![]() |
#1471 | |
Rozeznanie
|
Dot.: skończyłam studia i jestem bezrobotna
Cytat:
![]() ![]() Bravvurko ja właśnie tak zaczełam robić,,,,aplikować juz nawet tam gdzie niekoniecznie byloby moim marzeniem pracować...ale okazuje się, że nawet tam mnie nie chcą bo mam za wysokie wykształcenie albo doświadczenia brak ;( ja juz nie wiem co robić ;(
![]() |
![]() |
#1472 |
Rozeznanie
|
susinko własnie się dowiedziałam, ze u P. P. dużo się pozmieniało. Dziewczyny ten chłopak szukał pracy baaardzo długo, chodził na rozmowy do urzędów, zawał testy, mega mózg, a oczywiście posady nie mógł otrzymać (może nie wykazywał się odpowiednią znajomością exela ;P ) aż wreszcie się trafiło i i nidługo zaczyna prace w urzędzie. Szkoda tylko, że młodych ludzi tak się zniechęca.
A dziś przeżyłam chwile grozy bo ja oczywiście jeszcze nie mam umowy, a doszła do mnie wiadomość, że w centarli mojej firmy zwolnili właśnie kilkanaście osób. Mam nadzieję, ze się nie rozmyślą co do mojej osoby. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1473 |
Raczkowanie
|
molka11 będzie dobrze
![]() Ja zaczynam w poneidziałek.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1474 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Prawdę mówiąc to był nieźle zaskoczony bo wczoraj miał rozmowę a dziś już wiadomość o tym, że dostał pracę ![]() Taaaak wytrwałość popłaca i niech P.P. będzie tego przykładem ![]() ![]() Teraz skubaniec będzie miał 2 prace bo artykuły pisze jeszcze dla jakiegoś portalu ![]() Wiecie co tak się jakoś tą wiadomością podbudowałam, jakoś tak cieszy mnie szczęście innych. Od wczoraj same dobre wiadomości ![]() A moją niedoszłą posadę nauczycielską przekazaliśmy z P.P. dalej. Rozpuściliśmy wieści u ludzi z roku ![]() Ciekawe jak się ta sprawa potoczy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1475 |
Zadomowienie
|
Angie, którą ofertę wybrałaś?
![]() |
#1476 |
Raczkowanie
|
Pozostalam przy pierwotnej....W jednej okazało się,że jest 6 stopni postępowania kwalifikacyjnego...a w drugiej...hmm...mam jeszcze rozmowę kwalifikacyjną w poniedziałek telefoniczną, ale praca dopiero od lipca by była, także zostałam przy banku...zobaczymy jak będzie.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1477 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1478 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny grunt to się nie załamywać i myśleć o sobie dobrze (nie o innych
![]() Dziś się dowiedziałam, ze umowę dostanę dopiero za tydzień, ale niby mam mieć zapłacone za cały miesiąc. Jestem zła bo może się okazać, ze za tydzień znów nie dostane i inne takie cyrki, eh ręce opadają ... a szkole się już ponad miesiąc! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1479 | |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
Mogłaś spytać dlaczego, czy nie ma kierownika, czy taka jest polityka firmy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1480 |
Rozeznanie
|
Niby KNF nie dał w terminie zgody na podjęcie współpracy ze mną ... wczoraj byłam mega zła, ale teraz już powoli dochodzę do wniosku, że przynajmniej dobrze, że podali mi konkretną datę. Nie chce też na za bardzo się stawiać bo jak pisałam w tyg. zwolnili tam paręnaście osób :/ Poza tym, zdaję sobie sprawę, ze nigdzie nie dostałabym takiej kasy tak tam, więc nie mam wyboru jak tylko czekać
![]() Ja dziś samotnie spędzam majówkę, ale bardzo produktywnie - właśnie wybieram zaproszenia ślubne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1481 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny, właśnie rozpoczęłam kilka dni temu pisanie bloga na temat pracy i poszukiwań. Jestem studentką, i też chciałabym trochę zarobić, żeby odciążyć rodziców finansowo... Mam już za sobą kilka doświadczeń w pracy na umowe zlecenie, więć serdecznie zapraszam do czytania i komentowania. Oczywiście jest on skierowany raczej do studentów:P, którzy chcą po raz pierwszy rozpocząć pracę. Mój adres bloga to: pracoskop.blog.pl, jak narazie się rozwijam, ale postanowiłam sobie, że będę pisać codziennie, i opisze nie tylko moje doświadczenia, ale moich znajomych
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1482 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1483 | |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
![]() Molka, gratuluję ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1484 |
Rozeznanie
|
dziękuję
![]() ![]() No, ale będę się martwić jak podpiszę w końcu umowę ![]() Dziewczyny a Wy co radzicie, mówić już teraz, że chciałabym w sierpniu mieć wolny tydz. aby uprzedzić lojalnie czy czekać bliżej terminu i później kombinować. W sumie wolałabym mieć czyste sumienie i móc spokojnie już coś planować ws podróży. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1485 |
Raczkowanie
|
molka - gratuluję wielkiego dnia
![]() Co do wolnego to na pewno regulują to jakieś przepisy. Z resztą jak masz działalność to możesz mieć wolne kiedy chcesz ![]() ![]() Ja bym powiedziała od razu, przynajmniej wiedziałabym na czym stoję i czego mogę się spodziewać. A co do umowy to nie jest przypadnkiem tak, że jeżeli się szkolisz to już jesteś pracownikiem, dostajesz za to wynagrodzenie i powinnaś mieć umowę? Jeżeli nie masz umowy to na jakiej podstawie będą mieli Ci wypłacić wynagrodzenie? Nie wydaje mi się aby można to było jakoś w kadrach obejśc, no chyba, że oni już mają jakieś swoje sposoby ![]() W każdym razie trzymam kciuki za Ciebie ![]() I czekam na odpowiedź na moją wiadomość, co postanowiłaś w sprawie GB? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1486 |
Rozeznanie
|
susinko a no wszystko można. Ja się szkolę trochę na czarno bo nidzie nie ma tego udokumentowanego. A moje szkolenie polega na tym, że przypatruję się pracy osoby, którą później mam zastąpić i tyle
![]() ![]() Co do urlopu to z tego co się dowiedziałm przy um. agencyjnej jedynie zapis w umowie 'warantuje' taki urlop, natomias w przypadku jego braku jesteś zdany na łaskę i niełaskę 'zleceniodawcy'. Z tego co wiem w firmie nie preferują tego typu zapisów, ale oczywiście zapytam ![]() ![]() Dziewczyny jak Wam mija weekend majowy? Ja 1 raz spędzam go sama i w domu i nie mogę doczekać się poniedziałku ![]() a zapomniałam ... olałam GB ![]() ![]() Edytowane przez molka11 Czas edycji: 2009-05-03 o 12:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1487 |
Raczkowanie
|
molka - kasa to czasem nie wszystko w pracy, pamiętaj o tym
![]() ![]() ![]() I na Twoim miejscu jednak poszłabym na rozmowę do GB. Nic nie tracisz a zawsze można ponegocjować. Podałam Ci kwoty, które obowiązywały w lutym, teraz może się coś zmieniło, nie wiem, musiałabym dziewczyn zapytać ![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- aaaa, co do weekendu majowego to wczoraj wróciłam z 2 dniowego wypadu do Drezna a dziś śmigam na roleczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1488 |
Rozeznanie
|
wiem, ze kasa to nie wszystko. I nie wahałabym przy kwotach 200-300 zł różnicy, ale tam gdzie teraz chodzę na szkolenie będę miała 2700, a po okresie próbnym 3100 netto. Więc widzisz jaka to jest kolosalna różnica. Poza tym, gdy człowiek się sam utrzymuje to liczy się każdy grosz. No i mam świadomość, że to praca tylko na 2 lata bo jak mi przyjdzie płacić pełny ZUS to wypłata bardzo się uszczupli.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1489 |
Raczkowanie
|
Skoro traktujesz tą pracę jako tymczasową, do czasu aż wzrośnie ZUS to myślę, że warto
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1490 |
Rozeznanie
|
Ja wiem, ze to duże pieniądze, nawet jak dla mnie b. duże i dlatego tak ciężko byłoby mi z tego zrezygnować. Tym bardziej, że dziś przeważnie zatrudniają na 1500 zł. Co do oszczędzania to pierwszą wypłatę obiecałam sobie przehulać i odbić czas niedostatku finansowego a później nauczona doświadczeniem zacznę odkładać do świnki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1491 |
Raczkowanie
|
hehe mam dokladnie takie samo podejście molka
![]() A co do ZUSu to nie jest tak, że po upływie 2 lat można go płacić ryczałtem? Jakieś 300-400 zł miesięcznie? Poczytaj o tym bo z tego co pamiętam, a interesowałam się tym jakoś na początku roku to była właśnie taka opcja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1492 |
Raczkowanie
|
Ryczałt odnosi się do kwestii podatkowych, a składki ZUS to niestety trzeba bez zniżek płacić - obecnie ok 800 zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1493 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy pierwszy dzień jest zawsze taki jakiś dziwny????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1494 |
Zadomowienie
|
a ja wczoraj obałam swoje prawko
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1495 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1496 | |
Raczkowanie
|
dziwny?? Tzn jaki? ;>
Cytat:
![]() ![]() Będzie ok trzymamy kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1497 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1498 | ||
Zakorzenienie
|
U mnie zawsze pierwszy dzień jest dziwny, zresztą jak kilka pozostałych dni, czuję się jak nie u siebie i wogóle dziwnie
![]() Cytat:
![]() następnym razem będzie dobrze ![]() Cytat:
A czy teraz nie jest tak, że przez pierwsze 2 lata prowadzenia działalności płaci się połowę ZUSu? A tak ogólnie to ja mam jutro ostatni dzień w pracy a w poniedziałek pierwszy w nowej pracy, przejęta jestem tym wszystkim.
![]() |
![]() |
#1499 |
Zadomowienie
|
Dzięki za pocieszenie
![]() Wczoraj dostałam doła, że nic mi nie wychodzi... ale dziś jest już lepiej. W sumie z mojej grupy na 11 osób to tylko 1, może 2 zdały (nie wiem czy ostatniej osobie się udało), więc nie byłam wczoraj sama ![]()
![]() |
#1500 |
Raczkowanie
|
kasia - człowiek się uczy na błędach tak?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:20.