|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1441 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Hej dziewczynki
![]() Troche was tylko przelecialam i zaoamietalam tylko cudne zdjecia maluszkow ![]() ![]() u nas weekend troche przygnebiony - raz wiadomo, przez ta katastrofe, poza tym jeszcze w piatek zmarl chrzestny malza ![]() ![]() Bylismy umowieni na kolacje do znajomych i gdyby nie malz to bym odwolala, bo poszlismy jak zombie, ale tam maly spac juz ladnie caly czas i odzylismy wsrod ludzi... ![]() Dzisiaj w sumie podobnie - problemy z zasypianiem w dzien totalne a jak juz padl to na dwie godziny... ![]() Mamy teraz ostatni - podobno najgorszy - tydzien skoku...zobaczymy jak to bedzie... ![]()
#1442 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Kareninko
![]() Mój też marudzi od piątku, tak że mam ochotę wystawić go na allegro ![]() Dzisiaj jak wstał o 17 to do 19.30 kiedy to padł ciągle jęczał i marudził, nawet jak cycował to mruczał przy tym dość głośno ![]() Nie wiem czy to skok czy ząbki, w każdym razie mam dość ![]() A o tym co się dzisiaj w nocy działo wolałabym zapomnieć ![]()
#1443 |
Zakorzenienie
|
a ten?
http://www.allegro.pl/item995790131_...iec_folia.html zna któaś albo ma?Lepszy ten tako sportser czy ten Waszym zdaniem? Marta ten drugi mi się podoba ale na necie czytałam, że dziecko zjeżdża w nim i trzeba poprawiać... |
![]() ![]() |
![]() |
#1444 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ładna kluseczka. Moja 3 tygodnie temu warzyła 5370 to teraz pewnie koło 6kg i tak na oko ja mierzyliśmy i ma 64 cm Cytat:
Mała budzi się w nocy co 3-4 godziny choć czasem potrafi przespać 5-6h. Idzie spać o 18, pierwsza pobudka o 21, potem po północy, potem koło 4 no i po 6 już wstaje więc znowu je ![]() trochę mnie to zaczyna męczyć bo już prawie 4 miesiące nie mogę się porządnie wyspać no ale jeżeli nie będzie jadła w nocy to ja i tak będę musiała odciągać pokarm bo mi cycole pękną ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1445 |
Rozeznanie
|
witam "wieczorowo"
elenak, konspi, agus malenstwa sa cudowne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() widze, ze wiekszosc maluszkow zaczyna marudzic, moja miriam dzisiaj tez do nich dolaczyla ![]() marudzi i tak gryzie(jeszcze bezzebnymi) dziaslami piers przy karmieniu, az lzy wyciska. oczywiscie ja piszcze a ona sie cieszy ![]() ![]() ![]() jutro jade zalatwic paszport dla malej i jak wszystko dobrze pojdzie to 25 polecimy do polski ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1446 |
Zakorzenienie
|
ja melduje ze jetesmy w domu.
tydzien minal bardzo szybko ale i ciezko. Adrian ma zapalenie oskrzeli, bylismy na pogotowiu w lublinie. ale tak ogolnie to jest wesoly. tylko kaszel ma jak stary gruzlik ![]() ![]() tz ma katar wiec umiera ![]() tylko was przelece bo umieram ze zmeczenia
#1447 |
Zakorzenienie
|
No nareszcie jestes bo juz teskniłam
![]() ![]() Zdrowka dla rodzinki
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1448 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nasze ssaki przeradzają się w gryzonie ![]() Kropeczko witaj w domciu i dużo zdrówka tobie i maluszkom no i oczywiście umierającemu tżowi ![]() Zapomniałam poprzednio napisać, że wczoraj śniła mi się Anulka, tylko nie wiedzieć czemu miała krótkie włosy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1449 |
Rozeznanie
|
no tak tarasiu masz racje tylko jak mozna takiego gryzonia oduczyc???
a mi snila sie brombi i jej nowa metoda wychowawcza..., nie bede pisac bo jeszcze mnie skrzyczi i sie obrazi. al;e dodam, ze dosc drastyczna. dobrze, ze to tylko sen ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1450 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dlatego tak się wystraszyłam tej biegunki, bałam się że po swiętach i odwiedzinach wszystkich cioć babć itp mała podłapała jakiegoś wirusa... ale na szczęście dobrze się skończyło... co do gryzienia sutków, ojjj znam to uczucie, ale zauwazyłam ze mała robi tak samo ze smoczkem od butelki ... więc ząbki dają o sobie znać. kropka! widze że przeziębienie dopadło twoich chłopaków, no to dużo zdrówka dla nich! a sił dla ciebie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1451 |
Wtajemniczenie
|
nie wiem czy w ogóle da się maluchy oduczyć. A przynajmniej do momentu aż będą w miarę kumate. czyli mnie sie wydaje, że tak co najmniej po 6 miesiącu życia
Ja się już zastanawiałam co to będzie jak będą zęby ![]() ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- My dzisiaj jedziemy do ortopedy (bez konkretnych wskazań). Wysępiłam od pediatry skierowanie, choć nie była zbyt chętna do wypisywania - co za wiocha tutaj! w innych miastach wszystkim dzieciom robią usg bioder, a tutaj się trzeba prosić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1452 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eehhhh...moze jakas skumulowana aukcje zrobimy, co..? ![]() Jak tam nocka? U nas znow 2 pobudki, ale o 6 nie obudzil sie na mleczko wiec myslalam, ze jak wstal o 7:30 to zje a tu strajk....do teraz nic nie zjadl prawie...od 23! ![]() Teraz lezy w lozeczku i jeeeeczyyyy czyli nawet sniadania w spokoju nie zjem.... ![]() Cytat:
![]() ![]() Bry.... ![]()
![]() |
#1453 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() W sobotę jeszcze moi rodzice zgosili się ze ida z malym na spacer i kompletnie nam rozbili plan, no ale niech dziadki mają ![]() Król Staś ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Aż tak źle? ![]() Cytat:
![]() My dzis idziemy na kontrole do pediatry, bo już wszystkie leki mi sie pokończyły. A jutro koleżanka wyciąga mnie na jakies zajecia dla maluszków - jutro ma być masaż.
![]() |
#1454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra, ale to juz 5 taki tydzien.... ![]() ![]() Zasnal!! ![]() Ale nic nie zjadl caly czas... ![]()
![]() |
#1455 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() u nas dzis fajna nocka, Polusia zasnela o 21 a wstala o 6 rano rano. Wlasciwie tz zadzwonil budzik a jej z nami nie bylo ![]() ![]() Ja tez narazie niczym nie zageszczam mleka ![]() Xpresja strasznie duzo Twoja lenka wazy, to Andre kareninki tyle wazyl ostatnio a jest starszy o 2 miesiace ![]() Ja szczerze powieziawszy nie odrozniam skokow. Mala w dzien nie spi. A jak zasnie to raz na kilka dni na godzinke. Jutro mam zamiar leciec do ciucholandu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1456 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() no ale ząbki każdy musi przejść, trudno. ide do klubu ![]() a w ogóle to nie moge jakoś sie otrząsnąc po tragedii w Smoleńsku.. Nie byłam zwolenniczką polityki prezydenta, ale sam fakt, że ginie głowa państwa, a razem z nim tyyyylu ważnych Polaków... :/ czytalyscie jeszcze te głupie przepowiednie nostradamusa,o ktorych teraz wszedzie pisza?? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
cos mi sie obilo o uszy.. a najlepsze jest to ![]() http://www.samosia.pl/pokaz/503487/n...lery_uwierzy/5 ciekawe czy ta przepowiendia dotyczaca smierci znanego muzyka sie sprawdzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1458 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1459 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Trzymaj sie ![]() ![]() A co do tych przepowidni to przeciez one dotyczyly WTC a nie pl... ![]() Zreszta przedpowiednie jeszcze zniose, ale te teorie spiskowe, ze to wiadomo - rosjanie, cos zakombinowali to mnie rozkladaja na lopatki.... ![]() ![]()
![]() |
#1460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tam ludzie pisza, ze dali sobie w styczniu jak ona to przepowiedziala do ulubionych i to sie sprawdzilo. Generalnie przepowiedziala, ze w kwietniu bedzie zaloba narodowa, w lipcu tez a we wrzesniu umrze jakis znany czlowiek. Zas ostatnio niby, ze za 2 tygodnie jakis znany i ceniony muzyk ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1461 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzięki za odpowiedzi dziewczyny ![]() a jak przejde na mleko następne to one jest też bardziej syte prawda? ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
ojejku ja?? ![]() ostatnio któraś z Was pokazywała dwa zdjęcia jak sie chciała obciąc i ta jedna mi sie tak spodobała że myślałam nad ścięciem włosów ale mój mi powiedział że bede płakać bo mam strasznie dużó włosów i nie bede umiała ich układać chociaż i tak zawsze prostuje bo mam szope niemożliwą na głowie ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
oba szkraby chore, to zdrówka oczywiscie obu maluchom ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1462 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1463 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo moja niunia jakoś 6.5kg już tak licze bo jakis czas temu ważyła 6kg a bede dokładnie wiedzieć w czwartek bo idziemy na szczepienie
![]() ![]() |
![]() |
#1464 | ||
Zakorzenienie
|
Witojcie
![]() Młody dzisiaj dał mi pospać w jednym kawałku do 6 ![]() Tyle że wczoraj o 22.30 włączył wyjca, więc karmienie "na śpiocha" w rzeczywistości na śpiocha się nie odbyło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Generalnie każda teoria spiskowa mniej lub bardziej mnie śmieszy, a spotykam się z nimi często z racji zajmowania się historią ![]() A gdybyście słyszały jakie teorie wysnuwają moim uczniowie ![]() Kropciu dużo zdrówka dla Twoich chłopaków ![]()
![]() |
#1465 |
Wtajemniczenie
|
to ja jeszcze napisze że moja niunia dziś rano obruciła się 2 razy z brzuszka na plecki
![]() ![]() na brzuszek umiała i wkoncu na te plecka z powrotem tez chyba pokapowala jak sie to robi ![]() a wczoraj jak usnęła wieczorem to z wielkim płaczem sie obudziła az łezki leciały i nie wiem co to było czy jej sie coś przysniło ale co też takim malusim dzieciaczkom może sie śnic? albo te ząbki idą dalej tylko że ma narazie te dwa na dole i więcej narazie nie widze a głębiej nie umie zajrzeć czy dziąsełka są opuchnięte czy nie, a te dwa zębulki jak już takie duże to one raczej już nie swędzą prawda? no i ona bardziej cisnie te paluszki głębiej na jedną strone
![]() |
#1466 |
Raczkowanie
|
Hej kochane
![]() Wiem, wiem należą mi się ![]() A to razem z Bianką bylysmy chore, a to gdzieś ciągle jestesmy w podrózy... No ale do czwartku jestesmy caly czas na miejscu i obiecuje sie poprawic ![]() ![]() ![]() Wstawię Wam kilka fotek mojego Skarba i Skarba z tatusiem... A ten usmiech to do ciotek wizażanek ![]() Lece Was nadrabiac ![]() a i jeszcze jedno, jak pewnie zauwazycie na zdjeciu przebilam małej uszka i wcale nie płakała i według mnie wygląda uroczo ![]()
#1467 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() Kropka- dużo zdrówka dla rodzinki ech, żeby mi się chciało, jak mi się nie chce ![]() ![]() i chyba od dziś zacznę dawać Olce sztuczne mleko na noc i będę je zagęszczać, bo mi się od jakiegoś czasu budz 1 lub 2x, a ja do pracy za 3 tygodnie wracam i nie chcę wyglądać jak zombi. ech... tak mi smutno, że nie będę jej widzieć tyle czasu ![]() powinny być żłobki i przedszkola w każdym zakładzie pracy!!!!!!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1468 |
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie
![]() Moje dziecko dalej koncertuje i nie chce spac ani w nocy ani w dzien ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1469 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale masz przystojnego tż... no i Bianeczka,po rodzicach, slodziutka ![]() Kiedy imieniny bedziecie obchodzic? Ja wlasnie chcialam zeby Blanka miala w Bianki, tzn 20.04, ale chyba jednak zrobie 10.08, w Blanki.. ![]() a uszka... nie obraź się, ale ja dalej uważam, że nie wygląda to ładnie i jest dziecku zupelnie niepotrzebne ![]() ![]() aaa i gdzie kupilas ta cudna czapeczke??? Edytowane przez olalicious07 Czas edycji: 2010-04-12 o 09:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1470 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak dla mnie to Twoja mała wygląda ślicznie w kolczykach ale troszke szybko jej zrobiłaś no ale to twoja decyzja przecież i fajnie że nie płakała ![]() ja niestety prędko nie dam przekłuc jej uszu bo moja strasznie męczy uszy i bawi się nimi głównie jak zasypia więc mogłaby zrobić sobie duża krzywde tymi kolczykami
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:49.