![]() |
#1471 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
Mi też się tak wydaje
|
![]() ![]() |
![]() |
#1472 |
Zakorzenienie
|
najważniejsze dla mnie jest ubezpieczenie, ale skoro kobieta w ciąży ma je zagwarantowane to rezygnuję ze stażu. Ja do pracy na pewno nie wrócę, a nie mam zamiaru się stresować i kombinować z L4. Ta kobieta jest dziwna, najpierw mówi, żebym siedziała na L4 cały czas, potem dzwoni żebym do pracy przychodziła na chwilę i podobno w pracy rozpowiada, że ja nie chcę pracować. Chcę się uwolnić od niej i mieć święty spokój. W końcu mi ulżyło. Teraz tylko muszę się dowiedzieć jak wygląda rezygnacja ze stażu. Słyszałam, że mam iść do szefowej po opinię a jakoś nie mam ochoty juz jej widzieć
![]()
#1473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do roznosci dla malucha ja jeszcze ani nie kupuje ani nie ogladam jakos narazie nie mam takiej potrzeby. A pozatym na kupowanie jeszcze za wczesnie a na ogladanie nie mam czasu bo mam ogromny remont w domu - mam jedno wielkie gruzowisko!! Tak kolo 6-7 m-ca cos zaczne ogladac i kupowac pomalu zreszta za duzo tez nie bede kupowac bo bede miec duzo ciuszkow od synka mojego kuzyna ktory sie urodzil w czerwcu. Takze jesli bedzie chlopak to mam problem z glowy a jesli dziewczynka no to powybieram te uniwersalne a reszte dokupie. Jeslo chodzi o wozek to chce taki uniwersalny full wypas ![]() ![]() A jesli chodzi o ciuchy ciazowe to ja jeszcze nie mam zadnych i zadnych jeszcze nie potrzebuje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idź do innego lekarza! Mojej znajomej z pracy która jest teraz w 5 m-cu jak byla potwierdzic ciaze to byl to 3 m-c lekarka jej powiedziala ze jest martwy płód i do usuniecia!!!!!!!!! Wkurzyła się i poszła do innego lekarza który mowi ze jest wszystko ok tylko ma dbac o sobie i teraz leci 5 m-c Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2008-08-28 o 12:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1475 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() P.S tyle Was a żadna nic nie pisze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Własnie z tego co mi mowilo bardzo wiele osob to lekarze na kase chorych nie robia problemow z L4 tak jak lekarze prywatni moj np nie chce mi dac L4 robil mi problemy! Bo sie boi o swoj tyłek. A płace nie mało! Bo 100 zł za kazda wizyte.... oni chca zaswiadczenia z pracy a na kase chorych nie chca. Ale załatwiłam to cholerne zaswiadczenie jutro ide na wizyte (nareszcie) bo juz mam schizy ze cos jest nie tak wiec sie uspokoje jutro ![]() Jak rozmawialam z moim kierownikiem glownym produkcji to powiedzial ze nie ma dla mnie pracy i nie wie co bym miala robic ze lepiej dla mnie i dziecka bedzie siedziec w domu. Zaswiadczenie mi napisali tak: ze pracuje na linii montazowej na produkcji, 8 h w pozycji stojacej, jestem narazona na hałas od 74 do 78 dBa, stanowisko na ktorym pracuje jest zaliczone do stanowisk uciazliwych ze wzgledu na wymuszona pozycje ciala czyli pozycję stojacą powyzej 4 h obciazajaca uklad kostno-miesniowy Ciekawe czy go to zadowoli i bedzie mnie trzymal na L4 jesli nie to mu podziekuje pojde do pracy od pon na tydzien, potem wezme 2 tyg urlopu i na kolejna wizyte pojde do innego lekarza tym razem na kase chorych.... bo 100 zł temu konowałowi za robienie problemow placic nie bede!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1477 |
Rozeznanie
|
No właśnie był taki okres, że parę stron dziennie było, a teraz chyba fasolki sie rozwijaja i za jakis miesiac, dwa bedzie sie wiele dzialo
![]() Ja siedze w pracy i jak to mowi moja kolezanka chce mi sie nic. W sobote idziemy do kina na Mamma mia. Mam ochote troche sie zrelaksowac, wiec potem ze znajomymi spotkanie. Mam nadzieje ze wytrzymam, ale w milym towarzystwie moze bedzie bezbolesnie. ![]()
![]() |
#1478 |
Raczkowanie
|
No właśnie, żadna nie pisze
![]() Ja oglądam na allegro bujaczki leżaczki bo niedługo mojej szwagierce urodzi się córcia i trzeba dać jakiś prezencik. Jak myślicie dobry taki leżaczek?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1479 |
Zakorzenienie
|
jak sobie pomyślę, że zrezygnuję z tego stażu i skończą się wszystkie problemy to tak się cieszę. będę miała czas żeby przygotować się do ślubu, och czuję się szczęśliwa
![]()
#1480 |
Zakorzenienie
|
buziaczekk współczuję Ci.Naprawdę i zarazem się cieszę, że moja lekarka nie robi mi NAJMNIEJSZYCH problemów z L4.Nie chciała żadnych zaświadczeń...nic!!Nawet nie pytała się dlaczego chcę L4.
wkleję Wam dwa linku do artykułów...być może czytałyście, być może nie...mogą okazać się przydatne...szczególnie to drugie.Bo wydaje mi się, że w pewnym sensie pierwszy artykuł może być nieco oczywisty ![]() http://www.polki.pl/rodzina_ciaza_artykul,10009700.html http://www.polki.pl/rodzina_ciaza_ar...0009073,2.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1481 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...5,3986672.html
![]() |
#1483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Acha...dzisiaj podczytałam wątek mamuś styczniowo-lutowych i dziewczyny rozmawiały o kombinezonach.Powiedzcie mi jakie macie pomysły,plany związane z porą roku a ubiorem w jakim rodzicie???no może mamusie kwietniowe maja nieco lepiej ale te z początków marca? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1484 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1485 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1486 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A matę sama chcę mieć, podobno od 3 miesiąca jest bardzo przydatna ![]()
![]() |
#1488 |
Zakorzenienie
|
Tak sobie właśnie pomyślałam...no dobra w zasadzie od wczoraj się zastanawiam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1490 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zmykam do domku. Jak znajdę czas to się później odezwę, ale póki co to do jutra. I piszcie Kochane, co bym miała jutro duuuuużo do czytania ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1491 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1492 |
Zakorzenienie
|
ja słyszałam, że to najpierw delikatne smyranie, muskanie rybki czy skrzydełka motyla co na początku ciężko rozpoznać, oczywiście nie wiadomo jak będzie u nas, może od razu dostaniemy kopa heh
#1493 |
Zakorzenienie
|
CO DO PłCI
![]() ![]() Dlaczego lekarze czasami mylą się w ocenie? Dziś pomyłki zdarzają się już stosunkowo rzadko. Prawdopodobieństwo błędu jest tym większe, im wcześniejsza ciąża i im bardziej prze starzała aparatura USG. Jeżeli maleństwo w Twoim łonie akurat tak się ułoży, że nie będzie widać narządów płciowych, lekarz oznajmi, że trudno rozpoznać płeć. A USG 4D? Czy na takim sprzęcie widać więcej? Podczas obserwowania maleństwa na monitorze aparatu USG 4D (kosztuje to około 200 zł) można zobaczyć mimikę dziecka, ruchy jego rączek i nóżek. I oczywiście rozpoznać płeć.Jednak tak nowoczesna aparatura nie jest wcale do tego celu lepsza. |
![]() ![]() |
![]() |
#1494 |
Raczkowanie
|
No to ja sobie jeszcze poczekam na pierwszy "kop" mojej dzidzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1496 |
Zakorzenienie
|
Alina to ja pierwszą szansę żeby się dowiedzieć jaka płeć będę miała 19.09 ale coś mi się wydaje że to chłopczyk heh (mimo że teraz objadam się nutellą
![]()
#1497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mama mi wczoraj mowila ze ruchy dziecka mozna juz poczuc od 4,5 m-ca ciazy i ze bedzie to takie łaskotanie jakby np mucha chodzila po rece czy nodze a pozniej juz beda coraz mocniejsze az..... zacznie tak kopac ze mamuski sie nieraz zwijaja z bolu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1498 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
Zakorzenienie
|
a to chyba coś dla nas mamusie
![]() http://www.polki.pl/rodzina_ciaza_ar...0006871,0.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:35.