Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2009) - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-12, 09:33   #1471
kachula27
Zakorzenienie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
dzień dobry

Kropka- dużo zdrówka dla rodzinki

ech, żeby mi się chciało, jak mi się nie chce muszę ogarnąć dom po gościach, wyprasować góóóóóóóóóóórę ciuchów a przede wszytskim zwlec się z łóżka a tak mi się nie chce!!!

i chyba od dziś zacznę dawać Olce sztuczne mleko na noc i będę je zagęszczać, bo mi się od jakiegoś czasu budz 1 lub 2x, a ja do pracy za 3 tygodnie wracam i nie chcę wyglądać jak zombi. ech... tak mi smutno, że nie będę jej widzieć tyle czasu
powinny być żłobki i przedszkola w każdym zakładzie pracy!!!!!!!!!!!!!

Dokladnie tak samo uwazam Elu z tymi złobkami i przedszkolami

Dzzien dobry kobitki

My dzis po super nocce
Anie wiem czy Wam mowilam ze moj maluszek juz nie spi z mamusia tylko od 2tygodni w swoim łozeczku i nie było zadnego problemu z przyzwyczajeniem sie do łozeczka,pierwsza nocka odrazu cala przespana i tak jest do tej pory

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 09:44   #1472
Katarina081
Raczkowanie

GG do Katarina081
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Ja jej przebiłam już teraz uszka, bo jeszcze sie nimi nie bawi, jak narazie odkryła tylko swoje włoski i się smiesznie nimi bawi
A przebilam jej już prawie dwa tygodnie temu, jestem zadowolona, bo nie dosyc, ze nie plakala, to jeszcze bardzo szybko jej sie zagoilo, nawet nie miala zaczerwienienia Niedługo bede jej zmieniala na takie specjalne kółeczka dla malych dzieci.

Olciu
My bedziemy obchodzic imieniny 20.04. Moj Tz mówi, ze bedzie mial przerabane, bo 20.04 imieniny Bianki, a 27.04 moje urodziny Natomiast w listopadzie na odwrót są Bianki urodziny i moje imieniny

Aniulka ja tez nie zdecydowalabym sie na przebicie, gdyby mała się bawila uszkami

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

A Olciu zapomniałam napisac o czapeczce, ta ciemno-rózowa to taki berecik kupiony w H&M, a ta druga z Nexta zakupiona w komisie
Stary 2010-04-12, 09:50   #1473
martaN23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Katarina081 Pokaż wiadomość
Ja jej przebiłam już teraz uszka, bo jeszcze sie nimi nie bawi, jak narazie odkryła tylko swoje włoski i się smiesznie nimi bawi
A przebilam jej już prawie dwa tygodnie temu, jestem zadowolona, bo nie dosyc, ze nie plakala, to jeszcze bardzo szybko jej sie zagoilo, nawet nie miala zaczerwienienia Niedługo bede jej zmieniala na takie specjalne kółeczka dla malych dzieci.

Olciu
My bedziemy obchodzic imieniny 20.04. Moj Tz mówi, ze bedzie mial przerabane, bo 20.04 imieniny Bianki, a 27.04 moje urodziny Natomiast w listopadzie na odwrót są Bianki urodziny i moje imieniny

Aniulka ja tez nie zdecydowalabym sie na przebicie, gdyby mała się bawila uszkami

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

A Olciu zapomniałam napisac o czapeczce, ta ciemno-rózowa to taki berecik kupiony w H&M, a ta druga z Nexta zakupiona w komisie
ślicznie wygląda
ja też bym chciała przebić malej uszka ale mała cholernica tak sie nimi bawi że chyba jeszcze trochę poczekam aż przestaną ja interesować
kolczyki już na bo dostała na chrzest śliczne są i pod kolorek oczek hmm
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 10:13   #1474
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Ditu kupilam dzis atomizer za 5 zł 53 ml u mnie w miescie, gdzie babka rozlewa perfumy

Karolina ja chetnie Ciebie obejrze

Konspi Stas juz duzy chlopak

Elalank sto lat

Agusia super to krzeselko! a jaki dzentelmen z srodku

troche mi Ditu przypomnialam swoim postem to, co mialam napisac...bo ciagle zapominam
No i fajnie - miłego psikania
Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
ja to ostanio znowu jakaś poza wizażowa jestem... nie mogę się odnaleźc ale pochwalić się chciałam że moja Ola od przedwczoraj łapie sie za nóżki fajnie to wygląda więc napatrzeć sie nie mogę

Katarina - malutka prześliczna
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 10:15   #1475
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
skad Ty wzielas ta stronke??
Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
Domi a ile twoja malutka waży bo nie pamiętam czy pisałaś a nasze dziedzie są mniej więcej w tym samym wieku różnica 10dni
bo moja niunia jakoś 6.5kg już tak licze bo jakis czas temu ważyła 6kg a bede dokładnie wiedzieć w czwartek bo idziemy na szczepienie
no moja ksiezniczka nie wiem ile teraz wazy, pewnie kolo 5,6 lub 5,7 a wcale na chuda nie wyglada
ale jak patrze ile Wasze dzieci waza to
ja w jej wieku wazylam podobnie i do tej pory zostalam taka filigranowka, wiec ona ma to po mnie

Choc z drugiej strony zauwazylam, ze dzieci karmione mlekiem modyfikowanym waza wiecej.

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość

Czytałam o tym, to podobno wielka ściema, ktoś to zrobił już po tragedii i nabrał na to wielu łatwowiernych

mnie osobiscie to przestraszylo, ale z drugiej strony tylko 5 zapisanych stron a potem w dzien tragedi nagle tylu ludzi "odkrylo" te stronepoza tym mogli moderatorzy jakos daty tam poustawiac...
Cytat:
Hej kochane

Wiem, wiem należą mi się , ale jakoś ostatnio nie mam weny twórczej ani czasu żeby chociaż Was poczytac... Ciągle coś...

A to razem z Bianką bylysmy chore, a to gdzieś ciągle jestesmy w podrózy... No ale do czwartku jestesmy caly czas na miejscu i obiecuje sie poprawic A w piatek jedziemy do moich rodzicow z Bianeczka, mala idzie do dziadków, a ja do fryzjera stwierdzilam, ze koniec z blondem i robie sobie taki zlocisty mahon!!!!!!! Sama jestem ciekawa efektu

Wstawię Wam kilka fotek mojego Skarba i Skarba z tatusiem...
A ten usmiech to do ciotek wizażanek
Lece Was nadrabiac

a i jeszcze jedno, jak pewnie zauwazycie na zdjeciu przebilam małej uszka i wcale nie płakała i według mnie wygląda uroczo
aliczne fotki ale ja bym uszek nie przebijala tak szybko

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 10:17   #1476
DiTu77
Zakorzenienie

Kochane mamusie proszę o głosik - można zagłosować raz dziennie Może coś wygram dla moich maluszków tylko się nie śmiejcie z mojej tfórczości

Z góry dziękuję
http://www.bebiko.com.pl/#/misiowank...bd28158b69ea8 9
Stary 2010-04-12, 10:22   #1477
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
Kochane mamusie proszę o głosik - można zagłosować raz dziennie Może coś wygram dla moich maluszków tylko się nie śmiejcie z mojej tfórczości

Z góry dziękuję

zapisalam w Ulubionych

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-12, 10:24   #1478
martaN23
Zadomowienie

Domi moja jest na mleku sztucznym ur.26 listopada i waży 5.8oo a zjada 200ml co 4 godzinki
Stary 2010-04-12, 10:26   #1479
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
zapisalam w Ulubionych

Można kliknąć raz dziennie przez 2 tygodnie w napis lubię pod wierszykiem
Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
Domi moja jest na mleku sztucznym ur.26 listopada i waży 5.8oo a zjada 200ml co 4 godzinki
słodzinka
Stary 2010-04-12, 10:27   #1480
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

Twoja to tez filigranowka
no to moja nie wiele mniej moze wazyc. Bo ostatnio ja wazylam u mamy na wadze razem ze mna i wychodzilo tak 5,6 lub 5,7, moja 22 grudzien

Stary 2010-04-12, 10:41   #1481
martaN23
Zadomowienie

Cytat:
Twoja to tez filigranowka
no to moja nie wiele mniej moze wazyc. Bo ostatnio ja wazylam u mamy na wadze razem ze mna i wychodzilo tak 5,6 lub 5,7, moja 22 grudzien
no dużo nie waży ale to dobrzetylko dlugaśna już 74 rozmiar
Ja ważę nadal 47kg tyłka zero piersi teżna buzi mogłabym wyglądać lepiej bo mam takie poliki zapadnięte w ciąży to taka okrągła byłam a teraz się sobie w ogóle nie podobam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-12, 10:42   #1482
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
cos mi sie obilo o uszy..

a najlepsze jest to:
http://www.samosia.pl/pokaz/503487/n...lery_uwierzy/5

ciekawe czy ta przepowiendia dotyczaca smierci znanego muzyka sie sprawdzi
Cytat:
Tam ludzie pisza, ze dali sobie w styczniu jak ona to przepowiedziala do ulubionych i to sie sprawdzilo. Generalnie przepowiedziala, ze w kwietniu bedzie zaloba narodowa, w lipcu tez a we wrzesniu umrze jakis znany czlowiek. Zas ostatnio niby, ze za 2 tygodnie jakis znany i ceniony muzyk

A nieeee...ja nie o tym myslalam, bo to juz calkiem jedna wielka sciema....

Mialam na mysli Nostradamusa:

"I wtem wielki ptak metalowy upadnie, a na nim znajdować się będą osoby ważne w kraju niezwyciężonego, a na kraj ogarnięty chaosem i żałobą, wrogi najeźdźca ze wschodu uderzy. Metalowe ptaki rozdzielą na zawsze dwóch braci"

Cytat:
Mnie też to działa na nerwy
Generalnie każda teoria spiskowa mniej lub bardziej mnie śmieszy, a spotykam się z nimi często z racji zajmowania się historią
A gdybyście słyszały jakie teorie wysnuwają moim uczniowie

Wierze,...
A najlepsze jak juz pytam jaki interes mieliby ci "wredni rosjanie" to jakie argumenty padaja...najlepszy jest "no bo oni juz tacy sa!"....

Cytat:
to ja jeszcze napisze że moja niunia dziś rano obruciła się 2 razy z brzuszka na plecki
na brzuszek umiała i wkoncu na te plecka z powrotem tez chyba pokapowala jak sie to robi

Cytat:
Sliczna malutka

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
i chyba od dziś zacznę dawać Olce sztuczne mleko na noc i będę je zagęszczać, bo mi się od jakiegoś czasu budz 1 lub 2x, a ja do pracy za 3 tygodnie wracam i nie chcę wyglądać jak zombi. ech... tak mi smutno, że nie będę jej widzieć tyle czasu
powinny być żłobki i przedszkola w każdym zakładzie pracy!!!!!!!!!!!!!

Ela, mam pytanko - ty zdaje kupilas kolo Swimhorsy...kupilas na all czy w sklepie??

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Anie wiem czy Wam mowilam ze moj maluszek juz nie spi z mamusia tylko od 2tygodni w swoim łozeczku i nie było zadnego problemu z przyzwyczajeniem sie do łozeczka,pierwsza nocka odrazu cala przespana i tak jest do tej pory

Cytat:

Z góry dziękuję
Juz dodalam do Ulubionych

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 10:44   #1483
DiTu77
Zakorzenienie

Zdrówka z okazji małych urodzinek dla

Miriam
Zaharii,
Olusi
Simpatiki i
Oskarka
Vitreus

Stary 2010-04-12, 10:44   #1484
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:

Z góry dziękuję
moja mała tajemnica ??
to już oddałam głos
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 10:46   #1485
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

...

Juz dodalam do Ulubionych

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
moja mała tajemnica ??
to już oddałam głos

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-12, 10:54   #1486
aniulka8204
Wtajemniczenie

Domi ja karmię praktycznie od samego początku butelką bo szybko straciłam pokarm przez 1,5 miesiąca tylko dokarmiałam piersią ale wcale dużo to ona chyba nie waży prawda?

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
ojej!! to moja przy twojej to klocek a jest miesiąc młodsza od twojej
a ile ważyła jak sie urodziła? bo moja 3300 więc dużo chyba nieprzybrała na ten czas to twoja musiała ważyć malutko co?

aha kupiłam dziś olejuszke bo małej pokazała się lekko ciemieniucha i kurde u nas strasznie droga ta olejuszka bo 27zł a tak patrząc po internecie to po 23zł lecą w różnych aptekach

Edytowane przez aniulka8204
Czas edycji: 2010-04-12 o 10:58
Stary 2010-04-12, 11:04   #1487
kachula27
Zakorzenienie

A mi wlasnie przyszła mata ta co Kareninka polecala i musze powiedziec ze juz jestem zadowolona chociaz maly jeszcze na niej nie lezał bo wlasnie zasnal ale mata jest superrrrrrr,kolorowa duza i naprawde fajna,dzieki Kareninko za polecenie tej matki

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 11:06   #1488
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
no dużo nie waży ale to dobrzetylko dlugaśna już 74 rozmiar
Ja ważę nadal 47kg tyłka zero piersi teżna buzi mogłabym wyglądać lepiej bo mam takie poliki zapadnięte w ciąży to taka okrągła byłam a teraz się sobie w ogóle nie podobam
a Ty chcialas schudnac

Kachula tez sie czaje na ta mate

ja tez dolaczam sie do zyczen dla solenizantów: roza:

Stary 2010-04-12, 11:07   #1489
aniulka8204
Wtajemniczenie

kurde czy któraś z Was używała może tej olejuszki???

tu pisze że namoczyć i zostawić na 24godziny a potem zmyć szamponem i dopiero wyczesywać, mam nadzieję że to cosik pomoże

JA RÓWNIEŻ DOŁĄCZAM SIE DO ŻYCZEŃ DLA NASZYCH MAŁYCH SOLENIZANTÓW
ZDRÓWKA ZDRÓWKA I DUUŻO ZDRÓWKA MALUSZKOM

Edytowane przez aniulka8204
Czas edycji: 2010-04-12 o 11:39

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-12, 12:14   #1490
gucia6
Zakorzenienie

hej kochane po weekendzie.

Przede wszystkim wszystkiego najlepszego dla naszych milusińskich z okazji kolejnych miesięcy

I wszystkiego najlepszego dla Eli, co prawda spóźninone, ale szczere

A mnie nie było tak długo, bo raz że miałam w ten weekend szkołę, a dwa, jakoś cały czas siedzi mi w głowie to co wydarzyło się w sobotę, o czym powiedział mi tz podczas przerwy w zajęciach. I mimo iż nie interesowałam się polityką, a zachowanie niektórych polityków mnie drażniło i z wieloma ich poglądami się nie zgadzałam, to jak czytam wiadomości jakoś tak mi ciężko i cały czas trudno uwierzyć w to co się stało. Ale jak to się mówi: umarł król, niech żyje król. Może to też położy kres tym bezsensownym kłótniom tu i tam. Szkoda tylko, że za taką cenę...

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

widzę, że pojawił się również temat złobków i przedszkoli. U mnie też masakra. W Bremen brakuje przynajmniej 200 miejs w żłobkach i 400 w przedszkolach. Przynajmniej z tych, co zostały złożone podania. Także teraz nie zostaje mi nic innego jak szukać opiekunki do dziecka
Stary 2010-04-12, 12:32   #1491
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Malinko łączę się z Tobą w bólu
Mój maruda przeszedł dzisiaj samego siebie. Krzyczał i piszczał, cały czas musiałam z nim siedzieć, od 15 juz wcale nie chciał spać, grymasił przy jedzeniu, uderzał się gryzakiem po dziąsłach i płakał żałośnie robiąc podkówkę, w końcu jak małż wrócił przed 19 żeby go okąpać to padł mi na rękach
Dzieki Brombri- moj bol został troche ukojony

A tak poza tym to:
Sliczne zdjęcia
Trzymam kciuki za inne cierpiące mamy z powodu marudnych dzieci
Zazdroszcze tym co śpia do 9-tej
wszystkiego najlepszego dla małych jubilatów

kropeczko witaj i dużo zdrówka dla twojej druzyny
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 12:42   #1492
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Witam mamusie ja nie wiem jak was nadrobie chyba z tydziej juz was tak tylko przelatuje bo nie mam czasu na pisanie, jakos tak mi schodzilo caly dzien ze jak siadlam chwilke to juz Kamilka wola i tyle bylo czytania was

A teraz robimy schody na budowie wiec duzo czasu tam tez spedzalam bo cieszy mnie to jak nie wiem mam zdjecia schodow to pozniej postaram sie wam wkleic topokaze jakie sa

U nas po staremu dalej jestesmy na pieluszkach tetrowych wiec co chwila przewijam mala juz mam dosc tego no ale chce zeby jej to calkiejzeszlo zeby sie wiecej nie robilo, juz ma takie blade wiec juz niedlugo powinno ie byc po tym sladu

Sto lat dla solenizantow dzisciejszych

Lece was nadrobic co tam jeszcze pisalyscie

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:

aha kupiłam dziś olejuszke bo małej pokazała się lekko ciemieniucha i kurde u nas strasznie droga ta olejuszka bo 27zł a tak patrząc po internecie to po 23zł lecą w różnych aptekach
Kochana a co to jest ta olejuszka i co sie z ia robi bo u mnie Kamilkatez ma troszke cieieniuche

ditu glos oddany

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 12:51   #1493
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:

Zdrówka z okazji małych urodzinek dla

Miriam
Zaharii,
Olusi
Simpatiki i
Oskarka
Vitreus

Przylaczam sie do zyczen

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
A mi wlasnie przyszła mata ta co Kareninka polecala i musze powiedziec ze juz jestem zadowolona chociaz maly jeszcze na niej nie lezał bo wlasnie zasnal ale mata jest superrrrrrr,kolorowa duza i naprawde fajna,dzieki Kareninko za polecenie tej matki
Polecam sie na przyszlosc
Daj znac jeszcze jak Mati zadowolony, najlepiej w postaci fotki

Cytat:
Kachula tez sie czaje na ta mate

Ktora jeszcze?
Mowcie mowcie, bo bede pisala do Tiny Love o znizke za promocje artykolow...tak samo jak z konikiem do spania....

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Dzieki Brombri- moj bol został troche ukojony

Kochana, jakybs jeszcze potrzebowala ukojenia to moge ci tez opisac nasze dni ostatnie...malz jak dzisiaj do pracy szedl to taaaaaaki szczesliwy byl normlanie....

Mam pytanko - czy do kaszki sa specjalne smoczki?? Czy wytarczy, ze natne taki krzyzyk na zwyklym smoczku?

Stary 2010-04-12, 12:56   #1494
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Witam mamusie ja nie wiem jak was nadrobie chyba z tydziej juz was tak tylko przelatuje bo nie mam czasu na pisanie, jakos tak mi schodzilo caly dzien ze jak siadlam chwilke to juz Kamilka wola i tyle bylo czytania was

A teraz robimy schody na budowie wiec duzo czasu tam tez spedzalam bo cieszy mnie to jak nie wiem mam zdjecia schodow to pozniej postaram sie wam wkleic topokaze jakie sa

U nas po staremu dalej jestesmy na pieluszkach tetrowych wiec co chwila przewijam mala juz mam dosc tego no ale chce zeby jej to calkiejzeszlo zeby sie wiecej nie robilo, juz ma takie blade wiec juz niedlugo powinno ie byc po tym sladu

Sto lat dla solenizantow dzisciejszych

Lece was nadrobic co tam jeszcze pisalyscie

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Kochana a co to jest ta olejuszka i co sie z ia robi bo u mnie Kamilkatez ma troszke cieieniuche

ditu glos oddany
Olejuszka to taki olejek specjalny preparat który pozwala zwalczyć ciemieniuche bo mojej niuni sie pokazała a ona ma dość dużo tych włosków i bede najpierw olejkiem smarować troche tą główke no i potem ponoć lepiej schodzi ta ciemieniucha
Stary 2010-04-12, 13:06   #1495
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:

Mam pytanko - czy do kaszki sa specjalne smoczki?? Czy wytarczy, ze natne taki krzyzyk na zwyklym smoczku?
są specjalne, ale pewnie krzyżyk też będzie dobry

Muszę wam powiedzieć, że w końcu mamy sytuację opanowaną. Mleczko mi wróciło, że hej Jestem już tylko na odciąganiu (piersią karmię tylko z samego ranka) i za jednym odciąganiem mam mleczka na 1,5 posiłku. Zresztą dzięki temu, że mała je tylko z butelki mam kontrolę, że się najada . No i dzięki temu, że nie jest głodna, to i lepiej śpi w ciągu dnia, chociaż ostatnio taka rozlatama była, że przed położeniem do łóżeczka wszędzie oczkami strzelała, więc jej na razie zakładam opaskę na oczka, a jak się już wystarczająco uspokaja, to zdejmuję. No i teraz spała ładnie ostatnie 1,5 h, teraz słyszę, że już się budzi, ale dzięki jej drzemce mogłam trochę po ogłoszeniach nianiek poszukać
Stary 2010-04-12, 13:22   #1496
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
ja melduje ze jetesmy w domu.

tydzien minal bardzo szybko ale i ciezko. Adrian ma zapalenie oskrzeli, bylismy na pogotowiu w lublinie. ale tak ogolnie to jest wesoly. tylko kaszel ma jak stary gruzlik Tomcio smarka i kaszle
tz ma katar wiec umiera

tylko was przelece bo umieram ze zmeczenia
Supe, ze w końcu w domciu
Cytat:
Hej kochane

Wiem, wiem należą mi się , ale jakoś ostatnio nie mam weny twórczej ani czasu żeby chociaż Was poczytac... Ciągle coś...

A to razem z Bianką bylysmy chore, a to gdzieś ciągle jestesmy w podrózy... No ale do czwartku jestesmy caly czas na miejscu i obiecuje sie poprawic A w piatek jedziemy do moich rodzicow z Bianeczka, mala idzie do dziadków, a ja do fryzjera stwierdzilam, ze koniec z blondem i robie sobie taki zlocisty mahon!!!!!!! Sama jestem ciekawa efektu

Lece Was nadrabiac

a i jeszcze jedno, jak pewnie zauwazycie na zdjeciu przebilam małej uszka i wcale nie płakała i według mnie wygląda uroczo
Piękne fotki zwłaszcza to z attausiem mi się podoba
Cytat:
Napisane przez mamrotka Pokaż wiadomość
Hej mamusie

Moje dziecko dalej koncertuje i nie chce spac ani w nocy ani w dzien A wczoraj urzadzila strajk glodowy i jesc nie chciala
Oj biednaś kobietoMoże to jakiś skok czy cuś?
Cytat:

Z góry dziękuję
Ja zagłosowałam i wierszyk bardzo miły i wesoły

Marta śliczości A i zdecydowąłam się jednak na ten Tako Spotster ale bardzo dżiekuje ci za linki... wogóle dzięki nim ten wózek znalazłam, bo oglądnęłam inne aukcje sprzedającego. Wie, że są lżejsze ale ja mam wertepy, lasy, i dziury i krzywy asflat i musiało być coś z dużymi kołami, amotyzacją,i solidniejsze jednak... Dla mnie te 12 kg to i tak luksus, bo teraz tacham 20 kg. A no i ma właśnie dobre opinie jako wózek na trudniejsze drogi... inne jakie mi się podobały odpadały, bo albo za słaba amortyzacja, za małe kółka itd

Sto lat dla naszych solenizantów

A ja ostatnio miałam mało czasu, bo próbowąłam karmic małego co 3 h i chyba sie nam to udaje... szkoda, ze w nocy budzi się ok 3 i musze mu herbatkę dać... ale poza tym obudził się od 23 i 3(na herbatki troszkę) o 6 i zjadł pierwszy raz dużo- 170, a potem się obudził sam ok 9... potem miał spacer i zjadł o 12 i teraz śpi nadal a ma zjeść ok 15... trzymajcie kciuki aa i ok 12 dostaje słoiczkowe danie jakieś i popija sokiem.

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2010-04-12 o 13:27
zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 13:22   #1497
Ravenne
Raczkowanie

Cytat:

Są specjalne, ale u nas się nie sprawdziły, mamy Tommee Tippee i ta dziura jest tak duża, że Ala się krztusiła. Nacięłam zwykły smoczek i się sprawdza

Sto lat dla solenizantów!!

I zdrówka dla choruszków!!!

Ja tylko Was szybko przeleciałam. Ogólnie weekend przygnębiający z powodu tej tragedii. Poza tym Ala budziła nam się co godzinę przed dwie noce, myślałam, że to ząbki, ale zaczęła kaszleć, więc niestety jakiegoś wirusa załapała. Idę dzisiaj na 17 do pediatry to się dowiem jak to wygląda, jak dla mnie średnio, bo kaszel trochę mokry dziś się zrobił, i jeszcze trochę jej świszcze. Na dodatek wczoraj stan podgorączkowy
Ravenne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 13:49   #1498
zebra666
Zakorzenienie

A to Piotruś na dzisiejszym spacerku Mina nie rusz nie dotykaj spię i nic sobie nie życzę:F

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 14:01   #1499
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
A to Piotruś na dzisiejszym spacerku Mina nie rusz nie dotykaj spię i nic sobie nie życzę:F

U mnie kamilka ostatnio chodzi spac tak 20.00-20.30 i wczoraj wstala dopiero o 7 rano a dzis kolo 5 wiec ładnie przesypia mi nocki oby sie jej nie pogorszylo i zeby spala mijuz tak ładnie

Rany jeszcze tylko 2,5 tygodnia i do pracy

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 14:02   #1500
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
są specjalne, ale pewnie krzyżyk też będzie dobry

Muszę wam powiedzieć, że w końcu mamy sytuację opanowaną. Mleczko mi wróciło, że hej Jestem już tylko na odciąganiu (piersią karmię tylko z samego ranka) i za jednym odciąganiem mam mleczka na 1,5 posiłku. Zresztą dzięki temu, że mała je tylko z butelki mam kontrolę, że się najada . No i dzięki temu, że nie jest głodna, to i lepiej śpi w ciągu dnia, chociaż ostatnio taka rozlatama była, że przed położeniem do łóżeczka wszędzie oczkami strzelała, więc jej na razie zakładam opaskę na oczka, a jak się już wystarczająco uspokaja, to zdejmuję. No i teraz spała ładnie ostatnie 1,5 h, teraz słyszę, że już się budzi, ale dzięki jej drzemce mogłam trochę po ogłoszeniach nianiek poszukać

Super, ze mleczko wrocilo wiedzialam, ze bedzie ok

Cytat:
Napisane przez Ravenne Pokaż wiadomość
Są specjalne, ale u nas się nie sprawdziły, mamy Tommee Tippee i ta dziura jest tak duża, że Ala się krztusiła. Nacięłam zwykły smoczek i się sprawdza

Za zdrowko malutkiej

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość

Moj tez tak kiedys sobie smacznie spal na spacerkach a teraz oczy jak reflektory, siadac chce tylko, gada do siebie albo zaczepia ludzi na ulicy czy w sklepie...

A wlasnie kupilam malemu rampersiki:

Załącznik 3025140
Załącznik 3025141

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2010-04-12 o 14:21
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości