My tu pilnie oszczędzamy , swe portfele wypychamy!Wszystkich chętnych-zapraszamy! V!! - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-25, 21:05   #1471
lissome
Rozeznanie

Dot.: My tu pilnie oszczędzamy , swe portfele wypychamy!Wszystkich chętnych-zapraszam

hej

ja nie czuję się obżarta, bo nie robiłam wiele do jedzenia i czuję się świetnie

Kasiulka
tak bardzo kusisz tą maszyną do chleba, że chyba kupię jedną w Lidlu, jak się pojawi w ofercie. A zanim nabyłaś maszynę to piekłaś własnoręcznie robione chleby? miałaś doświadczenie w pieczeniu pieczywa?

Kachaaa śliczny masz avatar, taki cieplutki, idealny na wiosnę widziałam u Ciebie na blogu książkę
P.S. I love You - też ją mam, z identyczną okładką, tyle że nie kupiłam w charity shopie a w księgarni, nową za 2.99 e

witch_18 przeglądnęłam Twoją biblioteczkę i widziałam, że masz w niej kilka książek, na podstawie których zrobiono filmy. Oglądasz może ekranizacje filmowe po przeczytaniu książki? albo na odwrót?

Cytat:
Napisane przez foltynka Pokaż wiadomość

ale jak juz zamieszkamy u siebie, to moge pol dnia nago chodzic, albo bez stanika, ja nienawidzę staników ogólnie w domu chodze bez stanik tznaczy sie tylko w bluzce
też nie lubię staników i po domu chodzę bez i mam gdzieś czy mnie sąsiedzi widzą czy nie (a czasami mam tak cieniutkie podkoszulki, że mi całe piersi widać)
Cytat:
Napisane przez oli_19 Pokaż wiadomość
Ja też lubię mieć je freedom
Odpisali mi na jedno cv ale trochę mi się nie podoba, że zamiast umówić się na spotkanie facet prosi o dodatkowe informacje, wymagania finansowe i zdjęcie przez maila...cóż przemyślę to przez święta.
ja bym od razu zrezygnowała, tym bardziej jeśli prosi o zdjęcie. W internecie każdy może się podszyć pod kogoś kim nie jest

Cytat:
Teraz szukam czegoś językowego,przydało by się podszkolić angielski i przypomnieć coś z niemieckiego. Ach, jaka ja jestem natchniona.
ja się właśnie za siebie wzięłam i od kilku tygodni poświęcam przynajmniej godzinkę na czytanie dobrej książki, godzinkę na szlifowanie angielskiego i niemieckiego (na przemian), kiedyś się przerzucę może na francuski, a na internet przeznaczam nie więcej niż 2 h, żeby nie popaść w uzależnienie choć dziś wyjątkowo dłużej siedzę z racji świąt

Cytat:
Napisane przez agusiownik Pokaż wiadomość
tak średnio za nas dwoje gaz to 150-200 euro, za prąd 80-90 też oboje bez współlokatora
Cytat:
Napisane przez irenkaaa Pokaż wiadomość
ostatni za prad byl 102 e a gaz 200e ale to za styczen luty wiec duzo grzalismy
a my zawsze płaciliśmy więcej za prąd, mniej za gaz. Na gaz mamy tylko grzanie wody i kaloryferów, wszystko inne na prąd. I za prąd nam wychodzi przeważnie między 150 - 200e, a za gaz ok. 100e, w miesiącach zimowych 150-180e.
Chociaż od marca jesteśmy na nowym domu 2-poziomowym i przyszły nam rachunki za 1 miesiąc tylko - za prąd 60e, a za gaz -85e , więc tu może być na odwrót, że gaz droższy od prądu. A wcześniej mieliśmy mieszkanie z 1 sypialnią tylko. I prądu dużo zżerał kominek elektryczny, a tu w domu mamy zwykły, więc w sumie lepiej

Ja w ogóle muszę posprawdzać dostawców prądu i gazu i być może zmienię na innego, a będę brała pod uwagę ESB, Flogas, Bord Gais. Od kwietnia ESB ma też gaz w ofercie, więc może się u nich opłaca. Poza tym wszyscy dostawcy za płatność poprzez "direct debit" i za zmianę rachunków na elektroniczne dają zniżki, więc z tego też chcę skorzystać

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;26509456]

ja dziś leżałam w hamaku w ogrodzie chyba z 3 godz, coś tam spałam i czytam książkę KLEJNOT MEDYNY, wiec super.[/QUOTE]

o, też bym chętnie ją przeczytała ja czytam teraz "Nikt nie widział, nikt nie słyszał" o zaginionej dziewczynce, a po niej zamierzam się wziąć za "Kwiat pustyni" o kobiecie, która uciekła z plemienia nomadów.

Cytat:
Napisane przez irenkaaa Pokaż wiadomość
takich ksztaltow mam tylko silikonowa forme ciekawe czy sie nie rozwali moze raz w niej ciacho robilam dawno temu
silikonowe formy są super i można w nich piec w wysokich temperaturach. A ja z serników polecam sernik Rosa - bardzo dobry, przepis jest w necie, oraz ten: http://www.kwestiasmaku.com/desery/s...y/przepis.html

Edytowane przez lissome
Czas edycji: 2011-04-25 o 21:08
lissome jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-25, 21:19   #1472
malaczarna885
Wtajemniczenie

Dot.: My tu pilnie oszczędzamy , swe portfele wypychamy!Wszystkich chętnych-zapraszam

Lissome, "kwiat pustyni" czytalam i polecam

+20,00 - od babci
-30,00 - karta do tel
-30,00 - paliwo
malaczarna885 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-25, 21:43   #1473
oli_19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarna885 Pokaż wiadomość
Lissome, "kwiat pustyni" czytalam i polecam
Ja oglądałam tylko film, bardzo poruszający.

Jestem już po seansie Casablanki, co mogę powiedzieć, uwielbiam takie kino.
Z niecierpliwością oczekuję już drugiego sezonu Zakazanego Imperium
oli_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-25, 22:01   #1474
lissome
Rozeznanie

o, nie wiedziałam, że jest i film. Jak przeczytam książkę, to może uda mi się zdobyć film. A słyszałam, że książka jest dobra, poza tym samym wyglądem mnie przyciągnęła: nieduża, niegruba, ma snieżnobiałe kartki - a takie lubię najbardziej i dużą czcionkę. Na pewno szybko przeczytam
Stary 2011-04-25, 22:03   #1475
malaczarna885
Wtajemniczenie

Film mam gdzieś sciągniety, ale jeszcze go nie obejrzalam Muszę go poszukać
Stary 2011-04-25, 22:17   #1476
lissome
Rozeznanie

właśnie przeglądnęłam sobie tę książkę i zauważyłam, że są w niej też zdjęcia z filmu właśnie a wcześniej tych zdjęć nie widziałam, tak jakoś w samym środku książki są
Stary 2011-04-25, 22:24   #1477
2018070520180950
Konto usunięte

Dziekuje

Tak zachhecacie mnie ta ksaizka mozna gdzies ebooka sciagnac?
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-25, 22:29   #1478
Ayo22
after hours

ja znalazłam na chomikuj ale nie przeczytałam, nie mam kiedy, a zresztą doszłam do wniosku, że nie lubię czytać na kompie.
Stary 2011-04-25, 22:30   #1479
malaczarna885
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ayo22 Pokaż wiadomość
ja znalazłam na chomikuj ale nie przeczytałam, nie mam kiedy, a zresztą doszłam do wniosku, że nie lubię czytać na kompie.
Mam tak samo. Wole papierowa ksiazke Moze dlatego zołzy do tej pory nie przeczytalam
Stary 2011-04-25, 23:29   #1480
irenkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lissome Pokaż wiadomość
hej

ja nie czuję się obżarta, bo nie robiłam wiele do jedzenia i czuję się świetnie

Kasiulka
tak bardzo kusisz tą maszyną do chleba, że chyba kupię jedną w Lidlu, jak się pojawi w ofercie. A zanim nabyłaś maszynę to piekłaś własnoręcznie robione chleby? miałaś doświadczenie w pieczeniu pieczywa?

Kachaaa śliczny masz avatar, taki cieplutki, idealny na wiosnę widziałam u Ciebie na blogu książkę
P.S. I love You - też ją mam, z identyczną okładką, tyle że nie kupiłam w charity shopie a w księgarni, nową za 2.99 e

witch_18 przeglądnęłam Twoją biblioteczkę i widziałam, że masz w niej kilka książek, na podstawie których zrobiono filmy. Oglądasz może ekranizacje filmowe po przeczytaniu książki? albo na odwrót?

też nie lubię staników i po domu chodzę bez i mam gdzieś czy mnie sąsiedzi widzą czy nie (a czasami mam tak cieniutkie podkoszulki, że mi całe piersi widać)

ja bym od razu zrezygnowała, tym bardziej jeśli prosi o zdjęcie. W internecie każdy może się podszyć pod kogoś kim nie jest

ja się właśnie za siebie wzięłam i od kilku tygodni poświęcam przynajmniej godzinkę na czytanie dobrej książki, godzinkę na szlifowanie angielskiego i niemieckiego (na przemian), kiedyś się przerzucę może na francuski, a na internet przeznaczam nie więcej niż 2 h, żeby nie popaść w uzależnienie choć dziś wyjątkowo dłużej siedzę z racji świąt

a my zawsze płaciliśmy więcej za prąd, mniej za gaz. Na gaz mamy tylko grzanie wody i kaloryferów, wszystko inne na prąd. I za prąd nam wychodzi przeważnie między 150 - 200e, a za gaz ok. 100e, w miesiącach zimowych 150-180e.
Chociaż od marca jesteśmy na nowym domu 2-poziomowym i przyszły nam rachunki za 1 miesiąc tylko - za prąd 60e, a za gaz -85e , więc tu może być na odwrót, że gaz droższy od prądu. A wcześniej mieliśmy mieszkanie z 1 sypialnią tylko. I prądu dużo zżerał kominek elektryczny, a tu w domu mamy zwykły, więc w sumie lepiej

Ja w ogóle muszę posprawdzać dostawców prądu i gazu i być może zmienię na innego, a będę brała pod uwagę ESB, Flogas, Bord Gais. Od kwietnia ESB ma też gaz w ofercie, więc może się u nich opłaca. Poza tym wszyscy dostawcy za płatność poprzez "direct debit" i za zmianę rachunków na elektroniczne dają zniżki, więc z tego też chcę skorzystać

o, też bym chętnie ją przeczytała ja czytam teraz "Nikt nie widział, nikt nie słyszał" o zaginionej dziewczynce, a po niej zamierzam się wziąć za "Kwiat pustyni" o kobiecie, która uciekła z plemienia nomadów.

silikonowe formy są super i można w nich piec w wysokich temperaturach. A ja z serników polecam sernik Rosa - bardzo dobry, przepis jest w necie, oraz ten: http://www.kwestiasmaku.com/desery/s...y/przepis.html

my zazwyczaj mamy gaz wiecej bo gazem grzejemy wode na kaloryfery (choc teraz juz wylaczylismy grzanie ) i wode

elektryki za wiele niema ... wiadomo w zime dluzej swiatlo ale i tak mamy wszedzie zarowki energooszczedne ale i tak ciagle jak jestesmy w domu to 3 kompy chodza
wiadomo pranie na 6 osob tez troche ciagnie pradu szczegolnie ze landlord zmienil pralke na taka co pierze dosc dlugo niestety bo poszedl po najprostszej linii i kupil tanioche bo jakas taka malo znana firma

kominka nie uzywamy ( ale jak sie orientuje to na gaz ) ale i tak nie uzywamy
niewiem w cieplych miesiacach moze rachunki byly na okolo 60e za 2 mies wiec nie tak zle

a ja sie zurku po pracy najadlam ( mala porcje ale pozno juz bylo) i czuje sie tak napchana
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 03:20   #1481
agusiownik
Zakorzenienie

ja właśnie wyszłam z łazienki prysznic brałam, w tym tygodniu pracuję 5 dni, więc wypłata będzie spoko
irenkaaa źle Ci napisałam nie mamy piętrowego mieszkania, ale mieszkamy tak jakby w bloku

agusiownik jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-26, 07:31   #1482
2018070520180950
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ayo22 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez malaczarna885 Pokaż wiadomość
Mam tak samo. Wole papierowa ksiazke Moze dlatego zołzy do tej pory nie przeczytalam
tez wole papierowe ale tu sobie nie kupie po polsku

wiec ebooki po pl mam na telefonie i czytam
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 09:43   #1483
irenkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiownik Pokaż wiadomość
ja właśnie wyszłam z łazienki prysznic brałam, w tym tygodniu pracuję 5 dni, więc wypłata będzie spoko
irenkaaa źle Ci napisałam nie mamy piętrowego mieszkania, ale mieszkamy tak jakby w bloku
czyli jednak jeden poziom
jak tam swieta
o super ze pracy wiecej

Cytat:
Napisane przez Kachaaa Pokaż wiadomość

a czasem oczka Cie nie bola od czytania na tak malym ekranie? ( heh i kto to mowi ... )

ja sie zaraz zmywam do sklepow jednak
musze kupic pare rzeczy a pozniej to jakos mi ochota przejdzie z ta pogoda dzisiejsza

Edytowane przez irenkaaa
Czas edycji: 2011-04-26 o 09:58
Stary 2011-04-26, 10:21   #1484
oli_19
Zakorzenienie

Witajcie, ja już po śniadanku, myślę co by tu dziś porobić
Stary 2011-04-26, 11:52   #1485
myszka1706
Zakorzenienie

GG do myszka1706

również czytałam Kwiat pustyni i jak pozostałe polecam
ale rewelacyjna jest książka "Jeździec miedziany" i drugi tom "Tatiana i Aleksander".
polecam... nawet mój tż ją czytał - choć od książek to on stroni :P
myszka1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 12:56   #1486
agusiownik
Zakorzenienie

irenkaaa w niedzielę zjedliśmy śniadanko, pojechaliśmy na wycieczkę, później jak wróciliśmy obejrzeliśmy 3 filmy, obżarliśmy się ale fajnie było

agusiownik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 14:05   #1487
oli_19
Zakorzenienie

Zadzwonili do mnie z pewnej szkoły wyższej i zaprosili na rozmowę kwalifikacyjna ale...ja wtedy pracuję a, że sama się zgłosiłam zastąpić koleżankę,która bierze urlop to nawet nie dam rady się zwolnić więc...odmówiłam
Stary 2011-04-26, 14:49   #1488
foltynka
Zakorzenienie

GG do foltynka

- 32 zł duże MERCI dla rodziców na 31 rocznice ślubu

ale jeszcze do spożywczego sie wybieram

ciało w przebudowie... było 66 kg... jest 57 kg... będzie 52 kg ?

kocham kawę
hybrydy moja nowa pasja

Być może ten, którego kocham
Jest moich marzeń wiernym cieniem
I jeśli o mnie śni po nocach,
jest moim życiem i spełnieniem
( 26.07.2008 forever )
foltynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 14:59   #1489
Kasiulka22
Zakorzenienie

Hello

Lissome nie miałam żadnego doświadczenia w pieczeniu chlebków przed zakupem maszyny, ale robi się super. Wyhodowałam nawet swój zakwas i chleb też mi wyszedł (póki co zakwas wywaliłam bo mi się go pilnować nie chciało ) jak będę chciała to wyhoduję następny
Ogromnie polecam taką maszynę

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-26, 15:13   #1490
Ayo22
after hours

Cytat:
Zadzwonili do mnie z pewnej szkoły wyższej i zaprosili na rozmowę kwalifikacyjna ale...ja wtedy pracuję a, że sama się zgłosiłam zastąpić koleżankę,która bierze urlop to nawet nie dam rady się zwolnić więc...odmówiłam
nie mogłaś poprosić o inny termin? :/
Stary 2011-04-26, 15:30   #1491
foltynka
Zakorzenienie

GG do foltynka

no właśnie oli, mogłas zapytać o inny termin

-23 zł w spowyczaku (2 wafelki, 2 jogurt, hellena wiśniowa, miska srebrna, popielniczka, 3 x popcorn do mikrofali )

kocham kawę
hybrydy moja nowa pasja

( 26.07.2008 forever )
Stary 2011-04-26, 15:43   #1492
oli_19
Zakorzenienie

Oczywiście, że poprosiłam, ale Pani powiedziała, że zadzwonią i się umówią jeśli teraz nikogo nie wybiorą, a znając życie to pewnie dostali ponad setkę cv...
Stary 2011-04-26, 16:49   #1493
irenkaaa
Zakorzenienie

film obejrzelismy ( megamind ) i usypiam
zrobilam szybko obiad , zjem i sie chyba poloze

czy ja cos wspomnialam o wydatkach dzis?
plecak na laptopa ( fajne wymiary + sporo miejsca i kieszeni wiec wejdzie i aparat i jakies ciuchy na bagaz podreczny jak bede latac bo glownie po to kupilam ) 49e
3 farby w cenie 2 - 16e
chleb,zelki,jogurty,szynk a ,chorizzo -12 e
kapcie dla tz-a przecenione z 43e na 22e (wolalam lepsze a na dluzej niz w innym sklepie placic 12e i kiepskie byly

ah i suchy szampon na wyjazd -1,92e

pospalismy chyba z 2 godz
gardlo mnie ciagle boli od paru dni ale niby coraz mniej tylko najgorzej po przebudzeniu

Edytowane przez irenkaaa
Czas edycji: 2011-04-26 o 19:41
Stary 2011-04-26, 18:19   #1494
lissome
Rozeznanie

irenkaa u nas jest podobnie. Gazem grzejemy i kaloryfery i wodę. Żarówki mamy energooszczędne, z tym że w kuchni i w salonie mamy po kilkanaście takich małych halogenowych w suficie (ale też energooszczędne ). I ja z pralki na nowym domu też nie jestem zadowolona, bo długo pierze. Jest dobra jakościowo (Zanussi), ma dużo programów, ale większość programów na temp. powyżej 60 stopni i nie ma żadnego szybkiego programu, tak żeby można było w 1 h coś wyprać wszystko się pierze chyba z 2 h, albo i dłużej i do tego jest mała pojemnościowo (chyba 4-5 kg).
Fajnie, że masz bloga kulinarnego, bo je uwielbiam i codziennie jakieś przeglądam. Mam nadzieję, że będziesz pomału zamieszczać więcej przepisów

Kasiulka
dzięki namówiłaś mnie

Cytat:
Napisane przez Kachaaa Pokaż wiadomość

ja czasami zamawiam polskie książki w merlin.pl, bo wysyłają do IE. Płaci się trochę za przesyłkę, ale często mają super promocje i wtedy się wyrównują koszty
Stary 2011-04-26, 18:31   #1495
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez foltynka Pokaż wiadomość
Kasiulka - ogólnie myslałam o wyjezdzie nad morze, ale skoro tak ciepło w kwietniu, to pewnie w lipcu bedzie juz koniec ciepła, a my mamy w sierpniu urlop. A dostalismy zaproszenie na lipca do Niemiec, do tej laski... i TZ by chcial tam pojechac, wiec nie wiem, moze w urlopie tam pojedziemy, ale poki co nie gadam z nia
Folti nie strasz!!
ja mam urlop na przelomie lipca-sierpnia

Cytat:

czytalam uwielbiam
jakies 10 lat temu
po niej polecam corke nomadow
przelamac tabu i list do matki

to tej samej autorki.

poza tym z tematyki polecam:
- niewierna
-perska księżniczka
- mlodsza siostra
moglabym tak dalej

Cytat:
właśnie przeglądnęłam sobie tę książkę i zauważyłam, że są w niej też zdjęcia z filmu właśnie a wcześniej tych zdjęć nie widziałam, tak jakoś w samym środku książki są
a z ktorego roku masz ksiazke?
bo film jest dosc swiezy.
jak ja czytalam kwiat to w srodku tez byly zdjecia. autantyki.
ja czytalam w niebieskiej okladce sztywnej.
pamietam jak dzis.
od niej zaczela sie moja milosc do tej temtyki

laskiii...ale mialam dzien...nawet na neta ani razu w pracy nie weszlam co mi sie zdarza bardzo rzadko :/

jak mi ktoras nie ocenila watku to moze moge prosic o 5 * ?

Edytowane przez crescent
Czas edycji: 2011-04-26 o 18:33
crescent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 18:32   #1496
Kasiulka22
Zakorzenienie

Odnośnie chlebka to napiszę jeszcze, że ponoć wczoraj (brat mi mówił) jego kolega wpinkalał mój chlebek i bardzo mu posmakował i sam myśli nad taką maszyną

Oli

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 18:48   #1497
foltynka
Zakorzenienie

GG do foltynka

Cres ja mam urlop od 2 do 15 sierpnia wiec masakra

jeszcze bylam w sklepie i -8,90 (2 picia 2 litry dla TZ i pomidory)
i za AVON mama 68 zł jestem troche zła, bo ta koleżanka miała duże rabaty pomad 20 % a teraz chyba po normalnej cenie katalogowej a nastawilam sie na rabat

kocham kawę
hybrydy moja nowa pasja

( 26.07.2008 forever )

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-26, 18:51   #1498
lissome
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość

a z ktorego roku masz ksiazke?
bo film jest dosc swiezy.
jak ja czytalam kwiat to w srodku tez byly zdjecia. autantyki.
ja czytalam w niebieskiej okladce sztywnej.
pamietam jak dzis.
od niej zaczela sie moja milosc do tej temtyki

jak mi ktoras nie ocenila watku to moze moge prosic o 5 * ?
wow, to Ty obeznana jesteś w tematyce. To jest moja pierwsza książka z tego kręgu, ale na pewno nie poprzestanę na niej
Ja mam wydanie z zeszłego roku (ciemna okładka) i na okładce pisze drobnym druczkiem, że zdjęcia pochodzą z filmu
Stary 2011-04-26, 19:01   #1499
malaczarna885
Wtajemniczenie

-40,00 - bluzka
-8,50 - lakiery do paznokci i odżywka do włosów
-3,50 - majtki
-5,00 - zupka chińska i chrupki
Stary 2011-04-26, 19:01   #1500
Ayo22
after hours

Cytat:
Oczywiście, że poprosiłam, ale Pani powiedziała, że zadzwonią i się umówią jeśli teraz nikogo nie wybiorą, a znając życie to pewnie dostali ponad setkę cv...

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości