|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 14,04% |
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 |
14 | 24,56% |
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 |
4 | 7,02% |
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI |
1 | 1,75% |
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 |
8 | 14,04% |
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 |
2 | 3,51% |
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
1 | 1,75% |
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 |
1 | 1,75% |
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 |
12 | 21,05% |
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
4 | 7,02% |
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
2 | 3,51% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1441 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
internetu nie było rano, to nie nadrobiłam was w ogóle. a zaraz mykamy do kościoła, także witam się tylko w 23t i właśnie rozpoczętym 6 miesiącu
![]() ![]()
#1442 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() Aaś widzę, że śniadanie mistrzów... tragedia jakaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1443 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ma sie zdrowieć w takich warunkach... ![]() czytałam w Angorze kiedyś,że w jakimś szpitalu zrobili coś w stylu restauracji zamiast rozwożenia posiłków. Wychodzi im finansowo to samo (każdy podchodzi,wybiera,jedna osoba nakłada i podaje zamiast nastu osób wożących wózkami,które dodatkowo psuły progi i cośtam jeszcze w tym szpitalu), żarełko mega na poziomie, zdrowe, spore porcje, pacjenci zadowoleni-i o to przede wszystkim chodzi. Więc co, można? No mozna..tylko chcieć trzeba... ![]() chyba to to : http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...rewolucja.html Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-02-24 o 11:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mezus przyszedł! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1447 |
Zakorzenienie
|
ja wiem ja wiem! noża nie ma
![]() ja pamiętam jak dostałam suchą bułkę i łyżeczkę dżemu i jedz sobie dziecko ![]() Mysia a nie masz specjalnej torby do wózka? ja też wiedziałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1448 |
Zakorzenienie
|
Przeklejam:
Wybór lekarza POZ dla Waszego maluszka Będąc jeszcze w szpitalu zostaniesz zapytana czy wybrałaś już przychodnię i lekarza pediatrę dla swojej pociechy. Jest to ważne, gdyż w ciągu 14 dni od porodu powinna się odbyć pierwsza wizyta z dzieckiem u lekarza, tzw. wizyta patronażowa. Być może dokonaliście wyboru lekarza jeszcze przed porodem, jeśli nie, będziecie musieli zatroszczyć się o to już po wypisie ze szpitala. Warto znaleźć przychodnię blisko Waszego miejsca zamieszkania, istotne jest również w jakich godzinach przyjmuje wybrany przez Was lekarz. Jeśli zdecydujecie się, pozostanie tylko do wypełnienia deklaracja wyboru lekarza POZ i umówienie się na pierwszą wizytę z maluszkiem. W przychodni uzyskacie również dane kontaktowe do położnej środowiskowej (o ile nie mieliście wybranej wcześniej). Kurcze, jest jakaś lista przychodni/lekarzy w Warszawie z której mogę sobie ich wybierać?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1449 |
Zakorzenienie
|
dzięki! przyda się.
Co do Warszawy to nie mam pojęcia jak jest ale chyba powinnaś wybrać przychodnię którą masz najbliżej (wujek google powinien Ci pomóc ![]() Zmykam się szykować na obiadek do teściowej. Nie piszcie za dużo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzeba wybrać dobrą przychodnię z dobrym lekarzem a nie najbliższą wg mnie ![]() Smacznego obiadku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1451 |
Wtajemniczenie
|
heja
![]() wczoraj nie miałam nastroju na pisanie... dzisiaj od rana mnie roznosi ![]() odkurzanie, pranie, obiad, może trochę poprasuję ![]() ale już mnie nogi rozbolały, więc się położyłam ![]() Aaś- "piękne" śniadanko dostałaś ![]() Mysia mysz- ja już kupiłam parasolkę Tako- i mi się podoba, ma fajny kwadratowy kształt ![]() Vil- dobrze, że Twój TŻ nie pozwala Ci sprzątać ![]() ![]() ale fajnie, że humorek chociaż lepszy ![]() Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-02-24 o 12:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#1452 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1453 |
Zakorzenienie
|
to może i za mnie poprasujesz, bo ja strasznie nie lubie a sterta leży i krzyczy..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1454 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dużo osób nie lubi prasować, a ja lubię, szczególnie w zimę, kiedy można się rozgrzać przy żelazku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe czy kiedyś wymyślą urządzenie, które prasuje zamiast człowieka.. fajnie by było ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1456 |
Rozeznanie
|
Ja tam nie cierpię prasować, ale uwielbiam jak mi wszystko jest takie idealnie gładkie..
Nie udzielam się, ale codziennie podczytuję - wzięłam się za porządki domowe, chyba tak czysto tu nigdy nie było ![]() http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...e/przepis.html ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1457 |
Zakorzenienie
|
vil ja nawet siadać za bardzo nie powinnam :-( wstaje raz dziennie na dwójkę ;-)
marchewka sprawdź czy do MED nie możecie zapisać juniora. Ja chyba do lux medu zapiszę dziewczyny bo mąż ma w pracy jakiś pakiet specjalny rodzinny a wiem że w przychodni niedaleko nas jest fajny pediatra ![]() Jeszcze wam napisze o super godzinach podawania posiłków: Śniadanie 8.30 2 śniadanie ok 10 Obiad ok 12.30 Podwieczorek o 14 Kolacja 17-17.30 Tak tak kolacja jest o 17.30 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1458 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny! Jak Wam mija niedziela? Mi dość leniwie... Choć jedną pożyteczną rzecz dziś zrobiliśmy - ustaliliśmy listę rzeczy, które chcemy sprzedać na allegro zanim wyjedziemy z PL. A najlepiej zanim pojawi się Sofia. Zaczynamy wystawiać we wtorek. Jeszcze nigdy nic nie sprzedawałam przez Internet. Macie jakieś rady?
Lecę Was czytać! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
godzinka kolacji to chyba norma w szpitalach niestety :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1460 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fajnie, że chociaż masz 2 śniadanie i podwieczorek. Ale ta kolacja w szpitalach o 17 to mnie zawsze rozbraja ![]() ja bym nie wytrzymała bez jedzenia od 17 do 8 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1461 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1462 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeśli chodzi o maxi cosi elea to jak dla mnie kółka, a szczególnie te przednie wydają się być trochę małe, my szukamy czegoś bardziej terenowego ![]() ![]()
![]() |
#1463 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() o jaaa istna bomba kaloryczna- ale na pewno pyszna ![]() muszę się w końcu zabrać za moją magisterkę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łoo tak jak dziewczyny piszą, ze 5 posiłków to woow, bo u nas też w szpitalu 3. 9-10 śniadanie 12-13 - obiad 17-18 kolacja i takie porcje, że można umrzeć z głodu ![]() ![]()
![]() |
#1465 |
Zakorzenienie
|
Poczytałam sobie o środkach przeciwbólowych w czasie porodu - TENS, Entonox, Petydyna, Znieczulenie zewnątrzoponowe i stwierdzam, że chyba nie chce żadnego z nich..
ciekawe czy mi się w trakcie nie zmieni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1466 |
Zakorzenienie
|
Dwójka jest rano
![]() Aaś to jest dieta głodówkowa a nie cukrzycowa ![]()
#1467 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Skład paprykarza (szczecińskiego): mięso rybne rozdrobnione 40%, ryż, cebula, koncentrat pomidorowy, olej roślinny, sól, przyprawy. PO pierwsze strasznie przetworzone, a tego mamy unikać i jeszcze ten ryż ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Na liście mamy: -Nintendo Wii (wypaśny zestaw) - moje rolki, które kupiłam zeszłej wiosny, ale jakoś nie zapałałam do nich miłością wielką, wolę rower - suknię ślubną - chcę upchnąć za jakies groszę, bo mi tylko miejsce zajmuje, ale jeszcze nie próbowałam sprzedawać... -akwarium z całym wyposażeniem - sokowirówkę, którą też sporo miejsca zajmuje, a jednak fakt, że tyle się marnuje z tych wspaniałych owocków sprawia, że wolę zjeść w całości niż sok zrobić ![]() Na razie tyle, ale jeszcze pewnie coś się znajdzie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1468 |
Zakorzenienie
|
jakie tu nudy dziś :P
![]() robię sobie praco-przerwę i idę jeść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1469 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wpadaj częściej, bo martwimy się o to co u Ciebie słychać. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---- Niedzielne ![]() Zła jak osa jestem, bo Mężu mnie wkurzył. Wiedział, że ma dzisiaj przyjść do nas mój brat, bo jutro już wyjeżdża, to ten wymyślił, że chce iść na zakończenie ligi halowej (a wczoraj jeszcze nie chciał...) i mam iść z Nim, bo będzie sporo znajomych... I co ja mam zrobić ![]() Idę się zdrzemnę, może mi trochę przejdzie i Go nie ukatrupię jak wróci...
![]() |
#1470 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do sprzedawania rzeczy.. Ja meble i sprzęt agd ogłaszałam na tablica.pl i gumtree.pl.. O tyle fajnie, że nie płacisz za wystawienie, nie bawisz sie w przesyłki tylko Ci przyjeżdżają to zabrać itp.. Z tablicy szybciej dzwonili - biurko, starą lodówkę, średnio-nową lodówkę, starą kuchenkę gazową sprzedalam w przeciagu 2 dni.. tylko sukni ślubnej nie sprzedałam, ale oglosiłam ją w swojej rodzinnej miejscowości a tam malolu ludzi mieszka.. moze trzeba było ją przywieźc do Warszawy i tu próbować.. A jaki masz rozmiar tych rolek? ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
ASH- a u Was to już pewne, że wyjeżdżacie?? Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-02-24 o 14:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.