|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 |
|
14 | 24,56% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI |
|
1 | 1,75% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 |
|
12 | 21,05% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
więc dziewczyny - do Bonifratrów z całym zapasem jedzenia musimy a pod prysznic możesz iść?
|
|
|
|
|
#1472 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
14 obiad 18.30 kolacja ja tam głodna nie chodziłam aczkolwiek na 4 kromki chleba dawali kosteczkę masła 2x3cmCytat:
![]() Cytat:
![]() Spróbuję nadrobić coś, ale nie wiem czy zdążę... |
|||
|
|
|
#1473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A rolki mam rozmiar 36,5 ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- A nasz wyjazd jest pewny na 90% Jedyna rzecz jaka by nas zatrzymała w PL to super praca dla TŻa, więc szansa nawet mniejsza niż 10 % |
|
|
|
|
#1474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo Ty zdaje się zdecydowanie więcej powinnaś leżeć i odpoczywać, a nie sprzątać.Cytat:
Ja dziś od rana ( czyt. od 12:00 ) w końcu posegregowałam wszystkie ciuszki i najwięcej mam na rozmiar 68
|
|
#1475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sporo się przemieszczacie, coś pisalaś kiedyś o szkocji? |
|
|
|
|
#1476 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() u mnie niedziela pracowita, byłam na uczelni, zaliczyłam dwa ćwiczenia, wróciłam i gdyby nie wizaż dalej poszłabym się uczyć. Boli mnie znowu gardło i mam katar w ciąży gardło boli mnie częściej niż nie boli Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
chociaż syndrom wicia gniazda i potrzebę czystości rozumiem..
|
|
|
#1477 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja kupię, bo jak będzie upał będę składała budkę, żeby była cyrkulacja powietrza a wtedy przed słońcem będzie chronić parasolka![]() Cytat:
![]() Cytat:
jesteśmy zwierzątkami zaprogramowanymi na rodzenie, z opieką tez damy radę, wszystko jest do przejścia, mimo, ze może być ciężko![]() Cytat:
a jak jedziesz w takim kierunku, że słońce jest za Tobą albo z boku to jak odwrócisz wózek? |
||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1478 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no właśnie suknia ślubna... ja też powinnam sprzedać, oddam ją chyba za każde pieniądze!! bo już nie mogę na nią patrzeć ![]() tylko trzeba się spiąć, porobić fotki i ją wystawić na all. tylko czy dać licytację? czy kup teraz ? może jakąś cenę minimalną ? hmm nie wiem
|
|
|
|
|
#1479 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
Cytat:
no i np. mamazone mówi mi, ze jestem w 30 tc, bo ich filmiki o danym tygodniu ciąży opowiadają co się dzieje podczas bieżącego a nie skończonego tc.Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1480 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ehh od wczoraj ciągle siedzę na allegro ... szukam jednego sprzedawcy który miałby bawełniane kocyki, przewijaki i usztywniane, ŁADNE rożki bez wzorków w misie, żyrafki itp ... jak już coś znajdę to cała reszta beznadziejna ja na allegro nie wystawiałam nigdy ale też mi się wydaje że łatwiej na tablicy, muszę też tam trochę rzeczy powrzucać. |
|
|
|
|
#1481 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, mieszkaliśmy 2 lata w Szkocji, ale wróciliśmy, bo ja bardzo płakałam za Polską. Ale ostatnie 2 lata pokazały mi, że moje życie niczym się nie różni tu czy tam. A to za czym tęskniłam w UK i tak nie wróciło, bo jestem w innym mieście, musze pracować a nie studiować W każdym razie ten powrót był dobry, taki kubeł zimnej wody. Poza tym poprawiły się nam obojgu CV i jest z czym wracać do UK ![]() Mąż jeszcze nie ma nic konkretnego, ale pojawiają się co rusz jakieś propozycje, więc wiemy, że będzie dobrze. Postanowiliśmy jednak, że zostanie z nami do czasu aż Sofia będzie miała ok 1mc. Wtedy dopiero pojedzie, ogarnie mieszkanie itd i my do niego dojedziemy (myślę, że jakiś mc później). Cytat:
![]() Tak jak pisałam wyżej, zamierzam wyjechać jak Sofia będzie miała mniej więcej 2 m-ce. Cytat:
|
|||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba odwołuję moje leżenie w łóżku do wiosny
|
|
|
|
|
#1483 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dostałam całą baterię tych zastrzyków przy urazie kostki... i powiem Ci szczerze, że wolę kłuć się w brzuch niż w palec, bo palec później dodatkowo jeszcze boli, a brzuch nie, jeśli płyn wstrzykuje się powolutku
|
|
|
|
|
#1484 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pokażę Wam jakie mebelki kupiliśmy malej, rozdysponowałam już nawet ciuszki, 56 i 62 trafiły do szuflady a reszte 68, 74, 80 i wyżej trzymam w workach. Już bym wszystko chciała poprać i poprasować ale to za wcześnie eh ![]() No i najbardziej mi szkoda pięknych kurteczek zimowych w rozmiarze 62, misiowych kombinezonów etc. Zimowe ciuszki wydzieliłam, może akurat będą potrzebne jakieś znajomej co będzie rodzic w okresie zimowym, a jak nie to trafią na all.
|
|
|
#1485 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1486 |
|
Zakorzenienie
|
marchewka medicover ;-) bo ty chyba masz tam abonament prawda?
Dziewczyny te 5 posiłków bo ja na tej diecie cukrzykowej i muszę jeść co 2 godziny. Teoretycznie tylko sobie nie wyobrażajcie że te podwieczorki to takie wypasne są. Dziś 3 raz z rzędu to jogurt naturalny + kromka pieczywa wasa ![]() vil pod prysznic wykluczone z resztą sobie radzę póki co Chodzi o to żeby nie było częstego nacisku na ten pęcherz plodowy bo i tak już siedzi w pessarze i żeby mi nie pękł... ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Aaa a te zastrzyki to ja chyba wolę w palec igłą bo to jest sekunda a taki zastrzyk zanim się wpuści to zawsze trochę minie ;-) ash mąż mi obiecał skombinowac nakluwacz
|
|
|
|
#1487 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
inhalator to jednak fajna sprawa!Cytat:
![]() Cytat:
ale widziałam w meblowym super komodę na 140cm szeroką z samymi szufladami, które płynnie się wysuwały i wsuwały... i na to nakładka-przewijak. miałabym w tej komodzie miejsce na wszystkie rzeczy maluszka (tak mi się wydaje ), tam w szufladach jeszcze takie podziałki były, więc można sobie to elegancko posortować... kusi mnie cholernie ta komoda... no i łóżeczko do tego tylko i by wystarczyło mebli na początek. tak se myślę... ![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Aaś, dzielna jesteś!!! wytrzymasz, już niedługo
|
|
#1488 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
współczuję wpadniecia w dziurę, u mnie przy osiedlu dróżka wygląda jak ser szwajcarski. przewiduję że geometrię zawieszenia trzeba będzie robić jak nic biedna
|
|
#1489 |
|
Zakorzenienie
|
mam abonament ale tylko na siebei.. mogę wykupić na całą rodzinę - czyli TZ + dzieciaczek i to będzie 140 zł miesięcznie.. wydaje mi się trochę dużo, dużo?
|
|
|
|
#1490 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1491 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie
---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
jest my mamy i nie prasujemy![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- wybieram się w czwartek
|
|
|
#1492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie w nocy złapał taki skurcz w obu łydkach, że myślałam że umrę. i dalej mam jakieś przykurczone te mięśnie i chodzę jak kaczka dziękuję za przypomnienie ![]() to masz śniadanie mistrzów
|
|
#1493 |
|
Zakorzenienie
|
no ale ona chyba tylko suszy?
ja zawsze sobie wyobrażałam, że wrzucasz pranie to się pierze, potem Ci to wyschnie ale wyciągasz takie jak z prania(wymiętolone) tyle, że suche.. |
|
|
|
#1494 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() umarłabym z głodu, choć i tak nieźle że posiłków jest 5, a nie 3
|
|
#1495 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zacznie się wiosna/lato i w końcu moją sprzedam, ale jak za 50zł to już wolę,żeby wisiała u mnie na drzwiach <bo kupiłam ją za 2400zł>Cytat:
już mam praktycznie wszystko do niej włożone, poprane i poprasowane i nie sądzę, żebym prała 2gi raz, przecież do maja w szafie się nie pobrudzi ani nie zakurzy itpCytat:
![]() widzę, że nie tylko ja nie mogę się zabrać za wystawienie ![]() Cytat:
jakoś w ogóle nie przeraża mnie to wszystko a bólu się nie boję grunt to pozytywne nastawienieCytat:
ale ja się nie znam
|
|||||
|
|
|
#1496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a o co chodzi z tą stawiającą się macicą? bo ja nie rozumiem... jak to ona się stawia...? czasem mi coś sterczy z którejś strony, ale czuję, że to główka albo dupcia, zależy jak duże, i się przesuwa... ale to chyba nie o tym piszecie, nie?
|
|
#1497 |
|
Zakorzenienie
|
ja swojej sukienki nawet nie czyściłam, włożyłam do worka i leży
|
#1498 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I mała od małego będzie w kręgle grać ![]() Cytat:
spadała ze mnie, była za długa ale wzięłam ) Więc w zasadzie mogłabym ją oddać za darmo, dużo na tym nie stracę. Ale jest taka śliczna, że ze 100 chociaż bym skasowała, żeby uratować jej honor A nie dali Ci w końcu tej recepty? Zapłaciłam za te paski 37zł + glukometr gratis, może łatwiej będzie wykupić po prostu? |
||
|
|
|
#1499 |
|
Zakorzenienie
|
skończył mi się 2 dni temu, dziś uzupełniłam braki więc się faszeruję od nowa
|
#1500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam jak ja układałam, porządek był przez pierwszy tydzień ![]() ada no to sobie podjadłaś torciku Ja dzisiaj zjadłam 1/4 tortu urodzinowego małego Mąż był w szoku ![]() Aaś obyś szybko wyszła ze szpitala ![]() Mówicie o wystawianiu rzeczy na all, ja dzisiaj wystawiłam parę rzeczy, bo zbieram na ciuchy dla młodego Może trochę reklamę zrobię (nie bić), ale jakby ktoś był zainteresowany laktatorem elektrycznym Aventu, podgrzewaczem, albo nawilżaczem powietrza, to można napisać na PM, podam link. Mi się te rzeczy nie bardzo przydały, a laktator był piekelnie drogi, teraz chcę go wymienić na sam ręczny.A poza tym to chorujemy całą rodziną... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.

więc dziewczyny - do Bonifratrów z całym zapasem jedzenia musimy

aczkolwiek na 4 kromki chleba dawali kosteczkę masła 2x3cm
wczoraj jak wrócił do domu to akurat szorowałam komodę małego (oczywiście awantura i nakaz powrotu do łóżka), potem jak lała mi się woda do wanny sprzątałam łazienkę (kolejna awantura) i jeszcze próbowałam w sypialni posprzątać, ale mi nie wyszło
Bo Ty zdaje się zdecydowanie więcej powinnaś leżeć i odpoczywać, a nie sprzątać.
) w końcu posegregowałam wszystkie ciuszki i najwięcej mam na rozmiar 68
07.07.2012 

w ciąży gardło boli mnie częściej niż nie boli 

chociaż syndrom wicia gniazda i potrzebę czystości rozumiem..
no i ćwiczę codziennie oddechy 

ja jak się kłuję tym pistoletem to muszę oczy zamknąć
Chyba zacznę zaczepiać mamy z wózkami na ulicy, żeby się podpytać 

Ciasto już rośnie
, a ja biorę się za czytanie 

mnie w nocy złapał taki skurcz w obu łydkach, że myślałam że umrę. i dalej mam jakieś przykurczone te mięśnie i chodzę jak kaczka

spadała ze mnie, była za długa ale wzięłam