|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
|
19 | 33,33% |
| Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
|
23 | 40,35% |
| W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
|
2 | 3,51% |
| W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
|
0 | 0% |
| Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
|
5 | 8,77% |
| Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
|
1 | 1,75% |
| Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
|
5 | 8,77% |
| Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
|
1 | 1,75% |
| Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
Cytat:
ale najbliższa okazja dopiero na poczatku maja - 31 urodziny męża
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#1472 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry wszystkim w sobotni poranek.
u nas poszukiwania dachu nad głową w toku. śliczne zdjęcia. może ja w końcu się zmobilizuję i wkleję ![]() póki co miłego dnia wszystkim i za udane wizyty
|
|
|
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
witam weekendowo
![]() ide sie szykowac i pojedziemy poogladac firanki dla dzidzi, zeby bylo cieplej w pokoju
|
|
|
|
#1474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wow to naprawdę okazja że za 1 zł, wstawiaj fotki, fajnie tak czasami coś wyhaczyć, ja czekam już tydzień wygrałam licytcję zasłon do pokoju dziecięcego za 28 zł, ale zero odzewu od sprzedawcy... BABONIK jeżli chodzi o imię naszej Naomki...miała być Klaudia. I to imię towarzyszyło nam od zawsze w głowach jeszcze w dawnych czasach. Znajoma znajomej ma w Szwajcarii dziecko, nazywa się Naomi (tylko nie jest Polką), często o niej mówiła i tak mi przypadło to imię do gustu. Ela_84 widziałam że jest wątek lubelskich mam, wpadne a jakże Brzusio masz taki mniej więcej jak ja, zaczęłam dzisiaj 2 dzień 25 tyg. Rozmiar 36 o już przeszłość, nigdy nie miałam problemów z waga, jadłam co chciałam i nie stosowałam żadnych diet, a teraz? 8,5 kg do przodu, i tłuszczyku przybyło. Będziemy się martwić potem.ZAnetaa88 dobrze ze z prawdopodobnie Emilką wszystko ok, i oby została dziewczynką. Ja też mam pewne obawy ze Naomi okaże się chłopcem, gin na usg POWIEDZIAŁ 100 %towa dziewczynka ale niepewnośc zostaje ze jednak się pomylił SweetAngel bejbik słodziutki. Spadam robić weekendowe porządki, gotowanie sobie odpuszczam, nie chce mi się, zjemy coś z lodówki, ewentualnie ciasto czekoladowe zrobie (takie z torebki z gellwe...) |
|
|
|
|
#1475 |
|
Zakorzenienie
|
A ja przed chwilą wstałam.
A tu mężul drugie pranie wstawił i śniadanko mi robi |
|
|
|
#1476 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Oj zapomniałam się przywitać z tego wszystkiego !!! Witajcie z rana ![]() Humor u mnie nie dopisuje, a dopiero wstałam!!! Jak zobaczyłam ta pogodę to aż mi sie odechciało wszystkiego ![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1510389751 Oprócz tego jest parę dodatkowych rzeczy np. sporo czapeczek, jedna dodatkowa bluza, sweterek, łapki niedrapki i śpiworek |
|
|
|
|
#1477 |
|
Zadomowienie
|
a u mnie dopiero 8:00 rano. miejskie kosy śpiewają, a słoneczko nieśmiało zaczęło wychodzic zza chmurek.
![]() Na razie +6 *C, ale na pewno wzrośnie do +12. Na skwerach rosną żonkile, a drzewa pełne są białego kwiecia. Wiosna Wiosna![]() ![]()
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1478 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wszystkim brzuszkom....
Pytanie.... czy przewinął się którejś przez ręce solidny artykuł o wpływie nerwów, płaczu itd na kobiete w ciązy i przede wszystkim na dziecko?? Mam juz serdecznie dosyć awantur... a jak widać mojemu spokojnemu mężowi akurat w okresie ciąży się w glowie poprzestawiało i chyba zupełnie zapomniał w jakim stanie jestem........ mam ochotę go normalnie udusić czasami, zachowuje się jak stary zgred, wszystko mu przeszkadza, na wszystko narzeka, średnio co 2 dni jest mega awantura, ja becze 4 godziny i tak w kółko........ nie dociera nawet to, żeby sobie dał siana bo dziecko czuje te nerwy i nie chce żeby głos ojca znało tylko z podniesionego tonu musiałam sie wyżalić z rana ![]() ![]()
|
|
|
|
#1479 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#1480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te nasze chłopy tak już mają. Mój po ostatniej kłótni jest spokojny ( nie wiem czy czytałaś jak mu dałam popalić http://www.youtube.com/watch?v=tcxFKbMiNH8
|
|
|
|
|
#1481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Odpoczywam po scieraniu kurzy i odkurzaniu. Teraz zmywanie podłóg, może wyciągnę małża pojedziemy wózki oglądać. |
|
|
|
|
#1482 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
. Chciałam dzisiaj posapać, a Bąbel już od 7.30 mi buszuje, więc ze spania nici. Nieraz to tak kopnie, że aż podskakuję, fajnie tak czuć dzidziola ...pewni e jakieś zakupy .Cytat:
|
|
|
|
|
#1483 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak D wrócił z pracy i zobaczył ze płakałam to zadzwonił do swojej mamy i opierniczył ją że ma sobie darować rady i dogadywania bo ja teraz mam się nie denerwować
|
|
|
|
|
#1484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzień dobry brzuchatki u mnie też słoneczko próbowało się przebić przez chmurki ale chyba jednak odpuściło wiatr bardzo silny wieje ale na szczęście na razie nic nie pada a tak ogólnie to mam lajtowy weekend, sprzątać mi się nie chce, zresztą za bardzo nie nabrudziliśmy przez kilka dni :P po południu jedziemy do teścia wymieniać olej i filtry w autku a w międzyczasie obiadek więc znowu nie muszę gotować hehe potem na zakupy bo światło praktycznie w lodówce miłej soboty kochane
|
|
|
|
|
#1485 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Ja dziś miałam w miarę dobra noc. Moje córcie się wypychaja,wasze pociechy też tak robią? Jeszcze jedną mi dziś kopa zasadzila w żebro,aż mi łzy stanęły w oczach. Masakra. Ja się na początku ciąży wkurzyłan o dobre rady,i zabobony. I tak robię jak chce.
|
#1486 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Musze jeszcze nóżki z kurczaka kupić bo jutro chce na obiada zrobić kurczaka na ryżu bo też juz za mną chodzi Ja śledze aukcje na allegro z wózkiem i jak się zastrzegałam że nie chcę 3 kołowego tak teraz właśnie na taki poluje
|
|
|
|
|
#1487 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A o co poszło? o każda najmniejszą pierdołe o jaką się mozna kłócic.... bo mój ojciec źle zapalil w piecu, bo babcia wyniosła jakies tam śmieci, bo łózka nie zaścieliłam, bo zapytałam czy sie gdzies przejedziemy a on a to - i będziemy zyć od pierwszego do pierwszego?! nosz kur... przy jego zarobkach to trzeba by było nie wiem... codziennie po centrach handlowych łazić, latac samolotem itd żeby musiec żyć od pierwszego do pierwszego............ a mnie chodziło o wyjazd, żeby nie siedzieć w domu tylko gdzies jechać, pospacerowac..... rozumiem, że stal się jedynym żywicielem naszej rodziny, ale poczułam się jakbym rozpierdzielała codziennie miliony...... aaa szkoda gadac...... chodzi i sie czepia jak g.... papieru toaletowego i we wszystkim widzi problem... Wczoraj wychodził na spotkanie, widział, że rozbolał mnie brzuch z nerwów i sie zwijam po łózku to z czułością czy mnie zawieść na szpital albo do lekarza... no to nie wytrzymałam i sie wydarłam na całe gardlo "Tak?! odwieziesz mnie i co powiesz pani doktor?! ratuj pani moje dziecko bo ma ojca kretyna, który sie pohamować nie potrafi?!" no to wyszedł bez słowa ale chyba go co nie co ruszyło..... ide sprzatać, żeby mu dogryźć za wczoraj, a łozko juz ma pościelona jak wyprasowane!! ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
bo ktos wystawił używkę w takich właśnie kolorach jak my chcemy na razie jest cos ok 300zł ale jeszcze 8 dni, więc nie wiem czy sie będzie opłacało... zobaczymy
|
||
|
|
|
#1488 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja się nigdzie nie zapisałałam jeszcze, bo nie pomyślałam Na ZMIJA chodzę do zwykłej przychodni, w necie znalazłam przyszpitalną na inflanckiej i nie wiem jakie jeszcze są opcje. Nie wiem w jakim będę szpitalu rodzić. ![]() A tak w ogóle mam nadzieję, że mnie stąd nie wygonicie. Zapisałam się na początku na IX/X, ale i tak nie miałam czasu udzielać się tak "towarzysko" i w wolne chwile tu u Was przesiaduję, żeby się czegoś dowiedzieć. TP mam po usg 31.08/1.09 Niestety muszę teraz nadrobić 30 lat totalnej dzieciowej ignorancji. Nigdy mnie te tematy nie interesowały. Znajomych też raczej mam bezdzietnych i w efekcie nie wiem co to są rampersy, czym się różni pajac od body i w jakim wózku wozi się niemowlaka ![]() Dlatego chyba tak się uczepiłam Waszego wątku, bo tu jestem tuż za Wami wszystkimi i ciążowo- dzieciowe tematy powoli, razem z forum sobie przyswajam. |
|
|
|
|
#1489 |
|
Zadomowienie
|
Brida, witaj.
Jeszcze nie słyszałam , żeby ktokolwiek był stąd wygoniony ![]() O wielu rzeczach też nie miałam pojęcia. Co to są rampersy również, ale to jest forum towarzysko - edukacyjne .Więc pośmiac się można razem, popłakac i informacjami wymienic.![]() Agullaaa - puśc focha!!! a niech sobie nie myśli. Postrasz go myszami;-) Edytowane przez agni82 Czas edycji: 2011-03-26 o 10:37 |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1490 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry............al mi sie nic nei chce jakis taki bylejaki ten dizeńśnieg zimno i wogole......
|
|
|
|
#1491 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewuszki
![]() Już praktycznie koniec Nigdy więcej nie porywam się na malowanie pokój zwłaszcza w ciąży ![]() Mam nadzieje, że do poniedziałku skończymy drugi ![]() Zanka wiedziałam że z Lenką będzię wszystko dobrze ![]() Brunetka Ty to masz farta z tymi aukcjami
|
#1492 | |
|
Zakorzenienie
|
Babonik pokazesz tą swoja tabelkę w excelu?z ubrankami.
Wczoraj podliczyłam swoje, ale jakoś się nie mogę połapac w tym co i ile mi brakuje, a taka tabelka mogłaby mi pomóc.---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
, bo dopiero wtedy się przeprowadzamy.---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Mi tez się nic nie chce, a trzeba kurze pościerac....zjadłam parówki na śniadanie, gniazdko i w-ztkę, wypiłam kawę i nic mi się nie chce. |
|
|
|
|
#1493 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda, że farta mam tylko do aukcji. Przydałby się w życiu codziennym
![]() Idę odkurzać !!! bleee Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-03-26 o 10:50 |
|
|
|
#1494 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brida nie przejmuj sie ja też byłam kompletnie zielona w sprawach dzieciowych już jest troche lepiej staram sie i też nie wiedziałam co to rampers . Do szkoły rodzenia też jeszcze sie nie zapisałam a termin mam na9.07 ale jedziemy w poniedziałek wybadać teren ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1495 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka, ale ja sama skakałam po drabinie
![]() Brida podejrzewam, że co najmniej połowa z nas nie wiedziała na początku co to są rampersy :P, więc bez obaw. Nie wyganiamy stąd, ale zapraszamy nie tylko do podlądania, ale i do udzielania się
|
#1496 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() brumek, natka, ela_84 - śliczne macie brzuszki, no wszystkie bardzo zgrabniutkie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://www.centrumrodziny.com/informacje.htm |
||||
|
|
|
#1497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
ech laski a ja chyba dziś poległam na placu boju, czuję się fatalnie
cały tydzień mnie coś brało i brało i chyba dziś zostałam pokonana katar męczy, głowa boli i do tego czuję coś w gardle... porażka nie mam już sił normalnie, piję calcium C i ten syrop Malia i męczę się humor też jakiś do d... od rana, nie wiem co jest grane pogoda nie sprzyja, bo szaro jakoś, pochmurno weekend pewnie bedzie spędzony pod kołdrą w poniedziałek muszę iść do gina, mają być wyniki moczu (jestem po tym antybiotyku na bakterie), krwi i toxo znowu robiłam muszę mu pokazać wyniki tego wczorajszego echo jedyne co mnie cieszy to jeden tekst na tej karce z Genomu bo mam kartkę A4 gdzie każda część ciała, układ w organizmie są opisane (u mnie że obraz prawidłowy) no i jeden punkt to: narządy płciowe żeńskie prawidłowe taki niezbity dowód na to, że Lenka jest dziewuszką ![]() idę leżeć, apap chyba łyknę, bo mnie tak ćmi w tej głowie, że oszaleć można
|
#1499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
BRIDA witaj, ja też dopiero od wczoraj na forum napisałam, wcześniej po cichu podczytywałam i się edukowałam, co to rampers, pajac też nie odróżniałam, wszytskiego się trzeba nauczyć. |
|
|
|
|
#1500 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- zobaczcie to ![]() http://www.petitestar.com/Product.as...ideos&prodid=6 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:55.

na dziś mam zajęcie tacie tort skończyć i udekorować, wczoraj zaczęłam, mam już dwie masy gotowe i biszkopta upieczonego - jeszcze drugiego machnę szybko i jedną masę i poskłądać do kupy razem i przybrań ładnie
jak ja to uwielbiam
wkleje Wam zdjęcie mojego dzieła jak skończę
ale najbliższa okazja dopiero na poczatku maja - 31 urodziny męża

za udane wizyty
zębole
A tu mężul drugie pranie wstawił i śniadanko mi robi

musiałam sie wyżalić z rana 

Zakończone: 2

...pewni e jakieś zakupy

.Więc pośmiac się można razem, popłakac i informacjami wymienic.