![]() |
#1471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Wczorajsze menu do oceny:
U/p śniadanie: 2 lyzki owsianych, 2 lyzki zytnich, 2 lyzki otrab przennych, 2 lyzki kuleczek granexu, 200ml maslanki 0,2%tl, 12 migdalow, lyzeczka rodzynek, pomarancza, male jablko, mala gruszka. 2 sniadanie: ok 55g kromka chleba graham podzielona na 4 kawałki: dwa z margaryna Beviva, salata i poledwica z indyka, dwie z guacamole z cebulka i czosnkiem, salatka z pokrojonych pomidorow, ogorkow kiszonych, papryki i kielek rzodkiewki obiad: chili con carne (z 150g chudziutkiej wolowiny) z 3 lyzkami (na sucho) brazowego ryzu. kolacja: taka sama kroma jak na 2 sniadanie grahama z margaryna i sekiem Fresek pomidorowym, kielkami, salatka z buraczkow, jablka i kiszonych ogorkow z jogurtem A mówiłyście że nie będę tyła a ja po 2 tygodniach takiego jedzenia pierwszy raz od kilku lat zobaczyłam na wadze z przodu "5" :P |
![]() ![]() |
![]() |
#1472 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1473 |
Rozeznanie
|
mam do was dziewczyny oytanie wstalm o 9 i wlsnie skonczylam jesc sniadanie . o ktorej godzinie powinnam zjesc kolejne posilki ??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1474 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1475 |
Rozeznanie
|
dziekuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1476 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1477 |
Rozeznanie
|
Moja mama robi dzisiaj gołąbki
![]()
#1478 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1479 |
Zadomowienie
|
A i mozesz je zjesc z chlebkiem, mi takie najbardziej smakuja lub same
![]()
Zdrowo się odżywiam ![]() Ćwiczę ![]() Zapuszczam włosy ![]() Edytowane przez cytrusekxD Czas edycji: 2009-03-01 o 10:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1480 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1481 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() iza_wiosenna- Dziekuje za ocenke Izus ![]() ![]()
Uwolniłam się by żyć, by nie otruć świata smutkiem łez, Więc nie pytaj mnie... Edytowane przez GummyKammy Czas edycji: 2009-03-01 o 12:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1483 |
Zadomowienie
|
Moje dzisiejsze U(prosze o ocenke):
Śniadanie: owsianka:3łyzki platkow owsianych, 200ml mleka 1,5%, garść mieszanki studenckiej, jabłko, cynamon i kapka miodu dla osłody ![]() II sniadanie:serek wiejski 150g z polowa banana, lyzka miodu i cynamonem ![]() ![]() Obiad:2 ziemniaczki, pierś z kurczaka, surowka:kapusta pekinska, marchewka, troche majonezu i chyba seler ![]() Podwieczorek:galaretka truskawkowa, pol pomaranczy lub kiwi i 2 lyzki jogurtu naturalnego ![]() Kolacja:2 kromki ciemnego pieczywka z szyneczka drobiowa i ketchupem ![]() I pozniej moze wpadnie jajeczko ![]() I jak??
Zdrowo się odżywiam ![]() Ćwiczę ![]() Zapuszczam włosy ![]() Edytowane przez cytrusekxD Czas edycji: 2009-03-01 o 15:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1484 |
Raczkowanie
|
GummyKammy- przy takim jedzeniu, jak ostatnio, to malutko, ale spokojnie- organizm widocznie odrabia wszystkie straty i póki co wykorzystuje całą energię na odbudowę
![]() ![]() wczorajsze P /czyli dużo słodkiego, wizyta u babci i duży apetyt ![]() Iśn: 10 placuszków owsianych: 2 z nutellą i bananem, 2 z twarogiem i sosem toffi, 2 ze smażonymi jabłkami i syropem klonowym, 2 z kremem nugatowo-karmelowym, 2 z powidłami śliwkowymi; wielki kubek mocnego kakao na mleku 3,2%; micha owoców (winogrona, pomarańcz, gruszka) IIśń: chrupiąca bagietka z masełkiem, sałatą i jakąś szynką z tłuszczykiem ![]() kawał sernika z brzoskwiniami i lukrem, kawał babki jw z grubą warstwą nutelli o: gęęęsta zabielana zupa jarzynowa z zacierką i mięchem; mięso z indyka duszone w sosie carabonarra z furą makaronu z oliwę z oliwek, szpinak w sosie śmietanowo-czosnkowym; 2 szklanki soku z wiśni d: micha lodów (milka krówkowe i carte d'or tiramisu) z bitą śmietaną, ajerkoniakiem, sosem czekoladowym i kruszonymi orzechami, kawał szarlotki budyniowej, gorąca czekolada lindt (kooocham moją babcię ![]() p: talerz pierogów z serem i rodzynkami polanych eksperymentalnym sosem (grecki jogurt, lody waniliowe grycan, cynamon) posypane cukrem ![]() k: dwie mega-tortille (kurczak smażony w przyprawie gyros, kukurydza, groszek, papryka, pieczarki, grzanki, fura żółtego sera, sos czosnkowy, sos majonezowy, keczup); cała butla leona malinowego dwa serki homo biszkoptowe z wkruszonymi biszkoptami, bezami, garścią białych rodzynek, migdałów i suszonych ananasów + kapka esencji migdałowej ![]() ![]() + kawał sernika z brzoskwiniamiiii ![]()
![]() |
#1485 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
pięknie pięknie i przepysznie <3 ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1486 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, tak sobie was podczytuje, czerpie pomysły do mojego R, ale najbardziej lubię czytać jadłospisy dziewczyn na P!
![]() ![]()
#1487 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1488 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jw ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1489 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1490 |
Raczkowanie
|
dziękuję
![]() aoii- ten twaróg to taki w kostce właśnie ![]() ![]() GummyKammy- jak będę w lidlu, to sprawdzę te jajca ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1491 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Gummu Kammy to ja nie wiedziałam, że mieszkasz w Anglii, byłam na wakacjach i mam stamtąd niezapomniane wspomnienia! ![]() ![]() Vana zabiły mnie Twoje pierogi z tym magicznym sosem lodowym ![]() ![]() Izka jak ciasto?:P Widzę, że wkraczasz w progi kuchenne pełną parą ![]()
![]() |
#1492 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1493 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() moje dzisiejsze niezbyt udane U jak dla mnie: 1śn: owsianka (4łyżki płatków owsianych, 3/4 szklanki mleka [albo i więcej, lałam na oko xd], pół banana, garść chrunchy naturalnych, dwie kromki razowca (jedna z szynką a druga z makrelą w sosie pomidorowym- gruuubo posmarowana ![]() 2śn: serek homo naturalny (gdzieś z połowę wyjadłam), kilka garści mieszanki studenckiej, kilkanaście (właściwie to pół puszki) papai w sosie lekkim czy jakoś tak obiad: kilka sporych łyżek ziemniaków polanych obficie sosem, dwa duże kawałki mięsa wieprzowego (chyba), 5 korniszonków deser: kilka kawałków papai, ciasteczka owsiane (odrabiałam lekcje ![]() po treningu: serek wiejski z chrunchy (200g serka, 3 spore garście tych płatków) do tego kilka rodzynek z mieszanki potem zjem jeszcze ze dwie kromki grahama z szynką albo żółtym serem kolacja: piekę rybę (filet z makreli) i do tego dojdzie kubek białej herbaty od jutra zaczynam jeść porządne drugie śniadania xd uf. i idę się chyba zważyć :P
![]() ![]() |
![]() |
#1494 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje, ze juz niedlugo tez bede miala takie pyszne jadlopisy jak ty, ale na razie caly czas siedza mi w glowie te kalorie.Moge sie pochwalic, ze jestem na dobrej drodze ![]() ![]()
![]() |
#1495 | |
Zakorzenienie
|
Nasturcja several years- dziekuje Kochana
![]() ![]() ![]() vana- u mnie z tymi jajeczkami to istne szalenstwo ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1496 |
Zakorzenienie
|
sory, źle napisałam- Crunchy firmy Sante czy jakoś tak. bardzo dobre
![]() a ciasteczka kupowałam na wagę u mnie w sklepie, więc jako takiej nazwy nie ma ![]() a papaja w miarę dobra- dla mnie trochę za miękka, lubię jak mi coś chrupie w zębach ![]() ![]() nawet nie wiesz, jak się cieszę, że powoli pokonujesz przeszkody ![]() mam nadzieję, że niedługo zobaczę więcej w twoim jadłospisie ;p
![]() |
#1497 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ale traktuje to jutrzejsze wazenie jako probe mojej wytrwalosci, bo wiem, ze nawet jak przytyje, to pozniej ta waga sie ureguluje ![]()
![]() |
#1498 |
Zakorzenienie
|
R.
Śniadanie: owsianka (4 łyżki płatków, szklanka mleka czekoladowego 1,5%, duże jabłko, łyżeczka cynamonu, 2 łyżeczki siemienia lnianego) II śniadanie: nie było, za późno wstałam. Obiad: garść makaronu pełnoziarnistego z 250 g warzyw na patelnie (mój wkład-1,5 łyżki oliwy z oliwek, zioła prowensalskie, oregano. A i mam pytanie-powinnam wyrzucać ziemniaki z tych warzyw?) W międzyczasie: 1,5 litra zielonej herbaty Podwieczorek: garść prażonego słonecznika (bez skorupek), kubek kawy rozpuszczalnej waniliowej Kolacja: (będzie) 120g chudego twarożka z łyżką kakao.
Edytowane przez SweetAboutMe Czas edycji: 2009-03-01 o 16:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą- patrząc na to, jak ty jesz, to wątpię żebyś straaasznie dużo przytyła. pamiętam, że na początku choroby też bałam się tych kilogramów- myślałam, że jak będę jadła cały czas tak dużo, to potem będę wyglądać jak sumo. a minęły dwa lata, a ja dalej walczę z niedowagą. nie wiem jak ci to wytłumaczyć racjonalnie, bo zdaję sobie sprawę, że trudno dotrzeć do osoby z ED. jesteś pod opieką psychologa? ja trochę zmieniłam podwieczorek: najpierw był serek wiejski z crunchy, potem kromka chleba i kilka śledzików w zalewie octowej, a teraz wypiłam szklankę koktajlu mojego brata z marchewki, banana, jabłka i mleka (pychotka!)
![]() ![]() |
![]() |
#1500 |
Rozeznanie
|
Eeeee to ja walne moje wczorajsze P (dzisiejsze jeszcze się tworzy
![]() Ś: paluch z ziarnami 120g, obie połówki z masłem, camembertem ziołowym, wędliną drobiową z curry, oliwkami, pomidorem, ogórkiem konserwowym, pomarańcza, banan i mandarynka, kawa z mlekiem 3,2% 3 cukierki kukułki IIŚ: miska płatków crunchy fruit z mlekiem 3,2% kawa z herbatą (standard) O: 3 gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki, dużo papryki konserwowej i grzybków marynowanych D: cappuccino, prawie połowa białej bąbolady, 2 herbatniki z cukrem Wycieczka do lasu: Drożdżówka z orzechami i kruszonką P: (jak wróciłam z lasu myślałam, że zdechnę z głodu ![]() jabłko Kubek kakao K: makrela w sosie pomidorowym, bułka wrocławska z masłem, pomarańcza Po: 3 piwa ![]() ![]() I oczywiście proszę o ocenkę ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.