![]() |
#1471 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
Cytat:
Moja wizyta już w Czwartek i pewnie też otrzymam tak fachową odp odnośnie porodu ![]() Byłam umówina na odrost na przyszłą Środę, ale zaczełam marudzić fryzjerce ze boje sie ze ur do tego czasu, więc jakimś dziwnym trafem wcisneła mnie na Piątek na 13.30 - można? można ![]() A w Sobote party cioteczki ---> 60tka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1472 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jak mam miękkie pomidory to miksuję je w blenderze i gotuję zupkę ![]() Ja mam specjalny trymer do golenia tam.... i ma takie małe końcówki, które TZ wykorzystuje do swojego nosa i innych miejsc ![]() Słyszałam, że taka wypięta pozycja to do porodu nawet wygodna, ale faktycznie, niebezpieczna dla personelu. Choc ja sobie wyobrażam, że oni sobie takie platikowe osłonki na twarz wtedy zakładają, jak czasmi np. mają ci co spawają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1473 |
Zadomowienie
|
ja to bym mogła bokiem, na plecach, ale na kolanach z wypiętym mecenasem oj jakoś nie
![]() jednej kumpeli to kazali robić przysiady z gołą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ania współczuje Ci , ale powiem ci ze u nas jest tak samo z tym mlekiem modyfikowanym ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1475 |
Zakorzenienie
|
Sozaa
To Ci wychodzi taka zupa krem ![]() ![]() Masz jakiś konkretny przepis, bo mam tyle pomidorów, że już patrzeć na nie nie mogę... |
![]() ![]() |
![]() |
#1476 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja nie mowie, ze czegos nie zrobie czy bym nie mogla, bo jesli bede miec krzyzowe to ja sie na rzesach naucze chodzic jak bedzie taka potrzeba!!!
wlasnie gadam z kolezanką , robila 2 testy beda mieli dzidzie , roczek ich cora w sierpniu miala. Wszystko ladnie tylko jej tz tez nie ma zadnej pracy , ona ma za najnizsza , musieli tez z mieszkania zrezygnowac i do jej rodzicow pietro nizej sie przeprowadzic....jak sie decydowali na dziecko wszystko bylo super, mieli wlasna firme i tak dalej....ehhh Mowi ze jest troche w szoku bo absolutnie nie bylo to planowane no ale coz ![]()
![]() |
#1477 |
Wtajemniczenie
|
Bahamadia, ale się uśmiałam z tego pierdnięcia w personel
![]() Dziewczyny, ja też martwię się niby mało istotnymi rzeczami jak wjazd na porodówkę z tłustymi włosami, zarośniętym boberkiem i nogami, a i muszę jeszcze wyrobić się na uzupełnienie rzęs przed porodem ![]() I właśnie popatrzyłam na swoje pazurki u stóp... Są w opłakanym stanie, bo jakoś zmusić się ostatnio nie mogłam do zmycia resztek lakieru i pomalowania ich - wysiłek maksymalny jak dla mnie - ale dzisiaj na bank się tym zajmę ![]() Do szpitala mam zakupioną paczkę Pampers 43sztk. Jak zabraknie - tż dokupi ![]() Do higieny intymnej po porodzie nie mam kupionego kosmetyku. Ale myslę nad jeleniem. |
![]() ![]() |
![]() |
#1478 |
Zakorzenienie
|
ja poprosze jakies blenderowe czy mixowe przepisy bo ja w blenderze to czasami malej robilam zupki, wtedy z rodzicami mieszkalismy to korzystalam z mamy blendera ale tak to jakos nigdy, a jak juz mam to niech sobie nie stoi bezczynnie nie?
![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- a ja do kosmetyczki, fryzjera i na zakupy udam sie po porodzie ![]() pojde mordke oczyscic, pazurki to sobie sama zrobie, rzes sztucznych nie lubie, ale fryzjer , farba obowiazkowo.
![]() |
#1479 |
Wtajemniczenie
|
Aniu współczuję przeżyć w szpitalu..
Ja to widzę, że wszędzie chyba wymuszają karmienie piersią... Moja ciocia położna, jak usłyszała, że nie chcę przez pół roku karmić piersią, ale krócej, to na drugi dzień przyniosła mi stos ulotek o karmieniu naturalnym...Z moją mamą stwierdziły, że już wyrodna matka jestem, bo dla dziecka najważniejsze żebym cycem karmiła...Oczywiście nie powiedziały mi tego wprost, ale kontekst załapałam.. ![]() A ja po porodzie zobaczę jak to będzie i już... A na Liliankę można patrzeć i patrzeć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1480 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny zapomniałam sie pochwalić jak szłam do szpitala ważyłam 81 kg w ciągu 4 dni waga spadła mi do 70 kg dzisiaj się ważyłam wczoraj jeszcze miałam 72
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1481 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1482 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Darusiaaaa;30021244]ja poprosze jakies blenderowe czy mixowe przepisy bo ja w blenderze to czasami malej robilam zupki, wtedy z rodzicami mieszkalismy to korzystalam z mamy blendera ale tak to jakos nigdy, a jak juz mam to niech sobie nie stoi bezczynnie nie?
![]() Pewno ![]() Tego typu sprzętem zajmuje się mąż, ale jak jest tyle tych pomidorów szkoda aby się zmarnowały, więc poświęce się i zrobię jutro zupę krem z poidorów, niech stracę ![]() Odnośnie fryzjera, też chciłam iść na spokojnie po porodzie, ale boję się, że nie ogarne braku czasu i nie dam rady się gdzieś wybrać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1483 | |
Wtajemniczenie
|
Darusia sytuacji współczuję. My też mieliśmy nie wesołą sytuację po powrocie męża ze zlecenia zza granicy. Niby na umowe, legalnie, a szef mu powiedział, że poprostu pieniędzy nie ma i zaliczki będzie mu wypłacał po 300zł Pf... Ale tż podstępem odzyskał pieniążki i zrezygnował ze współpracy z tym oszustem. Chociaż i tak 800zł w plecy jesteśmy, ale przynajmniej prawie wszystko odzyskaliśmy... Bo już myślałam, że przez rok czasu będzie dawał po małe zaliczki. A przecież z czegoś trzeba żyć.. A wiadomo 200-300zł to sobie w pupę można wsadzić, a nie przeżyć.
---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1484 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zmiksuj je, albo najpierw rozgotuj i zmiksuj, do słoiczków, zagotowac i na zime jak znalazł! Do zupki, sosów itp. Ja uwielbiam później w zimie takie pomidorki otworzyć i sobie z nich zupke zrobić. Do tych słoiczków możesz tez dodać pietruszkę, lub bazylię ![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Wiesz, ja taka nieprzepisowa jestem, żadko kiedy korzystam z przepisów, często improwizuję a blender do takich improwizacji jak najbardziej się nadaje! Wrzuć banany (najlepiej takie już bardzo dojrzałe, wlej mleko, dodaj kakao, garść płatków śniadaniowych i gotowe! wrzucaj to co lubisz i mieszaj!!! Czasmi dodać cukru waniliowego, czasami cynamonu, soku owocowego, syropu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetny pomysł, tak zrobię. Dziękuję za radę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1486 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratuluję szybkiego spadku wagi!!! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1487 |
Zadomowienie
|
dziewczyny jak ja się boję tego jej zabiegu jestem przerażona że ją to będzie boleć przez długi czas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1488 |
Rozeznanie
|
a! i jeszcze jeden sposób na wykorzystanie blendera.
Radze kupić dynię i ją zamrozić, zimą można nia karmić maluszka. Dynię pokroić w platry (wcześniej wydłubać środek) i zapiec w piekarniku (ze skórą) przez 90 minut na 180 C. Po wyłaczeniu piekarnika poczekać aż trochę ostygnie, oderwać skórę, zmiksować mikserem, podzielic na małe porcje i zamrozić. A zimą czy wczesna wiosną można przygotowac dla maluszka tę dynię z ugotowana marchewką i ziemniakami np. |
![]() ![]() |
![]() |
#1489 |
Zakorzenienie
|
ja jesli bede karmic i nop bedziemy do kogos szli to na bank na karmienie bede wychodzila gdzies do innych pomieszczen i brala jakas kolorowa tetre , bede po prostu cycki zakrywac bo mnie takie obnazanie sie krepuje nawet przy karmieniu piersia.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1490 |
Zakorzenienie
|
mi babcia porobila dynki do sloiczkow z jablkiem dla malego, bo im obrodzilo w tym roku jak nigdy
![]() dziewczyny ktoras z was wie moze jak to jest, jak ja jestem zameldowana u rodzicow na Mazurach, moj tz w Niemczech, a dziecko urodzi sie w Szczecinie, to gdzie ja mam je zarejestrowac? Chyba tu gdzie sie urodzi? Bo jak musialabym jechac 500 km z tztem i maluchem to zalamka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1491 |
Zakorzenienie
|
Aniu gratuluje tak szybkiej utraty kilogramow
![]() ![]() Muffinko nie mam pojecia co z rejestracja Filipka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1492 |
Zadomowienie
|
dziewczyny jak to w końcu z tą kawą jest? bo ja od 2 trymestru piję albo ricore albo inkę...a właśnie kumpela mi powiedziała żebym nie przeginała, bo dzidzio małe się urodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1493 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba tak to wygląda, ale nie dam sobie łba sciąć.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale po odbiór PESELu dziecka będziesz musiała podjechać (nie wiem, czy może to zrobić za Ciebie mama, chyba tak). Ja jechałam z aktem urodzenia synka, na jego drugiej stronie przybili mi pieczęć do której wpisali PESEL i adres zameldowania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1495 |
Rozeznanie
|
oby żadna z nas nie urodziła w drodze do szpitala, jak ta pani:
http://wiadomosci.onet.pl/wideo/dobr...klip.html#play |
![]() ![]() |
![]() |
#1496 |
Zadomowienie
|
ja piję codziennie czasami co drugi dzień. piję nescafe z jednej płaskiej łyżeczki z mlekiiem
#1497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja Cię proszę, nie załamuj mnie ![]() Piję od chyba też 2 sem 1 dziennie, czasami zdarzy się i 2 wypić, ale o takiej nowości nie słyszałam... Jak będę karmić cycuchem raczej przerzucę się na Inkę, ale teraz delektuję się normalną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1499 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ludzie w typie dorobkiewiczów może dużo zarabiają, ale słomy w butach mają naprawdę sporo........i to widać! co z tego że ktoś dużo zarabia, skoro nic sobą nie reprezentuje? ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
ten USC od ręki da wam odpisy potrzebne m.in do pracy do macierzyńskiego USC prześle wszystkie dane do urzędu miasta Twojego zameldowania i tam będzie do odbioru PESEL. PESEL będzie Ci potrzebny do wielu rzeczy, ale zwykle jego "wyrobienie" zajmuje ok 1 miesiąca od wizyty w USC. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1500 | ||
Raczkowanie
|
Przede wszystkim Aniu gratuluję ślicznej córeczki, łatwo nie było, ale ona ci chyba już wszystko wynagrodziła
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() sama na siebie zła jestem że tak się daje, bo w sumie z jakiej racji... i to na 99% "społecznie" ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Olusia to już tuż tuż ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:56.