Przyczajone Mamy Wizażowe :) - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-04-05, 23:31   #1471
Miliana23
Miliana23

GG do Miliana23
Dot.: Przyczajone Mamy Wizażowe :)

Jejciu dziewczyny jak poczytałam o tych waszych chorych maluszkach aż mnie zmroziło,przykro patrzeć jak dziecko cierpi i nie można mu pomóc,mam nadzieję,że maluszki szybo powrócą do zdrowia!
Chciałam wam powiedzieć,że po 2 tygodniach latania i załatwiania spraw z bankami,oglądania ofert,rozmów z doradcami finansowymi,dostałam upragniony kredyt na remont mieszkania.I to gdzie w Lucas banku,w banku, którego nie brałam w ogóle pod uwagę,jakiś taki mało znany i nic o nim nie wiedziałam,zaskoczyła mnie fachowa obsługa i jasność wypowiedzi tej babki za biurkiem,szybko powiedziała co i jak mam dostarczyć,jak ma wyglądać zaświadczenie o zarobkach,bo na tym co miałam połowy wymaganych informacji nie było,no ale skąd mogłam wiedzieć nie?
No więc wzięłam 15 tysi bo to całe centralne i trochę mebli trzeba będzie kupić,ale tyle co się nalatałam to moje,a papierzysk ile stos makulatury przyniosłam heh,ale najważniejsze,że już załatwione,dziś grzejniki kupiłam,kasjerka kasując ręcznym czytnikiem ominęła jeden grzejnik,zamiast za 6 zapłaciłam za 5 szok,na takich wielkich rzeczach się pomylić! He ale na moja korzyść heh zaoszczędziłam 2.5 stówy.
Miliana23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-06, 14:56   #1472
koralik_1982
Rozeznanie

GG do koralik_1982

U nas dzień jakoś mija, choć jest szary, wietrzy i chłodny.

Cytat:
Napisane przez Miliana23 Pokaż wiadomość
Chciałam wam powiedzieć,że po 2 tygodniach latania i załatwiania spraw z bankami,oglądania ofert,rozmów z doradcami finansowymi,dostałam upragniony kredyt na remont mieszkania.I to gdzie w Lucas banku,w banku, którego nie brałam w ogóle pod uwagę,jakiś taki mało znany i nic o nim nie wiedziałam,zaskoczyła mnie fachowa obsługa i jasność wypowiedzi tej babki za biurkiem,szybko powiedziała co i jak mam dostarczyć,jak ma wyglądać zaświadczenie o zarobkach,bo na tym co miałam połowy wymaganych informacji nie było,no ale skąd mogłam wiedzieć nie?
No więc wzięłam 15 tysi bo to całe centralne i trochę mebli trzeba będzie kupić,ale tyle co się nalatałam to moje,a papierzysk ile stos makulatury przyniosłam heh,ale najważniejsze,że już załatwione,dziś grzejniki kupiłam,kasjerka kasując ręcznym czytnikiem ominęła jeden grzejnik,zamiast za 6 zapłaciłam za 5 szok,na takich wielkich rzeczach się pomylić! He ale na moja korzyść heh zaoszczędziłam 2.5 stówy.

Bardzo się cieszę, że wszystko idzie po Waszej myśli!!!
Życzę szybkiego, łatwego remontu

Gdzie się dziś podziewacie dziewczyny?
koralik_1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-06, 15:21   #1473
marejta
Zadomowienie

ja jak zwykle w pracy

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-06, 15:38   #1474
mamz
Zadomowienie

Cześć wszystkim!

U nas dziś szaro i buro, więc się nudzimy trochę w domu.

Właśnie sobie zakupiłam portki ciążowe i spódnicę powoli zaczynam się czuć jak słonica

marejta widzę, że zmieniłaś avatar, taki bardziej pro-dziecięcy
mamz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-06, 15:46   #1475
marejta
Zadomowienie

Oj tak zmieniłam sobie na bardziej mamusiowy
mamz w którym ty już jesteś tygodniu? kurczę też muszę sobie jakieś spodnie kupić i może spódnice ale spodnie to już powinnam

Wiktoria 3570, 58 cm

Stary 2011-04-06, 16:28   #1476
mamz
Zadomowienie

marejta no nie mów, że już będziesz się ubierać w ciążowe ciuchy Ja jestem w 21 tyg. Jeszcze 2 tyg temu chodziłam w zwykłych spodniach tyle że biodrówkach, więc brzuch był nad nimi, ale teraz już mi coś ciasno A jak Ty się w ogóle czujesz? Masz jakieś mdłości, smaki? Ja teraz to jestem non stop głodna, co jakieś 2-3 godź. muszę coś zjeść bo mnie tak ssie, że coś strasznego, no to i w spodnie się nie mieszczę
Stary 2011-04-06, 17:02   #1477
Miliana23
Miliana23

GG do Miliana23

No moje drogie ciężaróweczki,jak miło was poczytać.
Ale niestety u mnie po dobrych wieściach nadeszly ciężkie chwile.W poniedziałek byłam u lekarza,który stwierdził,że mam zaspół policystycznych jajników i mogę mieć problem z zajściem w 2 ciąże uhh,co za życie jak jedno się układa tak drugie zło się pojawia,ale oczywiście nic nie jest przesądzone,że w moim przypadku ten problem napewno się pojawi,więc nadzieje mam.

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Bardzo się cieszę, że wszystko idzie po Waszej myśli!!!
Życzę szybkiego, łatwego remontu

Gdzie się dziś podziewacie dziewczyny?[/QUOTE]
AA nie dziękuję,żeby nie zapeszać hehe.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-06, 17:55   #1478
koralik_1982
Rozeznanie

GG do koralik_1982

Cytat:
Ale niestety u mnie po dobrych wieściach nadeszly ciężkie chwile.W poniedziałek byłam u lekarza,który stwierdził,że mam zaspół policystycznych jajników i mogę mieć problem z zajściem w 2 ciąże uhh,co za życie jak jedno się układa tak drugie zło się pojawia,ale oczywiście nic nie jest przesądzone,że w moim przypadku ten problem napewno się pojawi,więc nadzieje mam.
I tego się trzymajmy, nic nie jest przesądzone
Będzie dobrze, bo być musi

No właśnie marejta który to tydz?
Stary 2011-04-06, 18:04   #1479
mamz
Zadomowienie

Cytat:
Ale niestety u mnie po dobrych wieściach nadeszly ciężkie chwile.W poniedziałek byłam u lekarza,który stwierdził,że mam zaspół policystycznych jajników i mogę mieć problem z zajściem w 2 ciąże uhh,co za życie jak jedno się układa tak drugie zło się pojawia,ale oczywiście nic nie jest przesądzone,że w moim przypadku ten problem napewno się pojawi,więc nadzieje mam.[COLOR="Silver"]
Trzeba być dobrej myśli, a w razie czego policystyczne jajniki jakoś się przecież leczy.
Stary 2011-04-06, 18:10   #1480
marejta
Zadomowienie

he he w takim razie jestem w połowie tego co mamaz nie no nie jest tak źle, ale ja od jakiegoś czasu jestem raczej pulchną osobą, obecnie chodzę tylko w 3 parach moich spodni i to takich co zawsze mi były luźne, więc pomału zaczynam myśleć o jakiś większych, nie mówię że już chociaż już mam na plusie 3,5kg A jestem w 10 tyg

Wiktoria 3570, 58 cm

Stary 2011-04-06, 18:53   #1481
karolinaP103
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

?
.[/QUOTE]
Lekarze często dość pochopnie diagnozują policystyczne jajniki
A nawet jeśli to takie kobiety też z powodzeniem zachodzą w ciążę
Mi jeden lekarz powiedział,że przede mną conajmniej 5 lat leczenia zanim zajdę w ciążę, zmieniłam lekarza i w ciągu pół roku byłam w ciąży Trzeba byc dobrej myśli

Mój mały dalej ma ciężki oddech ale przynajmniej nie walczy już o każdy wdech. Jest troszkę lepiej ale dużo nam do ideału Cieszę się,że nie gorączkuje I głos nawet odzyskał Śmiesznie brzmi niemowlak który ma tak zawalone drogi oddechowe,że nie może krzyczeć tylko piszczy
Za to babcie się biją o to,która ma się opiekować córką a razie ją izoluję od synka bo ona ma typowe zakażenie bakteryjno-wirusowe a on tego nie ma ,więc niie chcę by złapał.
karolinaP103 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-06, 20:42   #1482
mamz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolinaP103 Pokaż wiadomość
.
Mój mały dalej ma ciężki oddech ale przynajmniej nie walczy już o każdy wdech. Jest troszkę lepiej ale dużo nam do ideału Cieszę się,że nie gorączkuje I głos nawet odzyskał Śmiesznie brzmi niemowlak który ma tak zawalone drogi oddechowe,że nie może krzyczeć tylko piszczy
[/QUOTE]

To chyba raczej strasznie niż śmiesznie. Biedny maluszek, oby mu się szybko poprawiło.
Stary 2011-04-07, 10:54   #1483
ciaputka01
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
U mnie pochmurno ale cieplutko za oknem , więc pewnie zaraz na jakiś spacer spadam.
~~~~

Cytat:
Napisane przez karolinaP103 Pokaż wiadomość
.
Za to babcie się biją o to,która ma się opiekować córką a razie ją izoluję od synka bo ona ma typowe zakażenie bakteryjno-wirusowe a on tego nie ma ,więc niie chcę by złapał.[/QUOTE]

Trzymam mocno kciuki żeby szybko mu to przeszło , zwłaszcza że coś takiego jest bardzo niebezpieczne szczególnie u maluchów,

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Najważniejsze jest dobre nastawienie i mądry lekarz

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
he he w takim razie jestem w połowie tego co mamaz nie no nie jest tak źle, ale ja od jakiegoś czasu jestem raczej pulchną osobą, obecnie chodzę tylko w 3 parach moich spodni i to takich co zawsze mi były luźne, więc pomału zaczynam myśleć o jakiś większych, nie mówię że już chociaż już mam na plusie 3,5kg A jestem w 10 tyg
U niektórych bardzo wcześnie widać, u mnie w ciąży z synkiem w 12 tygodniu nie dało się ukryć brzucha, a w kolejnej ciąży to już od ok 9 tygodnia nie mieściłam się w żadne spodnie sprzed ciąży.
ciaputka01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-07, 12:13   #1484
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ciaputka01 Pokaż wiadomość

U niektórych bardzo wcześnie widać, u mnie w ciąży z synkiem w 12 tygodniu nie dało się ukryć brzucha, a w kolejnej ciąży to już od ok 9 tygodnia nie mieściłam się w żadne spodnie sprzed ciąży.
To dobrze, że nie jestem aż tak bardzo inna
No niestety ja zawsze miałam tendencje do tycia i zawsze wszystko odkładało mi się na brzuchu i udach więc teraz też pewnie nie ukryję brzucha zbyt długo Kurczę muszę się zebrać w sobie i powiedzieć szefowi

Wiktoria 3570, 58 cm

Stary 2011-04-07, 14:13   #1485
mamz
Zadomowienie

Cytat:
To dobrze, że nie jestem aż tak bardzo inna
No niestety ja zawsze miałam tendencje do tycia i zawsze wszystko odkładało mi się na brzuchu i udach więc teraz też pewnie nie ukryję brzucha zbyt długo Kurczę muszę się zebrać w sobie i powiedzieć szefowi
Myślałam, że już szefostwo wie ale w zasadzie do końca 3 mies. nie masz takiego obowiązku wobec pracodawcy. Rozumiem, że informacja o ciąży nie wpłynie negatywnie na Twoją pracę? A tyciem się nie martw, będziesz zrzucać zbędne kilogramy jak dzieciątko przyjdzie na świat, teraz najważniejsze, żeby zdrowo rosło i prawidłowo się rozwijało!

Karolina i co tam z Kacperkiem? Już lepiej? Strasznie mi żal Twojego malucha, że musi się męczyć biedactwo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-07, 15:17   #1486
karolinaP103
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamz Pokaż wiadomość
Karolina i co tam z Kacperkiem? Już lepiej? Strasznie mi żal Twojego malucha, że musi się męczyć biedactwo
Dzisiaj już lepiej-nie charczy już tak. Myślę,że to po tych przeciwalergicznych lekach bo od nich zaczęła się poprawa. Mała też juz mało kaszle,więc chyba od pon pójdzie do żłobka
Marejta powodzenia w rozmowie z szefem Ja pamiętam jak się bałam powiedzieć o pierwszej ciąży Miło byłam po tej rozmowie zaskoczona
A tłuszczykiem się nie przejmuj-maluszek jest tak absorbujący,że szybko stracisz kilogramy. Tylko nie jedz za dwoje! Jedz z rozsądkiem ale to na co masz ochotę bo organizm ci wtedy mówi co potrzebuje
Stary 2011-04-07, 15:40   #1487
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamz Pokaż wiadomość
Myślałam, że już szefostwo wie ale w zasadzie do końca 3 mies. nie masz takiego obowiązku wobec pracodawcy. Rozumiem, że informacja o ciąży nie wpłynie negatywnie na Twoją pracę? A tyciem się nie martw, będziesz zrzucać zbędne kilogramy jak dzieciątko przyjdzie na świat, teraz najważniejsze, żeby zdrowo rosło i prawidłowo się rozwijało!

nie na moją pracę nie ma wpływu to co powiem, tylko, że jest taka głupia trochę sytuacja, bo ja przyszłam do pracy na miejsce dziewczyny w ciąży, w marcu minęło mi 4 lata jak tu pracuje a ona ciągle albo jest w ciąży, albo na wychowawczym, albo na opiece, albo kolejna ciąża i tak w kółko, a na liście płac wisi no i szef pewnie będzie się obawiał że czeka go to samo z mojej strony chociaż ja zamierzam pracować tak długo jak to tylko będzie możliwe ale wiecie o co chodzi, właściwie to nie jest moja wina, ale głupia sytuacja

Wiktoria 3570, 58 cm

Stary 2011-04-07, 15:51   #1488
mamz
Zadomowienie

Cytat:
nie na moją pracę nie ma wpływu to co powiem, tylko, że jest taka głupia trochę sytuacja, bo ja przyszłam do pracy na miejsce dziewczyny w ciąży, w marcu minęło mi 4 lata jak tu pracuje a ona ciągle albo jest w ciąży, albo na wychowawczym, albo na opiece, albo kolejna ciąża i tak w kółko, a na liście płac wisi no i szef pewnie będzie się obawiał że czeka go to samo z mojej strony chociaż ja zamierzam pracować tak długo jak to tylko będzie możliwe ale wiecie o co chodzi, właściwie to nie jest moja wina, ale głupia sytuacja
He, he, no ja właśnie jestem takim pracownikiem jak ta koleżanka na której miejsce przyszłaś. Najpierw ciąża więc L4, potem macierzyński, urlop wypoczynkowy, na miesiąc przyszłam do pracy, znowu ciąża L4 i dalej wiadomo. Ale na liście płac taka osoba nie wisi, bo zarówno za L4 jak i macierzyński płaci ZUS Zresztą ja nie mam najmniejszych skrupułów, zważywszy na politykę prorodzinną w tym kraju...
Stary 2011-04-07, 18:02   #1489
marejta
Zadomowienie

Wiesz, ale wszystko zależy od wykonywanej pracy o ile w twoim przypadku to zrozumiałe to ona siedzi za biurkiem, sprawdza pocztę i odbiera telefony, bo na tym polegała jej praca, ja wzięłam sobie jeszcze kilka zadań bo mi się po prostu nudziło
Po za tym cały czas wisi na grupowce, za którą trzeba płacić co miesiąc, wiadomo przecież fajnie dostać kasę za dziecko. Za urlop trzeba zapłacić, bo przecież jej się należy, zawsze mnie ściska jak przychodzi np po roku i rozlicza się za urlopy, l4 te które płaci szef i takie tam, odbiera sobie trzykrotność mojej pensji i znika na następny rok
W zeszłym roku przyszła do firmy i oznajmiła że wraca, szef zaczął remont w firmie, żeby zapewnić jej miejsce do pracy bo przecież musi, wszystko dopięte na ostatni guzik, a ona przychodzi z l4 z informacją że znów jest w ciąży
Ja nie mówię bo są sytuacje, gdzie kobieta naprawdę nie powinna pracować, moja koleżanka miała tak zagrożoną ciążę że nawet lekarz nie pozwalał jej chodzić po bułki do sklepu, więc o pracy tym bardziej nie było mowy, nawet biurowej, ale to są skrajne przypadki. A ta wiemy, ze do pracy już raczej nie wróci bo z 3 dzieci nie będzie łatwo, tym bardziej że jej mąż prowadzi całkiem dobrze zarabiającą firmę, ale ona po prostu chce, żeby jej się liczyły lata pracy

Wiktoria 3570, 58 cm

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-07, 22:47   #1490
Miliana23
Miliana23

GG do Miliana23

I taka kobita to ma dobrze nie dość że ma 3 dzieci to jeszcze jej płacą i lata pracy lecą,a nie jak ja np 4 lata wycięte z życiorysu no ale cóż życie.
Stary 2011-04-08, 09:23   #1491
koralik_1982
Rozeznanie

GG do koralik_1982

Cytat:
Wiesz, ale wszystko zależy od wykonywanej pracy o ile w twoim przypadku to zrozumiałe to ona siedzi za biurkiem, sprawdza pocztę i odbiera telefony, bo na tym polegała jej praca, ja wzięłam sobie jeszcze kilka zadań bo mi się po prostu nudziło
Po za tym cały czas wisi na grupowce, za którą trzeba płacić co miesiąc, wiadomo przecież fajnie dostać kasę za dziecko. Za urlop trzeba zapłacić, bo przecież jej się należy, zawsze mnie ściska jak przychodzi np po roku i rozlicza się za urlopy, l4 te które płaci szef i takie tam, odbiera sobie trzykrotność mojej pensji i znika na następny rok
W zeszłym roku przyszła do firmy i oznajmiła że wraca, szef zaczął remont w firmie, żeby zapewnić jej miejsce do pracy bo przecież musi, wszystko dopięte na ostatni guzik, a ona przychodzi z l4 z informacją że znów jest w ciąży
Ja nie mówię bo są sytuacje, gdzie kobieta naprawdę nie powinna pracować, moja koleżanka miała tak zagrożoną ciążę że nawet lekarz nie pozwalał jej chodzić po bułki do sklepu, więc o pracy tym bardziej nie było mowy, nawet biurowej, ale to są skrajne przypadki. A ta wiemy, ze do pracy już raczej nie wróci bo z 3 dzieci nie będzie łatwo, tym bardziej że jej mąż prowadzi całkiem dobrze zarabiającą firmę, ale ona po prostu chce, żeby jej się liczyły lata pracy

A czym Ty się tak przejmujesz?
Przecież to szef ponosi koszty Ty swoją wypłatę dostajesz, tak?
Ja akurat uważam, że jeśli coś się należy to trzeba z tego korzystać i już
Szkoda, że praca w domu z 3dzieci jakoś się nie wlicza do lat pracy zawodowej, bo to nie jest łatwe zadanie

Co do ciąży i pracowania w tym okresie.
Różnie to bywa, jedna kobieta chce pracować, druga może ale nie chce... jeszcze dla innej by było to zagrożenie....indywidualn a sprawa, wybór.
Możesz skorzystać z L4 albo nie.
Moja koleżanka z pracy jak dowiedziała się, że jest w ciąży to postanowiła do końca pracować, nie zostawiać współpracowników i szefa na lodzie.
Niestety tak się zdarzyło, że w pracy dostała krwotoku, karetka, szpital... i niestety dziecko nie przetrwało tego.
Pewnie, że to się też mogło stać w domu...itd ale do dziś się zastanawia jak by się sprawy potoczyły gdyby zadbała o siebie i poszła na L4
Stary 2011-04-08, 14:06   #1492
22Kamila22
Rozeznanie

Dziewczyny przepraszam że się nie udzielam i jeszcze trochę nie będe ale jestem na skraju załamania, siedzę i buczę . Będę was tylko podczytywać narazie.
Stary 2011-04-08, 14:16   #1493
karolinaP103
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 22Kamila22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny przepraszam że się nie udzielam i jeszcze trochę nie będe ale jestem na skraju załamania, siedzę i buczę . Będę was tylko podczytywać narazie.
:przytul :
Co się dzieje? Maluszek Cię wykańcza? Jak nie chcesz pisać na forum to pisz w klubie albo na priv.
Ja i inne dziewczyny napewno pstaramy sie Ci pomóc
Stary 2011-04-08, 14:37   #1494
koralik_1982
Rozeznanie

GG do koralik_1982

Cytat:

Kamilko czekam na referat tam gdzie ostatnio
Trzymaj się, jesteś dzielna!!!
Stary 2011-04-08, 15:12   #1495
mamz
Zadomowienie

Cytat:
Mam nadzieję, że nie dzieje się nic złego z Majeczką? Trzymaj się kochana i życzę Ci dużo siły żeby wszystko się poukładało, to co jest nie tak
Stary 2011-04-08, 15:46   #1496
Farahh
Rozeznanie

Hej!
Ja też się nie udzielam, bo mam doła...
Wieczorem jak mi się uda, to usiądę i wszystko napiszę...

Kamilko mam nadzieję, że z Majką wszystko ok..
bo u mnie chodzi o ploty i fałszywe koleżanki.. a jedną miałam za naprawdę najlepszą przyjaciółkę

Farahh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-08, 16:00   #1497
22Kamila22
Rozeznanie

Na szczęście z Mają wszystko ok...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-08, 16:31   #1498
koralik_1982
Rozeznanie

GG do koralik_1982

Cytat:
Napisane przez Farahh Pokaż wiadomość
Hej!

Tak jak Kamilka napisała, z jej córeczką jest wszystko dobrze
To z zupełnie innych powodów będzie nas tylko podczytywać.
Jak tylko będzie mogła wróci do nas i wszystko wyjaśni.
Stary 2011-04-08, 17:07   #1499
karolinaP103
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Farahh Pokaż wiadomość
Hej!

Kamilko mam nadzieję, że z Majką wszystko ok..
bo u mnie chodzi o ploty i fałszywe koleżanki.. a jedną miałam za naprawdę najlepszą przyjaciółkę
Stary 2011-04-09, 13:04   #1500
koralik_1982
Rozeznanie

GG do koralik_1982

Witajcie

A co tu taka cisza?
Nikt nie ma czasu ani ochoty na Wizaż

Farahh jak Twoje samopoczucie, plotka potrafi napsuć krwi
Mam nadzieję, że wszystko wraca do normy

Pozdrawiam Was serdecznie i życzę miłej soboty
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości