![]() |
#1471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007
wszystkiego najlepszego dla Gosi
![]() Ps. Ogladam sobie filmik z wyjscie ze szpitala. O rany! Wygladalam jak w 7 -8miesiacu ciazy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1472 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() kubus juz spi 3,5 godziny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1473 |
Zakorzenienie
|
wlasnie przeczytalam na butelce Cebionu multi ze przechowywac trzeba w temp ponizej 8 stopni. A ja trzymalam przez tydzien normalnie w temp pokojowej
![]() ![]() A jak jest z witamine K i Vigantolem? Prosze powiedzcie ze nie trzeba w lodowce trzymac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1474 |
Rozeznanie
|
Wszystkiego najlepszego dla Gosi
![]() Może dziewczyny spią lepiej? I Hania i Gosia... a mamy chłopaków (poza Oliwierem ![]() Dziewczyny, ja też jestem głodna jak wilk. Pożeram takie ilości, że teściowa juz nas na obiady nie zaprasza hehe ![]() Staram się nie jeść słodyczy, jem podwojną ilość magnezu ale i tak mnie ciągnie do czekolady strasznie. A w ciąży jadłam mikroilości, nic mi nie smakowało, wszystko mnie brzydziło. Gdzie te piękne czasy? (chociaż budzić się rano glodna jak wilk i nie móc nic do ust wsadzić bo niedobrze się robi - to nie było takie fajne!) |
![]() ![]() |
![]() |
#1475 |
Zakorzenienie
|
znowu ja...i o kupkach tym razem...
Lekarka zalecila ostatnio zebym podawala Dicoflor (juz wczesniej podawalam przez miesiac) bo maly ma problem z wyproznianiem. ALe ze powiedzialam, ze juz bralismy i ze nie pomagal to nie kazala jednak brac. W sumie nie wiem czy pomagal, wiec skoro podawanie wody na czczo nie pomoglo zdecydowalam sie do niego wrocic. I co? Dziecko od trzech dni robi sam kupke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1477 |
Zakorzenienie
|
Dopiero dowloklysmy sie do domu!! Mala oczywiscie juz sie dorwala do piersi
![]() Hania dostala masc, krem, plyn do kapieli. Powino pomoc. Pdobno jest to jakas alergia (nie wiadomo na co), ale absolutnie mam nie odstawiac nabialu. Zaloze sie, ze w Polsce byloby odwrotnie - pierwsze zaleceni to zero mleka itd. Jesli za 2-3 tygodnie nie bedzie znacznej poprawy, to mam sie zglosic i pewnie wtedy zasugeruja mi karmienie specjalnym mlekiem przez jakis czas. Ineczko, w Twoim przypadku to na bank nie nabial, bo przeciez go nie jesz.. A w czym pluczesz ubranka? Ja juz od poprzedniej konsultacji nie uzywam zadnego, bo podobno nawet te dla dzieciaczkow maja duza zawartosc enzymow, ktore moga uczulac. Ps. Celko, to podobno normalne (co za piekne slowo ![]() ![]()
#1478 |
Rozeznanie
|
Jak ja zapytalam lekarza czy suchotki Oskara moga oznaczac skaze białkową dostałam odpowiedź, że jest to niezwykle rzadka przypadość, dotyka około 3% maluszków i to co on ma, to nie skaza. Polecono mi krem z witaminą A, ktory stosuje na całe ciało i czasem jest lepiej a czasem nie. Pomijam fakt, że tych jego suchotek nikt nie obejrzał ani nie zajrzeli mu za uszki, gdzie miał suchą skorupkę - a podobno na płatkach uszu i za uszami to właśnie jedne z oznak skazy...
Sama nie wiem, co mam myslec o tutejszej opiece medycznej i podejściu do tematu ciąża i dziecko. Z jednej strony czasami sie niepokoję i wkurzam słysząc, że wszystko jest normalne. Z drugiej strony jestem zrelaksowana, jem co mi sie podoba i nie mysle o alergiach czy za mało treściwym pokarmie. Jedna rzecz, która BARDZO mnie niepokoi to cysta jaką Oskar ma kolo pepka. Ma ja od urodzenia, a teraz sie powiększa. Widziało ją 3 lekarzy i połozna i wszysy mówią, że nie ma się czym martwic i to n o r m a l n e. Wygląda to jak taka gula z krwią, guzek jakby. Boję się, bo brat męża umarł na raka i to chynba n o r m a l n e że każdą tka rzecz na moim synku będe obserwować z niepokojem. Na dodatek nikt mi porządnie nie potrafi wyjasnic co to tak właściwie jest... ale to wynika z ograniczeń jezykowych a nie z ich niewiedzy. tak czy siak się martwię. |
![]() ![]() |
![]() |
#1479 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1480 |
Zakorzenienie
|
Przynioslam wlasnie z samochodu torbe z apteki - 2 butle po pol litra, z czego 1 to po prostu Oilatum!! (pani doktor powiedziala, ze to bardzo dobrze, ze uzywam i zalecila kontynuowanie, ale nie sadzilam, ze da mi to na recepte!! a dodam, ze w pierwszym roku zycia wszystko co na recepte jest za darmo) a druga butla to emulsja (jakis taki mascio-krem) DiproBase. Spotkalyscie sie z tym??
Aaa.. i Hania wazy 5.20kg! Moze to glupie, ale juz nie moglam sie doczekac az przekroczy magiczna granice 5kg!! ![]() Koletynko, wyglada na to, ze angielscy i norwescy lekarze sa bardzo podobni ![]()
#1481 |
Rozeznanie
|
Szperrr ja tez tak zawsze slysze, ze to normalne
![]() ![]() ![]() ![]() No i wczoraj wazylismy Nathaniela i wazy 5250g wiec jest ciezszy od Hani o 50g ![]()
![]() |
#1482 |
Zadomowienie
|
Rozmawiamy sobie z Marcelkiem
![]() agu, ału, yyyyyy, b, a ostatnio w nocy było mia ![]()
#1483 |
Zakorzenienie
|
bubbel, na oczko mowili nam dokladnie to samo
![]() martka, u nas jest jjeszcze łułu ![]()
#1484 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Adasiowi nic nie będzie. Jednak warto kupić nową, bo już nie działa tak jak powinna. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1485 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1486 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki pytanie mam... do tej pory kupki (o kupkach widze ze dzisiaj juz troche bylo) mojej Łucji były takie wodniste... jak na przewijaku mnie zaatakowala nieraz, to i ja bylam obsrana, i podloga i wogole... a dzisiaj, dzisiaj pierwszy raz kupka byla konsystencji takiej pianki czy cos... tak to moge porownac... i sie zastanawiam przez co to, czy przez mleko modyfikowane... wczoraj np dostala butle na wieczor (60ml), dzien wczesniej nie bylo potrzeby, zadowolila sie cyckiem, dwa dni temu też była butla,ale trochę mniej... dzisiaj narazie też bez butli się obyło...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1487 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do kup - to ja też słyszałam, ze do 3 m-ca dziecko jeszcze nie za bardzo umie napiąć mięśnie żeby się wyróżnić, stąd te problemy. Najważniejsze to nie lecieć za kazdym razem z czopkiem lub termometrem (wiem, ty tak nie robisz ![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6331859] ![]() ![]() wymyśliłaś już cos na to okno? ![]() Cytat:
Ale mamy dziś kupowy dzień ![]() Hubert dziś po wczorajszej ciszy walnął dwie, za to mega śmierdzące ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1488 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1489 |
Zakorzenienie
|
Nie ma takiej potrzeby, witamina K rozkłada się pod wpływem światła, a nie ciepła.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1490 |
Joanna Małgorzata
|
szperus od kilku pran idzie tylko woda bez proszku i plynu takze cholera wie co to jest je napradwe ostroznie
Miki ma temperaturke problemy z kupka i zle samopoczucie to pewnie po szczepieniu jutro chrzciny !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!! zmykam pewnie nie bede miala dzis juz na nic czasu - 2 egzaminy ![]()
#1491 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() dziekujemy za życzenia ![]() mała dzis troszke pokasływała, więc wybraliśmy się do lekarza i okazało się , że ten katarek nie obajw jakiejs infekcji tylko najprawdopodobniej na tle alergicznym ![]() Więc odstawiam nabiał z mleka krowiego i zobaczymy. ale ciekawa jestem dlaczego, mleko piłam od zawsze, przed ciąża i w ciąży, w rodzinie nie było przypadków skazy białkowej ![]() a jak to nie skaza to pewnie alergia na królika ![]() i co ja z nim zrobię ![]() ![]() a Gosia sobie guga ![]() ![]() Ineczko trzymam kciuki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1492 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny orientuje sie ktos jeszcze w sprawie kupki o jakiej pisalam wczoraj... kolor taki jak wczesniej, zółty, ale konsystencja nie ta... juz nie wodnista,a taka piankowa... czy to tak jak primavera pisala moze byc objaw biegunki... dzisiaj jeszcze kupki nie bylo, wiec nie wiem jaka jest teraz... czy moze to przez mleko modyf?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1493 |
Zakorzenienie
|
Zuzek jak się rozgada to nie może skończyć
![]() no i uśmiecha już się do nas pełnym bezzębnym uśmiechem-cudny widok ![]() jeśli chodzi o kupy ![]() ![]() nie wiem czy ten dicoflor czy po prostu kolejny etap ale boje sie jak gdzies wychodzimy,ze obsra sie wtedy po pachy ![]() bo ostatnio zrobila tak 2razy pod rzad wiec moze to tak teraz bedzie-rzadziej a z impetem i tresciwiej ![]() Inko-podziwiam i 3mam kciuki ![]() śliczne te Wasze dzieciaczki zaraz tez pogrzebię w kompie i coś wrzucę a pogoda za oknem pasudna...szkoda-tak fajnie nam się spacerowało ![]() no i spała te 2h a teraz ![]() ciężko ją położyć w dzień ![]() ile Wasze dzieci śpią? w nocy lepiej 1 przerwa 4-5h 2 3h 3 2-3h i kazda kolejna 2h ale my czasem spimy do 11 ![]() Szperr-no widzisz jak Hania pięknie przybiera ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1494 |
Zakorzenienie
|
moja córcia
1-śpiąca kórewna ![]() ![]() 2-zabawy na Rzabbkowej macie ![]() ![]() 3-koszulka my first christmas 4-zabawy na owieczce 5-łapka 6-moja funfela żyrafka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1496 |
Rozeznanie
|
AnnLee ja nic nie mowię, ale rosnie nam tutaj polska Angelina Jolie. Prześliczna Zuzia!
Ja ostatnio męża pytałam kiedy następnego maluszka produkujemy, a on się wzbrania, że najpierw musimy, uwaga: popodróżować! To sie obudził facet, podróżowac mu się zachciało jak mamy malucha na świecie i przez następne 3 lata sobie popodróżujemy co najwyżej do Polski hehe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1498 |
Rozeznanie
|
Kobitki mam pytanie, czy któraś z Was próbowała ostatnie wieczone karmienie zrobić we snie, tak jak pisała Tracy Hogg? Czy macie jakiś sposób na karmienie we śnie??? O ile tak karmicie of course
![]() Ja chciałam byc sprytna i kilka razy juz próbowalam dac skarowi butlę koło północy, tak żeby się nie budził na jedzonko przed 5-6 rano, ale tego sie po prostu nie da zrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
Zakorzenienie
|
oj chetnie bym pogadala z ta Tracy
![]() ja sie ciesze jak mala przespi 4h ![]() staram sie w tym czasie tez juz spac Zuza oprócz przysypiania na cycu nie spala dzisiaj wogóle ![]() no-2xpo 10min ![]() chyba jednak brak kupy jej przeszkadza ![]() nazarłam sie suszonych jabłek-zobaczymy mnie na pewno przeczysci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Hubert jak ostatni posiłek zje ok 23(w te dni,kiedy po kąpieli marudzi i płacze - dlatego to się tak przeciąga) to pośpi do 3, raz się zdarzyło do 4. CO do porannego wstawania - moje dziecko o 7 już jest wyspane i za choolerę nei zaśnie. Po tym rannym karmieniu już nie odkłądam do łóżeczka, tylko zostawiam w łóżku ze mną - ale da radę poleżeć max do 7:30, potem już mu się nudzi. A ja bym chciała jeszcze chociaż godzinkę pospać, bo np nie umiem iść spać wcześnie wieczorem, zazwyczaj dopiero po północy ( a bo to jeszcze pozmywać, posprzątać, wyprasować...) no i rano ciężko się zwlec z łóżka ![]() A wczoraj w nocy i dziś cały dzień Hubert je co chwilę - w nocy co 1,5-2 godz, a dziś normalnie co godzinę - nie wiem, dlaczego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:29.