej perfumy nie pamiętam dokładnie nazwy ,,vectro verso,, buteleczka była okrągła ale płaska(płaski walec) na górze ,,psikacz,, był plastikowy były różne kolory buteleczek najbardziej podobałami się bronzowa używałam jej może z 10lat temu nie wiem czy nadal jest dostępna ale może ktoś kojarzy możę zmienili nazwę czy buteleczkę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1476 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Poszukuję perfumy
może któraś z versus time Versace? ale brązowej butelki raczej nie było...
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...dt.html&next=1 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1477 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Poszukuję perfumy
Cytat:
![]() ![]() Były Versus Donna Gianni Versace w brązowym flakonie. Ale to był raczej wycinek walca.
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1478 |
Raczkowanie
|
Przepraszam jeżeli mój post pojawił się nie w tym wątku co trzeba,ale nie znalazłam odpowiedniejszego.Po pierwsze muszę to powiedzieć jesteście wszystkie niesamowite,taka wiedza zasługuje na ogromny szacunek
![]() ![]() ![]() No i tak:podoba mi się obsession ck,ale jest za mocny,czuję się w nim staro.Podoba mi sie lolila L ale jest za słodki i ciut za nudny,ponad wszystko kocham gio ale nie nadaje się na co dzień, najczęściej używam burbery london i jimmy cho bo są jak dla mnie najbardziej neutralne w mojej kolekcji,mam też code ale ten z kolei pachnie mi bardzo przeciętnie podobnie jak euphoria.Ja szukam pięknego i seksownego zapachu ale nie dominującego lecz podkreślającego mnie,fajnie było by gdyby był w miarę charakterystyczny.Za wszelkie rady będę wdzięczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1479 |
Zadomowienie
|
Moje typy:
Cacharel- Liberte Hugo Boss- intense Dior- Miss Dior Cherie C. Klein- Eternity |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1480 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1481 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, w którym wątku zapytać, więc pytam tutaj, gdyż potraficie po takich szczególikach odnależć właściwą flaszkę, że kapelusze z głów.
Mam trochę inną prośbę. Otóż wiele perfum odrzuca mnie, gdyż wyczuwam w nich ostrą wwiercającą się w noś nutę, której nie umiem zidentyfikować (w ogóle mam problem z nutami zapachowymi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eternity jest bardzo mocne,wyraziste.Na codzień wolę Hugo Boss Intense.
![]() |
![]() |
#1483 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1484 |
Raczkowanie
|
Zaginiony zapach...
Kobiety moje drogie, rwę włosy z głowy więc postanowiłam jednak poprosić Was o pomoc. Szukam zapachu, tego jedynego, ulubionego, jednak... Jawi mi się tylko jako mgliste wspomnienie sprzed kilku lat, kiedy pewna dziewczyna idąca obok mnie na mieście rozpyliła wokół cudowny zapach. W pamięci pozostał tylko zapach i wygląd buteleczki.
Dziewczyny, to był zapach świeżo otwartego soku jabłkowego. Perfumy zamknięte w prostej buteleczce graniastosłupa, kolor żółto-pomarańczowy, jasno miodowy. Korka niestety nie pamiętam. Prosta, bez żadnych ozdób buteleczka. Gdybym tylko znała ich nazwę... Szukałam już w perfumeriach, drogeriach, pytałam koleżanki, znajome znajomych i nic. POMOCY! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1485 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaginiony zapach...
Moze wśród tych znajdziesz:
http://www.fragrantica.com/notes/Apple-146.html A dla mnie najbardziej jabłkowy jest : http://www.perfunauci.pl/thumbnail/n...-about-eve.jpg
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) Edytowane przez pin3ska Czas edycji: 2011-09-14 o 16:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1486 |
Przyczajenie
|
Dzień dobry Panie,
Moja histiria, to historia wielkiego uczucia, które nie mogło trwać wiecznie. Historia wspaniałych uniesień, goryczy porażki, tęsknoty i niespełnienia. Historia, która się wydarzyła 24 lata temu. Pozostały wspomnienia.Chwil. I teraz chciałbym wrócić do nich wysyłając kobiecie mojego życia perfum, których wtedy używała, a których – jak się zapewne już domyślacie – nie mogę nigdzie znaleźć(kupić ). Znam nazwę i rok, w którym były produkowane: CLIN D'OEIL ( rok 1984) BY BOURJOIS Poszukałem trochę, ale znalazłem tylko “odmiany” tych perfume, jak np. Bourjois Clin d'Oeil Lovely Girl czy Bourjois Clin D'Oeil Passionnee Mnie sie jednak wydaje,że wtedy była to woda toaletowa nazwana po prostu CLIN D'OEIL. Bardzo proszę Was o pomoc w potwierdzeniu, że w tym roku ( 1984 ) była ta woda produkowana o samej nazwie CLIN D'OEIL , a jeśli tak, to gdzie mogę ją kupić. Dziekuje za wszelką pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1487 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tu kilka słów cyt z Parfums, prestige et haute couture
![]() |
![]() |
#1488 |
Przyczajenie
|
Ech i jest pierwsza odpowiedź ;-) dziekuję. Znam angielski i niemiecki, ale akurat nie francuski - pewnie nauczę sie tego jezyka dla Niej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1489 | ||
Zakorzenienie
|
wyłącznym dytrybutorem jest firma Sofralux, ale czy Oni coś pomogą....
Pisz bezpośrednio do Bourjois, po angielsku pisz... Choć u nich na stronie też nie ma żadnych informacji o tym akurat zapachu.... Napisz może do tego sprzedającego: http://allegro.pl/perfumy-uzywane-ro...771932138.html miał tę flaszkę pośród innych i widzę że nie było ofert kupna, być może jeszcze ma , wiem że używka to nie nowa pełna flaszka, ale lepszy rydz niż nic póki co ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1490 |
Zakorzenienie
|
Mam zagadke dla znawczyn wszystkich perfum, takze tych z nizszej polki. Bylam na weselu w malej miejscowosci, gdzie na jednej pani czulam bardzo ladne perfumy. Znam sie calkiem calkiem mowiac skromnie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1491 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1492 |
Przyczajenie
|
do usunięcia
![]() Edytowane przez ooolooo Czas edycji: 2011-09-19 o 20:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1493 |
Przyczajenie
|
Witam!
Jak wiele innych osób w wątku poszukuję perfum. Raz zauważone w Sephorze są już teraz nie do odnalezienia. Znaki szczególne: 1) pomarańczowy (cytrusowy) rześki zapach 2) buteleczka prostokątna bez udziwnień 3) napisy na butelce prawdopodobnie złote/żółte raczej w układzie poziomym 4) kolor butelki (bądź też płynu) błękitny 5) to raczej nie "Moschino Funny!" (chociaż dałbym głowę, że zapach baaardzo podobny) bo brak złotych napisów i cena była chyba wyższa Szukam i szukam i nigdzie nie widzę... Może ktoś coś podpowie. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1494 |
Zadomowienie
|
Może D&G Light blue??????
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1495 |
Przyczajenie
|
BVL Notte, Lanvin Oxygene, Michael Kors Island ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1496 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Butelka w kształcie piersiówki-jaki męski zapach
A ja mam pytanie na które pewnie nie będziecie znały odpowiedzi, bo nie znam nawet flakonu
![]() ![]() Pachniały taki pięknie, słodko, coś jakby gumki do gumowania, te kolorowe, pachnące-wiecie o które chodzi?? Chciałabym mieć taki zapach z sentymentu, bo kojarzą mi się z dzieciństwem. Kojarzycie zapach pachnący gumkami do ścierania?? A może znacie coś podobnego?? Z góry dziękuję za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1497 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1498 |
Zakorzenienie
|
A mogę je gdzieś powąchać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1499 |
Zakorzenienie
|
![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1500 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Możesz nawet zamówić próbkę prosto do domu, na www.missala.pl
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.