Majowe Panny Młode - część IV - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-23, 11:51   #1471
betty0502
Wtajemniczenie

GG do betty0502
Dot.: Majowe Panny Młode - część IV

Cytat:
Napisane przez kuleczka777 Pokaż wiadomość
to dość sporo ci odmówiło, możesz jeszcze doprosić kogoś jak masz w zanad rzut

tylko nie wiem czy jeszcze wypada, może ktoś pomyśleć "może wypadli jej goście i nas zaprosiła na ostatnią chwilę"

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Napisane przez monita01 Pokaż wiadomość
Betty, ja chyba wole stroczyki niz te drugie kwiatki, no i jakos pomaranczowy mi sie nie widzi.

Ja natomiast glowie sie nad prezentami dla naszych rodzicow. Chcemy ich po weselu, w ramach podziekowan, zaprosic do resteuracji na obiad lub kolacje (juz w niedziele wieczorem lub w poniedzialek w dzien) i takze wreczyc jakis symboliczny prezent. Kwiaty odpadaja, bo moi rodzice bede w Hiszpanii przejazdem, wiec to dla nich zaden prezent, nawet nie popatrza na nie jak sobie stoja w wazonie, kosze z jedzeniem ... hm.... chyba cieko by to bylo do walizki spakowac, myslalam wiec o ladnym naszym zdjeciu w pieknej ramce. Moglibysmy isc do fotografa i zrobic sobie jakis portrecik, a potem to ladnie oprawic.... ale nie wiem czy to dobry pomysl? Nic innego jednak nie przychodzi mi do glowy...???
Myślę, że to fajny pomysł
Ja już pisałam, co dajemy naszym rodzicom: pościel, storczyki w doniczce (największe jakie znalazłam) i czekoladki z naszym zdjęciem
betty0502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 11:53   #1472
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DELL Pokaż wiadomość
Betty, jesli chodzi o kwiaty to zdecydowałam sie na róże
ps. z rodzinka to najlepiej na zdjęciu
Dobrze mówisz Dell
ode mnie z rodzin będzie jakieś 60 osób w tym 20 od taty i 40 od mamy. Zawsze bardziej zżyta byłam z rodzina mamy a tu się okazało że od taty wszyscy są bardzo mili od razu potwierdzają że będą na pewno (mimo że wesele daleko bo 120 km od nich), nawet ciotka z Włoch chce kupić bilet i bardzo przyjechać. a od mamy... szkoda gadać, zanim jeszcze ich prosiłam to pytali się o której ślub żeby mogły fryzjera zapisać a jak już zapraszałam to mówią że się jeszcze zastanowią !!!
A jedna siostra to mi tak podniosłą ciśnienie że normalnie myślałam że wyjdę! Bardzo dobrze się znamy, odwiedzamy bardzo często bo mieszka blisko mnie. Jak zapytałam czy będzie to mówi że jest jeszcze dużo czasu i się zastanowi, no to ja mówię do niej że "ja u Ciebie byłam" i to miała 2 wesela jedno po cywilnym a drugie rok później po kościelnym i na 2 byłam!.
Masakra, ale niech nie przychodzą, lepiej dla mnie może 200 nie przekroczymy, tylko po prostu to takie niespodziewane.
Stary 2011-03-23, 11:53   #1473
monita01
Zakorzenienie

Moglibysmy wynalezc zdjecia slubne naszych rodzicow i zrobic sobie podobne: np w takiej samej pozie, inne dla moich rodzicow, inne dla tesciow.... i potem jakos to fajnie polaczyc w jedna ramke. Tylko nie wiem czy tesciowie maja zdjecia ze swojego slubu?
monita01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 11:55   #1474
DELL
Zakorzenienie

Cytat:
Ja natomiast glowie sie nad prezentami dla naszych rodzicow. Chcemy ich po weselu, w ramach podziekowan, zaprosic do resteuracji na obiad lub kolacje (juz w niedziele wieczorem lub w poniedzialek w dzien) i takze wreczyc jakis symboliczny prezent. Kwiaty odpadaja, bo moi rodzice bede w Hiszpanii przejazdem, wiec to dla nich zaden prezent, nawet nie popatrza na nie jak sobie stoja w wazonie, kosze z jedzeniem ... hm.... chyba cieko by to bylo do walizki spakowac, myslalam wiec o ladnym naszym zdjeciu w pieknej ramce. Moglibysmy isc do fotografa i zrobic sobie jakis portrecik, a potem to ladnie oprawic.... ale nie wiem czy to dobry pomysl? Nic innego jednak nie przychodzi mi do glowy...???
Monitka, widziałam ostatnio gdzieś takie fajne ramki na zdjęcia...
jedna ramka z trzema okienkami na zdjęcia. Dwa mniejsze, jedno pod drugim. a Trzecie okienko obok tych dwóch, i większe.
Do tych dwóch mniejszych mogłabyś włożyć Wasze zdjęcia np w wieku 5 lat, a do tego duzego okienka, Wasze wspólne zdjęcie teraźniejsze.
DELL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 11:55   #1475
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
Moglibysmy isc do fotografa i zrobic sobie jakis portrecik, a potem to ladnie oprawic.... ale nie wiem czy to dobry pomysl? Nic innego jednak nie przychodzi mi do glowy...???
Wydaje mi się ze pomysł jak najbardziej trafiony! Tym bardziej że rodzice nie widzą Cię często to na pewno ucieszą się z takiego prezentu.
Stary 2011-03-23, 11:57   #1476
betty0502
Wtajemniczenie

GG do betty0502

Cytat:
Moglibysmy wynalezc zdjecia slubne naszych rodzicow i zrobic sobie podobne: np w takiej samej pozie, inne dla moich rodzicow, inne dla tesciow.... i potem jakos to fajnie polaczyc w jedna ramke. Tylko nie wiem czy tesciowie maja zdjecia ze swojego slubu?

Możecie zrobić też fajny fotokolaż
Stary 2011-03-23, 12:00   #1477
monita01
Zakorzenienie

No wlasnie, musze porozmawiac o tym z TZem. Przestraszylam sie ejdnak troche, bo weszlam na forum na temat prezentu dla rodzicow, i duzo osob zle sie wypowiadalo o ramkach, piszac, ze to tandeta, oklepane i "tylko sie bedzie kurzyc"i pomyslalam sobie, ze moze jestem jakas "slepa", ale mnie nie wydawalo sie to tandetne. A ze oklepane? No ciezko znalezc oryginalny prezent, ktory ma tak samo pasowac 4 roznym osobom (rodzicom plus tesciom).
Stary 2011-03-23, 12:03   #1478
DELL
Zakorzenienie

I_K, poprostu kopara do ziemi opada

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

mi pomysł z ramkami bardzo się podoba! Tym bardziej, że większość rodziców zawsze stawia sobie w ramce zdjęcie Młodych.

nie jestem pasjonatką jakis tam kryształów, obrazów, pucharów czy medali. Dla mnie to własnie są zbieracze kurzu. A tez nie kazdemu takie rzeczy pasują do wystroju mieszkania.
Stary 2011-03-23, 12:04   #1479
takaya
Zakorzenienie

I_K to widzę że to trochę jak u nas tyle,że moja rodzinka od razu potwierdza a u TŻta każdy miny stroi bo to a to oto a to tamto, że się namyślą albo że skłóceni z kimś kto tez zaproszony
takaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 12:04   #1480
monita01
Zakorzenienie

Wiecie co, na prawde nie wiem co nie tak z tymi ludzmi? Jezeli blisko mieszkaja itp, to dlaczego nie "musza sie zastanawiac?". Rozumie, z ejak trzeba dalej dojechac, lub gdy ktos jest w ciazy, ma malenkie dziecko itp.... zle tak? Czyzby to z chytrosci? Przeciez jak ktos nie ma pieniedzy, na prawde mozna kupic/dac symboliczny prezent, wazna jest obecnosc, przynajmniej mi sie tak wydaje.
Stary 2011-03-23, 12:09   #1481
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
mi pomysł z ramkami bardzo się podoba! Tym bardziej, że większość rodziców zawsze stawia sobie w ramce zdjęcie Młodych.

nie jestem pasjonatką jakis tam kryształów, obrazów, pucharów czy medali. Dla mnie to własnie są zbieracze kurzu. A tez nie kazdemu takie rzeczy pasują do wystroju mieszkania.
Zgadzam się Dell w 100%
Nie wiem czemu takie myślenie o tych ramkach :/ ja ramki ze swoim zdjęciem bym nie chciała mieć w domu, ale ze zdjęciem mojego dziecka jak najbardziej, bardzo bym się ucieszyła z takie go prezentu! widziałam kiedyś u fotografa zdjęcie wydrukowane na płótnie i oprawione w ramki, dla mnie coś pięknego!
Wszystkim innym "durnostojkom" jestem przeciwna jak Dell
Stary 2011-03-23, 12:10   #1482
DELL
Zakorzenienie

powiem Wam, że ja przestałam sie nad tym zastanawiać: czemu nie potwierdzają, czemu robią takie problemy i wymyślają cuda aby nie być. Nie analizuję tego, nie rozkminiam.
niestety nie powiem, że mnie postępowanie niektórych nie wkurza, ale cóż zrobić... przyjąć tak jak jest. I cieszyć się dlaszymi przygotowaniami... maj już tuż tuż!! i niech żałują Ci, których w tym dniu z nami nie będzie!!
Stary 2011-03-23, 12:10   #1483
betty0502
Wtajemniczenie

GG do betty0502

Cytat:
No wlasnie, musze porozmawiac o tym z TZem. Przestraszylam sie ejdnak troche, bo weszlam na forum na temat prezentu dla rodzicow, i duzo osob zle sie wypowiadalo o ramkach, piszac, ze to tandeta, oklepane i "tylko sie bedzie kurzyc"i pomyslalam sobie, ze moze jestem jakas "slepa", ale mnie nie wydawalo sie to tandetne. A ze oklepane? No ciezko znalezc oryginalny prezent, ktory ma tak samo pasowac 4 roznym osobom (rodzicom plus tesciom).
Moim zdaniem jest to fajny pomysł
Mogą zrobić sobie z Wami zdjęcie i umieścić je w ramce
Tandetą jest to:
http://allegro.pl/podziekowania-dla-...478217382.html
Stary 2011-03-23, 12:11   #1484
kuleczka777
Zakorzenienie

GG do kuleczka777

Monitko ja zamówiłam te ramki co kiedyś pokazywałam Wam więc myślę że Twoi rodzice byli by zadowoleni z takiego prezentu

http://www.suwaczki.com/tickers/fdqg6c7e8qnfz160.png
kuleczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 12:12   #1485
betty0502
Wtajemniczenie

GG do betty0502

Monita01

Znalazłam coś takiego:
http://allegro.pl/archigon-podziekow...481771955.html

Oryginalne
Stary 2011-03-23, 12:14   #1486
DELL
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
Zgadzam się Dell w 100%
Nie wiem czemu takie myślenie o tych ramkach :/ ja ramki ze swoim zdjęciem bym nie chciała mieć w domu, ale ze zdjęciem mojego dziecka jak najbardziej, bardzo bym się ucieszyła z takie go prezentu! widziałam kiedyś u fotografa zdjęcie wydrukowane na płótnie i oprawione w ramki, dla mnie coś pięknego!
Wszystkim innym "durnostojkom" jestem przeciwna jak Dell
dzięki I_K
ooo pomysł ze zdjęciem na płótnie - bomba! ślicznie to wygląda.
taki własnie mam prezent dla mojego TŻta na święta z fotką z sesji.
Kupiłam ostatnio na gruponie zniżkę, i jestem w trakcie realizacji
Stary 2011-03-23, 12:16   #1487
monita01
Zakorzenienie

DELL, no ja uwazam podonie jak Ty. Zarowno moi rodzice jak i TZ maja kolekce ramek w widocznym miejscu w salonie (rodzice TZ na kominku, moi na regaliku) i wydaje mi sie, ze to by ich ucieszylo... a ma to byc tylko taki dodatek do milego obiadu czy kolacji i razem spedzonego czasu, wiadomo, ze jednym prezentem nie podziekuje sie za cale lata poswiecen i wyrzeczen ze strony rodzicow dla nas, cookolwiek by sie wreczylo, bedzie tylko "drobiazgiem".
Stary 2011-03-23, 12:19   #1488
betty0502
Wtajemniczenie

GG do betty0502

Cytat:
DELL, no ja uwazam podonie jak Ty. Zarowno moi rodzice jak i TZ maja kolekce ramek w widocznym miejscu w salonie (rodzice TZ na kominku, moi na regaliku) i wydaje mi sie, ze to by ich ucieszylo... a ma to byc tylko taki dodatek do milego obiadu czy kolacji i razem spedzonego czasu, wiadomo, ze jednym prezentem nie podziekuje sie za cale lata poswiecen i wyrzeczen ze strony rodzicow dla nas, cookolwiek by sie wreczylo, bedzie tylko "drobiazgiem".

Dokładnie
Dell dzięki za pomysł, już wiem jaki będzie prezent świąteczny
Stary 2011-03-23, 12:19   #1489
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co, na prawde nie wiem co nie tak z tymi ludzmi? Jezeli blisko mieszkaja itp, to dlaczego nie "musza sie zastanawiac?". Rozumie, z ejak trzeba dalej dojechac, lub gdy ktos jest w ciazy, ma malenkie dziecko itp.... zle tak? Czyzby to z chytrosci? Przeciez jak ktos nie ma pieniedzy, na prawde mozna kupic/dac symboliczny prezent, wazna jest obecnosc, przynajmniej mi sie tak wydaje.
Ja też nie wiem Monita o co chodzi... O pieniądze chyba nie, nikt w ciąży nie jest. Wiem że wesele nie jest blisko no ale dojazd nie jest nie możliwy w 21 wieku. A kij z nimi
Stary 2011-03-23, 12:21   #1490
DELL
Zakorzenienie

to ma być symbol... bo cóż innego mogłoby to być?
ja swoim Rodzicom to nieba bym uchyliła za to co dla mnie zrobili!!! ale tego się nie da. Wiec będą piękne kwiaty, piosenka, i być może też ramki

a no i jeszcze przygotuję piękne podziękowanie w formie ustnej

Edytowane przez DELL
Czas edycji: 2011-03-23 o 12:24
Stary 2011-03-23, 12:27   #1491
betty0502
Wtajemniczenie

GG do betty0502

Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
Ja też nie wiem Monita o co chodzi... O pieniądze chyba nie, nikt w ciąży nie jest. Wiem że wesele nie jest blisko no ale dojazd nie jest nie możliwy w 21 wieku. A kij z nimi

A u mnie rodzina blisko i tak samo odmawiają. Jedną ciocię rozumiem, bo ma chorą mamę ale drugich wcale... Jeden mój wujek stwierdził "wiesz ile ja mam imprez z emerytów zamiast Twojego jednego wesela, mi się to nie kalkuluje" - a często się spotykamy, odwiedzamy, powiem Wam, że jak mi tak powiedział, to przykro mi się zrobiło

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
to ma być symbol... bo cóż innego mogłoby to być?
ja swoim Rodzicom to nieba bym uchyliła za to co dla mnie zrobili!!! ale tego się nie da. Wiec będą piękne kwiaty, piosenka, i być może też ramki

a no i jeszcze przygotuję piękne podziękowanie w formie ustnej
My też przygotowywujemy swoje podziękowania
Stary 2011-03-23, 12:29   #1492
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez betty0502 Pokaż wiadomość
Jeden mój wujek stwierdził "wiesz ile ja mam imprez z emerytów zamiast Twojego jednego wesela, mi się to nie kalkuluje" - a często się spotykamy, odwiedzamy, powiem Wam, że jak mi tak powiedział, to przykro mi się zrobiło
no ale "miły"... :/
Stary 2011-03-23, 12:30   #1493
betty0502
Wtajemniczenie

GG do betty0502

Rodzice a właściwie mamy zażyczyły sobie piosenkę "cudownych rodziców mam". Chcieliśmy jakąś inną, nieoklepaną ale jak chcą to zdecydujemy się na tą
Stary 2011-03-23, 12:30   #1494
monita01
Zakorzenienie

Wiesz co Betty, zamiast Tobie przykro, to Twojemu wujkowi powinno byc po prostu wstyd: zachowal sie nie na pozimie i niekulturalnie. Jak mozna cos takiego powiedziec?!?!? Trzeba mu bylo odpalic, ze w sumie sie rozmyslilas i wlasnie mialas do niego dzwonic, zeby dgo "odzaprosic", bo Tobie to sie jednak nie kalkuluje. No slow mi brak, na prawde!!!!!
Stary 2011-03-23, 12:34   #1495
betty0502
Wtajemniczenie

GG do betty0502

Jak już będzie ta piosenka to pewnie w kółeczku, czyli tradycyjnie.

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Wiesz co Betty, zamiast Tobie przykro, to Twojemu wujkowi powinno byc po prostu wstyd: zachowal sie nie na pozimie i niekulturalnie. Jak mozna cos takiego powiedziec?!?!? Trzeba mu bylo odpalic, ze w sumie sie rozmyslilas i wlasnie mialas do niego dzwonic, zeby dgo "odzaprosic", bo Tobie to sie jednak nie kalkuluje. No slow mi brak, na prawde!!!!!
No tak, tyle, że ja nie umiałabym tak powiedzieć do kogoś z rodziny...
Zatkało mnie...nie spodziewałam się tego, byłam pewna, że przyjdą...
Stary 2011-03-23, 12:38   #1496
monita01
Zakorzenienie

Jasne Betty, rozumiem, ze Cie zatkalo, bo mnie tez by zatkalo i nic bym nie byla w stanie powiedziec, i tez pewnie byloby mi przykro. I masz racje: nie ma co sie znizac do takiego poziomu. Tak tylko palnelam, bo sie zezloscilam, jak to przeczytalam. Ale pomysl sobie Betty, ze w sumie nie masz co zalowac, ze takich ludzi nie bedzie na Waszym weselu
Stary 2011-03-23, 12:41   #1497
betty0502
Wtajemniczenie

GG do betty0502

Cytat:
Jasne Betty, rozumiem, ze Cie zatkalo, bo mnie tez by zatkalo i nic bym nie byla w stanie powiedziec, i tez pewnie byloby mi przykro. I masz racje: nie ma co sie znizac do takiego poziomu. Tak tylko palnelam, bo sie zezloscilam, jak to przeczytalam. Ale pomysl sobie Betty, ze w sumie nie masz co zalowac, ze takich ludzi nie bedzie na Waszym weselu

Dokładnie
Przynajmniej się przekonałam, co i jak

A ciocia tylko zaznaczyła, że chcą płytę z filmem i ze zdjęciami, nie wiem po co :/
Stary 2011-03-23, 12:46   #1498
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
tylko nie wiem czy jeszcze wypada, może ktoś pomyśleć "może wypadli jej goście i nas zaprosiła na ostatnią chwilę"
myslę, że wypada tylko nei mów, że rodzina Wam odmawia

Cytat:
Moim zdaniem jest to fajny pomysł
Mogą zrobić sobie z Wami zdjęcie i umieścić je w ramce
Tandetą jest to:
http://allegro.pl/podziekowania-dla-...478217382.html
to jest straszne

Cytat:
Napisane przez kuleczka777 Pokaż wiadomość
Monitko ja zamówiłam te ramki co kiedyś pokazywałam Wam więc myślę że Twoi rodzice byli by zadowoleni z takiego prezentu
i na jaki tekst się zdecydowałaś?

Cytat:
Rodzice a właściwie mamy zażyczyły sobie piosenkę "cudownych rodziców mam". Chcieliśmy jakąś inną, nieoklepaną ale jak chcą to zdecydujemy się na tą
może i oklepana ale wg mnie piekna i ta będzie

Monita, prezent ramka z Waszym zdjęciem dla mnie jak najbardziej fajna pamiątka, tym bardziej że lubią. Jakieś kryształy, dziwne księgi już odpadają
wg mnie kiwaty jakies symboliczne jak już coś, ja jednak wolałabym żeby mieli pamiątkę

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Dokładnie
Przynajmniej się przekonałam, co i jak

A ciocia tylko zaznaczyła, że chcą płytę z filmem i ze zdjęciami, nie wiem po co :/
że tak się brzydko wyrażę: niech się gryzną

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

A zdjęcia na płótnie
na pewno sobie zrobimy takie ze ślubnego zdjęcia
Stary 2011-03-23, 12:52   #1499
takaya
Zakorzenienie

Słyszałam o takich weselach co to ludzie zapraszali tylko tych to to im się opłacało a biedniejszych nie bo im nie zwrócą za swój koszt Ale, że by ktoś, kto ma przyjść powiedział, że mu się nie opłaca! To kurde tak jak ja bym powiedziała, że zamiast przyjśc na wesele to ja wolę sobie pójść do kina bo to mi się bardziej kalkuluje więc dzięki nie przyjdę!!! No masakra, zero dobrego wychowania!
takaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 12:55   #1500
kuleczka777
Zakorzenienie

GG do kuleczka777

Passion jeszcze się nie zdecydowałam jeszcze myślę

http://www.suwaczki.com/tickers/fdqg6c7e8qnfz160.png
kuleczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości