Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-24, 10:57   #1441
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

internetu nie było rano, to nie nadrobiłam was w ogóle. a zaraz mykamy do kościoła, także witam się tylko w 23t i właśnie rozpoczętym 6 miesiącu miłego dnia
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 10:59   #1442
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
ten tak samo.. ale co mnie to..jak ktoś jest głupi to płaci za swoje błedy..
ważne że jedzonko mają dobre
to jest straszne

Aaś widzę, że śniadanie mistrzów... tragedia jakaś

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 11:00   #1443
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
1. moje zapalenie płuc na szczęście odpuściło , jednak rzuciło mi się na uszy i jestem w 3/4 głucha... ale nie narzekam, to już jest tzw. pikuś
2. w czwartek byłam na badaniach - glukoza mi się ukłoniła... wyniki wyszły OK, bo w I teście 63, w drugim 135 przy normie 140 a cytryna była nieoceniona - z cytrynką glukoza jest nawet smaczna
3. wizyta u gina przeniosła się na poniedziałek 25.02 ze względu na zapalenie płuc
4. wczoraj już czułam się na tyle na siłach, że zabrałam się za prasowanie ubranek Jaśka... zaczęłam ok. 11, skończyłam po 20 (oczywiście z przerwami, bo mi kręgosłup wysiadał) no i padłam na pysk... jak małż przyjechał z pracy o 23, to tylko się przywitał, usłyszał ode mnie wymowne "mhmmmm" i dał sobie spokój z budzeniem mnie, bo i tak wiedział, że nic nie wskóra rzeczywiście to prasowanie dało mi w doopę, ale jestem z siebie dumna, że dałam radę wszystko skończyć... małż ma zapowiedziane, że nie prasuję przez najbliższy rok, więc musi sobie radzić sam
5. Jasiek rozrabia codziennie jak pijany zając, więc chyba będzie mały wariot jak się urodzi
6. no i witamy się w 25 tygodniu
całe mnóstwo braw

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 11:03   #1444
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
to jest straszne

Aaś widzę, że śniadanie mistrzów... tragedia jakaś
straszne.. i smutne..
i ma sie zdrowieć w takich warunkach...

czytałam w Angorze kiedyś,że w jakimś szpitalu zrobili coś w stylu restauracji zamiast rozwożenia posiłków.
Wychodzi im finansowo to samo (każdy podchodzi,wybiera,jedna osoba nakłada i podaje zamiast nastu osób wożących wózkami,które dodatkowo psuły progi i cośtam jeszcze w tym szpitalu), żarełko mega na poziomie, zdrowe, spore porcje, pacjenci zadowoleni-i o to przede wszystkim chodzi.
Więc co, można? No mozna..tylko chcieć trzeba...

chyba to to : http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...rewolucja.html

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-02-24 o 11:04
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 11:03   #1445
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

a tak cieszą się nasze maluchy na wieść o tym,że niedługo nas zobaczą!!!! :d :d :d
http://kwejk.pl/obrazek/1681092/tyle-radosci.html
:d

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 11:16   #1446
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
a możesz jakieś warzywa do tego jeść? pomidor albo jakiś ogor? bo takie suche trochę..
No co ty. Wczoraj były na sniadanie i pomidor do tego paprykarzu. Limit na ten tydzień wyczerpany

Mezus przyszedł!
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 11:29   #1447
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Królewskie śniadanie z okazji niedzieli znajdźcie brakujacy element
ja wiem ja wiem! noża nie ma
ja pamiętam jak dostałam suchą bułkę i łyżeczkę dżemu i jedz sobie dziecko

Mysia a nie masz specjalnej torby do wózka?

Cytat:
Szokobas dla pani w pierwszym rzedzie za spostrzegawczość
ja też wiedziałam buuu też chcę szokobonsa!!!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-24, 11:35   #1448
maarchewka
Zakorzenienie

Przeklejam:

Wybór lekarza POZ dla Waszego maluszka
Będąc jeszcze w szpitalu zostaniesz zapytana czy wybrałaś już przychodnię i lekarza pediatrę dla swojej pociechy. Jest to ważne, gdyż w ciągu 14 dni od porodu powinna się odbyć pierwsza wizyta z dzieckiem u lekarza, tzw. wizyta patronażowa. Być może dokonaliście wyboru lekarza jeszcze przed porodem, jeśli nie, będziecie musieli zatroszczyć się o to już po wypisie ze szpitala. Warto znaleźć przychodnię blisko Waszego miejsca zamieszkania, istotne jest również w jakich godzinach przyjmuje wybrany przez Was lekarz. Jeśli zdecydujecie się, pozostanie tylko do wypełnienia deklaracja wyboru lekarza POZ i umówienie się na pierwszą wizytę z maluszkiem. W przychodni uzyskacie również dane kontaktowe do położnej środowiskowej (o ile nie mieliście wybranej wcześniej).

Kurcze, jest jakaś lista przychodni/lekarzy w Warszawie z której mogę sobie ich wybierać??

Wojtek
Stary 2013-02-24, 11:54   #1449
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Przeklejam
dzięki! przyda się.
Co do Warszawy to nie mam pojęcia jak jest ale chyba powinnaś wybrać przychodnię którą masz najbliżej (wujek google powinien Ci pomóc )
Zmykam się szykować na obiadek do teściowej.
Nie piszcie za dużo
Stary 2013-02-24, 11:56   #1450
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
dzięki! przyda się.
Co do Warszawy to nie mam pojęcia jak jest ale chyba powinnaś wybrać przychodnię którą masz najbliżej (wujek google powinien Ci pomóc )
Zmykam się szykować na obiadek do teściowej.
Nie piszcie za dużo
Wiesz co niekoniecznie tę, którą ma się najbliżej. Ja mam bardzo blisko przychodnię, nawet nie 10 minut spacerkiem ale za nic w świecie nie pójdę tam z dzieckiem. Pediatra jest tragiczna, na wszystko i zawsze daje antybiotyki, katastrofa
Trzeba wybrać dobrą przychodnię z dobrym lekarzem a nie najbliższą wg mnie

Smacznego obiadku

Stary 2013-02-24, 12:45   #1451
Veronic
Wtajemniczenie

heja
wczoraj nie miałam nastroju na pisanie...
dzisiaj od rana mnie roznosi
odkurzanie, pranie, obiad, może trochę poprasuję
ale już mnie nogi rozbolały, więc się położyłam

Aaś- "piękne" śniadanko dostałaś ale co zrobić- tak ono wygląda w większości polskich szpitali

Mysia mysz- ja już kupiłam parasolkę Tako- i mi się podoba, ma fajny kwadratowy kształt myślę, że może się przydać w słoneczne dni

Vil- dobrze, że Twój TŻ nie pozwala Ci sprzątać bądź grzeczna
ale fajnie, że humorek chociaż lepszy

Edytowane przez Veronic
Czas edycji: 2013-02-24 o 12:48
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-24, 12:57   #1452
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co niekoniecznie tę, którą ma się najbliżej. Ja mam bardzo blisko przychodnię, nawet nie 10 minut spacerkiem ale za nic w świecie nie pójdę tam z dzieckiem. Pediatra jest tragiczna, na wszystko i zawsze daje antybiotyki, katastrofa
Trzeba wybrać dobrą przychodnię z dobrym lekarzem a nie najbliższą wg mnie

Smacznego obiadku
ja takze dojezdzam do przychodni , i pomimo tego ze kolo domu mam to wole dojezdzac ze wzgledu na lekarke
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 13:00   #1453
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
heja
wczoraj nie miałam nastroju na pisanie...
dzisiaj od rana mnie roznosi
odkurzanie, pranie, obiad, może trochę poprasuję
ale już mnie nogi rozbolały, więc się położyłam
to może i za mnie poprasujesz, bo ja strasznie nie lubie a sterta leży i krzyczy..

Wojtek
Stary 2013-02-24, 13:04   #1454
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
to może i za mnie poprasujesz, bo ja strasznie nie lubie a sterta leży i krzyczy..
chętnie
dużo osób nie lubi prasować, a ja lubię, szczególnie w zimę, kiedy można się rozgrzać przy żelazku
Stary 2013-02-24, 13:09   #1455
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
chętnie
dużo osób nie lubi prasować, a ja lubię, szczególnie w zimę, kiedy można się rozgrzać przy żelazku
ja wole zmywać naczynia, ale od kiedy mam zmywarkę to nei muszę..
ciekawe czy kiedyś wymyślą urządzenie, które prasuje zamiast człowieka.. fajnie by było

Wojtek
Stary 2013-02-24, 13:21   #1456
szczesliwa25
Rozeznanie

Ja tam nie cierpię prasować, ale uwielbiam jak mi wszystko jest takie idealnie gładkie..

Nie udzielam się, ale codziennie podczytuję - wzięłam się za porządki domowe, chyba tak czysto tu nigdy nie było a dzisiaj piekę tartę z tego przepisu
http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...e/przepis.html

szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 13:21   #1457
Aaś
Zakorzenienie

vil ja nawet siadać za bardzo nie powinnam :-( wstaje raz dziennie na dwójkę ;-)

marchewka sprawdź czy do MED nie możecie zapisać juniora. Ja chyba do lux medu zapiszę dziewczyny bo mąż ma w pracy jakiś pakiet specjalny rodzinny a wiem że w przychodni niedaleko nas jest fajny pediatra

Jeszcze wam napisze o super godzinach podawania posiłków:
Śniadanie 8.30
2 śniadanie ok 10
Obiad ok 12.30
Podwieczorek o 14
Kolacja 17-17.30

Tak tak kolacja jest o 17.30 a co potem jeść?
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 13:25   #1458
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny! Jak Wam mija niedziela? Mi dość leniwie... Choć jedną pożyteczną rzecz dziś zrobiliśmy - ustaliliśmy listę rzeczy, które chcemy sprzedać na allegro zanim wyjedziemy z PL. A najlepiej zanim pojawi się Sofia. Zaczynamy wystawiać we wtorek. Jeszcze nigdy nic nie sprzedawałam przez Internet. Macie jakieś rady?

Lecę Was czytać!
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 13:27   #1459
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Śniadanie 8.30
2 śniadanie ok 10
Obiad ok 12.30
Podwieczorek o 14
Kolacja 17-17.30

Ale powiem Ci, że i tak masz luksus, 5 posiłków, u nas w szpitalu są 3 - około 8-9 śniadanie, około 12-13 obiad i kolacja o 17:00

godzinka kolacji to chyba norma w szpitalach niestety :/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-24, 13:37   #1460
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
vil ja nawet siadać za bardzo nie powinnam :-( wstaje raz dziennie na dwójkę ;-)

marchewka sprawdź czy do MED nie możecie zapisać juniora. Ja chyba do lux medu zapiszę dziewczyny bo mąż ma w pracy jakiś pakiet specjalny rodzinny a wiem że w przychodni niedaleko nas jest fajny pediatra

Śniadanie 8.30
2 śniadanie ok 10
Obiad ok 12.30
Podwieczorek o 14
Kolacja 17-17.30

fajnie, że chociaż masz 2 śniadanie i podwieczorek.

Ale ta kolacja w szpitalach o 17 to mnie zawsze rozbraja

ja bym nie wytrzymała bez jedzenia od 17 do 8
Stary 2013-02-24, 13:37   #1461
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
a co to jest MED?

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Jak Wam mija niedziela? Mi dość leniwie... Choć jedną pożyteczną rzecz dziś zrobiliśmy - ustaliliśmy listę rzeczy, które chcemy sprzedać na allegro zanim wyjedziemy z PL. A najlepiej zanim pojawi się Sofia. Zaczynamy wystawiać we wtorek. Jeszcze nigdy nic nie sprzedawałam przez Internet. Macie jakieś rady?

Lecę Was czytać!
co będziecie sprzedawać?

Wojtek
Stary 2013-02-24, 13:39   #1462
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Jestem już po egzaminie, zaraz będę nadrabiać od wczoraj, ale najpierw zdam relacje z zakupu wózka

Byliśmy w sklepie u znajomego, a właściwie kolegi mojej przyjaciółki. Facet zna się na tym co sprzedaje i sam ma dziecko, więc rozwiał wszystkie moje wątpliwości

Pojechaliśmy po x-landera, więc pytam go czy to dobra opcja. I usłyszałam, że można kupić x-q, albo x-l (te terenowe) bo reszta niestety się psuje. Mówił, że mają mnóstwo awarii i nie są warte swojej ceny, dodatkowo producent daje 2 lata gwarancji na pierdoły, a na zawieszenie (które najczęściej nawala) tylko rok.

Bardzo zachwalał nam wózki Baby Jogger, które są np. bardzo popularne w UK, a u nas prawie wcale. Spacerówka składa się cała jedną ręką (uchwyt pod plecami dzieciaka) i to jest mega wygodne + ma największe siedzisko jakie chyba wiedziała i ma homologacje do 35 kg dziecka także jakby któraś rozważała - rewelacja. Mnie nie odpowiada jego estetyka, więc wybraliśmy maxi-cosi.

No właśnie dlaczego maxi-cosi, bardzo nie chciałam mury, bo mi ten pałąk nie pasował między nogami i to, że nie da się tapicerki wyprać. Otóż tapicerkę w Elei da się wyprać spokojnie ( w murze zakładam też) a tutaj nie ma tego pałąku więc dziekco może samo wsiadać i wysiadać z wózka, bo można odpiąć jedną stronę zabezpieczenia z przodu.
Dlaczego nas przekonała elea?

Jak zobaczyłam jak ten wózek się składa, wiedziałam, że go bierzemy. To jedyny 2 w 1 (nie parasolka) który widziałam który składa się na szerokość (zerknijcie na fotki) i można stelaż postawić - REWELACJA. W zimie go złożę, położę na podstawce na buty i nie będzie śniegu po całym domu Drugi duży plus to daszek, który można poszerzyć tak, że całe dziecko zasłoni od słońca Trzeci plus to duża gondolka - mierzyłam, w środku ma 78 cm (półroczna córka koleżanki ma 72 cm) więc na zimę starczy na pewno

Wzięliśmy kolor walnut-brown od razu z fotelikiem cabriofix. Nie kupiliśmy go po żadnej mega okazji - całość 2500 cena jak z allegro, ale skoro już byliśmy to wzięliśmy a TŻ chciał wózek wcześniej żeby kombinować podjazd do domu ( bo mamy schodki) reszty wózków nie oglądałam więc mogę tylko podpowiedzieć jeśli chodzi o elea i baby jogger, bo na tych się skupialiśmy

edit: GWARANCJA - baby jogger ma dożywotnią, maxi-cosi 2 lata, za to door to door to duże plusy dla obu tych wózków
za zakup wózka. Dobrze, że zdałaś taką relację i napisałaś o tej gwarancji. Dałaś mi trochę zagwozdkę, bo ja też byłam prawie pewna x-landera, a teraz sama już nie wiem, chyba jeszcze nie znalazłam naszego wózka . Muszę jeszcze zobaczyć ten mutsy..

Jeśli chodzi o maxi cosi elea to jak dla mnie kółka, a szczególnie te przednie wydają się być trochę małe, my szukamy czegoś bardziej terenowego kolor wózka - !
Stary 2013-02-24, 13:40   #1463
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Ja tam nie cierpię prasować, ale uwielbiam jak mi wszystko jest takie idealnie gładkie..

Nie udzielam się, ale codziennie podczytuję - wzięłam się za porządki domowe, chyba tak czysto tu nigdy nie było a dzisiaj piekę tartę z tego przepisu
http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...e/przepis.html

ja za to nie lubię myć naczyń, ale nienawidzę jak jest brudno w zlewie

o jaaa istna bomba kaloryczna- ale na pewno pyszna

muszę się w końcu zabrać za moją magisterkę
Stary 2013-02-24, 13:43   #1464
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

Śniadanie 8.30
2 śniadanie ok 10
Obiad ok 12.30
Podwieczorek o 14
Kolacja 17-17.30

Łoo tak jak dziewczyny piszą, ze 5 posiłków to woow, bo u nas też w szpitalu 3. 9-10 śniadanie 12-13 - obiad 17-18 kolacja i takie porcje, że można umrzeć z głodu

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 13:48   #1465
maarchewka
Zakorzenienie

Poczytałam sobie o środkach przeciwbólowych w czasie porodu - TENS, Entonox, Petydyna, Znieczulenie zewnątrzoponowe i stwierdzam, że chyba nie chce żadnego z nich..
ciekawe czy mi się w trakcie nie zmieni

Wojtek
Stary 2013-02-24, 13:50   #1466
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie nie o sikanie chodzi, o dwójkę
Dwójka jest rano

Aaś to jest dieta głodówkowa a nie cukrzycowa

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 13:53   #1467
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny już wam napisałam co i jak przyzwyczajamy się co wcale nie jest łatwe;-)

Ash mi dodali pewnie jeszcze to mierzenie o 22 jak mnie położyli. Także ja mam tak samo jak ty + 22

Jedzenie średnie . Dzisiaj na późną kolację dali nam kanapkę z paprykarzem szczecińskim mamy go w naszej magicznej tabelce?
No i dali mi tutejszy glukometr więc już nie szlam na mariensztat. Ale oczywiście asia daun jak jej się zapytali czy chce nakluwacz czy wystarczy igła to powiedziała że może być igła na razie muszę jutro jednak po nakluwacz iść bo się pochlastam tą igłą prędzej...
A widzisz, to ja już o tej 22 się nie kłuję, i tak wystarczy! Nie wiem jak Ty to robisz sama igłą ja jak się kłuję tym pistoletem to muszę oczy zamknąć .
Skład paprykarza (szczecińskiego):
mięso rybne rozdrobnione 40%, ryż, cebula, koncentrat pomidorowy, olej roślinny, sól, przyprawy.
PO pierwsze strasznie przetworzone, a tego mamy unikać i jeszcze ten ryż

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ej laski muszę się przyznać, że do wczoraj nie wiedziałam, że ten uchwyt (pałąk) w foteliku musi być w aucie postawiony bo to on chroni dziecko przy uderzeniu, masakra, jaka ja jestem nieogarnięta w ogóle w temacie ;(;(;( dobrze, że się przeszłam jednak stacjonarnie do sklepu a nie tylko allegro, bo mogłam dać ciała:/
Powiedzieliby Ci na "bezpiecznym maluchu" jeśli się wybierasz

Cytat:
Przeklejam:

Wybór lekarza POZ dla Waszego maluszka
Będąc jeszcze w szpitalu zostaniesz zapytana czy wybrałaś już przychodnię i lekarza pediatrę dla swojej pociechy. Jest to ważne, gdyż w ciągu 14 dni od porodu powinna się odbyć pierwsza wizyta z dzieckiem u lekarza, tzw. wizyta patronażowa. Być może dokonaliście wyboru lekarza jeszcze przed porodem, jeśli nie, będziecie musieli zatroszczyć się o to już po wypisie ze szpitala. Warto znaleźć przychodnię blisko Waszego miejsca zamieszkania, istotne jest również w jakich godzinach przyjmuje wybrany przez Was lekarz. Jeśli zdecydujecie się, pozostanie tylko do wypełnienia deklaracja wyboru lekarza POZ i umówienie się na pierwszą wizytę z maluszkiem. W przychodni uzyskacie również dane kontaktowe do położnej środowiskowej (o ile nie mieliście wybranej wcześniej).

Kurcze, jest jakaś lista przychodni/lekarzy w Warszawie z której mogę sobie ich wybierać??
Możesz do jakiej chcesz przychodni z NFZ, gdzie jest pediatra. Justi ma rację, że najlepiej tam gdzie wiesz, że są dobrzy lekarze. Ja niestety nie mam zielonego pojęcia na temat pediatrów tu gdzie mieszkam Chyba zacznę zaczepiać mamy z wózkami na ulicy, żeby się podpytać

Cytat:
co będziecie sprzedawać?
Na liście mamy:
-Nintendo Wii (wypaśny zestaw)
- moje rolki, które kupiłam zeszłej wiosny, ale jakoś nie zapałałam do nich miłością wielką, wolę rower
- suknię ślubną - chcę upchnąć za jakies groszę, bo mi tylko miejsce zajmuje, ale jeszcze nie próbowałam sprzedawać...
-akwarium z całym wyposażeniem
- sokowirówkę, którą też sporo miejsca zajmuje, a jednak fakt, że tyle się marnuje z tych wspaniałych owocków sprawia, że wolę zjeść w całości niż sok zrobić
Na razie tyle, ale jeszcze pewnie coś się znajdzie
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 13:55   #1468
axella
Zakorzenienie

GG do axella

jakie tu nudy dziś :P

robię sobie praco-przerwę i idę jeść

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 13:58   #1469
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Witajcie

Aaś wracaj do nas\

Dziewczynki ja z Wami jestem cały czas, czytam codziennie praktycznie więc wiem co się u Was na bieżąco dzieje
Gratuluję zaczętych tygodni wszystkim po kolei

Jak już u mnie się coś naprostuje to wrócę do Was na stałe napewno
Poprostu póki co macie tematy wyprawek,wózków,łóżeczek, ciuszków i innych maluszkowych rzeczy..Podczytuję,ale nie udzielam się nie dlatego,że nie mam ochoty tylko kurde nie mam za bardzo co pisać..
Póki ciągle mam problem to nie chce codziennie pisać tylko po to żeby marudzić i psuć Wam dobre humorki.

Jednak jestem z Wami Raz na jakiś czas się zamelduję,żebyście wiedziały ,że wszystko ze mną i Tymkiem wporządku.

Po niedzieli muszę udać się na glukozę 75g...bleee. no ale przeżyłam to 2 razy to przeżyję i trzeci Pępek zaczyna mi wypychać na wierzch.

Witam się z moim synusiem w 26 TC

Wpadaj częściej, bo martwimy się o to co u Ciebie słychać.
za 26 tc!

Cytat:
ten tak samo.. ale co mnie to..jak ktoś jest głupi to płaci za swoje błedy..
ważne że jedzonko mają dobre

A TAK CIESZĄ SIĘ NASZE MALUCHY NA WIEŚĆ O TYM,ŻE NIEDŁUGO NAS ZOBACZĄ!!!!
http://kwejk.pl/obrazek/1681092/tyle-radosci.html

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
internetu nie było rano, to nie nadrobiłam was w ogóle. a zaraz mykamy do kościoła, także witam się tylko w 23t i właśnie rozpoczętym 6 miesiącu miłego dnia
za 23 tc!

Cytat:

Śniadanie 8.30
2 śniadanie ok 10
Obiad ok 12.30
Podwieczorek o 14
Kolacja 17-17.30

5 posiłków... Luksusy...

Cytat:
Ale powiem Ci, że i tak masz luksus, 5 posiłków, u nas w szpitalu są 3 - około 8-9 śniadanie, około 12-13 obiad i kolacja o 17:00

godzinka kolacji to chyba norma w szpitalach niestety :/
U nas tak samo. o 20 byłam już tak głodna, że gdyby nie zapasy od Męża, to bym chyba ścianę gryzła

----

Niedzielne

Zła jak osa jestem, bo Mężu mnie wkurzył. Wiedział, że ma dzisiaj przyjść do nas mój brat, bo jutro już wyjeżdża, to ten wymyślił, że chce iść na zakończenie ligi halowej (a wczoraj jeszcze nie chciał...) i mam iść z Nim, bo będzie sporo znajomych... I co ja mam zrobić

Idę się zdrzemnę, może mi trochę przejdzie i Go nie ukatrupię jak wróci...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 14:02   #1470
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Możesz do jakiej chcesz przychodni z NFZ, gdzie jest pediatra. Justi ma rację, że najlepiej tam gdzie wiesz, że są dobrzy lekarze. Ja niestety nie mam zielonego pojęcia na temat pediatrów tu gdzie mieszkam Chyba zacznę zaczepiać mamy z wózkami na ulicy, żeby się podpytać

Na liście mamy:
-Nintendo Wii (wypaśny zestaw)
- moje rolki, które kupiłam zeszłej wiosny, ale jakoś nie zapałałam do nich miłością wielką, wolę rower
- suknię ślubną - chcę upchnąć za jakies groszę, bo mi tylko miejsce zajmuje, ale jeszcze nie próbowałam sprzedawać...
-akwarium z całym wyposażeniem
- sokowirówkę, którą też sporo miejsca zajmuje, a jednak fakt, że tyle się marnuje z tych wspaniałych owocków sprawia, że wolę zjeść w całości niż sok zrobić
Na razie tyle, ale jeszcze pewnie coś się znajdzie
co do wypytywania mam to chyba zaczne robić to samo

co do sprzedawania rzeczy.. Ja meble i sprzęt agd ogłaszałam na tablica.pl i gumtree.pl.. O tyle fajnie, że nie płacisz za wystawienie, nie bawisz sie w przesyłki tylko Ci przyjeżdżają to zabrać itp.. Z tablicy szybciej dzwonili - biurko, starą lodówkę, średnio-nową lodówkę, starą kuchenkę gazową sprzedalam w przeciagu 2 dni..
tylko sukni ślubnej nie sprzedałam, ale oglosiłam ją w swojej rodzinnej miejscowości a tam malolu ludzi mieszka.. moze trzeba było ją przywieźc do Warszawy i tu próbować..

A jaki masz rozmiar tych rolek?

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
----

Niedzielne

Zła jak osa jestem, bo Mężu mnie wkurzył. Wiedział, że ma dzisiaj przyjść do nas mój brat, bo jutro już wyjeżdża, to ten wymyślił, że chce iść na zakończenie ligi halowej (a wczoraj jeszcze nie chciał...) i mam iść z Nim, bo będzie sporo znajomych... I co ja mam zrobić

Idę się zdrzemnę, może mi trochę przejdzie i Go nie ukatrupię jak wróci...
nie wiem jakie masz relacje z bratem, ale chyba wizyta brata by była dla mnie ważniejsza niż jakaś liga halowa..

ASH- a u Was to już pewne, że wyjeżdżacie??

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-02-24 o 14:04
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości