"Co to za perfumy?", czyli prośba o pomoc w zidentyfikowaniu flakonika/perfum - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-31, 14:52   #1471
_carlajna_
Her Worshipfulness

Dot.: "Co to za perfumy?", czyli prośba o pomoc w zidentyfikowaniu flakonika/perfum

Cytat:
Napisane przez lady_sparrow Pokaż wiadomość
widziałam ostatnio w douglasie perfumy (niestety nie mogę ich odnaleźć;/), kolor niebieski nazwa coś na "F" lub "A" (dłuższa) chyba, wysoka buteleczka, nazwa chyba "Ice 'coś tam' " ale nie jestem pewna... na początku pachną delikatnie, później trochę mocniej, a na końcu znów delikatnie... piękny zapach

może któraś z Was wie o jaki zapach mi chodzi?
Co prawda zapachu nie znam ale może to Davidoff Cool Water Ice fresh, takie jak tu
Stary 2011-08-31, 14:56   #1472
Marei
Zakorzenienie

Dot.: POMOCY !! Czy ktos z Was wie co to za perfumy ? ? ?

Cytat:
Napisane przez ssue Pokaż wiadomość
Szlam dziś w Galerii za dziewczyną która pachniała ostrym, czarnym pieprzem. Co to mogło być? To był zapch bardzo dosłowny, nie czułam nic oprócz tego pieprzu. Moglobybyć to coś z Demeter ale on miały ogon, były bardziej "szlachetne". Może coś niszowego?

podbijam pytanie, ciekawa jestem co może tak pachnieć
Stary 2011-08-31, 15:03   #1473
dottoressa
Zakorzenienie

Dot.: "Co to za perfumy?", czyli prośba o pomoc w zidentyfikowaniu flakonika/perfum

Poivre Piquant, Piper Nigrum

ROZLICZENIA: klik
dottoressa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-31, 15:20   #1474
lady_sparrow
Raczkowanie

Red face Dot.: "Co to za perfumy?", czyli prośba o pomoc w zidentyfikowaniu flakonika/perfum

Asiuuuuula , jessica855, _carlajna_ - dziękuję Wam pięknie!! W tym tyg będę chciała pobiegać po drogeriach i spr wszystkie Wasze propozycje- jak tylko znajdę ten zapach to napiszę co to było!
Jak na razie serdecznie dziękuję za pomoc!
lady_sparrow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-06, 15:23   #1475
avanti67
Przyczajenie

Poszukuję perfum

Witam
poszukuję takiej perfumy nie pamiętam dokładnie nazwy ,,vectro verso,, buteleczka była okrągła ale płaska(płaski walec) na górze ,,psikacz,, był plastikowy były różne kolory buteleczek najbardziej podobałami się bronzowa używałam jej może z 10lat temu nie wiem czy nadal jest dostępna ale może ktoś kojarzy możę zmienili nazwę czy buteleczkę
avanti67 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-06, 15:57   #1476
dixi
Zakorzenienie

GG do dixi
Dot.: Poszukuję perfumy

może któraś z versus time Versace? ale brązowej butelki raczej nie było...
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...dt.html&next=1
dixi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-06, 17:50   #1477
Karkki
Zakorzenienie

Dot.: Poszukuję perfumy

Cytat:
Napisane przez avanti67 Pokaż wiadomość
Witam
poszukuję takiej perfumy nie pamiętam dokładnie nazwy ,,vectro verso,, buteleczka była okrągła ale płaska(płaski walec) na górze ,,psikacz,, był plastikowy były różne kolory buteleczek najbardziej podobałami się bronzowa używałam jej może z 10lat temu nie wiem czy nadal jest dostępna ale może ktoś kojarzy możę zmienili nazwę czy buteleczkę
Dlaczego mnie ta perfuma kojarzy się z Fabio Verso?
Były Versus Donna Gianni Versace w brązowym flakonie. Ale to był raczej wycinek walca.

- Terry Pratchett
Karkki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-06, 18:24   #1478
ChinaDoll30
Raczkowanie

Przepraszam jeżeli mój post pojawił się nie w tym wątku co trzeba,ale nie znalazłam odpowiedniejszego.Po pierwsze muszę to powiedzieć jesteście wszystkie niesamowite,taka wiedza zasługuje na ogromny szacunekja też kocham perfumy,mam kilka (naście?)buteleczek ale nie jestem aż taką znawczynią,do tego żaden z zapachów które mam nie urzekł mnie do końca.Tutaj pojawia się moje pytanie ,czy możecie mi doradzić jakiś zapach,albo kilka jestem drobną blondynką,temperament cicha woda styl ubierania rockowo ,coś jak Rihanna albo Michael J.
No i tak:podoba mi się obsession ck,ale jest za mocny,czuję się w nim staro.Podoba mi sie lolila L ale jest za słodki i ciut za nudny,ponad wszystko kocham gio ale nie nadaje się na co dzień, najczęściej używam burbery london i jimmy cho bo są jak dla mnie najbardziej neutralne w mojej kolekcji,mam też code ale ten z kolei pachnie mi bardzo przeciętnie podobnie jak euphoria.Ja szukam pięknego i seksownego zapachu ale nie dominującego lecz podkreślającego mnie,fajnie było by gdyby był w miarę charakterystyczny.Za wszelkie rady będę wdzięczna
ChinaDoll30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-07, 22:08   #1479
anusia997
Zadomowienie

Moje typy:
Cacharel- Liberte
Hugo Boss- intense
Dior- Miss Dior Cherie
C. Klein- Eternity
anusia997 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-08, 13:13   #1480
ChinaDoll30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anusia997 Pokaż wiadomość
Moje typy:
Cacharel- Liberte
Hugo Boss- intense
Dior- Miss Dior Cherie
C. Klein- Eternity
dziękuję eternity miałam parę lat temu ale już nie pamiętam jak pachnie,pozostałe znam tylko z nazwy chętnie sprawdzę w perfumerii.
Stary 2011-09-10, 20:03   #1481
dobbinka
Zakorzenienie

Nie wiem, w którym wątku zapytać, więc pytam tutaj, gdyż potraficie po takich szczególikach odnależć właściwą flaszkę, że kapelusze z głów.
Mam trochę inną prośbę. Otóż wiele perfum odrzuca mnie, gdyż wyczuwam w nich ostrą wwiercającą się w noś nutę, której nie umiem zidentyfikować (w ogóle mam problem z nutami zapachowymi). Ta nuta jest jakby słodka. Na pewno czułam ją w Crystal Noir, w Fantasty BS i na początku w Lolicie klasycznej (to te, które wąchałam ostatnio), a nie ma tego na pewno Opium, świeżości typu Cool Water, Echo, ani Habanita, czy Eternity. Czy macie pomysł, co to może być, żebym mogła unikać przy rozbiórkach w ciemno? Często, niestety, zapachy rozwijają się na mnie nietypowo i wyczuwam tego "wwierciocha" w nosie i kicham nawet.
dobbinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-11, 16:27   #1482
platekrozy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusia997 Pokaż wiadomość
Moje typy:
Cacharel- Liberte
Hugo Boss- intense
Dior- Miss Dior Cherie
C. Klein- Eternity
ChinaDoll30 wydaje mi się,że podobne perfumy lubimy z wymienionych mam pogrubione i te Ci doradzam.
Eternity jest bardzo mocne,wyraziste.Na codzień wolę Hugo Boss Intense.

platekrozy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-12, 13:18   #1483
ChinaDoll30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez platekrozy Pokaż wiadomość
ChinaDoll30 wydaje mi się,że podobne perfumy lubimy z wymienionych mam pogrubione i te Ci doradzam.
Eternity jest bardzo mocne,wyraziste.Na codzień wolę Hugo Boss Intense.
Dziękuję bardzo do tej pory udało mi się wyniuchać w perfumerii eternity i dior, cacharel i boss nie było,eternity też przypadł mi do gustu i już jest częścią mojej kolekcji,dior tak sobie bez szczególnej namiętnościnie wiem tylko co zrobić z tymi których już nie używam,takie jak flower kenzo mam tylko raz psiknięte,może na ebayu sprzedać?sprzedajecie swoje nieudane zakupy?
Stary 2011-09-14, 16:05   #1484
Izuszka
Raczkowanie

Zaginiony zapach...

Kobiety moje drogie, rwę włosy z głowy więc postanowiłam jednak poprosić Was o pomoc. Szukam zapachu, tego jedynego, ulubionego, jednak... Jawi mi się tylko jako mgliste wspomnienie sprzed kilku lat, kiedy pewna dziewczyna idąca obok mnie na mieście rozpyliła wokół cudowny zapach. W pamięci pozostał tylko zapach i wygląd buteleczki.

Dziewczyny, to był zapach świeżo otwartego soku jabłkowego. Perfumy zamknięte w prostej buteleczce graniastosłupa, kolor żółto-pomarańczowy, jasno miodowy. Korka niestety nie pamiętam. Prosta, bez żadnych ozdób buteleczka. Gdybym tylko znała ich nazwę...

Szukałam już w perfumeriach, drogeriach, pytałam koleżanki, znajome znajomych i nic. POMOCY!
Izuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-14, 16:56   #1485
pin3ska
Zakorzenienie

Dot.: Zaginiony zapach...

Moze wśród tych znajdziesz:

http://www.fragrantica.com/notes/Apple-146.html

A dla mnie najbardziej jabłkowy jest :

http://www.perfunauci.pl/thumbnail/n...-about-eve.jpg

...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel)

Edytowane przez pin3ska
Czas edycji: 2011-09-14 o 16:59
pin3ska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-15, 14:48   #1486
tenre
Przyczajenie

Dzień dobry Panie,
Moja histiria, to historia wielkiego uczucia, które nie mogło trwać wiecznie. Historia wspaniałych uniesień, goryczy porażki, tęsknoty i niespełnienia. Historia, która się wydarzyła 24 lata temu. Pozostały wspomnienia.Chwil. I teraz chciałbym wrócić do nich wysyłając kobiecie mojego życia perfum, których wtedy używała, a których – jak się
zapewne już domyślacie – nie mogę nigdzie znaleźć(kupić ). Znam nazwę i rok, w którym były produkowane:
CLIN D'OEIL ( rok 1984)
BY BOURJOIS

Poszukałem trochę, ale znalazłem tylko “odmiany” tych perfume, jak np.
Bourjois Clin d'Oeil Lovely Girl czy Bourjois Clin D'Oeil Passionnee
Mnie sie jednak wydaje,że wtedy była to woda toaletowa nazwana po prostu CLIN D'OEIL.

Bardzo proszę Was o pomoc w potwierdzeniu, że w tym roku ( 1984 ) była
ta woda produkowana o samej nazwie CLIN D'OEIL , a jeśli tak, to gdzie mogę ją kupić. Dziekuje za wszelką pomoc.
tenre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-15, 14:59   #1487
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tenre Pokaż wiadomość
Dzień dobry Panie,
Moja histiria, to historia wielkiego uczucia, które nie mogło trwać wiecznie. Historia wspaniałych uniesień, goryczy porażki, tęsknoty i niespełnienia. Historia, która się wydarzyła 24 lata temu. Pozostały wspomnienia.Chwil. I teraz chciałbym wrócić do nich wysyłając kobiecie mojego życia perfum, których wtedy używała, a których – jak się
zapewne już domyślacie – nie mogę nigdzie znaleźć(kupić ). Znam nazwę i rok, w którym były produkowane:
CLIN D'OEIL ( rok 1984)
BY BOURJOIS

Poszukałem trochę, ale znalazłem tylko “odmiany” tych perfume, jak np.
Bourjois Clin d'Oeil Lovely Girl czy Bourjois Clin D'Oeil Passionnee
Mnie sie jednak wydaje,że wtedy była to woda toaletowa nazwana po prostu CLIN D'OEIL.

Bardzo proszę Was o pomoc w potwierdzeniu, że w tym roku ( 1984 ) była
ta woda produkowana o samej nazwie CLIN D'OEIL , a jeśli tak, to gdzie mogę ją kupić. Dziekuje za wszelką pomoc.
Tak , była. Ale kupić ją będzie trudno, o ile w ogóle możliwe

tu kilka słów cyt z Parfums, prestige et haute couture

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-15, 15:06   #1488
tenre
Przyczajenie

Ech i jest pierwsza odpowiedź ;-) dziekuję. Znam angielski i niemiecki, ale akurat nie francuski - pewnie nauczę sie tego jezyka dla Niej , bo moze bedzie potrzebny do kontaktu z firmą we Francji. A może jest jakieś przedstawicielstwo BOURJOIS w Polsce. I może oni by pomogli ?
Stary 2011-09-15, 15:31   #1489
skarbiatko
Zakorzenienie

wyłącznym dytrybutorem jest firma Sofralux, ale czy Oni coś pomogą....
Pisz bezpośrednio do Bourjois, po angielsku pisz...
Choć u nich na stronie też nie ma żadnych informacji o tym akurat zapachu....

Napisz może do tego sprzedającego:
http://allegro.pl/perfumy-uzywane-ro...771932138.html
miał tę flaszkę pośród innych i widzę że nie było ofert kupna, być może jeszcze ma , wiem że używka to nie nowa pełna flaszka, ale lepszy rydz niż nic póki co

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-15, 15:53   #1490
ropuszka
Zakorzenienie

Mam zagadke dla znawczyn wszystkich perfum, takze tych z nizszej polki. Bylam na weselu w malej miejscowosci, gdzie na jednej pani czulam bardzo ladne perfumy. Znam sie calkiem calkiem mowiac skromnie i cos mi oczywiscie ten zapach przypominal tylko nie wiem co Powiedzialabym, ze zapach byl kwiatowo-owocowy, raczej swiezy, ale nie zimny, morski itd. Klimatem podobny do Rush2 Gucci, ale to na pewno nie to. Dosc trwaly albo uzytkowniczka co chwile sie dopsikiwala - nie wiem. Przychodzi mi do glowy, ze to moze cos z Avonu albo celebrytek, mam takie typy (po opisach) jak Up to you Avonu i Halloween kiss sexy (nie niuchalam osobiscie). Na pewno zaden niszowiec jak juz cos "lepszego" to chyba tylko z polki rossmanowej bo nie ma tam w okolicy luksusowych perfumerii (wiem, wiem, to nie argument) prosze o wszelkie propozycje
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-16, 08:26   #1491
tenre
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość
wyłącznym dytrybutorem jest firma Sofralux, ale czy Oni coś pomogą....
Pisz bezpośrednio do Bourjois, po angielsku pisz...
Choć u nich na stronie też nie ma żadnych informacji o tym akurat zapachu....

Napisz może do tego sprzedającego:
http://allegro.pl/perfumy-uzywane-ro...771932138.html
miał tę flaszkę pośród innych i widzę że nie było ofert kupna, być może jeszcze ma , wiem że używka to nie nowa pełna flaszka, ale lepszy rydz niż nic póki co
No, to zaczynam poszukiwania. Śliczny masz "nick" IMO ;-)
Stary 2011-09-17, 19:04   #1492
ooolooo
Przyczajenie

do usunięcia

Edytowane przez ooolooo
Czas edycji: 2011-09-19 o 20:49
ooolooo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-17, 19:13   #1493
ooolooo
Przyczajenie

Witam!

Jak wiele innych osób w wątku poszukuję perfum. Raz zauważone w Sephorze są już teraz nie do odnalezienia.

Znaki szczególne:
1) pomarańczowy (cytrusowy) rześki zapach
2) buteleczka prostokątna bez udziwnień
3) napisy na butelce prawdopodobnie złote/żółte raczej w układzie poziomym
4) kolor butelki (bądź też płynu) błękitny
5) to raczej nie "Moschino Funny!" (chociaż dałbym głowę, że zapach baaardzo podobny) bo brak złotych napisów i cena była chyba wyższa

Szukam i szukam i nigdzie nie widzę...
Może ktoś coś podpowie.

Pozdrawiam
ooolooo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-18, 08:06   #1494
anusia997
Zadomowienie

Może D&G Light blue??????
anusia997 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-20, 19:41   #1495
hiroshima_mon_amour
Przyczajenie

BVL Notte, Lanvin Oxygene, Michael Kors Island ?
hiroshima_mon_amour jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-23, 19:48   #1496
mała82
Zakorzenienie

Dot.: Butelka w kształcie piersiówki-jaki męski zapach

A ja mam pytanie na które pewnie nie będziecie znały odpowiedzi, bo nie znam nawet flakonu ale pamiętam pewne perfumy, których używała mama mojej koleżanki, a czasem i ona jak jej podkradła.
Pachniały taki pięknie, słodko, coś jakby gumki do gumowania, te kolorowe, pachnące-wiecie o które chodzi?? Chciałabym mieć taki zapach z sentymentu, bo kojarzą mi się z dzieciństwem. Kojarzycie zapach pachnący gumkami do ścierania?? A może znacie coś podobnego?? Z góry dziękuję za pomoc
Stary 2011-09-23, 21:11   #1497
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez mała82 Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie na które pewnie nie będziecie znały odpowiedzi, bo nie znam nawet flakonu ale pamiętam pewne perfumy, których używała mama mojej koleżanki, a czasem i ona jak jej podkradła.
Pachniały taki pięknie, słodko, coś jakby gumki do gumowania, te kolorowe, pachnące-wiecie o które chodzi?? Chciałabym mieć taki zapach z sentymentu, bo kojarzą mi się z dzieciństwem. Kojarzycie zapach pachnący gumkami do ścierania?? A może znacie coś podobnego?? Z góry dziękuję za pomoc
Niektórym tak kojarzy się Robert Piguet Fracas

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-23, 21:17   #1498
mała82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
A mogę je gdzieś powąchać W ogóle takich nie kojarzę
Stary 2011-09-23, 21:29   #1499
Karkki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
A niektórym Blonde Versace, ale tylko w mikroskopijnych ilościach.

- Terry Pratchett
Karkki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-23, 22:27   #1500
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez mała82 Pokaż wiadomość
A mogę je gdzieś powąchać W ogóle takich nie kojarzę
Możesz nawet zamówić próbkę prosto do domu, na www.missala.pl

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości