Październikowe PM :) - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-05, 19:10   #1471
kalkulator323
Przyczajenie

Dot.: Październikowe PM

Witam
oto moja suknia slubna-kolor smietankowa biel:

slub mam 17 pazdziernika, nie mam jeszcze zadnych dodatkow, procz welonu;p.
Moja opcja jest taka:
-wlosy elegancko upiete w koka,
-kolczyki wkretki-perelki,
-etola futerkowa,
-rekawice bez palcow,
-gruba bransoleta-perly (oczywiscie sztuczne)
-prosty elegancki bukiet z cantedeskia(kalia)
-buty ...hmm maja byc na niskim obcasie.
Czy ktos moze mi cos zaproponowac cos innego... prosze..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bahia-290.jpg (18,4 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bahia-290-1.jpg (16,1 KB, 33 załadowań)
kalkulator323 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 21:57   #1472
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
Napisane przez fretka82 Pokaż wiadomość
SSR - przegapiłam Twoje pytanie o piosenkę dla rodzicówzdecydowaliśmy na clivera. Zastanawialiśmy się na 3ma-Dzięki Wam-taka dziewczynka śpiewa-(piękna ale bardziej do kościoła i ją tam albo ktoś zaśpiewa-tylko musze znaleźć kogoś albo ostatecznie puścimy) i właśnie nad tym co Ty masz-Walc dla rodziców, Ten walc ma ładny tekst tylko ta muzyka jakoś nam nie pasowałaniby gość z orkiestry powiedział, ze oni to inaczej zagrają. Ale nie mam pewności jak i teraz uczą się clivera też miałam się zabrać za lekkie porządki ale jakoś nie wyszłow ogóle jakaś dzisiaj zmęczona jestem

poniżej fotki naszyjnika, butów i sukni-jak ją mierzyłam pierwszy razwięc dużo za długa i ja będę miała białą nie ecru. zrobiłam jeszcze zdjęcia na manekinie bo sie lepiej prezentuje niż na modelce na str internetowej.
Ja jak wybierałam to jeszcze w grę wchodziło kochani rodzice-kumpliki, ale na tym to ryczałam jak bóbr, przy każdym słuchaniu piosenki. Clivera też chcieliśmy, ale on jest strasznie sługi, a my chcemy szybko i na temat I w końcu padło na tego walczyka, ma fajny tekst i jest wesoły u chyba nikt nie będzie ryczał
Butki elegfanckie, kieca też W tej pierwszej Ci fajniej bo jest trochę strojniejsza i nie wyglądasz tak szczypło i jak szara myszkaA jak jest biała to dopiero musi być fajna
Cytat:
Napisane przez kalkulator323 Pokaż wiadomość
Witam

Moja opcja jest taka:
-etola futerkowa,
-rekawice bez palcow,
Witamy
No to tak kieca super, prosta i klasyczna. Nie wiem jaki welon masz, ale:
- włosy elegancko upięte w kok i pod niego welok może być,
- z kolczykami możesz zaszaleć Zamiast wkrętek to długie wiszące kolczyki, będzie fajnie, ale wtedy już nic na szyję.
- etola futerkoa jka najbardziej
- rękawice bez palców nie zabijaj tej sukienki
- chciałaś tą bransoletkę z pereł założyćna tę rękawiczki? Nie noe perły jak najbardziej, ale bez rękawiczek
- prosty bukiet z cante super
-no i butki jakie tam sobie chcesz, byle by były wygodne

A tak w ogóle to skąd jesteś i pochwal się lokalem i co tam jeszcze masz

A ja patrzę jednym okiem na mecz, chodź i tak nie ma po co- jak zwykle

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 00:07   #1473
fretka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kalkulator323 Pokaż wiadomość
Witam

Moja opcja jest taka:
-etola futerkowa,
-rekawice bez palcow,
Witaj
suknia ładna. co do powyższego to ja na 100 wykluczyłabym te rękawiczki bo raz, że bransoleta i to gruba i rękawiczki do tego to to już stanowczo za dużoa dwa jak już pisała wyżej SSR nie zabijaj wyglądu sukni tymi rękawicami i to jescze na 1 palec..

a jak pozostałe przygotowania?

---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

Cytat:
Napisane przez SSR Pokaż wiadomość
A ja patrzę jednym okiem na mecz, chodź i tak nie ma po co- jak zwykle
ja nie patrzyłam, ale przynajmniej zremisowali to już mniejszy obciach
te drugą przymierzyłam sobie ot tak i wyglądałam w niej taka malutka, skromna dziewczynka a nie kobieta do ślubu a tamta przynajmniej mnie ciut poszerzy-tu na zdjęciu poszerzyła mnie troszkę i zakryła co nie co chudości ale jak będzie dopasaowana to za wiele nie ukryje-też podkreśli ale i tak mi się bardzo spodobała i jest elegantsza i wyglądam jak kobieta a nie jak dziewczynka do komunii te zdobienia wydaje mi się że troszkę pogrubią
fretka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 09:18   #1474
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
Napisane przez fretka82 Pokaż wiadomość
Witaj
ja nie patrzyłam, ale przynajmniej zremisowali to już mniejszy obciach
te drugą przymierzyłam sobie ot tak i wyglądałam w niej taka malutka, skromna dziewczynka a nie kobieta do ślubu a tamta przynajmniej mnie ciut poszerzy-tu na zdjęciu poszerzyła mnie troszkę i zakryła co nie co chudości ale jak będzie dopasaowana to za wiele nie ukryje-też podkreśli ale i tak mi się bardzo spodobała i jest elegantsza i wyglądam jak kobieta a nie jak dziewczynka do komunii te zdobienia wydaje mi się że troszkę pogrubią
taaaa zremisowali, ale dalej nie wiedzą czy jadą na mistrzostwa czy nie
No a co ja mówiłam o sukience, że w tej pierwszej Ci lepiej

Ja wczoraj byłam z TŻ we wszystkich marketach w okolicy i pospisywałam sobie ceny wódek i soków, po obiadku pojedziemy do makro i jak się okaże, że tam rzeczywiście nawet bez koncesji jest taniej to bierzemy od razu wódkę, winko, cukierki czekoladowe, ciasteczka, czekolady i różne pyszności dla rodziców do koszy Mam nadzieję, że tak będzie, bo nie chce mi się już jeździć w te i z powrotem

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
Stary 2009-09-06, 11:14   #1475
kasiuha
Raczkowanie

GG do kasiuha

SSR to daj znac jak poszły Ci zakupy w makro. też mamy zamiar w tygodniu tam pojechac (i jesli okaze sie ze tam najkorzystniej) to kupić to co zostało do kupienia (soki, wina, szampany, wody mineralne i inne napoje). czekam na relacje
kasiuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 12:31   #1476
fretka82
Raczkowanie

Cytat:
taaaa zremisowali, ale dalej nie wiedzą czy jadą na mistrzostwa czy nie
No a co ja mówiłam o sukience, że w tej pierwszej Ci lepiej

Ja wczoraj byłam z TŻ we wszystkich marketach w okolicy i pospisywałam sobie ceny wódek i soków, po obiadku pojedziemy do makro i jak się okaże, że tam rzeczywiście nawet bez koncesji jest taniej to bierzemy od razu wódkę, winko, cukierki czekoladowe, ciasteczka, czekolady i różne pyszności dla rodziców do koszy Mam nadzieję, że tak będzie, bo nie chce mi się już jeździć w te i z powrotem
tak tak-wiem-zrozumiałam co do sukienki i też napisałam Ci moje zdanie pierwotne-bo wyszło, że miałyśmy jedno takie samo
a to o tym to nie wiedziałam-że dalej nie wiedzą czy jadą czy nie, ech

myślę, że warto tam pojechać bo chociażby słodkości i inne rzeczy powinnaś kupić nieco taniej-nie wiem jak z alkoholamiale jak mają promocje na alkohol to słyszałam, ze warto zaopatrzyć się tam w alkohol miłych i udanych zakupów i zdaj relację później.

My wódkę mamy-ale nie wiem ile bo Tato się tym zajął a mama winem a jeszcze do końca nie mam zamkniętej listy gości..są jeszcze osoby pod znakiem zapytania i czekam aż szanownie potwierdzą, a czas mieli do wczoraj owoce i soki mamy w cenie już więc to mamy z głowy, nie pamiętam jak z szampanem-ale chyba też jest w cenie.
fretka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 18:29   #1477
judith8
Rozeznanie

hej

jak skladacie zamowienia na alkohol to niech wam dadza jakies potwierdzenie na cene, my zamawialismy wodke w carrefourze i zamawialismy jak byla po 22.95 i za taka miala byc, ale nie dano nam powierdzenia bo nie daja; w sobote pojechalismy odebrac i co i oczywiscie cena wzrosla do 25pln, tz sie wkurzyl niesamowicie, ale co zroic bralismy

przyszly winietki i zawieszki z fontanessi sa przepiekne ale mama mi zamieszala z imieniem znajomych i musze domowic jedna

co do wesela na ktorym bylismy to orkiestra byla srednia, pani spiewaja ca stala z fochem na twarzy od poczatku imprezy

jedzenie bylo kiepsko porozkladane na stolach nasza kolezanka aby dotrzec do miesa musiala prosic 6 cz 8 osob zeby jej podali; surowek jak na lekarstwo , nie bylo wcale owocow co bylo bardzo slabe poniewaz owoce podjada sie na biezaco w ciagu imprezy; obsluga byla srednia bo czesc z osob nie dostala np. deserow lodowych, czy barszczyku, wszystko chaotycznie roznosili i potem zdarzaly sie osoby, ktore byly pominiete, tz nastepnego dnia rano szedl na kebeb bo byl strasznie glodny, no ale znajomym mowilismy ze bylo super bo to w koncu ich dzien a\najlepszym dowodem na srednia obsluge byla fakt ze kolega kupil sok w kartonie w barze bo u nas nie bylo przez dluzszy okres czasu

byly tez zenujace zabawy (dla mnie, innym widzialam ze sie podobaly) typu facet udaje rure a dziewczyny na niej/nim tancza - wyobrazcie sobie co sie dzialo

podziekowania dla gosci to takie male aniolki, ktore 70% gosci zostawila na sali i nie zabrali

to co mi sie nie podobalo i nigdy nie spodoba to te zabawy typu pociag na sali, raczki do gory i klaszczemy itd, orkiestra miala testu typu 'zapraszamy panie-teraz bedzie piosenka dla was, bedziecie mogly pobujac tyleczkami '
orkiestra miala tez sprzet do puszczanai dymu - jezeli bierzecie cos takiego to upewnijcie sie ze sala jest dobrze wentylowana bo u nich chyba srednio z tym bylo i siedzielismy w oparach dymu

sokow liczyli po 2litry na glowe, bardzo malo dzieci bylo, do tego mieli 30litrow sprite i 30 litrow pepsi oraz wode z cytryna i zostalo tylko kilka sokow, cala reszta poszla a dzien nie byl goracy
co do win to na 75 gosci mieli i30 win i poszlo 28 butelek, ale czesc to bylo rozowe carlo rossi polslodkie chyba, to wino idzie jak woda bo pijesz je jak sok

rzeczy na ktore trzeba zwrocic uwage to papier toaletowy w toaletach, o polnocy juz w damskiej byl deficyt

panna mloda miala rekawiczki takie odciete ktore trzymaja sie na palcu srodkowym - srednio mi sie to podobalo; a i sprawdzalam jej fryz slubny - kask miala na glowie, wiec ja wole moje rozpuszczone co by bylo naturalniej - ona ma krotkie i fryzjerka tak jej zrobila aby wszystko sie trzymalo

podsumowujac goscie narzekali ze malo jedzenia ale my z tz mimo wszystko dobrze si enawilismy i cieszymy sie ze nie wybralismy tej sali

Edytowane przez judith8
Czas edycji: 2009-09-06 o 18:44
judith8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 20:17   #1478
kasiuha
Raczkowanie

GG do kasiuha

Cytat:
Napisane przez judith8 Pokaż wiadomość
hej
sokow liczyli po 2litry na glowe, bardzo malo dzieci bylo, do tego mieli 30litrow sprite i 30 litrow pepsi oraz wode z cytryna i zostalo tylko kilka sokow, cala reszta poszla a dzien nie byl goracy
co do win to na 75 gosci mieli i30 win i poszlo 28 butelek, ale czesc to bylo rozowe carlo rossi polslodkie chyba, to wino idzie jak woda bo pijesz je jak sok

rzeczy na ktore trzeba zwrocic uwage to papier toaletowy w toaletach, o polnocy juz w damskiej byl deficyt
jestem przerażona tym co napisałaś. my mamy zakupić soki, wodę i jakie tam chcemy napoje sami. pytaliśmy jaki jest przelicznik tego na osobą , żeby wiedziec jak mniej więcej oszacować ilość tego, żeby nie przesadzić i żeby nie zabrakło. i pani powiedziała nam, że przyjmuje sie 1,5l na osobę. to ja już nie wiem masakra jakaś.
będę miała podobną liczbę gości i myślałam o góra 15 winach łaaa gubię się w tym wszystkim!

dziś robiłam przymiarkę sukni, okazało się, że pani mi nie wykończyła takiej taśmy którą ściąga się suknie z tyłu. ale generalnie jest ok. nawet chyba trochę schudłam, ale już nie będę jej zwężać, jest dobrze
kasiuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 21:28   #1479
ramena
Raczkowanie

GG do ramena

Ostatnio chwaliłam się kolczykami a jak przyszło do ich zakupu to okazało się że robią je tylo na specjalne indywidualne zamówienia , podaje link ajakby ktoś był zainteresowany http://sklep.wavellit.pl/product_rev...&reviews_id=78

Ja w końcu zdecydowałam się na inne podobne , załączam zdjęcie , w tym tygodniu pewnie je przyślą wiec zobaczę jak się prezentują
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kolczyki.jpg (17,1 KB, 19 załadowań)
Stary 2009-09-06, 22:17   #1480
donata1987
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kasiuha Pokaż wiadomość
jestem przerażona tym co napisałaś. my mamy zakupić soki, wodę i jakie tam chcemy napoje sami. pytaliśmy jaki jest przelicznik tego na osobą , żeby wiedziec jak mniej więcej oszacować ilość tego, żeby nie przesadzić i żeby nie zabrakło. i pani powiedziała nam, że przyjmuje sie 1,5l na osobę. to ja już nie wiem masakra jakaś.
będę miała podobną liczbę gości i myślałam o góra 15 winach łaaa gubię się w tym wszystkim!

dziś robiłam przymiarkę sukni, okazało się, że pani mi nie wykończyła takiej taśmy którą ściąga się suknie z tyłu. ale generalnie jest ok. nawet chyba trochę schudłam, ale już nie będę jej zwężać, jest dobrze
Znalazłam w internecie kalkulator wódki, soków itd. Może pomogę: http://wesele.plock.pl/wesele-8.html My kupowaliśmy zgodnie z tym kalkulatorem. Uważam, że 1,5 litra na osobę to za mało. Według tego kalkulatora trzeba 3 l na osobę.

Co do przesądów, to ja nie wierzę w żadne. I wybierałam suknię ślubną razem z moim TŻ. Robię ciągle na przekór wszystkim przesądom i żyję :P

Będę miała białe pończochy I wybraliśmy dla rodziców piosenkę Walc dla rodziców. Przynajmniej nikt nie będzie płakał
Stary 2009-09-06, 22:51   #1481
zlotko855
Rozeznanie

czesc dziewczyny
probuje nadrobic to co naskrobalyscie troche Was podczytywałam, ale ostatnio bylam na targach w Poznaniu także nie mialam czasu. Zreszta judith to chyba Twoja moejscowosc, tak?
nie moge uwiezyc, ze za miesiac o tej porze bede juz zonka
wszystko nabiera blyskawicznego tempa:/

SSR kupilismy duzo wodki, bo to sie nie zmarnuje, a wesele mamy 2-dniowe takze na pewno troche tego pojdzie, dodam ze gosci bedzie rowniez sporo dlatego takie ilosci.
siostra TZ ma kolege, ktory jest przedstawicielem handlowym finlandii, takze zalatwil nam ja po kosztach - wyszlo 27,75 za butelke. do tego dostalismy 3 kartony gratis

z przygotowan u mnie to tak: bylam w koncu na przymiarce zabralam wszystko ze soba, nawet bizu, zeby zobaczyc czy wszystko ladnie ze soba gra i jak sie zobaczylam no normalnie lzy stanely mi w oczach. dziewczyny jestem zachwycona suknia, ciesze sie bardzo, ze nadal mi sie podoba bo do salonu jechalam pelna obaw.
jutro mam kolejna przymiarke, bo panie musialy suknie zwerzyc i zmienic dekolt (by gorset byl wciety, a nie na prosto), a jutro dalsze zmiany, tzn dlugosc.
TZ jedzie ze mna (oczywiscie nie bedzie na mnie patrzyl jak zaloze suknie), bo tez bedzie mial przymiarke garniaka. on na I dzien ma juz wszystko (procz jeszcze paska i bielizny), ostatnio kupil sobie buty - ciemny braz, przesliczne problem z II dniem - kupill narazie tylko buty.
ja natomiast mam juz kreacje (buty, bizu itp) na poprawiny i jestem happy, bo juz nie musze o tym myslec. sukienka na II dzien jest koloru pudrowego rozu, dlugosc tak nad kolano, do tego kupilam sobie srebrny pasek by zrobic ladne wciecie w talii-calosc podoba mi sie i TZ rowniez

dziewczyny wzielam ta pania do koscila, by spiewala. dzieki za rady Zreszta cene podala tak smieszna, ze chyba nie bylo nad czym sie zastanawiac.

tak to nic wiecej:/
musimy isc do spowiedzi w najblizszym czasie:/
boje sie, ze o czyms zapomnialam w przygotowanaich i czegos nie zamowilam. tak poza tym to mama TZ pojechala sobie na 2 tygodnie ze swoja pracodawczynia na rodos, ale to chyba dobrze, bo kazdy chce doradzac i sie wtrocac - tak to mamy 1 osobe mniej

ciekawa jestem co u Was i jak przygotowania, takze zabieram sie za czytanie

dzieki BEAMI - super, ze podobaja ci sie rzeczy ze zdjec ktore wstawilam co u Ciebie? jak tesciu sie czuje?
a bizu, nad ktora sie zastanawiasz bardzo mi sie podoba, a ze mialam Twoja suknie na sobie to wydaje mi sie ze bedzie pasowac

iwciag zaskoczylas mnie mam takie same kolczyki. wklejalam je juz tutaj kiedys , natomiast bransoletke mam inna, wezsza - podobna do kolczykow-tez takie zwisajace krysztalki. Takze bizu masz przesliczna jak dla mnie

malenstwo zakupy super

judith - buty, fryzurka i dekoracja samochodu- wszytsko ekstra

addda super, ze buciki juz masz. pamietam jakie to bylo dla mnie utrapienie.

judith wspolczuje przezycia z probna fryzura. mam nadzieje, ze znajdziesz kogos w zamian, a jak nie to czasem lapiej sie samej uczesac
platki roz bede miec ale jeszcze nie wiem ile, kompletnie nad tym nie myslalam. nawet nie wiem po ile sztuk w woreczkach sa popakowane, chyba po 100? jesli tak to sadze, ze smialo 2-3 woreczki starcza?

niunka ja mysle, ze jedzonko w menu masz dobre, ale tak jak niektore z Was tu juz pisaly ja rowniez ta kwestie zostawilam mamie i tesciowej

BEAMI watpliowsci co do wyboru sukni sa normalne, ale jak bedziesz na przymiarce to pojda sobie w sina dal. zobaczysz

pilaaaaaa gratulacje z okazji slubu

SSR super, ze garniturek dla Tz juz jest

niunka nie wiem, czy juz podjelas decyzje odnosnie kosza dla rodzicow, i jesli chodzi o moje zdanie to bardziej podoba mi sie nr 2, ale znowu w 1 mozna ladniej ulozyc jego zawartosc - wyeskponowac.

my tez sie zastanawiamy nad podziekowaniem dla rodzicow i tyle.... nie mamy pomyslu.
ostatnio podczas odwiedzin u kolegi (jego tata jest naszym fotografem na slubie) zobaczylismy u niego w domu na scianach duzo obrazow na plutnie, jak sie okazalo sa to zdjecia powiedzial, ze jakas para robiac sobie u nich sesje przedslubna wybrala jedno ze zdjec i wywolala je w 2 sztukach na takim plutnie i dala w ramach podziekowania rodzicom na weselu - ladnie to wyglada, jak obraz. Takze nad taka opcja sie zastanawiamy, ale sama jeszcze nie wiem.

judith z ponczochami mam to samo, leci mi z nog najmniejszy rozmiar, nie chce pasa, wiec kupuje normalne rajstopy
a jesli chodzi om ciacha dla gosci to my dajemy taka paczuszke kazdej parze. ile wiecej ciasta potrzeba to nie wiem, bo to mamy w cenie.
musimy chyba tylko dostarczyc im te pudeleczka.
wspolczuje swiadkowej, w dodatku to siostra. skoro Twoja mama tak na nia nalegala, niech teraz przejmie jej obowiazki. ja sie obawiam garnituru swiadka tz, bo ostatnio cos wspominal, ze kupil sobie jakis nowy za***$%^&* w kolorze jasny brazowy? nie umiem sobie tego wyobrazic. myslalam ze wszytskie 4 pary beda miec ciemne garnitury, ale coz nie moge juz nic na to poradzic. ponoc jest super, wiec ok

fretka jestes! tak czytam te posty i czytam, i zastanawiam sie co z Toba
widze, ze przygotowania u Ciebie posuwaja sie szybciutko do przodu. super uklad z ksiezmi u Was w kosciele macie, fajnie ze tak wszystko bezproblemowo mozna zalatwic, zreszta u nas podobnie.
fretka my wodke na bramy juz kupilismy - swiadek bedzie ja rozdawal
a probna fruzurka bardzo mi sie podoba ale racja - prawy bok bardziej bym jakos podpiela, bo wyglada jakby fryzjerka nie wiedziala co nim zrobic, ale z tylu i drugiego boku upiecie wyglada ekstra.

addda kolor ponczoch jesli masz suknie ecri dobiera sie ponoc pomiedzy kolorem sukni a butow slubnych, takze jak pojade po rajstopy to wlasnie z butem i kawalkiem sukni. a jesli suknia jest biala to do niej biale ponczochy/rajstopy moim zdaniem.

kasiuha ja z @ mam tak, ze nigdy nie wiem kiedy bedzie obecnie czekalam na nia 2 miechy, mimo ze wczesniej przez jakies 4 cykle byla regularna jak w zegarku i mialam ja 3 dnia kazdego miesiaca, wiec sie denerowalam ze 3. 10 tez dostane, a tu niespodzianka @ sie spoznil o jakies 20 dni, ale za to na slubie go nie bedzie
a obraczki macie bardzo delikatne i ladniutkie

judith wspolczuje relacji z siostra, sama mam siore i czasem nie za ciekawie jest miedzy nami (jak to w rodzinie, ale znowu pomaga mi, doradza i przejela sie slubem. nawet wziela sukienke by stac w kosciele jako druhna taka jaka mi sie podobala, mimo ze ona obstawiala inna
moze sprobuj z Twoja siostra porozmawiac. nie pisz smsow tylko zadzwon. moze jej o cos chodzi, a jak pogadacie to bedzie ok. jestes przejeta wrozba od wrozki, wiec moze pogadaj z siostra i powiedz jej o tej wrozce, moze to ja przekona. w koncu to Twoja siostra, pogadajcie szczerze.
swoja droga - to zawsze mnie kusilo by isc do wrozki, ale wlasnie boje sie zlych przepowiedni. z drugiej strony judith slyszalam od kogos, ze wrozki przepowiadaja tylko dobre rzeczy, takie pozytywne. o zlych nic nie mowia, wiec moze ta wrozka tak na prawde nic nie widziala i cie oklamala, a choroba taty zbiegla sie przypadkiem z jej wrozba, tak jak smierc wujka.
glowa do gory

i dziekuje za stronke z platkami roz ile w koncu woreczkow zamowilas? po jednym z kazdego koloru? czyli 2 woreczki? mysle ze starczy, bo chyba dobrze doczytalam, w woreczku jest ok 310 sztuk? super

ramena kolczyki mi sie bardzo podobaja, dobry wybor. zreszta sama swoje bede miec dosyc okazale i tez nic na szyje nie kupuje. podobne to tych ktore kupilas tylko, ze z krysztalkow.

fretka teraz widze Twoja suknie - sliczna wlasnie takie skromne i delikatne mi sie podobaja.

witaj kalkulator w naszym gronie. Twoja suknia rowniez sliczna
cos Ci moze doradzic... sama bede miec futerkowa etole i wlosy upiete w koka (bez welonu), bukiet z cante... takze te opcje jak najbardziej mi sie podobaja
co do rekawiczek - to ja bym ich nie kupowala,, moim zdaniem sa zbedne. masz etole, ramiaczka w sukni i jeszcze rekawiczki... przepraszam... moim zdaniem za duzo tego troche, ale zrobisz jak uwazasz. a pytasz o rade, wiec pisze

chyba troche namieszalam z tym odpisywaniem na wasze posty
mam nadzieje, ze sie polapiecie.
ide juz do lozka, bo tz czeka a jutro jak wspominalam - przymiarka

"całe życie z wariatami i niech tak już zostanie "
zlotko855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 08:19   #1482
iwciag
Wtajemniczenie

witam ja ciągle zabiegana ale podczytuje Was trochę. Zacznę od tego, ze już spadliśmy z ambony!! w weekend była a u nas teściowa, zajeła się naszym dzieciakiem, a my po garnitury, no i sa już dwa oraz buty, koszula na drugi dzień na pierwszy brak plus krawat na drugi dzień, garnitury kupilśmy na pierwszy w zarze, buty rowniez, drugi w pawo. Ja już mam w domu buty biżu kiecke na2gi dzień pozniej zrobię foto wiec pokaze-a i kiecka na panieński zakupiona
złotko855 a gdzie kupiłaś kolczyki? Jestem ciekawa bo ja je robiłam na zamówienie i byłam pewna że jestem posiadaczką orginalnych hihi
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 08:47   #1483
Marlen85
Raczkowanie

[QUOTE=donata1987;14112069]Znalazłam w internecie kalkulator wódki, soków itd. Może pomogę: http://wesele.plock.pl/wesele-8.html My kupowaliśmy zgodnie z tym kalkulatorem. Uważam, że 1,5 litra na osobę to za mało. Według tego kalkulatora trzeba 3 l na osobę.

Tak się zastanawiam nad tymi napojami i jakoś duzo wychodzi mi na osobę- 3 litry????No nie wiem.. W październiku nie ma upałów, więc wydaje mi się że 2 litry bedzie wystarczające.
Marlen85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 11:37   #1484
judith8
Rozeznanie

zlotko poznan to moje miasto, tutaj sie urodzilam, pracuje i od grudnia wrazamy z tz do poznania, bo teraz mieszkam w innym woj i dojezdzam do pracy
co do platkow to ja kupilam 3 burgundy i 3 roze i dzisiaj bede pakowac w woreczki z organdyny, na razie wysypalam je do takiej sredniej torby kartonowej i zajely tak 3/4 torby, dwa opakowania to moze byc za malo, ja wyszlam z zalozenai ze zamowie wiecej i zobacze, jak bedzie za duzo to wykorzystam przy innej okazji
ponczochy kupilam i nie bede w nich chodzic bo boje sie ze zjada bo tak sie trzymaja o tyle o ile, wc zoraj zalozylam czarne ponczochy, czarna bielizne i tz oszalal wiecej nie pisze bo to watek slubny ale ponczochy beda uzywane okazyjnie
w kwestii siostry to ona generalnie ma wszywstko w nosie wazne abt byly tipsy, wlosy i fajna kiecka - jestem okrutna ale tak wlasnie jest, moja siostra w pewnym wieku zaczela sie zadawac z oglednie mowiac nieodpowiednim towarzystwem i nasiakla roznego rodzaju stereotypami dotyczacymi dziewczyn po zawodowkach i dziewczynz zblokowisk - nie dogadasz sie, zapomnij, probuje od 10 lat i jakos nie daje rady

dzieczyny ja mam dzisiaj wolne-urlop na zadanie - w domu nie ma wody i nie moglam sie umyc do pracy a ze wstaje po 4 rano to hmmm nawet za bardzo nie mialam gdzie isc aby kupic wode - zreszta i tak spoznilabym sie na pociag
w zwiazku z tym siedze d omu i czekam z utesknieniem az cos poleci z kranu

co do tych sokow bo widze ze zamieszalam, my liczylismy po 2L na gosci plus pepsi/sprite i woda z limonkami i dokupujemy soki tak zeby bylo z 3L sokow na osobe, 5 wrzesnia bylo chlodno i padalo wiec hmmm nie bylo tak ze ludzie wiecej pili bo goraca pogoda; my w kazdym razie dokupujemy - jak zostanie to bedziemy miec na pozniej, lepiej aby zostalo niz mialoby zabraknac

Edytowane przez judith8
Czas edycji: 2009-09-07 o 11:42
Stary 2009-09-07, 11:52   #1485
lady1980
Raczkowanie

Cytat:
bardzo ladna bizu

super wesele, ja tez jak bylam w podstawowce bylam na takim i tez sie bili i hmmm moj tata wzial udzial w tej akcji - boooosze co za wstyd dobrze ze teraz juz nie te lata i bedzie sobie tylko podrygiwal przy muzyczce
super ze twoj sie zmobilizowal, kwiatki dostalas - slodko, a ja ostatnio widywalam czesto w drodze do pracy kopie pana ktory sie nazywa johnny depp normalnie w szoku bylam ze ktos moze byc tak podobny, chociaz w pracy zatrudnilam jakis rok temu kierownika (kobiete) jednego z dzialow bedaca kopia anety kreglickiej; no i ten johnny depp zaprosil mnie na kawe, prosil o numer itd, oczywiscie oprocz tego ze mi milo to nie poszlam, jakies dwa ygodnie pozniej wspomnialam tz'owi aby hmm byl troche zazdrosny, ale sie obrazil, swtwierdzil ze pewnie to ja na niego caly czas patrzylam zarzucilam focha i w efekcie jakos sie rozmylo ale chyba go meczy ten temat bo ostatnio mega czesto nie ma mnie w domu, tylko nocuje i tz wczoraj zapytal jak tam moj fan johnny i czy sie oddzywal, jak powiedzialam ze nie, bo po tym jak odmowilam kilka razy to dotarlo do niego, to tz drazyl, ze pewnie po tym co powiedzial wczesniej to i tak mu teraz nie powiem gdyby sie johnny odezwal itd.
wrzucam dekoracje auta, jakbys chciala na maila to wysli mi na priva swoj prywatny adres i przesle ci zdjecie
sukienki na poprawiny nie wiem i nie wiem w czym wystapie nastepnego dnia na sniadaniu bo sniadanie dla wszystkich organizujemy

dzisiaj zamowilismy wodke - 84 butelki pana tadeusza na 70 osob (udalo nam sie znalezc 22,95 za butelke )
kupilismy soki
24 kartoniki 2L Caprio czerwona pomarancza
24 kartoniki 2L Caprio jablkowy
24 kartoniki 2L Caprio czarna porzeczka
tz mnie rozbroil bo ja myslalam o pomaranczy z drobinkami miazszu i on mi powiedzial ze lepiej nie, bo bedzie sie osadzac na szklankach i bedzie to zle wygladalo i obsluga bedzie musiala je co chwile zmieniac, no w szoku bylam ze o tym pomyslal
musimy jeszcze kupic alko na stol/barek, coca-cole i sprite w butelkach 1L(tz chce kupic 30 butelek coca-coli i 30 sprite) i bedziemy miec wode z mieta i cytryna wiec powinno wystarczyc

dostalismy juz nasze tablice rejestracyjne, sa pieeeeeeeeeeeeeeekne i mega profesjonalnie zrobione, tz zachwycony ze beda pasowaly do jego mini

do florystki ide w niedziele na 9.00 ustalac bukiet, dekoracje kosciola, dekoracje samochodu juz ostatecznie

a jutro na 8.00 na fryzure probna, mam nadzieje ze uda sie upiac moje wlosieta, co do zdjec to ja mam tylko kilka i jedyna upieta to ta z zalacznika, ale trudno nazwac to wysokim upieciem, w kazdym razie tak chce aby fryzjerka upiela moje wlosieta, jutro zobaczyly czy da rade

tz kupil buty w koncu znalazl takie ktore sa w jego stylu i maja to cos w sobie - nie pytajcie mnie co bo ja je znalazlam, ale hmmm nie wiem jak to cos zdefiniowac on jest straszny na zakupach, jak kupuje buty to szuka je dluuuuuuuuuuuuuuugo, jak kupuje spodnie to ma kilka swoich modeli w ktorych jego tylek wyglada swietnie, ok umowmy sie ze ma swietny tylek ale czasami smiac mi sie chce jak przymierzajac jeansy przeglada sie oglada jak wyglada z tylu buty takie jak na zdjeciach tylko czarne, kupilismy w intershoe - widzicie tego metalowego diabla na podeszwie

mam pierwsza przymiarke 18 wrzesnia i moja mama i tz chca jechac zeby mnei zobaczyc i tak jakos ogolnie sie wczuli, w sumie to nie mam problemu ze tz zobaczy mnie przed slubem ale zaczelam miec schize ze moze mu sie nie spodoba albo cos z drugiej strony wiem ze chce isc zebym nie szla sama bo sama wybieralam i poem mowilam ze bylo mi przykro ze nei mialam z kim pojechac pojedziemy razem i mam nadzieje ze go olsni, juz wzial urlop na 18 wrzesnia
Judith, co do twojego adoratora, to jak widać efekt odwrotny niż u mnie. Twój Tż się zdenerwował, ale suma sumarum i tak jest zazdrosny dobrze mu to zrobi, tym bardziej że jesteście razem już długo.
Bardzo dziękuje za zdjęcia samochodu. A w bukiecie na jakie kwiatki w koncu się zdecydowałaś. Cantadeskie? Na początku chciałam w kosciele, na samochodzie, na sali i w bukiecie miec takie same kwiaty, ale odpuściłam, bo bardzo dużo by mnie to kosztowalo. Na priva wrzucę Ci mojego maila, bo chętnie zobaczę sukienke na poprawiny.
Co do alkoholu, to jakoś tanio udało Ci się kupic, już nie wspomnę, że my biorac alko z hurtowni (a raczej mój przyszly tesc sie tym zajął, ja nie wnikałam) zapłaciliśmy więcej niż w sklepie.
lady1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 12:37   #1486
judith8
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lady1980 Pokaż wiadomość
A w bukiecie na jakie kwiatki w koncu się zdecydowałaś. Cantadeskie? Na początku chciałam w kosciele, na samochodzie, na sali i w bukiecie miec takie same kwiaty, ale odpuściłam, bo bardzo dużo by mnie to kosztowalo. Na priva wrzucę Ci mojego maila, bo chętnie zobaczę sukienke na poprawiny.
Co do alkoholu, to jakoś tanio udało Ci się kupic, już nie wspomnę, że my biorac alko z hurtowni (a raczej mój przyszly tesc sie tym zajął, ja nie wnikałam) zapłaciliśmy więcej niż w sklepie.
bukiet ma byc w pastelowych rozach, kremy i akcent fioletu aby nawiazac do krawatu tz, forma taka jak w zalaczniku, tzw. bukiet do reki, pewnie eustomy, roze, chcialam piwonie albo jaskry ale ich nie bedzie wiec florystka ma pomyslec jakie kwiatki wybrac aby bukiet byl miekki
na samochodzie maja byc tulipany bo podobno juz beda a jak nie to kwiatki ktore mozna wyginac aby to serduszko uformowac
w kosciele beda lilie i mieczyki w kolorystyce zielonej, krem podobnie jak na zalaczniku
co do alkoholu/stolik z alkoholami to kupilismy jeszcze dwa sheridany litrowe, chivasa, tz ma jeszcze jakies alko, zastanawiam sie co jeszcze no i oczywiscie wino na stolach bedzie
co do poprawin to ja nie mam, nastepnego dnia bedziemy miec tylko sniadanie ale chcialam sie ladnie ubrac, chociaz nie mam jeszcze koncepcji; chcemy z tz kupic sobie jakies smieszne koszulki - najlepszy maz/najlepsza zona itd. plus zalozyc jeansy

wklejam zdjecia winietek, zawieszek (nie mam pana adeusza wiec wisi na debowej) i podziekowan, wszystko w tonacji ecru, winietki i zawieszki z fontanessi, podziekowania z allegro; podziekowania zamawialam jak tz chcial miec jeszcze oficjlana wersje swojego imienia, teraz wszedzie jest ta ktorej uzywamy na codzien, ta ktora jest na zwieszkach
pochwale sie ze zamowilam winietki dla siebie i niego i mam na niej moje nowe nazwisko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 715251245.jpg (20,8 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg B020.jpg (34,6 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiet.jpg (55,3 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg %2830%29.jpg (86,1 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Dekoracje-do-kosciola-z-bialych-kwiatow.jpg (41,0 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg komplet1.jpg (15,4 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg podziekowania.jpg (83,7 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg winietka.jpg (121,5 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zawieszki.jpg (58,4 KB, 31 załadowań)

Edytowane przez judith8
Czas edycji: 2009-09-07 o 12:58
Stary 2009-09-07, 15:34   #1487
addda
Raczkowanie

No i spadlismy wczoraj z ambony Matko,jakie to bylo fajne uczucie,usmiech mialam od ucha do ucha jak durna,a ze ksiadz mnie zna to smial sie do mnie z oltarza

Jaka macie piesn/melodie (jak to sie nazywa??) na wejscie w kosciele??

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Emi82 o ktorej masz slub??
Bo tak sie zastanawiam ktora z nas idzie na pierwszy ogien
addda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 15:55   #1488
judith8
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez addda Pokaż wiadomość
No i spadlismy wczoraj z ambony Matko,jakie to bylo fajne uczucie,usmiech mialam od ucha do ucha jak durna,a ze ksiadz mnie zna to smial sie do mnie z oltarza

ja nie pamietam mammy napewno ave maria, motyw muzyczny z misji, piata (chyba) symfonie i cos jeszcze, na wejscie napewno mamy instrumentalny jak bede sie widziec z organista to dopytam o repertuar bo on to spisal w kalendarzu a ja oslica oczywiscie nie zanotowalam sobie
Stary 2009-09-07, 16:48   #1489
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

moge dołączyc? slub 24.10
Stary 2009-09-07, 16:56   #1490
judith8
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
moge
jaki sympatyczny nick
jak przygotowania, napisz cos
Stary 2009-09-07, 17:09   #1491
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Wlasnie nie mam jescze nawet sukienki.....3 tyg temu urodzilam dzieciaczka i musialam poczekac z zakupem az mi troche brzuch spadnie... Fotografa mamy, dekoracje sali i kosciola,termin w kosciele tez, czesc gosci juz zaproszona..Obraczki kupujemy w tym tyg. Mam juz umowionego fryzjera i wizazystke. Tylko ta sukienka, myslicie ze cos jeszcze znajde?
Stary 2009-09-07, 17:15   #1492
niunka22
Zadomowienie

GG do niunka22

Witajcie dziewczyny!
Wogóle nie mam czasu zeby z wami popisac....Ale moge sie juz pochwalic że wczoraj skończylismy poradnictwo rodzinne miałam tylko 1 spotkanie katecheta przyjechał do nas do domu ale bardzo mi sie podobało Dzis spisaliśmy protokół, 13 i 20 spadniemy z ambony...
Zamówiliśmy obrączki, teraz trzeba je tylko odebrać. Nasz grawer to inicjały i data ślubu.
Kupiłam dziś butki... i biustonosz... Jestem bardzo zadowolona a 15 jade na przymiarke juz nie moge sie doczekać... ponizej załaczam fotki butow i biustonosza... zamowiłam jeszcze jeden komplet bielizny wyszczuplajacej ale tym razem rozmiar S ale jestem ostatnio podjarana tym wszystkim...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg buty.jpg (94,7 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg buty1.jpg (104,9 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg biustonosz.jpg (89,4 KB, 25 załadowań)

waga początkowa - 87kg
waga aktualna - 85,4kg

cel I - 80kg
cel II - 75kg
cel III - 70kg
cel ostateczny - 60kg
niunka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 17:16   #1493
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Wlasnie nie mam jescze nawet sukienki.....3 tyg temu urodzilam dzieciaczka i musialam poczekac z zakupem az mi troche brzuch spadnie... Fotografa mamy, dekoracje sali i kosciola,termin w kosciele tez, czesc gosci juz zaproszona..Obraczki kupujemy w tym tyg. Mam juz umowionego fryzjera i wizazystke. Tylko ta sukienka, myslicie ze cos jeszcze znajde?
gratulacje! sama jestem świeżą mamusią! na pewno coś znajdziesz, nie ma innej opcji Witamy
Stary 2009-09-07, 17:19   #1494
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

oooo a ile Twoj maluszek ma czasu??
Stary 2009-09-07, 17:44   #1495
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
oooo a ile Twoj maluszek ma czasu??
21skończył3m-ce A Ty masz syna, córunie??
Stary 2009-09-07, 18:04   #1496
judith8
Rozeznanie

Cytat:
zawsze mozesz kupic suknie z salonu i ci ja dopasuja albo wypozyczyc z komisu jak juz jestes w lepszej formie to rozejrzyj sie i zobacz c ci sie podoba i jakie masz opcje
Stary 2009-09-07, 21:33   #1497
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
Napisane przez kasiuha Pokaż wiadomość
jestem przerażona tym co napisałaś. my mamy zakupić soki, wodę i jakie tam chcemy napoje sami. pytaliśmy jaki jest przelicznik tego na osobą , żeby wiedziec jak mniej więcej oszacować ilość tego, żeby nie przesadzić i żeby nie zabrakło. i pani powiedziała nam, że przyjmuje sie 1,5l na osobę. to ja już nie wiemmasakra jakaś.
My tak liczymy z napojami na 2,5l. Ai byłam w tym makro i powiem Ci, że jak nie masz koncesji to nie ma po co jechać. Bo wszystkie wódki droższe niż w marketach, a w promocji jedynie luksusowa i nemifoff i to jeszcze z pepsi a nie colą.
I w końcu się wkurzyliśmy i nic nie kupiliśmy, choć tam jeszcze pojedzimey w tym tygodniu.śmy do tesco i tam jest aktualnie promocja za 5zł 4l soku Costa i wzięliśmy 12l czerwona pomarańcza, 12l czerwone grapefriuty, 12l czarna porzeczka i 12l nektar jabłkowy-tescowski. Do tego 36 sztuk 0,5l wód gazowanych i 24 sztuki niegazowanych po 79groszy- czyli jeszcze taniej niż w makro. Do makro pojedziemy po colę bo 2,34 a w tesco 2,79 i może się skusimy na smirnoffa bo był po 20,99
Cytat:
Napisane przez ramena Pokaż wiadomość
Ja w końcu zdecydowałam się na inne podobne , załączam zdjęcie , w tym tygodniu pewnie je przyślą wiec zobaczę jak się prezentują
Nice
Cytat:
Napisane przez zlotko855 Pokaż wiadomość
SSR kupilismy duzo wodki, bo to sie nie zmarnuje, a wesele mamy 2-dniowe takze na pewno troche tego pojdzie, dodam ze gosci bedzie rowniez sporo dlatego takie ilosci.
siostra TZ ma kolege, ktory jest przedstawicielem handlowym finlandii, takze zalatwil nam ja po kosztach - wyszlo 27,75 za butelke. do tego dostalismy 3 kartony gratis

z przygotowan u mnie to tak: bylam w koncu na przymiarce
TZ jedzie ze mna (oczywiscie nie bedzie na mnie patrzyl jak zaloze suknie), bo tez bedzie mial przymiarke garniaka. on na I dzien ma juz wszystko (procz jeszcze paska i bielizny), ostatnio kupil sobie buty - ciemny braz, przesliczne problem z II dniem - kupill narazie tylko buty.
ja natomiast mam juz kreacje (buty, bizu itp) na poprawiny i jestem happy, bo juz nie musze o tym myslec. sukienka na II dzien jest koloru pudrowego rozu, dlugosc tak nad kolano, do tego kupilam sobie srebrny pasek by zrobic ladne wciecie w talii-calosc podoba mi sie i TZ rowniez

ide juz do lozka, bo tz czeka a jutro jak wspominalam - przymiarka
Ale Wam się udało z tą finlandią jakby ją dostała w takiej cenie, też bym wzięła
Pochwal sie jak tam po przymiarce
Mój TŻ już na 1 dzień cały ubrany, a na drugi dzień w tym tygodniu go ubierzemy i może mnie na przyszły
Cytat:
Napisane przez iwciag Pokaż wiadomość
witam ja ciągle zabiegana ale podczytuje Was trochę. Zacznę od tego, ze już spadliśmy z ambony!!
Gratulacje spadnięcia
Cytat:
bukiet ma byc w pastelowych rozach, kremy i akcent fioletu aby nawiazac do krawatu tz, forma taka jak w zalaczniku, tzw. bukiet do reki, pewnie eustomy, roze, chcialam piwonie albo jaskry ale ich nie bedzie wiec florystka ma pomyslec jakie kwiatki wybrac aby bukiet byl miekki
na samochodzie maja byc tulipany bo podobno juz beda a jak nie to kwiatki ktore mozna wyginac aby to serduszko uformowac
w kosciele beda lilie i mieczyki w kolorystyce zielonej, krem podobnie jak na zalaczniku
co do poprawin to ja nie mam, nastepnego dnia bedziemy miec tylko sniadanie ale chcialam sie ladnie ubrac, chociaz nie mam jeszcze koncepcji; chcemy z tz kupic sobie jakies smieszne koszulki - najlepszy maz/najlepsza zona itd. plus zalozyc jeansy
wklejam zdjecia winietek, zawieszek (nie mam pana adeusza wiec wisi na debowej) i podziekowan, wszystko w tonacji ecru, winietki i zawieszki z fontanessi, podziekowania z allegro; podziekowania zamawialam jak tz chcial miec jeszcze oficjlana wersje swojego imienia, teraz wszedzie jest ta ktorej uzywamy na codzien, ta ktora jest na zwieszkach
pochwale sie ze zamowilam winietki dla siebie i niego i mam na niej moje nowe nazwisko
Winietki i zawieszki wszystko super Wasz dekoracja kościoła bardzo ładna i w moich kolorach
A pomysła z jeansami i koszulkami fajowski
Cytat:
Napisane przez addda Pokaż wiadomość

Nie mam pojęcia co u nas będzie grane, bo dopiero idziemy do organisty w niedzielę.
A i gratuluję spadnięcia
Cytat:
No pewnie witamy
Cytat:
Myślę, że jak sie uprzesz to spokojnie, moja dopiero też się szyje
Cytat:
Napisane przez niunka22 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny!
Kupiłam dziś butki... i biustonosz... Jestem bardzo zadowolona a 15 jade na przymiarke juz nie moge sie doczekać... ponizej załaczam fotki butow i biustonosza... zamowiłam jeszcze jeden komplet bielizny wyszczuplajacej ale tym razem rozmiar S ale jestem ostatnio podjarana tym wszystkim...
Super, bardzo ładne, drogie były butki?

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
Stary 2009-09-07, 22:20   #1498
zlotko855
Rozeznanie

witajcie,
wiecie, zaczynam sie stresowac. caly czas mysle co trzeba jeszcze zalatwic i czy przypadkiem o czyms nie zapomnielismy.
po dzisiejszej przymiarce jestem zadowolona suknia super dopasowana, az za bardzo - nie moge nic przytyc, takze mam teraz mobilizacje po 21 wrzesnia powinna byc juz gotowa do odbioru
TZ tez dzis mial przymiarke - marynarke ma nieco do zwezenia, tak to jest lux
przyszly nam dzisiaj zawieszki na alko
jednak judith zamowilam je z innej stronki, bo mysmy ich troche duzo potrzebowali (14 kompletow) i znalazlam inne ale tansze http://www.allegro.pl/item726594205_...k_wosk_st.html
w kolorze ecru

iwciag gratuluje udanych zakupow
kolczyki kupilam w krakowie w cymbeline, ale widzialam tez w innym sklepie na dlugiej, no i na pewnej stronce w necie tez widzialam, zreszta z tej stronki zamawialam do kompletu bransoletke. kolczyki i bransoletka w zalaczniku.

judith dzieki za rade odnosnie platkow, w takim razie zastanowie sie jeszcze nad ich iloscia. a skad masz te woreczki z organdyny? kupilas je gdzies czy sama robilas?
widze judith, ze kusisz swojego TZ, oj kusisz tu ponczochy, tam platki...
rowniez chcialabym zobaczyc Twoja sukienke na poprawiny
a wasze winietki super, jak zreszta cala reszta do kompletu

hmmm a co my mamy na wejscie to tez nie wiem. tzn u nas jest tak, ze kuzyn gra na skrzypcach i bedzie jeszcze "spiewajaca" pani i organista. pisalam Wam kiedys. no i kuzyn ma zagrac cos na wejscie, moze w polaczeniu z organami - mamy sie dogadac, pani zaspiewa ave maria, psalm i moze jeszcze cos - to sie zobaczy podczas dogrywania wszystkiego (3 piosenki sa u niej w cenie).
jak bede wiedziec juz jakie sa to utwory to dam znac

witaj wrednaafrodyto
gratuluje dzidziusia, jak ma na imie?

niunka, ciesze sie ze zakupy sie udaly, co widac na zalaczonych fotkach

SSR jaki kolor garniaka kupiliscie dla TZ? bedzie mial kamizelke?
pewnie pisalas, ale mialam tyle nadrabiania i pewnie mi umknelo

P7111440.jpgbig2_3b4032608ae9ac922fc11abe534ba781[1].jpgbig2_522bc48ab4e0aed08b4cde555366f091[1].jpg

"całe życie z wariatami i niech tak już zostanie "
zlotko855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-07, 22:40   #1499
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Mam synka i ma na imię Tomuś,dopiero 3 tyg jest z nami

W czwartek ide rozjerzec sie za sukienka to napisze Wam jak mi poszło
Stary 2009-09-08, 06:59   #1500
niunka22
Zadomowienie

GG do niunka22

Cytat:
Super, bardzo ładne, drogie były butki?
Za butki dałam 190zł wiec myśle ze jak na jeden raz co je założe to w miare drogo ...ale przeciez raz w zyciu jest taki dzien...

waga początkowa - 87kg
waga aktualna - 85,4kg

cel I - 80kg
cel II - 75kg
cel III - 70kg
cel ostateczny - 60kg
niunka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości