|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
![]() Pallas, w Smyku są rzeczy z tej firmy, ale sporo droższe ![]() U nas był taki duży sklep Dziecko, to chyba sieciówka (?) ale, że Kielce to dziura to sklep padł ![]() ![]()
![]() |
#1472 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Opowiadaj
![]() principessina jak to dobrze, że Wasz synuś mówi w dwóch językach ![]() ![]() ![]() w końcu w domku, super ![]() padłam ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1473 | |||||
Zakorzenienie
|
Ooo nareszcie
![]() Cytat:
![]() I udanej zabawy na weselu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Nadal mnie nie ciagnie do słodkiego, czuje sie jak facet takie mam smaki ![]() Przeczytałam całą "Czekając na dzidziusia" Olaf nie chciał dołaczyć ale mi się podobało ![]()
![]() |
#1474 |
Raczkowanie
|
Czesc, ja tlyko na chwilke. Z tego co wiem, to dlatego na zwolnieniu dostajemy wiecej, bo mamy platne weekendy (ciaglosc zwolnienia), a wiec zamiast przepracowanych np. 23 dni, mamy 31 (23 + 4 weekendy), a wyplata srodkow jest za kazdy dzien. Tzn stawka dzienna wyliczana ze starej pensji: kwota x/23 dni, *31 dni. Przynajmniej cala poprzednia ciaze zylam w takiej swiadomosci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1475 |
Przyczajenie
|
Cześć kobietki!
![]() Witam Was bardzo gorąco przyszłe mamusie! Też spodziewam się dzidziusia. Chciałabym się Was o coś poradzić. Ostatnią @ miałam 10.08. Z tego wynika, że obecnie jestem w 11 tygodniu. Wczoraj (czyli wedle OM 10t5d) miałam robione usg i okazało się, że długość maleństwa to 30mm. Wskazywałoby to na wiek ciąży z usg na 9t6d (+-) 5dni - tak mam na wydruku. No i teraz zaczyna się moje zmartwienie. ![]() ![]() ![]() Czy któraś z Was miała podobną sytację? Spotkała się z podobną sytuacją? Dodatkowo martwię się też dlatego, że miałam już sensacje z tą ciążą. We wrześniu miałam plamienia przez tydzień, w ostatnią niedzielę jednodniowe, jestem na utrogestanie, miałam też na samym początku zapalenie pęcherza ![]() Skąd może brać się taka rozbieżność wieku ciąży w kolejnych badaniach usg? I co ona może oznaczać? Edytowane przez Asiula_84 Czas edycji: 2013-10-25 o 14:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#1476 |
Zakorzenienie
|
hope -
![]() kasian - no widzisz... A już chciałaś nas zostawiac ![]() ![]() Muszę się ogarnac powiem Wam. Zrobic paznokcie i brwi, bo czuję się jakaś taka zapyziała... ![]() Seleniti- hehe... Dobre to dobre ![]() Poszłam na marne do przychodni, gin dziś nie przyjmuje ![]()
#1477 |
Zakorzenienie
|
Asiula_84, chyba 30 mm, tak? Moim zdaniem powinnas trzymac sie tego co powiedzial lekarz: pewnie taka roznica w pomiarach miesci sie w granicach bledu. Im pozniejsze usg tym te wymiary mniej zgodne z data OM
![]()
#1478 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A TŻ ogarnia powoli i powiedział, że możliwe, że powie rodzicom, no zobaczymy ![]()
"Pod moim sercem, inne bije serce. Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane." 41-przeterminowana- Edytowane przez Seleniti Czas edycji: 2013-10-25 o 14:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1479 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny.. ja wiem, że wy się martwicie i rozumiem, że każda się naczytała w Googlach o różnych ciężkich przypadkach, ale proszę was.. przestańcie się zamartwiać rozjazdami terminów pomiędzy OM i USG!!!
Nie wiem czy miałyście się okazję kiedyś przyjrzeć różnym funkcjom na USG, które lekarz ma do wyboru. Np. taka miarka. W zależności od tego, które punkty lekarz zaznaczy taki wychodzi wiek dziecka. I teraz pomyślcie sobie jak łatwo się machnąć o 2 milimetry z każdej strony. Przecież te USG to nie jest obraz FULL HD, tylko miliony szarych plamek do niczego niepodobnych. Lekarz myląc się o 2 milimetry z każdej strony może odjąć/dodać naszej ciąży aż 4 dni. Do tego dochodzi fakt ułożenia dziecka. Raz się bardziej rozciągnie, raz się przykurczy. No naprawdę nie da się tego zmierzyć w żaden sposób z taką dokładnością jakbyśmy chciały! Tak więc podsumowując... Najważniejsze są przyrosty. Dopóki dzidzia rośnie, wszystko jest ok ![]() Dodam jeszcze, że mi podczas JEDNEGO badania USG wyszło raz, że jest 9w1d, potem lekarz jakoś inaczej ustawił tą głowicę i nagle się pokazało 9w6d... A dzieciak raczej przez te 3 minuty nie zdążyłby tak urosnąć ![]() Edytowane przez Pallas Ril Czas edycji: 2013-10-25 o 14:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#1480 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No i lekarz chyba wie co mówi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
![]() W ogóle chciałam Ci kochana powiedziec, że zazdroszczę Ci tak racjonalnego podejścia do ciąży ![]() ![]()
Dziewczyna - 27.06.2006 ![]() Narzeczona - 24.01.2012 ![]() Żona- 10.08.2013 ![]() ![]() MAMA- 03.05.2014 ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png Edytowane przez kasiab91 Czas edycji: 2013-10-25 o 14:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1481 |
Przyczajenie
|
Dzięki monita01, już poprawiłam. Trzymam się tej myśli, że jeśli lekarz tak mówi to pewnie wie co mówi, że każda ciąża rozwija się inaczej. Ale poziom emocji jaki mam w ciąży mnie normalnie dobija, chciałabym żeby wszystko było już dobrze i książkowo. Te plamienia mnie bardzo dużo kosztowały psychicznie, dodatkowo byliśmy wtedy z mężem jeszcze za granicą.
Kurcze no ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widziałaś przecież, że macha nóżkami, rączkami i najważniejsze bije serduszko!! Myśl pozytywnie i nie poddawaj się złym myślom... Nie wolno tak.
![]() |
#1483 |
Przyczajenie
|
Dziękuję Wam dziewczyny za wszystko co piszecie. Noszę te swoje lęki jak odzież wierzchnią. Muszę to zmienić, ale huśtawki ciążowe mi w tym nie pomagają. No ale nie może mieć moje dziecko matki histeryczki.
![]() Wiem, że to głupie jest takie martwienie się itp. Ja przez ten trudny początek jaki mieliśmy bardzo na wszystko zwracam uwagę. Do niedawna nie potrafiłam się nawet zbytnio z dzidziusia cieszyć, bo lęk o jego zdrowie i rozwój był silniejszy i tłumił wszystkie pozytywne emocje. W ostatnim tygodniu się przełamałam. Kupiłam sobie nawet sukienkę ciążową ![]() Mój mąż mnie bardzo wspiera, i dla odmiany cieszy się jak szalony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1484 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() No, ale po powrocie pojawiło się serducho, beta podskoczyła i powiem Ci, że od tego czasu jakoś się niczym nie martwię. Jakieś takie pozytywne myślenie mi się włączyło, że wszystko będzie ok ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1485 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi też po pierwszym USG lekarz powiedział, że pęcherzyk jest ale mały i żeby się nie nastawiac na nic, podkreslil jeszcze że jest teraz 60% poronień, no ale na wszelki wielki kazał brac kwas i byc dobrej mysli. Za tydzień pojechalismy, a tam pęcherzyk urósł i pojawiło się ciałko, więc byłam pewna że już teraz będzie oki ![]() A dla tych którzy wątpią w coś proszę posłuchac, nas nastawia pozytywnie ta piosenka!! Mimo, że wyciskamy łzy przy tym razem z mężem ![]() http://www.youtube.com/watch?v=_YXLLbQ9h_Y
Dziewczyna - 27.06.2006 ![]() Narzeczona - 24.01.2012 ![]() Żona- 10.08.2013 ![]() ![]() MAMA- 03.05.2014 ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png Edytowane przez kasiab91 Czas edycji: 2013-10-25 o 15:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1487 | |
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() Hope i palas co do ponownego badania moczu / w poprzednim mi wyszły liczne bakterie/ to nie wiedzaiąłm że można bez skierowania, myślałam że musi byc. jutro pojade w takim razie jeszcze raz Hope >> super że już w domku jesteście ![]() Pallas Ril >> przeczytałąm co napisałaś :"... i nagle wchodzi ONA"... NO MASAKRA JAK BASZCZELNA !!! bez komentarza co do rogala do spania, to powiedz mi jeszcze prosze czy on jest taki gruby? / mięsisty? czy cieńki ?? no i ma kształt C? h0pe >> z tym czytaniem to masz racje...wogóle tak teraz na to popatarzyłam to było to głupie zachowanie!!! nic nam się nie dzieje, ciąża przebiega prawdidłowo a szukamy,,,, nie wiem czego.... przeciez kilka dziewczyn,,,w tym TY naprawde miałyście spore problemy/ KRwawienia /, przepraszamy, to się już nie powtórzy.... ![]() kasiab >> oow środe juz prenatalne?? powodzenia Cytat:
a farfocel też był dobry ![]() Asiula_84>> Witaj ![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- a ja poziomu bety nie miałam nigdy robionego.... ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1488 |
Rozeznanie
|
Tylko sobie nie wkręcaj teraz, że Ci znowu czegoś brakuje :P
Bety nie ma sensu już robić w tym momencie. Bada się ją tylko na początkowym etapie ciąży :P A co do poduchy to jest dość mięsista. Ma tak na oko koło 20cm grubości. W ogóle bałam się, że mi się źle będzie na tym głowę trzymać, bo nie znoszę sztucznych poduszek (spię tylko na puchowych), ale ta się tak fajnie dopasowuje do głowy, nie jest ani za twarda ani za miękka. Ten rogal ma dwie strefy twardości jedną na głowe drugą na tłów i nogi.. Dam znać po pierwszej nocy jak było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde....ahhhh też się rozczuliłam no i refren" ja jestem, ja zyje....moje serce bije.... " >> pogłaskałam sobie brzuch iii..... łzy poleciały same..... szok |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1490 |
Zakorzenienie
|
Ja Bety tez nie mialam
![]() Ja to mam chyba jakies luzackie podejscie. Pewnie, stresowalam sie tymi genetycznymi i chcialam, aby wyszly dobrze, ale poza tym wogole nie czytam o zadnych badaniach, wskaznikach, itp. Jak mi wyszla roznica miedzy OM a USG to mnie jedynie zdziwilo, bo robilam testy owulacyjne i jednak wiem, kiedy mniej wiecej zaszlam. A na nastepnym USG powiedzieli, ze jednak wracaja do daty z OM. Ide z wizyty na wizyte, tam sie dowiaduje czego trzeba, daja skierowanie na badania (nawet nie dociekam za bardzo na jakie, na pewno wiedza na jakie dac) i juz ![]() ![]() Czytam sobie jedynie jedna ksiazke o ciazy i strone mojej poloznej, stamtad czerpie wiedze a jak mam jakies pytanie, to zapisuje aby zadac poloznej lub ginekologowi, a nie w googlach ![]()
#1491 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1492 |
Zakorzenienie
|
Moze latwo mi mowic, bo nie mialam zadnego problemu i jakos tak uwierzylam, ze ciaza jest silna, ja zdrowa, wiec na pewno wszystko bedzie ok!
---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Dziewczyny, ja uciekam z TZem na nasze cotygodniowe spozywcze zakupki. Milego weekendu Wam zycze i zero zamartwiania sie na zapas!!!!
#1493 |
Zakorzenienie
|
Pallas Ril >> zamęcze Cie tymi pytaniami
![]() - powiedz mi jeszcze ta poduch jest taka miękka bardzo? czy twarda? wiesz jak dociśniesz ręką, to łatwo się poddaje? |
![]() ![]() |
![]() |
#1494 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zrobiłam dwa zdjęcia. W normalnym stanie i po naciśnięciu dłonią z dużą siłą. Nie wiem czy to rozwieje Twoje wątpliwości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1495 |
Wtajemniczenie
|
madziula - no jasne ze musze. Najgłówniejsze zalecenie lekarskie - nie dziwi mnie bo juz przeciez leżę prawie drugi miesiąc.
siedze na necie od czasu do czasu. Mąż w pracy. A teraz zrobił się takim katem że nawet jak bym chciala sie ruszyc to nie da rady. Jak sie tylko zapomne i np powiem ze "a te buty to musze wyprać" to juz krzyczy ze "ja ci dam". no wiec lezakuje ale jak patrze na ten balagan co narobil... ![]() ![]() ![]() asiula 84 - rozbierznosc moze wynikac przede wszystkim z pomiarów lekarskich, pierwszy raz mogla sie machnc za daleko a teraz za krótko go zmierzyc. mógł się berbeć zwinąć, podkulić, moze podlozyc nozki pod dupke i juz jest dluzyszy etc. a obraz sama wiesz jaki jest! to nie jest tv, tylko szare cienie. tydzeń to bardzo mała różnica. poza tym daj dziecku rosnąć w swoim tempie. moze przyrastac skokowo - dlaczego nie? dodatkowo po cos liczy się termin od OM - wlasnie dlatego, ze te pomiary jeszcze beda ci sie wahac nie raz, nie licz dziecku codziennie dni ile ma wzrosnac, i ile "powinno". sam lekarz ci mowi ze jest ok a ty szukasz jeszcze dziury w calym po internecie... ojjjj.... po te co ginekologi ? ![]() nie panikuj o 1 tydzien , nie panikuj o 2. to normalne! to zywy organizm przecież, i od samego poczęcia indywidualny! naprawdę ni schizuj sie, jesli wiesz ze mozesz miec inne problemy to nie wymyslaj sobie tych niepotrzebnych, pozdrawiam. dla przykladu moge ci wkleic zdjecie z usg z tej samej chwili, na jednym zdjeciu jeden pomiar dal 8t 3 d a na drugim 8t0 dni. normalnie powinnam sie załamać ![]() ![]() kasiab - haha to znaczy ze co, ze mu sie nie chce? eee tam, wiesz przeciez ze na chlopa duzo nie trzeba zeby mu narobic ochoty ![]() Pallas Ril - oj widze kochanie ze tobie juz tak samo dzialaja na nerwy te wymyslane na sile problemy jak i mnie... Zwlaszcza jak ja mam prawdziwe problemy to az nie moge patrzec jak ktos na sile sie unieszczesliwia chociazby na chwile no! mam ochote cie ukochać za to jak mądrze mówisz o tym wszystkim ![]() asiulka22- hehe dzisiaj wrocilam do domu to dupa mi ozyla i humor mi sie poprawil. plus to ze sie zadomowilam to pisze co mi slina na jezyk przyniesie, potem czytam i mysle "co ja napisalam"... ![]() a poziomu bety nie rób!!! lekarze mądrzy od tego odchodzą i ja jestem na to najlepszym przykładem że nie warto jesli wszystko wg usg jest ok! buzialki głaskaj brzuszek głaskaj i kochaj kochaj kochaj mamo! ![]() ps: mój ukochany właśnie uczy się segregować pranie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1496 |
Wtajemniczenie
|
A mój mężuś właśnie kończy robić zapiekankę bo ja nie dałam rady ....
Zapachy za bardzo intensywne ![]()
#1497 |
Rozeznanie
|
My chyba lubimy schizowac, ja jak czytam o tyms ze ktoras dziewczyna poroniła ( właśnie przeczytałam na innym forum ) to zaczynam schizowac, myśleć o glupotach...a z kolei TZ nie mówię bo sobie wmawiam ze rozmowa zle wpłynie na to. Masakra chyba nie mam co robić i szukam problemów
![]() Jak sie nie przejmowac? |
![]() ![]() |
![]() |
#1498 |
Zakorzenienie
|
ja teraz też nie, i się nie przejmuję, skoro na usg dzieciątko z bijącym serduszkiem widziałam
![]()
#1499 |
Raczkowanie
|
A miałyście już dzisiaj pisać mniej :P Nadrobiłam 7 stron…
nadiak1 witaj, mamy bardzo podobne tp, ja też na połowę maja monita01, principessina tak się zrobiło ciepło na tym forum dzięki Wam, jak piszecie, że u Was taka jeszcze ładna pogoda to aż miło się czyta, i jeden i drugi kraj zwiedziłam kilka razy… mam nadzieję, że nas dzidzia nie ograniczy z podróżami, bo bardzo lubimy Light Limara ten Twój sok z buraków, pietruszki i jabłka to jakie proporcje? Bo ja nie bardzo przepadam za burakami, a chyba trzeba by nabrać kolorków, i też ponoć jest z natki pietruszki samej taki sok, tylko jak to się robi? dwakolory1 nie przejmuj się pracą, ja też ciężko przeżyłam przejście na l4, nawet mi smutno było tutaj Wam cokolwiek pisać, pracę mam w korporacji, siedzącą, przy kompie, duży stres, ciągłe spotkania z Klientami, codziennie się słyszało po mega udanych spotkaniach… „fajnie, ale dlaczego tak mało”, zawsze standard ubioru, makijażu, obsługi, w mojej szafie królują białe koszule, zawsze kończyłam późno 18-19, nadgodziny to rzecz normalna, do lekarza czy ze znajomymi można było się umówić dopiero ok. 20, a i czasem się nie dało, bo nie dało się zaplanować, o której się wyjdzie, czasem nawet przerwa na jedzenie czy siku graniczyła z czymś niemożliwym… w pierwszych tygodniach ciąży na spotkaniu pracowników zrobiło mi się słabo… i powiedziałam o ciąży szefowej, ale też powiedziałam, że chcę dalej pracować… po kilku godzinach wróciłyśmy z szefową do tej rozmowy i oznajmiła mi, że ma już na moje miejsce fajną dziewczynkę, która się cieszy… i że mam posprzątać biurko i kompa… poczułam się niechciana po tylu latach pracy… więc teraz się „byczę” i ja i moje szynszyle próbujemy się przystosować do przebywania w domu jak jest jasno ![]() ![]() ![]() Gosiiaczek wszystkiego najlepszego dla Ciebie i Męża na nowej drodze życia i oby się już wszystko układało po Waszej myśli ![]() h0pe fajnie, że już jesteś w domku ![]() Pallas Ril proponuję post nr 1479 odnośnie wieku ciąży z OM i USG skopiować i wklejać w razie potrzeby ![]() No i jeszcze troszkę o nas… byłam dziś na USG, 11tc, 38mm, słyszałam serduszko, widziałam machające rączki i nóżki, motylka w mózgu, aż się wzruszyłam, a gin się ze mnie śmiał, że zawsze taka twarda, a tu Cud Boży tak na mnie działa ![]() Edytowane przez /Mycha/ Czas edycji: 2013-10-25 o 17:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#1500 | |||
Zakorzenienie
|
tak ja mowie tylko po polsku, a maz po wlosku i holendersku, synek ma 2,5 roku
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:11.