![]() |
#1471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :)
Kate, ja tez zamierzam karmic piersia, ale chyba od samego poczatku azczne z tymi nakladkami sylikonowymi, bo mam bardzo male sutki. A jak sie nie da i z tym to poprosze o recepte na laktator.
A butelki planuje kupic 2x150ml, bo oprocz mleka chce tez podawac herbatki. A jak trzeba bedzie kupic wiecej, to wtedy kupie wiecej.
#1472 |
Zadomowienie
|
karenina19 cieszymy sie z dobrych wiadomości po wizycie
![]() ![]() Paczka dobrze ze porozmawiałaś ze swoim Grześkiem ![]() katekatee ja mysle ze wszystkie- albo wiekszość z nas ma zamiar karmić piersią ale różnie to bywa- a poza tym nawet jak karmisz piersią to czasami odciągasz pokarm i dajesz go butelką.Myślę ze dwie butelki trzeba mieć. |
![]() ![]() |
![]() |
#1473 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() a wiem ze o następnej ciązy nawet nie ma co mysleć a jeśli chodzi o karminie to tez bym chciała karmic piersią. narazie oczywiście musze odciagać i mrozic pokarm ale mam nadzieje że uda mi się kiedys patryczka nakarmić jesli chodzi o utrzymanie laktacji to u mnie pomino tych wszytkich stresów jakoś jeszce pokarm mam wiec nie jest źle Edytowane przez bravurka Czas edycji: 2009-08-07 o 09:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1474 | |
Rozeznanie
|
Hej mamausie!
Cytat:
![]() Ja niestety z przytulanek muszę zrezygnować. Od początku ich nie było ![]() Bravurko to najlepsza wiadomość od kilku dni!!!! ![]() ![]() ![]() A zakupy są śliczne! Ja jeszcze tydzień i też będę sie chwalić co upolowałam ![]() Kareninko cieszę się że z dzidzią ok i że taka charakterna, będziecie mieć wesoło z takim piłkarzem ![]() O butelkach sobie podczytuję, a że niewiele wiem to się nie odzywam a na razie czerpię z waszych doświadczeń. Idę na śniadanko bo dzidzia się upomina kopniakami, pozdrawiam wszyskie mamy i miłego dzionka!
![]() |
#1475 |
Rozeznanie
|
Bravurko - cudownie, ze z Patryczkiem lepiej i teraz to juz bedzie dobrze
![]() ![]() Dzielna z Ciebie dziewczyna! Pozdrawiam serdecznie!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1476 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1477 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Oto nowe nabytki mojego malego mezczyzny...ta niebieska kurteczka z uszami na kapturku to moja ulubiona ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2009-08-07 o 09:16 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1478 |
Rozeznanie
|
Acha... Malinko, Elalank dzięki za odpowiedż w sprawie glukozy
![]() Kareniko super zakupy! No nie mogę się doczekać jak patrzę na wasze cudeńka! Pozdr
#1479 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1480 |
Zakorzenienie
|
bravurko cieszę się ogromnie, że z Patryczkiem coraz lepiej
![]() Tak szczere pisząc ![]() ![]() Kareninko super, że na wizycie wszystko w porządku ![]() Z TŻ już ok? Bo nie doczytałam. Co do ktg, to jak miałam robione, to mój Mały tez kopał prosto w tę sondę, sygnał się tracił, aż się wystraszyłam za pierwszym razem. No, ale w końcu On też ma geny południowca ![]() Co prawda z południa Polski, ale zawsze ![]() To ja zmykam na plażę. Miłego dnia ![]()
#1481 |
Zadomowienie
|
karenina19 ciuszki jak zawsze piękne, jak tak dalej będzie to z taką ilością ciuszków całą naszą męską drużynę ubierzesz
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1482 |
Zadomowienie
|
Bravurko super wiadomość
![]() ![]() ![]()
#1483 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzieki ![]() A z tz tez ok bo mnie rozbroil jak wrocil wczoraj z pracy z kwiatkami...przypadkiem tez dowiedzialam sie, ze zorganizowal mi dzisiaj na wieczor jakies przyjecie-niespodzianke i gotowal na to przyjecie do 2 w nocy...nawet ciasto pyszne zrobil... ![]() ![]() No i jeszcze zaspiewal mi po przebudzeniu dzisiaj Happy Birthday w 3 jezykach i dostalam ciasteczko ze swieczka do zdmuchniecia... takze jestem rozbrojona i przypomnialam sobie, jak bardzo kocham tego mojego wariata... ![]() Cytat:
Ja i tak wstawiam tylko moje "najukochansze" kawalki... ![]() ![]()
![]() |
#1484 |
BAN stały
|
lece juz dziewczynki do mojego kochaniutkiego
![]() buziolinki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1485 |
Zakorzenienie
|
Czekamy na wiesci...jak najwiecej dobrych
![]()
#1486 |
Wtajemniczenie
|
kurcze nie było mnie dwie godziny a tu
![]() z seksem to własnie jak jest OK ciąża to nawet trzeba jak mawia mówi gin - w 9 miesiącu moze przyśpieszyć poród, ale jak wszyscy sa zadowoleni to dobrze, chociaż ja z TŻ rozmawiam ![]() któraś pytała o karmienie piersią i butelki - ja bym kupiła chociaż jedną mała, nawet podac koperek lub coś w tym stylu - może się przydać ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Karenina ciuchy sa boskie a ten pajac z bałwankiem ja tez chce, a tak generalnie to ja jeszcze nic nie kupowałam, a Wy już macie takie garderoby |
![]() ![]() |
![]() |
#1487 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1488 |
Wtajemniczenie
|
Brawurko ja z synkiem tez bardzo mocno trzymam kciuki!
![]() jestes bardzo dzielna mamusia, Patryczek tez jest bardzo silny. Wierzymy ze bedzie z dnia na dzien coraz lepiej! ![]() ![]() i wszystkim mamom zycze lekkich i terminowych orodow ![]() mamusia majowo-czerwcowa
N. ♥ Edytowane przez kuroikaze Czas edycji: 2009-08-07 o 10:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#1489 |
Raczkowanie
|
Bravurko, nawet nie wiesz jak się cieszę że Patryczek ma się lepiej!
![]() Widzę że dzisiaj "na tapecie" temat karmienia dzieciaczków i wyboru butelek... Jako że to moja pierwsza ciąża nie mam o tych sprawach zielonego pojęcia - więc chętnie podczytuję to, co piszą bardziej doświadczone Mamusie ![]() I w związku z tym mam pytanie (tylko się nie śmiejcie...): jaki jest związek między wielkością sutków a karmieniem piersią? Wiem, że sama wielkość piersi nie ma tutaj za bardzo znaczenia, no ale co jeśli chodzi o sutki? Pytam bo moje zrobiły się w tej ciąży ogromne ![]()
![]() |
#1490 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hihihi...ja tez uwielbiam tej pajacyk z balwankiem...chyba zacaluje tego mojego malucha jak go w nim zobacze... ![]() Cytat:
Dobre pytanie...mnie wlasnie martwi ogolnie caly temat karmienia, bo nasluchalam sie jakie sa problemy z tym po cc... ![]() A czy pisalam juz, ze w poniedzialek pierwszy raz przychodzi do nas do domku nasza polozna... ![]() ![]()
![]() |
#1491 |
Zakorzenienie
|
gissh przy malym sutku ciezej jest dzieku go chwycic.. Pamietam ze musialam brac piers, splaszczac sutka i dopiero wtedy podawac bo tak normalnie nie chwytal.. za to jak mu sie wysuwal to sie zloscil i gryzl tymi dziaselkami malymi a dziasla mial ostre jak nozyki
![]()
#1492 |
Wtajemniczenie
|
Gishh moja Iza pomimo, ze piersi były ogromne nie mogła sobie poradzić i złapać sutków bo one znowu były mikroskopijne, w naszym przypadku był właśnie problem, być moze gdyby piersi były mniejsze małej łatwiej było złapac, nie wiem czy to ma zawsze znaczenie ale u nas miało, teraz też się nie nastawiam na wielie halo w tym temacie, mam laktator i najwyżej znowu się będę bawić
pamiętam jak położne w szpitalu ją przystawiały to jedna stwierdziła że mała dostaje o****ie... i ona już nie ma siły ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- wykropkowało mi ale domyślacie się oc powiedziała połozna Kareninko nie zawsze sa problemy po cc ja mam znajome co nie widziały różnicy, u mnie dopiero po dwóch dnia poszła siara więc było to też utrudnienie, ale teraz mi już cieknie i jestem zadowolona |
![]() ![]() |
![]() |
#1493 |
Zakorzenienie
|
Magda moje sutki sa takie ze otoczka ta ciemna sutka jest dosc duza natomiast sam sutek wystaje na 2-3mm jak mi zimno a nomalnie to jest plaski
![]()
![]() |
#1494 |
Zakorzenienie
|
Karenina, moja kumpela tez miala cc i wcale to jej nie przeszkadzalo, zeby karmic.
Powiedz nam potem czego ciekawego sie dowiedzialas od poloznej ![]()
#1495 |
Raczkowanie
|
Witam kochane mamusie!
![]() Bravurko tak się cieszę, że u Patryczka jest lepiej, razem z TŻ-tem trzymamy kciuki za niego i modlimy się za jego zdrowie. Później poczytam sobie dokładnie co napisałyście o karmieniu piersią i butelkach, bo doświadczone mamusie najlepiej w tej kwestii słuchać. Teraz zmykam na USG połówkowe, wieczorem dam znać jak poszło.
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1496 |
Zakorzenienie
|
Czyli wielkośc sutka to chodzi o to co wystaje??? czy razem z tą otoczką czerwoną?
![]() Mam prośbę - powtorzcie mi jeszcze raz z tym magnezem - byla o tym mowa niedawno. magnez B6 jest drożyszy, a tańszym odpowiednikiem jest...... ?
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2009-08-07 o 10:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#1497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1498 |
Zakorzenienie
|
Ravenne trzymam kciuki za usg
![]() ![]() Konspiracja no wlasnie u mnie bylo problemem ze ta wystajaca czesc jest taka mala ![]()
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2009-08-07 o 11:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1499 | |
Raczkowanie
|
bravurko, obyś codziennie dostawała tak dobre wieści
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1500 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie tez mam taka mala nadzieje, ze nie bedzie tak zle...zwlaszcza, ze bede miala prawdopodobnie znieczulenie tylko miejscowe wiec malec bedzie ze mna szybciej...i tu w De w szpitalach slyszalam, ze zachecaja do karmienia piersia i nie sa takie chetne w dokarmianiu butla... ![]() Cytat:
Pewnie, ze powiem...jakbyscie mialy jakies pytania to dawajcie - tez sie jej zapytam... ![]() Cytat:
Czekamy na wiesci z usg ![]() Domi mozesz zmienic mi wiek na naszej Liscie...26 latek... ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.