|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
| Pokaż wyniki sondy: Jakie kosmetyki do wykonania trwałej podnoszącej uzywacie?? | |||
| Wella |
|
0 | 0% |
| Goldwell |
|
0 | 0% |
| Joanna |
|
0 | 0% |
| inne |
|
0 | 0% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zdjęcie moich włosów przed i po trwałej :)
lepsza dla włosów, delikatniejsza, chyba ziolowa, w sklepach mozna kupic plyn do kwasnej trwalej
|
|
|
#1472 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zdjęcie moich włosów przed i po trwałej :)
Cytat:
![]() W jaki sposób nawijałaś wałki, spiralnie(pionowo) czy też poziomo ![]() Chciałabym uzyskać podobny efekt, czasami nakręcam wlosy a wałki pionowo i wychodzą lepiej niż poziomo :P I jeszcze jedno, jeśli pamiętasz to podaj średnicę wałków jakich stosowałaś, będę bardzo wdzięczna, w środę idę do fryzjera i chciałabym go przekanoać do zrobienia trwałej i muszę mieć argumenty ![]() aha, jak znajdziesz chwilę to opisz dokładnie jak przebiegałcały etap robienia trwałej pzrd |
|
|
|
|
|
#1473 |
|
Raczkowanie
|
Odpowiedziałam Ci na priva
![]() Buźka
|
|
#1474 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do Crólewny :)
Tweety (Ivi) bardzo fajnie Ci się pokręciły włoski
Ja miałam robioną trwałą jakoś w kwietniu i na pierwszy rzut oka nie byłam zadowolona...zrobiło mi się straszne siano a że jestem dość drodbna to wyglądąło to komicznie Po paru dniach umyłam włosy, nie uzyłam suszarki tylko poczekałam aż same wyschną i voila! Miałam piękne pofalowane włoski.Od tamtego czasu prawie zawsze tak robię: mycie wieczorem, odżywka do fal i loków, pianka i spać Ani się nie wysuszyły (miałam strasznie przetłuszczające się wczesniej), ani nie zrobiła się "mokra włoszka", generalnie: super Dopiero jakiś miesiąc temu zauważyłam, że włosy zaczynają mi wypadać (może nie garściami ale zawsze...) a trwała już nie kręci się tak fajnie...na razie nie poprawiam, idę do fryzjera na podcięcie i zobacze jak bede wyglądać
|
|
|
|
|
#1475 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1477 |
|
Raczkowanie
|
Ja też myję włosy wieczorem i po spryskaniu ich płynem na objętość i wtarciu odrobiny żelu kładę się spać. Fryzurka jest w zasadzie całkiem mokra, ale na drugi dzień mam jeszcze fajniejsze loczki.
Co do wypadania włosów to niezależnie od trwałej każdego roku wypadają mi na jesień i wiosnę. Pomimo, że przed tym zabiegiem przez wiele lat oprócz regularnego ścinania nie robiłam z fryzurą nic (żadnego farbowania, prostowania, kręcenia itp.). W tym roku trochę mniej mi wypadają, bo brałam witaminy przez 3 ostatnie miesiące. Także trwała nie ma, przynajmniej w moim przypadku, nic wspólnego z wypadaniem włosów.
|
|
#1478 |
|
Przyczajenie
|
trwała - z bujnych loków na fale + grzywka
Za kilka dni wybieram się do fryzjera i mam do Was parę pytań
![]() Otóż mam swoje naturalne (bardzo) kręcone włosy, których nigdy nie farbowałam. Teraz wpadł mi do głowy pomysł, żeby zrobić sobie trwałą, bo chciałabym mieć falowane włosy. Czy taka trwała jest możliwa na kręconych włosach? Czy któraś z Was robiła taki zabieg na swojej głowie ? I co będzie, jeśli po takiej trwałej zaczną odrastać mi włosy (oczywiście moje natrualne kręcone)?mam jeszcze jedno pytanie.. więc do tego wszystkiego chciałabym, by fryzjerka zrobiła mi jakąś fajną grzywkę (teraz mam na bok, ale znudziła mi się i chciałabym trochę poeksperymentować), tylko, że mam dość niskie czoło i nie wiem, co dokładnie by mi pasowało, więc tu moja prośba do Pań z niskimi czołami (albo do tych, które wiedzą, jakie takowym pasują), aby pisać, jakie one mają grzywki (foty bardzo mile widziane!) albo poprostu wrzucać jakieś zdjęcia z internetu.Z góry dzięki! pozdrawiam. Edytowane przez dygresjaa Czas edycji: 2007-10-22 o 15:53 |
|
|
|
|
#1479 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Trwała - wątek zbiorczy
Zgodnie z prośbą Crólewny zamieszczam zdjęcia, czyli krótka historia moich loczków
![]() 1. Październik'06-proste, grube włosy, mocno przetłuszczajace się 2.Kwiecień'07- tuż po powrocie od fryzjera. Szczerze powiedziawszy nie wiem jak mi robiła...powiedziałam, że nie chcę żeby wyszedł baranek a że moja siostra siedziała obok i ona ma własnie takie kręcone włosy wiec fryzjerka powiedziala że zrobi tak żebym miała tak samo jak ona trzymała mi ta mieszankę ok. 10 min na głowie na takich średnich wałkach. Jak już mi je zdjęła to się lekko przeraziłam, a jak mi wysuszyła to juz wogóle masakra...ale...3.Majówka'07 czyli miesiąc po. Włosy odżyły. Nie suszyłam już ich prawie wogóle suszarką. Pianka do włosów kręconych zrobiła swoje. A włosy zaczęły się mniej przetłuszczać 4. i 5. Czerwiec'07 - Super ekstra. Strasznie mi się podoba ![]() 6. Sieprień'07 - j/w ![]() Niestety nie mam zdjęć z sytuacji obecnej. Jakieś 10 cm już mi odrosło ale na razie nie chcę kręcić bo zaczęły mi wypadać (boję się że jeszcze bardziej je osłabię) Jutro idę na podcięcie to zrobię zdjęcie po i zamieszczę ![]() |
|
|
|
|
#1480 |
|
Przyczajenie
|
Trwała na grube wałki
hej mam kilka pytan w zwiazku z trawala. mam dlugie wlosy nie za grube i chciaslabym zrobic sobie trwala ale na grube walki. mam podatne walki. ale czy nie zniszczy mi mocno wlosow i wogole jak dlugo mam trzymac po nawinieciu zeby wyszly takie fale a nie loczki jak baranek??
|
|
|
|
|
#1481 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Trwała na grube wałki
a zamierzasz sobie zrobic sama?
Ja sie kiedys napalilam na taka trwala, ale to bylo kilka miesiecy po "owocowej" i fryzjerka odmowila. Powiedziala, ze mam oslabione wlosy... Wydaje mi sie, ze lepiej wybrac sie do kogos, kto obejrzy Ci wlosy, dobierze odpowiedni plyn i nie zniszczy wlosow! Powodzenia
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1482 |
|
Raczkowanie
|
Aaś czekamy czekamy
Śliczne te twoje loczki i fajnie wycieniowane Miałam podobną fryzurkę i byłam w niej poprostu zakochana, ale mam cieńsze włoski, więc Twoja jednak ładniejsza I włoski wcale nie wyglądają na zniszczone. Zdjęcie nr 2 i 4 poprostu cudo Jakiż to fryzjer Ci to wyczarował?
|
|
|
|
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mialam trwala w styczniu i mialam b.podobnie krecone do Aaś wlosy.
Zamierzam trwala powtorzyc bo juz mi sie wlosy rozprostowuja i kreca jedynie porzadnie od polowy-resztki trwalej. Ja jestem i bylam zadowolona z trwalej.
|
|
|
#1484 |
|
Zakorzenienie
|
No niestety nie zrobiłam zdjęć bo aparat sobie poszedł. Dzisiaj wróci
![]() A wyczarwała mi to pani fryzjerka na warszawskiej Pradze Jakby ktoś chciał to mogę podesłać adres i mapkę bo dość ciężko trafić
|
|
|
|
|
#1485 |
|
Raczkowanie
|
a ile Wam sie ta trwala trzyma? rozumiem ze te wlosy sie nie wyprostuja, tylko trzeba je pozniej obciac?
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi przez pół roku odrosło ok 10cm.
|
|
|
|
|
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
|
po jakims czasie kreca sie lagodniej.. to zalezy od wlosow i rodzaju trwalej.. bo ziolowa sie bardziej rozporstowuje.. a odrost... zalezy jak szybko CI wlosy rosna
|
|
|
|
|
#1488 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1489 |
|
Raczkowanie
|
szkoda, ze nie mieszkam w wawie:P
znacie może dziewczyny dobrego fryzjera w Poznaniu, który by się podjął zrobienia trwałej? ja cały czas się waham i zbieram dane
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo proszę. Może komuś jeszcze się przyda to ja przy okazji zniżkę dostanę
![]() Te strzałki trochę mało profesjonalne ale nie umiem zrobić ładnych w GIMPie
|
|
|
|
|
#1491 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Aaś
Zawiodłam się na fryzjerce, która kiedyś zrobiła mi super loczki. Za drugim razem niestety za bardzo wymęczyła moje włosy, więc nie ufam jej już i szukam dalej ![]() Tylko kiedy ja będę teraz w Wawie... na razie i tak włoski jeszcze odrastają
|
|
|
|
|
#1492 |
|
Raczkowanie
|
oleszka88 Pianka Welli ShockWaves Superskręt Termoochrona lub Nivea do fal i loków przy czym ta druga w moim przypadku trochę wysusza włosy chociaż daje fajny skręt
|
|
|
|
|
#1493 |
|
Raczkowanie
|
no wlasnie ja uzywam tej welli ale chyba musze kupic jeszcze tzw. kremy do lokow bo cos sie te moje wlosy cienko kreca :/ z przodu w miare ale z tylu....
|
|
|
|
|
#1494 |
|
Raczkowanie
|
oleszka88 Z kremów używałam też Wella z tej samej serii Superskręt Loki pod kontrolą. Był nawet ok. Teraz nie używam, bo staram się ich dodatkowo nie obciążać i nie wysuszać, ale jesli nie masz tego problemu to naprawdę polecam Ci ta piankę Nivei, o ktorej pisałam wcześniej.
A moje włoski też lepiej się kręcą po Taft Silk Flex Shine. To jest wosk, więc wystarczy odrobina. |
|
|
|
|
#1495 |
|
Raczkowanie
|
A kręcą Ci się naturalnie? Bo jeśli to trwała to normalne, że z czasem loczki tracą na sprężystości. Poza tym im dłuższe i cięższe, tym słabszy skręt, więc lekkie podcięcie końcówek też może pomóc.
Pozdrówka
|
|
|
|
|
#1496 |
|
Zakorzenienie
|
moje wlosy na drugi dzien po umyciu, nic w nie nie bylo wcierane.. zadne pianki, woski ani nic.. trwala robiona z pol roku temu chyba.. trzeba podciac koncowki..
|
|
|
|
|
#1497 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Trwała na grube wałki
Mysia17 piszesz że masz długie włosy wiec trwała na grubych wałkach nic Ci niestety nie da -wiem bo mając włosy do ramion poszłam do fryzjerki zrobic sobie trwała na grubych wałkach i fryzjerka powiedziała mi że to mi nic nie da bo mam za długie włosy a im dłuzsze tym cięższe a pod wpływem cięzkości one opadną a nawet jakbym sobie zrobiła to żeby było widac jakikolwiek efekt musiałabym i tak zanim ułoże fryzurke nakładac na nie grube wałki.
Pytałam także o zrobienie push up-u ale tez mam za długie włosy -push up jest dla osobów mających włosy o długości do linii brody
|
|
#1498 |
|
Przyczajenie
|
Trwała ?
Witam.
Mam pytanie Jak mogę uzyskać efekt jak na załączonym zdjęciu? To jest efekt trwałej? Wybieram się do fryzjera i właśnie chcę uzyskać taki efekt, ale na stałe. Jest to możliwe? Takie delikatne fale mogą być efektem właśnie trwałej albo czegoś w takim rodzaju? ![]() Pozdrawiam A tu zdjęcie :
|
|
|
|
|
#1499 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tragedia po trwałej... :/
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...186628&page=12 (post 347, zdjęcie nr 2) Fryzurka krótka, pokręcona i całkiem wdzięczna Może jeszcze komuś się przyda
...Ukrzyżowane wspomnienia nie pozwolą zapomnieć, nawet wówczas, gdy odkryję wszystkie ścieżki Twojej filozofii i przesłucham całego Bacha... W najgłębszą ciemność strącił mnie największy blask (...) |
|
|
|
|
|
#1500 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Trwała ?
lekka trwała może dałaby taki efekt
![]() edit: lepszym wyjściem byłoby zainwestowanie w dobrą lokówkę spiralną i coś do układania loków. może ciu uporczywe, ale nie niszczy tak włosów
Szukam Zara Woman Special Edition 2013 (fioletowo-złota) Edytowane przez figg Czas edycji: 2007-11-05 o 17:39 Powód: dopisek |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:42.

Ale włoski widać, a to najważniejsze 

na razie i tak włoski jeszcze odrastają 
: