|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
![]() tak poci sie Flipkowi stopka w nikach- kupionych w sklepie nike wiec zadna podrobka, nie wiem co jest grane.. juz nei wiem jakie adidasy mam mu zakladac zeby stopka byla suchutka.. sliczne te pierwsze sanadlki ![]() ![]()
![]() |
#1472 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
![]() Chociaż wczoraj nagabywany po raz trzeci, stwierdził że jest " za stary i musi odpocząć" ![]() Ja kupiłam Adidasy w Deichmanie, też oryginały ![]() Właściwie to sprzedawczyni mi przyniosła do mierzenia, bo z Elefanten znalazła tylko jedne w rozmiarze 22, ale akurat z niskim podbiciem, a Filuś ma wysokie i nie umiałam mu wcisnąć tych bucików na stopkę ![]() Takie mamy http://allegro.pl/buty-dzieciece-adi...518031787.html
![]() |
#1473 |
Zadomowienie
|
a próbowałyście tych skarpetko-kapci co były w biedronce?ja jestem zadowolona Oli ma suchą nóżkę
![]()
#1474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Filuś miał takie, ale z nich wyrósł i wszędzie jeśli je widzę, to zawsze sprawdzam, ale jakoś nie trafiłam na takie w jego rozmiarze, albo trafiam na malutkie, albo na takie na 25 ![]()
![]() |
#1475 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1476 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy taki nie byłby za duży
![]() Bo buty ma na 22, ale ma 1 cm zapasu, tak czytałam, ze najlepiej jak buty tak mają, więc jak mu mierzyłam, to potem jeszcze paluch wsuwałam za piętę, to akurat gdzieś koło 1 cm ![]()
#1477 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1478 |
Zakorzenienie
|
Gissh w befado ponoć noga sucha(mamy stycnziowe bardzo chwalą ich kapciochy)
Co do dad bardzo się bałam uczuleń, bo te statre dady go uczulały ale te nowe rewelka...tylko na noc pampki musze mieć a ostatnio nie trafiłam na rzadną promocje... więc nie kupiłam, bo prawie 60zł w tesco np. ![]() Agusia w nike i spocona stopa to ja już teraz zielenieje co mam mojemu małemu mężczyźnie kupić... Marta u nas widziałam te skarpety-kapciochy ale też za duż ebyły same.. nie było takich 22-25 tylko powyżej 25 albo całkiem małe...masakra! Ale podobały mi się ogólnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#1479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wpadam tylko na chwilę, przeczytałam co u Was, nie odniosę się bo siły nie mam ![]() Obejrzałam fotki - dziewczynki cudne ![]() ![]() ![]() Od tygodnia na dyżurach na zmianach w szpitalu przy synku. Do pracy też chodzę... Madzia od czwartku antybiotyk, steryd i 2 wziewne. Ale dziś mi w nocy tak kasłała i dusiła się, że rano znów na pogotowiu byliśmy. Na razie nic nie zmieniamy w leczeniu, we wtorek na kontrolę... Pozdrawiam mamusie, jutro też zajrzę ![]() Nawet nie mam czasu ani głowy bucików ani fotelików poszukać... Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2011-04-10 o 21:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1480 |
Wtajemniczenie
|
Ditu duuuuużo zdrówka!
Xpressjo, ale Lenka daje popalić. choc ja tez częśto znajduję różne przedmioty to w mojej torebce, to w bucie... |
![]() ![]() |
![]() |
#1481 |
Zakorzenienie
|
Ditu zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1482 |
Zakorzenienie
|
DiTu kochana zdrówka dla dzieciaczków Twoich
![]() Oby Piotruś jak najszybciej wyszedł ze szpitala. Co do fotelików rowerowych, to mnie się problem rozwiązał. Brat mi zakupił u siebie w Holandii używaną przyczepkę i przywiezie mi ją po świętach jego przyjaciółka, jak będzie wracać ![]() Teraz tylko kask jakiś i można ruszać w drogę ![]() Gdybym jeździła po mieście, to bałabym się trochę z tą przyczepką, ale pod domem mam wojewódzki park ( taki ogrooomniasty), więc tylko po osiedlu i do parku, super, już się cieszę ![]() Dobra, zbieram się do wyrka, tylko muszę sobie ciuchy na jutro wyprasować, a nie mam koncepcji co ubrać ![]()
#1483 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
![]() Ja Pampki biore4+ ale Dady to jeszcze 4 kpuje i są ok. ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
![]() a nie przepraszam - raz w Szwecji przejechałam kawałek od sklepu pod blok żeby rower współlokatorcy przyprowadzić, ale to było zaledwie kilkanaście metrów ![]()
![]() |
#1484 |
Zakorzenienie
|
Gochaa pampersy 4+ tlyko raz wziełam, bo to praktycznie to samo co 4- taka różnica minimalna, że śmiać mi się chciało... wręcz mierzyłam pampersa z pampersem i były praktycznie identyczne!
A wyłaziło mu wszystko- kupy, siuśki. 5tki są ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1485 |
Zadomowienie
|
ja nawet nie myślę o kaskach,przyczepkach,czy fotelikach,bo nie wolno mi jeździć na rowerze
![]() ![]()
#1486 |
Rozeznanie
|
Moja nosi w dalszym ciągu 4 i raczej nie prędko zmienimy, jeszcze nigdy nie przesikała żadnego pampersa, kupa czasem wyszła, ale plecami, przeważnie jak robiła na siedząco
![]() ![]() Powinnam brać się dziś za mycie okien, ale strasznie mi się nie chce ![]() Dywan też pasowało by mi wyczyścić, bo przez zimę i obrzygany był i opluty różnym jedzeniem przez małego potffforka, ale mi się trzepak złamał i nie mam chętnych do naprawienia go, więc nie bardzo miałabym go później wysuszyć ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Jeszcze jedno - moja mała ostatnio często chodzi na palcach, nie wiem czy to wynika z tego, że chce coś lepiej widzieć, czy mam się martwić??? Czy Wasze maluchy też tak chodzą? |
![]() ![]() |
![]() |
#1487 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() i dzień dobry ![]() u nas pogoda do bani.. miałam myć onka ale mi się nie chce.. jak patrzyłam to dopiero od niedzieli ma być ładnie więc się wstrzymam do przyszłego tygodnia ![]() a że pada to i na spacer pewnie dziś nie wyjdziemy... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1488 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do okien, to skoro mówisz, że w przyszłym tygodniu ma być ładnie to chyba też się wstrzymam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1489 |
Zakorzenienie
|
Marta ja tez mam te pantofelki z biedronki i bardzo je lubie, tak jak pisalas nóżka sie w nich nie poci
![]() suonko moje tez na paluszkach chodzi i to nic zlego ona poprostu sie nauczyla i to ja fasynuje za jakis czas zapomni i znow bedzie ładnie chodzic ![]() Okna mowicie ![]() ![]()
#1490 |
Rozeznanie
|
Pietrusia no coś Ty, przecież zimno jak cholera
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1491 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do chodznia na paluszkach - Wojtek też to lubi ![]()
![]() |
#1492 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczęta
![]() U nas weekend intensywny, dużo gości, odwiedzin itd Muszę się pochwalić, bo piszę do was z wlanego-osobistego laptopa! TZ mi taką niespodziankę zrobił na urodziny!! ![]() ![]() A dziś byłam u dentysty, bo mnie przed weekendem ząb rozbolał, no i niestety rozwierciła mi ząb, ale nic nie znalazła, więc prawdopodobnie kanały, ale póki jestem w ciązy nie mogę mieć zdjęcia zrobionego, więc nie mogę mieć leczenia ![]() Co do bucików, to my mamy ecco i w nich nóżka się nie poci. Ale chciałam teraz kupić inne i będę się bała, więc pewnie znów kupię ecco. Jakoś mam słabość do tej marki. Trochę się płaci, ale jakość się czuje. Ja tych pieluch w tesco nie widziałam ![]() I prawdopodobnie nie będzie mnie do końca tyg, bo mam zaliczenie w niedzielę. Muszę sie uczyć, więc postaram się nie rozpraszać wizażem ![]() Oczywiście będę podczytywać, a co! ale udzielać pewnie sie nie będę. DiTu-zdrówka dla Was!!! ![]() Kamila- bo nie pamiętam czy już pisałaś o tej koszulce? fajna jest? Podobała sie TZowi?? Edytowane przez elalank Czas edycji: 2011-04-11 o 13:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#1493 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tempo, bo ludzie je jak świeże bułeczki wynosili ![]() taki nieco filuterny ![]() Cytat:
Brombi - wiosna ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas pogoda znośna, nawet cieplej, myknęliśmy spacerek, zakupy po drodze, park docelowo teraz młody śpi. Okna na razie czyste, mąż mył 2 tyg temu. Pewnie przed samymi świętami trzeba będzie jeszcze przetrzeć, ale na razie spokój.
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2011-04-11 o 13:29 |
||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1494 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wszystko na czym moze stanąć i coś więcej zobaczyć to idzie u niego w ruch wyłazi nawet na parapety - masakra a Iza mu pokazuje nowe możliwości np. siedzenie na ławie a czemu nie ja muszę tez kupic małemu kask - Iza ma, chyba że będzie teraz zbyt mały, to Grzes dostanie a jej kupię ja kupuje małemu pieluchy w rossmanie - sprawdzają się po dadzie miał odparzenia DiTu ![]() a ja z Izą musze do dentysty, nie dość, ze się psują 5 to wyłażą 6 i rusza się jej 1 - zaczyna wymieniac uzebienie ![]() ![]() z Grzesiem byłam u pulmonologa - w oskrzelach nie mam zmian - więc raczej to alergia, mam skierowanie na badania, ale musiałam przesunąć z uwagi na antybiotyk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1495 |
Zakorzenienie
|
Ela to miłej nauki
![]() A w temacie kapci - mamusie które mają paputki - będziecie na lato tez kupować? Bo szczerze mówiąc, myślałam o kupnie kapciuchow z odkrytymi palcami, ale skoro mowicie że się nóżki pocą w tych szmacianych? Bo w paputkach suchutko. Ale na lato z kolei są zakryte, jak myślicie? ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- acha, Joaśka kostka grysikowa super, na pewno zostanie w moim repertuarze kulinarnym ![]()
#1496 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny witam!
Dzięki za rady odnośnie wózka. Jeszcze nie zdecydowałam. Nie miałam czasu nawet się rozejrzeć. kachula - kupiłam Millce odkurzacz, bo bardzo się interesowała jak ja odkurzałam, ale niestety nadal jej miłością pozostał nasz prawdziwy odkurzacz. Na ten zabawkowy zarzuci czasem okiem... asioczka - wezmę pod uwagę i ten wózek, choć tym razem wolałabym coś w innym kolorze niż róż (ale ten bardzo ładnie wygląda, bardzo lubię połączenie różu z brązem). Millka ostatnio chciała włazić do tego wiklinowego... lucky - dzięki za laserową relację. Fajny ten wózek z FP, tylko nie wiem czy chcę aż tyle akcesoriów, kolejną lalkę... Ale cena atrakcyjna, więc kupuj ![]() gochaa - na folii piasek nie będzie się zaparzał??? Eee, to chyba głupie, może nie... gissh - gratuluję ciotko!!! ![]() Maria - my mamy dwie pary półbutów, do tego jeszcze gucie. Ostatnio kupiłam jej trampki takie balerinowe w ccc. Miała ubrane w te cieplejsze dni. elalank - widziałam kilka zdjęć z tego spotkania na jakimś profilu na FB. Ciekawe czy na nich byłaś ![]() asioczka - befado produkują niedaleko mnie, ale przyznam, że ostatnio nie kupowałam, jedynie przy Leonie, a to było już trochę lat temu. Widzę, że są cudne, więc pewnie się skuszę - o ile faktycznie mają taką elastyczną podeszwę. Jest u nas sklep firmowy ale można je znaleźć w każdym sklepie z obuwiem dla dzieci. katekatee - myślę, że nóżki się jeszcze unormują, ale nie zaszkodzi sprawdzić u specjalisty. No i generalnie trzymaj się! ![]() brombusia - ja tak z kozakami się załatwiłam - przyszłam po kozaki dla Mi do sklepu w zimie, a powinnam pewnie z początkiem jesieni... marta - trampki urocze!!! Z tego co pamiętam, to Leonowi szłapy w befado się pociły. Może teraz udoskonalili coś, jednak nie sądzę, żeby coś diametralnie się zmieniło, bo podeszwa jednak to kawał gumy, więc raczej może się nóżka pocić. konspi - zważając na to, jaki tu ruch to i tak pojawiam się dosyć często. Wcześniej było mnie więcej, bo i mniej się u mnie działo. Poza tym Millka mało śpi w dzień. Zaczęłam odpisywać jak ją uspałam, a po półgodzinie już odpisuję z nią na rękaw. Będę się więc pojawiać w miarę możliwości. Może mniej ale zawsze chętnie ![]() xpressja - zazdroszczę morza!!!n Lenka pewnie się nie nudzi w takiej wielkiej piaskownicy!!! Ale się uśmiałam z tymi brzoskwiniami ![]() ![]() gissh - po domu naprawdę polecam paputki te skórzane, o których już kiedyś pisałyśmy. Bodajże paputki.com.pl. U nas się świetnie sprawdzają. ![]() brombusia - Ty dzika seksiaro!!! ![]() DiTu - niech wreszcie już te nieprzyjemne chwile miną!!! Widzę, że jesteś dzielna kobita. Trzymaj się ![]() suonko - eeee tam, okna nie uciekną... Zresztą do świąt jeszcze je deszcz nieraz zabrudzi ![]() elalank - no to TŻ się postarał!!! ![]() konspi - miałam teraz Millce wymieniać paputki, bo juz się trochę przetarły, ale większy rozmiar jest sporo za duży, więc pomęczymy się w tych jeszcze, bo rozmiarowo dobre, a wygląd... trudno... nie jest najgorzej. W lecie pewnie będzie gonić większość na boso po domu, a ja gdzieś pójdziemy, to może przecież tyle pogonić w sandałach czy trampkach... No ale pewnie jeśli już noga trochę dorośnie do tej eM-ki, to kupimy paputki i na lato. No ale jak pisałam, większość czasu na bosaka będzie śmigać. Cieszę się, że kostka grysikowa Wam zasmakowała. Ostatnio była znajoma z dzieciakami, też jedli tę kostkę i też im smakowała ![]() Ufff... Nadrobiłam. Millka wierci mi się na kolanach i sięga do klawiatury, myszki. Jest taka bystra! Wciąż mnie zaskakuje! Miałam wrzucić kilka zdjeć, ale nie dam rady teraz, bo muszę pomniejszać, a z Mi już nie mam siły tu siedzieć. Wieczorem zatem wstawię na pewno. Teraz idę powiesić pranie - jak ja tego nie cierpię!!! Ale kompa mam on, więc zaraz zajrzę czy ktoś coś napisał. Jak ktoś ma jeszcze jakieś wózkowe (dla lalek) doświadczenia, to piszcie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1498 |
Rozeznanie
|
Udało mi się wcześniej zamieścić zdjęcia.
1- Millka poi swoją młodszą koleżankę Ninę 2- Mi nosiwoda 3- Mi karmi lalkę 4- Taka sobie Mi ![]() Edytowane przez jo@śka Czas edycji: 2011-04-11 o 15:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
Zakorzenienie
|
#1500 |
Rozeznanie
|
Dzięki pietrusia
![]() Czy ja Wam pisałam, że moje dziecko odnosi za sobą pampersa do kosza na śmieci? Czy pisałam Wam o tym jak byłam z Millką u mamy i i czekała przy stole, aż moja mama obierze jabłko i jej da? Nagle Mi zaczęła coś marudzić. Myślałam, że to może bolący brzuszek czy coś w tym rodzaju. Wzięłam ją na ręce, dotykam, gacie jakieś mokre. Raczej nie zdarzało się nam, żeby pampers przemakał, więc trochę się zdziwiłam. Rozebrałam ją i wszystko stało się jasne: zapomniałam jej ubrać pampersa!!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.