![]() |
#1471 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Praca jako au-pair
Cytat:
Nie jestem w sumie zdenerwowana, ale jak teraz pakowałam kolczyki itp., to trochę mi się na płacz zebrało. ![]() Mama ostatnio ma ze mną na pieńku, a raczej ja z nią, więc sytuacja potęguje nerwy, ale tata jest spokojny, on był za tym wyjazdem. ![]() Przy odprawie mogę mieć tylko paszport lub tylko dowód? Bilet dostanę tam, gdzie będę zdawać bagaż ( w tym check-in )? A kontrolna celna jest dopiero później? Ja się zgubię do której bramki mam iść na lotnisku, żeby mnie zawiozło tym busikiem do samolotu. ;( |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1472 |
Zakorzenienie
|
przy odprawie mozesz miec paszport lub dowod, a bilet dostajesz tak wlasnie przy odprawie, a do kotrej bramki isc i co i jak powiedza Ci przy odprawie i napewno sie nie zgubisz, idz za ludzmi z Twojej kolejni!
![]() bedzie dobrze!
#1473 |
Raczkowanie
|
Kinia,ja też trzymam mocno kciuki!
za to mam dla was bojowe zadania,wiem,że była tu już dyskusja o prezentach,ale tak...dzieciom coś tam w smyku wybiorę(mam nadzieję).Ale co z rodzicami?Oni mieli juz 4 au pair Polki,więc albumów o Polsce mają dużo...Macie jakiś pomysł?
#1474 |
Wtajemniczenie
|
Mam ten sam problem, dziś jeszcze jadę po prezenty. Myślę o kupnie czegoś w Cepelii, ale co ja tam facetowi kupię?!
Zero kontaktu od hostów, zaczynam się denerwować. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1475 |
Konto usunięte
|
kinia a ty masz nr?
to moze zadzwon, nie wiem ja Hostom nic nie kupuje, chyba ze ptasie mleczko hihi ![]() malej wole cos kupic |
![]() ![]() |
![]() |
#1476 |
Lady of Harley-Davidson
|
cu. Kinia: moze kup polska wodke jakas dobra? Debowa, pana tadzia?
co do samolotow, terminali itp watpliwosci tu macie watek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=56171 w ktorym jest doslownie wszystko ![]() edit. a ja, cholera, nie moge nic znalezc. jak ktos jest normalny mily i ma ladne dzieci to chce koniecznie od 1 czerwca, a ja moge najwczesniej od 15 ![]()
Edytowane przez Agniesia666 Czas edycji: 2009-05-09 o 10:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1477 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1478 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
moim zadaniem jest wstac rano, przygotowac kanapke chlopacowi puscic go do szkoly, potem obudzic dziewczyni przygotowac je i doprowadzic do szkoly... potem mam wolne o 15 musze odebrac dziewczynki ze szkoly, od 15 do 16 musze na nie uwazac a o 16 przychodzi hostka i potem musze pomoc przy kolacji ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1479 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1480 |
Wtajemniczenie
|
Do moich obowiązków należy za to doglądanie dziewczynek po południu ( wcześniej jest niania, która pomaga też w całym domu, dlatego muszę uważać, żeby małe nie niszczyły jej pracy ). Nie wiem tylko, po co im au pair, może chcą zaoszczędzić, zamiast brać nianię na cały dzień?
![]() Ranki mam dla siebie, mogę wtedy chodzić na niemiecki. |
![]() ![]() |
![]() |
#1481 |
Lady of Harley-Davidson
|
20,5
![]() ![]() edit. cu.Kinia a Ty super wymiatasz po niemiecku czy tak normalnie? [tylko powiedz szczerze]
Edytowane przez Agniesia666 Czas edycji: 2009-05-09 o 11:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1482 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1483 |
Zadomowienie
|
tak jak ja xD juz sobie wyobrazam nasza prace ![]() a do tych dziadkow jedziesz w koncu ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1484 |
Raczkowanie
|
Kinia,zartujesz?
![]() ![]() ![]() http://www.aupair-world.net/aupair_detail/?a=795763 http://www.aupair-world.net/aupair_detail/?a=795496 cos dla dziewczyn chcacych do francji tylko na wakacje. Aerith jak tam ta rodzinka, z ktora piszesz maile? |
![]() ![]() |
![]() |
#1485 |
Konto usunięte
|
nauczycie sie
![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Agniesia666 jak ida poszukiwania? ![]() co studiujesz? ![]() gdzie szukasz rodzinek przedewszystkim? czy nie masz okreslonych miejsc gdzie chcesz byc ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1486 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja wciaz nie moge znalezc rodziny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest różnica co? na dodatek, Hostka mi mowiła, ze nianie we Francji pracują do 18 i ani minuty dłużej. Oczywiście jesli nie ustalą z rodziną, że będą np do 22 ....ale takie przysyłane z agencji nie moga pracowac dłuzej niz do 18. Milka a gdzie chcesz au pairowac? i od kiedy?
![]() |
#1488 |
Zadomowienie
|
no jest roznica, jest
![]() ja z tego co widze po Twoim opisie to wybralam ten sam kierunek- Francja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1489 |
Wtajemniczenie
|
Adka, do dziadków śmigam wtedy, jeśli oni ( hości ) będą musieli być dłużej niż 2 dni za granicą. Nie wiem, jak się z nimi dogadam.
![]() ![]() Cała się trzęsę, dziewczyny. ;( Nie brać proszku do prania, prawda? Na miejscu kupię chyba. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1490 |
Zakorzenienie
|
a mi gdzieś wcieło maila z adrsem i się denerwuje bo hostka nie pisze, pewnie w szpitalu jest jak ten poród ma być ale kurka napisała że napisze do mnie jak urodzi...
były u nich 2 Polki więc nie mam się czym martwic nawet od tych Polek mam zdjęcia z mała. a już niedługo lecim... edit: proszek do prania? chyba oni mają w domu proszek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1491 |
Wtajemniczenie
|
Aaaa, co do prezentów - moi lubią kuchnię polską, polubili, jak byli w USA, więc kupiłam im oscypka i borowiki z Kredensu Krakowskiego.
![]() Dla dziewczynek poszło Play Doh. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1492 |
Raczkowanie
|
Hey Dziewczyny,
Ślędzę sobie Wasz wątek, i pozwalam sobie wtrącić w dyskusję, dlaczego kupujecie prezenty rozumiem urodziny, czy coś, ale tak na powitanie, nie macie co z pieniązkami robic ![]() Tak jak roux666 napisała zarabiamy tyle ile zarabiamy, więc im tez zależy, żeby zrobić dobre wrażenie, więc z tymi prezentami bez przesady ![]() ![]() ![]() Życzę powodzenia każdej z Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1493 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa proponuję Ci jeszcze www.francuski.ang.pl tam na forum czasem są ogloszenia dot au pair ostatnio widzialam nawet ze 2. Cytat:
Ja zawsze tylko biore sobie swoj szampon i paste do zebów. Reszte juz mam na miejscu a pranie robie z nimi...zawsze host chodzi po domu i woła "stinky stufff...!" i wrzucamy mu do kosza rzeczy a on ładuje do pralki ![]() zanka86 właściwie masz racje ale z perspektywy dzieci to inaczej wygląda, zwłaszcza tych straszych juz: przylatuje ktos do nich z bagażami itd i ...nawet drobiazg się im należy, wiadomo zawsze jak wracamy skąds czy do kogos przyjezdzamy jakis prezent bylby calkiem na miejscu, zwlaszcza jesli to są dzieci. One wlasciwie na to liczą. zreszta...to dobry powod aby przełamac pierwsze lody! Dlatego ja jestem ZA kupowaniem prezentów dla dzieci, ale juz mniej za hostami- moi zreszta czasem mnie prosza abym im kupila produkty które u nas są a ktorych u nich nie ma (ptasie mleczko, ogorki kiszone, galaretki, budynie) a pozniej mi oddają za to pieniażki. natomiast na pożegnanie- to oni powinni Wam jakis prezent zrobic- nawet drobny.
![]() ![]() FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2009-05-09 o 13:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1494 |
Wtajemniczenie
|
O cholera, żel i szampony już wzięłam. Nie rozmawiałam z nimi o takich produktach, wolę mieć swoje.
Zanka, ja uważam, że jakiś drobny upominek jest jak najbardziej na miejscu. Tak mnie przynajmniej nauczono, jeśli ktoś nas przyjmuje w gościnę, to należy coś przywieźć. A nikt tu nie mówi o nie wiadomo jakich sumach przeznaczanych na prezenty. ![]() Napisałam hostce esa kiedy będę u siebie na lotnisku i o której we Frankfurcie. Czekam na odpowiedź. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1495 |
Raczkowanie
|
Zwykle bralam zele pod prysznic itp ale teraz stwierdzilam,ze szkoda mi miejsca w walizce na to
![]() ![]() W kwestii prezentów zgadzam sie z Roux. Nie chodzi o pieniadze, tylko o miły gest. Ta rodzina "gosci" cie przez kilka miesiecy w swoim domu, wiec to po prostu mile wreczyc upominek i rozluznic troche atmosfere ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1496 | |
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
![]() w sumie to obojetne, chcialabym w anglii ale to ni jest warunek, do innego kraju tez moge jechac ![]() no coz, moj proil byl podgladany 44 razy, wyslalam 13 zgloszen, tylko 1 osoba mi odpowiedziala - pozytywnie. reszta wogole nie. i same z siebie wyslaly do mnie zgloszenie 3 rodziny, ale z zadna sie nie moglam dogadac na termin, wszyscy chcieli od 1 czerwca ![]()
![]() |
#1497 |
Wtajemniczenie
|
Przeczytałam " lenistwo "
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sanrio, z tym proszkiem to dlatego, że na wyjazdy zawsze lepiej mieć pod ręką coś swojego, zwłaszcza, że ja będę miała pokój w ich hotelu i będę troszkę dalej od nich. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1498 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
Wtajemniczenie
|
Moje drogie,ja za niecałą godzinę wyjeżdżam już na lotnisko, dam znać od razu przez Kasię. ;*
Napiszę jak tylko będę miała neta. ![]() Buziaki! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:45.