|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
ja poprostu mam takie odczucie ze jak nie umyje to chodze z brudna głowa...przetłuszczaja mi sie włosy to fakt...ale jak myłam kiedys co 2 dzien to wychodziło mi wiecej niz przez cały tydzien jak myłam codzien
|
|
|
|
#1472 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ehhh te włosy
|
|
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
a czy ktoras z Was dziecwczyny stosowała ampułki seboradin do wypadajacych?
|
|
|
|
#1474 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja używałam. Byłam zadowolona, dosyć szybko ograniczył wypadanie włosów. Skład jest bardzo podobny do lotionu, ale pewnie większe stężenie składników. Polecam całą serię. Ja używam szampon i lotion, nie kupiłam jeszcze balsamu.
Ampułki kupiłam za ok. 30 zł. W takiej cenie można kupić szampon i lotion. A efekt pewnie podobny. |
|
|
|
#1475 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich.To jest mój pierwszy post na tym forum. Piszę bo jestem totalnie załamana. Już nie mam siły do moich wypadających włosów. Ja boję się je umyć,czy czesać!!!!
Byłam u dermatologa,przepisał mi vitaral i cynk Nic nie pomogło. Zrobiłam również badania hormonalne wydają się być w normie,ale nie byłam z nimi u lekarza. Przepraszam że nie przekopałam się przez wątek,i pewnie powtarzam wiele razy zadawane pytanie. Co ja mogę jeszcze zrobić????Jeśli ktoś zna jakiś super specyfik,proszę o odpowiedź.
|
|
|
|
#1476 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bierzesz witaminy (np. Merz Spezial)? W ogóle aktualnie coś bierzesz doustnie? Z mojego doświadczenia wynika, że na efekty jakiejkolwiek kuracji przeciw wypadaniu włosów, poprawie cery itp, trzeba niestety czekać minimum 3 m-ce, czasem dłużej...
|
|
#1477 |
|
Przyczajenie
|
Z tego co pamiętam,to był badania na testosteron,prolaktynę, i estrogeny
Wiem że na efekty trzeba poczekać,ja czekałam. Już po po prostu mam dosyć takiego stanu,bo to mi spędza sen z powiek. Zawsze miałam zdrowe gęste włosy,a teraz szkoda gadać. Dodam ze nigdy nie torturowałam ich żadnym prostowaniem ani farbowaniem. |
|
|
|
#1478 |
|
Wtajemniczenie
|
To TSH sobie sprawdź, trzeba wykluczyć problemy z tarczycą.
|
#1479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1480 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz tu sie udzielalam i nic mi nie pomogło, chce wam pokazać jak wyglądają moje włosy... Czarna rozpacz.. Dzis dostaąłm odzywke a.t.w z ziołem azteków juz nawet niechce mi sie próbować jak widze sie w lustrze/...
|
|
#1481 |
|
Przyczajenie
|
A ja przebrnelam przez caly watek
![]() A tak na marginesie czy to nie zlosliwosc natury ze na glowie wypadaja a gdzie indziej nie mozna ich wytepic
|
|
|
|
#1482 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1483 |
|
Raczkowanie
|
a mi niestety wypadają i brwi i rzesy też.Czy komus sie tak dzieje.Nie jest tołysienie plackowate ale ma chora tarczycę chorobe hashimoto
|
|
|
|
#1484 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ps.szukałam jakis Twoich wypowiedzi w tym wątku ale nie znalazlam ani jednej.Nie powiem,patrzac na zdjecia -widze problem, ale nie jest to rzecz nieodwracalna.Mozna odzyskac bujna czuprynkę ale zajmie to paręnascie najblizszych miesięcy.Co stosowałaś dotychczas? |
|
|
|
|
#1485 |
|
Raczkowanie
|
Może mi ktoś coś więcej napisać o tej przyczynie?
mam trądzik na twarzy czy wypadanie włosów może być z nim związane? Chodze po tych dermatologach i juz mam dosc, nic mi nie chca pomoc;/ Co mam zrobic zeby ich naprowadzic na trop ze moze przez łojotok mi wypadają? W poniedzialek ide do nowej dermatolog..ponoc dobra wiec mam nadzieje ze chociaz spojrzy na moje wlosy... Bo te dwie poprzednie to nawet nie spojrzały na skóre głowy;/
|
|
|
|
#1486 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Jolie2601 Czas edycji: 2008-08-09 o 00:57 Powód: post pod postem- proszę korzystać z edycji |
||
|
|
|
#1487 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
musze poznac przyczyny ![]() Mam tłuste włosy, myje codziennie. Z łupiezem nigdy nie miałam problemów. Poczytałam o tych szamponach co poleciłas ![]() I mam jeszcze jedno pytanie, bo widzę, że masz duża wiedzę. Ostatnio swędzi mnie skóra głowy. Gdzie szukać przyczyny? Początku łupiezu, czy dzialanie waxu l'biotnica??edit: Juz czytalam ten Ketoxin sobie kupie, wole zapobiegac niz pozniej leczyc łupiez mogę go codziennie stosowac? Ten Bodydream jak wszystkie inne szampony dla dzieci nie przemawia do mnie-po każdym szamponie mam problem z rozczesaniem olbrzymich kołtunów, po szamponach dla dzieci- to jest nie mozliwe;/ moge rozczesywac godzine czasu i tak nie rozczesze wlosow
|
|
|
|
|
#1488 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1489 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mogę przeciwłupiezowym myć codziennie? drugi dzien mnie ta głowa swędzi dopiero wiec mam nadzieje ze jeszcze sie jakos uratuje;/ a w poniedzialek zobaczymy co dermatolog na wypadanie wlosow mi poradzi...az się boje do niej isc bo jak znowu skonczy sie na SILCE to ja dziekuje od 8 miesiecy mi wlosy wypadaja a juz mam dwa placki na glowie;/ |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit. moglabys podac cos wiecej o tym kosmetyku..na all jest wiele produktów pod tą nazwa |
|
|
|
|
#1491 |
|
BAN stały
|
Pomocy bo chyba wyłysieję
Od 2 miesięcy biorę meridię i strasznie wypadają mi włosy jak je wzmocnic
|
|
|
|
#1492 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomocy bo chyba wyłysieję
Cytat:
Polecam lekuturę pierwszej storny wątku i kilku ostatnich. W razie wątpliwości pytaj
|
|
#1493 |
|
Raczkowanie
|
Angi robiłam i estrogeny sa okjedyne co mam złe to ta tarczyca.Myślicie, ze tarczyca moze powodowac również wypadanie brwi i rzęs????Angi czym ty uratowałąs włoski???Napisz dokładnie kurację.
|
|
|
|
#1494 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli ustabilizujesz poziom TSH to problem powinien zniknąć... Mam nadzieję, że się leczysz i zażywasz leki na niedoczynność tarczycy? Jeśli nie, to żadna kuracja na włosy ci nie pomoże...
|
|
#1495 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny,
Czytałam kiedyś na Kafeterii, ze jakiejś dziewczynie leciały włosy, ona stosowała wszelkie możliwe metody leczenia i nic... Aż któregoś dnia powiedział sobie, że przecież nie może być tak, że ona jako kobieta łysieje, łysieją faceci, a ją przecież chroni testosteron (tu oczywiście się nieco myliła, bo łysienie androgenowe występuje u kobiet). Poszła zrobiła badania, w tym USG dopochwowe. Wiecie co się okazało? że to wina jajników, miała tam jakąś narośl (nie pamiętam nazwy, ale chyba cysta , czy jakoś tak). Przeleczono ją i problem ustąpił. Może wy też spróujcie, skoro nie możecie znależć przyczyny.
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
|
|
|
#1496 |
|
Raczkowanie
|
velcet dziekuje włas nie od dwóch dnio się leczę.Ja miałam problem bo na wszystkie polskie preparaty typu letrox eltroxin euthyrox puchłam ale dowiedziałam się o niemieckich kropelkach z tyroksyna i już je mam i jest ok.Tylko wiesz co u mnie nie jest to duża niedoczynność.Moje TSH jest w górnej granicy normy ale lekarze mówia że to nie jest norma dla młodej kobiety a tym bardziej dla chorej na hashimoto bo moja norma to powinna byc maksymalnie 1.5 gdzie norma do 4.A ft4 mam w dolnej granicy normy czyli niedoczynnośc i za mało jhormonu..A tobie tez tak lekarze mówili z tymi nomami??Ja mam wysokie przeciwciałą anty TPO czyli immunologiczne zapalenie tarczycy dlatego jak widziałam że wypadaja mi brwi i rzesy to byłam pewna ze to łysienie plackowate.Ale byłam konsultowana przez 3 lekarzy w tym profesora z Pozania którzy wykluczyli to łysienie bo byłyby ogniska wyłysienia a ja takich nie mam .RZęsy tez leca i odrastają.
|
|
|
|
#1497 |
|
Wtajemniczenie
|
Diana, jeśli byłaś na konsultacji u profesora, to nie wiem czy my tu lepiej doradzimy
![]() Jeśli TSH masz w porządku to rzeczywiście przyczyna może leżeć gdzie indziej. Moje TSH skacze, ostatnio miałam ok. 3,5 - nie wiem dokładnie, ale za tydzień się znowu przebadam bo to już minęły 3 m-ce od ost. badania.
|
#1498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stosowałam juz wiele raczej szybciej by było napisać czego nie stosowałam.. Jak byłam u Dermatologów konczyło sie na tabletkach. Wymienie wszytsko co stosowałam minimum4 miesiące:Tabletki Merz Special Revalid Nutricap Belissa skrzypowita Sylica Reszta Wszelkie seboradiny, nerile, dermeny , szampony Vichy ( i to prez pół roku) szampon ze skrzypem-faromony, Aplicort E, Loxony i ten drugi odpowiednik itd. Nic nie zachamowało wypadania. ani na troche go nie zmniejszyło. Badania mam dobre btw pielegniarki powiedziały że ie widziały dawno takich badań( miałam dokładna morfologie z tym ile mam wapnia itp) Byłam u Endokrynologa i przepisala mi na Testostereon oczywiści sama jeszcze do tego wziełam pełna badanie na Tarczyce. Wszystko jest w normni badania powtórzyłam po poł roku i nic się nie zmieniło... Jęśli chodzi o lekarzy to zawsze konczyło sie na tabletkach... Myje włosy codziennie lub co drugi dzień Przetłuszczają mi się bardzo ( myślę że od tych specyfików wszytskich) Czasem mnie swędzi głowa i jak przejadę paznokciem to mam coś białego pod nim ale upieżu nie zauważyłam... Aha jeszcze robiłam płukanik z pokrzywy i skrzypu i piłam/pije pokrzywe. Troche tego jest....
|
|
|
#1499 |
|
Zakorzenienie
|
Anetko bardzo Ci wspólczuje...a robilas badania takie no nie pamietam nazwy, byla mowa o tym tym watku...dziewczyny bardzo sie dziwily ze to akurat to...bo ta bakteria jest chyba w zoladku..no ja nie wiem dokladnie zebym nie pokrecila..najlepiej poszukam i napisze tu
|
|
|
|
#1500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam 20 lat wygladam jak....
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.

Ehhh te włosy
Byłam u dermatologa,przepisał mi vitaral i cynk
Nic nie pomogło. Zrobiłam również badania hormonalne wydają się być w normie,ale nie byłam z nimi u lekarza. Przepraszam że nie przekopałam się przez wątek,i pewnie powtarzam wiele razy zadawane pytanie. Co ja mogę jeszcze zrobić????Jeśli ktoś zna jakiś super specyfik,proszę o odpowiedź.