Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-25, 13:53   #1441
coodmalina
Raczkowanie

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Myslałam dziś o Tobie, dłuuugo Cię nie było... Super, że z maleństwem wsio oki

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Coodmalina a dziecko już zdrowe?
Super że na USG wszystko dobrze termin masz w urodziny mojej mamy
miło mi że ktoś o mnie tutaj myśli maiłam bardzo zwariowany tydzień. W poniedziałek odebrała Ziuta z przedszkola z czerwonymi oczętami i mega karterem, na dodatek Pani mi powiedziała że jutro w takim stanie nie wpuści go do przedszkola... idiotką nie jestem, nie puściłabym go nawet. Cały wtorek i środę spędził u teściowej, wyszalał się z wujkami i wrócił do domu w całkiem niezłym stanie. Ja w tym czasie okupowałam w pracy, dwa dni siedziałam od 6 rano do 18, i nadrabiałam żeby w czwartek zostać z Ziutem w domu, bo teściowa miała badania. Mąż też nowicjusz w pracy, pracuje od 2 tygodni, więc wolnego nie mógł wziąć. Wczoraj ja siedziałam w domu, a dziś Ziut ponownie u babci... do niedzieli, bo jutro idziemy na weselicho Zakatarzony jest jeszcz troszkę, ale wolę być pewna na 100% że jest zdrowy, zanim pójdzie do przedszkola... tym bardziej że w przedszkolu afera, ponoć większość dzieciaków z grupy Kazika się pochorowało bo jedna z mam wysłała do przedszkola kompletnie chorego malucha, i teraz przy wprowadzaniu dziecka do sali jest kontrola... rozumiem to bo w poniedziałek odstawiłam Kazika do przedszkole w stanie ogólnym zdrowy.

Oczywiście wczoraj lekarz nakrzyczał na mnie, że blada jestem i powinnam dbać o siebie. Powiedziałam mu że rozumiem, ale muszę też dbać o innych, jak tylko pokazał mi maluszka na ekranie, powiedziałam "o serducho, ale fajnie bije" i zrobiło mi się tak miło i ciepło na sercu. troszkę przy okazji pożartowaliśmy. Śmiał się ze mnie bo powiedziałam mu że chce mi się strasznie sałatki wielowarzywnej, i w sobotę dopiero zjem na weselu Pożegnał mnie tekstem "robota nie zając, nie ucieknie"
coodmalina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 13:54   #1442
ilkas
BAN stały

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Kasiab91 a może on się serio boi i to wcale nie wymówka? Pamiętam z wątku mamusiowego jak byłam z Milcią w ciąży to kilka dziewczyn miało właśnie taki problem..że chłopy nie chcieli ze strachu, że coś zrobią, że coś się stanie itd. Pogadaj z nim może. Albo lekarz ginekolog na wizycie niech mu wytłumaczy, że w głowę dzidziol nie dostanie – nie ma szans

ps.
i jak coś to też jestem za tym wątkiem z przepisami
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 13:58   #1443
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Kasiab91 a może on się serio boi i to wcale nie wymówka? Pamiętam z wątku mamusiowego jak byłam z Milcią w ciąży to kilka dziewczyn miało właśnie taki problem..że chłopy nie chcieli ze strachu, że coś zrobią, że coś się stanie itd. Pogadaj z nim może. Albo lekarz ginekolog na wizycie niech mu wytłumaczy, że w głowę dzidziol nie dostanie – nie ma szans

ps.
i jak coś to też jestem za tym wątkiem z przepisami
No ale kochana 3 dni wcześniej było normalnie... Tak z dnia na dzień mu się odmieniło??

Lecę do przychodni po wyniki i umówic się na USG
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 13:59   #1444
monita01
Zakorzenienie

Moj TZ tez mial obawy, ale nam polozna sama z siebie powtorzyla ze 3 razy, z enie ma problemu i zebysmy sie nie wystraszyli jak po zaczne krwawic, bo to normalne. On nawet po tym i tak stara sie byc bardziej delikatny.

Dlatego mysle, ze fajnie by bylo jakbys z mezem na psokojnie porozmawiala, moze pokazala mu jakis artykul na ten temat?
Stary 2013-10-25, 14:04   #1445
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Dwa kolory i tak uważam że kiepsko Cię potraktowali. Fajnie że szukasz plusów w tej sytuacji i staraj się jak najmniej stresować kochana
Stara się żeby już całkiem nie zwariować. A mało mi już barkuje, uwieżcie...
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość

a mogą Cię wyrzucić zaraz po powrocie z macierzyńskiego jak masz umowę na czas nieokreślony??
ja pracuje w budżetówce i przyjmą kogoś na zastępstwo (najpradopodobniej chociaż nie do końca to jest pewne bo u nas cały czas cięcia kosztów) ale nie będę miała problemów z powrotem do pracy
Wiesz co ja już sama nie wiem. Oni mi np powiedzieli bezpośrednio że mysleli o zredukowaniu mojego stanowiska. Powiedzieli że mam uważać żeby mnie ktoś nie wygryzł i że ta dziewczyna na zastępstwo ma w założeniu zostać. Więc co ja mam myśleć...
Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Dzień dobry ale miałam głupi sen... Od kilku dni zastanawiam się czy pofarbować włosy ciemniejszym odcieniem, a dziś mi się śniło, że zafarbowałam je czarną farbą, trzymałam parę chwil, żeby takie ciemne nie wyszły i włosy miałam koloru smerfowego
Dobre. Już sobie to wyograziłam
Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość

dwakolory może myszce nie odpowiada zakąska którą podłożyłaś na łapkę
Może... Dziś spróbuję co innego nałożyć na pułapkę
Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Dwakolory współczuje myszki. A może do klatki i udomowicie?
Może to i dobry pomysł bo właśnie dziś przyszła nam klatka dla chomika a jutro kupujemy z Kubą chomika.
Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
dwakolory- pozycz od kogos kota, zamknij go w sypialni i zobaczysz. Dlugo mu nie bedzie trzeba
Ja to nawet mam kota ale na podwórku. On nie przyzwyczajony jest do bycia w domu i jak go biorę do domu to wpada w szał

Jeśli chodzi o kasę to już w tym miesiącu dostałam ok 400 zł więcej. A to dlatego że jestem już na zwolnieniu już ponad chyba 33 dni w ciągu roku i wtedy przechodzi się na jakiś tam zasiłek zusowski- to znaczy że płaci mi już zus a nie urząd pracy. I wtedy się już zusu nie potrąca od pracownika więc o ten zus mam większą wypłatę.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

Edytowane przez dwakolory1
Czas edycji: 2013-10-25 o 14:23
dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 14:07   #1446
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

dark lady - ooo tak, te nasze matki cos chyba malo problemow maja bo codziennie ktoras schizuje. tez juz prosze je ale chyba sie proszą o klopoty strasznie mi sie nie podoba to. Jak sie szuka to zawsze cos sie znajdzie, prosze nie popadac w skrajnosci . Jak juz chcecie szukac prawdopodobieństw ciążwych to radzę np pozastanawiać się czy będzie blond, brąz czy rude, jakie bedzie mialo oczy, ile bedzie wazyc i wiele wiele innych nieszkodliwych rozważań a nie jakies pierdoły choroby itd.

kasiab- czuje sie dobrze choc na pewno wnikliwe analizy wkladek, papieru etc, co troche zerkanie w majty. ale to juz bedzie wpisane do konca a tak to ciesze sie bo moje male dzis machalo do lekarzy, mnie nie bylo dane zobaczyc ale sie ciesze w srode mam prenatalne wiec czekam z niecierpliwoscia i w koncu pojde z mężem. jupikajeeejjjjj!

co do seksu - myszko rozumiem Was. my mielismy zakazane ale po 11 tyg sie zdecydowalismy , maz sie bal ale wytlumaczylam mu jak polecil lekarz : na boczku, płytko, i będzie git malina pokaz mu gdzie jest pochwa, gdzie dopiero szyjka a gdzie jeszcze tam macica, to zajarzy plyciutko, jak juz zamoczy farfocla to moment mu przejdzie

kasianku, czekam na Ciebie

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-10-25 o 14:08
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 14:08   #1447
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o kasę to już w tym miesiącu dostałam ok 400 zł więcej. A to dlatego że jestem już na zwolnieniu już ponad chyba 33 dni w ciągu roku i wtedy przechodzi się na jakiś tam zasiłek zusowski- to znaczy że płaci mi już zus a nie urząd pracy. I wtedy się już zusu nie potrąca od pracownika więc o ten zus mam większą wypłatę.
pięknie taka podwyżka (szkoda że na chwilę)

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 14:09   #1448
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
joł joł joł, witam się z własnego łóżeczka!

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 14:09   #1449
ilkas
BAN stały

Cytat:
No ale kochana 3 dni wcześniej było normalnie... Tak z dnia na dzień mu się odmieniło??
Aha, no to w takim razie już nie wiem o co mu może chodzić, bo faktycznie to dziwne, że tak z dnia na dzień. Bata na niego trza ukręcić
Stary 2013-10-25, 14:11   #1450
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
co do seksu - myszko rozumiem Was. my mielismy zakazane ale po 11 tyg sie zdecydowalismy , maz sie bal ale wytlumaczylam mu jak polecil lekarz : na boczku, płytko, i będzie git malina pokaz mu gdzie jest pochwa, gdzie dopiero szyjka a gdzie jeszcze tam macica, to zajarzy plyciutko, jak juz zamoczy farfocla to moment mu przejdzie
rewelacyjny, dogłębny opis hope

Stary 2013-10-25, 14:12   #1451
ilkas
BAN stały

Cytat:
plyciutko, jak juz zamoczy farfocla to moment mu przejdzie
padam ze śmiechu haha

A swoją drogą cieszę się, że już jesteś w domku
Stary 2013-10-25, 14:16   #1452
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Dziewczyny dziękuje za kciuki jesteście wspaniałym wsparciem

Piszę z tel więc krociutko: u nas wszystko w porządku, serduszko pięknie bije, dzidziol urósł i nadrobil - już tylko dwa dni różnicy między OM a USG a to sie moze zgadzać dużo się ruszał, już widać płyn owodniowy (chyba dobrze zapamietalam) w mózgu, wszystko jest ok nawet nie wiecie jak się cieszę

Nastepna wizyta 27.11 to już bedzie usg genetyczne

Jeszcze raz Wam dziękuje za wszystkie ciepłe słowa, fajnie jest tu być z Wami

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez kasian86
Czas edycji: 2013-10-25 o 14:18
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 14:17   #1453
muffinka90
Zakorzenienie

hope zabilas mnie farfoclem

u nas to ja sie boje, bo gin mnie ostrzegal, ze ta nadrzerka moze mi narobic klopotow, a ja nie moge sobie pozwolic, na polozenie sie w szpitalu chocby na obserwacje, bo nie ma nikogo do pomocy przy malym

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

kasian fajnie, ze nadgonil, moj tez by mogl...

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2013-10-25, 14:18   #1454
Dark lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
dzis mam taki melancholijny nastroj, dzwonilam do chrzestnej synka, ktora przedwczoraj byla na villopunkcji, jutro ma wyniki, niestety plynu bylo malo i niedali rady pobrac takze do amnio, wiec za 4 tyg musi zrobic aminopunkcje

oczywiscie, ze mozna, piwo czy wino wyparowuja ja sie wczoraj zastanawialam czy przy tokso mozna jest parowki?
O a to u was te badania są obowiązkowe? I bezpieczne, bo u nas jest negatywny stosunek do amniopunkcji bo potrafią dzidziusia uszkodzić.

A ja tam wolę alkoholu nawet "wyparowanego" unikać

Cytat:
Powiedział, że nie dziś. Kolejny dzień też nie dziś No to w końcu w tych nerwach się popłakałam i powiedziałam, że nie dostanie nic do rozwiązania... Miałam ochotę uciekac z tego łóżka, ale ☠☠☠☠a kanapa dopiero zamówiona A na fotel nie pójdę Codziennie mu to wypominam A co cholera jasna myśli, że jak on chce tego to wtedy można tylko, o nieee
Powiedział, że się boi, że mi coś zrobi i że młody w głowę dostaje Ale srają muchy będzie wiosna. Każda wymówka jest dobra
Dziwne, ale może naprawdę się boi. Choć akurat mnie to śmieszy, tzn. to że o główkę będzie obijał. Z pewnością, bo macica, pełna wód płodowych ma taką dziurkę że głowę można obijać a woda nie leci , a czop śluzowy też znikąd się bierze . No i jakoś wcześniej się tak nie obruszają że np jelita lub coś mogą nam obić . No ale faceci mają dziwne pomysły i może to wynika z troski?

Cytat:
No to ja już nic nie wiem, ja nie dostawałam.

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 14:19   #1455
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Nadgoni Muff a jak nie to widocznie ciążą młodsza co? Ja po prostu wiem kiedy miałam owulacje i u mniet ten tydzień różnicy to bylo dużo..

Co do przytulanek możemy ale delikatnie czyli tak jak większość :P

Stary 2013-10-25, 14:19   #1456
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:

Nie rozumiem jak to działa? Masz normalną umowę o pracę? Wszystkie moje koleżanki dostawały dokładnie tyle samo na rękę co w pracy (no chyba, że miały jakieś premie roczne, lub nadgodziny, które im się wliczały do zasiłku). Może dlatego, że pracujesz w budżetówce to jakoś inaczej działa?

A co do samej pracy to się nie przejmuj. U mnie jest to samo. Generalnie mamy dwa wyjścia. Dla wytrwałych psychicznie - przejść po powrocie na część etatu i wtedy Cię nie zwolnią, aczkolwiek przyjemność z pracy wątpliwa w takiej atmosferze. Dla mniej zdeterminowanych - poszukać nowej pracy A nuż ta nowa okaże się być dużo lepsza?
Stary 2013-10-25, 14:25   #1457
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Hope doczytalam ze jesteś w domku!! Super strasznie się cieszę!!

Pisalyscie o starych piosenkach, ja tez uwielbiam uwielbiam, dla mnie jedną z najpiękniejszych polskich piosenek jest Radość najpiękniejszych lat Anny Jantar

Stary 2013-10-25, 14:25   #1458
Seleniti
Zadomowienie

Cytat:
Powiedział, że nie dziś. Kolejny dzień też nie dziś No to w końcu w tych nerwach się popłakałam i powiedziałam, że nie dostanie nic do rozwiązania... Miałam ochotę uciekac z tego łóżka, ale ☠☠☠☠a kanapa dopiero zamówiona A na fotel nie pójdę Codziennie mu to wypominam A co cholera jasna myśli, że jak on chce tego to wtedy można tylko, o nieee
Powiedział, że się boi, że mi coś zrobi i że młody w głowę dostaje Ale srają muchy będzie wiosna. Każda wymówka jest dobra
Kasiu, aż mi się przypomniało:

Kobieta urodziła dziecko. Lekarz obmył je poklepał po pleckach - a
ono krzyczy TATA! Lekarz i matka zdziwieni patrzą, że taki mały
geniusz, ale wyprowadzają go z błędu - nie ja nie jestem tatusiem. To
jest twój tatuś - pokazują szczęśliwego żonkosia. Chce do taty -
krzyczy dzidzia. No to tatuś bierze je na ręce, a maluch bęc łapką
go po głowie i tak parę razy. Za co? Pyta tatuś? A sam zobacz jak to
przyjemnie jest dostawać czymś po głowie - odpowiada dzieciak.

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 14:25   #1459
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość

Piszę z tel więc krociutko: u nas wszystko w porządku, serduszko pięknie bije, dzidziol urósł i nadrobil - już tylko dwa dni różnicy między OM a USG a to sie moze zgadzać dużo się ruszał, już widać płyn owodniowy (chyba dobrze zapamietalam) w mózgu, wszystko jest ok nawet nie wiecie jak się cieszę

No w końcu super , bardzo sie cieszę!

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 14:26   #1460
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz co ja już sama nie wiem. Oni mi np powiedzieli bezpośrednio że mysleli o zredukowaniu mojego stanowiska. Powiedzieli że mam uważać żeby mnie ktoś nie wygryzł i że ta dziewczyna na zastępstwo ma w założeniu zostać. Więc co ja mam myśleć...

TO TEŻ dziwne, że najpierw gadali o redukcji etatu, a teraz nagle dają komuś zastępstwo i ta osoba może dalej pracować. Coś kurka ściemniają

co do kasiorki to też dostawałam jakieś 300 zł więcej na L-4 i na macierzyńskim później
Cytat:
kasiab- czuje sie dobrze choc na pewno wnikliwe analizy wkladek, papieru etc, co troche zerkanie w majty. ale to juz bedzie wpisane do konca a tak to ciesze sie bo moje male dzis machalo do lekarzy, mnie nie bylo dane zobaczyc ale sie ciesze w srode mam prenatalne wiec czekam z niecierpliwoscia i w koncu pojde z mężem. jupikajeeejjjjj!
super, że już jesteś w domu, odpoczywaj kochana
Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość

super wieści

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 14:28   #1461
Seleniti
Zadomowienie

kasian to super wiadomości

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 14:30   #1462
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Nie rozumiem jak to działa? Masz normalną umowę o pracę? Wszystkie moje koleżanki dostawały dokładnie tyle samo na rękę co w pracy (no chyba, że miały jakieś premie roczne, lub nadgodziny, które im się wliczały do zasiłku). Może dlatego, że pracujesz w budżetówce to jakoś inaczej działa?

A co do samej pracy to się nie przejmuj. U mnie jest to samo. Generalnie mamy dwa wyjścia. Dla wytrwałych psychicznie - przejść po powrocie na część etatu i wtedy Cię nie zwolnią, aczkolwiek przyjemność z pracy wątpliwa w takiej atmosferze. Dla mniej zdeterminowanych - poszukać nowej pracy A nuż ta nowa okaże się być dużo lepsza?
mi tłumaczyli że zus jak już wypłaca po tych 33-dniach to nie pobiera dodatkowo jakiś składek, dokładnie nie wiem o co cho. CHoć też wiem, że kuzynka w innej pracy nie dostawała więcej. Może rzeczywiście tylko w budżetówce tak jest. Sama nie wiem...
Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Kasiu, aż mi się przypomniało:

Kobieta urodziła dziecko. Lekarz obmył je poklepał po pleckach - a
ono krzyczy TATA! Lekarz i matka zdziwieni patrzą, że taki mały
geniusz, ale wyprowadzają go z błędu - nie ja nie jestem tatusiem. To
jest twój tatuś - pokazują szczęśliwego żonkosia. Chce do taty -
krzyczy dzidzia. No to tatuś bierze je na ręce, a maluch bęc łapką
go po głowie i tak parę razy. Za co? Pyta tatuś? A sam zobacz jak to
przyjemnie jest dostawać czymś po głowie - odpowiada dzieciak.

dobre

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 14:31   #1463
ilkas
BAN stały

Kasian86 wiedziałam, wiedziałam, wiedziałam! No wiedziałam, że musi być dobrze Bardzo się cieszę

Seleniti dobre
Stary 2013-10-25, 14:34   #1464
Dark lady
Zakorzenienie

A dziewczyny, pogłosujecie?
https://www.bebiklub.pl/konkurs/jaki...ia/porada/6739

Przypominam że można 3 głosy na dzień oddawać

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 14:35   #1465
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość

No to ja już nic nie wiem, ja nie dostawałam.
Cytat:

Mam normalną umowę o pracę. Koleżanka wytłumaczyła mi to tak że teraz jestem już na zasiłku zusowskim i wtedy nie potrąca się składek zus, tylko sam podatek. A że zwolnienie mam płatne 100 % to wychodzi na + do wypłaty o te składki właśnie.
Nie znam się na tym ale kaskę większą dostałam teraz na zwolnieniu.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 14:43   #1466
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

muffinko buziaczek dla ciebie

ilkas - noo ja tak samo sie ciesze ciesze sie ze ty sie cieszysz ze ja sie ciesze, cmokas

kasianku - no widzisz!!! mam ochote teraz w pelni zasluzenie powiedziec: a nie mówiłam? a juz bys poszla pierdoło trzymaj sie kupy, kupy nikt nie ruszy! bąbel jak sie patrzy ! Matko Jedyna Czerwcowa z Poznania.;*
a co do bejbika pamietaj ze ten tydzien roznicy to z pomiarow moze wyjsc w obie strony jak sie machnie lakrzowi. prosze mi tu nie wymyslac sobie klopotow! buziaki

mufinka- mozesz ale plyciarno, to do nadzerki nie dotrzecie wiem co mowie skarbie bo ja mam b.duza nadzerke ale chyba cie nie bedzie stukal do oporu a nadzerka to na koncu jest. A naszym strefom erogennym to plyciarno sytknie raz na ruski miesiac jak sie zdecydujecie to nic nie bedzie, nie bedzie plamek, a nawet jakby jakims cudem costam kropło to bedziesz wiedziala ze to tylko od stosunku

DARK lady
- juz masz ode mnie 3
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 14:58   #1467
muffinka90
Zakorzenienie

hope w teorii to ja to wiem, ale w glowie to mam taka blokade, ze ciezko mi sie przemoc, bidny ten moj chlop dobrze, ze sa tez alternatywne metody

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

wg OM koncze dzis I trymestr ufff... jest szansa, ze w koncu przestane rzygac znow zaczynam wygladac jak zombie, jak z Filipem

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2013-10-25, 15:01   #1468
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monita01 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, myslicie ze mozna jest dania z dodatkiem wina/piwa (np. do sosow). Znalazlam przepis na fajny gulasz na guinessie (pol szklanki sie dodaje) i tak sobie mysle, ze alkohol i tak sie pewnie wygotuje, nie?
Widziałam też taki przespis i strasznie mnie kusił

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość

a wiesz my tez z mezem wolimy kamyki czy skalki, bo czlowiek nie wraca do domu oblepiony piachem i ten piach wszedzie
Dokładnie Z kamyczkami spokój

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość

Ja w Łodzi w poprzedniej ciąży byłam prywatnie w takiej klinice tuż obok Łodzi, 150 zł płaciłam, Gameta się nazywa.

A może przepisy tak jak mamy na innym wątku wrzucać też do klubu do specjalnego wątku tylko na przepisy.
Dzięki
Ja też jestem za wątkiem kulinarnym w klubie

Cytat:
Pogadaj z Nim szczerze, skąd teraz takie podejście. A miał już tak kiedyś?

Hope, cieszę się, że już w domu jesteś

Kasian, wspaniałe wieści! Bardzo się cieszę!

Pallas, płaciłaś za przesyłkę? Mam trochę rzeczy z tej firmy, ale kupowałam w stacjonarnym sklepie - Dziecko. Ciekawa jestem ile płaciłaś za przesyłkę. Będę zamawiać tam pościel i dokupię trochę flanelek - no i może skuszę się na ten rogal Czekam na recenzję

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 15:06   #1469
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Pallas, płaciłaś za przesyłkę? Mam trochę rzeczy z tej firmy, ale kupowałam w stacjonarnym sklepie - Dziecko. Ciekawa jestem ile płaciłaś za przesyłkę. Będę zamawiać tam pościel i dokupię trochę flanelek - no i może skuszę się na ten rogal Czekam na recenzję
13zł zapłaciłam za przesyłkę. Nawet nie pomyślałam, że gdzieś by to można kupić stacjonarnie. Kurcze, jak tak sobie pomyślę, to nawet nie wiem gdzie w Krakowie są jakieś sklepy dla dzieci Kojarzę tylko SMYKa, bo to chyba w każdej galerii jest. Będę się musiała zorientować
Stary 2013-10-25, 15:07   #1470
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
13zł zapłaciłam za przesyłkę. Nawet nie pomyślałam, że gdzieś by to można kupić stacjonarnie. Kurcze, jak tak sobie pomyślę, to nawet nie wiem gdzie w Krakowie są jakieś sklepy dla dzieci Kojarzę tylko SMYKa, bo to chyba w każdej galerii jest. Będę się musiała zorientować
a to w Smyku też są te rogale

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości