Oleje i olejki do włosów - część III - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-25, 18:46   #1471
Dink
Rozeznanie

Dot.: Oleje i olejki do włosów - część III

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
ja używałam, nakładalam go na tak dlugo, jak długo mogłam
I jakieś niepożądane efekty przy dłuższym trzymaniu?
Dink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 19:37   #1472
olka1232
Rozeznanie

A ja mam inne pytanie: zazwyczaj po olejach nie jestem w stanie domyć włosów :O Nie wiem z czego to wynika, próbowałam różnych olejów (jojoba, rycyna, oliwa z oliwek, z pestek dyni, lniany) i różnych szamponów, praktycznie zawsze jednak kończę z "nieświeżymi" włosami. O co może chodzić ?

olka1232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 19:43   #1473
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olka1232 Pokaż wiadomość
A ja mam inne pytanie: zazwyczaj po olejach nie jestem w stanie domyć włosów :O Nie wiem z czego to wynika, próbowałam różnych olejów (jojoba, rycyna, oliwa z oliwek, z pestek dyni, lniany) i różnych szamponów, praktycznie zawsze jednak kończę z "nieświeżymi" włosami. O co może chodzić ?
Może nakładasz za dużo? Ja nigdy nie mam z tym problemów, tylko jak pierwszy raz nakładałam kokosa to właśnie przesadziłam i nie mogłam domyć włosów.

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 19:58   #1474
_Sarenka_
Zadomowienie

Cytat:
a myjesz dwukrotnie?
_Sarenka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 20:21   #1475
meflina
Zadomowienie

Cytat:
może umyj raz jeszcze , albo po prostu myj dłużej , dokładniej

'Być kobietą to strasznie trudne zajęcie,
bo polega głównie na zadawaniu się z mężczyznami'
~J. Conrad
meflina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 20:34   #1476
photoholic
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez meflina Pokaż wiadomość
uhm , ja również, domownicy ze mną nie wytrzymują
Cytat:
Napisane przez _Sarenka_ Pokaż wiadomość
ja już od dawna słysze, że mam nie po kolei w głowie z tymi włosami
Cytat:
ooo mam to samo patrzę co mają ciekawego i po ile, czasem, gdy nikt nie widzi, robię fotkę
czy to się kwalifikuje do leczenia?
Mi mówią, że mi włosy wypadną, po co ja to wszystko kładę, robią duże oczy O.O, pukają się w głowę albo pytają co jeszcze wymyślę żeby na te włosy nałożyć. A najlepsze sa porozumiewawcze spojrzenia między sobą. Zapewne chca mnie wysłać na leczenie. Szkoda, że nie wiedzą, że nie jestem jedyna z takimi "cudami" i, że to raczej nie jest jakiś odchył. Raczej
photoholic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 21:02   #1477
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Umyj szamponem na sucho 1 raz, splłucz i umyj normalnie 2 raz. Nawet nafta i rycyna schodzą bezproblemowo
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-25, 21:19   #1478
_Sarenka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
Umyj szamponem na sucho 1 raz, splłucz i umyj normalnie 2 raz. Nawet nafta i rycyna schodzą bezproblemowo
na sucho??
_Sarenka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 22:29   #1479
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
hej,
mam do Was pytanko, oleje po użyciu na włosach spłukujecie szamponem? i jeszcze jedno nakładacie na włosy tylko i wyłacznie czy na głowę też?

aha i jeszcze próbowałam tu coś przeczytac ostatnio, ale wszystko mi się poplątało, więc krok po kroku jak się przygotować do nakładania oleju:
1. umyć włosy szamponem (bez silikonów czy to nie ma znaczenia)?
2. nałożyć olej
3. zmyć szamponem/odżywką? (silikonową czy bez)
poradźcie bo ja zielona w tym temacie?
ja nakładam na suche włosy na całą noc.
Zmywam szamponem z joanna naturia. i kładę na 20 minut maseczke z bingo
Cytat:
Napisane przez kasieni887 Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1316819811

prosze tu gazetka hehe dokladnie olej z ryzu a nie ryzowy:P chociaz nie wiem czy nazewnictwo ma jakies znaczein
ajj kusi kusi;d moze kupie tanio nawet
Cytat:
Napisane przez _Sarenka_ Pokaż wiadomość
ja już od dawna słysze, że mam nie po kolei w głowie z tymi włosami
Moja mama na początku stwierdziła ze wymyślam i jak wzięłam jeden ręcznik do oleji (?) to zaraz mi go zabierała do lazienki ale w końcu pojęła ze on już jest do tego celu i wole plamić jeden niż inne i się smieje ze Babcia też miała takie zapędy olejowe
Stary 2011-09-26, 06:52   #1480
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez photoholic Pokaż wiadomość
Mi mówią, że mi włosy wypadną, po co ja to wszystko kładę, robią duże oczy O.O, pukają się w głowę albo pytają co jeszcze wymyślę żeby na te włosy nałożyć. A najlepsze sa porozumiewawcze spojrzenia między sobą. Zapewne chca mnie wysłać na leczenie. Szkoda, że nie wiedzą, że nie jestem jedyna z takimi "cudami" i, że to raczej nie jest jakiś odchył. Raczej
Zaproś ich na ten wątek, zobaczą inne opętane

Moi na szczęście nie zwracają już uwagi, nawet nic nie mówią na zajętą całą górną półkę w lodówce z moimi półproduktami do twarzy

Nawet TŻ-towi nie przeszkadza, jak olejuję na noc i mam tłuste, cieszy się, bo widzi że przez to włosy są w lepszej kondycji i że ja się cieszę z takiego maziania olejami

Dziś spędziłam noc z orzechem włoskim
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 07:12   #1481
syla929
Rozeznanie

Ja również spędziłam noc z olejem włoskim zaraz idę myć włosy.

1,02 - 56cm
12.03 - 58,5cm
12.04 - 60cm
12.06 - 62cm
Cel: hmmm, 65 a może 70cm?
syla929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 08:41   #1482
justusia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blond_i Pokaż wiadomość
dokładnie przepis możesz znaleźć na internecie. Ja robiłam tak, że dwa średnie korzenie obrałam, pokroiłam, zalałam gorącym (ale nie wrzącym) olejem słonecznikowym (podobno można innymi, w zależności od tego który ci najbardziej służy), zrobiłam to w małym słoiczku po musztardzie i na 2 tyg w ciemne miejsce, od czasu do czasu trzeba mieszać, po tym czasie się odcedza i stosuje, ja się w nim zakochałam
A bo wyczytałam że są chyba jakieś dwa łopiany większy i jakiś tam jeszcze.. boje się żeby nie wyczarować przez przypadek jakiegoś cuda i żeby mi włosy nie wypadły :p
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 09:24   #1483
(:Iza:)
Wtajemniczenie

ja też po nocy z olejkiem tym razem jojoba ;p wlaśnie mi włosy schną i czekam na efekty, ale na pasmach które juz troche przeschły to widać ze włosy bardzo miękkie i nawilżone
(:Iza:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 09:55   #1484
kasieni887
Wtajemniczenie

ja niestety wczoraj nie zdazylam wieczorem naolejowac wlosow ale zaraz nadrabiam - nad kubkiem czerwonej herbatki podgrzewam rycynke

w zwiazku z tym ze posiadam tylko oleje z omega 3 i 6 zamiarzam kupic jakies z omega 9 alby porownac tylko zastanawiam sie jeszcze jakie

kasieni887 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 13:06   #1485
rinoa_woman
Wtajemniczenie

GG do rinoa_woman

jestem po pierwszym w życiu olejowaniu i chciałam się podzielić wrażeniami otóż moje włosy są dłuuuuuuuuuugie, grube i gęste, ogólnie bardzo o nie dbam tym bardziej że je farbuję, używam szamponu i odżywki bo bez niej nie rozczesałabym włosów, raz po raz używam maski do włosów, obecnie tej z herbal esensses nawilżającej, jest super, poza tym po myciu nakładam odżywkę w spreju i dwa rodzaje jedwabiu. Olej jaki używałam to kokosowy z mazideł, nałożyłam go na mokre umyte i odżywione włosy, na całą noc, rano zmyłam raz szamponem, starczyło. I teraz moje wrażenia z racji że i tak dużo specyfików nakładam na włosy to nie zauważyłam diametralnej różnicy ale coś tam zauważyłam, między innymi to że włosy bez problemu się rozczesały i są takie jakby lżejsze takie lejące się jak wodospad, co do lśnienia to owszem są błyszczące ale ogólnie mam błyszczące więc prawie jak bez różnicy. Ogólnie jestem zadowolona i mam nadzieję że kolejne olejowania dadzą bardziej widzialny efekt a teraz moje pytanie, chciałabym jako następny olej kupić sobie ten z orzechów macadamia, jak go oceniacie i co możecie o nim powiedzieć?
rinoa_woman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 13:18   #1486
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rinoa_woman Pokaż wiadomość
jestem po pierwszym w życiu olejowaniu i chciałam się podzielić wrażeniami otóż moje włosy są dłuuuuuuuuuugie, grube i gęste, ogólnie bardzo o nie dbam tym bardziej że je farbuję, używam szamponu i odżywki bo bez niej nie rozczesałabym włosów, raz po raz używam maski do włosów, obecnie tej z herbal esensses nawilżającej, jest super, poza tym po myciu nakładam odżywkę w spreju i dwa rodzaje jedwabiu. Olej jaki używałam to kokosowy z mazideł, nałożyłam go na mokre umyte i odżywione włosy, na całą noc, rano zmyłam raz szamponem, starczyło. I teraz moje wrażenia z racji że i tak dużo specyfików nakładam na włosy to nie zauważyłam diametralnej różnicy ale coś tam zauważyłam, między innymi to że włosy bez problemu się rozczesały i są takie jakby lżejsze takie lejące się jak wodospad, co do lśnienia to owszem są błyszczące ale ogólnie mam błyszczące więc prawie jak bez różnicy. Ogólnie jestem zadowolona i mam nadzieję że kolejne olejowania dadzą bardziej widzialny efekt a teraz moje pytanie, chciałabym jako następny olej kupić sobie ten z orzechów macadamia, jak go oceniacie i co możecie o nim powiedzieć?
Chwalę sobie macadamię Polecam nierafinowaną, pięknie pachnie orzeszkami. Włosy po niej są ładnie nawilżone, miękkie i błyszczą.
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 15:46   #1487
monak89
Raczkowanie

Hej dziewczyny podczytywałam was wczoraj chyba ze 40 stron, pół dnia mi zajęlo, ale stwierdziłam, że musze w końcu zabrać się za te moje kłaki....
problem : włosy mi się kruszą. jakby to była wstążeczka napisałabym, że się siepią, nie wiem czy o włosach można tak samo powiedziec bez względu na częstotliwość podcinania, a zawsze to robię co 3 miesiace, ale jak robiłam to co 1 miesiac to też. aktualnie mam najdłuższe za zapięcie stanika, wokół twarzy do ramion.... ale i tak są postrzępione. (i nie jest to wina złego cięcia.)

stwierdziłam ze oleje to coś dla mnie

kiedyś używałam olejku himalaya herbals (tak, wiem ze to w sumie badziew, ale wtedy nie wiedziałam i używałam, byłam całkiem zadowolona.)
oraz kokosa - którego ja osobiście nie cierpię i nie polecam do włosów takich jak ja (wysoka porowatość) bo to co miałam po nim na głowie to jakiś koszmar.

okazało się, że oliwka Hipp którą mam w łazience też się nadaje, więc spróbuję

zachęcona po wczorajszej lekturze kupiłam olej z pestek winogron z biedronki (12 zł za litr ! toż to wspaniała oferta )
oraz olej ze slodkich migdałów - dorwałam w zielarskim u mnie na osiedlu firmy etja - używała któraś może taką firmę ? (bo powiem że w miarę przystępna cena - 9.50 za 50 ml, w sumie na BU było podobnie a za przesyłkę nie płace i nie czekam)
były jeszcze z awokado, jojoba i kiełków pszenicy, oraz arganowy (ten to dopiero kosztuje....) też planuję nabyć, ale nie miałam już gotówki przy sobie (postaram się używać z każdej grupy w zależności od nasycenia kwasami, może będzie jakaś róznica.)

drugie pytanko - widziałam ze część z was używa szampon bez SLS (BD) a niektóre nawet odżywką myją, ale aktualnie nie chcę za bardzo kombinować, czy te dziewczyny które stosują normalny szampon są mi w stanie powiedzieć, czy to rzeczywiście wpływa jakoś na stosowanie oleju ? (ja mam teraz pollena trzy zioła).

kończę mój przydługi wywód i pozdrawiam !

Edytowane przez monak89
Czas edycji: 2011-09-26 o 15:54
monak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 16:01   #1488
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monak89 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny podczytywałam was wczoraj chyba ze 40 stron, pół dnia mi zajęlo, ale stwierdziłam, że musze w końcu zabrać się za te moje kłaki....
problem : włosy mi się kruszą. jakby to była wstążeczka napisałabym, że się siepią, nie wiem czy o włosach można tak samo powiedziec bez względu na częstotliwość podcinania, a zawsze to robię co 3 miesiace, ale jak robiłam to co 1 miesiac to też. aktualnie mam najdłuższe za zapięcie stanika, wokół twarzy do ramion.... ale i tak są postrzępione. (i nie jest to wina złego cięcia.)

stwierdziłam ze oleje to coś dla mnie

kiedyś używałam olejku himalaya herbals (tak, wiem ze to w sumie badziew, ale wtedy nie wiedziałam i używałam, byłam całkiem zadowolona.)
oraz kokosa - którego ja osobiście nie cierpię i nie polecam do włosów takich jak ja (wysoka porowatość) bo to co miałam po nim na głowie to jakiś koszmar.

okazało się, że oliwka Hipp którą mam w łazience też się nadaje, więc spróbuję

zachęcona po wczorajszej lekturze kupiłam olej z pestek winogron z biedronki (12 zł za litr ! toż to wspaniała oferta )
oraz olej ze slodkich migdałów - dorwałam w zielarskim u mnie na osiedlu firmy etja - używała któraś może taką firmę ? (bo powiem że w miarę przystępna cena - 9.50 za 50 ml, w sumie na BU było podobnie a za przesyłkę nie płace i nie czekam)
były jeszcze z awokado, jojoba i kiełków pszenicy, oraz arganowy (ten to dopiero kosztuje....) też planuję nabyć, ale nie miałam już gotówki przy sobie (postaram się używać z każdej grupy w zależności od nasycenia kwasami, może będzie jakaś róznica.)

drugie pytanko - widziałam ze część z was używa szampon bez SLS (BD) a niektóre nawet odżywką myją, ale aktualnie nie chcę za bardzo kombinować, czy te dziewczyny które stosują normalny szampon są mi w stanie powiedzieć, czy to rzeczywiście wpływa jakoś na stosowanie oleju ? (ja mam teraz pollena trzy zioła).

kończę mój przydługi wywód i pozdrawiam !
hmm, powiem Ci, że jak nie potrafiłam do końca zmyć oleju odżywką to stosowałam szampon z sls (joanna z pokrzywą)...
różnica była taka, że po myciu odżywką (teraz umiem ) włosy były gładkie, takie "zbite", a po szamponie mi się strasznie puszyły
może to jest akurat osobniczo zależne, ale dopiero po zmywaniu olejów odżywką zauważyłam efekty ich stosowania

a co do oleju ze słodkich migdałów to na doz jest 100ml za 10zł, chyba większość go używa (używała) firma profarm

Edytowane przez anoska
Czas edycji: 2011-09-26 o 16:03
anoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 17:16   #1489
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Właśnie zamówiłam Sesę oby paczuszka przyszła jak najszybciej
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-26, 17:37   #1490
syla929
Rozeznanie

Nałożyłam już na noc amlę gold. Zostało ok.50ml tego smrodka.. Planuję do początku października zużyć ją. Bo stoi prawie pół roku, ale ten zapach mnie wykańcza.

1,02 - 56cm
12.03 - 58,5cm
12.04 - 60cm
12.06 - 62cm
Cel: hmmm, 65 a może 70cm?
syla929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 17:40   #1491
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dink Pokaż wiadomość
I jakieś niepożądane efekty przy dłuższym trzymaniu?
nie odnotowałam

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 19:24   #1492
Ania09121983
Zadomowienie

pomyslałam dzis ze na noc wyprobuje jakas nowa miksture, napewno oliwa z oliwek i... mam ochote wykorzystac t miod bo mam go troche w kuchni.
oliwa+miod poł na pół na cała noc. myslicie ze to dobry pomysł? pytam bo moze kytoras z was tak robi, nie chce sie obudzic ze skorupa na głowie

"Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było".
Ania09121983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 19:24   #1493
Kakcia
Raczkowanie

SoBitterSoSweet, a czy mogę wiedzieć skąd zamawiałaś Sesę? Ja właśnie z 4 dni temu zamówiłam na allegro, paczuszka ma przyjść z Indii i szczerze mówiąc mam troszkę stracha, bo kiedyś paczka co prawda z Chin i z innym produktem szła do mnie z 2 miechy Już sie nie mogę doczekać olejowania Troszke zaniedbałam się w tej kwestii, bo miałam około 4-5 miesięczna przerwę w olejach i zaczęłam znów miesiąc temu od rycyny i oliwy z oliwek
Kakcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 19:35   #1494
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kakcia Pokaż wiadomość
SoBitterSoSweet, a czy mogę wiedzieć skąd zamawiałaś Sesę? Ja właśnie z 4 dni temu zamówiłam na allegro, paczuszka ma przyjść z Indii i szczerze mówiąc mam troszkę stracha, bo kiedyś paczka co prawda z Chin i z innym produktem szła do mnie z 2 miechy Już sie nie mogę doczekać olejowania Troszke zaniedbałam się w tej kwestii, bo miałam około 4-5 miesięczna przerwę w olejach i zaczęłam znów miesiąc temu od rycyny i oliwy z oliwek
Zamówiłam od Bombay_bazaar, oni mają też sklep internetowy, niektóre Wizażanki zamawiają u nich więc myślę że są pewni, a poza tym cena i tak dobra. Dla 2 zł oszczędności wolałam nie ryzykować wysyłki z Indii.
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 19:41   #1495
Kakcia
Raczkowanie

No to jeszcze sobie pewnie poczekam Teoretycznie przesyłka ma iść od 5 do 14 dni od wysyłki, ale nastawiam się raczej na te 14 Cóż do tego czasu będę stosować rycyne i oliwe z oliwek I mam takie pytanko, muszę wykończyć odżywkę Alterry "Morela i Pszenica", bo kompletnie mi nie leży (w przeciwieństwie do maski Alterry), czy nie zaszkodzi gdy dam ją na cała noc wraz z olejem? Chodzi mi o to, że rycynę ciężko się nakłada solo a z odżywką ok, wolałabym pozostawić na całą noc i czy moge to uczynić z tą odżywką?

Edytowane przez Kakcia
Czas edycji: 2011-09-26 o 19:58
Kakcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 19:55   #1496
monak89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
różnica była taka, że po myciu odżywką (teraz umiem ) włosy były gładkie, takie "zbite", a po szamponie mi się strasznie puszyły
a to będę musiała po prostu spróbować tej odżywki. jestem raczej kręconowłosa, ale jakoś tak.... nie po drodze mi z tym sposobem pielęgnacji, może teraz mi to na dobre wyjdzie.

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
a co do oleju ze słodkich migdałów to na doz jest 100ml za 10zł, chyba większość go używa (używała) firma profarm
no masz, przepłaciłam. ale fajne jest tam, że są różne do wyboru i w miarę na miejscu i nie muszę czekać.
monak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 20:27   #1497
olka1232
Rozeznanie

Dziękuję za odpowiedzi Tak, myłam włosy dość długo, 2, czasem nawet 3 razy a i tak pozostawały tłuste. Spróbuję nałożyć mniej oleju, a jeśli to nie poskutkuje to spróbuję z myciem na sucho

olka1232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 20:52   #1498
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
ja też zaraziłam olejowaniem mamę i siostrę mama załapała kokosa, a kuzynka woli hindusy
co najlepsze, mama widzi i chwali efekty
TŻci też się jakoś nie buntują

miałam ryżowy i kiepski był dla mnie, ale wiadomo, każdy lubi coś innego

moja tak samo twierdzi że to zbawianie i że nigdy takich włosów nie miała :P

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 21:03   #1499
(:Iza:)
Wtajemniczenie

a ja siedzę z olejkiem z orzechów włoskich wali jak orzechówka
a po jojobie miałam suuuper włosy a na skalp swieżo wyciskany sok z aloesu ( podkradłam babci ;p )
(:Iza:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 21:03   #1500
Ania09121983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ania09121983 Pokaż wiadomość
pomyslałam dzis ze na noc wyprobuje jakas nowa miksture, napewno oliwa z oliwek i... mam ochote wykorzystac t miod bo mam go troche w kuchni.
oliwa+miod poł na pół na cała noc. myslicie ze to dobry pomysł? pytam bo moze kytoras z was tak robi, nie chce sie obudzic ze skorupa na głowie

"Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było".
Ania09121983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości