|
|
#1471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kiedy te zaręczyny...ile jeszcze mam czekać :(
Nie, nie
![]() Aczkolwiek sama nie raz oglądałam ,ale nic konkretnego nawet nie mam swojego 'typu'
|
#1472 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze, chłopak się zapracuje. A Ty nie możesz znaleźć pracy czy nie szukasz, bo np się uczysz? 7 nocek pod rząd to przecież jest masakra
Niech on się tak nie daje, bo go będą mocniej wykorzystywać
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
Rider ja szczerze mówiąc ani nie myśle o zaręczynach teraz
i TŻ też raczej nie bo mamy teraz dużo na głoooowie i ten temat kompletnie odpada Madelaine - kurcze szkoda faceta
|
#1474 |
|
Zadomowienie
|
nie moge znaleźć pracy...az się tego wstydze bo zaraz minie rok, skończyłam licencjat, zwolnili mnie rok temu bo przestałam być studentką... potem poszłam na mgr dzienne i zrezygnowałam w styczniu żeby być dyspozycyjną bo nikt nie chciał mnie przyjąć bo studiowałam... teraz znowu cisza, gdybym była studentką to mieliby zniżki i by mnie zatrudnili, chore! żeby tylko 7 nocek... heh potrafił tak cisnąć 2 tygodnie a jak miała wolne po 6 dniach to odsypiał porządnie przez 24 h i dalej 7 nocek p[od rząd... nienawidzę jego pracy
wyzysk taki że szkoda gadać, już danwo powinien ktś się tym zająć ale właściciel ma wtyki w urzedach... chwała że tż teraz szuka drugiej roboty więc tam będzie mniej pracował, niedługo zaczyna szkolenie a z tego co słyszałam to fajna robota i nie jest tak źle z kasą... |
|
|
|
#1475 |
|
Zakorzenienie
|
Mój TŻ ma pracę państwową więc nie narzeka , chwali sobie robotę...
ja na razie studiuję ale aż się boję jak będzie potem widząc co teraz się dzieje na rynku pracy ..
|
#1476 |
|
Zadomowienie
|
mi się marzy budżetówka bo dla kobiety to bardzo bezpieczna posada, niestety mam tylko licencjat a jest wiele osób z pełnym wyższym również chętnych. Zależy co kończysz i na jakiej uczelnie, niestety ale taka prawda... wiele razy to słyszałam od pracodawców. Tż tak pracuje bo nie może sobie pozwolić na zmianę pracy na razie. Niestety brakuje mu papierka... a wykonuje prace nie związane z ogólniakiem
|
|
|
|
#1477 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po mojej uczelni mogę pracować w dziale HR ..
zobaczymy jak to będzie
|
#1478 |
|
Zakorzenienie
|
Co do grawerowania: ja wymyśliłam tekst
Obrączka 1. "Next Level" Obrączka 2. "Game Over" wrzuciłam do tamtego wątku i wiem, że chyba dwie pary sobie już taki zrobiły
|
#1479 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1480 |
|
Zakorzenienie
|
http://machej.pl/oferta/40/video.php?id=40
Fantastyczny filmik
|
#1481 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
Wutam was dziewczynki
a jak juz mowa o pracy to ja też miałam przykre doświadczenie na starcie... jestem na administracji a urząd pracy wysłał mnie na staż do hurtowni jako magazynier! no ale poszłam to było w pażdzierniku ... pracowałam przez całą zime w temp -. Była taka jak na dworze nic nie ogrzewali towar na półkach był zamarznięty! i taki trafiał na sklepy... poza tym szef to normalnie kat był, znęcał się psychicznie nad dziewczynami zwłaszcza, dla mnie na początku był miły ale potem co się działo przychodziłam do domu i płakałam kiedyś powiedział, że zmienia mi system godz i mam przychodzić na 10 i zostawać do 18, a w umówie miałam 8-16 nie zgodziłam się bo nawet autobusu do domu bym nie miała...poźniej zaczął mi dogadywać, ciągle mu się nie podobało jak coś robię, za woolno itd. wytrzymałam 4 miesiące i zrezygnowałam ze stażu
|
|
|
|
#1483 |
|
Zadomowienie
|
daafnee nie chodzi o przekomarzanie sie tym bardziej że nie napisałam wszystkich faktów z jego pracy, tak wiem, ze sa gorsze prace. On tez potrafi w sezonie pracować przez 3 tygodnie non stop, w zimę przy mrozach tez bez przerw, dzięki temu ze jest kryzys nie pracuje tak dużo i dali mu trochę luzu.... rok temu w lipcu miał 2 dni wolnego...
|
|
|
|
#1484 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
w którym miejscu ja się chciałam przekomarzać? pocieszyłam Cie, że są gorsze prace, a Ty znowu atakujesz.. koniec. |
|
|
|
|
#1485 |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno nie powinno się pisać,że są gorsze prace, to nie powód,żeby się cieszyć z tego co się teraz ma
zawsze znajdzie się ktoś kto ma gorzej, ale to nie znaczy ,że mamy się godzić na obecne warunki i cieszyć się z nich, to jest masakra jakaś co się dzieje w Polsce, pracować po 7 nocek z rzędu , staż jako magazynier na administracji a o ranach już nie wspomnę, to wszystko jest chooore.....
|
#1486 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() a koleżanka już wcześniej mnie obraziła, teraz zaczęła od przekomarzania dlatego nie będe już więcej odpowiadać na jej posty
|
|
|
|
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepiej ani to ani to ...
Człowiek zasługuje na prace w godnych warunkach, a niestety w PL często te granice sa przekraczane A TŻ zastanawia się nad inną pracą? Jeny ale ciepło..ja dzisiaj krótki rękawek a niektórzy jeszcze kozaki i kurtki zimowe... a dzieci w wózkach w kombinezony poubierane i czapki grube
|
#1488 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A ja w domu chora, kurde...
|
|
|
|
|
#1489 |
|
Zadomowienie
|
dafnee napisałaś "uwierz mi..." to jak miałam się poczuć? poczułam się jak jakiś debil który nie wie jak wygląda praca pomimo że tż potrafi mieć 2 dni wolnego w miesiącu pracując tylko na nocki, przy minusowych temperaturach, wykonując kilka prac na raz czyt. manager, akustyk, serwisant, barman i dostawca. Pracowałam tez kiedyś na nocki i wiem, ze nia ma nic gorszego, po jakimś czas organizm nie wytrzymuje a te jego "nocki" jak my to zwiemy to praca po 14 h a nie raz nie dwa zdarzyło się że pracował po 48 h... tak 48 h non stop, wyszedł na 22 skończył o 12, potem szef kazała coś naprawić i nieważne że chłopak styrany, skończył o 16 i nie opłacało się wracać bo na 18 kolejna nocka, skończył o 6 rano, pojechał po dostawę i w domu był o 12 albo i później... jak wracał nie wyglądała. I uwierz mi rany też ma choć nie wiem co to za argument... ręce ma aż czarne pod skórą z czym nie możemy sobie poradzić, wygląda jak szczypior, poharatane dłonie, wykończone plecy których nie czuje... tego się nie da opisać jak tam się pracuje... i tak od 4 lat bo nie ma innej pracy, prawka nie ma co mu nie służy ( tak po dostawy jeździł z szefem ), a po ogólniaku ciężko coś znaleźć, jest jeden plus tej pracy: że w tej branży dostanie pracę wszędzie bo mówi się że jak ktoś przeżył pracę tam... to wszędzie da radę.
|
|
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze troche i będzie lipiec
Na 3 miesiące tak? ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Mój TŻ bardzo lubi nocki, natomiast nie lubi jak ma na rano,pracuje po 12 h tylko no nie fizycznie i to dużo zmienia... Powinien się rozejrzeć za jakąś inną bo wykończy siebie psychicznie i fizycznie! co może mieć opłakane skutki w przyszłości eh...
|
#1491 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale raczej 3 miesiące ![]() Praca fizyczna jest prze******... Naprawde myśle żeby napisać anonim do tego idioty-szefa. Ja nie rozumiem jak można tak ludzi wykorzystywać i dawać im za to 900 zł!!!! Oni muszą nawet sprzątać, odśnieżać i pracować na dworze przy -20. On jest nienormalny. A za te rany to ja temu człowiekowi kiedyś wszystkie zęby wybije.. Boje sie, że mu blizny zostaną
|
|
|
|
|
#1492 |
|
Zadomowienie
|
mój pracuje na nocki bo jest wyższa stawka.... to jedyny argument no i może to żę życie bardziej tętni...
|
|
|
|
#1493 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny jak dbacie o siebie? O włosy, skóre, makijaż? Jakich kosmetyków używacie?
|
|
|
|
#1494 |
|
Zakorzenienie
|
Trafiłaś w 10 bo właśnie się obkupiłam w rossmanie
Ciało - uwielbiam Peeling kawowy i robię go co 3-4 dni, skóra jest wtedy cudowna, a używam kosmetyków serii Eveline, na zmiane, antycelulitowe, ujędrniające itp itd + krem do biustu Włosy - to moja mania, co jakiś czas zamiawiam hurtowo odżywki, przeważnie firmy Kallos,nie susze, nie prostuję, jedynie farbuje ale chce przestać jedwab obowiązkowo Makijaż - niegdyś używałam podkładu Loreal N7 a teraz odkryłam,że lepsze są dla mnie kosmetyki firmy AA, tusz obowiązkowo tylko ten- Max Facor Masterpiece
|
#1495 |
|
Zakorzenienie
|
Ja swoją skórę traktuję kosmetykami Ziaja Pro: peeling bardzo mocny, maska z zieloną glinką i uspokajająca oraz żel myjący antybakteryjny; krem to AA Ultra nawilżanie, krem intensywnie nawilżający. Co do włosów to używam przeróżnych szamponów i odżywki Ziaja. A makijaż... tu możecie obejrzeć mój zbiorek
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1642 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1643
|
#1496 |
|
BAN stały
|
Ja przyznam szczerze nigdy jakoś szczególnie nie dbałam.. Miałam jakiś balsam, krem do twarzy.. No i to tyle. Jedynie Podkład i tusz - bez tego nie wychodziłam..
Ale teraz zaczęłam dbać dokładniej Do włosów różnie, obecnie pantene pro v, odżywke i szampon, bardzo mi wzmocnił włosy, bardzo. Poza tym jem bellise do skóry, włosów i paznokci, ale jak się skończy to zmienie na co innego, żeby mi się organizm nie przyzwyczaił, ale też jest dobra ![]() A jak z perfumami? Jakich używacie? Edytowane przez daafnee Czas edycji: 2010-03-26 o 13:47 |
|
|
|
#1497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Konieczne jest zrobienie prawa jazdy, zwłaszcza facetowi baaardzo ciężko będzie dostać prace bez tego dokumentu, bo nawet od informatyków często się prawka wymaga. Cytat:
Jeżeli przepisy są łamane, to zgłaszasz sprawę do odpowiednich instytucji, albo zmieniasz pracę. Albo nie narzekasz, bo wtedy po co, jak to nic nie zmieni? Edytowane przez _vixen_ Czas edycji: 2010-03-26 o 14:18 |
||
|
|
|
#1498 |
|
Zadomowienie
|
vixen a jak ci powiem że panowie z pip i us nic nie zrobią bo mają bardzo dobre układy z szefem ? nic się nie da zrobić, nie będę pisać więcej bo nie chcę żeby ktoś coś skojarzył, gdyby to było możliwe już dawno coś by ruszyło ale niestety, są wtyki i bardzo dobre układy. Na wysokich szczeblach.
|
|
|
|
#1499 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez daafnee Czas edycji: 2010-03-26 o 14:22 |
|
|
|
|
#1500 |
|
Zakorzenienie
|
A próbował ktoś?
Czy tylko chodzi taka fama po mieście o tych układach, która zwykle maq mało wspólnego z rzeczywistością? Teraz urzędnicy boją się takich właśnie układow, o których piszesz, bo ludzie zgłaszają bardzo szybko takie sprawy potem do programów w stylu UWAGA na tvn czy do innych mediów i robi sie afera. Są jeszcze sądy pracy. Naprawdę, w takich przypadkach TRZEBA coś robić, a nie siedzieć, pokornie pracować zwykle za grosze i narzekać. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.

Niech on się tak nie daje, bo go będą mocniej wykorzystywać
i TŻ też raczej nie bo mamy teraz dużo na głoooowie i ten temat kompletnie odpada
wyzysk taki że szkoda gadać, już danwo powinien ktś się tym zająć ale właściciel ma wtyki w urzedach...

a jak juz mowa o pracy to ja też miałam przykre doświadczenie na starcie... jestem na administracji a urząd pracy wysłał mnie na staż do hurtowni jako magazynier! no ale poszłam to było w pażdzierniku ... pracowałam przez całą zime w temp -. Była taka jak na dworze nic nie ogrzewali towar na półkach był zamarznięty! i taki trafiał na sklepy... poza tym szef to normalnie kat był, znęcał się psychicznie nad dziewczynami zwłaszcza, dla mnie na początku był miły ale potem co się działo przychodziłam do domu i płakałam kiedyś powiedział, że zmienia mi system godz i mam przychodzić na 10 i zostawać do 18, a w umówie miałam 8-16 nie zgodziłam się bo nawet autobusu do domu bym nie miała...poźniej zaczął mi dogadywać, ciągle mu się nie podobało jak coś robię, za woolno itd. wytrzymałam 4 miesiące i zrezygnowałam ze stażu

jedwab obowiązkowo