Moda, która Cię "rozwala" cz.VI - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-05, 03:49   #1471
Cinderella5x
Zadomowienie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.VI

Cytat:
Napisane przez Wampierz Pokaż wiadomość
Widze, że bardzo chcesz się kłócić...
Nie zgadzam się z tobą. Wątek na forum jest raczej zapisem rozmowy, szczególnie, gdy toczy się tak wartko. Blog jest publikacją, to jak czasopismo, tyle że w internecie. I jak pisałam, gdy publikuje się arytykuł na blogu to nie wymaga to szczególnego pośpiechu i po zauważeniu błędu zawsze powinno się go poprawić. Na forum, w wątku służącym do rozmowy można przyjąć, ze starsze posty są mniej ważne, bo mało kto je będzie czytał, a może i nikt. Poza tym czas odpowiedzi ma znaczenie. I tak jak mówiłam, jest różnica stylu. Jeśli nie zauwazyłaś, ja posługuję się (świadomie) stylem dość potocznym, często bliskim mówionemu, choć nie do końca. Na forum jestem w celach rozrywkowych, nie aby coś publikować. Staram się w miare możliwości pisać w sposób czytelny i zrozumiały dla rozmówców, ale traktuję to jak rozmowę, więc często bardziej się dla mnie liczy szybkość odpowiedzi albo piszę w emocjach. Blog to jednak jakieś dzieło i przedstawiając je publiczności wypadałoby zadbać o podstawową jakość. Być może w blogu o bardziej nieformalnym stylu takie błędy by nie raziły, ale widać po stylu i treści, ze autorka ma pretensje do elegancji i formalnego stylu. Dlatego błędy językowe uważam za takie same wady jej bloga jak np. brzydkie zdjęcia, kiepski styl pisania albo słabą merytorycznie treść.

Słowo "fail" w tym znaczeniu jest slangowe w angielszczyźnie oraz w Polsce, jako element slangu internetowego.
http://www.urbandictionary.com/define.php?term=fail
http://en.wikipedia.org/wiki/Failure#Internet_memes

Może to są twoje osobiste uczucia, ale nie jest to żadną obowiązującą zasadą. Gdyby wszyscy tak robili, postęp cywilizacyjny zabrałby o wiele więcej czasu...
I absolutnie każdy ma prawo poprawiać błędy językowe w publikacji. To nie jest sytuacja towarzyska.

Nie byłoby.
"Hmm, krytykowanie czyjejs polszczyzny, z jednoczesnym "co za fail" chwile wczesniej, raczej nie wyglada za dobrze..."
Bez rzekomego wtrącenia:"Hmm, krytykowanie czyjejs polszczyzny raczej nie wyglada za dobrze..."
Raczej nie? Bo co? To nie było wtrącenie, tylko część zdania, bez której kompletnie zmienia ono sens. Prawdę mówiąc, źle to ujęłaś. Lepiej by było: "Krytykowanie czyjejś polszczyzny, gdy samemu pisze się "co za fail" nie wygląda za dobrze". Bo jeśli coś jest jednoczesne, to nie jest "chwilę wcześniej". Chyba też nie rozróżniasz zdań od ich równoważników.

Sama więc widzisz, że niezbyt dobrze rozumiesz logikę wypowiedzi. Po co właściwie się ze mną kłócisz? Chciałaś mnie zawstydzić, ale po pierwszej próbie widzisz, że się nie dam, bo mam na ten temat wyrobione zdanie. Takie wytykanie jest bezsensowne, bo skoro mi zarzucasz hipokryzję to co sama robisz? Ja popełniam błędy, a ty nie? Więc dlaczego nie zastosujesz się do swojej zasady, że nie wolno krytykować cudzej pisowni, stylu itd.? Mam się teraz czepiać każdego szczegółu, twojego braku polskich liter i dziwnego doboru czcionki?
Proponuję porzucić ten temat, bo robimy tak zwany offtop, czy to dla ciebie też rażące wtrącenie?
Odpowiadajac na Twoje zarzuty:
Uwierz mi, rozumiem logike, rozumiem wypowiedzi, i rozrozniam zarowno zdania jak ich rownowazniki.
Nie chce sie klocic, napisalam, co mysle na temat Twojej wypowiedzi. Wyrazenie swojego zdania nie jest klotnia.
Mylisz sie, nie chcialam Cie zawstydzic. Ponownie, wyrazilam swoje zdanie. Ty masz wyrobione zdanie, ja rowniez. I swoje zdanie wyrazilam. Nie wiedzialam, ze wyrazenie swojego zdania to klotnia lub proba zawstydzenia.
Ja uwazam, ze zdanie bez wtracenia ma sens i jest logiczne.
Nie powiedzialam, ze nie wolno krytykować cudzej pisowni, stylu itd. Przeczytaj moj pierwszy post.
Czepiaj sie, prosze bardzo. Jak, ze nie mieszkam w Polsce, nie mam polskich znakow, wiec nie mam mozliwosci ich stosowac. Proste. Czcionke dobieram taka, jaka mi pasuje.

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Zioło Pokaż wiadomość
Nie zgodzę się z tym - idąc tym tokiem rozumowania, oceniać malarstwo mają prawo tylko nieomylni i wybitni malarze, a by krytykować czyjś strój trzeba być co najmniej projektantem. To tak jednak nie działa - nie trzeba być specjalistą w jakiejś dziedzinie, by móc racjonalnie ocenić sytuację. Niektóre sprawy wymagają wiedzy specjalistycznej, to prawda, ale znajomość języka ojczystego to wiedza bardzo podstawowa... Natomiast poprawienie przez kogoś popełnionego przez nas błędu powinno się traktować raczej jako okazję do nauczenia się czegoś nowego, a nie atak.
Sadze, ze nie jest to odpowiednia analogia. Kazdy moze oceniac, czy mu sie cos podoba, czy nie, ale nie mozna krytykowac kogos za cos, co sie samemu robi niepoprawnie.

Wierz mi, ja niczego nie potraktowalam jak atak. Napisalam, co mysle, odpowiedzialam, co mysle i to wszystko, Nikt sie ze mna zgadzac nie musi, ale, jak na razie, nik mnie nie przekonal, ze sie myle.

Tyle odemnie.

"But what is truth, Not easy to define,
We both have truths, Are yours the same as mine?"
Cinderella5x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 08:08   #1472
MadSyndrome
Zadomowienie

Hej dziewczyny nie kłóćcie się nie lepiej wyśmiać blogerki zamiast się nawzajem szykanować? Chodź w tym co zobaczyłam dzięki Wam (ta panna od tego niezbyt udanego ombre na paznokciach...) nie umiem znaleźć powodu do śmiechu ten jej ostatni post... naprawdę??

http://1.bp.blogspot.com/-P-ipHKS_TX...70/s1600/1.jpg

po co? Dlaczego? Jak to? Chłopak mi do pokoju wtargnął i prawie nie padł ze śmiechu, bo myślał, że oglądam to na poważnie i czerpię jakieś pomysły czy coś fuj fuj fuj

MadSyndrome jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 10:16   #1473
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Do niektórych ciuchów też wolę "maksymalnie naturalny" efekt. Faktycznie odmładza. Co do przedziałka, nie z każdego biustu da się wykrzesać wyraźny przedziałek, a często wymaga sporego ściskania i spłaszczania piersi. Zwykle da się raczej zrobić tzw. dolinkę, węższą lub szerszą, ona taką ma, a w niektórych zbliża się od przedziałka.
Ja dolinkę mam zawsze, nawet bez stanika, jak założę jakikolwiek to mam już przedziałek - o jego brak muszę zawalczyć

Cytat:
W ogóle nie podobaja mi się te jej "kreacje bieliźniane". Dobieranie majtek spoza kompletu do stanika - ok, fajny pomysł, praktyczny. Ale u niej tylko te żółte do kobaltowego ładnie pasują. A te ozdóbki... Również pozy niezbyt udane, mimo dobrej jakości zdjęć. Takie w pół drogi do pin-up, ale jeszcze nie u celu. Rozumiem, ze to dopiero początek bloga, ale nie wiem o co chodzi... Blog o bieliźnie? Hobbystyczne pozowanie w stylu pin-up? A może chęć pokazania się ludziom w samych gatkach i staniku?
Tym mi to najbardziej śmierdzi - ale spoko, jak to dziewczynie sprawia przyjemność to czemu nie?
Cytat:
Napisane przez MadSyndrome Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny nie kłóćcie się nie lepiej wyśmiać blogerki zamiast się nawzajem szykanować? Chodź w tym co zobaczyłam dzięki Wam (ta panna od tego niezbyt udanego ombre na paznokciach...) nie umiem znaleźć powodu do śmiechu ten jej ostatni post... naprawdę??

http://1.bp.blogspot.com/-P-ipHKS_TX...70/s1600/1.jpg

po co? Dlaczego? Jak to? Chłopak mi do pokoju wtargnął i prawie nie padł ze śmiechu, bo myślał, że oglądam to na poważnie i czerpię jakieś pomysły czy coś fuj fuj fuj
Najlepsze są jej odpowiedzi do niepochlebnych komentarzy, nie wiem czy się wczytywałyście ta dziewczyna ma trochę mentalność dziecka-kwiatu na zasadzie "uwolnijmy się, sex, drugs and rock n' roll"
Stary 2012-08-05, 11:01   #1474
zekori
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Najlepsze są jej odpowiedzi do niepochlebnych komentarzy, nie wiem czy się wczytywałyście ta dziewczyna ma trochę mentalność dziecka-kwiatu na zasadzie "uwolnijmy się, sex, drugs and rock n' roll"
Fajnie, że laska nie ma kompleksów, ale bez przesady
zekori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 11:26   #1475
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cinderella5x Pokaż wiadomość
Odpowiadajac na Twoje zarzuty:
Uwierz mi, rozumiem logike, rozumiem wypowiedzi, i rozrozniam zarowno zdania jak ich rownowazniki.
Nie chce sie klocic, napisalam, co mysle na temat Twojej wypowiedzi. Wyrazenie swojego zdania nie jest klotnia.
Mylisz sie, nie chcialam Cie zawstydzic. Ponownie, wyrazilam swoje zdanie. Ty masz wyrobione zdanie, ja rowniez. I swoje zdanie wyrazilam. Nie wiedzialam, ze wyrazenie swojego zdania to klotnia lub proba zawstydzenia.
Ja uwazam, ze zdanie bez wtracenia ma sens i jest logiczne.
Nie powiedzialam, ze nie wolno krytykować cudzej pisowni, stylu itd. Przeczytaj moj pierwszy post.
Czepiaj sie, prosze bardzo. Jak, ze nie mieszkam w Polsce, nie mam polskich znakow, wiec nie mam mozliwosci ich stosowac. Proste. Czcionke dobieram taka, jaka mi pasuje.

Sadze, ze nie jest to odpowiednia analogia. Kazdy moze oceniac, czy mu sie cos podoba, czy nie, ale nie mozna krytykowac kogos za cos, co sie samemu robi niepoprawnie.

Wierz mi, ja niczego nie potraktowalam jak atak. Napisalam, co mysle, odpowiedzialam, co mysle i to wszystko, Nikt sie ze mna zgadzac nie musi, ale, jak na razie, nik mnie nie przekonal, ze sie myle.

Tyle odemnie.
Udowodniłaś , że nie rozumiesz. A ja udowodniłam, że rozumiem. To nie jest kwestia opinii, to jest logika, albo coś jest tak, albo inaczej. Właśnie kłócisz się, bo nic nie udowodniłaś, albo podajesz błędne argumenty, albo uzasadniasz "bo ja tak uważam".

Owszem, napisałaś, że nie wolno czegoś krytykować, jeśli samemu nie robi się tego bezbłędnie. Ja wskazałam, że zgodnie z taką zasadą nikt nie może krytykować innych, łącznie z tobą, ponieważ wszyscy popełniają błędy.

Strasznie ciekawe, że twoje drobne niedociągnięcia to nie są błędy, a moje - owszem...

Nikt sie ze mna zgadzac nie musi, ale, jak na razie, nik mnie nie przekonal, ze sie myle.

Tak właśnie myślałam. Jest to dość oczywiste po przeczytaniu twoich wypowiedzi, ale miło, że tak wprost to przynajesz.

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
A może jednak troll? Rany, jak to czasem trudno odróżnić...
Stary 2012-08-05, 11:30   #1476
mallary
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zekori Pokaż wiadomość
Między brakiem kompleksów a totalnym brakiem samokrytyki jest chyba jakaś różnica, ale co ja tam wiem
mallary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 15:57   #1477
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mallary Pokaż wiadomość
Między brakiem kompleksów a totalnym brakiem samokrytyki jest chyba jakaś różnica, ale co ja tam wiem
Dziewczyna ewidentnie nie ma kompleksów, nie łamie żadnego prawa więc ubierać się tak, jak widać oczywiście może. Ale ja jeżeli słyszę to samo słowo krytyki na mój temat od kilku (życzliwych mi oczywiście) ludzi - daje to do myślenia.

U Kamili jakoś ostatnio leniwie, nie ma o czym gadać

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-05, 16:46   #1478
mallary
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyna ewidentnie nie ma kompleksów, nie łamie żadnego prawa więc ubierać się tak, jak widać oczywiście może. Ale ja jeżeli słyszę to samo słowo krytyki na mój temat od kilku (życzliwych mi oczywiście) ludzi - daje to do myślenia.

U Kamili jakoś ostatnio leniwie, nie ma o czym gadać
Mam to samo. Kiedy np. od rodziny usłyszałam, że cholera coś mnie za dużo się zrobiło, mówię, no racja. Zwłaszcza, że ciuchy się złośliwie same nie skurczyły No to coś z tym robię, nawet dla własnej satysfakcji, a nie krzyczę "a bo wy jesteście udręczeni przez system, ograniczeni, trzeba się kochać i akceptować!"
mallary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 17:48   #1479
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mam to samo. Kiedy np. od rodziny usłyszałam, że cholera coś mnie za dużo się zrobiło, mówię, no racja. Zwłaszcza, że ciuchy się złośliwie same nie skurczyły No to coś z tym robię, nawet dla własnej satysfakcji, a nie krzyczę "a bo wy jesteście udręczeni przez system, ograniczeni, trzeba się kochać i akceptować!"
Ja też miałam to samo w identycznej sytuacji - 1,5 roku temu moja mama (dla której zawsze byłam za chuda i trzeba było mnie dokarmiać) stwierdziła że może jestem zbyt pulchna, co więcej, jak przyjeżdżałam na niedzielny obiad zaczęła mi mniej nakładać na talerz (!). Teraz z powrotem mnie dokarmia, ale wtedy mi się to przydało - wróciłam do rozmiaru 38 i znowu jest dobrze
Stary 2012-08-05, 17:55   #1480
Kinaa1
Wtajemniczenie

Cytat:
Oraz co się podziało po rozpadzie Związku Radzieckiego i wiele krajów odzyskało swoją suwerenność choćby tylko przysłowiowo.
o jakie przysłowie chodzi Kamili?

Autorka zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podania przyczyny
Kinaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 18:11   #1481
Selfish Girl
Life is a drink ...

a ja przeglądając Allegro dzisiaj nadziałam się na coś takiego ...

http://allegro.pl/zwierzaki-4-wzory-...494814510.html

W sumie .. przy odpowiedniej 'dziecięcej' urodzie moze to fajnie wyglądać .. ale obawiam się, że pojawi się w tą zime cała plaga tego ...
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-05, 18:44   #1482
mal00nie
Zakorzenienie

http://www.deviantart.com/download/5..._by_ComiPa.png

mal00nie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 19:38   #1483
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość

W sumie .. przy odpowiedniej 'dziecięcej' urodzie moze to fajnie wyglądać .. ale obawiam się, że pojawi się w tą zime cała plaga tego ...
Eeee tam, moim zdaniem dzieciaki powinny się ubierać jak najbardziej "dziecięco", póki mogą - dla mnie wbijanie synków w płaszcze z paskiem i skórzane buty to koszmar. Niech się "wydziecinnieją" póki mogą, bo potem trafią na faszyn from raszyn i nie będzie dobrze.
Stary 2012-08-05, 19:44   #1484
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinaa1 Pokaż wiadomość
o jakie przysłowie chodzi Kamili?
Może "Kurica nie ptica, Polsza nie zagranica?"
Stary 2012-08-05, 21:16   #1485
mal00nie
Zakorzenienie

ale ja nie chcę http://www.kciuk.pl/Gadzet-ktorego-c...bieta-a101862/

mal00nie jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-05, 21:23   #1486
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mal00nie Pokaż wiadomość
Genialne, za każdym razem, kiedy chcesz chodzić w szpilkach po trudnym terenie zakładasz coś takiego i... nadal nie masz na sobie praktycznych butów a szpilki wyglądają ohydnie!
Stary 2012-08-05, 21:24   #1487
Kinaa1
Wtajemniczenie

Cytat:
Może "Kurica nie ptica, Polsza nie zagranica?"

Autorka zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podania przyczyny
Kinaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 23:25   #1488
Cinderella5x
Zadomowienie

Cytat:
Udowodniłaś , że nie rozumiesz. A ja udowodniłam, że rozumiem. To nie jest kwestia opinii, to jest logika, albo coś jest tak, albo inaczej. Właśnie kłócisz się, bo nic nie udowodniłaś, albo podajesz błędne argumenty, albo uzasadniasz "bo ja tak uważam".

Owszem, napisałaś, że nie wolno czegoś krytykować, jeśli samemu nie robi się tego bezbłędnie. Ja wskazałam, że zgodnie z taką zasadą nikt nie może krytykować innych, łącznie z tobą, ponieważ wszyscy popełniają błędy.

Strasznie ciekawe, że twoje drobne niedociągnięcia to nie są błędy, a moje - owszem...

Nikt sie ze mna zgadzac nie musi, ale, jak na razie, nik mnie nie przekonal, ze sie myle.

Tak właśnie myślałam. Jest to dość oczywiste po przeczytaniu twoich wypowiedzi, ale miło, że tak wprost to przynajesz.

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

A może jednak troll? Rany, jak to czasem trudno odróżnić...
No widzisz, jak dla mnie nic nie udowodnilas.

Wymiana zdan, rozmowa, to nie jest klotnia. Ja sie nie kloce.

Dla Ciebie moje argumenty sa bledne, dla mnie bledne sa Twoje a moje sa poprawne.

A gdzie ja napisalam, ze moje bledy to nie bledy? Jesli zrobilam blad, pokaz mi gdzie. Jesli chodzi Ci o zdanie wtracone, ja juz wyjasnilam, dlaczego dla mnie jest ono logiczne. Jesli chodzi Ci o brak polskich znakow, rowniez wyjanilam przyczyne, dla ktorych ich nie stawiam. Wiec nie, nie uzasadniam, "bo ja tak uwazam", tylko podaje argumenty dla ktorych uwazam tak, a nie inaczej.

A dlaczego mialabym nie przyznac? Taka jest prawda, nie przekonalas mnie do swoich racji i tyle.

Edytowane przez Cinderella5x
Czas edycji: 2012-08-06 o 01:56
Stary 2012-08-05, 23:29   #1489
Wampierz
Zakorzenienie

Tja, już wiemy... Ty masz własną, alternatywną logikę i własne zasady językowe i nikt ci nie udowodni, że nie masz racji, bo ty uważasz, że masz.
Stary 2012-08-05, 23:35   #1490
WhiteCherry
Zakorzenienie

ja wiem, że na wizażu ortografia i gramatyka to niezwykle chodliwy temat, ale dajcie już spokój, to wątek o rozwalającej modzie
Stary 2012-08-06, 01:07   #1491
Wampierz
Zakorzenienie

https://wizaz.pl/szafa/wieszak_widok.php?wid=37556
Laska nebeska...
Stary 2012-08-06, 01:55   #1492
Cinderella5x
Zadomowienie

Cytat:
Tja, już wiemy... Ty masz własną, alternatywną logikę i własne zasady językowe i nikt ci nie udowodni, że nie masz racji, bo ty uważasz, że masz.
I tu sie mylisz. Ja po prostu uwazam, ze moja logika jest wlasciwa, a Twoja nie, i ze zasady jezykowe, ktorymi posluguje sie od dawna, sa prawidlowe, a Twoje nie. I bynajmniej nie jest prawda, ze nikt mi nie udowodni, ze nie mam racji. Tylko, jak na razie, Ty mi tego nie udowodnilas.
I dlaczego piszesz "juz wiemy", skoro piszesz w swoim imieniu? No chyba, ze reprezentujesz wiecej osob.

Stary 2012-08-06, 06:28   #1493
reverse
Zadomowienie

Dziewczyny, może się przeniesiecie na priv? Bo już któryś raz z kolei wchodzę na ten wątek w nadziei, że przeczytam jakiś normalny post, a wciąż trafiam na waszą dyskusję, która już zrobiła się nudna. Dajcie spokój.

Ostatnio z TŻ wybraliśmy się do kina. Ubrałam sukienkę, trochę krótką, i zastanawiałam się, czy czasem nie jest za krótka. Wszelkie obawy minęły, gdy zobaczyłam pewną dziewczynę. Miała na sobie tunikę... i majtki. Chyba nawet stringi, bo jak szła, to widać jej było pośladki (i to dosyć dobrze było widać). Pewnie chciała być seksowna lub zapomniała ubrać spodni
reverse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 09:44   #1494
ciezarna_zakonnica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lipiec Pokaż wiadomość
No jej się zapewne podoba . Jak dla mnie to jest Kama, w wersji young
O mater dei. Nie ukrywam, że gdy zobaczyłam "efekt końcowy", to zrobiło mi się słabo.

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Widziałam dzisiaj otyłego mężczyznę w krótkich, jeansowych szortach, o takich: http://images.whereilive.com.au/imag...15_resized.JPG
hellyeah
ciezarna_zakonnica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 09:46   #1495
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
slabo sie ubiera ale jakie chamskie komentarsze dostaje odnosnie swojej figury- wspolczuje jej. nie kazdy wazy 50 kg mimo ze by chcial.
Cytat:
Napisane przez reverse Pokaż wiadomość
Dziewczyny, może się przeniesiecie na priv? Bo już któryś raz z kolei wchodzę na ten wątek w nadziei, że przeczytam jakiś normalny post, a wciąż trafiam na waszą dyskusję, która już zrobiła się nudna. Dajcie spokój.

Ostatnio z TŻ wybraliśmy się do kina. Ubrałam sukienkę, trochę krótką, i zastanawiałam się, czy czasem nie jest za krótka. Wszelkie obawy minęły, gdy zobaczyłam pewną dziewczynę. Miała na sobie tunikę... i majtki. Chyba nawet stringi, bo jak szła, to widać jej było pośladki (i to dosyć dobrze było widać). Pewnie chciała być seksowna lub zapomniała ubrać spodni
to nadal nie oznacza ze twoja sukienka nie byla za krotka:P
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 09:53   #1496
ciezarna_zakonnica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość

Były takie czapki ubiegłej zimy w carefour, szybko się sprzedały.
ciezarna_zakonnica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 09:55   #1497
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
slabo sie ubiera ale jakie chamskie komentarsze dostaje odnosnie swojej figury- wspolczuje jej. nie kazdy wazy 50 kg mimo ze by chcial.
Nie zgadzam się - ona nie dostaje chamskich komentarzy na temat swojej figury, a głównie na temat niedopasowania ubioru do swojej sylwetki - jak ktoś ma świadomość tego, że ma oponkę na brzuchu, i nie wygląda ona estetycznie to nie wychodzi na ulicę w przymałych szortach i staniku. Tyle.
Stary 2012-08-06, 10:09   #1498
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez reverse Pokaż wiadomość

Kiedyświdziałam dziewczynęw sukience mini, z tyłu odsłaniała połowępośladków, a dziewczyna chyba nosiła stringi, w każdym razie było widać pół tyłka. Nawet chciałam podejść ale zwątpiłam czy to niechcący czy specjalnie.
Niestety, duża część spódniczek i sukienek mini ma tendencję do podjeżdżania w górę, szczególnie z tyłu, a część jest źle skrojona i z tyłu jest krótsza niżz przodu. Zawsze warto sprawdzićw domu w lustrze jak leży tył, a jak bardzo krótka to i pochodzić trochę, poruszać się... nie wiem czy niektórzy tego nie robią, czy specjalnie zakładają takie sukienki, w końcu szorty odsłaniające pół pośladków też widuję publicznie, a one na pewno nie podjechały w górę niezauważone.
Stary 2012-08-06, 10:11   #1499
Lady in Blue
Zakorzenienie

Rozwalają mnie młode dziewczyny, które w 30 stopniowe upały zakładają czarne kryjące rajstopy W ubiegłym tygodniu widziałam dwie tak ubrane
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 10:11   #1500
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
Rozwalają mnie młode dziewczyny, które w 30 stopniowe upały zakładają czarne kryjące rajstopy W ubiegłym tygodniu widziałam dwie tak ubrane

Może nie ogoliły nóg ?
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości