|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe - część trzecia!!! :))
Kurzosławo ja też to zauważyłam dziś troszkę mniejszy ruch, chyba przed weekendem
Ja wróciłam z małżonem przed momentem z apteki i nabyliśmy wszystko co chciałam. Czyli wybrałam jednak na razie Oilatum emulsję do kąpieli - 500 ml za 65 zł- ślicznie pachnie, kremik Oilatum soft za 18 zł, sudokrem taki dość mały 60 g bo większych pani nie miała, a nie chciałam kupować takiego całkiem byczego, po prostu dokupię jak ten się skończy i krem bepanten. A i 4 saszetki tantum rosa, pewnie trzeba będzie dokupić, ale na pierwszy rzut nabyłam 4. Oprócz tego dla mamusi żelazo kolejna paczka i kwas foliowy. W aptece pani z wrażenia chyba dala mi wielką próbkę kremu w słoiczku z kawiorem najważniejsze rzeczy są i cieszę się bardzo! Kurzosławko a Ty te pampersy kupowałaś normalnie w markecie? Bo wiesz u nas jedynki są tylko w opakowaniach po 43 sztuki, ja chciałam kupić jakąś jedną wielką pakę np. 108 sztuk, ale nie było i w końcu zamówiłam na allegro 6 paczek, każda po 27 sztuk. Dziewczyny super, że jesteście już po wizytach, maluszki cudownie już ważą. Tak mi się błogo robi na sercu, jak czytam, ponieważ czuję że są już naprawdę bezpieczne i większe z dnia na dzień.
|
#1472 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jak bedzie juz wiadomo cos konkretnego to wam napisze. |
||
|
|
|
#1473 |
|
Rozeznanie
|
A czy ktoras z was się orientuje kiedy tak "ksiązkowo" powinno sie robic usg w końcówce ciąży? Bo wcześniejsze to 12 tydz, później 21, no i jeszce ten ostatni - kiedy????? Bo mój gin zdaję się przestrzegać tej zasady, a ja też juz bym chciała wiedzieć ile mój Rafałek waży
|
|
|
|
#1474 |
|
Wtajemniczenie
|
A tak w ogole to ja mialam okropna noc. Mialam skurcze i twardy jak skala brzuch caly czas. Teraz troche lepiej jak wstalam, ale czuje ze cos sie w nocy dzialo. Chyba zadzwonie do lekarza, bo sie martwie. Dzis zaczynam 35 tydzien, wiec jeszcze za wczesnie zeby rodzic. Ciekawa jestem ile wazy moj Gino, tu oczywiscie nikt mi nie powiedzial..... Oj, martwie sie czy wszytsko jest OK.
![]() Ja nie jestem jeszcze gotowa na porod. Nic nie wyprane, wozek nie kupiony.... Eh........ |
|
|
|
#1475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam juz dosyc systemu amerykanskiego.... |
|
|
|
|
#1476 |
|
Wtajemniczenie
|
Zadzwonilam do lekarza i powiedziala mi, ze jak skorcze wroca i bedzie ich wiecej niz 4 na godzine mam przjechac do szpitala....
No to teraz sie modle, zeby nie wrocily, na razie jest spokoj.... |
|
|
|
#1477 |
|
Wtajemniczenie
|
poulette zaciskaj nogi
a z tego co wiem to ja bede miala niedlugo usg... ale to tylko moje przypuszczenia... po prostu gdzies kiedys obilo mi sie to o uszy....musze sie dopytac we wtorek ajk bede u lekarza.....![]() a tak poza tym to chcialam wprowadzic akcent humorystyczny: dostalam dzis paralizu fredzi haha... siedzialam na niewygodnym siedzeniu w pociagu przez jakies 15-20 min i jak wstalam to po prostu bylam w szoku.... normalnie zdretwialam i to doglebnie haha... a kazdy krok powodowal u mnie parskniecie smiechu..... chyba mlody mi jakas wazniejsza zylke lub tetnice przyblokowal.... co by bylo gdybym tak siedziala w tym pociagu z dwie godziny...moglabym juz nigdy nie odzyskac czucia haha ![]() ok przestaje pisac glupowty i wracam do pracy..... a i do wszystkich ktore sie boja przewczesnego porodu - moj maz to wczesniak a niczego mu nie brakuje...wrecz przeciwnie to wyjatkowo udany egzemplarz
|
|
#1478 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane wróciłam własnie ze sklepu bo mnie przycisneła ochota na kefir,a ze sama jestem w domu to nie miałam kogo wygnac po ten specyfik
![]() I tak człapie sobie pomalutku chodnikiem,pogoda ładna,cieplutko trzeba pokorzystac...aż tu nagle zaczełam odczuwac przy każdym postawieniu prawej stopy na ziemi bardzo nieprzyjemne kłucie we fredzi...pierwszy raz tak miałam i troche spanikowałam bo kłucie było silne ![]() I pierwsza moja mysl "Matko boska nie moge zacząc teraz rodzic bo pranie nastawiłam przed wyjsciem,wygniecie sie w bebnie jak nie rozwiesze!" ![]() Jakby to było najważniejsze w takiej chwili Poulette no na porod jeszcze za wcześnie wiec nogi razem i zaciskaj jak najmocniej ![]() !Tego jeszcze by brakowało żebysm zaczeły sie tak wcześnie sypać... ![]() Kasiu ja pampersy miałam kupowane w stanach.Mam 5 paczek każda po 40 sztuk. Ale z ciekawosci teraz otwarłam jedną,niewytrzymałam..... Jezu jakie one malusienkie!!!!Normalnie rozczuliłam sie na całego
|
#1479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1481 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
też słyszałam że w 36
![]() Leleth zdrętwiała Ci fredka ??? hehe też bym się uśmiała ![]() Kurzosławko... Nie no pranie najważniejsze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale mnie rozbawiłyście ![]() Ja zakupiłam sobie japoneczki takie zwykłe z reserved bo w szpitalu one sprawdząły się najlepiej I pod prysznic mozna w nich wejść i chodzić ogólnie Mam takie zwykłe, fajne kupiłam sobie z myślą o szpitalu ale nistety pod prysznic w nich nie wejdę, bo mają różne wypustki i woda mi się tam dostanie:/ Pozatym noga jak mi puchnie to się nie mieści ![]() Także ja do szpitala spakowana Ale jeszcze nie ten czas, od 1 lipca wywołuję
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też się tak laseczki wydaje, że w 36-37 robi się jeszcze takie króciutkie podgląda się ile dzidziuś ma i czy mamusia ma szanse go normalnie wypchnąć
ale nie wiem, może mam jakieś błędne przypuszczenia. Może nam z Martusią pani gin zrobi na początku lipca jeszcze ostatnie usg, ja mam wizytę 3-go, a Martusia 1 go z tego co pamiętam Ogromnie jestem ciekawa co tam wtedy wyjdzie i czy pani gieniowa nam zrobi Moja mama śmieje się, że może lepiej nie wiedzieć... może i ma rację Pamiętam jak mojej koleżance, która rodziła w październiku wyszło na tym usg końcowym że dzidziuś ok 3,5 kg, ale wiadomo usg może się pomylić do tyłu lub do przodu o 0,5 kg, a synka miała 4,5 kg. ![]() ![]() Tego bym nie przeżyła
|
#1484 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulko no to rzeczywiście drobna pomyłka z tą wagą... a ja już chciałam mówić gieniowej ze jak mały będzie miał około 4 kilo to chcę rodzić sn, boo faktycznie może mieć 3,5 ale z tego co widzę to może mieć i 5 kilo, więc ja dziękuję
Zdam się na opinię pani gieniowej co do sposobu urodzenia mojego pierworodnego
|
#1485 |
|
Wtajemniczenie
|
ale nie ma to jak cała ciąże mówia że bedzie dziewczynka,jeszcze dwa tygodnie przed porodem robia usg i ciagle wychodzi dziewuszka.Wyprawka wyszykowana pod mala kobietke a po porodzie okazuje sie że jednak chłopczyk jest
![]() ![]()
|
#1486 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W koncu co to jest jeden kilogram wiecej![]() ![]() ![]()
|
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
|
Kurzoslawa, normalnie rozbroilas mnie na calego...hahaha...nie moge rodzic bo pranie nastawilam
. Niezly pretekst .A Leleth tez jestes niezla, nigdy jeszcze paralizu fredzi nie mialam .A tak mnie tu nastraszylyie tymi skurczami i w ogole, ze wlasnie wrocilam z TZem ze sklepu z dwoma biustonoszami do karmienia (z 3 na 5-teczke wskoczylam..niezly rozmiar co?) i plynem do prania i zmiekczania dla malenstwa. No w koncu czas pranie zaczac . A tak w ogole to sa to plyny Chicco i pachna po prostu oblednie.. Ciekawe jak bedzie po praniu, relacje na pewno zdam.Kasiulka, a z Ciebie to tylko brac przyklad... jak ladnie skompletowalas wyprawke i to w taki spokojny sposob i rozlozony w czasie.. bardzo madrze kochana . Poulette, a ja trzymam kciuki za te twoje skurcze i nie martw sie, duzo wypoczywaj, cale szczescie, ze juz nie pracujesz. |
|
|
|
#1488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Judi, ja tez mam joponki do szpitala. najwygodniejsze, najlzejsze i wszedzie w nich wleziesz ![]() Kurzoslawa, jakby u mnie pomylili plec to najwyzej zmienilabym imie z mario na marie, czyli mala marysie . cale szczescie ze kupowalam ubranka takie unisex...no moze ze dwie rzeczy mam takie typowo chlopiece. Ale niespodzianka by byla, ciekawa jestem, czy ktorejs z nas sie cos takiego przytrafi
|
|
|
|
|
#1489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja musze zakupic jescze lezaczek i nosidelko, a oprocz tego to tez juz chyba wszystko mam. Bylam dzis w sklepach chcialam sobie cos kupic, ale nic nie potrafie teraz wybierac dla siebie. Nie ma sensu kupowac nic na ciaze, a nie wiem jaki rozmiar kupic na okres po ciazy. Bylam tez w reserved i chcialam kupic stanik, bo te co mam to za male sa, no i nic nie kupiam. Najwiekszy rozmar jaki mieli to 80c i niestety byl za maly...nie spodziewalam sie heh ![]() No i jeszcze jedna informacja Jutro wchodze w ostateczny 9 miesiac i 37tc, teraz juz tylko czekac pozostalo. Torba w polowie spakowana zostaly p*******y wiec wlasciwie tak jak by byla spakowana. Acha, no i dzis przyjechala do nas moja babcia. Opowiadala mi o porodach (miala 5 dzieci) i mowila, ze jak rodzila moja mame to byla niedziela. Rano zaczely jej wody odchodzic, ale nie pojechala do szpitala ani nic nie robila, bo nie chciala w niedziele urodzic hehe. I tak siedziala w domu, az do takiego momentu, ze karetka musiala po nia przyjechac i moja mama nie zdazyla juz dojechac do szpitala, urodzila sie w karetce hehe, ale co najwazniejsze to byl juz poniedzialek ok 2-3 w nocy
|
|
|
|
|
#1490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny nio właśnie, bardzo subtelna różnica kg do przodu , ja nie wiem, może jej synuś tak utył przez ostatnie 3-4 tygodnie. Przypuśćmy, że zrobią nam usg w 36 tygodniu a urodzimy w 40-41 to to może być istny armagedon! Ver_Onka o kurcze 37 tydzień... bosko
|
|
#1491 |
|
Zakorzenienie
|
Kurzosława wiesz co... u nas 14 czerwca na błoniach będą za darmo robili usg 4d
J idę ![]() http://www.mamanaczasie.pl/zdrowieod...edy#tubedziemy a tu macie listę miast i czas kiedy tam będą ![]() Kasiulka z Leonką też się załapią 21 czerwca
|
#1492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nic o tym nie mowili u nas....no nic...i tak juz bylo, minelo |
|
|
|
|
#1493 |
|
Zakorzenienie
|
no dziwne że orgaznizują takie cos a za bardzo nie mówią... ale może byłoby to zbyt oblegane
ja tam pojadę rano, żeby się załapać bo zrobią 70 usg, taki mają limit. Dowiem się gdzie pępowina jest I zobaczę buźkę mojego słoneczka Pamiętacie jak Ela zamieszczała zdjęcie z 4d synka jakoś miesiąc przed porodem (może nawet mniej) jak wyraźnie było widać rysy twarzy itd
|
#1494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Tak sie zastanawiam, ze cos ciekawego wymysle, aby przejsc do pokoju, w ktorymchce zebysmy byli i zeby byl przez jakis czas nasz...a ciotke, no coz, moze jakos zrozumie, ze musi sie przeniesc do innego pokoju, bo i tak tam nie trzyma swoich reczy..ech jakie to skomplikowane . Na pewno jakies dyplomatyczne podejscie do sparwy zalatwi wszystko polubownie.
|
|
|
|
|
#1495 |
|
Wtajemniczenie
|
No i jeszcze sie z tz poklocilam. tylko tego mi teraz trzeba, normalnie najchetniej to bym go na ksiezyc wyslala.... oni naprawde nic nie rozumieja.
Sorry, ze tak jecze, ale mam juz wszystkiego dosyc i chce mi sie ryczec. |
|
|
|
#1496 |
|
Zakorzenienie
|
O ja ja tez chce usg 4d za darmo. Ja juz dalam sobie na spokoj.. mysle, ze za duzo juz mialam tych usg...jakies 7, a teraz osme we wtorek. Nie moge sie doczekac zeby zobaczyc, jakiego klocka w sobie nosze
.Poulette, .A ja wlasnie rozmawialm z moim szwagrem, ktory powiedzial, ze swojego bratanka juz traktuje jak wlasnegosyna i mu juz zalozyl ksiazeczke oszczednosci wkladajac tam spora sume.. normalnie oszalal chlopak . Warunkiem jednak uzywania tych pieniedzy jest ukonczenie przynajmniej szkoly sredniej. Pomysl bardoz mi przypadl do gustu.
|
|
|
|
#1497 |
|
Wtajemniczenie
|
witam ponownie...
Kasiulka co do tych pieluszej 1 ja zakupie ale chyba jedna z najmniejszych paczek bo calkowicie moga byc nieuzyteczne a w razie czego mozna sobie dokupic...a ty faktycznie troche duzooo ich kupilas.. ckasiuniu co do naszych wizyt to ja jestem bardziej ciekawa czy wytrzymamy do tej pory Ale licze ze jeszcze sie spotkamy z nasza gin podpatrzec maluszka...i juz na nastepnej wizycie mozemy spodziewac sie skierowania do szpitalaKurzoslawa mi tez teraz mowia ze brzuch mi opada...dzisiaj spotkalam znajoma z ktora sie nie widziala zaledwie tydzien i mowi ze brzuch mi opadl i tak sie przestraszylam bo dzisiaj wyczytalam ze brzuch opada na 2-3 tyg przed porodem Ale ja tak strasznie jeszcze nie chceA jezeli chodzi o Wage to widze ze moja lilianka bedzie malutka...w 30 tyg wazyła zaledwie 1430g Taka sobie mi dzisiaj facet tez powiedzial ze juz moglabym nigdzie nie wychodzic albo ograniczyc sie do minimum...Ale sama sie przestraszylam bo przeraza mnie wizja odchodzacych wód na srodku ulicy... ![]() jolu ja tez sie zastanawialam czy sobie japonek nie zakupic do szpitala i pewnie tak zrobie ![]() A moja znajoma miala tak zrytego ginekologa ktory ja utwierdzal do 9 miesiaca ze bedzie miala blizniaki...Ta juz sie nastawila,wszystko podwojnie kupowala a tu wyszlo przypadkowo jak poszla sobie nagrac USG na plyte do innego lekarza ze bedzie miala 1 dziewczynke...to jest dopiero szok..pomyslcie 9 miesiecy chodzic ze swiadomoscia ze ise bedzie mialo blizniaki a tu jedno wychodzi...brrr ![]() A moja siostra tez przez swoja ostatnia ciaze byla pewna ze bedzie miala dziewczynke za kazdym razem lekarz mowil tak to napewno dziewczynka a tu chlopak...byla zalamana ponad 2 godziny plakala bo liczyla tak na dziewczynke (miala juz 1 dziewcznke i 2 chlopakow) Ja z kolejnym glupim pytaniem...W jakim rozmiarze kupowalyscie majtki poporodowe,w jakich ilosciach, i w jakich ilosciach podklady poporodowe? Jola jaka ty kochana jestes Moze Kasiunia zmobilizujemy sie i pojdziemy?? Jola a co chodzi z ta zgoda na badanie? to bo tym wywiadzie wyrazaja zgode czy jak to jest? hmm.. Poulette kochana trzymaj sie
|
|
|
|
#1498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A podklady- mam 1 opakowanie i pewnie malo, najwyzej TZ dokupi i paczke podpasek tez biore do szpitala. |
|
|
|
|
#1499 |
|
Zakorzenienie
|
Leonko słonko nie mam pojęcia po co ta zgoda
![]() a oczywiście opowiem co i jak wiecie fajna pamiątka i to za darmo Ja kupowałam majciory poporodowe XL, bo gruba jestem , kupiłam paczkę w niej jest 5 sztuk. Podkładów poporodowych tych miedzy nogi mam 1 paczkę z belli i dwie takich podkładów ginekologicznych dla kobiet. Tyle, że ja do szpitala nie potrzebuję, tylko do domku, więc wiele tego nie kupowąłam.
|
#1500 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wy tak mowicie, ze moj bobas spory, a wlasnie wrocilam od kolezanki, urodzila 4,5 kg chlopca, i po 2 tygodniach wyglada o spokojnie jak miesieczne dziecko
Moj jednak do takiej wagi chyba nie dobije ![]() Poza tym moj lekarz podajac mi wage dzidzi zawsze mi mowi, ze to tak pi razy drzwi...zreszta przyklad Kasiulki wyjasnia wszystko
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.

Ja wróciłam z małżonem przed momentem z apteki i nabyliśmy wszystko co chciałam. Czyli wybrałam jednak na razie Oilatum emulsję do kąpieli - 500 ml za 65 zł- ślicznie pachnie, kremik Oilatum soft za 18 zł, sudokrem taki dość mały 60 g bo większych pani nie miała, a nie chciałam kupować takiego całkiem byczego, po prostu dokupię jak ten się skończy i krem bepanten. A i 4 saszetki tantum rosa, pewnie trzeba będzie dokupić, ale na pierwszy rzut nabyłam 4. Oprócz tego dla mamusi żelazo kolejna paczka i kwas foliowy. W aptece pani z wrażenia chyba
dala mi wielką próbkę kremu w słoiczku z kawiorem 

To tyle z moich doswiadczeń. Powodzenia!

może i ma rację 

Ale ja tak strasznie jeszcze nie chce