![]() |
#1471 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kawarnia - rozmowy (nie)kontrolowane
Cytat:
![]() W tym tygodni na pewno będzie: kurczak& sałatka, canneloni ze szpinakiem, rybka, jakiś omlet a co jeszcze nie wiem.... Ja czasami otwieram lodówkę i widzę co najlepiej pasuje ![]()
![]() |
#1472 |
Wtajemniczenie
|
u mnie planowanie na tydzien tez nie wychodzi, raz z powodu mojego niezorganizowania:rolleye s:, dwa ze nigdy nie wiadomo co sie w ciagu tygodnia wydarzy..
w lodowce, szafkach zawsze mam podstawowe produkty na obiad (w zamrazalce miecho, w lodowce salata i pomidory i ziemniaki, cebula, czosnek itp) wiec nawet jak zlapie mnie kompletny marazm to mam z czego stworzyc jakies jadlo (chyba ze zapomne mieso rozmrozic ![]() Kolo pracy mam kilka marketow wiec jak przypili tez moge wyskoczyc i cos dokupic czasami tez nakupuje jak kto glupi w sainsburym bo glodna poszlam na zakupy i nagle wszystkie ready made meals maja niesamowity urok i czasami poszlo niestety do smieci ![]() ja niestety nie mam wyobrazni do tworzenia czegos z niczego - i pewnie dlatego kawal miesa tak mi odpowiada ![]() dzisiaj ryba z surowka z kapusty kiszonej i pyrki a na oknie chlodzi sie masa do karpatki ![]() Edytowane przez Bakteryika Czas edycji: 2011-02-27 o 16:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#1473 | |
Zadomowienie
|
o jaaaaaaa
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ehhhh ochotę mam na zsiadłe mleko, ale polski sklep blisko dziś zamknięty... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1474 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Poszlam na calosc ![]() ![]() ![]() ![]() Dobre wyszlo to czili, (prawie) tesciowa robi ale takie ostre ze sie nie da jesc. Nawet moj TZ wymieka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1475 |
Zadomowienie
|
Zapisalo mi tylko pol poprzedniego posta i to o dziwo przed postem Szperrr, a napewno go przeczytalam zanim pisalam swojego
![]() My na zakupy wydawalismy tak do 100 funtow tygodniowo czasami. Teraz 40-60 funtow z lista. A bez planu i be z listy to zawsze bylo za duzo slodyczy, warzyw, czy miesa bo po promocji. Zamrazarka mi w szwach pekala, czesc rzeczy lezala na jej dnie za dlugo, bo po prostu zapominalam, albo kupowlam swieze. Kto co lubi- jedni spontan inni planowane ![]() Wiecie co, moj laptop zlapal wirusa i to takiego, ze zajelo TZ kilka godzin usuniecie go z mojego laptopa. Tzn laptop dalej do niczego,bo trzeba bylo zreformatowac i jutro TZ bedzie mi wszystko od nowa instalowal. ![]() ![]()
#1476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My w sumie luksusow nie jemy, alkoholu nie kupujemy (polska vodeczka, zachomikowane whisky ![]() ![]() ***** paznokcie pomalowałam (paskudnym lakierem co strasznie sie ciągnie i maziaje zostawia ![]() ![]() ![]()
Jestem jak Marmite: albo się mnie kocha albo nienawidzi ![]() Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2011-02-27 o 19:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1477 |
Zakorzenienie
|
Lori, chyba poprosimy Cie tu o przedstawienie rachunkow i jadlospisow z poprzednich miesiecy
![]() ![]() ![]() Inna sprawa, ze jak siedzialam w domu, to non stop cos przegryzalam i mam teraz wrazenie, ze nagle prawie nie kupujemy orzechow, ciasteczek, serow!!, wedzonej makreli ![]() ![]() W moim menu juz zmiany ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez szperrr Czas edycji: 2011-02-28 o 11:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#1478 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jak to moona mowi - masakieros ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My wydajemy jakies 70-100F raz na 2-3 tygodnie. A gotowanie to raczej spontan. Ide do lodowki otwieram zamrazalnik patrze co jest i kombinuje co z tego zrobic
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1480 |
Wtajemniczenie
|
Olka kociolek na ognisku,w domu w workach i do piekarnika. Buraki nadaja slodki smak i ladny czerwony kolor, dodaj wiecej marchewki i tyle
![]() hmmm kakao do chilli brzmi intrygujaco ![]() musze sprobowac tego kurczaka po meksykansku z czekoladowym sosie ![]() Luna jak to teraz mowia z alkoholem i karmieniem piersia? wiem,ze to sie caly czas zmienia. Ile godzin trzeba miec przerwy miedzy karmieniami, zeby moc sie napic wina ?? w moim przypadku cidera ![]() Z moim szczesciem dziecie bedzie na cycu co 2h jak poprzednio i nie moglam nic do 6 miesiaca pic.
![]() ![]() Edytowane przez maatra Czas edycji: 2011-02-28 o 12:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1481 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Całą ciążę nie piłam i w zeszłym tygodniu wypiłam trochę winka, nakarmiłam małą: ona poszła spać i wiedziałam, że następne karmienie po jakiś 6 h ![]()
![]() |
#1483 |
Wtajemniczenie
|
6h ,to luksus
![]() No ja w ciazy tez oczywiscie nie pije ![]() ![]()
#1484 |
Wtajemniczenie
|
ja tak planuje ale cos mi wyglada na to ze jak w koncu bede mogla siasc do tego winka, to mnie zlamie w pol kieliszka
![]() ![]() piwo bezalkoholowe da sie zniesc, ale wina to jeszcze nie wymyslili - te cuda co kupilam w sainsburym nawet do gotowania sie nie nadawaly ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1485 |
Wtajemniczenie
|
a cidery bezalkoholowa sa ???? wiem,ze takie cuda,to tylko w sainsbury's a ja tam nieczesto bywam. dzis jade odebrac paczke z bounty,mum to be
![]()
#1486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Luksus, luksus ![]() ![]() (ale coś za coś: o odciąganiu i takich cudach mogę zapomnieć, butelki nie akceptuje, obcego mleka też nie bardzo)
![]() |
#1487 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wolalabym chodzic wyspana, niz moc odciagac pokarm ![]()
![]() |
#1488 |
Wtajemniczenie
|
patrz co znalazlam
![]() http://www.alcoholfree.co.uk/ a taki chyba widzialam w ikei: http://www.dooyoo.co.uk/drinks/koppa...lcoholic-pear/ Edytowane przez Bakteryika Czas edycji: 2011-02-28 o 14:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1489 |
Zakorzenienie
|
ha ha ha! wariatki
![]() a jak przyjdzie co do czego, to już wam się nie będzie chciało ![]() jak urodziłam pierwsze to któś mundry powiedział, że alkohol pić najlepiej od razu po karmieniu, bo jest szansa, że do następnego karmienia organizm zdąży przetrawić ![]()
#1490 |
Konto usunięte
|
Wiecie co, z tymi wydatkami to nie ma co porownywac IMO, jedna osoba zje 2 kromki chleba z serem i herbate jest ok, druga musi miec trzy, do tego serek, szynka, pomidor, ogorek i szklanka soku. Jeden facet naje sie obaidem zlozonym z 2 ziemniakow i kotleta, inny musi miec zupe, kopiec ziemniakow, 3 kotlety i koniecznie deser
![]() I nie chodzi o oszczedzanie, ronie sa ludzie nauczeni. To taka moja teoria, choc wiem, ze niektorzy to moga zyc na tostowym chlebie za 30 pensow i najtanszej fasolce, ale to chyba nie o to chodzi w zyciu (choc znam takich ![]() ![]() Przestancie o alkoholu, ja chce likieru kawowego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1491 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
winko mniam mniam. właśnie zjadlam czekoladkę z jakimś fajnym nadzieniem z alko ![]() ja mam pierwszą, to właśnie ta? ulotki, próbki i kupony w mojej były i pyszka appletisera ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio odebrałam z ASDY pakiet dla noworodka Huggies (pieluszki, czapeczka, chusteczki). Można wydrukować voucher i będzie gratis na dobry początek.
![]() |
#1493 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2542331 4]Wiecie co, z tymi wydatkami to nie ma co porownywac IMO, jedna osoba zje 2 kromki chleba z serem i herbate jest ok, druga musi miec trzy, do tego serek, szynka, pomidor, ogorek i szklanka soku. Jeden facet naje sie obaidem zlozonym z 2 ziemniakow i kotleta, inny musi miec zupe, kopiec ziemniakow, 3 kotlety i koniecznie deser ![]() I nie chodzi o oszczedzanie, ronie sa ludzie nauczeni. To taka moja teoria, choc wiem, ze niektorzy to moga zyc na tostowym chlebie za 30 pensow i najtanszej fasolce, ale to chyba nie o to chodzi w zyciu (choc znam takich ![]() ![]() [/QUOTE] masz racje, bo ja musze przyznac,ze moj Tz nie bierze juz kanapek do pracy,wiec w tyg u mnie nie ma nawet plasterka szynki, bo ja wole sery. w weekend cos rozmrazam i on w poniedzialek juz tego nie tknie,wiec do wtorku ja to mecze. Obiad jednodaniowy dla niego i nic poza tym. No i piwo przestal pic w tyg. Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1495 |
Zakorzenienie
|
Proszę bardzo:
http://babyclub.asda.com/2010/11/10/...d-toddler-club Peorth już załapałam, że o puszkę napoju ci chodziło ![]() u mnie w jednym była był napój w butelce, a w innym złota cola ![]()
#1496 | |
Wtajemniczenie
|
ja piwa nie tykam
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1497 |
Wtajemniczenie
|
swinstwo!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1498 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() cider bezalkoholowy jest ![]() ![]() ale oczywiscie zanim ja cos napsize to pozniej czytam ze juz o czyms wiecie ![]() ale widze za mamy duzo wizazanek zafasolkowanych ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
Zadomowienie
|
o, ten koppaberg gruszkowy pyszny jest, nie wiedziałam że jest bez alko....
![]() |
#1500 |
Zakorzenienie
|
neee ciagle trwaja prace tworcze
![]()
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.