|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
Cytat:
Zakatarzony jest jeszcz troszkę, ale wolę być pewna na 100% że jest zdrowy, zanim pójdzie do przedszkola... tym bardziej że w przedszkolu afera, ponoć większość dzieciaków z grupy Kazika się pochorowało bo jedna z mam wysłała do przedszkola kompletnie chorego malucha, i teraz przy wprowadzaniu dziecka do sali jest kontrola... rozumiem to bo w poniedziałek odstawiłam Kazika do przedszkole w stanie ogólnym zdrowy.Oczywiście wczoraj lekarz nakrzyczał na mnie, że blada jestem i powinnam dbać o siebie. Powiedziałam mu że rozumiem, ale muszę też dbać o innych, jak tylko pokazał mi maluszka na ekranie, powiedziałam "o serducho, ale fajnie bije" i zrobiło mi się tak miło i ciepło na sercu. troszkę przy okazji pożartowaliśmy. Śmiał się ze mnie bo powiedziałam mu że chce mi się strasznie sałatki wielowarzywnej, i w sobotę dopiero zjem na weselu Pożegnał mnie tekstem "robota nie zając, nie ucieknie"
|
||
|
|
|
#1442 |
|
BAN stały
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Kasiab91 a może on się serio boi i to wcale nie wymówka? Pamiętam z wątku mamusiowego jak byłam z Milcią w ciąży to kilka dziewczyn miało właśnie taki problem..że chłopy nie chcieli ze strachu, że coś zrobią, że coś się stanie itd. Pogadaj z nim może. Albo lekarz ginekolog na wizycie niech mu wytłumaczy, że w głowę dzidziol nie dostanie – nie ma szans
ps. i jak coś to też jestem za tym wątkiem z przepisami
|
|
|
|
#1443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lecę do przychodni po wyniki i umówic się na USG
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
Moj TZ tez mial obawy, ale nam polozna sama z siebie powtorzyla ze 3 razy, z enie ma problemu i zebysmy sie nie wystraszyli jak po zaczne krwawic, bo to normalne. On nawet po tym i tak stara sie byc bardziej delikatny.
Dlatego mysle, ze fajnie by bylo jakbys z mezem na psokojnie porozmawiala, moze pokazala mu jakis artykul na ten temat?
|
#1445 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może to i dobry pomysł bo właśnie dziś przyszła nam klatka dla chomika a jutro kupujemy z Kubą chomika. Cytat:
Jeśli chodzi o kasę to już w tym miesiącu dostałam ok 400 zł więcej. A to dlatego że jestem już na zwolnieniu już ponad chyba 33 dni w ciągu roku i wtedy przechodzi się na jakiś tam zasiłek zusowski- to znaczy że płaci mi już zus a nie urząd pracy. I wtedy się już zusu nie potrąca od pracownika więc o ten zus mam większą wypłatę.
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc Edytowane przez dwakolory1 Czas edycji: 2013-10-25 o 14:23 |
|||||
|
|
|
#1446 |
|
Wtajemniczenie
|
dark lady - ooo tak, te nasze matki cos chyba malo problemow maja bo codziennie ktoras schizuje. tez juz prosze je ale chyba sie proszą o klopoty
strasznie mi sie nie podoba to. Jak sie szuka to zawsze cos sie znajdzie, prosze nie popadac w skrajnosci . Jak juz chcecie szukac prawdopodobieństw ciążwych to radzę np pozastanawiać się czy będzie blond, brąz czy rude, jakie bedzie mialo oczy, ile bedzie wazyc i wiele wiele innych nieszkodliwych rozważań a nie jakies pierdoły choroby itd. kasiab- czuje sie dobrze choc na pewno wnikliwe analizy wkladek, papieru etc, co troche zerkanie w majty. ale to juz bedzie wpisane do konca a tak to ciesze sie bo moje male dzis machalo do lekarzy, mnie nie bylo dane zobaczyc ale sie ciesze w srode mam prenatalne wiec czekam z niecierpliwoscia i w koncu pojde z mężem. jupikajeeejjjjj!co do seksu - myszko rozumiem Was. my mielismy zakazane ale po 11 tyg sie zdecydowalismy , maz sie bal ale wytlumaczylam mu jak polecil lekarz : na boczku, płytko, i będzie git malina pokaz mu gdzie jest pochwa, gdzie dopiero szyjka a gdzie jeszcze tam macica, to zajarzy plyciutko, jak juz zamoczy farfocla to moment mu przejdzie kasianku, czekam na Ciebie
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-10-25 o 14:08 |
|
|
|
#1447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taka podwyżka (szkoda że na chwilę)
|
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1449 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1451 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziękuje za kciuki jesteście wspaniałym wsparciem
![]() Piszę z tel więc krociutko: u nas wszystko w porządku, serduszko pięknie bije, dzidziol urósł i nadrobil - już tylko dwa dni różnicy między OM a USG a to sie moze zgadzać dużo się ruszał, już widać płyn owodniowy (chyba dobrze zapamietalam) w mózgu, wszystko jest ok Nastepna wizyta 27.11 to już bedzie usg genetyczne Jeszcze raz Wam dziękuje za wszystkie ciepłe słowa, fajnie jest tu być z Wami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez kasian86 Czas edycji: 2013-10-25 o 14:18 |
|
|
|
#1453 |
|
Zakorzenienie
|
hope zabilas mnie farfoclem
u nas to ja sie boje, bo gin mnie ostrzegal, ze ta nadrzerka moze mi narobic klopotow, a ja nie moge sobie pozwolic, na polozenie sie w szpitalu chocby na obserwacje, bo nie ma nikogo do pomocy przy malym ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- kasian fajnie, ze nadgonil, moj tez by mogl...
|
|
|
|
#1454 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja tam wolę alkoholu nawet "wyparowanego" unikać ![]() Cytat:
, a czop śluzowy też znikąd się bierze . No i jakoś wcześniej się tak nie obruszają że np jelita lub coś mogą nam obić . No ale faceci mają dziwne pomysły i może to wynika z troski?Cytat:
|
|||
|
|
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
Nadgoni Muff a jak nie to widocznie ciążą młodsza co? Ja po prostu wiem kiedy miałam owulacje i u mniet ten tydzień różnicy to bylo dużo..
Co do przytulanek możemy ale delikatnie czyli tak jak większość :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1456 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie rozumiem jak to działa? Masz normalną umowę o pracę? Wszystkie moje koleżanki dostawały dokładnie tyle samo na rękę co w pracy (no chyba, że miały jakieś premie roczne, lub nadgodziny, które im się wliczały do zasiłku). Może dlatego, że pracujesz w budżetówce to jakoś inaczej działa? A co do samej pracy to się nie przejmuj. U mnie jest to samo. Generalnie mamy dwa wyjścia. Dla wytrwałych psychicznie - przejść po powrocie na część etatu i wtedy Cię nie zwolnią, aczkolwiek przyjemność z pracy wątpliwa w takiej atmosferze. Dla mniej zdeterminowanych - poszukać nowej pracy A nuż ta nowa okaże się być dużo lepsza?
|
|
|
|
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
Hope doczytalam ze jesteś w domku!! Super strasznie się cieszę!!
Pisalyscie o starych piosenkach, ja tez uwielbiam uwielbiam, dla mnie jedną z najpiękniejszych polskich piosenek jest Radość najpiękniejszych lat Anny Jantar Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1458 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kobieta urodziła dziecko. Lekarz obmył je poklepał po pleckach - a ono krzyczy TATA! Lekarz i matka zdziwieni patrzą, że taki mały geniusz, ale wyprowadzają go z błędu - nie ja nie jestem tatusiem. To jest twój tatuś - pokazują szczęśliwego żonkosia. Chce do taty - krzyczy dzidzia. No to tatuś bierze je na ręce, a maluch bęc łapką go po głowie i tak parę razy. Za co? Pyta tatuś? A sam zobacz jak to przyjemnie jest dostawać czymś po głowie - odpowiada dzieciak.
|
|
#1459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No w końcu super , bardzo sie cieszę!
|
|
#1460 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do kasiorki to też dostawałam jakieś 300 zł więcej na L-4 i na macierzyńskim później Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1461 |
|
Zadomowienie
|
kasian to super wiadomości
|
#1462 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dobre
|
|
|
#1463 |
|
BAN stały
|
Kasian86 wiedziałam, wiedziałam, wiedziałam! No wiedziałam, że musi być dobrze
Bardzo się cieszę Seleniti dobre
|
|
|
|
#1464 |
|
Zakorzenienie
|
A dziewczyny, pogłosujecie?
https://www.bebiklub.pl/konkurs/jaki...ia/porada/6739 Przypominam że można 3 głosy na dzień oddawać
|
|
|
|
#1465 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie znam się na tym ale kaskę większą dostałam teraz na zwolnieniu.
|
|
|
#1466 |
|
Wtajemniczenie
|
muffinko buziaczek dla ciebie
ilkas - noo ja tak samo sie ciesze ciesze sie ze ty sie cieszysz ze ja sie ciesze, cmokas![]() kasianku - no widzisz!!! mam ochote teraz w pelni zasluzenie powiedziec: a nie mówiłam? a juz bys poszla pierdoło trzymaj sie kupy, kupy nikt nie ruszy! bąbel jak sie patrzy ! Matko Jedyna Czerwcowa z Poznania.;*a co do bejbika pamietaj ze ten tydzien roznicy to z pomiarow moze wyjsc w obie strony jak sie machnie lakrzowi. prosze mi tu nie wymyslac sobie klopotow! buziakimufinka- mozesz ale plyciarno, to do nadzerki nie dotrzecie wiem co mowie skarbie bo ja mam b.duza nadzerke ale chyba cie nie bedzie stukal do oporu a nadzerka to na koncu jest. A naszym strefom erogennym to plyciarno sytknie raz na ruski miesiac jak sie zdecydujecie to nic nie bedzie, nie bedzie plamek, a nawet jakby jakims cudem costam kropło to bedziesz wiedziala ze to tylko od stosunku ![]() DARK lady - juz masz ode mnie 3
|
|
|
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
hope w teorii to ja to wiem, ale w glowie to mam taka blokade, ze ciezko mi sie przemoc, bidny ten moj chlop
dobrze, ze sa tez alternatywne metody ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- wg OM koncze dzis I trymestr ufff... jest szansa, ze w koncu przestane rzygac znow zaczynam wygladac jak zombie, jak z Filipem
|
|
|
|
#1468 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Z kamyczkami spokój ![]() Cytat:
Ja też jestem za wątkiem kulinarnym w klubie Cytat:
Hope, cieszę się, że już w domu jesteś ![]() Kasian, wspaniałe wieści! Pallas, płaciłaś za przesyłkę? Mam trochę rzeczy z tej firmy, ale kupowałam w stacjonarnym sklepie - Dziecko. Ciekawa jestem ile płaciłaś za przesyłkę. Będę zamawiać tam pościel i dokupię trochę flanelek - no i może skuszę się na ten rogal Czekam na recenzję
|
|
#1469 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kojarzę tylko SMYKa, bo to chyba w każdej galerii jest. Będę się musiała zorientować
|
|
|
|
|
#1470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.

termin masz w urodziny mojej mamy
Zakatarzony jest jeszcz troszkę, ale wolę być pewna na 100% że jest zdrowy, zanim pójdzie do przedszkola... tym bardziej że w przedszkolu afera, ponoć większość dzieciaków z grupy Kazika się pochorowało bo jedna z mam wysłała do przedszkola kompletnie chorego malucha, i teraz przy wprowadzaniu dziecka do sali jest kontrola... rozumiem to bo w poniedziałek odstawiłam Kazika do przedszkole w stanie ogólnym zdrowy.

taka podwyżka (szkoda że na chwilę) 

Powiedział, że nie dziś. Kolejny dzień też nie dziś
No to w końcu w tych nerwach się popłakałam i powiedziałam, że nie dostanie nic do rozwiązania... Miałam ochotę uciekac z tego łóżka, ale ☠☠☠☠a kanapa dopiero zamówiona
Ale srają muchy będzie wiosna. Każda wymówka jest dobra