|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Jeju, straszne... Cała ciąża z takim brzemieniem, z tą myślą, że maleństwo nie jest zdrowe... Ale za to jaka piękna niespodzianka za tą wytrwałość, za podjęcie takiego wyzwania, dania szansy na normalne życie maluszkowi... Za MIŁOŚĆ , której musiał być ogrom do tego okruszka
![]() ![]()
#1472 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Już jestem
![]() Dzisiaj miałam USG przez brzuch dzięki czemu było świetnie widać machające maleństwo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawa za udaną wizytę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie to dokładnie będzie początek 17 t ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1475 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1476 |
Zakorzenienie
|
Hej hej ;-)
ja dziś byłam na USG, 15tc, i wymiarowo i z OM się zgadza. Ludzik ma prawie 9cm, i to chyba będzie dziewczynka. Ale nie wiadomo, bo tylko raz na początku dała się zobaczyć, a potem się dziecko skuliło i nic z tego! Jeszcze przed świętami, albo przed sylwestrem, bo tak by to wychodziło USG połówkowe- to dłuższe badanie, więc coś pewnie wyjdzie już Plamienia nie ma, mam luteinę dopochwową zamiast duphastonu. Poza tym wszystko w porządku, łożysko jest prawidłowe, na tylnej ścianie, szyjka macicy też! Wracam do pracy znów na 3-4 godzinki, a od stycznia zobaczymy- nic nie planuję, okaże się jak się będę czuła! Dobrego dnia! |
![]() ![]() |
![]() |
#1477 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1478 |
Raczkowanie
|
Wiecie co
![]() Wiadomo: najwazniejsze, by było zdrowe! I ta teoria potwierdza się za każdym razem kiedy gorzej się poczuje czy jestem na USG i myślę tylko o tym by biło serduszko i Dzidziolinek był zdrowieńki ![]() Ale dotarło do mnie, że chyba wolałabym dziewczynkę, tzn myślę, że dla kobietki byłabym lepszą mamą. Starania o ciąze poszły bez problemu, w sumie na życzenie, wtedy kiedy chcieliśmy, to zaszłam, więc jeszcze wymarzona płec, to chyba zbyt wiele. Ale jakby się (jakimś cudem) okazało, że będzie babeczka, to chyba rozniose gabinet/szpital z radości ![]() Haa.. Ale synek też będzie boski ![]()
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! |
![]() ![]() |
![]() |
#1479 |
Zadomowienie
|
a u nas wydaje mi sie, że będzie chlopak
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1480 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to fajnie, że wizyta udana i tak po cichutku gratuluje dziewczynki ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1482 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() skoro sprawdza wszystko dokładnie na normalnym USG to mam nadzieje ze tez mi teraz wszystko sprawdzi na wizycie.. bede na wizycie w 11 tygodniu czy moze za wczesnie na sprawdzanie tego wszystkiego? jak myslicie? jejku juz bym chciała wszystko wiedzieć ... Cytat:
tez mam luteine od poczatku,zastanawiam sie do kiedy bede musiała brać... Cytat:
ja mam córe już,o drugim bejbiku jak zaczynałam myslec tez marzyła mi sie córa...ale teraz najwazniejsze to to aby było zdrowe.Nawet juz mam imie dla chłopca,ale TŻ mnie wyśmiał mówi że to mało meskie imie... eh..
![]() |
#1483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie masz imię dla chłopca? Jak mówiłaś to przepraszam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1484 |
Zadomowienie
|
nie mówiłam
![]() strasznie podoba mi sie imie Natan
#1485 |
Zakorzenienie
|
I to niby nie jest męskie imię? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1486 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() W sumie usg to jedyna okazja, żeby sobie zobaczyć narządy od środka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do wagi to są różne stronki np. http://www.ciazowy.pl/kalendarz,tydzien-1.html Wystarczy wybrać tydzień ciąży i na dole kliknąć sprawdź miarę i wagę dziecka ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1487 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do mam które prawdopodobnie będą miały córeczki jakie wasze maleństwo ma tętno ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1488 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewuszki
![]() Kilka dni mnie nie było. Ale mam usprawiedliwienie ![]() Od ubiegłego czwartku powróciły mi mdłości. Nie obeszło się bez ![]() Dziś nawet w miarę się czuję, choć jak to się mówi "nie chwal dnia przed zachodem słońca" najczęściej około tej właśnie godziny zaczyna się wszystko najbardziej i resztę dnia mam z głowy bo jestem nie do życia. Ostatnio też dokucza mi kręgosłup i to tuz nad pośladkami. Nie mogę leżeć na plecach bo później mam straszny problem z podniesieniem się. Mam wrażenie jak by mi kręgosłup miał zaraz pęknąć. Przed ciążą nigdy tak nie miałam. Jutro nareszcie mam wizytę to muszę moją ginkę podpytać o to koniecznie bo już zaczynam mieć serdecznie dość leżenia na boku ![]() Mam nadzieję że powie mi też jutro kiedy mam się stawić na usg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tej pory było ok, chociaż miały być bliźniaki ale jedno od razu nie przeżyło. A teraz poszła do innej lekarki i ta jej powiedziała że coś jest nie tak z główką dziecka ![]() ![]()
![]() |
#1490 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do leżenia na boku, to wskazane jest dla ciężarnych spanie na lewym boku, bo wtedy nie uciska się żyły głónej, czy coś i jest się lepiej dotlenionym, a co za tym idzie i dzidzia. Ja jakoś naturalnie zaczęłam się kłaść na lewym boku i wysypiam się o wiele lepiej niż na prawym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1491 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe czy sie sprawdzi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1494 |
Zadomowienie
|
zubi89, zophiee
![]() ![]() sylvunia Natan to bardzo ładne i męskie imię, u nas w rodzinie jest chłopczyk właśnie o takim imieniu ![]() ![]() zubi89 dobrze, że wyczytałaś takie ciekawostki odnośnie tętna, jutro mam wizytę i aż jestem ciekawa jakie mój Dzidziolek będzie miał FHR ![]() ![]() beat@ moje mdłości również powróciły, już drugi dzień mnie trzymają, apetyt znowu mizerny, właściwie tylko na słodycze i owoce mogę patrzeć...tak narzekałam, jak mi się mdłości skończyły, a teraz już ich wolę nie mieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czekam niecierpliwie na Twoją relację z jutrzejszej wizyty ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1496 |
Zadomowienie
|
Jak da mi sie córę i męża przekonać to synek bedzie Natan
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1497 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi też takie głupie myśli chodziły po głowie ale po dzisiejszym usg się uspokoiłam ciekawe tylko na jak długo... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Fajną masz datę kolejnej wizyty Cytat:
![]() Fajnie ze wracasz do pracy ale uważaj na siebie ![]() Cytat:
Jestem w 12tc5d i dziś odstawiłam luteinę Cytat:
Powodzenia na jutrzejszej wizycie i podpytaj się o ten kręgosłup co robić jak tak boli ![]() I ja dziś odetchnęłam bo na prenatalnym wszystko wyszło dobrze ![]() ![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1498 |
Zakorzenienie
|
Hej! Witam się wieczorową porą, chociaż ta ciemność to zlewa mi się na cały dzień. Wychodzę do pracy - jeszcze ciemno, wychodzę z pracy - zaczyna się robić ciemno. Zaczynam coraz bardziej cieszyć się, że drugie dziecko będę miała "letnie" i mimo że nie uda mi się wyjechać z całą rodzinką na wakacje, to przynajmniej całe dnie będę mogła spędzać na działce teściowej lub rodziców.
Jak byłam w pierwszej ciąży, to pamiętam wątek o tej numerologii. Jest jeszcze? Jutro mam wizytę u gina. Właśnie szykuję teczkę z papierami. Może się przydadzą, żeby lekarz pospisywał sobie, co było ze mną w pierwszej ciąży. No i najważniejsze - karta z grupą krwi i wydruk tych bezpłatnych badań. Sprawdzam kartę ciąży i ja nie miałam ani razu wpisanego tętna płodu. Widać to wszystko zależy od lekarza. Ja nadal odczuwam dolegliwości I trymestru z różnym nasileniem - senność, nudności, zgaga, a do tego jeszcze bóle głowy. Wczoraj wzięłam 2 paracetamole, ale dopiero jak przysnęłam z synkiem i spałam 1,5 godziny, przeszło. A dziś od nowa. Podejrzewam, że to od karku. Mąż musi mi dziś zrobić masaż.
#1499 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() --------------------- Dziewczynom, którym powróciły mdłości i modły w wc współczuję ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rozmawiałam w pracy z kierownikiem. Pogratulował, choć najpierw się przeraził, że odchodzę z pracy ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1500 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja mam dalej mdłości ale gin twierdzi, że to przez tarczyce ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.