|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1441 |
Raczkowanie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
malin30 ja chyba też nie chcę znać płci tzn na chwilę obecną, ale znając życie to będę tak ciekawa, że nie wytrzymam
![]() ![]() chocolate gratulacje za bliźniaki i uważaj na siebie potrójnie ![]() poziomkka zrobiłam suwaczek, ale nie wiem czy dobrze? pater86 mina męża naprawdę musiała być bezcenna, już sobie wyobrażam mojego... Chyba by tam na zawał zszedł haha ![]()
#1442 | |||
Raczkowanie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
![]() ![]() Jestem bardzo szczupła ważę jakieś 50 kg więc brzuszek mi się lekko zarysowuj, ale wieczorami przy wzdęciach to bęben jest całkiem spory ![]() ![]() Cytat:
![]() A na zajęciach na zmianę jem i śpię, a mój niczego nie spodziewający się sąsiad z ławki patrzy na mnie krzywo i mówi, że chyba mam tasiemca ![]() Cytat:
Gratuluję ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1443 |
Raczkowanie
|
Sola1 super wieści
![]() Co do płci, to ja bardzo chcę poznać, już nie mogę się doczekać. Chociaż wiem, że to różnie może być, znam przypadki spektakularnych pomyłek lekarzy ![]() Ja dziś od rana odpokutowuję to, że w ostatnich dniach miałam mniejsze mdłości ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przy czym intuicja mi podpowiadała podobnie. Z tym, że to taki ośrodek, który specjalizuje się w usg i mają dobry sprzęt. Podobno są do niego kierowane osoby od innych lekarzy głownie z podejrzeniami wad serduszka, ale też i innych narządów. Ale tak jak mówiłam to narazie 70%, a 70 to nie sto ![]() Ja w ogóle miałam usg brzuszne i "dowcipne", bo maluch tak się wiercił i robił wszystko na przekór ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1445 |
Zadomowienie
|
TroppoSensibile ja jestem w miarę normalnej budowy ciała, dziś rano ważyłam 49 kg, ale mam tylko ok 155cm. wzrostu :/ wydaje mi się, że mam mało miejsca w brzuchu i wszystko szybciej robi mi się widoczne
![]() ![]() Ja mam właśnie przerwę w nauce, pije kawkę i za chwilę idę dalej... Skaranie Boskie z tym, żeby to tak chciało wchodzić do głowy jak nie chce :/ Niestety ja mam egzamin związany z pracą, który jak nie zdam to nie dość, że to ogromny wstyd... to zabiorą z pensji 200zł i nawet nie wiem czy można go poprawiać ![]() ![]() Ale ja sobie już wyobrażam jak będę po 10-tym i będę robić ozdoby na choinkę, będę już szukać mieszkania, bo chcę się przeprowadzić i w ogóle znajdę sobie mnóstwo zajęć ![]() ![]() Dobrej niedzieli dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1446 |
Raczkowanie
|
A ja przytyłam ok 3 kg i uważam, że to widać tzn wiem, że widać
![]() ![]() ![]() ![]()
#1447 |
Zadomowienie
|
Ja też przed ciążą chodziłam na step trzy razy w tygodniu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1448 |
Zadomowienie
|
U mnie na wadze nic jeszcze nie pokazuje,ale ja widze już po swoim brzuchu że sie zmienił... zawsze był płaski a teraz ciągle wzdęty.
Znowu mnie dzis na owoce wzięło juz zjadłam 3 sliwki,pomarańcza i myślę co by jeszcze podjeśc.. najbardziej to chodzą za mna pistacje,mogła bym jeść cały czas ale dziadostwo strasznie drogie ;/ takie zachcianki to na chlopca czy dziewczynke ??
#1449 | ||||||
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wierzę że mina męża bezcenna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1450 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też czekam z niecierpliwością na 12.12., mam wtedy wizytę i usg prenatalne i również jestem w tej samej sytuacji, chyba też będę żebrać o L4, ale ja już nie daję rady ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja już na poprzedniej wizycie miałam usg przez brzuch, pewnie to zależy od sprzętu jaki posiada lekarz. Cytat:
![]() ------------- Weekend upłyną bardzo leniwie. Dochodziliśmy z tż do siebie po piątkowej imprezie andrzejkowej. Dałam radę wytrzymać do 1, ale tylko dlatego, że wracali z nami znajomi, bo tak to już dawno byśmy się zawinęli. To był test przed sylwestrem, teraz już wiem, że nie dam rady iść na salę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A u Was jak andrzejki?? Plany sylwestrowe macie ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1451 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Też jakiś czas temu miałam problemy ze snem ale odpukać pomału przechodzi. Jak masz możliwość to przed snem przewietrz się kilka minut Cytat:
![]() Ja nie wiem od kiedy go liczyć bo najbardziej popularny jest właśnie zaczęty 14 tydzień ale chociażby na ovufiend już mi pokazało że od 13 tygodnia jestem w drugim ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Gratuluję wszystkim udanych wizyt i cudownych wiadomości ![]() Mi apetyt nadal dopisuje aż za bardzo, brzuszek rośnie z czego mąż się bardzo cieszy ale coraz większym problemem staje się kręgosłup który tak strasznie boli że ciężko jest mi się ruszać ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1452 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byłam dzisiaj u moich rodziców i gdy wychodziłam, mama zagadnęła mnie, czy nie jestem w ciąży, bo mi brzuch wystaje (a wystaje tak jak od ponad dwóch lat, odkąd wróciłam do pracy - siedzącej, a u mnie kiepsko z motywacją do ćwiczeń ![]() Dziewczyny, jutro jest Dzień Darmowej Dostawy: http://www.dziendarmowejdostawy.pl/ Ja się cieszę, bo bierze w tym udział sklep, z którego chciałam zamówić część prezentów. Wiecie, że są wina i szampany dla kobiet w ciąży? http://winabezalkoholowe.pl/ Fakt, trochę drogie, ale chcę zamówić małego szampana na Sylwka i jakieś wino na próbę.
![]() |
#1454 | ||||||
Zakorzenienie
|
Witajcie po weekendzie
![]() Cytat:
Witaj i gratuluje podwójnego szczęścia ![]() Cytat:
Gratulacje nowego tygodnia ![]() Cytat:
U mojej kuzynki dokładnie to samo ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oj tak kręgosłup to największa moja zmora, nic więcej nie dolega ale kręgosłup na dole boli jak szalony, nie wiem jak będzie później ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1455 |
Zadomowienie
|
witaj Chocolate
![]() i gratuluje podwojnego Szczescia! Gratuluje Dziewczyny udanych wizyt ![]() Podziwiam Was za cierpliwosc z niepoznawaniem plci ![]() Jesli chodzi o nadzerke,to niestety ale ona sama nie znika i ten problem dotyka az 80 procent kobiet.Ja tez niestety ja mam i to od dawna.Dwoch ginow powiedzialo mi,ze z pozbyciem sie tego problemu najlepiej poczekac do porodu,a raczej chwile po.Rzekomo to najlepszy czas na jej usuniecie.I tak wiec ja teraz po drugim porodzie bede ten temat poruszac.
Edytowane przez bazile Czas edycji: 2013-12-02 o 08:03 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1456 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
No i wszyscy wróżą mi właśnie dziewczynkę, oby mieli rację. Wyglądam koszmarnie niech więc będzie nagroda w postaci dziewusi ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- I wiecie co? Dziś mam wizytę po południu, zobaczę jak Maluszek urósł ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1457 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki. Wybaczcie nie mam siły nawet na czytanie was
![]() ![]() Mam nadzieję że dzisiaj już będzie lepiej.
#1458 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja o moją wagę zaczynam się poważnie martwić, bo od początku ciąży schudłam już 4 kilo, a niestety normalnie jestem wagi szczypiorkowej, przed ciążą ważyłam 46kg i teraz jest masakra ![]() Czy męczą Was jeszcze mdłości i wymioty? Ja już powoli zaczynam psychicznie wymiękać. Powtarzam sobie, że jeszcze trochę, ba nawet są dni, że mam mniej, a potem wracają tak zamo intensywne. Ile jeszcze... ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Anteria właśnie doczytałam. U mnie niestety podobnie z jedzeniem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1460 |
Zakorzenienie
|
Cześć Mamuśki, dołączam do grona czekających (nie)cierpliwie na przełom samopoczuciowy
![]() Doczytałam tylko o badaniach Soli, gratuluję zdrowego maluszka a najprawdopodobniej dziewczynki, super ![]() ![]() Wybaczcie, ale idę znów legnąć na łóżko ![]() ![]()
#1461 |
Raczkowanie
|
Hej, wczoraj wieczorem niezbyt dobrze się czułam ;( pobolewał mnie brzuch, nie mogłam zasnąć, taki dziwny ból, lekko podobny do okresowego, ale nie do końca, kłujący w dole brzucha, taki pulsujący, co minutę czy trochę więcej ból i nic, ból i nic.. Do wytrzymania, ale mimo to się zaniepokoiłam ;( Nie plamię, nie krwawię, niby nic się nie dzieje. Dobrze, że jutro mam wizytę, powiem o tym lekarzowi.
Nie wiem czemu mam wizje tego, ze mój płód umrze a ja się dowiem tego później, np. przypadkiem na wizycie booszz skąd takie fanaberie w mojej głowie ;( Do tego męczą mnie wzdęcia. Wszyscy znajomi którzy wiedzą o ciązy to oglądają mój brzuch, jestem dość szczupła a brzuch mam taki wzdęty i pękaty, aż mnie pobolewa. Po cytrusach to jakaś masakra, mega nieprzyjemna dolegliwość.
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! |
![]() ![]() |
![]() |
#1462 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny,
dzisiaj musiałam wstać o 7, bo szłam do rodzinnego po skierowanie i mdłości miałam koszmarne ;/ a już tydzień był bezmdłościowy ![]() eweden wszystko dobrze z Twoim suwaczkiem ![]() ![]() Co do kg, to też przytyłam 3 kg, ale to na samym początku, jak jeszcze nie miałam mdłości tylko wilczy apetyt. Teraz waga stoi na szczęście, ale apetyt mi wraca i to straszny, także muszę się powstrzymywać od niektórych zachcianek ;/ Wczoraj oglądając finał Masterchefa zachciało mi się dania Marii (puree z sandaczem, bobem, coś tam jeszcze było, masło rakowe chyba i sos czereśniowy..?) ![]() ![]() Ogólnie niedzielę spędziłam wzruszając się na czymś co chwilę, a to na powtórce The Voice of Poland,a to na tym filmie Bokser...ojeeju ![]() Co do Sylwestra, to mieliśmy iść na bal sylwestrowy, ale pewnie nie będę w stanie tyle wysiedzieć, to po pierwsze, a po drugie tańczyć też dużo nie potańczę, więc lepiej iść na jakąś domówkę. ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Prowansja88 nie martw się na zapas, prawdopodobnie to rozciągająca się macica ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1463 |
Zadomowienie
|
hej dziewczynki, wczoraj zaczelismy 12tc
![]() za tydzień w środę mamy usg prenatalne. zaczynam się troszkę stresować, czy aby wszystko będzie dobrze. ale powtarzam sobie, że skoro u nas w rodzinie nie ma żadnej historii, która mogłaby wskazywać na jakieś choroby, a od samego początku ciąży bardzo o siebie dbam, to musi być dobrze, prawda? ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście, ze będzie dobrze ![]() Właśnie mówiłam Wam o tym że koleżanka była na badaniach genetycznych w 13-20-32 tygodniu i wszystkie wskazały, że maluszek się urodzi z zespołem downa, dla nich to był cios, całą ciąże się stresowała a teraz maluch ma już 2 lata jest zdrowym, żywym dzieckiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1465 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
--- Co do nadżerki to podobno nie zawsze trzeba ją usuwać. Teraz na szybko znalazłam jakiś artykuł. Może nie jest to dobre źródło, ale jak kogoś interesuje temat to można poszukać dalej. Ja tylko sygnalizuję, że się już z tym spotkałam. http://kobieta.wp.pl/kat,48756,title...?ticaid=111c4e A tak przy okazji ja miałam kiedyś wypalaną nadżerkę, bo taka była wtedy "moda". Potem okazało się, że nie jest to dobra metoda. Teraz już chyba się nie stosuje. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1466 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() mdlosci mam,ale bez wymiotów,a z jedzeniem masakra... wszystko mi śmierdzi Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#1467 |
Raczkowanie
|
majkela12 ja planowałam też od nowego roku, ale pogadam na wizycie i jak da mi od 13.12. to chętnie pójde
![]() ANTERIA, Rybka12321 współczuje problemów z jedzeniem, ja mam wręcz przeciwnie, apetyt wilczy, ale ostatnio jakoś częściej niż na początku robi mi się niedobrze :/ Prowansja88 nie ma się co martwić na zapas, ale jeśli cię coś niepokoi to jak najszybciej do gina żeby uspokoić nerwy... Aldrin to straszne musiało dla nich być ... Rodzice umierają ze stresu, ze strachu przez całą ciążę, przez tyle czasu, a później wszystko kończy się dobrze... Nie jestem pewna czy dla tych 10% więcej pewności jeśli (podobno usg daje 80, a prenatalne 90% pewności...) nie ma przesłanek do badań to czy jest sens je robić... P. S. Chyba pójdę jutro na zajęcia "forma w ciąży" - zobacze co to za ćwiczenia, może mi się spodoba ![]()
#1468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1469 | ||
Zakorzenienie
|
Witam mamuśki
Cytat:
ja też sobie tego nie mogę wyobrazić, oni po tej wiadomości zamknęli się w sobie i naprawdę długo im zajęło nim się oswoili z myślą o chorym dziecku, najważniejsze że dobrze się skończyło ale stresu mieli sporo Cytat:
Pewnie każdy idzie z myślą aby potwierdzić zdrowe dziecko a oni jednak z czasem się pogodzili z myślą o chorym dziecku ale nerwów i stresu nie zazdroszczę ![]() Wiesz co nie wiem dokładnie, bo mówili, że idą na usg genetyczne, później powiedzieli, że wszystkie badania wyszły, że dziecko chore i zaczęli się odsuwać od znajomych a, że to było zwykłe koleżeństwo to ja nie chciałam zbytnio dopytywać co za badania robili, bo bałam się, że sprawię im jeszcze większą przykrość Edytowane przez Aldrin Czas edycji: 2013-12-03 o 06:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1470 |
Zakorzenienie
|
Aldrin, no to musiało być na prawdę dla nich smutne i ciężkie, ale jak widać i takie cuda się zdarzają
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.