|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Dziekuje dziewczyny
![]() ![]() ![]() Aldii no wlasniepytalam lekarza on mowi ze to genetyczne tyle ze u mnie nikt tego nie mial ![]() ![]() wzielam sie za porzadek z moimi ciuchami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1472 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
zrobiłaś mi smaka na kluski ... uwielbiam kluseczki te tradycyjne jak i pod każdą postacią , czy z serem czy z mięsem mielonym w środku (tzw. kluska niespodzianka ![]()
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1473 |
Zadomowienie
|
Witam, myslalam ze beda nowe wiesci od brzoskwinki a tu cisza
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1474 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Maila dostałam i już odpisałam.
![]() |
#1475 | ||
Zakorzenienie
|
Ula na naszym etapie to już chyba tak powinno być
![]() ![]() ![]() ![]() Żebyś sobie nie wykrakała... Oby nie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1476 |
Zakorzenienie
|
Sensuel a co to cebulaki ?
Asiuulka pewnie jakas babcia, albo jakas pra cierpiala na cos takiego.Biedna musisz sie z tym cholerstwem meczyc.A to sie da wyleczyc, czy bedzie sie co jakis czas odnawiac ? Jaki maly brzucholek masz ![]() Gosbaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1477 |
Zakorzenienie
|
Cebulaki to są chyba takie bułeczki z cebulką na wierzchu?
![]() |
#1478 |
Zakorzenienie
|
Aldii tak da sie wyleczyc ale niestety jednym sposobem dlatego nie moglam tego w ciazy zrobic.. musze to wyciac cale a to jest okropnie duze od kosci ogonowej do odbytu i ta calosc trzeba wyciac i potem brac silne antybiotyki zeby zabily wszystkie zarazki wiec tez karmic nie moge juz.. takze troszke sie njeszcze pomecze ale juz niedlugo
![]() ![]() maly brzusio? a mi juz mowia ze mam duzy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1479 |
Zakorzenienie
|
Asiulka współczuję przezyć, brzmi to strasznie, jeszcze do tego w takim miejscu problemy przed porodem
![]() A poza tym to masz malutki i zgrabniutki brzuszek ![]() P.S. wieści od Brzoskwinki brak... czekamy dalej ![]()
#1480 |
BAN stały
|
Brzoskwinia - powodzenia!
Gratulacje dla świeżutkich mamuś! Olivia 4400 ![]() ![]() Piszecie o pielęgnacji pępka, a co powiecie na to że nam Lenkę wypisali z tą plastikową klamerką, którą się zaciska pępowinę? Jak ją rozwinęłam w niedzielę po powrocie do domu to oniemiałam. Zapomnieli ją odciąć i kikutek miał ze 3 cm i się kiwał pod ciężarem tej klamerki - bałam się, że się oderwie ![]() ![]() Wyobraźcie sobie, że po tygodniu od cc chodzę już w moich dżinsach sprzed ciąży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1481 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla mamus
![]() ja dalej w dwupaku ![]()
![]() |
#1482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1483 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- mąż wymyślił żebyśmy pojechali do Auchanu i po drodze do leroy merlin fajnie bo chcę sobie kupić parowar może coś fajnego znajdę ![]() ![]()
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1484 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ------------------- tak piszecie o tym co byscie zjadly, a ja wczoraj zeby sie dostac do lodowki musialam czekac na Tz jak wroci z pracy i przejdzie przez okno w duzym pokoju na ogrod, pojdzie do komorki i wyciagnie mi co trzeba, bo lodowka jest w komorce, a jedyne wyjscie przez kuchnie niebylo czynne, bo podloga byla wylewana. ![]() dzis juz mozna po tym chodzic, ale co do obiadu to nadal lipa, bo kuchenka tez stoi na ogrodzie ![]() ![]() ![]() lepiej by jakas podeslala cos dobrego do zjedzenia ![]() Ula, zebyscie ich nie nakryli na czyms ![]()
![]() |
#1485 |
Raczkowanie
|
Ja juz po poludniowej drzemce - fakt nie trwala dlugo bo moze jakies pol godzinka ale dobre i to, calkiem inaczej sie czuje
![]() Ingrid - no to naprawde super, z tymi spodniami - ciekawe jak u mnie bedzie ![]() Ulka - no to bedzie zaskoczenie dla rodzicow , tylko wiesz ,ostroznie bo to roznie bywa ![]() Asiuulka - sliczny zgrabny brzuszeczek ![]() ![]() Aldii - na zgage migdalki, ale cale, nie platki blanszowane bo one guzik pomagaja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1486 |
Zakorzenienie
|
PatkaM aaaaa
Asiuulka najwazniejsze, ze mozna to calkowicie usunac.A te kilka m-cy wytrzymasz ![]() Ingrid u nas tez wypisuja z klamerka.Myslalam, ze to normalne ![]() Wow po tygodniu normlane jeansy ![]() Syla wiem, ale migdaly sa potwornie kaloryczne :P Ostatnio pomaga mi woda mineralna, gazowana Edytowane przez aldii Czas edycji: 2010-01-16 o 15:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#1487 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() pochwalę się brzusiem ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1488 |
Zakorzenienie
|
a to moj brzuszek w 36 tc w obcislej mini
![]() i brzuszek - 38 tc 3 zimowe koniec 38tc
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2010-01-16 o 15:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1489 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Maddeleinee coś kojarzę że byłaś z nami na początku , tak ????
|
![]() ![]() |
![]() |
#1490 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() brzuchalek sliczny i duzy ![]() ![]() Cytat:
![]() Juz niedlugo bedziemy sie nimi cieszyc ![]()
![]() |
#1491 |
Zakorzenienie
|
tatus malowal
![]() nie moge sie doczekac ![]()
![]() |
#1493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1494 |
Raczkowanie
|
No dziewczyny brzucholki to macie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1496 |
Raczkowanie
|
Ciekawe co tam u Brzoskwinki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1497 |
Zakorzenienie
|
Ula masz ogromny brzusio
![]() Strippi ![]() Ingrid zazdroszcze! ja próbowałam tydzień po porodzie i było albo zbyt ciasno albo się nie dopinałam. Teraz się boję sprawdzać ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1498 |
Zadomowienie
|
Ja tez co jakis czas sprawdzam czy sa od niej wiesci.....
Ja sie tez juz nudze, maz wlasnie poszedl do pracy na 3 zmiane a ja mam znowu randke z tv ![]() ![]() ![]() Ula i Strippi sliczne brzuszki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny,
Gratulacje dla Filki i Olivii super ze macie juz za sobą noi oczywiscie kciuki za BRzoskwinkę! Patrzę, ze juz niedlugo na mnie pora według listy...ale mi sie nie spieszy ![]() Wogole to mam strasznie mieszane uczucia i jestem strasznie skolowana. Juz jakis czase temu mialam was o to zapytac, ale odpusciłam, a teraz widze ze trzeba bylo. A mianowicie. Jestem juz prawie na wylocie (termin na czwartek). Przez całą ciaże chodziłam do gina, dobre opinie, dobry sprzet, nie załowałam kasy itp, itd. Ale ostatnio mialam wrazenie ze juz sobie pomalu odpusza. Tzn. przestał mierzyc szyjke juz w grudniu, ze niby nie ma juz sensu bo dluga na 3cm, wiec niech sie sobie skraca. Fotki juz nie robil, bo niby ic juz nie widac- mysle olewam tez , bo w sumie nie to najwazniejsze. Potem pytam na kiedy badania moczu i morfologii, (ostatnie 15 grudnia), mówi ze nie ma juz potrzeby, bo wyniki mam bardzo dobre. Żadnych bakterii, wysoka HB itp. NO to ok, potem czytam was i piszecie o posiewie, wiec pytam go, ja juz w 38 tyg a on mi ich nie zleca. ON na to, ze nie ma potrzeby robic, bo nie ma ich w standardzie badań, a i nie ma u mnie zaleceń, bo wyniki caly czaws dobre, zadnych ibnfekcji nie bylo itp, itd. NO ok, mysle - nie bede sie kłocic, toon jest w sumie lekarzem. Ale wy chyba tu wszystkie mialyscie i to ok 35-36tyg. Postanowiłam, zreszta za jego poniekąd namową, a i kierujac sie opiniami znajomych pojechac 100 km do fajnej klliniki na rodzonko. Wiedząc ze to troche pozno umowiłam sie jednak na wizyte i wlasnie dzis wrociłam i powiem wam, ze czuje sie jak jakas "zaniedbana", bo nagle okazuje sie, że...nie nie mam morfologii aktualnej, moczu,(niby niezbedne znieczulenia) nie zrobiony posiew (nowy gin- ZROBIL GAłY - nie ma pani??) No i podwarzał zalecenia mojego gina, robiac dziwne usmiechy, ze niby Durphalacu nie powinnam brac na zaparcia itp. No i zrobil mi usg choc mialam niedawno robione, potwierdził, ze wszystkoz dzidzia ok..no ale np. moj gin na takim samym sprzecie powiedział dwa dni temu ze mloda ma 3kg teraz (choc jak stwierdział ze znacznym procentem bledu, bo trudno to teraz juz oszacowac- zle lezała), a w/g nowego gina ma 3600. Sam jednak przy wejsciu do gabinetu patrzac na mnie strzelił ze jestem w 25-36 tyg i galy zrobil ze ja juz do porodu przeciez. No i powiedział ze bede mogla rodzic u nich pod warunkiem ze posiew bedzie, a przeciez na niego teraz czeka sie 7 dni. Pobral co prawda, a;e teraz nie wiem co z tym zrobic, bo jak sie zacznie wczesniej to co, nie przyjma rozumiem. Jakas paranoja, wkurzxyam sie na tego mojegoi gina , ze mimo wielu dopytywac sie nie kazal tego robic, ale w necie czytałam, ze to naprwde nie jest obowiazkowe, zwłascze jak pacjentka miala dobre wyniki, zadnych bakterii itp. Nie wiem co myslec, ktory ma rację i zaciskam teraz nogi i chce rodzic po terminie, zeby mi ten posiew wyrósł. Dodam ze tak w razie czego wypisal mi recepte na augmentin, ale kazal sie wstrzymac z jego wykupowaniem do czasu wyników posiewu. Chore. Jestem skołowana....co myslicie, co wasi lekarze na ten posiew nieszczesny....bo wychodzi na to ze bez tego nie ma co do nich jechac na poród... ![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Dodam jeszcze , ze ten nowy gin zalecil mi od dzis co dwa dni KTG ![]()
#1500 |
Zadomowienie
|
Pantee nie wiem czy to cie pocieszy ale ja też nie miałam zleconego tego badania na paciorkowca. Podstawowych badan tez nie kazal mi juz robic bo powiedzial ze jak w szpitalu beda potrzebowali swieze to sobie zrobia a skoro przez cala ciaze mialam wyniki wzorowe to nie ma sie czym martwic. Ja mu wierze i sie nie martwie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.