|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszyscy którzy chcą schudnąc ok. 5 kg- cd. ZAPRASZAM!
Nie mam nawet czasu was porządnie poczytać potworki moje
![]() Co do W. to ja się wcale nie przejmuje, dałam na luzz i ogólnie się już facetami nie przejmuję. Co do M. chodzi o to, że jest 3 lata starszy (23) pracuje w Holandii (wraca co 2 tyg) na budowie, nie ma auta, nic nie ma; prowadzi imprezowy tryb życia (tak to odbieram), ale w sumie chyba ma kase, ale pracuje od 1,5 roku i nie ma auta :/; był na studiach górniczych, ale rzucił, bo przez nie nie miał czasu i jeszcze przez 3 lata bd w Holandii... no i z wyglądu taki seCo do W. pracuje w banku, 25 lat ma, przystojniak, skończył studia ekonomiczne, mgra ma, auto ma golfa, kase ma, kulturalny itd ale właśnie nie widzę tego zainteresowania które jest ze str M. Ale ja już takiego przechodziłam jak M. musiałam go dokształcać, nawet prawka nie miał wolałabym mieć wykształconego ale co by tu zrobić żeby był bardziej zainteresowany...?A może ani jeden ani drugi to nie TEN? Ja jestem zdania że ten 1 się kiedyś sam zjawi, ale mówi się że szczęści trzeba pomóc... to tak np. jak ze studiami, jak się nie nauczę to nie zdam. Dlatego się dużo uczę i mam nadzieję, że zdam. ??
|
#1472 |
|
Rozeznanie
|
AGNES u mnie z mamą podobnie jak u Ciebie
zawsze lepszy kontakt miałam z tatą jednak już nie żyje Na wstępie przepraszam że tak rzadko się odzywam. W sumie czytam was codziennie ale na napisanie czegoś już brakuje czasu. Teraz jeszcze od poniedziałku próbne matury to już w ogóle... co do mojej wagi to jest różnie wczoraj rano miałam nawet 44,8 kg dzisiaj było 45,3 kg także bez sensu codzienne ważenie jednak ja nie umiem inaczej. Mój jadłospis ostatnimi czasy jest bardziej na przytycie a ma byc przecież zdrowe utrzymanie więc trzeba się ogarnąc zeby kilogramy nie powróciły.
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
Cindy90, sorry ale Ty szukasz faceta czy sponsora?
|
|
|
|
#1474 |
|
Rozeznanie
|
No Cindy mi też się wydaje że chyba zbyt dużo wymagasz od faceta. Mój chłopak jest po zawodówce, gdy go poznałam fakt jeździł fajnym autem ale nie mialo to dla mnie znaczenia! Jeszcze wtedy kończył szkołe nie pracował chodził tylko na praktyki za marne grosze. Nie zawsze nas było stac na wypad do kina czy na jakąs kolacje, pizze ale kurcze wspominam ten okres jako najfajniejszy! A jestem z nim bardzo szczęśliwa już trzeci rok nam poleci teraz
|
#1475 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak serio, zaczelam sie objadac stad czuje sie ciezsza aaa, sieciowka, ja pracowalam jako kelnerka, oj nie raz sie nie chcialo w weekendy latac, ale 500 zl wpadlo do porftela zawsze ![]() Cytat:
czekamy na foty! ![]() Cytat:
![]() ale nigdy nie zrozumie jak chce spac u TZta, ja nawet nie dyskutuje. po slubie i juz ![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
troche go idealizujesz. Dobra materialne i wyksztalcenie mozna nabyc. To nie sa cechy charakteru. ja zawsze mialam facetow bez auta nie interesuje mnie to. Moj TZ to nawet ze szkola srednio mial fakt czasem mnie wkurza, nie ma takiej stabilizacji, zyje z wyplaty na wyplate, nie zabiera mnie na wakacje, wycieczki, ale mamy 22 lata czego mi wiecej potrzeba. ja sama w chwili obecnej dorabiam, to po co mi magister z reszta chyba wiesz, ze w dzisiejszych czasam magister juz niewiele znaczy co nie znaczy ze tyle mi starcza, na wszytsko przyjdzie czas, jeszcze sie dorobimy w zyciu![]() aaaa, no i nie myl magistra z inteligencja i madrością zyciowa. Ja po studiach, a moj facet nie, jest inteligentniejszy ode mnie, bardziej bystry, zawsze sie z tego smiejemy ![]() chyba ze pisząc "niewyksztalcony" masz na mysli po prostu kogos chamskiego, co nie umie sie zachowac, no prostaka jednym slowem. Ale studia i auto nie sa potrzebne zeby byc fajnym wartosciowym facetem! ![]() balam sie napsac... ale monia sie nie pierniczy ![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- zapomniala o najwazniejszym ![]() ogolnie jem malo slodyczy, sama nigdy nie kupuje. Ale mama uwielbia lakocie, kupila mi jogurt taki deser z bita smietana, moglabym jest bez konca. potem wsunelam kilka cukierkow. Porazka
|
|
#1476 |
|
Zakorzenienie
|
Milusia Ty chudzielcu! Nie przejmuj się tak maturami, dasz sobie radę
. Cindy - może naprawdę bardziej się skup na czymś innym, bo jak masz wybierać faceta na podstawie kasy i samochodu to nie będzie to raczej udany związek :P (chociaż kto wie ,może się akurat trafi ).
|
#1477 |
|
Zakorzenienie
|
Mój chłopak ma 22 lata i dopiero poszedł w tym roku na studia
Bo wcześniej to nie zdał w 2 klasie technikum, potem wywalili go za frekwencję i kończył liceum zaoczne Także edukację w szkole średniej skończył w wieku 21 lat :P A studiuje astronomię na UJ, ogólnie ma wszechstronne zainteresowania, dużo czyta i jest bardzo inteligentny (ja muszę ryć godzinami, żeby umieć to, co on wie, bo ma zdolności). Nie można patrzeć na kogoś z góry przez pryzmat szkoły, jaką ukończył
|
|
|
|
#1478 |
|
Wtajemniczenie
|
Cindy - powiem szczerze,że baaardzo mnie zaskoczyłaś.
to chyba nie jest najważniejsze czy ma auto, czy jest wykształcony.ani Ja, ani TŻ nie jesteśmy po żadnych studiach a mimo wszystko jest bardzo mądrym człowiekiem. Milusia - dawno Cię nie było. Jak poszły próbne? zacznij jeść więcej, bo ta Twoja waga to mnie przeraża hehe
|
#1479 |
|
Miss Pudernica
|
Dziewczyny po jakim czasie obserwujecie u siebie spadek wagi taki 2 kg? U mnie waga jakoś wcale nie leci
Nie jem słodyczy, po 18, unikam chleba, nie podjadam, jem jeden ciepły posiłek przwaznie zupę...czas dorzucić ćwiczenia?
|
#1480 |
|
Wtajemniczenie
|
możesz dorzucić ćwiczenia.
ja nie jadłam po 18, nie jadłam słodyczy ani tłustego i chudłam 1kg na tydzien. wiec cierpliwości
|
#1481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podasz swój jadłospis, ot choćby z dzisiaj? Na pewno pomożemy
|
|
#1482 |
|
Rozeznanie
|
Milusia ale Ty chudziutka. Jak tam maturki?
Psyhe pokaż się blondi. Cindy tak jak dziewczyny piszą nie patrz na to czy facet ma auto i studia tak jak napisala monia ty szukasz faceta czy sponsora? Moj TŻ nie ma studiów i nie sa one mu potrzebne do szczescia wiec nioe patrz na to bo wazne sa rzeczy takie jak charakter a nie rzeczy materialne. Ważne zeby cie szanowal i kochal potem wszytsko samo sie ulozy i nikt nie mowi ze bedzie latwo. |
|
|
|
#1483 |
|
Wtajemniczenie
|
Adusia - od okresu minęło mi (jutro) 4 dni i nic. miałaś może bóle podbrzusza? ja czuję jakby mi się tam wszystko rozciągało.
na kolacje dzisiaj jajecznica tż robił
|
#1484 | |
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
Potem był jogurt do picia z pomarańczą duży Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem Kolacja: 2 kromki chleba z twarożkiem i szczypiorkiem Herbaty i wody w ciągu dnia nie wiem ile, na oko z 4 szklanki. Za mało
|
|
#1485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja Cię doskonale rozumiem, bo ja sama mam ten problem, że jak nie jem słodyczy i fast foodów to też ciężko mi jest zjeść tak dużo ... Osobiście nie liczę kalorii, ale kiedyś spisywałam swoje jadłospisy i w pewnym momencie policzyłam kalorie w kilku i doznałam szoku. Najlepiej jest chyba myśleć o tym co się zje z wyprzedzeniem, przygotowywać wcześniej itd. I przede wszystkim spisywać, bo jak spiszesz to dużo łatwiej Ci spojrzeć i powiedzieć - tu za mało tego, za dużo tamtego, to muszę poprawić, tu jadłam co chwilę, a później się bez sensu głodziłam przez 8h itd. itp. Więc koniecznie nam wklejaj codzienne jadłospisy i jak masz wątpliwości to pytaj . Ja np. próbuję się odchudzać (czyli zaczynam i kończę co drugi dzień :P) od ponad 3 lat,więc wiedzę teoretyczną nabytą na wizażu, z książek, czasopism i internetu oraz od ludzi mam dość sporą . Szkoda że wprowadzić to w życie nie jest tak łatwo :P.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1486 |
|
Zakorzenienie
|
A więc tak, nie szukam sponsora. Chodzi o to, że przez 4 lata byłam z chłopakiem, który był niewykształcony i tak szczerze powiedziawczy to nawet się w towarzystwie zachować nie umiał
, jak teraz na to patrzę to szkoda gadać... ![]() Mi zależy na tym, żeby koleś był wykształcony. Kiedyś na to nie patrzyłam, mówiłam ahhh miłość itd. A teraz podchodzę do tego z dystansem. Wiadomo, że każdy jest inny, ale ja akurat trafiłam na tempego człowieka, jeszcze w dodatku tak upartego . Ja patrzę na to nie tak, że liczy się chwila itd, bo wiem jak będzie później... Mi chodzi o te ambicje. Mojemu TŻ starczało to, że zarabiał 1000zł i był szczęśliwy. Chciał brać ślub itd, a później chyba ja bym nas musiała utrzymywać dobrze, że się w to nie pakowałam. Mi nawet nie chodzi o auto, kasę tylko o ambicje. Jak ktoś jest ambitny to sobie w życiu poradzi, a jak jest olewaczem i wszystko mu zwisa i liczy się "tu i teraz" a nie myśli o przyszłości to ja takiego życia nie chcę. A co jak byśmy wpadli? za 1500zł (plus moja pensja) utrzymać mieszkanie, dziecko, mieć na jedzenie, na rachunki itd. Niemożliwe. A pomocy byśmy nie mieli ani od moich rodziców, ani od jego. Więc powiedzmy, że ja to wszystko mówię po moich złych doświadczeniach. ale i tak wiem, że jak mnie strzeli strzała amora to nie będę patrzyła na nic.
Edytowane przez Cindy90 Czas edycji: 2011-01-06 o 09:11 |
|
|
|
#1487 |
|
Miss Pudernica
|
Winyl to co by dorzucić? Wieśniak, owoce do drugiego śniadania? Dzisiaj będzie porządny obiad, bo siedzę w domu- kasza jaglana z warzywami i zrazy z sosem.
|
#1488 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Jak dzisiaj powiedziałam, że się odchudzam to zamiast typowego schabowego ziemniaków i jakiejś zupy co robią? Kopytka z sosem... Bardzo dietetycznie...;/ Chyba będę musiała sobie zrobić sama rybę i coś tam
|
|
#1489 |
|
Rozeznanie
|
Agnes nic mnie nie bolalo. A robilas drugi test?
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1490 |
|
Rozeznanie
|
Maturki próbne zazynam dopiero od poniedziałku
w pon. j. polski wtorek j.obcy czartek matma. Z tego powodu zaraz idę poczytac trochę o lektórach. A potem powtórzyc jak się piszę list, zaproszenie, ogłoszenie z j. niemieckiego bo z tego zdajeA co do mojego jedzenia to jem na prawdę dużo i nie zawsze zdrowo. Wczoraj do 15 zjadłam dwie drożdżówki i 4 kanapki z razowego chleba. Potem w domu zjadłam ziemniaki i schabowego a na wieczór odgrzewany kawałek pizzy u TŻ i 4 delicje. Także muszę się wziąsc i jeśc więcej zdrowych rzeczy a te śmieci wywalic. Teraz jestem na etapie zakupów studniókowych. I powiem wam że 500 zł nie starczy jak zliczyc sukienkę, buty, bolerko, torebkę, kosmetyczkę, fryzjera... i mam małe problemy finansowe ehh
|
#1491 |
|
Zakorzenienie
|
ja też się obżeram milusia
stwierdziłam, że podczas sesji to nie ma sensu
|
#1492 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale siwych nie zniosę,o nie :Pa jak szybko te szamponetki się spłukują? Cytat:
Cytat:
Cytat:
to też ok, kolacja fajna. Może tylko jakieś orzechy bym dodała, owoc do śniadania i trochę zieleniny.Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1493 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny macie jakies pomysly na zdrowe sniadanka od poniedzialku biore sie ostro za siebie a rano nie mam glowy do myslenia
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1494 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć czołem kluski z rosołem
![]() Sukienka jest w domu, gdzies w praniu leży, więc foty nie zrobię, może znajdę jakąś w internecie ![]() Na wadze u mnie 63, ale dzisiaj dostanę @ i pewnie z kg w dół poleci jeszcze. Do tego czuje się napuchnęta ![]() Dziewczyny, farbuje włosy od pewnego czasu, ale tylko farbami bez amoniaku. Kondycja włosów po nich jest właściwie lepsza niż przed (Chociaż to pewnie tylko moje naiwne wyobrażenie). Generalnie polecam przejść się do fryzjera i zapytać o balsamy oloryzujące zamiast farb z amoniakiem.Cindy, a na jakie Ty samochód zarobiłaś w swoim życiu, że oceniasz facetów po tym czym jeżdżą? No i jeśli wymierzasz ogładę tym, czy ma uczelnię wyższą wpisaną w CV- możesz się zdziwić, bo po większości studiów humanistycznych facet nie będzie miał zbyt wielkich szans na zarobki wyższe niż minimalne wynagrodzenie![]() Ale mam ochotę na słodkie przed tym okresem, porażka całkowia
|
|
|
|
#1495 |
|
Zakorzenienie
|
prosze mi o wadze nie mowic bo mam 0,7kg do przodu....z tym ze wczoraj mi sie @ skonczyla to moze jeszcze cos zejdzie....ale zla jestem bo nie jadlam duzo ani kalorycznie:/ ehm no nic bedzie lepiej
dobrze, ze wolne jest
|
|
#1496 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i bez podjadania wtedy bylo. Znow sobie odpuscilam!Cytat:
![]() kolacje bym dala na śniadanie. Chleb na wieczor u mnie sie nie sprawdza chleb, ryż, pierogi - same wegle. Takze wiesz, warzywa, miesko i heja![]() Cytat:
kotleta z surowka jem chetnie, najgorsze to sa maczne potrawy, wlasnie kopytka, makarony, pierogi. Tanio i dla calej rodziny. No chyba ze z maki pelnoziarnistej ale rodzice tak nie gotuja ![]() ah no i obowiazkowo tlusty sos ![]() nie moge sie doczekac jak bede gotowac sama dla siebie! Cytat:
![]() Cytat:
odwiozl mnie na pociag, dla niego bylo oczywiste że jade Inter City, a ja jechalam osobowka, jak mowilam że szukam pracy, to mowil ze to bez sensu, za marne grosze, lepiej firme zalozyc.Ale bufon, mowie Wam On mial nadzianych rodzicow i tyle. Moze dlatego mam uraz do takich typkow. Rozni sa ludzie. Mialam tez chlopaka, ktory kompletnie nie mial gustu, ja piernicze na slub mojej siostry ubral kremowy garnitur i zrobil sobie pasemka Najlepiej trafic na kogos, kto pasuje nam w 100%, no chociaz w 80% ![]() Cytat:
![]() chleb pelnoziarnisty, ale taki prawdziwy, z ziartnami, bez maki pszennej, jedna kromka juz jest sie nasyconym, oczywiscie kupa warzyw. jajecznice, omlety. ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- wczoraj jadlam jak szalona. Odzyskalam swoja talie, nie zawale tego. mam ważna date 19 lutego, zostalo 44 dni. Zrzuce 2 kg bez problemu. Widze ze u mnie bez wyznaczenia celu to tak byle jak od dzisiaj zero slodyczy, zachcianek, chipsow, najbardziej TZ mnie rozpieszcza, wie ze uwielbiam jeść zdrowe lekkie kolacje, duzo wody i szorowanie syrenka! Moze ktoras ze mna chce zrzucic np do walentynek ? jak nie to sama tez dam rade
|
|
#1497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ewelka, ja też do walentynek
|
|
|
|
|
#1498 | |||
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
Cytat:
ruskie albo z kapustą i grzybami, odsmażane. Także z wody takie to dla mnie straszne wyrzeczenie, jem je z rana, bo zawsze w ciągu dnia jest szansa spalić![]() Muszę popracować nad większą ilością warzyw i owoców, zaniedbuje to. No ale albo zapominam zjeść/kupić/nie chce mi się. Gotuję sama dla siebie, także problem maminych obiadków domowych mnie nie dotyczy, ale jak pojadę do domu to zawsze wracam kilo cięższa, Tak było po świętach - zrzuciłam 2 kg, wróciłam z tym samym ![]() Zupy to u mnie podstawa, mogę jeść tylko je, nie tęsknię za drugim daniem. Zwykle gotuję pomidorową/warzywną/rosół/pieczarkową. Na jogurcie naturalnym, mięsku, marchewka i pietruszka obowiązkowo pluz ryż, ewentualnie trochę makaronu. To akurat wyniosłam z domu, moja mama gotuje pyszne zupy. Ziemniaków nie jem wcale odkąd studiuję, czyli już 3 rok. Ostatnio moim odkryciem jest kasza jaglana/gryczana z warzywami (one są już w tym woreczku). Mogę jeść samą. Cytat:
Dobra, uzbrajam się w cierpliwość Na koniec stycznia chcę być lżejsza o 2-3 kg, myślę że to do zrealizowania.
|
|
#1499 |
|
Wtajemniczenie
|
mhm, czytałam coś o tym,że może się rozciągać macica dlatego mogą boleć. czy to prawda nie wiem. robiłam po 2 dniach
nie mogłam już wytrzymać - ale nic. kusi mnie żeby znowu zrobić, ale 11 stycznia mam wizyte, więc się dowiem co i jak. moniaaa - domyślam się,że moj organizm może teraz szaleć. ah te hormony a ja dzisiaj na śniadanie jogurt + kanapka z serem i szynka. na obiad kompletnie nie mam pomysłu. chyba będzie ryż i jajka. cindy - uważam,że źle myślisz, ale to już są Twoje decyzje. rób tak żebyś była szczęśliwa, tylko później nie żałuj ... powiem Wam,że też czuję się jakaś grubsza ale jak tu nie przytyć? przychodzę do domu po pracy i leży kinder bueno z karteczką - dla ciebie kochanie. no On chce mnie upaść chyba ![]()
|
#1500 |
|
Rozeznanie
|
Agnes moze i mozliwe ja nie wiem bo ja poronilam u mnie nie rozwijal sie plod w jaju wiec moze dlatego nic mnie bolało. Dziekuje dziewczyny za przyklady. Owsianki nie lubie. Ale bede robic sobie pasty rybne twarozki itd no i grahamki albo ciemne pieczywo i czasami omlet lub jajecznica.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.

i jeszcze przez 3 lata bd w Holandii... no i z wyglądu taki se
ale co by tu zrobić żeby był bardziej zainteresowany...?
zawsze lepszy kontakt miałam z tatą jednak już nie żyje

z reszta chyba wiesz, ze w dzisiejszych czasam magister juz niewiele znaczy
co nie znaczy ze tyle mi starcza, na wszytsko przyjdzie czas, jeszcze sie dorobimy w zyciu

dobrze, ze wolne jest