|
|
#1471 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowe Panny Młode - część IV
Cytat:
tylko nie wiem czy jeszcze wypada, może ktoś pomyśleć "może wypadli jej goście i nas zaprosiła na ostatnią chwilę" ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
![]() Ja już pisałam, co dajemy naszym rodzicom: pościel, storczyki w doniczce (największe jakie znalazłam) i czekoladki z naszym zdjęciem |
||
|
|
|
#1472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ode mnie z rodzin będzie jakieś 60 osób w tym 20 od taty i 40 od mamy. Zawsze bardziej zżyta byłam z rodzina mamy a tu się okazało że od taty wszyscy są bardzo mili od razu potwierdzają że będą na pewno (mimo że wesele daleko bo 120 km od nich), nawet ciotka z Włoch chce kupić bilet i bardzo przyjechać. a od mamy... szkoda gadać, zanim jeszcze ich prosiłam to pytali się o której ślub żeby mogły fryzjera zapisać a jak już zapraszałam to mówią że się jeszcze zastanowią !!! A jedna siostra to mi tak podniosłą ciśnienie że normalnie myślałam że wyjdę! Bardzo dobrze się znamy, odwiedzamy bardzo często bo mieszka blisko mnie. Jak zapytałam czy będzie to mówi że jest jeszcze dużo czasu i się zastanowi, no to ja mówię do niej że "ja u Ciebie byłam" i to miała 2 wesela jedno po cywilnym a drugie rok później po kościelnym i na 2 byłam!. Masakra, ale niech nie przychodzą, lepiej dla mnie może 200 nie przekroczymy, tylko po prostu to takie niespodziewane.
|
|
|
|
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
Moglibysmy wynalezc zdjecia slubne naszych rodzicow i zrobic sobie podobne: np w takiej samej pozie, inne dla moich rodzicow, inne dla tesciow.... i potem jakos to fajnie polaczyc w jedna ramke. Tylko nie wiem czy tesciowie maja zdjecia ze swojego slubu?
|
|
|
|
#1474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedna ramka z trzema okienkami na zdjęcia. Dwa mniejsze, jedno pod drugim. a Trzecie okienko obok tych dwóch, i większe. Do tych dwóch mniejszych mogłabyś włożyć Wasze zdjęcia np w wieku 5 lat, a do tego duzego okienka, Wasze wspólne zdjęcie teraźniejsze. |
|
|
|
|
#1475 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się ze pomysł jak najbardziej trafiony! Tym bardziej że rodzice nie widzą Cię często to na pewno ucieszą się z takiego prezentu.
|
|
|
|
#1476 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Możecie zrobić też fajny fotokolaż
|
|
|
|
|
#1477 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie, musze porozmawiac o tym z TZem. Przestraszylam sie ejdnak troche, bo weszlam na forum na temat prezentu dla rodzicow, i duzo osob zle sie wypowiadalo o ramkach, piszac, ze to tandeta, oklepane i "tylko sie bedzie kurzyc"i pomyslalam sobie, ze moze jestem jakas "slepa", ale mnie nie wydawalo sie to tandetne. A ze oklepane? No ciezko znalezc oryginalny prezent, ktory ma tak samo pasowac 4 roznym osobom (rodzicom plus tesciom).
|
|
|
|
#1478 |
|
Zakorzenienie
|
I_K, poprostu kopara do ziemi opada
---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- mi pomysł z ramkami bardzo się podoba! Tym bardziej, że większość rodziców zawsze stawia sobie w ramce zdjęcie Młodych. nie jestem pasjonatką jakis tam kryształów, obrazów, pucharów czy medali. Dla mnie to własnie są zbieracze kurzu. A tez nie kazdemu takie rzeczy pasują do wystroju mieszkania. |
|
|
|
#1479 |
|
Zakorzenienie
|
I_K to widzę że to trochę jak u nas tyle,że moja rodzinka od razu potwierdza a u TŻta każdy miny stroi bo to a to oto a to tamto, że się namyślą albo że skłóceni z kimś kto tez zaproszony
|
|
|
|
#1480 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, na prawde nie wiem co nie tak z tymi ludzmi? Jezeli blisko mieszkaja itp, to dlaczego nie "musza sie zastanawiac?". Rozumie, z ejak trzeba dalej dojechac, lub gdy ktos jest w ciazy, ma malenkie dziecko itp.... zle tak? Czyzby to z chytrosci? Przeciez jak ktos nie ma pieniedzy, na prawde mozna kupic/dac symboliczny prezent, wazna jest obecnosc, przynajmniej mi sie tak wydaje.
|
|
|
|
#1481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czemu takie myślenie o tych ramkach :/ ja ramki ze swoim zdjęciem bym nie chciała mieć w domu, ale ze zdjęciem mojego dziecka jak najbardziej, bardzo bym się ucieszyła z takie go prezentu! widziałam kiedyś u fotografa zdjęcie wydrukowane na płótnie i oprawione w ramki, dla mnie coś pięknego! Wszystkim innym "durnostojkom" jestem przeciwna jak Dell
|
|
|
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
powiem Wam, że ja przestałam sie nad tym zastanawiać: czemu nie potwierdzają, czemu robią takie problemy i wymyślają cuda aby nie być. Nie analizuję tego, nie rozkminiam.
niestety nie powiem, że mnie postępowanie niektórych nie wkurza, ale cóż zrobić... przyjąć tak jak jest. I cieszyć się dlaszymi przygotowaniami... maj już tuż tuż!! i niech żałują Ci, których w tym dniu z nami nie będzie!! |
|
|
|
#1483 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mogą zrobić sobie z Wami zdjęcie i umieścić je w ramce ![]() Tandetą jest to: http://allegro.pl/podziekowania-dla-...478217382.html |
|
|
|
|
#1484 |
|
Zakorzenienie
|
Monitko ja zamówiłam te ramki co kiedyś pokazywałam Wam
więc myślę że Twoi rodzice byli by zadowoleni z takiego prezentu
|
#1485 |
|
Wtajemniczenie
|
Monita01
Znalazłam coś takiego: http://allegro.pl/archigon-podziekow...481771955.html Oryginalne
|
|
|
|
#1486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo pomysł ze zdjęciem na płótnie - bomba! ślicznie to wygląda. taki własnie mam prezent dla mojego TŻta na święta z fotką z sesji.Kupiłam ostatnio na gruponie zniżkę, i jestem w trakcie realizacji |
|
|
|
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
|
DELL, no ja uwazam podonie jak Ty. Zarowno moi rodzice jak i TZ maja kolekce ramek w widocznym miejscu w salonie (rodzice TZ na kominku, moi na regaliku) i wydaje mi sie, ze to by ich ucieszylo... a ma to byc tylko taki dodatek do milego obiadu czy kolacji i razem spedzonego czasu, wiadomo, ze jednym prezentem nie podziekuje sie za cale lata poswiecen i wyrzeczen ze strony rodzicow dla nas, cookolwiek by sie wreczylo, bedzie tylko "drobiazgiem".
|
|
|
|
#1488 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dokładnie ![]() Dell dzięki za pomysł, już wiem jaki będzie prezent świąteczny
|
|
|
|
|
#1489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
to ma być symbol... bo cóż innego mogłoby to być?
ja swoim Rodzicom to nieba bym uchyliła za to co dla mnie zrobili!!! ale tego się nie da. Wiec będą piękne kwiaty, piosenka, i być może też ramki a no i jeszcze przygotuję piękne podziękowanie w formie ustnej
Edytowane przez DELL Czas edycji: 2011-03-23 o 12:24 |
|
|
|
#1491 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A u mnie rodzina blisko i tak samo odmawiają. Jedną ciocię rozumiem, bo ma chorą mamę ale drugich wcale... Jeden mój wujek stwierdził "wiesz ile ja mam imprez z emerytów zamiast Twojego jednego wesela, mi się to nie kalkuluje" - a często się spotykamy, odwiedzamy, powiem Wam, że jak mi tak powiedział, to przykro mi się zrobiło ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1492 |
|
Zakorzenienie
|
no ale "miły"... :/
|
|
|
|
#1493 |
|
Wtajemniczenie
|
Rodzice a właściwie mamy zażyczyły sobie piosenkę "cudownych rodziców mam". Chcieliśmy jakąś inną, nieoklepaną ale jak chcą to zdecydujemy się na tą
|
|
|
|
#1494 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co Betty, zamiast Tobie przykro, to Twojemu wujkowi powinno byc po prostu wstyd: zachowal sie nie na pozimie i niekulturalnie. Jak mozna cos takiego powiedziec?!?!? Trzeba mu bylo odpalic, ze w sumie sie rozmyslilas i wlasnie mialas do niego dzwonic, zeby dgo "odzaprosic", bo Tobie to sie jednak nie kalkuluje. No slow mi brak, na prawde!!!!!
|
|
|
|
#1495 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jak już będzie ta piosenka to pewnie w kółeczku, czyli tradycyjnie.
---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
Zatkało mnie...nie spodziewałam się tego, byłam pewna, że przyjdą... |
|
|
|
|
#1496 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne Betty, rozumiem, ze Cie zatkalo, bo mnie tez by zatkalo i nic bym nie byla w stanie powiedziec, i tez pewnie byloby mi przykro. I masz racje: nie ma co sie znizac do takiego poziomu. Tak tylko palnelam, bo sie zezloscilam, jak to przeczytalam. Ale pomysl sobie Betty, ze w sumie nie masz co zalowac, ze takich ludzi nie bedzie na Waszym weselu
|
|
|
|
#1497 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dokładnie ![]() Przynajmniej się przekonałam, co i jak ![]() A ciocia tylko zaznaczyła, że chcą płytę z filmem i ze zdjęciami, nie wiem po co :/ |
|
|
|
|
#1498 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Monita, prezent ramka z Waszym zdjęciem dla mnie jak najbardziej ![]() wg mnie kiwaty jakies symboliczne jak już coś, ja jednak wolałabym żeby mieli pamiątkę ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
że tak się brzydko wyrażę: niech się gryzną![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- A zdjęcia na płótnie na pewno sobie zrobimy takie ze ślubnego zdjęcia
|
|||||
|
|
|
#1499 |
|
Zakorzenienie
|
Słyszałam o takich weselach co to ludzie zapraszali tylko tych to to im się opłacało a biedniejszych nie bo im nie zwrócą za swój koszt
|
|
|
|
#1500 |
|
Zakorzenienie
|
Passion jeszcze się nie zdecydowałam jeszcze myślę
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.

może 200 nie przekroczymy, tylko po prostu to takie niespodziewane.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

że tak się brzydko wyrażę: niech się gryzną