![]() |
#1471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.V
Rozumiem, że konsultantki czasami 'czatują' przy przymierzalniach by np podać mniejszy,/większy rozmiar, inny kolor - bo przecież po co się ubierać potem szukać samemu danej sukienki i znowu rozbierać, przymierzać strata czasu ale żeby wbijać się na chama do przebieralni i oglądać czyjąś gołą dupę bez pozwolenia jest karygodne.
#1472 | ||
Zakorzenienie
|
Ja już wyrobiłam sobie wszystkie możliwe karty żeby w końcu przestali mnie nękać, ale nie zamierzam wydawać kasy na jakąś syfiastą kartę - szczególnie że jej koszt niejednokrotnie przekracza wartość moich zakupów w tym sklepie...
Cytat:
![]() Cytat:
A co do kradzieży... proszę cię. Przecież jest tyle zabezpieczeń w tych sklepach że jej wzrok naprawdę nic dodatkowo nie daje, a jak złodziej jest wprawiony to żadne zabezpieczenia nie pomogą. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1474 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam takie wrażenie, że te ekspedientki mają się "zająć" głównie samotnymi klientkami i spełniać rolę nieobecnych kumpelek ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1475 | |
Zakorzenienie
|
[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3366973 0]ideałem jest dla mnie ekspedientka która powie pierwsza albo odpowie na moje dzieńdobry, zaproponuje pomoc a na "nie dziekuje" da znać że np w razie potzreby mogę ją znaleźc przy kasie / na jakimś stoisku i cześć. Miło, bezproblemowo, sympatycznie, ja czuję się zadbana a pani nie musi skakać koło mnie
![]() niesamowite, spotykam same ideały ![]() i nie zapominam zawsze się uśmiechnąć do ekspedientki, drobny gest a potrafi naprawdę wiele zdziałać - jest naprawdę wiele klientów, którzy sa bardzo niemili, tak jakby sprzedawczyni w sklepie odpowiedzialna byla za globalne ocieplenie, wyższe podatki i brzydka pogodę ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1476 |
Zakorzeniona
|
Wczoraj w TESCO widziałam panią z doczepianymi do pasa platynowymi lokami (klipsy prześwitywały przez jej rzadkie naturalne włosy), z narysowanymi kreską brwiami, w białych szpilkach z czubem, dżinsach z wielkimi sercami przebitymi strzałami na pośladkach, z przodu miały jakieś klejnociki i do tego skórzane coś na górze, ni bluzka ni gorset i bluza z kapturem (podejrzewam, że należąca do napakowanego misia stojącego koło niej). Kapota.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1477 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do namolnych ekspedientek, mój TŻ ostatnio złapał pracę w punkcie sprzedaży i niestety tak trzeba - "w czym pomóc", itp. Pracuje tam od miesiąca, a już miał 4 tajemniczych klientów, którzy właśnie w formularzach mieli zaznaczyć, czy się szczerzy do każdego, proponuje pomoc, na bluzgi klienta reaguje radośnie i czeka na więcej. A różni frustraci do niego przychodzą. I nigdy nie wiadomo, który to wariat, a który udaj na potrzeby kontroli.
![]() |
#1478 |
Zakorzenienie
|
Rozwala mnie jak ktos ubiera sie caly na jednen kolor. Wczoraj widzialam laske w koralowej marynarce i koralowych rurkach. Wiem, ze ten kolor jest teraz modny, no, ale bez przesady
![]()
#1479 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1480 |
Zakorzenienie
|
Co do "i jak tam, pasuje?" w przymierzalni, to ostatnio zaliczyłam przygodę w promodzie: wlazłam beztrosko ze spodniami i koszulką, nie rozglądałam się specjalnie, czy ktoś poza mną coś mierzy. Nagle słyszę: "i jak tam, pasują ciuszki?" No i nie wiem - do mnie? Nie do mnie? Więc odkrzyknęłam:"eee, tak średnio..." Po czym pani odpowiada: "hihi, nawet nie wiem, co pani tam wzięła". Umarłam
![]()
#1481 |
Zakorzenienie
|
Do tych ekspedientek, to z kim nei rozmawiam, każdy jest tego samego zdania - nie lubi, gdy zagadują. A już najbardziej nie lubię, jak w jakimkolwiek sklepie (w drogerii, spożywczym czy innym) ekspedientka ciągle za mną chodzi i mnie obserwuje.
A z kolei najgorszą moją traumą ze sklepów z ciuchami była pewna wizyta w House. Wyjątkowo miałam konkretny cel zakupów - dżinsy, więc gdy ekspedientka mnie zapytała, czego szukam, odpowiedziałam, że spodni dla mnie. No, to ona tak się wczuła, że wyciągnęła z 10 par dżinsów i zacięgnęła mnie do przymierzalni. Niestety mam dość szerokie biodra przy ogólnie drobnej budowie ciała, więc w takich młodzieżowych sklepach żadne spodnie mi nie pasują. Wciągam te pierwsze spodnie. Zaklinowały mi się w połowie ud. A ona zaraz mi włazi do przymierzalni sprawdzić, jak leżą. Przy którejś parze z kolei zaczęła mi wkręcać, że to tak na początku i trzeba je wciągnąć jakoś, a potem sięrozciągną. Powiedziałam, ze wolę, żeby pasowały, to pobiegła po kolejne kilka par. Cała przymierzalnia była pełna dżinsów, a mi było głupio powiedzieć, że jednak rezygnuję, ale w końcu się odważyłam powiedzieć, że jeszcze się przejdę i najwyżej wrócę po któreś. |
![]() ![]() |
![]() |
#1482 |
Zakorzenienie
|
Ja ogólnie lubię rozmowe z ekspedientkami zwłaszcza z tymi w sklepach kosmetycznych.. do momentu kiedy nie traktuje mnie jak idiotke.
Ona nie musi mi mówić co dany kosmetyk robi i jakie ma zadanie ![]() Oglądam kremy przeciwzmaszczkowe czy coś - a ta do mnie 'nie jest Pani za młoda na takie kremy ?' - jakby miała aparat i wiedziała ile mam lat. Jak kupowałam płyn micelarny ze Ziaji Sopot Spa na nim jest napisane 30+ to też 'ALE ON JEST DLA OSOB PO 30'.
#1483 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio widziałam dziewczynę ubraną w: niebieskie rurki, czerwoną bluzkę, karmelową krótką eko-skórkę, do tego pomarańczowe lakierowane koturny, różowa torba i różowy parasol. W tym samym dniu widziałam jeszcze 2 dziewczyny w pomarańczowych lakierownych butach, jadna miała baletki, druga szpilki-to jakiś nowy trend??
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
![]() ![]() |
![]() |
#1484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() btw. gdzie twój blog się schował?
![]() ![]() |
![]() |
#1485 |
Zakorzenienie
|
Ja osobiście nie znoszę wchodzić do butików typu Monnari, bo czuję się od razu jak potencjalny złodziej i w ogóle osoba bezdomna
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1488 |
Zakorzenienie
|
Padłam
![]() ![]() Co do ekspedientek: kupowałam w tamtym roku sukienkę na studniówkę w Yoshe. Na zakupach byłam z siostrą, a pani ekspedientka ciągle kręciła się w okół nas. W końcu siostra zmusiła mnie do zmierzenia jednej sukienki, bo jej się strasznie podobała, a chciała zobaczyć jak w niej wyglądam. Kiecka wg mnie była straszna ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1489 |
Chimay
|
http://conceptshop.pl/offer/2065
http://conceptshop.pl/offer/1556 http://conceptshop.pl/offer/758 http://conceptshop.pl/offer/2055 jednym słowem wtf? ![]()
![]() |
#1490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No, i jest też alternatywa na posiadanie "fajnego ptaszka" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1491 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#1492 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1493 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I w związku z rozwalaczami mam dwie prośby do Was: 1) Zainwestujcie w cielistą bieliznę 2) Noście buty w dobrym rozmiarze. Ad. 1. Fajnie ubrana dziewczyna, jakaś ładna ozdoba we włosach i ciekawe, luźne spodnie, takie trochę workowate, białe w błękitne prążki, chyba lniane czy coś w tym stylu. Ciekawie wyglądała w każdym razie. W końcu ją minęłam, obejrzałam się za nią ( ![]() ![]() Ad. 2. Kobieta w sandałach na obcasie i platformie. Nie dość, że była w rajstopach czy podkolanówkach (cienkie, cieliste, szaro-brudne), to jeszcze wszystkie palce wystawały jej na dobre 1,5 cm, tak, że szurała nimi po chodniku. BŁEEEE ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1494 |
Konto usunięte
|
rozwaliła mnie autorka pewnego bloga, reklamująca się w wątku o blogach modowych, w poście o Natalii Vodianowej napisała:
"Moja ocena modelki: 9/10 (za naturalną świeżą twarz, pomimo wieku wygląda nadal naprawdę dobrze)" Natalia jest w moim wieku, nie wiedziałam, że to cud tak dobrze się trzymać mając 30 lat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tam w sklepie nie mam obciachu i jak coś wygląda obrzydliwie na osobie mierzącej przybyłej ze mną to mówię odrazu i nie patrze czy ekspedientka słucha jaką to obrzydliwość sprzedaje w sklepie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1496 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A tak z ciekawości, jaka jest różnica? No cóż, to dziś kolejny rozwalacz... Pani 40+, na głowie blond tapir. Od góry do dołu ubrana na biało: botki-gnojozrywy, spodnie i kurteczka. Ja rozumiem, że piątek i imprezki... Ale była siódma rano i ta pani zapewne udawała się do pracy. I żeby nie było, że baby po czterdziestce powinny chodzić w worku pokutnym... Mój ojciec zareagował tak samo jak ja, choć sam jest po czterdziestce. Edytowane przez catlady Czas edycji: 2012-04-20 o 19:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1497 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na wątku zapadł w pewnym momencie taki nagły spokój i zwyczajowe obgadywanie ![]() ![]()
![]() |
#1498 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1499 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W ogóle do tej pory tak rozróżniałam to wszystko: legginsy - sięgające bioder, jak się je rozciągnie to prześwitują getry - często sięgają wyżej niż ponad biodra (ja mam pod cycki ![]() Pewnie sam materiał spodni w ogóle nie był tak rozciągliwy jak sobie wyobrażałam i jakąś konkretną nazwę miał... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1500 |
Rozeznanie
|
[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3367963 9]Natalia jest w moim wieku, nie wiedziałam, że to cud tak dobrze się trzymać mając 30 lat
![]() He he to ja kilka lat starsza w jej mniemaniu mumią jestem chodzącą ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Że stylizacja na rolnika znaczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.